Hirdetés
- iPhone topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Apple iPhone 11 - népalma
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin topik
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
esbii22
őstag
válasz
Fritz Teufel
üzenetére
Óóó az ACDSee, régen én is használtam
-
sirály69
őstag
válasz
tamas.nemeth
üzenetére
Nemkérdés! 14 pro!
-
válasz
tamas.nemeth
üzenetére
14k vs 114k?
Ha nem vág földhöz a 100k difi akkor 14 pro. -
Fritz Teufel
addikt
A régi szép időkben még képek kezelésére (meg csajok nézegetésére
) az ACDSee volt az alap. Igaz, nem ismerek embert aki megvette volna
.
Annak a bérleménynek" is szép ára lett. Esetleg egy örök licensz megérne mondjuk mittomén 40-50E jó magyar forintot. De nem évente bakker! Ha minden számítógépen, telefonon, órán, tableten és tévén használt alkalmazást bérlek, akkor egyszerűbb oda utalni a fizetésem és még kölcsönt is veszek fel. -
válasz
tamas.nemeth
üzenetére
14 pro
-
tamas.nemeth
csendes tag
Sziasztok! Céges kedvezményben lehetőségem van új iPhone-t vásárolni. A választottaim iPhone 13 13680 Ft-ért vagy iPhone 14 pro 113760 Ft-ért. 3 év múlva tudok újat választani, így ennyire tervezek. Ti melyiket választanátok? Előre is köszi!
-
Vikka85
csendes újonc
Sziasztok!
Szeretnék áttérni androidról iPhone-ra egyelőre csak kipróbálás szintjén.
Az lenne a kérdésem, hogy ha nem akarok túl sokat költeni akkor milyen készüléket ajánlotok (Face ID nem fontos). iPhone 8 vagy SE 2020?Köszönöm
-
sirály69
őstag
válasz
Fritz Teufel
üzenetére
Szerinted....?
Egyébként nem értem a szoftvergyártókat. Ha olcsóbban adnák a szoftvereket akkor az emberek nagyon nagy része megvenné, mert miért kínlódjon....
Miért is fizetne valaki havi 8-10 eFt-t mert szeretne pár képet szerkeszteni? Vicc....
-
sirály69
őstag
válasz
Fritz Teufel
üzenetére
"Náluk már semmit nem tudsz megvenni csak "bérelni"."
Akkor marad a ....
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
Erre tippelek én is. Nem is fogadná el másképpen a nem gyári akkumulátort. Tisztességes szervizben a csere után resetelni szokták (ha jól emlékszem az ilyen videókra).
-
Hedon
tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Sziasztok!
A windows 10-ben nem lehetséges iphone-t csatlakoztatni a Telefon-kapcsolat alkalmazással? A leírásban droid és iphone csatlakoztatását ajánlja, de a beállítás folyamatában csak a droidos lehetőség jön elő.
-
esbii22
őstag
Amúgy meg szerintem ez kapott egy utángyártott akksit amit felprogramoztak, akku kapacitás terén ( az aktuális és a health ). Minden más érték olyan mintha még a gyári akku lenne benne. Szóval sztem mindent másoltak a régi akksiról csak a kapacitást írták át, hogy 100%-ot mutasson.
tiktokon vannak nem hivatalos magyar iPhone szervizes videók amiben megoldották hogy az utángyártott akksit is kimutassa a beállításokban.
-
kchris78
veterán
válasz
Fritz Teufel
üzenetére
500 töltés után és 2019-es gyártási idővel a design capacity 3000mAh mellett 3100 kapacitás minden csak nem hihető... Ne lógjon már az ember keze a bilibe! 3000 tervezett kapacitás mellett nincs akkora statisztikai szórás hogy hopp, neki egy 3500 mAh -s esett le a gépsorról, mekkora szerencse, ami még mindig 3100-at tud! Ha nincs megfelelően futtatva mérés akkor irhat ilyeneket, vagy kicserélték az aksit és azért mutat ilyen hülyeségeket.
-
esbii22
őstag
válasz
Fritz Teufel
üzenetére
Nektek nem szúrja a szemeteket, hogy már lassan 500 ciklus van benne és még mindig 100%?
-
Fritz Teufel
addikt
-
esbii22
őstag
válasz
bigrock
üzenetére
Ez tuti nem. Ha gyári akksi került volna bele amit csak hivatalos szerviz tud beletenni akkor a beállítások/általános/info alatt meg kell jelenjen egy szerviz előzmény. Ha ez nincs, akkor tuti utángyártott akksi került bele amit elvileg fel tudnak “programozni” hogy valahogy mutassa az akku kapacitást. Bár ebben nem vagyok biztos.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
bigrock
üzenetére
Mi ezzel a baj? Azt egyébként nem tudom, hogy validálták-e (valid).
A validra ugrok, mert a kollégák sem tudják mi a különbség a vaildálás és a verifikálás között (minőségügyi mérnök vagyok), a változtatások bevezetésének kiértékeléséhez pedig mind a kettő szükséges. A valid helyett használjuk a "hihető" magyar szót.
Az akkumulátor kapacitása MINDIG egyenlő vagy nagyobb lesz az dizájn kapacitásnál, ha az állapot 100%.
Ennek végtelenül egyszerű a magyarázata. Nincs két egyforma legyárott termék (SEMMI NEM AZ). Az Apple nem névleges avagy nominál kapacitást ad meg alsó- felső tűrésekkel, hanem azt mondja, hogy minimum ennyinek és ennyinek kell lennie (design capacity). Vagyis csak alsó tűréssel dolgozik. Ha szerencsés vagy, akkor sokkal nagyobb akksid van, ha nem akkor a határérték közelében van a kapacitás és előbb kerül 100% alá az akksi fittsége.Egyébként ez a "nincs két egyforma" meg egy külön tudománynak ágyaz meg, amit statisztikai folyamatszabályozásnak hívunk. Egyik kedvenc témám.
-
-Skylake-
addikt
válasz
Fritz Teufel
üzenetére
na pont errol beszeltem tegnap...
-
Fritz Teufel
addikt
Ma reggel mint mindig ébresztett a telefon. Olyan 78%-os lehetett az akkumulátor (csak akkor töltöm hálózatról, ha 30% magasságába merül, egyébként autóban töltöm 4-5W-tal és heti max. 2 alkalommal hálózatról) és elmentem zuhanyozni-reggelizni. Felöltöztem, nézem a telefont, sötét, nem reagál. Illetve de, 1%... az akkumulátor használati adatok között a Music volt az első 75%-al.
Az akkor aktív (többnyire) amikor autóban ülök és onnan hallgatok a mezét. Hazaérve manuálisan le szoktam lőni, mert magától nem áll le mint az Androidnál. Aktív marad a zárképernyőn. Nem emlékszem, hogy másképp tettem volna tegnap.
A Tidalban vannak mentett albumaim. Ma nem tudtam onnan semmit lejátszani, elvileg ment a zene, de nem mutatott róla semmit (borító, cím stb) és hang sem volt. Más működik.
És tegnap délben ment fel a 16.3... kicsit szomorú vagyok mert eddig nem tapasztaltam bug-ot. A lemerülés meg már csak azért is fájó, mert arra kelek. Mondjuk fogalmam nincs, hogy már ébresztés előtt is merült vagy csak utána tört ki a nyaka.
Szerencsére van egy rakoncátlan macskuszcicám és ő is kikerget az ágyból és soha nem merül le. Vagyis mindig én előbb
-
kchris78
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
Nyilván érdemes átgondolni és nem olyat letiltani amit (ki)használ az ember.
-
-
gippazoid
őstag
SE2022-n lehet valahogy a WiFi hotspot ki- bekapcsoló gombját gyors elérésbe kitenni? Control center-ben csak négyet mutat, a hotspot kapcsoló eléréséhez hosszan kell valamelyiket nyomni a négyből és akkor egy másik képernyőt dob fel immáron 6 kapcsolóval amelyek között végre ott van a hotspot is.
-
törölt tag
Le a kalappal! Örülök hogy megtaláltam ezt a topicot!
-
i400
őstag
válasz
Fritz Teufel
üzenetére
Valaki említette itt korábban az alábbi appot pro fotóra [link] egy próbát megérhet.
-
davidi
tag
válasz
Fritz Teufel
üzenetére
Én fotózgatok iPhone-al is, gyári app rawban, majd Lr.
Telós képeim itt: [link] -
Norbi887
aktív tag
Sziasztok!
Másnál is aktívan jelen van a Vezérlőközpontban a "Rendszerszolgáltatások" mint aktív helyzet használó folyamat?
iOS 16.3-on. Legtöbb esetben már feloldás után is aktív, de sokszor app használat közben is, előtte nem volt ennyire feltűnő, sőt ezt a folyamatot nem jelezte eddig a rendszer külön.Esetleg Screenshotot valaki tud küldeni, hogy tapasztal-e hasonlót használat közben?
-
Oposzumtoszó
senior tag
Nálam is minden rendben, üzemidőben sincs eddig változás. 14PM.
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Aki felrakta a 16.3-at minden rendben vele? Nincs valami váratlan bug? Ha minden oké vele én is telepítem.
-
gzbotii
nagyúr
Igen, tudtam erről a problémáról az OLED-es iPhoneoknál. Csak az az érdekes, hogy most is nálam van a teszkészülékünk (weboldalakat tesztelünk rajta), egy Samsung S21 FE, és volt régebb saját Samsungom is AMOLED-el és sose tapasztaltam ilyet. Ezért nem is gondoltam, hogy lehet ilyen probléma nála.
Meglátom, lehet SE 3 lesz nálam is, ha a probléma fenáll. -
8nemesis8
veterán
Köszönöm!
A részletre volt-e véve valami központi helyen gondolom nem lekérdezhető, hiszen ahány szolgáltató annyiféle lehetőség, plusz gondolom nem publikus az adat!?
A lényeg, ha megvan a számlája, amin gondolom IMEI számot feltűntetik és egyezik akkor nagy gond nem lehet!? -
Pano
veterán
válasz
8nemesis8
üzenetére
Én pont egy hete vettem 12-t. Erről az akksi dologról én ugyan nem hallottam, de nekem nagyon kellemes az akku idő. Én szokásim mellett kibír 1,5-2 napot a teló.
Tegnap este frissítettem 16.3-ra, lefekvés előtt húztam le a töltőről és reggel felkelve 100% volt még mindig úgy, hogy minden be volt kapcsolva.Adásvételi: ha van hozzá számla, ami igazolja a telefon tulajdonjogát (azaz nem lopott), nem kell. Ha nincs számla, akkor én vagy nem venném meg, vagy csak adásvételivel.
Arra kell még figyelni, hogy nem-e részletre volt véve. -
Uyuarasy
tag
válasz
Fritz Teufel
üzenetére
Valahol panaszkodtam errol, a szokasos valaszt kaptam hogy ott van Siri.

Egyebkent meglepoen jol mukodik (ha angolul is kiejtheto nevu embert akarsz hivni ...
)szerk.: lassu voltam
-
Villa7
aktív tag
válasz
Fritz Teufel
üzenetére
Bemondják sirinek
-
-
noorbertt
őstag
Sziasztok,
Safari alatt előjött egy oldalsó menü a jegyzethez. Most láttam először és el is tűnt. Bug, vissza lehet hozni? Pont jól jott volna csak azt hittem, hogy reklam követ
-
Uyuarasy
tag
válasz
Fritz Teufel
üzenetére
A CarPlay-ban ez sajnos feature...
Legalabbis Mazdaval nalam is ilyen, elotte AA-val jobb volt a UX, most csak hivasfogadasra lehet hasznalni a fizikai gombot. -
pigatt
őstag
Még egy kérdés!
Telefonszám mentésekor, híváslistából, vagy beírva az mindegy, hogy lehet kiválasztani, hogy hova mentse (Google fiók, vagy Microsoft Exchage)? -
-
8nemesis8
veterán
Sziasztok!
Páromnak szeretnék venni 12-es Iphone-t.
Az akksi hibától kell még "félni" vagy frissítéssel javult ez a merülési hiba?
Továbbá van értelme adásvételi szerződést írni? Rákerestem és 50%ban azt írtátok többen is, hogy nincs értelme...
Ha mégis lenne esetleg van egy minta pdf valakinél kéznél esetleg?Előre is köszi!
-
válasz
pigatt
üzenetére
“belehet valahogy állítani, hogy mentett kontakt hívásakor kérdezzen rá, hogy melyik számról indítsa a hívást? Sehol nem találtam ilyet,”
Sajnos ilyen opció nincs.
Minden számhoz a kontaktokban hozzá tudod rendelni hogy melyik kártyáról hívjon.Amelyikhez nem rendeled hozzá külön,ott az alapértelmezett főkártyát fogja használni.
Ha hívásnaplóból hívsz vissza valakit,akkor azzal a kártyával fog menni amelyik hívták,vagy amelyikkel Te hívtad a számot.
Sajnos ez a része az ios-nek elég béna. -
gzbotii
nagyúr
válasz
gzbotii
üzenetére
Keresgéltem közben neten, egyesek szerinte a Samsung telefonok AMOLED kijelzőjével nekik nem állt fenn a probléma: [link]
Esetleg mások tapasztalata is érdekelne. Most vettem egy iPhone 12 minit, 11-esről váltottam, és a 45p nyomogatás után enyhe fejfájést érzek és szemem is nagyon kifáradt
-
gzbotii
nagyúr
Sziasztok,
Akinek az iPhone 12/13/14-es sorozat kijelzője fej- vagy szemfájást okozott - más, például Samsung AMOLED kijelzőkkel is megvolt ez a kellemetlenség?
-
Fritz Teufel
addikt
Van közöttünk olyan aki komolyabban fotózik a telefonnal?
Nálam most az a téma, hogy hogyan lehetne kihozni a maximumot a fotós képességekből. Az sem baj, ha third party app kell hozzá és az fizetős. Persze egy kis okítás sem ártana.
Aztán az is lehet, hogy ez mást is érdekelne...
A Carplay sehogy nem akar együttműködni a híváskezdeményezés gombbal. Ez valami feature
? AA-nál ha rányomtam, előhozta a kontaktok/utolsó hívások menüt. Itt semmit nem reagál. A hívás befejezés minden további nélkül működik. Lehet, hogy csak az autóval vaj baja? -
waccamár
senior tag
válasz
waccamár
üzenetére
Update tegnap óta - csak hogy teljes legyen a kép, aki esetleg keresővel keres infókat az ESR autós töltő - tartó kombóról.
Szóval a mágnes valós helyzetben mégsem olyan gyenge, mint kézzel tűnt (igazatok volt).
Autózás közben tartja a telót, nem akart leesni, semmi gond nem volt vele.
Nagyon rázós úton még nem próbáltam.A cryoboost számomra zavaróan zúg - emiatt lehet az aprón köt ki a cucc.
Szerintem 10/9 embert nem zavarna, az én fülem érzékeny ezekre.Összességében 10/6.5 pontot adnék rá - nem rossz cucc, de közel sem tökéletes, a marketinganyagokban felvázolt feelinget abszolút nem hozza - főleg ezt a 3.000g "erejű" mágnest, meg a portré/landscape állítás sem olyan flawless, mint én elvárnám. De szerintem magasak voltak az igényeim.
A cryoboost zúgás miatt és amiatt, mert az én kocsimon (2006 Prius) közel van a Power gomb-irányjelző-klímagomb hármashoz lehet az aprón fog kikötni - pár napot még adok neki.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3940, 100% Akksi
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 8GB RAM 256GB SSD
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 512GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- Eladó BONTATLAN Samsung Galaxy S24+ 12/256GB Lila / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

.
" mit jelent?

icecave
-secret-