- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Xiaomi Mi 9 Lite - kilencre érdemes lapot húzni
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- MIUI / HyperOS topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
PCProfessor
aktív tag
válasz tomazin #1250 üzenetére
Igen, úgy kell. Ebben a kommentben ki is tértem rá. Manuálisan kell drivert telepíteni, újraindítani a gépet, utána már látni fogja. Én mindig wipe-oltam mindent, nem volt gond, hogy felrajka a romot(előtte persze mentettem mindent).
[ Szerkesztve ]
Dupla áron adja, alkudni meg nem lehet.
-
tomazin
veterán
válasz PCProfessor #1251 üzenetére
köszi, így már látja.
viszont nem indul el vele az a recovery.
kiadom hogyfastboot boot recovery-20231213.img
és újraindul, majd megint újraindul (eltűnik egy pillanatra a redmi bootképenyő, majd megint megjelenik) és betölti a telefonon lévő recoveryt (igen furállanám, ha pont az a verzió lenne a 2023 év végiben, mint amit én anno 21 elején felraktam).
mondjuk nem sok ~60mb, de nekem ez kicsit akkor is gyors:Sending 'boot.img' (65536 KB) OKAY [ 1.501s]
Booting OKAY [ 0.138s]
Finished. Total time: 1.674s
Ha van ötlet azt megköszönöm[ Szerkesztve ]
-
Petrónius
aktív tag
válasz tomazin #1253 üzenetére
Fájlkezelővel megkeresed a recovery-t. Átnevezed
recovery twrp.img
Ablakon belül üres területen shift + egér jobb gomb. Parancssor nyitása itt.
Parancssorba:fastboot flash recovery twrp.img
Megvárod míg lefut, utána:fastboot boot twrp.img
Így fent lesz a telefonodon a twrp és el kell indulnia. -
tomazin
veterán
Miért is lenne egyszerű az élet. Ahogy nézem felülcsapta az EFS/modem partíciót, mert sehol nincs imei szám...
[ Szerkesztve ]
-
tomazin
veterán
felraktam (adb sideloaddal) és most már van hálózatom, de wifi/bt továbbra is mac nélküli.
hozzáteszem, hogy a romot nem flasheltem újra. akkor most jön a miflashes megoldás?
Ahhoz innen leszedem a a recoveryset és a miflashsel felrakom.Viszont az izgatja a fantáziám, hogy hogyan sikerült ezt felülcsapni, mert hiába sikerül visszaállítani, ha ugyanazzal a módszerrel felülcsapja:
felraktam a crdoid recoveryt, ott apply update, majd apply from adb és sideloaddal felküldtem a telefonra a crdroidos zipet. hol hibázok itt?mod: amugy nagyon köszönöm az eddigi segítséget is, az hogy már fel lehet hívni hatalmas nagy segítség.
[ Szerkesztve ]
-
PCProfessor
aktív tag
válasz tomazin #1261 üzenetére
Én sosem csinálom adb-ből. Flashelem recovery-t, manuálisan bootolom telót, recovery-ből pedig felrakom a romot. Minden funkciója működött a romoknak ezzel az instalállási metódussal. Nem használtam miflash-t sem. Én csak úgy csináltam mindig ahogy a kommentemben linkeltem múltkor.
Dupla áron adja, alkudni meg nem lehet.
-
xabolcs
őstag
válasz PCProfessor #1262 üzenetére
Recovery valogatja, hogy sideload-dal vagy felmasolva lehet telepiteni. A sikeresseg nem ezen mulik.
De hogy mitol fustolt meg az EFS, otletem sincs.
Amikor en telepitettem DerpFest-et, crDroid-ot semmi bajom nem volt. En PBRB recovery-t hasznaltam.aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
Petrónius
aktív tag
OrangeFox Recovery-t használok mióta megjelent. Nem túl friss, viszont szanaszét lehet állítani (csak óvatosan, odafigyelve) és kiválóan teszi a dolgát.
[ Szerkesztve ]
-
Petrónius
aktív tag
válasz PCProfessor #1262 üzenetére
Ez nagy mértékben leegyszerűsíti a telepítést.
Ha a bootloader nyitva, recovery fent van, itt érthetően le van írva minden. -
tomazin
veterán
köszönöm mindenkinek a segítséget, sikerült visszaállítani mindent.
Amit beraktam link az 1261-ben az jó, csak a flashbootosat kell leszedni és ki is kell tömöríteni. Ezután már látni fogja scripteket a miflash.#elveszett imei, wifi mac, bt mac
-
kiborg
aktív tag
Sziasztok!
Asszonypajtás sikeresen elfelejtette a a telefonjának(Xiaomi Note 8T) a feloldó kódját. Van-e mód ADATVESZTÉS NÉLKÜL belépni a telefonba ? A google account be van jelentkezve, ha ez számít. Válaszokat előre is köszönöm.Ésszel él az ember - mondá a kannibál!
-
törölt tag
Sziasztok!
Kaptam egy ilyen telefont ismerőstől és 3 hibát tapasztalok:
1: A kijelzőn néha ottragadnak a dolgok pl tiktok gombjai,chrome ikonjai,stb ami eltünik,ez típushiba?
2: Ha bedugok egy usb kábelt hogy másoljak rá illetve róla akkor egy idő után abbahagyja a másolást. Ez Custom ROM-al megjavul vagy a MIUI 12.5.5-ben van hiba?
3: 4GB RAM igaz 64GB tárhely de lassú a gyári rom. Másnál is? -
szs85
tag
válasz #61872278 #1269 üzenetére
1, 3: Nekem céges telóm volt, és miui 11.xx alatt nagyon elégedett voltam vele, és mikor frissítettem a 12-sre, feltűnt hogy alatta nem az igazi. Ezután unlockoltam is, és eu rom 11-es verzióját nagyon szerettem.
Ami akkor szint lépés volt számomra a Blissrom 10-es androidos verziója (aminek a maintainer-e egy magyar fórumtárs volt), ami után a cégtől való kilépésemig rajta is maradt, nagyon szerettem, tényleg suhant alatta.Kollégáim a 8T-jükre többször panaszkodtak az általad említett lassúság és fagyás miatt.
-
antatom
csendes tag
Szoasztok! Note 8 asomnál
többször előfordult befagyás. Az lenne a kérdésem , hogy javulna e a helyzet, ha egy másik telefonra átvinném a programjaimat, ezután egy gyári visszaállitás , és utána visszamásolnám a programokat . Ugyanazt a befagyós rendszert kapnám vissza , vagy jó lehet? A koeábban említett rom cserélgetés bonyolult számomra. Ilyen a mostani állapot. Köszi [kép] [kép] -
törölt tag
És a kijelző meg USB másolási hibámra valaki tud megoldást?
A kijelzőhiba az nem a Tianma panel miatt van?
Másoknál is ilyen a legutolsó MIUI ROM?
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
Sziasztok!
Sikerült nyitni a BL-t, és elvileg flashelve is lett a TWRP, mégis a MIUI-s fogad, ha recoverybe indítom a telefont.
Hol ronthatom el?
Tuti valami amatőrség...
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
xabolcs
őstag
válasz Graphics #1280 üzenetére
Egyaltalan nem az! En is megszenvedtem, pont ugyan igy!
Sot, nekem a fastboot boot recovery.img se inditotta el.Nekem ugy sikerult, hogy flash-eles utan kikapcsoltam a telefont.
Sajnos most nem tudom kiprobalni.[ Szerkesztve ]
aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
Graphics
Jómunkásember
válasz xabolcs #1281 üzenetére
Végül siker, fel tudtam dobni a xiaomi.eu rom elvileg legutolsó változatát.
Meglepően gyors lett első indításra, a gyárival még alapállapotban is szenvedés volt..
Viszont úgy néztem van még más ROM is ,amit érdemes kipróbálni.
Megnézzük mi van még.
-
Graphics
Jómunkásember
Felraktam a legutolsó CRDroidot, gond nélkül felment, de nincs WiFi...
Adódik a kérdés mit csesztem el.
-
xabolcs
őstag
válasz Graphics #1284 üzenetére
En is ponigy! (Sot, a Yettel kartyam se szereti a crDroid-ot )
Persist image-et tedd ujra a tgz-bol!
kicsomagolod es recovery-vel telepited a persist particiora. Sajnos fastboot-tal nem lehet flash-elni.aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
Graphics
Jómunkásember
válasz xabolcs #1285 üzenetére
Végül a 12,5-es MIUI ment fel rá XIAOMI.EU ROM, de amúgy fura ezzel jobban akadozik mint a MIUI 11-essel.
CR droid amúgy jónak nézett ki. De alapvetően eladásra megy a készülék ( ha mêg valaki vesz ilyet), párom használta, makulátlan , csak neki lett egy RN12Pro 5G
[ Szerkesztve ]
-
tomazin
veterán
válasz Graphics #1286 üzenetére
eladasra szerintem nem kinlodj vele, en amikor eladtam teljesen meg volt ijedve a vevo,h romolgattam. gyarit fel, aki ert hozza majd hegeszti maganak, aki meg nem annak jo a gyari.
mod: azt azert nezd meg,h bt,wifi macek visszajott-e minden, meg az imei is, mert gyanitom azt sikerult neked is a crdroiddal jol felulcsapni
[ Szerkesztve ]
-
xabolcs
őstag
Hivatalos crDroid 9 (+ crDroid NikGapps) van a telefonon es nem erzekeli a forgatast.
Telegram csoportban factory reset-et mondtak a nem mukodo forgatas gyogyitasara.
Van valami modszer, amivel meguszhatom az ujra belakast de megis megjavul a hiba?
Ha mentesbol visszatoltom /data-t es a /storage-ot, akkor pont ugyanitt leszek, hogy nem mukodik.Eredetileg 9.11 volt fennt, de 9.12 es 9.13-ra valo sideload frissites se oldotta meg. Kernel csere sem segitett.
aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
flash-
veterán
sziasztok!
erre a telefonra mit javasoltok, custom fw-t?
nem kell nagyobb teljesítmény, csak megbízhatóság (ne kapcsoljon ki ne induljon ujra a telefon, stb),és normális üzemidő.nfc-t se használjuk rajta, tvgo az mondjuk nagyon fontos hogy menjen (de talán ez pont nem megy custom romokon?)
vagy maradjunk a "legfrissebb" gyári romnál?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest