Hirdetés
- iPhone topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Apple iPhone 11 - népalma
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin topik
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
vm93hun
aktív tag
Köszi a válaszokat mindenkinek!
Ez csak a kisebbik gondom, akad ezen kívül még egy csomó más szarság, ami miatt nehezen fogok tudni megbarátkozni a rendszerrel. Az akksi üzemidő nálam nem aggály, mert átlag 2 órás képernyőidővel 3,5 napot bír egy töltéssel. Az, hogy milyen felhőszolgáltatót használok, az maradjon az én egyéni döntésem. Ha már fizetek az o365-ért, amiért kapom az 1TB-t akkor ki is szeretném használni!
-
markknight
nagyúr
válasz
vm93hun
üzenetére
Az értesítések máshogy vannak, az nem a háttérben futás miatt jön. Sajnos automatikusan nem fogja feltölteni a dolgaidat. Még az alkalmazások is csak akkor frissülnek automatikusan ha töltőn van a telefon 91-100% között. A fájlok letöltése szintén így megy, ha ráindítasz még 2-3 appot vagy csak lezárod a telefont akkor nem biztos, hogy be fogja fejezni a letöltést (és itt fájlokra gondolok appokon belül)
Sajna ez van. De legalább nézd a jó oldalát: Nem tudja egy app se szívni a telód akksiját csak úgy.
-
vm93hun
aktív tag
válasz
Jakob.rabbi
üzenetére
Nem, nincs meg.
Viszont ha nincs háttérben futás, akkor ennyi erővel az email-eket se kéne megkapjam, és a Teams-től se kéne értesítéseket kapjak. Akkor most hogy is van ez?
-
AtKaSr
csendes tag
Sziasztok!
Találkozott már valaki olyan problémával hogy a gyári kamera appal készült videók alatt “pattogás” hallatszik, teljesen mindegy hogy milyen felbontásban és fpssel készülnek a videók? Külsős appokkal készült videóknál nincs ilyen probléma.
14PM Ios 16.3.1
Köszi előre is! -
vm93hun
aktív tag
Onedrive appot hogy tudom beállítani úgy, hogy az automatikus fotófeltöltés valóban automatikus legyen?
Probléma:
Ha nem fut az alkalmazás, akkor nem töltődnek fel a képek.
Ha fut az alkalmazás, de nincs előtérben, akkor sem töltődnek fel a képek.
Ha előtérbe helyezem az alkalmazást, akkor egyből felkerülnek a képek.Ez nekem inkább kézi vezérlésű, mintsem automatikus.
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Ez [link] a spiegen üvegfólia fekete kerete az iPhone kijelző körüli fekete kereten fekszik rá? A megjelenített képbe nem lóg bele?
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Értem, köszi, akkor az ugyanaz ebből a szempontból tehát kártya hozzáadása, akkor ugyanúgy nem fog menni.
-
xhege
veterán
válasz
icecave
üzenetére
Köszi! Kár, hogy ez a melegedés ennyire jelen van. Az engem is zavarna. Egyébként nem szoktam soha vezeték nélkül tölteni. Pont az ilyen városnézés, kirándulós ügyekben kényelmes lehetne egy magsafe power bank, amikor nem kell a betétekkel bajlódni. Nekem 14 Pro van és most Párizsban sok fotóval elég necces volt a nap.
-
balinlin
senior tag
válasz
norbertoth
üzenetére
Jó lesz az AW-hoz, ha óra alatt arra gondolsz
-
adika4444
addikt
válasz
vargalex
üzenetére
A legjobb, hogy ez mondjuk egy éve ment hibátlanul, én WireGuard-dal mindig fel vagyok lépve a szerveremre és simán tudtam SMB-n át tallózni a fájljaimat. Aztán valamelyik későbbi iOS15-ben már sokszor dobálta, hogy nem érhetőek el a fájlok, kézzel újra kellett csatolni, iOS 16 óta pedig ha szerencsém van megy az újracsatolás, ha nincs, akkor reboot mert addig nem jelenik meg, abszolút pech esetén meg kinyírja a fájlok alkalmazást és ugyancsak reboot.
Biztos nem tömegigény, de ha már belerakták az iPhone-ba és működött normálisan ez a funkció, akkor szerencsés volna, ha javítanák... Tudom, hogy a WireGuard peer-to-peer és nem L2 VPN, de ennek nem lenne szabad problémát okoznia ezesetben. A kiszolgáló oldalon ott van baj, a broadcast address hiányában elég nehéz elindítani az SMB-t az interfészen, de mindent meg lehet oldani, Windows-on nincs is gond továbbra sem, lassan vagy egy éve. Illetve régebb óta, csak a home serverem idejében itthonra ment a VPN, most meg a franciákhoz, egy OVH szerverre.
-
Noxy
veterán
válasz
norbertoth
üzenetére
Másfél éve ezzel töltöm. [link]
USB C kábel jár hozzá.
A töltő adapterem meg Baesus 20W USB dual Charger.
i12, AW, AirPods, iPad. Mind ezzel töltöm. -
hitchins
őstag
Koszonom.
Hat ez nem jo hir. Radasul nem is ertem.
Miert nem donthetem en el hogy a gyerek hasznalhat-e kartyat vagy nem. Kp-t sokkal elobb elhagyja.
Gondolom mas megoldas nincs hogy mobillal tudjon fizetni es ne kelljen vinni a karytajat?
Ahogy latom ez az apple cash jo opcio lenne…csak az meg nincs nalunk. -
norbertoth
senior tag
Igen, csakhogy az alis nem tölti, mint említettem megáll a töltés és reggel 100 helyett 24%-on van, vagy töli de iszonyat lassan (az állványra értem, nem hálózati adapterre, sztem félreértettél) De ha csak ezért nem vennél, akkor mivel töltenéd?
Adapter nélkül elég nehéz! Az alis töltőállványhoz az adapter usb A-s nem C-s, a mágnes töltő vége pedig C-s, szóval adapter mindenképp kell, erre irányult a kérdés hogy ez az adapter megfelelő-e erre… -
Noxy
veterán
válasz
norbertoth
üzenetére
Csak ezért nem vennék.
Óránál észre sem veszed a különbséget, hogy 20 vagy 30W-s.
De ezt döntsd el magad.
Az első hszban még emlegettél egy alis töltő állványt is. -
spider80
őstag
Azóta inkább azt használom én is. (Ds file). Az online filmezés eléggé nehézkes 2 okból: 20 mbit az itthoni feltöltésem, pár full hd filmnek nagyobb a bitrátája,nem tudja lejátszani folyamatosan. Mozgás közben sokszor alig van térerő,nincs meg a folyamatos 10-20 megabit, folyamatosan megáll az egész. Jobb átmásolnom ami kell. Ettől még nem kellene a fájlok appnak sem összeomlani ilyentől, magával rántva az egész oprendszert.
-
Noxy
veterán
válasz
norbertoth
üzenetére
Mivel akarod tölteni az órát?
A gyári MS adapterrel, vagy az alis töltőálványal?
-
norbertoth
senior tag
Ez jó lehet szerintetek az órához? Az iphone adapterével és az óra gyári kábelével 1 óra alatt max-ra tölti, de az iphone töltője 20Wattos, ez a töltő 30Wattos, akkor lenne ugyanolyan hatékony?!
-
hitchins
őstag
12 eves gyerek iphone-jara ra lehet valahogy varazsolni bankkartyat az apple pay-re?
-
norbertoth
senior tag
Egy kis segítséget szeretnék kérni! Usb c-s hálózati adapterre lenne szükségem az órám töltéséhez, jelenleg az iphone adapterébe dugdosom az óra mágnes töltőjét, de ez így annyira macera. Van egy töltőállomásom de ez ilyen aliexpresses, este ráteszem töltőre és vagy leáll a töltés vagy iszonyat lassú, nyilván csodát ne várjak tőle, de most ügy döntöttem veszek egy usb c-s adaptert de elég drágák, tud valaki megbízhatóan jót, jó áron?!
köszi!
-
Noxy
veterán
válasz
vargalex
üzenetére
Filmekről írt. Gondolom nem pár száz MB DivX, hanem lehet több GB-s is.
Direkt rá kérdeztem hogy miért másolja, amikor pld a VLC-ben SMB keresztül is eléri online, másolás nélkül is. Sztm az iOS-n nem életszerű hogy több GB-fájlokat másolgatunk ide oda, ez mellett még egyéb más hálózati dolgokat, meg az éppen futó app-t is ki kell szolgálni. Kocsival az utánfutót megrakva nem tudok 130-l menni, holott enélkül meg simán megy a 210-l.
-
vargalex
félisten
Ez így van. Viszont az nem a hálózati alapismeretek hiánya, ha egy gyári alkamazásban beállított Samba megosztás elérhetetlensége esetén magával rántja a teljes telefont (megfagy, nem működik, stb.). Ez egyértelműen az alkalmazás hibája. Az más kérdés, hogy a kolléga talált rá workaround-ot...
-
Noxy
veterán
válasz
markknight
üzenetére
[link]
i -
vargalex
félisten
Ezek a nem sikerült levonni a Netflix előfizetés összegét jellegű SMS-ek? Én csak ilyeneket kaptam. A Telekomtól még február elején kaptam egy SMS-t (talán az első ilyen után): "Tisztelt Ügyfelünk! Amennyiben gyanús SMS-t kapott, kérjük hogy személyes adatai védelme érdekében az üzenetben található linket ne nyissa meg! Javasoljuk, törölje az üzenetet, további teendője nincs. Üdvözlettel: Telekom".
Mert persze én magamtól olyan hülye vagyok, hogy megnyitom...

Egyébként valóban elég zavaró. De ha esetleg ez egy SMS web szolgáltatáshoz tartozó szám, akkor nyilván nem tilthatják, mert jöhet onnan nem csaló SMS is.Egyébként ma már mindenre van szolgáltatás. Engem felhívott egy emberke, hogy volt egy nem fogadott hívása tőlem. Pedig én nem hívtam. Szerencsére a Telekomnak (is) dolgozunk, így vannak belső kapcsolataim. Utána jártak és a Deutsche Telekom irányából érkezett a hívás (ahová ki tudja, hogy honnan) az én számommal. Miközben láthatóan én Magyarországon tartózkodtam és a híváshoz nem az én IMSI-m tartozott (itt mondtam azt, hogy akkor szar a protokoll, ha ennek ellenére enged ilyet). Ha többet szerettem volna megtudni róla, akkor fejlelentés után kereshették volna meg hivatalosan a DT-t és ők tovább. Erre mondta a Telekomos belső ember, hogy tudnak róla, hogy vannak olyan szolgáltatások, amelyekkel tetszőleges számról indítható a hívás. Mondjuk sem ők, sem én nem látták benne az üzleti modellt. Mitől jó ez valakinek? Ugye a hívott fél visszahívás után engem hívott, azaz a kezdeményező semmilyen bevételben nem részesült ezzel.
-
válasz
xhege
üzenetére
Nekem is kellett egy, utazáshoz, mert 14PM nem bír úgy egy napot, hogy utazol, órákat várni a reptéren, repülés, aztán onnan még vonat, stb.
Néztem többet, mindegyik melegszik jelentősen, gondoltam, a kisebb mAh majd jobb lesz, de nem. Egy Baseus-t vettem, ezt (kékben csak nem volt már meg a link, ezért linkeltem ezt): [link]
Tölti megsafe-en, bejön az animáció is meg minden, de melegszik ez is, így inkább úgy használom, ha többet kell tölteni, hogy kábellel kötöm össze a telefonnal, nem pedig a hátuljára cuppantom.
-
Oldman2
nagyúr
válasz
markknight
üzenetére
Köszi, csak hétvégén nincs Support.
Ez lesz, mert nem jutok előbb sehogy sem...

-
Ance
őstag
Üdv! Valahogy le lehet tiltani adott körzetszámos sms-eket kompletten. Állandóan jönnek a csalós sms-ek a +33 6 xx xx xx xx számokról. A telekom szarik rá, pedig ők gondolom meg tudnák oldani. Sajnos az iPhone nem kezeli spam-ként.
-
Noxy
veterán
válasz
Oldman2
üzenetére
Ha az iCloud > Fizetés és szállításnál nincs bankkártya, akkor nem fog semmilyen AppStore vásárlás működni.
Azért mert a tied ez:
FIZETÉSI KÁRTYAi
Mastercard Online
Ez a fizetési mód csak az alábbi elöfizetések megújitásához kerül felhasználásra, és lehet, hogy más eszközökön nem érheto el.Nálam az összes eszközön ott van az iCloudban a fizetés és szállításnál a b.kártya, amivel az AppStore-ban tudok vásárolni, vagy előfizetni pld az AM -ra.
Ja amúgy meg felesleges törölni a telot ez miatt, mert ha bejelentkezel az iCloudba újra ott lesz. -
pigatt
őstag
Sziasztok!
Safari böngészőben azt vettem észre pár napja, hogy bizonyos helyeken az “ő” másképp néz ki mint a többi betű, olyan mintha a karakterkódolás rossz lenne. Javítható ez valahogy? iPhone 12 ios 16.3.1
-
Noxy
veterán
válasz
spider80
üzenetére
Miért nem a NAS app-t használod másolásra, fájlmegosztásra?
6 éve használok NAS-t de soha nem állítottam be a fájlok app-ba.
Képeket, videókat a NAS app auto feltölti a NAS-ra, a filmeket meg bármelyik videóplayer (VLC, APlayer, stb..) eléri a NAS-n online, és letöltés nélkül lejátsza, vagy letölti a mappájába offline használatra.
-
Oldman2
nagyúr
válasz
Janika(1982)
üzenetére
Nincs másik kártya.
A "régi" pedig úgy tűnik addig nem törölhető, amíg érvényes előfizetés van rajta.
-
buherton
őstag
Sziasztok!
Édesanyámnak egy Xr-je, nekem pedig 13-am van. Ha hív a Vodán keresztül, akkor jellemzően rosszul hallom. Tegnap kipróbáltuk a FaceTime-t és kiváló volt a hang minőség. Többen panaszkodtak neki, hogy rosszul hallják.
A helyzet az, hogy ha engem hív valaki - nem tudom milyen telefonról - , akkor sem mindig jó a hangminőség.
Az Xr-rel korábban biztos nem volt ilyen probléma, a 13-t nem tudom, mert nem rég vettem.
A legfrissebb ios van mindkét telón.
Mit tehetünk, hogy jobb legyen?
-
törölt tag
válasz
KillerATi
üzenetére
A long press is ott van mindenhol a rendszerben. App ikonoknál, gomboknál menüt előhoz, scrollozáskor is jól jön. Felgyorsítja a kezelést. Sok hasznos apróság.
-
bigrob
őstag
válasz
KillerATi
üzenetére
Igen, arra gondolt, ha csörögsz és 1x megnyomod a lezár gombot némít, ha 2x lerak.
Nekem is 2 hónapomba telt megkérdezni ismerőstől
Még egy dolog amire nem rég jöttem rá, ha bezársz safariban egy tabot és vissza akarod hozni rázd meg a telót jobbra-balra és felkínálja az újra megnyitását

-
Használ valaki magsafe-es nem gyári külső akkut?
Nézegetem őket,de nem a legtöbbnél nem teljesen egyértelmű hogy most 15W,vagy sem.
A lassan közelgő nyári fesztiválszezonra kellene egy,de csak olyan ami valóban 15W és normális kapacitása is van.
A gyári harmatos lepkefing és mellé brutálisan drága… -
Micsurin
nagyúr
Beállítható, hogy ha pofával lefordítom akkor némuljon meg? Még csak ne is rezegjen bejövő hívásra? Nem mindig szeretném kinyomni... de jó lenne ha elnémulna pl tárgyaláson és nem az üvegasztalon berregne.
-
Oldman2
nagyúr
válasz
Oldman2
üzenetére
"Talán" megvan a gond, bár megoldás még nincs.
A bankkártyát 2 helyről is el kellene tudnom távolítani, de csak a Wallet-ből törölhető.
Az iCloud-ból viszont nem törölhető, mert lemondott (de még érvényes) előfizetés van hozzá kapcsolva.
Lehet hogy ez a gond, a 2 helyen más-más a kártyához kapcsolódó "Eszköz fiókszáma"
Megpróbálok egy teljes törlést, nem visszatöltve az iCloud mentést.
Kérdés: kell-e valami "különleges dolgot" csinálni az iCloud mentés előtt, hogy a visszatöltés gondmentes legyen?
-
spider80
őstag
Nem sokat másolok, csak gondoltam beállítom a NAS kapcsolatot állandóra, aztán ha esetleg kell valami, áthúzom. A gond inkább az, hogy ha be van állitva a kapcsolat, másolás nélkül is lefagy a tablet. Szóval inkàbb akkor újra csatlakozok minden másoláskor,aztán nincs semmi probléma.
-
markknight
nagyúr
-
törölt tag
válasz
markknight
üzenetére
Először azt gondoltam a legutóbbi helyet dobja fel, de nem. Reprodukáltam a problémád. Teszteld elmentesz valamit "jó" helyre és app váltóban kilövöd a Photos és Files appokat is. Furcsa dolog. Nekem most egy helyi mappát erőltet, csak azért mert három fájlt mentettem oda nemrég. Szerintem talán nem is bug, hanem feature-nek szánt csoda algoritmus, hogy ők majd jobban tudják helyetted és biztos most is oda akarod menteni. Hát rosszul tippeltek.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 4070 Ti Super 16GB Zalman T3 Plus 750W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Microsoft Surface Laptop 4 13.5" i7-1185G7 16GB 256GB 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Rampage SHIVA ADATA 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Adapter nélkül elég nehéz! Az alis töltőállványhoz az adapter usb A-s nem C-s, a mágnes töltő vége pedig C-s, szóval adapter mindenképp kell, erre irányult a kérdés hogy ez az adapter megfelelő-e erre…
Ja. Én is a héten untam meg, annyi jött. Biztos a telekomnak is biznisz, hogy nem tesznek ellene.

Zsolt,72
burgatshow