- Mobil flották
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Megjelent a Nothing OS 3.0 stabil változata
- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- Garmin topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
mazsiii92
aktív tag
válasz -Skylake- #258298 üzenetére
Azért ha nem haragszol nem fogom igénytelennek érezni magam, mert 5 dolláros tok van a telefonomon, sőt a feleségemén is.. Soha nem volt más, sosem lett bajuk a telefonoknak, pedig estek keltek, ja meg a fóliát sem tolta fel oldalt, és a telefont sem cseszte szét az alá beszorult por. Ja és az iPadenknek is csak 2500 forintos tokot vettünk itthonra ami 1-2 évig bírja aztán vagy iPad csere, vagy tok csere megint 1-2 évre. Ja és a Macbooknak sem a gyári 13" táskát vettem 20 ezerért, hanem 3 ezerért egy 13,3"-as noname táskát.
Eszem megáll..
Az én szememben az lenne hibás pénzügyi döntés, ha kifizettem volna 40 ezret iPad tokra és Macbook táskára amikor 8 ezerből (ÉN legalábbis) ugyanazt kapom, amit kapnék 4-5x drágábban.
Ja és nem kenyérre kell a maradék összeg, csak egyszerűen nem szeretem ha lehúznak. Ha pedig valakinek kellő védelmet biztosít az 5 dolláros tok, attól nem lesz igénytelen.
iPhone 15 Plus , Watch Ultra 2 , Beats Studio Buds+, R7-5700x+4070+32G
-
T0rnad0
addikt
válasz -Skylake- #258298 üzenetére
Amikor vettem a 13 Pro Max-ot, bementem az első üzletbe, hogy vegyek valami strapabíróbb tokot, amíg megjön az UAG Metropolis. Erre esett a választás, semmi bajom nem volt vele azon kívül, hogy MagSafe-el nem tudtam tölteni. Pedig csak kb 2000ft volt.
"alis banggoodos tokok": asszonynak ugyanekkor rendeltem egy UAG Plyo MagSafe-et, hogy ne legyen baja, ha leejtené. Egy hónap után már a helyi GSM karácsonyi/téli mintás tokja virított rajta...i11 volt neki előtte, kb 10 tokot osztogattam szét ismerősök között, mikor lecserélte 13-ra. -
-Skylake-
addikt
válasz tibbike01 #258027 üzenetére
De o sem azt mondja, hogy vegyel csak gyarit. Hanem azt, hogy vegyen az ember minosegit es ne sajnaljon 15k-t egy Mophie kabelre, ha mar egyszer 500k-ert vett telefont. Gumibol sem csak a "gyari" jo az autora, de valoban, 20 millios autora nyilvan en is tobb szazezeret vennem a leheto legjobb gumikat. Ha valakinek erre nem telik, akkor a 20 millios auotra sem telt valojaban, akkor az egy rossz dontes. Ami engem szetfeszit az az alis banggoodos tokok... 4-5-6 ezerert lehet venni mondjuk Spigent, ami mar vallalhato minoseg es konkretan filleres, ha valaki sajnalja a 20-25kt a gyari tokra. 4-500ezres telefon 5 dollaros allis tokba meg 80 centes folia... hagyjuk. Igenytelen. Egyszeruen akinek problemant jelent ezen kiegeszitok ara, annak valojaban nem telt a telefonra sem. Olyan keszuleket vett, ami a koltsegvetese felett van, ez egy hibas penzugyi dontes.
[ Szerkesztve ]
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
pecccccccca
őstag
válasz #95939840 #258294 üzenetére
Én próbáltam már védőüveg nélkül is. Konkrétam azért kaptam le a 6 ezres fóliát, mert idegesített a kijelző pontatlansága. Na mondom majd így jobb lesz. Természetesen semmi nem változott. Elfogadtam ilyennek.
Persze a 2 év alatt mióta velem van a 11 pro max azóta kicsit mintha jobb lenne. De ezt betudom annak, hogy ennyi idő kellett ahhoz, hogy szokjam a betűk helyét és még pontosabban tudok gépelni. De így sem tökéletes. Biztos vagyok benne, hogy valami más technológia szerint gyártanak 6s óta, mert azóta veszem észre ezt a “hibát”.Humorban nincs helye tréfának!
-
Noxy
veterán
válasz juve600 #258291 üzenetére
Én csak 1x vettem új telót (6S) az összes további használt volt, de arra ügyeltem, hogy mindig gyári független legyen. Céges, vagy szolgáltatónál vásárolt (ez lehetett független is ) mindig kerültem.
Ez szigorúan csak az én magánvéleményem. Részletezni hosszas lenne. Az hogy gyári független, elmond mindent.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
törölt tag
válasz pecccccccca #258280 üzenetére
Amióta 12 minim van nagyon sokat ütök félre. A vicc, hogy mindig ugyanazokkal a karakterekkel van baj. Kitörlöm, újraírom, majd pont ugyan az a hiba. Most a kijelzővédőre gyanakodom, mert mindig a billentyűzet két szélén lévő betűk a problémásak.
Valakinek szerint ez okozhat problémát? Full cover fólia van rajta. -
-
juve600
nagyúr
Sziasztok !
Vennék egy Iphone-t.
Cégnél kapta az eladó de nem használta.Most hogy lejárt a gari megvehette .
Mire kell figyelni a vásárláskor,milyen adatokat,infókat kérjek a telóról ? Postai úton történne a vásárlás
-
Noxy
veterán
válasz INGJOKE #258282 üzenetére
iOS is megtanulja.
Csak ugye sokan az urban legend miatt, újként állítják be verz.. váltáskor, oszt lehet kezdeni előröl a tanítást. Nekem iOS 8 óta szépen gyarapodik a szókincse.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
pecccccccca
őstag
válasz pecccccccca #258283 üzenetére
Pontosságot a pontosságba.. 😂
Bocsi skacok. Korán keltem.
Na, de értitek mire akartam kilyukadni.Humorban nincs helye tréfának!
-
veterán
Nekem a gboard nem jött be, de ez már nagyon off.
-
Rage47
veterán
Én a 3D Touch elvételét sosem bocsátom meg nekik Még mindig nem szoktam meg, pedig pár éve már lecseréltem a 6s-t...
-
pecccccccca
őstag
válasz Rage47 #258281 üzenetére
Persze. Sokkal pontosabb volt a kijelző érzékelése. Erre akartam kilyukadni. Az évek során valahogy elfelejtettek pontosságot belevinni a kijelzők pontosságába. Sok dolog amiért anno szerettem a régebbi iphone-okat mára eltűntek.
INKJOKE: Én droidon is kerültem mindig a swiftkey-t. Feláll a szőr a hátamon tőle.
Mennyire mások vagyunk…[ Szerkesztve ]
Humorban nincs helye tréfának!
-
veterán
Fordítsd el fekvőbe...
Ezért szeretem az SK-t droidon, mert ott megtanulta a szavakat amit használok és sokszor ha full hülyeséget írtam akkor is egyből javította a megfelelő szóra és a legtöbbször helyesen.
Ami mondat meg sokszor került leírásra beütötted az első karaktert és már dobálta is fel a szavakat és csak nyomkodtam. -
Rage47
veterán
Szerintem régen jobb volt a billentyűzet, viccen kívül.
-
pecccccccca
őstag
Nekem az a fura, hogy anno az 5s-en szinte teljesen félreütés mentesen lehetett gépelni a kis billentyűzeten. Mintha kitalálta volna mit akarok írni és, ha kicsit is félrenyomtam akkor sem rosszul irta be. Tényleg mintha előre tudta volna a telefon, hogy mi az a szó amit be akarok pötyögni, annyira pontos volt. Most 11 pro maxon amin kb. másfélszer nagyobb a bill rész, meg úgy érzem mintha elfelejtettem volna jól pötyögni.
Kétszer, háromszor annyi hibám van mint a pici 5s-en. Fura.Humorban nincs helye tréfának!
-
Mátésum
aktív tag
Köszi. Mindenkinek a segítséget. Megértettem, hogy alapból van, ahol gyári billentyűzet lesz. Arra viszont nem jöttem még mindig rá, hogy a gyári billentyűzet esetén miért nincs rezgő visszajelzés, pedig be van állítva elvileg rendesen.
-
Noxy
veterán
válasz SharpSA #258268 üzenetére
Nálam ez tudod miért nem probléma? Mert soha nem volt androidos telefonom. Ja és ne írjon meg ragozzon helyettem szavakat. Én tudom magamtól is, hogy mit akarok írni.
Amíg volt lehetőség a JB-re, ez a billentyűzet [link] volt a 6S-ig a telefonokon.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
pecccccccca
őstag
Androidon én a Gboard-ot szoktam meg. Mikor 3-4 éve váltottam iOS-re akkor az első az volt, hogy letöltöttem erre is. iOS-en elment tőle a kedvem. Rájöttem, a gyári billnél jobb nincs. Puritán, egyszerű, semmi sallang, csak normális bugoktól mentes működés.
Ha két mondatnál többet írok akkor meg diktálom. Tökéletes.
Ezt is diktáltam.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz feddel #258271 üzenetére
Nem sokmindent befolyásol merülés szempontjából az AW,hiszen maga a telefon használja a mobilhálózatot,pont ugyanannyit merül.
Sőt lehet kicsit többet is fogyaszt,hiszen oda-vissza is kommunikál az órával beszélgetés közben.
Saját tapasztalatom nincs,nem nagyon szoktam Knight Riderezni,csak a logika ezt diktálja. -
addikt
válasz Sys85 #258199 üzenetére
Én sem szeretem az ilyesmit. Ám amióta Androidról áttértem iOS-re megőrülök annyira nem szeretem a gyári billentyűzetet. Állandóan félreütök pár gombot, de mindig ugyan azokat. Valószínűleg nagyon megszoktam a Samsungosat, de mégis sokszor mikor elütöm és visszanézek a billentyűre és úgy nyomom meg is félre megy és tátva marad a szám hogy újra elütöttem... Már gondolkodtam levideózom hogy tényleg félre ütöm-e, mert nem hiszek a szememnek.
Viszont nem vagyok hajlandó más alternatív billentyűzetet használni.[ Szerkesztve ]
There's a device that I've been using called a whoop.
-
feddel
senior tag
Ha normál telefonálás helyett az AW-ot használja az ember (nem cellular, csak telón keresztül) akkor az mennyire kíméli az iPhone akkuját? Úgy értem észrevehető estére, hogy nem merült annyira a teló az egész napos telefonálgatások mellett?
-
DGery
aktív tag
Hát több, mint 1,5 év után is automatikusan váltok SwiftKey-re ha visszaáll í gyárira...
Akkor váltogattam gyárira, amikor I7-nél még a diktáláshoz a mikrofon nem jobb alul volt, hanem csak a billből volt elérhető, de I12 esetén már nem váltogatom a gyárit....by DGery® c.o. ///// MacBook Air M1 / iPhone 12 128GB / iPhone SE 2020 / iPad 9 WiFi only 64GB / Apple Watch Series 5 / Xiaomi Mi Scooter 3 / HP EliteBook 850 G7 / Xbox Series S / Dreame D10s Pro / iKier K1 12W
-
SharpSA
veterán
Nálam egy esetben jöhet majd szóba a gyári billentyűzet: ha lesz benne magyarul is flow vagy swype írás lehetőség. Mert utálok pötyögni, mert lassú és sokszor nem jól adja a - főleg - ragozott magyar szavakat. A SwiftKey-t meg Androidon is sokat használtam, így már jó sok szót megtanult. De egyik sem tökéletes.
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
félisten
-
Noxy
veterán
válasz Mátésum #258258 üzenetére
Mert ide is jelszóval jelentkezel be.
Amúgy volt (lesz) itt Swiftkey bill.. használók, akik egy idő után szépen megtértek a gyári bill..-re. (szoksz vagy szöksz)''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
la_cc
addikt
Sziasztok!
Sokatoknál olvastam, hogy a frissítés után 15.2.1-nél dobálják a telefonok a mobilnetet. Ez megjavult már? Merjek frissíteni? i13.
Köszi előre is!
~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~
-
kutga
nagyúr
-
Mátésum
aktív tag
Sziasztok. Nemrég váltottam Samsung telefonról első iPhonera (iPhone 13) és a billentyűzettel kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy a Swiftkey elsődleges billenytűzet mellett több esetben a gyárit hozza fel, és amellett, hogy nem azt akarom használni, még a rezgés sem működik valamiért ennél a billentyűzetnél (már próbáltam ki-be kapcsolni, újraindítani, minden). Ha pedig a billentyűzetek közül kiveszem a gyári, magyar billentyűzetet, akkor ezeken a helyeken, ahol eddig sem a Swiftkey-t adta fel, szintén a gyári billentyűzet jelenik meg, ráadsul qwerty, és rezgés nélkül. Tudnátok segíteni?
Köszi!!!
-
MODERÁTOR
válasz goped #258246 üzenetére
Szia, én megnéztem ezt az sms backup programot, nem vagyok benne biztos hogy az amire te gondolsz. Azt írja, hogy úgy működik, hogy kézzel képernyőmentést csinálsz az üzeneteidről, majd ezeket a képeket tudja összefűzni PDF állománnyá és ez az sms backup. Hát, nem tudom ez mennyire hasznos.
-
burgatshow
veterán
-
kisdobos0111
aktív tag
Android on volt Viber mertésem iPhone on hogyan lehet visszaállítani?
-
Andrewhouse
aktív tag
válasz burgatshow #258247 üzenetére
Sziasztok
Lenne egy iPhone se telefonom
Segítségeteket szeretném kérni abba hogy maga telefon a restore képernyőt mutatja viszont nem tudom vissza állítani mert az iTunes hiba miatt 4010 leáll
Tűzfal vírus irtó kikapcsolva
Van valami megoldás?!
Előre is köszönöm a segítséget
-
addikt
válasz burgatshow #258247 üzenetére
A 11 ips szép is lenne ha beégne
Bár az lg annak idején megoldotta iPhone 16 pro, watch7, iPad Air5 M1
-
goped
csendes tag
Sziasztok!
Androidról jönnék végre.
Valaki legyen olyan rendes és tegye fel az
SMS Backup! progit.
Használom, androidon, fontos, tudnom kellene, hogy tényleg megy e Ios en? Callog is és sms megy gmailbe, vagy más e-mail tárhelyre.Nagyon szépen köszönöm
lacciRoborock S6 MaxV
-
CrAzY88
aktív tag
válasz KubanitoS #258243 üzenetére
Ezt a beégés dolgot eddig csak két darab Samunál láttam, de azok viszont kaptak rendesen okot arra hogy beégjenek: az egyiken a kijelző sosem kapcsolt ki, kb mindig magas fényerősségen verette magát, mindig csak ua. tartalom ment rajta vagyis a Home Page a droidon (asszem sima S7), a másik a nővérem S6 Edge-dzse volt, aminek a kijelzőjébe a billentyűzet égett bele elég szépen.
Szóval szerintem fejlődött a technológia, nagyon sokat javult. Nekem valami A8-as Sony OLED tévém van. Sokszor hagyom úgy a yt-n ahogy van, semmi jele nincs a bajnak.
Meg amúgy is, ezek csak használati tárgyak...
Lehet hogy tévedek és hülyeséget beszélek, de nem lehetne okos megoldás egy fasza telefont venni privát felhasználásra, és valami sz"rt a navira?
Kb biztos hogy odavágja az aksit, aztán még lehet hogy a kijelzőt is. Mint minden telefonnál, ennél is nyűgös és drága buli bármit is cseréltetni.
Erre használni egy Flagship-et szimplán hülyeség. "Szerintem.
"Ez a komment nem tükrözi a weboldal-tulajdonosának, illetve a Föld lakosságának a véleményét sem.Lexus IS 300h (XE30), iPhone 12 Mini, Apple watch U2, M1 Air, iPad 11 Pro 2020+Magic Keyboard, Apple TV 4K, Sony A8
-
KubanitoS
veterán
Ip 13 széria ugye OLED. Vajon mennyit fejlődött a technológia? Félhetek attól, ha sokat használom navigációra a telefont, akkor előbb-utóbb beég a kijelző?
Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
-
aktív tag
-
félisten
-
KillerATi
tag
Sziasztok!
Milyen funkciókat nem tudok használni, ha magyar nyelvre van állítva a telefon angol helyett? Gondolom itt pl a Livetext-re, ami csak akkor elérhető ha angol nyelvre van állítva a telefon.
Köszi -
half333
őstag
válasz burgatshow #258236 üzenetére
Áhh köszi!
-
half333
őstag
Tudna valaki segiteni hogyan tudom beállitani a hangpostám? Mert a telefon/hangpostánál csak hangposta hivás van nincs lehetőség beállitásra ahogyan a neten irja!
-
D4rkm4n
őstag
Minden követ megmozgattam, hogy vajon miért nem működik együtt a telefonom a kocsimmal, erre az új frissítés (15.2.1) épp ezt javítja ki. Ellenben bluetooth kapcsolat létrehozások pont ugyanúgy kiírja, hogy nem támogatott eszköz.
Más is tapasztalt hasonlót?"If you only do what you can do, you will never be more than you are now."
-
kagzer
aktív tag
Nem igazán lett tiszta a kép a 13-as szériák zajszűrésével.
Teljesen megszűnt (Apple szerint a 13-asokban nem támogatott), vagy csak auto enabled?
Elvileg hardveresen minden adott, a kapcsoló tűnt el. -
Horvi
őstag
Tudnátok ajánlani iPhone-ra olyan appot amivel be lehet importálni a gpx fájlt. Abban van megadva egy pár útvonal és azt használnánk túrázáshoz.
Hello darkness, my old friend...
-
addikt
Melyik volt az első iPhone amelyik kezeli az e-simet?
iPhone 16 pro, watch7, iPad Air5 M1
-
gzbotii
nagyúr
Sziasztok,
Félig off, de: AirPods 2-vel mennyire működik jól a készülékek közötti váltás? iPhone - MacBook és fordítva?
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
kisdobos0111
aktív tag
Tudtok mondani egy jó forumolvasó appot ?
-
Arcképgyáros
válasz kisdobos0111 #258220 üzenetére
Egyik helyről való szinkronizálást kikapcsolod.
-
kisdobos0111
aktív tag
Most váltottam androidról. A névjegyzékemben azóta kétszer szereplnek a szamok. Hogy lehet eltüntetne az egyiket?
-
_ak_
addikt
válasz Veron #258217 üzenetére
Hasonló problémára csináltam egy esti parancsot a média hangerejét leveszi majdnem teljesen. Így ha este elindul egy videó, akkor sem hangos.
De ez csak akkor működik, ha megszokott időben kell, hogy csendben legyen az appod, ha annak a beállításaiban nincs némításra lehetőség, akkor nem hiszem, hogy van megoldás.
Let's begin, de gozaimasu!
-
Veron
addikt
Tudja valaki hogyan lehet egy appot iOS 15ön bekussoltatni? Az értesítésnek nincs hangja, de ha belépek az appba, rögtön bimmbammol, ami rohadt idegesítő. Olyan gyorsan pedig nem tudom lenyomni a hangerő gombot, megelőzzem. A ne zavarj fókusz is be van kapcsolva, se nem segít.
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
SharpSA
veterán
válasz Qtyii #258214 üzenetére
Így van. Nekem a gyáriból a swype, flow, stb írás hiányzik. Sokkal gyorsabban lehet úgy írni, mint pötyögve. Na meg a swiftkeyben ki tudom rakni a számsort is és így elérem az általam sűrűn használt + jelet is plusz egy nyomás nélkül.
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
haxiboy
veterán
válasz Qtyii #258207 üzenetére
Nem teljesen tudja a Droidos minden funkcióját az iOS swiftkey sajnos. Nekem például a karakterek alól a speckó karakterek, a dedikált vessző és a swipe to delete hiányzik legjobban. Talán majd egyszer belerakják.
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
Rotyi
aktív tag
válasz szabonagyur #258193 üzenetére
Már én sem, azért írtam hogy itt (iOS) tudom kezelni.
Ami majdnem az, az nem az!
-
half333
őstag
Üdv! Próbálta már valaki ezt az uj lokátor hálózat funkciót ios 15 alatt,hogy kikapcsolt/lemerűlt állapotban tényleg megtalálható-e a készülék? Illetve mennyire pontos?
-
feddel
senior tag
válasz pecccccccca #258206 üzenetére
Én is szeretem a diktálást mert gyors és pontos, csak sajnos sokszor “nem lehet" használni. Úgy értem hogy szinte csak akkor lehet ha egyedül vagyok. (Pl ezt gépeltem, lassan és több hibával, de nem akartam diktálni mert a kollégák hülyének néznek).
-
aktív tag
-
pecccccccca
őstag
válasz INGJOKE #258205 üzenetére
Én meg feldiktálom egy pillanat alatt amit akarok írni. Nagy ritkán téveszt, de hamar átolvasom küldés előtt és max belejavítok. Szerencsére a diktálásos módszer pontosabb mint az automata javítás meg bármi. Artikuláltan nem suttogva szinte teljesen hibátlan.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz pecccccccca #258203 üzenetére
Droidon már hozzá szoktam, hogy vannak olyan emailok amit hetente többször is el kell küldenem és az Sk már tudja ezeket. Csak leütöm az első betűt és már dobálja is a szavakat én meg csak nyomkodom. Nagyon kényelmes. A végén csatolom hozzá a fájlt és mehet.
-
Zozo0525
őstag
válasz pecccccccca #258203 üzenetére
én is így vagyok, majd én tudom mit akarok írni
-
-
veterán
válasz noorbertt #258200 üzenetére
A legnagyobb baj a gyárival, (azon kívül, hogy a swiftkey alapból feldobálja a szavakat és sokszor tudok vele egész mondatokat írni a felső sorból) hogyha átír egy szót (ami néha jó ha helytelenül írom le) utána nem az van, mint a másiknál, hogy visszalépek és visszateszi, hanem főleg ha szétválasztotta úgy hagyja. A másik az amikor kötőjellel írsz valamit és átírja mikor visszamész kiválasztod, hogy mit akarsz és ha nyomsz egy spacet, akkor megint átírja ugyan arra ha előtte nem x-eled ki. Botrány
Folyamatosan próbálom szokni, de lassan jön az Sk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 15Pro 512GB, Natural Titan, Icentre vásárlás, makulátlan, független + kiegészítők
- Samsung Galaxy Z Fold 4, fekete, 12/256 DS, 2025.10.03-ig garis
- iPhone 14 128GB Fekete Vodafone Használt/1 hónap gar./Akku 85%/
- Iphone x
- IPhone 15 Pro max 256 gyári független hibátlan 2027.01.02. Apple jótállás névre szóló számla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest