- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
xhege
veterán
válasz
-Skylake- #304061 üzenetére
Ez nagyon komoly ámokfutás volt.
Nálam és a munkámban a telefonálás nem kiváltható, plusz az az én perverzióm, hogy ha valaki hanghívást kezdeményez irányomba Viber, Messenger és egyéb biszbaszon, azt felveszem és megkérem, hogy telefonon hívhassam vissza. Rühellem ezeket az appokat, akadozik, késik, visszhangzik nagyon sokszor.
Bizony még a mobil előfizetésemben is korlátlan hívás csomag van, és hidd el nagyon sokan vagyunk ezzel így még a világon. A telefonálás ma még nagyon nem rétegigény. -
kchris78
veterán
válasz
szerintem ezt nem nekem kellett volna címezni, én csak arra tettem megjegyzést hogy a voip mellett azért még a normál hívást nem kellene leretrózni... facetime-ra azért tettem megjegyzést mert a többi IM-et bárki telepítheti azt nem. erre a monológra meg nem reflektálok
.
-
válasz
nyilvan. azert nehez ezt komolyan venni, mert nagyon nehezen hiszem el ha valaki azt mondja, hogy sem o sem akivel beszelni akar nem hasznal semmilyen IM appot, legyen az viber/whatsapp/fbmessenger/fasztudja biztos van meg 5 millio ilyen. ezekben meg az a kozos, hogy gyak az OSSZES tud hivast is.
Én nem használok (a facetime-on kívül), mert nagyjából mindegyik súlyos adatbiztonsági problémákat vet fel, de ebbe nem akarok belemenni, mert nem ez a lényeg. Tekintsük úgy, hogy használok, mert mondandóm teljesen érvényes úgy is.
Nem tudom, hogy te milyen országban/világban élsz, de az ÉN (Magyarországi vidéki, családi házas) realitásomban a következő usecase-ek jellemzőek:
- a webshopokból rendelt cucc érkezésekor a futár telefonon hív fel, hogy hamarosan érkezik, teljesen mindegy, hogy GLS, MPL, DPD, stb...
- a GLS pl. aznap reggel küld értesítést, amikor érkezik a csomag, megadva egy háromórás időintervallumot. Ha ez nem megfelelő, a futárral tudod lebeszélni... telefonon
- a nyáron ablakcserét rendeltem (online), ez többlépcsős, a cég által küldött különböző emberek által végzett felméréssel járt... a felmérést végző emberekhez semmiféle kontaktot nem kaptam, az érkezés napját és időpontját telefonon tudtam csak lebeszélni, a konkrét arccal csak telefonon tudtam kapcsolatba lépni. Ugyanez volt maga a beszerelés napjával is, azért jó tudni, hogy mikor érkezik a csapat... (egyébként az itt említett kontaktvisszakeresős fájdalmam pont ezzel az ablakcsere-munkával kapcsolatos volt)
- kora tavasszal kilyukadt az egyik fűtőtest, gyors beavatkozás kellett, jószaki.hu-n adtam fel keresést, érdekes módon többen telefonon kerestek meg, köztük a befutó is. Vele is a kapcsolatot telefonon tudtam tartani.
- teljesen hasonló történetek sorát említhetném (tetőfelújítás és kapcsolódó dolgok, a felméréstől és anyagrendeléstől a sitt elszállításáig befejezőleg, injektálásos vizsszigetelés, stb stb...), a lényeg: nagyjából bármilyen szolgáltatóval, ha ne akarok állandóak otthon kuksolnom, a vidéki Magyarország realitásában telefonon tudom tartani a kapcsolatot.
- pizzát a helyi pékségből csak telefonon tudok rendelni (nem, nálunk nem játszik a Netpincr és társai... egyszerűen nem vagyunk a szolgáltatási területén)
- az édesanyámmal CSAK telefonon tudom felvenni a kapcsolatot, mert 82 éves és öregkori demenciában szenved, SEMMIT nem tud már megtanulni, a lehető legegyszerűbb dolgot sem (sőt, inkább mindent elfelejt... de a telefonkagylót még felveszi).
- ha valakid kórházba kerül, és érdeklődni szeretnél felőle, a leggyorsabb módja a TELEFON.
- .... (most direkt nem folytatom, mert azt hiszem ennyi elég, hogy érzékeltessem, hogy a "hagyományos" telefonálásnak még rengeteg mindennapos felhasználói esete van, ami egyszerűen nem helyettesíthető sem Viberrel, sem Facebookal, sem Whatsapp-pal, stb. stb.)Szóval a dolgot oda leegyszerűsíteni, hogy "valakinek az a munkája, hogy másokat hívogasson" igen-igen nagy egyszerűsítés. Ha felnőtt vagy, és a mindennapokban felősen intézkedned kell, mert ez a családi/háztartási szereped is, akkor a telefonálás még megkerülhetetlen. Mert ismeretlenekkel KELL kommunikálnod,. Persze családtagokkal, rokonokkal, haverokkal, ismerősökkel kommunikációhoz mehet az összes többi.
-
lsebestyen
addikt
válasz
Azért az vicces, hogy lenyomsz egy ilyen kioktató monológot arról, hogy csak az ősemberek hívogatják egymást, aztán 50 mondattal arrébb leírod, hogy egy okostelefon ugyanarra jó, mint egy laptop.
Mondjuk ha IM-re, tiktokra, meg FB-ra használod a laptopod is, akkor valóban. Mások meg dolgozni is szoktak ilyen eszközökön.
-
-
-
Shyciii
veterán
válasz
-Skylake- #294179 üzenetére
Képes már az "icloud.com" arra, hogy egy megosztott mappában levő összes képet 1-2 kattintással le lehessen tölteni?
Példa: most jöttem haza egy Norvég körutazásról. Csináltam közel 500 képet, pedig válogatós vagyok. Van egy megosztott mappa, ahova fel van töltve az összes, és onnan kellene a páromnak az összes képet letölteni 1-2 kattintással. Legutóbb mikor néztem (meg ti is), akkor erre képtelen volt az icloud.com. -
vargalex
félisten
válasz
-Skylake- #293536 üzenetére
Ez a jó ebben a topicban. Ha valaki felvet egy problémát (vagy inkább funkció hiányt, amihez android vonalon hozzászokott), akkor itt a többség "lehurrogja", hogy tök felesleges ezt automatizálni (ami lehetséges lenne, mivel minden szenzor adott), hiszen van rá workaround.
Ilyen alapon mondhatnánk, hogy minek egy motorra (vagy autóba) indítómotor, hiszen régen is megoldották berúgókarral (vagy autó esetén kurblival). -
markknight
veterán
válasz
-Skylake- #292486 üzenetére
A Clippes Shazam felismeri a számot és ha megtalálja valamelyik streaming platformon, akkor kidobja, hogy válasszak, hol akarom hallgatni. Azon a felületen pedig én az Apple Musicot választom, ami megnyit egy appot, hogy jelentkezzek be.. tehát ahelyett, hogy átirányítana a keresés paraméterrel Apple Musicba inkább feljön egy ablak amibe újra be kell jelentkeznem ami vagy átirányít, vagy error. Meg amúgy, hogy tudok Apple Musicból kijelentkezni? Mert sztem nem lehet.
M1995: És tényleg, itt van mint a 256 song amire kerestem. Köszi!
-
markknight
veterán
-
Garada
őstag
válasz
-Skylake- #290369 üzenetére
Pozitív és egyben megnyugtató, hogy a pixel témához így állnak hozzá, én azért a múltból tudok negatív tapasztalatot is hozni családtag által ami nagyon megmaradt. Az Iphone 6 vagy 7-es szériánál volt az, pontosan már nem emlékszem melyik, hogy ha nagyon sokat használtad a navit képes volt túlmelegedeni a készülékházban valami, ami a touch ID-t hazavágta, az apple által sosem elismert hiba pedig tudtak róla. Így gariban nem volt javítható, pár havonta lehetett vinni megcsináltatni, valahogy nem gondoltak a mérnökök arra, hogy valaki a munkájához szinte egész nap használ navit.
-
-
PACSA75
őstag
válasz
-Skylake- #286981 üzenetére
Nem értem miért vagy ilyen offenzív.
Azt írta, hogy a hirdetésben volt kép 100% os aksiról. Tehát félig meddig becsapták. Viszont, ahogy mások is írták, ettől még lehet, hogy valóban 100% os utángyártott aksi van benne.
Persze erre nem lesz válasz soha.
Legyen az ő döntése mit kezd ezzel a infóval. -
burgatshow
Topikgazda
válasz
-Skylake- #285453 üzenetére
Lenovo dokkolóba be van dugva a 220 meg a külső monitor. Ugye normális esetben ha a dokkolóba dugom a gépet a dokkoló saját USB-C kábelével, akkor:
1. töltenie kéne a gépet
2. mennie kellene a külső monitornak is mint 2. kijelző.Na ez nem működik, csak tölti a gépet a dokkoló, de nem megy a külső monitor egészen addig, ameddig a gép és a dokkoló közötti USB-C kábelt kicserélem a Macbook saját kábelére.
Lenovo gépekkel megy és mielőtt még szét lenne ekézve az Apple, más márkájú laptoppal sem megy ugyanez a dokkoló, ugyanezt produkálja.
Más dokkolóhoz még nem volt szerencsém, csak PD-s monitorhoz, ott okés volt, simán töltötte a monitor a gépet...
Szóval ennyit a szabványokról...
-
Gicz
addikt
válasz
-Skylake- #283313 üzenetére
Igen. Akik szerint most semmi ertelme az 5g nek, nyugodtan menjenek vissza egy 10 évet amikor a 4g-is ugyanigy szapulták.
akkor sem értették mire nem elég az az 5 megabit 3G-n. Ugyanez a szitu, engedj rá csomo embert akik csak youtuboznak, messengereznek, es egybol lehal a 3G.szolgáltatónál dolgozom, hálózat optimalizálás részen, nagyjábol a munkám fele a mindenféle statisztikák nézegetése. És szepen telítődik a 4G, folyamat megy fel a terhelés. Plusz 4G-n elèg macera, hogy nagy sebességhez CA-zni kell, és nem minden készük tud mindenfél combót, plusz managelni kell akkor melyik layert higy építse fel, bontsa le, más lfedettséget hoz low band mid ban. Sokak még mindig nem volteznalk es csfb vagy srvcc-znek 2g 3g re.
akik szerint csak speedtestelni jo az 5G, majd 5-10 ev mulva emlekezzenek a véleményukre.... -
Dudee
senior tag
válasz
-Skylake- #282822 üzenetére
Úgy hogy hozzá lehet. Most próbáltam ki. Betettem 2 db 300 megás videót A eszközön a Photo Library-ba. B eszközön - amin az appleID is más- megjelent fél perc múlva a két videó. B eszköz tárhelye 0,6Gb- vel csökkent. Ezek után airplane módba raktam B-t és simán lejátszotta őket, ês szerkeszteni is simán tudtam video editorban.
tehát igenis foglal teljes tárhelyet a másik telón is, az eredeti kérdésem erre vonatkozott.Kószi, hogy segíteni akartok, de ne állítsatok valamit 100% bizonyossággal, ha csak tippeltek.
-
Gicz
addikt
válasz
-Skylake- #281392 üzenetére
Ahogy használod persze csökken a max kapacitása, természtes dolog. Csak sokan túltolják és atom figyelnek, hogy 20 és 80% között legyen a töltés, mert az jót tesz az akksinak. Ami igaz is, nagy akksikat használok modellezésben, és azokon nagyon észrevenni, ha nem jól használod.
Csak túltolni sem érdemes, teló van értem és nem fordítva. én mindig gyorstöltöm, 5w-tal kihullik a hajam mire feltölt. A legkisebb C-s adapterem is 30 wattos. Az előző telefonomban a 13 pro maxban, 1 év ugyanilyen használat után esett 99%-ra a health. 1 év után meg úgyis eladom.
#281393 Noukoum
Nem az LTE -- wifi volt a kérdés, hanem LTE--3G. -
Gicz
addikt
válasz
-Skylake- #281381 üzenetére
Androidról jönnek, és ott valóban sok % megmarad éjjel ha kinyomod a wifit. Képtelenek megérteni, hogy Apple-nél ezek a dolgok alapból jól működnek. Ugyanez a mobilnet meg gps kikapcsolás..... Legjobb az volt amikor kinyomták a 4G-t mert többet fogyaszt - nem, nem fogyaszt többet.
-
burgatshow
Topikgazda
-
válasz
-Skylake- #278846 üzenetére
Nyugi!!!
Értem a problémád,részben igazat is adok,de nyugi!Megkapta a választ,ne pörögj jobban rá a dologra.
Ne idegesítsd magad fel!Egyrészt nem éri meg,másrészt vagyunk itt páran olyanok akik nyugodtan és ezredik alkalommal is leírják az ilyen kérdésekre a választ.
Attól hogy kioktatjuk az új szifon tulajokat nem leszünk előrébb. -
akosxyz
senior tag
válasz
-Skylake- #278846 üzenetére
Minden egyes alkalommal leírod ezt, hogy miért nem keres google-n, vagy fórumon. Ez szélmalom harc. Aki újonnan jön és nem keres a fórumon, az azt sem fogja megtalálni, ahol te erről írsz. Ergo ugyanúgy lesznek számodra tríviális kérdések. De mivel senki nem várja el tőled, hogy válaszolj egy mindenkinek feltett kérdésre, így nem igazán értem az állandó kiborulásod és a stílusod. Egyszerűen tovább görgetsz és olvasod a te szintednek megfelelő kommenteket. Megspórolsz magadnak egy csomó idegeskedést. Ennyi. Szívesen!
-
Stark95
tag
válasz
-Skylake- #278837 üzenetére
És vajon mi történne, ha én mondanék neked olyan dolgot, amihez én értek, te meg nem, de nagyon szeretnéd valahogy megoldani, és mivel ez, és ehhez hasonló fórumok azért vannak elméletileg, hogy segítsük egymást, nem pedig beszólogassunk, így nyilvánvaló, hogy felteszem a kérdésem!
Ha tudsz, segíts, de ha csak ennyire telik, akkor inkább maradj csendben. -
ERipley
tag
válasz
-Skylake- #278708 üzenetére
"12mini, azon kivul hogy tok cuki ertelmezhetetlen az a cucc, ingyen se kene."
Mintha a 6,7" és az 5,4" között olyan gigászi különbség lenne... Százalékos arányban nyílván jól látszik, de tartalomfogyasztás szempontjából (youtube, tiktok, insta stb.) kb. tökmindegy szerintem. Ha nézni (látni) kell, a 10"/13"/24"stb. az már különbség. Gépelni nyílván jobb rajta, de hogy bármelyik mini értelmezhetetlen lenne...
Szerintem...
-
Gicz
addikt
válasz
-Skylake- #278715 üzenetére
Ehhez csatlakozom, sose értettem milyen nadrág lehet az amiben csak a mini fér el.
120Hz ugyan az, mint az OLED TV. Ha egyszer megszoktad az OLED tv-t akkor a csillió millió dimming zone quatum dot 16 K LCD is nézhetetlen, pusztán csak a hulladék kontrasz miatt.
Ha megszoktad a 120HZ telót, onnantól "szenvedés" a 60hz-re visszamenni. -
wrox
őstag
válasz
"..semmi ertelme egy mininek. a sima 6,1" iphone kene legyen a mini es a max kene legyen a "sima" meret.."
Még az a szerencse, hogy ez nem így van.
Én pl. örültem, mikor kijött a 12mini.
Youtube, facebook, játék. és kurvára meg vagyok vele elégedve
MInden tartalom élvezhető rajta, filmet nem ezen nézek, és zsebben is normálisan elfér.
Fényképet, amit készít nekem még túl jó is. tud 4Kt 60 fpsel, több nem is kell.
Ja, ezt a 60hz-es történetet is ma tudtam meg, hogy annyi, eddig valahogy nem zavart, ezután sem fog. -
Fritz Teufel
addikt
válasz
Még ezzel kezdtem a tapicskolást. Mindenki azt hitte, hogy iPhone-om van és állandóan meg akarták nézni. Meg a kérdés: "Minek neked ilyen, ki sem lehet használni?"
HTC Touch P3450
Azóta milyen karrierívet futott be ez a márka!Sev!er: már ott sántít a dolog, hogy "visszaküldik a szervizbe". A TMX nem fog neked új készüléket adni, ők javítanak. Én megkeresném a Békéltető Testületet.
-
válasz
-Skylake- #278223 üzenetére
Én is így vagyok vele...
Volt telefonom Ericsson, Nokia 3410, 3650 Symbian, Windows, Android több, mint 10 éven át... Tavaly nyáron vettem egy iPad-et, gondoltam, kipróbálom mennyit változott 9 év alatt az Apple... (2012-ben volt egy MacBook pro, de nem szerettem, gyorsan el is adtam, utána sokáig úgy éreztem, hogy soha többé Apple.) Aztán lett egy 12 mini, majd Watch SE, majd egy M1 Air, és egy AirPods3...
És úgy érzem, hazaértem. Most lejárt az előfizetésem, így ki tudtam hozni egy 14 pro-t, és csak megerősített ebben. Nem hiszem, hogy valaha vissza akarnék térni az Androidra, pedig volt idő, amikor nagyon szerettem azt is, és nincs vele semmi bajom (S8 sokáig vezette a telefonos listámat...). -
törölt tag
válasz
Hasonlóan gondolom. Általánosan, összességében jó termékek. Szívesebben veszek kezembe egy SE-t vagy Minit, mint papíron kétszer jobb Xiaomit, Samsungot akármit. Mert némító gomb, haptic feedback, hiába 60 Hz azért iOS animációk miatt mégis smooth, nincs bloatware, appok jól működnek, gesztusok, akku bár kicsi de megbízható, nincs meglepetés beragad valami és szívja, a kamera azonnal indul, jó fotók és videók, FaceID biztonságát más nem hozza, Apple Pay kényelmes, Apple Music is tetszik, TV+ is majd kiforrja magát.
A sokat szolgált 2016 SE is használható még, a héten egy Nokia G10-en percekig tartott egy emailt elküldeni, mert a Gmail alkalmazás leállt. Ha bírnám is az Androidot, egy Pixelt se mernék hivatalos támogatás nélkül ismerve a minőségügyi gondjaikat.A Microsoft próbált tíz éve egy csomagban letenni hardver-szoftver-szolgáltatás ökoszisztémát, de elbuktak.
(Windows Phone & Lumia, Cortana, Continuum, Office, SkyDrive, Xbox Music streaming, Band okoskarkötő, Surface tablet)Sajnos viszont úgy érzem az utóbbi években az Apple se gondolja át annyira aprólékosan a dolgokat. AirPower bejelentés, aztán visszakoztak. MacBooknál a butterfly keyboard és touch bar história. MacOS és iOS funkciók késve érkeznek, hiányosan vagy bugosan. Pl. fókusz módnál egy évbe telt, hogy tiltani is lehessen, ne csak engedni. iOS 16 lock screen újítás közben funkciókat vettek el sunyiban. Siri csak butul. Mégis az Apple kínálata van a legjobban egyben.
Eszembe is jutott, amikor még árultak AirPort routereket is. Nem a legjobbak voltak a piacon technikailag, drágák is, viszont nem voltak csúnyák és a beállításuk gyerekjáték az akkori Asus vagy TP-Link routerekhez képest.
-
Imi1981
veterán
válasz
iPhone -al pont nem így vagyok . 13pro van és jó teló és igényes de az ios annyira nem jön be . Elvagyok vele de pár év múlva szerintem vissza váltok droidra . Persze ez nem 100% de most jelenleg így érzem . Lehet addig úgy megszokom ,hogy marad de nem valószínű .Apple tv viszont nagyon tetszik ! Annál nem kérdés ,hogy jobban teszik mint a droidos boxok . Bár most pont van egy kis gondom vele ,hogy a Netflix 1080p tévén sz@r minőségű 1-2 hónapja . Valamelyik frissítés (Netflix vagy Apple tv frissítés ) betett neki ! Ez most idegesít de remélhetőleg javítják .
-
-
mihail38
senior tag
válasz
-Skylake- #277818 üzenetére
Szóval no komment, előttem is már jól kifejtették számodra és nem számomra, melyikünk gondolkodásában van a baj és a probléma!
Had döntésem már el hogy nekem mi szükséges az életem kényelméhez és mi nem.
A munkához sem kell mert nincs rá szükségem.
Ha valaki azt mondja nekem hogy valami jó az csak az ő szemszéből van így.
Nem érzem hátrányát az életembe, hogy Angolul nem tudok. -
akosxyz
senior tag
-
Gicz
addikt
válasz
Teljesen egyetértek. Én pl RC modellezek (helikopter) és magyarul fellelhető tartalom az az angolul fellelhető tartalom nem viccelek, ilyen milliomod része se. És vannak "kolegák" akiknek fogalmuk sincs, higy mit hagynak ki.
a nyelv van értem nem én a nyelvért. Egész életében a nyelv úgy formálódik, hogy idomul a használókhoz. Nem véletlenül nem rovás írunk. Szóval ha az a magyar nyelv sorsa hogy 100 ev mulva eltunnek az ekezetek mert ugy egyszerubb hasznalni, akkor ugy lesz, ha tetszik ha nem.#277775: ahhoz a részhez pedig, hogy "magyar forum magyarul valaszoljunk" - akkor bakker egy amerikai tervezésű kínában gyártott terméket használj a tervezése nyelvén....
#277830: dehogynem lesz, és semmi hatásod nem lesz rá, meg a nyelvészeknek sem. Az oktatás is hulladék, a 794. verselemzés helyett egy kozépiskolában közgazdasági alapokat kellene oktatni pl.
-
Sungoo
addikt
válasz
Ha már nyelvészkedünk: én az ékezet nélküli, magyar írástól megyek a falnak. Lehet itt dobálózni, hogy 2022-ben az angol tudás az alap, a saját anyanyelvét meg meggyalázza. Tudom-tudom, ilyenkor szokott jönni, hogy angol a billentyűzetem, meg gyorsabb, meg még a tököm tudja mi…
-
mihail38
senior tag
-
válasz
-Skylake- #277776 üzenetére
pontosan. magyar nyelven használni bármilyen elektronikus eszközt 2022-ben arra jó, hogy egy probléma esetén elzárd magadtól a megoldások 99%-nak megtalálási esélyét. minden hibába belefutott már valaki, de a rendszerint elcseszett magyar fordítások helyett kitalálni a helyes angol kifejezést ahhoz, hogy érdemben keresni tudj, sokkal nehezebb. így ahelyett hogy a google-ből kikeresnéd 10 perc ráfordítással, ide kell jönni a fórumba picsogni.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- OnePlus 12 5G 256GB 12GB RAM
- iPhone 16 Pro MAX 512 GB, Kártyafüggetlen - Makulátlan állapot! + AJÁNDÉK TOK - 3 ÉV GARANCIA
- Eladó egy Samsung a36 5g 8/256 GB samsung alle 2025/05/24 vásárlás
- iPhone 12 128 GB Éjfekete - 85.000 FT
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest