- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Mobvoi TicWatch Atlas - üzemidő ultra
- Macrodroid
- Három új Moto G mutatkozott be
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Asus Zenfone 10 - kicsit más az új kicsi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
kagzer
aktív tag
válasz aujjobba #270422 üzenetére
Egyet kell értsek veled.
Én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy meg tudnám engedni magamnak egy összegben is de annyira nonsense lett az árazása az évek alatt az Apple-nek, hogy felfordul tőle a gyomrom.
Ehhez jön az a csalódás amit a 13P okozott, még ha annyira venni akarnék is ott lenne bennem a fék, hogy milyen hibákkal, “and our users will love it” funkciókkal teszik tönkre. -
kagzer
aktív tag
A témához kapcsolódóan egy igazi BS:
[link]
Válasz nincs csak a kb mint egy auto reply ami összeollóz a kérdés szavai alapján a használatiból. -
kagzer
aktív tag
válasz SharpSA #268129 üzenetére
A probléma ezzel csak az, hogy a RAW is már a képfeldolgozóból jön ki, hiába RAW, az AI (vagy deep fusion vagy milyen fancy szarja van az Applenek) egyszer megrágja.
Én próbáltam 13Pro-n és ugyanúgy “javít” rajta.
Azt gondolná az ember, hogy a szenzorról közvetlenül jön se nem, ez is egy mosott szar…
Félreértések elkerülése végett, évek óta elégedett iPhone használó vagyok és nem ez lesz az ami kiütné a kezemből csak kiábrándító volt. -
kagzer
aktív tag
-
kagzer
aktív tag
Egyik nagy hibája, hogy könnyen melegszik (biztos sokaknak nem, de tele vannak ezzel a fórumok), a napon még jobban és védjen bármit, leveszi a fényerőt.
Én is ebbe örültem bele, hogy azért vettem 13 Pro-t, hogy legyen már végre egy jó telefonom, erre most is XR van inkább a kezemben mert ezen pl egy FB marketplace nem okoz akkora terhelést, hogy kigyulladjon.
-
kagzer
aktív tag
válasz xhege #266383 üzenetére
Még ezzel valahogy tudnék együtt élni.
Meg talán a zajkioltás nélkül is bár ezért már kijárna egy rendes pofon annak aki kitalálta.
De az, hogy pár perc használat után úgy melegszik a telefon, hogy felére veszi a fényerőt (amit megértek, hogy védi de eddig egy iPhone sem melegedett fel 5 perc Facebook után), az már sok.
Én sok mindent megértek, hogy fejlődés meg trendek de könyörgöm egy prémium terméknél ne a böngészés és iMessageben merüljön már ki a használata mert minden más túlhajtja.
És lassan már telefonálásra sem lehet majd használni, mert ha egy légy elfingja magát mellettem már nem értenek semmit abból amit mondok. -
kagzer
aktív tag
válasz MasterMark #266175 üzenetére
Ahol én igazán észrevettem az a kisfiamról készült képeknél volt, azt most nem szeretném.
Egyes képeken újrarajzolta a vonásait, más képeken pedig majdnem vörös bőrszínt kapott. -
kagzer
aktív tag
válasz xhege #266172 üzenetére
Sajnos több fórumon is erről beszélnek, hogy a 13-as szériákban nem kapcsolható az intelligens HDR és több kárt csinál az AU mint hasznot.
Vannak, akiknek ez annyira nem tűnik fel vagy jön elő, sokaknak (köztük nekem is) olyan mosott képeket csinált, hogy borzalom.
Nagyin úgy tűnik, hogy nem is fognak változtatni rajta, tudnak a dologról és kb annyival rázzák le a jelentéseket, hogy elmondják, hogy nem kikapcsolható.
A RAW formátumot javasolják ugyan sokan, de az sokat nem ér, mert olyan rétegben van ez elhelyezve, ami a fotók készitése után dolgozza át.
Talan 3rd party alkalmazások mintha ki tudnák kerülni, én teszteltem és valamivel élethűbb lett az eredmény (este függöny fotózva, a gyári kamera app egy homogén valami lett, a ProCamera képein látszottak a gyűrődések)
[ Szerkesztve ]
-
kagzer
aktív tag
-
kagzer
aktív tag
válasz lugosi #265868 üzenetére
Leginkább a bőrszínnél vettem észre, hogy inkább ront, az olajfestmény effekt pedig zajos, gyenge fénynél vagy zoomnál látszik leginkább.
Ha egy átlag fotó veszünk max az említett szín probléma ami látszik.
Zajszűrés pedig kisebb botrányt kavart, az Apple nagy nehezen elismerte, hogy kivették a funkciót és csak a FaceTime hívásoknál lehet control centerből egy soso izolálást bekapcsolni.
Indokolni nem indokolták, panaszkodni viszont sokan panaszkodnak.
Nekem amikor az első iPhonet megvettem az tetszett a legjobban, hogy tisztán hallom én is és engem is tisztán hallanak. Ez most úgy tűnik kuka. -
kagzer
aktív tag
válasz iFriend77 #265853 üzenetére
Lebeszélnélek a 13-as szériáról.
Hatalmas csalódás a 13 Pro, több olyan húzása is volt ezzel a telefonnal az Applenek, ami a legnagyobb fanoknál is kiverte a biztosítékot.
A Smart HDR nem kikapcsolható, olyan képeket csinál mintha egy vacak olajfestmény lenne.
Melegszik nagyon könnyen és lehúzza a fényerőt. Ezzel az a baj, hogy normál használat közben is melegszik és nem forró, simán üzemi hőmérséklet.
Kivették a zajszűrést. Sokan panaszkodnak, hogy alig lehet hallani ha van egy kis zaj a háttérben, kihangosítón használhatatlan.
Így röviden ez jutott eszembe, ha ezt tudtam volna, biztos nem veszem meg.
-
kagzer
aktív tag
i13Pro tulajoktol kérdezem, hogy másnak is olyan könnyen melegszik a telefon?
Pár perc Fb marketplace nézegetés után bekapcsol a kijelző halványítás.
Az külön érdekes, hogy annyira nem tartom forrónak. -
kagzer
aktív tag
Van arról valami hír, hogy a zajszűrés visszakerül a 13 szériába?
-
kagzer
aktív tag
válasz TechN7ne #265434 üzenetére
Van valami nem fizetett összehasonlító cikk, videó vagy valami ez ügyben?
Azt én is látom, hogy sajnos egy kalap szar a kép amit csinál a telefon, de mindenhol arról írnak, hogy a 13 a jobb.
Nincs hazám lehetőségem több telefonnal összehasonlítani a feleségem SE 2020-a ebben nem mérvadó. -
kagzer
aktív tag
13Pro e-SIM telekom másnak is vacak a térerő?
Voda fizikai 3-4, Telekom 1-2 😕 -
kagzer
aktív tag
válasz Roland8622 #262157 üzenetére
Szia
Valami lehet Apple oldalon mert nekem is elkezdett vacakolni.
-
kagzer
aktív tag
válasz WNorbert85 #261567 üzenetére
Köszönöm szépen
-
kagzer
aktív tag
Sziasztok
Tud valaki segíteni, hogy a telekom mobilnet problémát javították a következő iOS-ben?
-
kagzer
aktív tag
Sziasztok
A bétázóktól kérdezem, a telekom mobilnet random megszűnés probléma megoldódik a következő iOS-szel?
-
kagzer
aktív tag
válasz kory24 #261003 üzenetére
Én elég kényes vagyok a fólia felrakásra, korábban már leírtam, hogy rakom fel, lényeg amit már más is mondott a párás fürdő és gumikesztyű. Én még maszkot is és olyan sapkát veszek fel ami nem szálaz.
Amire érdemes figyelni, hogy olyan kendővel kell törölni ami nem szöszöl és oldalról világítani a felületet mert így látszik minden szösz. De ezek már az én nyűgjeim 🙂 -
kagzer
aktív tag
A gyári mail alkalmazás másnál is elkezdte össze-vissza felajánlani a mappákat mozgatásnál. Arra gondolok, hogy egész jól megtanulta, hogy melyik levelet (küldő, tárgy alapján, nem tudom) hova rakom.
Mostanában ez teljes káosz lett, érthetetlen mi alapján ajánlja fel a mappát. -
kagzer
aktív tag
válasz kisdobos0111 #259024 üzenetére
Nekem is úgy van hozzáadva CUPS-ban, hogy a legközelebbi drivert használom
-
kagzer
aktív tag
válasz burgatshow #259011 üzenetére
Nekem egy ezer éves HP LaserJet P2055dn van és tökéletesen működik.
-
kagzer
aktív tag
válasz kisdobos0111 #259005 üzenetére
Ha nem AirPrint képes a nyomtató akkor pl egy raspberryvel
-
kagzer
aktív tag
válasz PTomi92 #258672 üzenetére
Amikor pl az App Storeban az alkalmazás leírását lenyitod, a Pro kb 10Hz-re lemegy és szaggat.
Ugyanez PDF-eknél és kb sok egyéb helyen.
Számomra egy elég erős csalódás mert többek közt ezért vettem Pro-t, remélem hogy csak szoftveres és javítják.
Amúgy amikor jól működik akkor szép, megszokja a szemed és a 60Hz már darabos.[ Szerkesztve ]
-
kagzer
aktív tag
Nem igazán lett tiszta a kép a 13-as szériák zajszűrésével.
Teljesen megszűnt (Apple szerint a 13-asokban nem támogatott), vagy csak auto enabled?
Elvileg hardveresen minden adott, a kapcsoló tűnt el. -
kagzer
aktív tag
Most hogy van ez az értesítés az airtaggel?
Elméletben 100mnél nagyobb távolságnál jeleznie kellene, be van kapcsolva és nincs kivétel a helyre, de mégsem akar jelezni. -
kagzer
aktív tag
válasz SharpSA #257535 üzenetére
Kollegám 13-asával egymás mellett összehasonlítva a 13-ason jó.
Ezért írtam mint probléma a 13 Pro-val és az adaptív frissítéssel.
Csak próbaképp ha van lehetőséged Te is próbáld ki 13-assal egymás mellett. Nem jó érzés, hogy az elvileg pro-bb valójában lite-abb.[ Szerkesztve ]
-
kagzer
aktív tag
13 Pro-m van és gyakran tapasztalom, hogy mintha 15Hz-re esne vissza a frissítés.
Elég lehet egy alkalmazás leírását görgetni az app store-ban (és ez még gyári alkalmazás is). Fordult már elő Safariban megnyitott PDF-nél is.
Ha nagy méretű a szöveg, hihetetlen ahogy szaggat.
Amint elhagyja kb a kijelző felét, megint smooth.Csak a korábbi posztok margójára.
-
kagzer
aktív tag
válasz anderledani #255704 üzenetére
Egy próbát megér szerintem, nekem olyan gondom volt, hogy a képernyőidő az előző telefonom adatait akarta gyűjteni és mindig üres volt (érdekesen a widget mutatta), néha egy-egy újraindítás után rendbejött.
Olyannyira az előző eszközt akarta, hogy átnevezését is láthattam így (a lányok örökölte meg az XR-em és kipróbáltuk).
Emellett még volt jópár dolog ami nem igazán akart helyesen működni és mióta teljesen új telefonként lett beállítva megszűntek. -
kagzer
aktív tag
Semmilyen beállítás nincs arra, hogy a FaceTime kimenő hívás teljes képernyős legyen?
Gy.k.: kimenő. Nem bejövő. -
kagzer
aktív tag
Picit off és talán nem is lesz akinek hasznos, de hátha.
Fólia felrakás. Én semmiképp nem bízom másra főleg nem “szabad levegőn”, puszta kézzel.
Elhiszem hogy sokaknak jó, de én erre elég kényes vagyok.
Dolgoztam (és dolgozok) tiszta körülmények között, tudom, hogy mekkora a különbség (mérhető számokban).
Amit otthon sikerült “előállítani”: fürdőben forró vizet engedek a kádba, ezzel amennyire lehet lehúzom a port. Nem szabad eltúlozni, mert akkor már csak megnehezíti a tisztítást és a tapadást.
Ami már mindenkinek van otthon szájmaszk. Ez arra kell, hogy minél kevésbé mozgassuk a levegőt. Kell még egy hajháló és nagyjából megoldva hogy plusz kosz menjen a levegőbe, a kijelző közelébe. Hosszú szárú gumikesztyű, nem tudjuk olyan tisztára mosni a kezünk, hogy ne legyen egy picit sem zsíros.
Egy (lehetőleg zöld) fénnyel oldalról meg kell világítani a felületet és először alkohollal megtakarítani majd ha lehet szöszmentes kendővel úgy törölni óvatosan hogy ne legyen rajta semmi. Ebben az oldalról jövő fény segít, nagyon jól látni a legkisebb porszemet is. Ez a legnehezebb, ezzel szoktam én is a legtöbbet eltölteni.
Ha ez megvan óvatosan le kell szedni a védőréteget és általában fentről kezdve beigazítani, picit még lehet korrigálni ha a elengedtük és nem tapadt le. Ilyenkor jó a gumikesztyű, nem sérül a tisztasága a felületnek.
A beigazításnál segít ha a kijelző be van kapcsolva és látjuk a széleit.
A végén fentről lefelé haladva rányomjuk, óvatosan követte, hogy ne legyenek levegő szigetek, ezeket nem könnyű kiszedni.
Ha minden erőfeszítésünk ellenére is maradt alatta valami, óvatosan felvéve az ilyenkor használatos stickerrel leszedhetjük, nem szabad azonban elfelejteni, hogy az nyomot hagyhat.
Nekem a fenti módszerrel 10/9 sikerül elsőre, TPU és hidrogel fólia is felmegy viszonylag gond nélkül.
Haladó módszer egy szűrt levegős kamra, kesztyű rendszerrel 😁 -
kagzer
aktív tag
Van arra mód, hogy a FaceTime audio hívások indítása ne szalagcím legyen?
Ha kikapcsolom akkor csak a bejövő hívás lesz teljes képernyőn, az indítás továbbra is szalagcím.
Elég kényelmetlen főleg hogy teljesen háttérbe teszi és mielőtt bontanám a hívást a bal felső sarokban a kis zöld hívásikonra kattintva újra előtérbe kell tenni. -
kagzer
aktív tag
válasz univerzita #253170 üzenetére
Jól emlékeztem én, csak a Syncios már nem hajlandó.
3utools meg nem igazán olvas tag-eket. -
kagzer
aktív tag
Sziasztok
Rosszul emlékeznék vagy korábban tényleg lehetett Syncios-szal FLAC-et másolni? (a mediatárba vagy nevezze az Apple bárminek)
A Syncios úgy ahogy van nem is működik és ami váltotta az nem támogatott formátumnak mondja.
3utools-ot nem néztem bár azzal van egyéb gondom is, iMazing-et megvenném, ha képes rá (trial lejárt).
VLC, VOX és egyéb appok saját fájlkezelésétől most tekintsünk el. -
kagzer
aktív tag
Sziasztok
Melyik fizetős snyc alkalmazást ajánljátok iTunes helyett?
Eddig Syncios-t használtam, de egyre több a bajom vele.
3utools nem jó!, mert a zene id tageket nem dolgozza fel rendesen és rendszerezetlen a médiatár. Azért emeltem ki, hogy nem jó mert szeretném elkerülni a felesleges köröket.
Továbbá Spotify és ehhez hasonlóak nem megfelelőek zene hallgatásra, számomra azokon nincs tartalom (a zene ízlésemnek nem felel meg, ergo más stílusú zenéket hallgatok).[ Szerkesztve ]
-
kagzer
aktív tag
Sziasztok
Akinek Telekom-tól jött készülék, ugyanúgy egy sima nylonba csomagolva, a gyári doboz “pőrén”?
Eléggé aggódok mennyire sérülhetett így meg. -
kagzer
aktív tag
válasz norbertoth #245796 üzenetére
Nem, Watch amúgy is rizikós (bár én merész vagyok 😀)
-
kagzer
aktív tag
válasz norbertoth #245793 üzenetére
Eddig egész jól.
Whatsapp nem működik, de különösebb hibával nem találkoztam.
Az akkuidő sosem érdekelt, XR 85%-os akkuval jól elvan.Jajj, nagyon fontos: a gyári Térkép útvonaltervezéskor animálja az útvonal rajzot…
[ Szerkesztve ]
-
kagzer
aktív tag
válasz GreenGoblin #242545 üzenetére
Akkor ez megint csak bullshit, mint a vízállóság…
Szeretném ezeket az embereket szeretném magamhoz ölelni, a szívemre. -
kagzer
aktív tag
Napokban volt szó privacy-ról.
Számomra az a hihetetlen, hogy a körbetapsolt fénykép hozzáférés korlátozást simán meg lehet kerülni, hiába adtam meg egy appnak, hogy csak a kiválasztott képekhez férjen hozzá, ugyanúgy sikerül neki az összeshez.
Olyan mintha a fejlesztőknek kellene implementálnia és nem az Apple szabályozná.
Érdeklődőknek ez a Wombo nevű egyébként is kétes működésű kép manipulátor (valójában vicces volna). -
kagzer
aktív tag
Találkozott már valaki olyan problémával, hogy a kiválasztott fotók helyett az összes fotót látta az app?
A napokban kipróbáltam a wombo-t és akkor vettem észre a jelenséget.
Nem tudom app specifikus vagy iOS probléma.
Sajnos egyelőre nem találtam semmi használható infót (csak, hogy hol és hogyan lehet állítani). -
kagzer
aktív tag
válasz MasterMark #239399 üzenetére
Jól sikerült
-
kagzer
aktív tag
Egy személyes tapasztalat akadozó lejátszás kapcsán.
Apple TV 4K + Infuse Pro, megosztás NFS.
Nagyobb filmek esetén akadozott, nem lehetett tekerni sem, stb.
A megoldás DLNA volt (miniDLNA), tudom, sokan szeretik a Plex és a többi fancy médiaszervert, kipróbáltam jópárat és egyik sem tudott olyan hatékonysággal működni mint a miniDLNA. -
kagzer
aktív tag
Infuse 6 előfizetéseknél miért van két külön a havi és az évesre?
Nagyjából 15% különbség van köztük.
Sehol nem találtam erre vonatkozólag semmit 😕[ Szerkesztve ]
-
kagzer
aktív tag
válasz Snoop27 #238184 üzenetére
Szia
Én nemrég vettem egy 5-öst, a használtak jó áron vannak és még nem olyan régi hogy sok gond legyen vele.
A 6 (számomra) nem tud annyival többet, hogy megérje, ha a 7 valóban képes lesz a vércukor mérésre akkor le fogom cserélni és egy év múlva sem esik annyit az 5 ára, hogy sokat bukjak rajta.
Azt kell átgondolni, hogy mennyi időre veszed (én ugye jelenleg egy évben gondolkodom, de ha marad sem lesz probléma, pár évig nagyon jó az 5 is) és van-e szükséged azokra a többletekre amiket a 6 nyújt. -
kagzer
aktív tag
Pár napja ismét van AW-om és hiába próbálom a világos témát beállítani sehol nem találom hol lehet.
Kb egy éve volt utoljára Watch-om, akkor (már nem emlékszem hol) be tudtam állítani.
A Beállításokban nem találom a két appot sem -
kagzer
aktív tag
A gyári mail appban hogy lehet előhozni a csatolmányt?
PDF számla, de a mailben nem látom sehol csak a gemkapocs jelenik meg a fejlécben. -
kagzer
aktív tag
Van valamilyen workaround arra, hogy ne vegye vissza a hangerőt a kedves iOS a védelmemben?
Ki van kapcsolva a hangerőkorlátozás. -
kagzer
aktív tag
Ez az egész tartozék téma nem lenne téma, ha annyival
olcsóbban adnák.
Tőlem jöhet a bullshitting, de ez inkább több profit mint környezetvédelmi okokból van.
Jó, biztos nagyon fontos nekik és mindent megtesznek (persze) de a matek és az Apple közül valaki nem teljesen mond igazat.
Márpedig a matek az nem az a hazudós fajta. -
kagzer
aktív tag
válasz hemaka #223391 üzenetére
Azért nem voltam vidám amikor levettem és majdnem eldobtam.
Másoktól is hallom, hogy nincs vele gondjuk, sőt, a töltőt elajándékoztam és nem panaszkodtak azóta rá.
Viszont ha több megerősítést kaphatnék a fórumon, amit megbízhatóbbnak tartok, akkor bátrabban vennék.
Nincs baj a vezetékkel, de ha van ilyen opció, miért ne.
Csak aki egyszer megégeti magát... 😀 -
kagzer
aktív tag
A vezetéknélküli töltő témában kérek megerősítést, sajnos nemrég megjártam ezzel a töltővel: [link]
Több helyen is azt írják, hogy lekapcsol, így véd úgy véd és mégis tűzforró lett a telefon (iPhone XR).
Tehát van arról meggyőző tapasztalat, hogy az összefoglalóban írt töltőkben (és a fentebb linket Hamában) megbízhatok? -
kagzer
aktív tag
válasz norbertoth #222973 üzenetére
Változó, kinél milyen problémák jönnek elő.
Én fentebb. Leírtam a saját tapasztalataimat. -
-
kagzer
aktív tag
Szokott lenni érdeklődő, kis helyzetjelentés 14 bétával kapcsolatban:
Ha a telefon munkaeszköz, nem ajánlom, bár stabilabb és sokkal jobb már most mint anno a 13 bármelyik bétája.
Ami jelenleg igazán gond:
- melegszik, ezen csak az segít, ha akkukímélő mód aktív
- sok alkalmazás nem indul, Erste mobilbank kapásból
- widgetek egy bughalmaz, az óra widgetek konkrétan késik a telefon saját órájához képest
- többször volt, hogy nem értek el és csak SMS jött
- a telefon gyors menüje (force touch) megváltozott, nincsenek kedvencek, csak a menüCsak mert új, ne tegye fel senki.
ha bevállalós és szeret tesztelni (nekem azért van fent, adom is a feedbacket rendesen), maximum akkor. -
kagzer
aktív tag
válasz kisjimy #222852 üzenetére
Szia
Stabil, de néhány hibát már jelentettem (kontaktnál az alapértelmezett vonal kiválasztásánál üres a szolgáltató cimke, stb).
Szokásosan merül és melegszik. Az új widgetek tele vanna bugokkal.
Nekem tesztelni van fent, mindennapi használatra úgy ahogy használható, ha az újdonságok érdekelnek, várj még kb 2-3 frissítést és utána próbáld ki. -
kagzer
aktív tag
Egy apró helyzetjelentés 14 bétáról (előre vetítem, én tényleg azért tettem fel, hogy ha hibát találok, visszajelezzem):
Az Erste mobil alkalmazása nem indul el. Azért gondoltam, hogy megosztom, mert valaki egy másik bank alkalmazásáról kérdezett fentebb és ha ez valakinek fontos, akkor egyelőre ne csatlakozzon a teszt programhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Politika
- EAFC 25
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- World of Tanks - MMO
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Blu-ray lejátszók
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Fold 4, fekete, 12/256 DS, 2025.10.03-ig garis
- Iphone x
- IPhone 15 Pro max 256 gyári független hibátlan 2027.01.02. Apple jótállás névre szóló számla
- Apple iPhone 15 Pro , Blue Titanium , Usa ( eSim ) modell, kártyafüggetlen
- Apple iPhone 14 Plus, Blue, makulátlan, 128Gb, garanciális, független
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest