- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Megjelent a Nothing OS 3.0 stabil változata
- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- Mobil flották
- Garmin topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz stickermajom #257569 üzenetére
Köszi.
Tegnap átállítottam de sajnos ez sem oldotta meg. Olvasgattam a neten sajnos nem csak én szívok vele és egyelőre úgy tűnt, hogy nincs univerzális megoldás... Mindenkinek más működik.
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
Noxy
veterán
-
Luser2000
addikt
válasz adamssss #257568 üzenetére
Szia adamssss!
Nálam is rendszeresen jön elő ez a Waze probléma. Nálam FIAT Tipo + iPhone12 mini 15.2 kombó van. Vélhetően a legutóbbi CarPlay frissítéssel hülyülhetett meg, előtte nem volt vele gondom. (Használtam Waze Beta-t is, töröltem, ugyan az a szitu).
Nálam az a megoldás erre, hogy nem zárom le a telefon képernyőjét és akkor mutatja rendesen a CarPaly az útvonalat.
--
Nekem még olyan jött elő néhány alkalommal, hogy a navigációs utasításkor lehalkuló rádió hangját némítva hagyja és az első utasítástól tök csöndben kellet autózni.
Kitartást!
Apple iPhone 16pro, Apple Watch Ultra2, MacBook Air M2 13"
-
merqree
őstag
válasz adamssss #257568 üzenetére
Amikor rádugom a fejegységre (Toyota Proace City (ami nem teljesen Toyota, mivel PSA gyártmány)), nekem semmi gondom nincs. Ez így nem igaz:
Hol a google maps, hol a waze mutatja a pozíciót, navigációs utasítást, de a térképen nem látni semmit.Ekkor a CarPlay menüre visszalépek a fejegységen, újra rábökök a kívánt navigációra, és akkor megjavul.
A helyzetmeghatározás nálam "használatkor" módban van.A címet sosem a telefonon adom meg, hanem a kijelzőn, így én már eleve lezárva dugom rá a kábelre a telefont. (Igaz, nekem i13 iOS5.2)
[ Szerkesztve ]
-
merqree
őstag
Sziasztok,
Hogyan lehet kikapcsolni a tárcsázó hangját? Azaz, amikor a szám gombokat nyomom, akkor ne adjon ki hangot. A billentyűzet hangok ki vannak kapcsolva.
DualSIM-mel használom, minden rendben, minden szép és jó (Vodafone fizikai, Telekom eSIM). Be van állítva csengőhangnak a malév szignál. De érdekes módon nem minden esetben azzal cseng. Eddig a feleségem hívásánál vettem észre, ha ő hív, akkor más a csengőhang. Igaz, Ő van beállítva veszélyhelyzeti kapcsolatnak. Ez utóbbi miatt lehetséges?
A válaszokat, öleteket előre is köszönöm!
-
adomok
tag
válasz haxiboy #257571 üzenetére
Pont tegnap jött meg nekem egy ilyen töltő Igaz csak ma reggel tettem rá a telefont, de nekem rendesen tölti a sima 13 Pro-t. 30 wattos fejen van és egy Nillkin Camshield Silky magnetic tok van a telón. Az biztos, hogy csak sima Qi töltőnek ismeri fel, de pumpálja bele a naftát.
-
bnorci71
addikt
-
Qtyii
tag
Bug: chrome megnyitása után a képernyő nem reagál semmire ki fagyasztaná a chrome még a billentyűzet sem bújik elő
többször ujratelepitettem és restart is volt de semmi[ Szerkesztve ]
-
-Skylake-
addikt
válasz szabonagyur #257559 üzenetére
Az igaz, de az a bővítmény csak akkor megy a Chrome-ban, ha Windows-os Chrome. MAC OS alatt a Chromeba nem lehet telepíteni
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
haxiboy
veterán
Sziasztok!
13 tulajok: ChoeTech Magsafe 15W Wireless Charger Pad-et kerüljétek, sajnos a 13 Pro Maxainkat nem tölti, felcuppan ahogy kell, jelez is a telefon hogy "tölt", de közben ugyanúgy merül tovább. Vagy a gyári apple bőr tokot nem szereti, vagy valamit elcsesztek vele, esetleg Apple korlátozta a 3rd party töltőket?
Tudtok esetleg ajánlani normális 3rd party magsafe töltőt ami "értelmes" áron van, és hasonlít a gyárihoz (lapos a hátulja például), vagy ne szarakodjak és vegyek egy gyárit?
Nem a telefonoknak van baja, illetve nem is az adapterek a probléma, utóbbiak megfelelő teljesítményűek, előbbiek pedig az autós magsafe tartóval tökéletesen töltenek.Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
veterán
válasz stickermajom #257564 üzenetére
Letöltöttem. Hogy tudom a chrome és a kulcskarika jelszavait áttenni bele?
-
Sziasztok!
Adott egy i12 meg egy toyota carplay-el. Az a gondom, hogy ha beindítom a waze-t és megadom a címet majd elkezdek navigálni akkor amint lezárom a teló kijelzőjét megáll a navigáció a kocsi képernyőjén. Ilyenkor csak az segít hogy ha újraindítom a waze-t és újra kezdem a navigálást.
Valami tipp, hogy ezt ne kelljen folyamatosan eljátszani?
Köszi
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
huan
őstag
Sziasztok,
Mit kell beállítani ahhoz, hogy a hívóhoz rendelt kép teljes kijelzős legyen?
iOS 15.2 -
MaddeNNNN
őstag
Ezzel a két tokkal van valakinek tapasztalata?
ESR Cloud Soft
Ez hasonló az apple gyári magsafe szilikon tokjához, amiben belül talán szövet van csak ez nem magsafeSpigen Ultra Hybrid Apple iPhone 13 Pro Matte Frost Black
az előző telefonomon volt egy Spigen tok, azzal meg voltam elégedve. csak ennek nem szövet a belső része hanem szilikon. nem tudom az mennyire koptatná ki a 13 pro éleitTo protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
noorbertt
őstag
válasz stickermajom #257564 üzenetére
Ráadásul nagyon smooth a bitwarden ios alatt, ahhoz képest hogy ez egy open szósz, Android alatt sosem volt lesz ennyire jól használható.
Feleségnek is fent van és úgy osztunk meg kódokat vagy akár csak taj és egyéb számokat az eszközökkel..
-
HoldfenyLuna
aktív tag
válasz noorbertt #257561 üzenetére
Bitwardenre +1 szavazat. Meg is tudom osztani ingyen a jelszavakat más BW felhasználóval, átlag usernek tökéletes. Jelszavakhoz jelszó kezelő: nem függ böngészőtől, platformtól és ha később váltana az ember másra, na ott működik, hogy A-ból B-be átkerüljenek a dolgaim.
-
col
addikt
válasz bigrock #257558 üzenetére
Nekem is volt ilyesmi, de a térképek alkalmazásban lehet azt hiszem valamit átállítani és kikapcsolni ezeket az értesítéseket. Nekem is mindig azt írta, hogy hány perc múlva érek haza.
[ Szerkesztve ]
Si Vis Pacem - > Parabellum. //// Iphone 6 Plus valamint egy Iphone SE (2022)
-
félisten
-
-Skylake-
addikt
válasz szabonagyur #257552 üzenetére
Nekem ennek pont a forditottja kellene. iCloud jelszavat akarok hasznalni Chrome-ban, de kicsit utanaolvasva erre nemnagyon van lehetoseg. Valami tipp esetleg valakinel ?
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
veterán
válasz szabonagyur #257552 üzenetére
Köszi beállítottam kipróbálom majd este.
-
veterán
Járt már valaki úgy,hogy a telefon "wifi hívás sikertelen" üzenettel szétkapcsolja a sima mobilhálózatos folyamatban lévő beszélgetést?
Pedig a wifi hívások ki is vannak kapcsolva...
Már sokadszorra csinálja ezt,hol 5 perc után,hol később,hol meg nem.
Rohadt idegesítő és kellemetlen bizonyos helyzetekben.Mire nagy nehezen kapok ügyfélszolgálatost valamivel kapcsolatban és mire 30 perc alatt eljutunk valameddig a problémámmal szétkapcsol a teló.Ugyanazt az ÜF-est meg biztos nem kapom meg,kezdhetem elölről egy másikkal,mert hiába van a rendszerben a problémám,úgysem érti meg,kezdődik minden elölről...
És nem csak akkor jön elő amikor wifire vagyok csatlakozva,simán akár a mező közepén is megcsinálja.
Ezt már a 12 is csinálta,ott is zavaró volt,de mostanában a 13P is sokszor csinálja...[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
veterán
válasz szabonagyur #257550 üzenetére
???? Az hogy ?
-
félisten
-
veterán
Gondolom arra nincsen semmi mód, hogy a chrome jelszavak átkerüljenek a safariba?
Safari tud olyat, ha megnyitok egy új oldalt, akkor ajánl az érdeklődésemnek megfelelő cikkeket? -
veterán
Lehalt a chrome alkalmazásom nem reagál semmire. Volt app bezárás, telefon kikapcs és app törlés is. Ilyenkor mi van?fuuu megjavult be tudtam lépni. Nem lett volna kedvem minden jelszót átírni a szafariba. Egyszer majd rá kell szánnom magam, de az nem most lesz
Nah elkiabáltam. Akkor fagy meg mikor azon a részen vagyok ahol feldobja azokat a híreket amitket szoktam olvasni. Fura
[ Szerkesztve ]
-
PTomi92
aktív tag
válasz MzperX07 #257542 üzenetére
Nem kell ezt annyira túlmisztifikàlni. Nem látok logikus magyarázatot arra hogy miért tenné tönkre az 5w-os töltőfej a telefont, azt is használhatod. Ahogy a 20w- os töltőfejet is. Nyilván minél gyorsabban töltessz egy akksit annál hamarabb használódik el, de nem hiszem hogy számottevő különbség lenne, más körülmények sokkal jobban befolyásolják az akksi élettartamát. Plusz azért az Iphone “gyorstöltése” manapság nem igen nevezhető már annak, van olyan konkurrens ami 100w-al tölt, mégis ki merték adni a telefont. Na ott kiváncsi lennék a hosszútávú tapasztalatokra mondjuk
-
kagzer
aktív tag
válasz SharpSA #257535 üzenetére
Kollegám 13-asával egymás mellett összehasonlítva a 13-ason jó.
Ezért írtam mint probléma a 13 Pro-val és az adaptív frissítéssel.
Csak próbaképp ha van lehetőséged Te is próbáld ki 13-assal egymás mellett. Nem jó érzés, hogy az elvileg pro-bb valójában lite-abb.[ Szerkesztve ]
-
seredy
tag
válasz pecccccccca #257543 üzenetére
köszönöm!
-
pecccccccca
őstag
válasz seredy #257538 üzenetére
Megbízható eladó sok van viszont mindenhol megtalálhatóak kétséges eladók és csalók is. Sajnos.
Én személy szerint a jófogást elkerülöm messzire minden tekintetben.
HA-t használom csak. Eddig 1 rossz üzletem volt ami a káromra vált, pont egy iphone 8 kijelzővel kapcsolatban.
Minden portálon körültekintően kell használt dolgokat vásárolni és akkor talán nem ér probléma. Leginkább a személyes találkozó a megoldás a csalódásokra. Tudom nem mindig megoldható.MzperX07: Nekem az első 11 pro maxom 1 év után 93%-os akkun volt úgy, hogy csak a gyári 18W-os töltőjével töltöttem. Ez a második szintén 1 éves és 91%-os.
Lehet csak én vagyok a szerencsés, de nekem a gyorstöltőtől telefonjaim még nem “mentek tönkre”.Humorban nincs helye tréfának!
-
MzperX07
tag
válasz stickermajom #257541 üzenetére
Hát fejest semmiképp sem akartam ugrani a dologba, nem vagyok könnyen megdumálható, de meghallgatok mindenkit
Apropó. Ismerős tavaly nyáron vett SE2020 +20Watt töltő. Csak azzal használja a gyári kábellel és 85%-nál tart. Nekem anno az i8 akkor degradálódott hamar, amikor autóban töltöttem erős árammal (azért azt hozzáteszem, hogy rajta volt 100% után is sokszor, illetve lemerítettem 10 alá, mert majd úgy is az autóban feltöltöm ).Ráérek tölteni igazából. Csak azt mondták, hogy azok a régi 5W töltőfejek tönkreteszik az új telefonokat.
[ Szerkesztve ]
-
MzperX07
tag
Egy iPhone 12 minit érdemesebb 20Wattos gyorstöltővel tölteni 5Wattos helyett? Az imént egy üzletben azt mondták, hogy ezzel ki fogom nyírni az akksit egy év alatt. Pedig eddig mindig 5w-tal töltöttem az XS-t, 18 hónap alatt lett 87%-os.
Most van egy 12mini 95%-kal.
A boltban azt mondták, hogy a kis töltőfej csak tölt és tölt, nem szabályozza a töltés sebességét/mértékét, a 20wattost pedig érdemes még egész éjszaka is rajta hagyni, mert ,,okosabban” tölt.
Én eddig azt hittem, hogy maga a telefon tudja szabályozni ezt magának.
Mi az igazság, tudja valaki? -
seredy
tag
válasz pecccccccca #257536 üzenetére
köszönöm! még csak annyi kérdésem volna, hogy a hardverapro meg a használtalma mellett esetleg van-e még olyan hely, ahol érdemes nézelődni és megbízható eladók vannak?
-
MODERÁTOR
válasz noorbertt #257524 üzenetére
Egyetlen beállítási lehetőséget látok nyelvi téren a Térképek appban, a címkéknél hogy mindig magyarul. Szóval szerintem nem lehet angolra állítani a navigációt ha a telefon nyelve magyar. Egyébként valóban nem valami szuper a hangnavigáció, de korábbi verziókban régen még rosszabb volt. Pl nem tudta az utcanevek magánhangzó vagy mássalhangzó első betűjét kezelni, hogy azt kell mondania előtte hogy “a” vagy “az”. Így zárójelbe tette a z-t (“A(z)”) és ki is mondta a z-t: “Fordulj balra a ZÉ Fő utca útra”. Katasztrófa volt, szerencsére javították.
-
-
SharpSA
veterán
válasz kagzer #257529 üzenetére
Bocsánat, az app szó nálam kimaradt...
PDF-eknél sokszor van gond nem csak itt, PC-n is. Különböző tömörítések, stb miatt. Ez nem meglepő. Nekem is vannak szervizkönyveim, amelyek azért a 13 Pro-n már egészen tűrhető sebességgel jelennek meg, de korábbi készülékeken bizony többször várni kellett.
Az áruház meg egy kaka ilyen szempontból, ahogy Andorion is. Nem tudom miért tart neki sokszor akár 4-5 másodpercig is, hogy megjelenjen a tartalom. A szöveges görgetés is néhol egy kalap kaka. Ez egyértelműen app hiba.Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
seredy
tag
válasz pecccccccca #257533 üzenetére
nem gondoltam konkrét összegre, elképzelni se tudom, hogy ilyen esetben mennyit tud esni..
Sajna a mostani kőkorszaki 5s már egyre kevésbé bírja, másfél éve volt akksicsere, azóta megint használhatatlan télen, új készülék helyett viszont inkább valami használtat keresnék, csak ha tavaszra akár csak 10 ezerrel lentebb megy egy 2020-as SE, akkor azon már ne múljon. Ha csak párezer, akkor addig nem várok.
-
seredy
tag
sziasztok, olvastam másik fórumban, hogy tavasszal jön ki az új iPhone SE, és várható, hogy a használt SE 2020-as készülékek esetében esni fog az ár, érdemes kivárni. Szeretnék használtan iPhone-t venni, csak nem tudom, érdemes-e addig várni, tényleg várható-e ilyen? mert én kevésbé vagyok benne a témában...
-
pecccccccca
őstag
válasz SharpSA #257527 üzenetére
Na pont ezért írtam, hogy elvi és lelkiismereti kérdés ez mivel a jogi része rendben.
Nekem is jó a barna foltos banán a boltban, és a behorpadt dobozú sör is.
Én sajnos vagy nem sajnos műszaki ember vagyok (órás). Nem tudom megengedni, ha egy javítás vagy elemcsere vagy bármi után ne egy makulátlan terméket adnék ki a kezemből. Sőt. Sokszor más órások keze nyomát is lepolírozom mondjuk egy agyon karcolt óratokról vagy hátlapról egy sima elemcserénél is (ingyen, időt nem sajnálva), hogy az én kezemből ne kerüljön ki karcos óra.
Ugyan ezt várnám el pl egy áruháztól is, hogy ne egy bontott terméket kapjak, ha újat veszek. De sajnos ők meg vannak lőve. Nem tudja újracsomagolni, nem tudja azt mondani, hogy új. Bontott értékcsökkentettként kell eladnia. Ha sokszor ad el bontott terméket és azok olyanoknál landolnak akik ugyan úgy háklisak mondjuk erre akkor teszem azt 10 vásárlóból 3-4 legközelebb nem ott vásárol.[ Szerkesztve ]
Humorban nincs helye tréfának!
-
SharpSA
veterán
válasz pecccccccca #257520 üzenetére
Ne már.... Azért ez a hasonlat nem állja meg a helyét, hülyeséget írtál. A készülékből nem hiányzik "egy falat rész sem" és nem nyálas. Nekem például egyáltalán nem lenne probléma, ha már egy kibontott, de egyébként hibátlan készüléket kapnék a vásárlásomtól számított garanciával. Letojom a csomagolást, nem azt fogom használni. Szerintem manapság már sokan túlmentek egészséges határokon több területen, túl sok az elvárás. Ha karcos, törött, iCloud záras lenne, na az már nem lenne elfogadható.
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
SharpSA
veterán
-
SharpSA
veterán
válasz kagzer #257512 üzenetére
homebridge.io és szifon találatokat kaptam első két helyre. Lenyitható leírást nem látok (így kérlek írj akkor konkrét weboldalt, ahol nálad a probléma van) és a görgetés rendben van. Viszont ilyen esetekre azt mondom, hogy talán az adott weboldal nincs megfelelően megírva, beállítva, optimalizálva, stb.
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
noorbertt
őstag
Elkezdtem használni az Apple térképet vezetéshez, nekem idáig tetszik és jól működik.
Egy hatalmas mínusz hogy magyar nyelvű a navigációs utasítás. Ezt lehet állítani úgy hogy minden más marad magyar de a utasítás angol?
-
Noxy
veterán
válasz Djuree #257513 üzenetére
kb 20 mp-ig tartott ez az egyszerű dolog. [kép] [kép]
Ha meg nem akarsz PC-l sza..ni, akkor AppStrore keres: Ringtone Maker, oszt gyárthatod a telefonon a csen..hangjaidat.[ Szerkesztve ]
''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
pecccccccca
őstag
válasz lugosi #257518 üzenetére
Rendeltetés szerűen járt el és nem csinált törvénybe ütközőt ez igaz.
Szerintem itt már elvi és lelkiismereti kérdések merülnek fel mintsem, hogy jogos e vagy nem.
Én felköpnék és aláállnék, ha ilyet tennék bármilyen üzlettel/áruházzal.
Mert ugye tudja, hogy nem 3 telefon kell neki csak 1, de berendel hármat, leveszi a gyári csomagolást, tapogatja, belenyom 1-2 óra működési időt vagy 10-20 percet, mindegy, után visszaküldi ami nem kell.Mintha elmennék egy buliba aztán a hidegtálakat végigkóstolom ami nem ízlik visszaköpöm. A következő éhes ember meg egy félig megrágott falatot kell elvegyen a tálról. Ha te vagy bárki más lenne az az ember aki a következő, jó szájízzel veszed el az “alig használt” kolbásszal töltött karajt a tálról?
Gondolom nem. És már indul is az ördögi kör. A többi ember is rág rajta egy kicsit és visszaköpi. A végén csak félig megrágott kaja van csak a tálon.
Fordítsd le az áruház helyzetére ezt a történetet. A végén ott lesz 10-20-30-50-100 “félig megrágott” telefonnal amitől lehet meg sem tud szabadulni, vagy küldheti vissza a forgalmazóhoz. Volt belőle haszna? Semmi. Csak adminisztráció és bosszúság.Persze értem én, hogy nagy cégeknek, áruházaknak beleférhet akár, de a vásárló oldaláról akkor is kitolás a bolttal.
Minden tiszteletem tényleg nektek. Más nézeteket vallunk. Evvan.
-
MasterMark
titán
Mármint mit? Hogy megvágd a zenét? Ez mióta alapfunkció?
Egyébként 3utools-al tényleg pár perc alatt megvan. Nem értem mit kell ezen görcsölni ennyit.
Főleg hogy manapság amúgy is mindenkinek némítva van a telefonja, meg hívást is keveset kap. Tényleg olyan kardinális kérdés ez a csengőhang, hogy mindenki ezen rugózik?
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
pecccccccca
őstag
Nem csak 2022-ben. Az iphone-nál sosem lehetett “csak úgy” bármit is csinálni. A másik oldal szabadabb.
Mondjuk nekem az iphone-ban pont ez tetszik. Hogy “csak úgy” nem lehet bármit csinálni vele/rajta.
Nekem az Android túl liberális. Tedd azt, csináld azt ami neked tetszik. Pff. Rég rossz, ha mindenki azt tesz amit akar…
3uTools-al meg kb 1 perc a vágástól a telóra kerüléséig az új csengőhangod.
Azt teszel rá amit akarsz “csak nem két gomb nyomás hanem három.”[ Szerkesztve ]
-
fordjee
aktív tag
Sziasztok!
Kaptam értesítést, hogy túl hangosan hallgatom a zenét. Belépve a fejhallgató biztonsága azt írja, hogy értesítést küld az eszköz és alacsonyabb szintre állítja a hangerőt. A hangerő korlátozás ki van kapcsolva. Kocsiban hallgatom egyébként, jack-en keresztül, a kocsi hangszóróin. És most már be is beszéltem magamnak, hogy mintha halkabb lenne max. hangerőn , mint eddig. Csinál ez valami olyat, amit én nem tudok állítani, vagy csak annyi, hogy lejjebb vette a hangerőt, amit én simán visszanyomkodtam maxra?
Még egy kérdés, a háttérben futó alkalmazásokat csak egyesével lehet bezárni, vagy be lehet az összeset egyszerre valahogyan?fordjee
-
Djuree
félisten
válasz MasterMark #257419 üzenetére
köszi!
nem értem 2022-ben miért nem lehet egy ilyen egyszerű dolgot megoldani normálisan a telón egy alap funkcióval.[ Szerkesztve ]
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
GalaxyS9
tag
válasz Pyttawrx #257509 üzenetére
Nem szórakozásból. Telefont szerettem volna venni, szerettem volna mindhármat kipróbálni, mert hosszútávra tervezek a 11-el. Ennyi volt a szándékom. Mint írtam, nem laktam le egyik telefont sem, a 8 éves iPhone 4S-sem is karcmentes állapotú, nem szokásom lelakni a dolgokat, főleg nem 5 nap alatt...
[ Szerkesztve ]
hírszerkesztő
-
pecccccccca
őstag
-
HARDVERAPRÓD
válasz SharpSA #257506 üzenetére
Te meg azt, hogy te is másról írsz, az igen jogos. És be is mentél érdeklődni, azaz te nem szórakozásból rendelted. Ebben az esetben te is értsd meg, hogy ez már picit más.
Nem a 14 napos elállás ellen háborgk, hanem hogy sokan nem arra és úgy használják ki ahogy kell. ezt meg te fogadd el. -
dome29
aktív tag
válasz pecccccccca #257505 üzenetére
Be van..
Apple iPhone - Samsung széria megveszem ...Hívj bátran a 0630/234-9160as telefon számon !
-
MODERÁTOR
válasz Pyttawrx #257498 üzenetére
A jogszabály nem azt mondja ki, hogy ha az adott fogyasztó egyébként nem tud elmenni megnézni, akkor áll az elállás, hanem netes rendelésnél mindig. Tehát nem csak annak él a lehetőség, aki nem tud elmenni, hanem minden olyan esetben, amikor neten történik a rendelés. Nem szükséges semmilyen személyes hátrány, semmilyen személyes érintettség. Nem feltétel, hogy az adott terméket valahol máshol ne forgalmazzák, ne lehessen megnézni. Ha így lenne, akkor nagyon kevés termék esetén lenne szükség az elállásra (ha egyáltalán).
Ez egy vásárlási lehetőség. Ha az adott bolt azt mondja, hogy nálam csak azok vásárolhatnak, akik bejönnek, hiszen itt mindent ki lehet próbálni, akkor nem biztosít webshopos lehetőséget. Az más kérdés, hogy így egy soproni boltból valószínűleg nem fog annyi záhonyi és békéscsabai vevő vásárolni. A webshopos rendelés miatt az adott üzlet előtt kinyílik a világ, és sokkal több potenciális vevője lehet. Ezért cserébe bizonyos kényelmetlenséget is vállalni kell.
De ne felejtsük el, hogy nem csak üzletek élnek a webshopos lehetőséggel, hanem vannak olyan értékesítő cégek, akik nem is tartanak fenn üzletet. Kevesebb költség, ezáltal jobb árakat lehet náluk találni. A netes rendelés egy lehetőség, amivel vagy él az adott vállalkozás, és élvezi ennek előnyeit, vállalja ennek hátrányait, vagy nem, de ez nem kötelező. Ha vállalja, akkor sajnos be kell vállalni, hogy vissza lesznek küldve termékek, amiknek egyébként semmi baja sincs.És a netes információk. Azt te nem fogod tudni egy fórumon megmondani, hogy az ő szemét mennyire zavarja a képfrissítés, vagy az ő kezéhez mennyire passzol az adott telefon mérete. Én már többször jártam úgy, hogy megrendeltem valamit, és nem úgy nézett ki, nem akkora volt, mint ahogy netes infók alapján gondoltam. Hozzáteszem egyet se küldtem vissza, mert (ez az én személyes defektem) ha valamit már megveszek, "az az enyém", azt én már nem adom vissza, ragaszkodok hozzá, még akkor is, ha kompromisszumos (de valószínűleg én sokkal jobban ragaszkodok tárgyakhoz, mint mások). De ha nem lennék ilyen, simán visszaküldtem volna. Pedig netes infók alapján én annyira próbálok tájékozódni, hogy az már túlzás. Sőt ki merem jelenteni, nem feltétlenül normális amit csinálok, pl. papírból makettet csinálok, hogy az adott táblagép, laptop, telefon belefér-e abba a táskába, tokba, elfér-e azon a helyen stb. Ezt azért szerintem 1000-ből 1 vevő ha megcsinálja, szóval szerintem én úgy érzem, hogy én aztán 101%-ban tájékozódok, és néha még így is csak vakarom a fejem, mikor kibontom a terméket.
-
SharpSA
veterán
válasz Pyttawrx #257490 üzenetére
Háborogtok itt a 14 napos elállás ilyen "kihasználása" ellen. Nos szerintem ezzel így semmi probléma, mert például a Xiaomi shopban kérdeztem, hogy a porszívójuk milyen, hogy lehet megnézni, kipróbálni, stb. Azt mondta az értékesítő, hogy náluk nincs lehetőség tesztelni, nem is nagyon tartanak ott készletet. Rendeljem meg és ha nem tetszik, azért van a 14 napos visszaküldési időtartam, hogy addig tesztelhetem az én valós körülményeim mellett. Fel vannak erre készülve a webáruházak szerintem. Persze ebben az esetben is csak akkor veszik vissza a terméket, ha az sértetlen és teljes mértékben alkalmas továbbértékesítésre.
Hiába mondjátok, hogy ott van például az xy telefon a médiában, nem lehet ott úgy kipróbálni, megfogni. Persze sokaknak elég annyi lehetőség is, de vannak, akiknek nem. Fogadjátok ezt el, szerintem nem pofátlanság. Ha meg sérül a termék, nem fogják visszavenni.Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
legenda
válasz pecccccccca #257482 üzenetére
Mindennek (legalább) két oldala van.
Nem mindenki tud/akar üzletbe/bemutatóterembe menni, hogy egyik vagy másik terméket kipróbálja és a netet sem akarja bújni a vélemények miatt, arról nem is beszélve, hogy azok sokszor félrevezetők valamilyen irányban, ezért biztosítani kell és adott is más módon a kipróbálás lehetősége.
A vásárló szükség esetén éljen a lehetőséggel, de ne visszaéljen, sportot azért ne űzzön a dologból.
A webshop ha már belevágott adott értékesítési formába, pláne ha csak ebbe, mert így nem kell üzlethelyiséget vásárolni/bérelni, nincs rezsi...stb., nem fektet be komoly raktérkészletbe és hasonlók, akkor ne csak az előnyeit akarja élvezni, hanem fogadja el a számára esetlegesen hátrányos részét is, kezelje azt megfelelően.
A vásárló csak a szükséges mértékig próbálja ki a rendelt terméket, óvja meg az állagát...stb., az üzletnek/webshopnak pedig van lehetősége értékcsökkenést felszámolni, ha sérült vagy hiányos állapotban kapta vissza a terméket.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
pecccccccca
őstag
válasz Pyttawrx #257496 üzenetére
Pontosan. Az a 3 telefon sacc. 1 millájába került… Akinek van 1 millája arra, hogy kipróbálgasson telefonokat és aztán eldöntse, hogy melyik a nyerő az be is tud ülni a kocsiba, tankolni 15 ezerért és elmenni a legközelebbi olyan helyre ahol nyugodtan meg tudja tapizni őket.
Még mindig tartom, hogy úri hóbort és lustaság szimplán ez a történet amit a bolt szív meg, mert adhatja el érték csökkentve a terméket…
Mindegy. Túlragoztuk.Humorban nincs helye tréfának!
-
dome29
aktív tag
Sziasztok! Olyan gondom lenne hogy megtelt a memóriám de közbe iCloud tárhelyem még van..hogyan tudom át tenni a készüléken lévő dolgokat az iCloud om ra?
köszönöm előre isApple iPhone - Samsung széria megveszem ...Hívj bátran a 0630/234-9160as telefon számon !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmvilág
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Teclast Tablet Topic
- BestBuy topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Lexus, Toyota topik
- Védelmébe vette az Intel volt vezére az Intel 18A node-ot
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15Pro 512GB, Natural Titan, Icentre vásárlás, makulátlan, független + kiegészítők
- Samsung Galaxy Z Fold 4, fekete, 12/256 DS, 2025.10.03-ig garis
- iPhone 14 128GB Fekete Vodafone Használt/1 hónap gar./Akku 85%/
- Iphone x
- IPhone 15 Pro max 256 gyári független hibátlan 2027.01.02. Apple jótállás névre szóló számla
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest