- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Yettel topik
- iPhone topik
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- One mobilszolgáltatások
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Aktív témák
-
day2day
tag
Akkor most engem is lehet lelőni:
én végül Sony STR-DH820-as erősítőt vettem, mert - üssetek, üssetek - zeneileg lealázta a 'csába a vele egyárban levő Onkyo, Marantz és Denon szériát.
A Denon házimozban talán kicsit kiegyensúlyozottabb volt nála, de 50-50-es használatnál nem annyival, hogy jó legyen.A TV-im és a laptopjaim évek óta Sony-k, egyik vonalban sem csalódtam, most pedig zenei vonalon az erősítőben sem. Házimozihangzáson még lehet reszelni, remélem pár széria múlva az ilyen "kommersz" erősítők is megfelelnek majd ilyen célra. :-)
-
day2day
tag
Senki többet harmadszor a kérdésemre?
Melyik hangfal(ak)nak van hasonló hangzásképe / ereje / önálló mélye a JBL ES-100hoz?
Fehér hollót nehéz keresni, és gondoltam hátha adtok egy-két tippet, hogy milyen tipusokat monitorozzak eladósorban levő hangfalak után. :-)
Régiek, valaki?
-
day2day
tag
válasz
bajnokpityu #37178 üzenetére
A kábelezésről nem beszéltem. Ahhoz nem értek. Ezért várok tanácsokat. :-)
-
day2day
tag
válasz
hackeeeee #37175 üzenetére
Egyet kell értsek, liquid trance tele van hangszínekkel, gyakran élő hangszerrel (akár effektezve), és a liquid alapját pont a kristálytiszta vokálok adják legtöbbször.
Az, hogy mellette brummog a mélynyomó - hát Istenem... :-)Ezért keresem halálra a JBL ES100-as frontokat, mert eddig meghallgatás alapján ez a műfaj azon szólt a legjobban sima sztereó esetén.
Esetleg kedves guruk, tudtok valamit, aminek hasonló / jobb a hangképe az ES100-nál, és még élhető árkategóriába esik?
Üdv,
Csaba -
day2day
tag
Embörök,
ha valakinek a valakije (esetleg annak a valakije) tud eladó - pompás állapotú - JBL ES100 hangfalakat az dobjon már rám egy PÜ-t.
Meghallgattam, tetszett, de meglehetősen drága a boltban, és hátha valaki épp' most lép tovább pár szintet és eladósorba kerül. :-)
Előre is köszönöm!
-
day2day
tag
-
day2day
tag
válasz
bajnokpityu #35502 üzenetére
Eeee-gen, egymilláért én is láttam szép dolgokat, de ennyit most hirtelen nem költenék rá. :-)
-
day2day
tag
válasz
bajnokpityu #35499 üzenetére
Danke!
Akkor melyik hangfal képes frontként hallhatóan 40 alá menni? ezek szerint a 30-35 lesz a cél a fenti kommentek alapján, mert 25 alá csak a szub.
-
day2day
tag
Köszönöm, ez is hasznos!
Nehéz lesz ez, mert ráadásul a zenei résznek nagyon változatos körülményekhez (is) igazodnia kell.
Merthogy ilyen mutáns emberállat vagyok, aki ugyanúgy szereti a hardstyle-liquid trance vonulatot (erős átmenetes basszus nélkül kannahang és halott az élmény), mint a londoni szimfonikusokat (durva magas nélkül sípol-csicsereg-torzít).Ezért is nem akartam egyedül dönteni, gondoltam egy ilyen topikban csak vannak olyan emberkék, akik mániákusan űzik ezt. :-)
-
day2day
tag
válasz
Dorian #35494 üzenetére
Ezt sajnálattal hallom. Legalábbis mint fogyasztó.
Szóval akkor tippek/trükkök arra az alkalmazásterületre amit írtam?Lehet, hogy most hülyeséget írok, de arra is gondoltam, hogy mivel az erősítő képes A,B,A+B kezelésre, ezért 5.1 házimozit kötök rá, és a maradék két csatornát B-ként felhasználom a sztereó zenehallgatás gyönyöreire. No most azt mondjátok, hogy abszolút nincs olyan hangfal, ami a mélyeivel kiváltana egy plusz mélyládát?
Mint említettem, nincs olyan mély tudásom a területen, mint szeretném, ezt igyekszem gyorstalpalóval pótolni mindenhol, ahol lehet. :-)
-
day2day
tag
-
day2day
tag
Igen, ezt többen ajánlották, csak időhiányában gondoltam előre tisztázom a célcsoportot / célcsoportokat mielőtt nekiállok hallgatózni.
Nekem is gyanús ez a Hz kérdés, de a gyári spec. szerint is ennyi, és nem tudom, hogy ezzel mennyire lehet csalni egyáltalán. A rezgés az rezgés, nem olyan, mint az RMS vs. PMPO háború. :-)Természetesen Sub is kell a rendszerhez, azt is keresem gőzerővel.
Amúgy valaki pontosan meg tudná nekem mondani, mi a 7.1 és a 7.2 között a különbség?
Extra center? Extra mélyláda? Igazság szerint ezzel nem vagyok 100%-ig tisztában.Köszönöm az első tanácsot! :-)
BTW: egyéb ötlet, hogy a szinuszon, ohmon és frekvenciaátvitelen kívül mit nézzek a leendő tesztalanyok specifikációiban?!
-
day2day
tag
No népek, beruházás előtt gondoltam kikérem a jelenlevő tapasztaltabb emberek véleményét.
Jövő héten érkezik az itthoni Sony rendszer legújabb tagja, egy 7.2-es Sony STR-DH820 erősítő.
LINKNem szeretnék vitát nyitni, hogy a Denon, Onkyo, H/K vonal mennyivel jobb illetve ez mennyivel váltja ki, én szeretem, ha a rendszer 'együtt él', egy távirányítóval vezérelhető és a BraviaLink miatt ez tűnt a legmegfelelőbb választásnak.
Falcon2-s már, külföldi fórumok szerint a hangzása kiemeli a gyártó szabványtermékei közül, ezért lett ő.Nomármost a hangfalak kérdésénél kicsit lemerevedtem, mert nagyon széles a választék, és szépen elcsoszog a milliós nagyságrendig, ami azért még nekem is húzós egy kicsit.
Szóval hangfali tanácsot kérnék.
Az erősítő 8-16 ohmos, tehát azokat a falakat nézegettem amik 4/8, 8, vagy 16 ohmosak.
Szeretném, ha 100W fölött lenne a szinuszos teljesítmény hangfalanként, ez is szempont volt. Harmadik tényezőként a frekvenciaátvitelt néztem.Kérdések és észrevételek az alábbiak:
- Eddigi kutatásom alapján a Magnat szettek voltak a legvonzóbban (monitor supreme 1000, 2000). Árban elviselhetők, főleg akciósan, és úgy vettem észre, ezek tudják a legszélesebb frevenciaátvitelt ebben a kategóriában (jellemzően 18-22Hz-től 30000-35000 Hz-ig). A legtöbb Wharfdale, Jamo, H/K, Mission szett amit néztem nem tud lemenni 35-40Hz alá.
>> Mi a vélemény a Magnat ezen szettjeiről?
>> Mennyire fontos egyáltalán a frekvenciaátvitel szélessége (spektruma)?
>> Kihagyhattam valamit, amit még néznem kellett volna a fentieken kívül? :-)Használatnál azt szeretném, hogy a két front hangfal zenehallgatásra is j legyen sztereó eszközél, ezért akarom, hogy MÉLYre le tudjon menni hangzásban az erőteljes basszusok terén, a többi hangfal pedig be tudjon kapcsolódni 5.1/7.1 filmnézésnél szépen, szinkronban.
Várom az ötleteket, tanácsokat. :-)
Köszönöm!
Csaba
Aktív témák
Hirdetés
- RAM topik
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Motorola G86 - majdnem Edge
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Óvodások homokozója
- Yettel topik
- Trollok komolyan
- Cyberpunk 2077
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Csere- Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest