- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Nagyobb kijelzőt kap a CMF Watch 3 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Aktív témák
-
szaszlaci
addikt
Sziasztok!
Korábban volt egy kérdésem, amire megtaláltam a választ. Leírom, hátha valakinek jól jön még.
Hiba: hang néhány DolbyDigital hangsávval rendelkező filmnél recseg, főként mély hangoknál.
Megoldás: bizonyos erősítőkön van egy funkció, ami a dinamika tartományt újratömöríti DD forrásnál. (Nálam D.Range menüpont).
A filmekhez a maximálisat javasolja, gyárilag is így van.
Gyakorlatilag beszűkül tőle a tér, szvsz egy idióta funkció. Ha kikapcsoljuk, megszűnik a recsegés. -
-
szaszlaci
addikt
Sziasztok!
Ismét szeretném a segítségeteket.
Szóval: LG DIVX492H DVD lejátszó. S/PDIF-el erősítőbe (Yamah RX-V361).Dolby Digital hangnál van, hogy recseg, mikor mély hangok vannak. Bitfolyamnál.
PCM-et választva nincs ilyen gond, de az ugye csak két csatorna..
PC-n lejátszva a filmet, ugyan azt a bemenetet használva nincs ilyen gond. -
szaszlaci
addikt
válasz
#09634560 #18307 üzenetére
Sajnos nincs szünetmentes, sem laptop, sem semmi ilyen.
Próbáltam (lehet nem jól) telefon elosztót, abban is van leválasztó trafó, de nem szólalt meg.
Próbáltam még egy szerintem koax audio kábellel is, a hiba marad.Bár nincs rá konkrét okom, de a tápra gyanakszom. Valami olcsó laptop táp (ami igaz, nem esik össze, ha kap hirtelen egy nagyobb terhelést -> 35 Wattos halogén izzó hidegen megtépi azért). Meg egy pico, mindez egy elég alacsony fogyasztású PC-ben (<40 Watt).
És továbbra is csak koax-on, optikai minden rendben van. -
szaszlaci
addikt
válasz
#09634560 #18300 üzenetére
És Vidala:
Nincs új cucc, a jitter miatt váltottam, ez egyértelműen jobban szól.
Azért tűnt logikusnak ez a kábel, mert ha jól tudom, 600 MHz-ig jó, ez max kb 100 kHz.Az asztali DVD hangja valami semmilyen audio kábellel van a koax-ra kötve, ott sosem volt ilyen gond.
Valami megzavarhatja a PC-t, azért is írtam ide, hátha ismert a probléma ezeknél a rendszereknél.Érintkezés jó, egyértelműen a termosztát szikrája (vagy a bekapcsolás keltette zavar), ami 100-ból 100 alkalommal egy pillanatnyi hibát okoz az átvitelben.
Igen, földhurok sajnos ésszerű magyarázat lenne. Kérdés, mivel lehetne csökkenteni? Analóg rendszernél javasolt ugye a galvanikus leválasztás egy kis trafóval, de ez digit..
Azért a modemhez való kis elosztóval teszek egy próbát, elvileg abban is van valami, nagyobb frekikre kitalálva.Esetleg tudtok javasolni módszert, 75 Ohmos kábellé alakításra? Olvastam Whitefül lapján IC kábelhez, de annyira nem foglalkoztatott.
A tanácsok mindig hasznosak, köszönöm őket
Valami fél-egy éve nem stimmel a PH!-val szerintem. -
szaszlaci
addikt
Sziasztok!
Olyanban szeretnék segítséget, hogy az eddigi PC -> erősítő kapcsolatot optikai kábellel oldottam meg.
Most átváltottam koaxra, és mikor a régi fajta, csavarós termosztát ki- vagy bekapcsol, elmegy a hang egy pillanatra.
(+ néha ismeretlen zavartól is.)A koax kivezetést jelenleg az alaplapi tüskéről oldom meg. Adat és föld egyből megy az erősítőbe, nincs illesztő trafó vagy ellenállás.
Aktív témák
Hirdetés
- Cyberpunk 2077
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Óvodások homokozója
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 5
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest