- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- iPhone topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
I'mNotOkay #51253 üzenetére
Köszönöm szépen.
Már csak kellene valakit találni, aki beépíti... -
I'mNotOkay
újonc
Itt már egy másik HP 15s modellnél megkérdezték: [link]
Több 15s topikot olvastam és mindehol azt írták, hogy nincs whitelist..
Elvileg ez jó bele:Intel AX210 Wi-Fi 6E 2x2 AX + Bluetooth 5.2 M.2 2230 non-vPro HP part # / SPS # M27269-005
Én kaptam egy PCX-ben vásárolt AX210-et és annak pont ez az SPS száma (nem tudom, hogy van-e ettől különböző, mert anno a Lenovonál nem mindegyik Intel kártya volt jó). Nekem egy harmadik fajta 15s modellem van, de megnézem majd, hogy működik-e.
donjohnson: Sajnos ezek a pici usb-s vevők sehol nincsenek egy jól kiépített notebookos wifihez. Egyedül a nagyobb, antennásak érnek valamit.
-
válasz
donjohnson #51249 üzenetére
Köszi, ha ilyet vennék, akkor már inkább AX1800 kicsit drágábban,.de köszönöm az ötletet.
-
Hosssszu
őstag
-
donjohnson
addikt
vegyél egy tp-link nano usb-s wifi-t és 5000 ft-ból megúszod. nem is kell szétszedni hozzá a gépet.
-
Sziasztok!
Van egy íHP 15s-eq1037nh notebookom, amiben a wifi + BT kártyát ki kellene cserélni, mert ez a Realtek 8820CE egy rakás kaki
.
Tudnátok valalkit ajánlani, aki ezt a műveletet nekem el tudná végezni emberi áron? Nem tudom, hogy milyen kártya kompatibilis hozzá (jó lenne valami 5GHz-es AX-es), illetve akárhányszor szedtem szét laptopot, mindig eltört valami pöcök. Nem szeretnék megint pórul járni..
Köszönöm szépen a segítséget.
-
peet05
aktív tag
válasz
Zoli1222 #51245 üzenetére
Ha lehet, akkor inkább a TUF-ot válaszd.
Jól jön a 8 mag. Az Intel 4P+4E megoldása a jövőben kevés/kevesebb lesz (néha már most is az - 12500H-val régebbi tapasztalat, COD MW3-ban), és nem csak multi, de azok a single player játékok is többet profitálnak, amik több magot használnak ki (pl. CP2077).TUF-nél a 7435HS-ben nincs igp, így mindig az RTX-et fogja használni, pl. filmnézés, netezés közben is. Ez nem jelent problémát, de van, akit zavarhat.
Az LOQ is korrekt gép, de nem egy-két visszajelzés volt, hogy bizony "igényelni" kellett a 230W-os töltőt (ahol nem azt adták alapból), mert a 170W-os nem bírta szuflával, és merült a gép, hiába volt rárakva töltőre.
-
Zoli1222
addikt
-
teptep
senior tag
válasz
Zoli1222 #51239 üzenetére
Melyiket?
---
Lenovo LOQ 83GS00DXHV, i5-12450HX, 24GB, 512GB, 389900 Ft
15.6" (1920x1080) IPS 300nits matt 100%sRGB 144Hz G-SYNC
GeForce RTX 4060 8GB, TGP 105W, oprendszer nélkül
---
ASUS TUF Gaming FA507NVR, Ryzen 7 7435HS, 24GB, 512GB, 409900 Ft
15.6" (1920x1080) IPS-Level 250nits matt 100%sRGB 144Hz G-SYNC
GeForce RTX 4060 8GB, TGP 115W+25W Boost, oprendszer nélkül
---
A TUF grafikája és processzora is [erősebb]. Ezt tükrözi az árkülönbség is. Amúgy mindkettő masszív, starpabíró, jól működő hűtéssel és kiváló IPS kijelzőkkel. Meg kell nézni mind a kettőt, és amelyik szimpatikusabb, azt kell megvenni. [Lenovo] [Asus] -
teptep
senior tag
válasz
Zoli1222 #51239 üzenetére
A bolti felületen akár hogyan is írják, mindegyik PCIe buszon csatlakozó NVMe rendszerű SSD. Ilyen SSD jelölésekkel találkozhatsz:
512GB SSD M.2 2280 PCIe 3.0x4 NVMe [22x80 mm] [max 3500 MB/sec]
512GB SSD M.2 2280 PCIe 4.0x4 NVMe [22x80 mm]
512GB SSD M.2 2242 PCIe 3.0x4 NVMe [22x42 mm] [max 3500 MB/sec]
512GB SSD M.2 2242 PCIe 4.0x4 NVMe [22x42 mm]
A 2280-as slotba egy hosszabbító adapterrel 2242-es SSD-t is be lehet szerelni. A PCIe 3.0x4 slotba PCIe 4,0x4 SSD is berakható, de csak max 3500 MB/sec sebességgel fog menni. A kiválasztott laptop gyári adatlapja: SKU=[83GS00DXHV] szerint:Storage: 512GB SSD M.2 2242 PCIe 4.0x4 NVMe
Storage Slot: Two M.2 2280 PCIe 4.0 x4 slots
Tehét 2 db 2280-as slot van a laptopban.
Az egyikben egy 2242-es SSD van, a másik pedig üres. -
Zoli1222
addikt
válasz
teptep #51238 üzenetére
Szia.
Itt az alap leírásban van eltérés. [kép]
Viszont, ahogy te is írtad a bővebb leírásban már ugyan az szerepel. [kép]
A lenovo LOQ notiknál viszont nem így néz ki. [kép]
A lényeg. Kinézetem ezt a notit : [lenovo loq] és arra lennék kíváncsi, h az ssd ebben is olyan, mint mondjuk az asusban?
Az az igazság nagyon nem vagyok otthon ssd témában és nem értem, h miért szerepel egyik gépnél csak ssd a másiknál pci express ssd a leírásban.
Köszönöm a válaszod!
De akkor már meg is kérdezném, h melyiket érdemesebb venni?
Lenovo vagy asus tuf a15? Köszönöm! -
teptep
senior tag
válasz
Zoli1222 #51237 üzenetére
Ráklikkelsz a bővebb leírás feliratra.
A Háttértár szekcióban mindegyiknél ezt kell látnod:
Teljes tárolókapacitás: 512 GB (illetve a tényleges méret)
Adathordozó: SSD
SSD meghajtó csatlakozófelülete: PCI Express: 4.0 (vagy 3.0)
NVMe: pipa
SSD formatényező: M.2
Mutassál egyet ami nem ilyen, illetve konkrétan melyik adatfülön látsz milyen eltérést? -
Zoli1222
addikt
Sziasztok!
Esetleg tudja valaki, h a radium.hu-n a laptopok egyik felében ssd van a másik felében pci express ssd. Egész pontosan milyen ssd-kiről van szó? Köszönöm! -
sisi24
tag
válasz
donjohnson #51198 üzenetére
Nagyobb felbontasu monitort, ha leveszem full hdra, nem lesz csunya a képminösége? Vagy ez annyira nem függ össze?
-
cigam
titán
válasz
donjohnson #51229 üzenetére
Hiába pasztázom újra, ha a ventit nem pörgeti fel a vezérlés, vagy egy idő után leállítja. Ezért sem gondolom, hogy a pasztával lenne gond. Ha nem fújja(hűti) semmi a bordát, mondhatni normális, hogy throtlingol.
Már próbáltam BIOS-frissíteni, 2025 áprilisi a legfrissebb, de szerintem már az volt rajt. Nem segített. -
Csabi1984
addikt
Sziasztok
Be is tettem az új memóriát az Asus X541UJ notebookbe simán felismerte.
Meglepetésemre nem is volt benne RAM a 4Gb-os integrált és most +8GB-tal 12GB-om van
Viszont olyan gondom van, hogy a touchpad nem működik, a billentyűzet igen. Mennyi a valószínűsége, hogy az összekötő kábel érintkező, vagy az alaplap felől adta meg magát?
Aliexpresszről 2.000 Ft alatt kapok touchpad kábelt. -
cigam
titán
válasz
donjohnson #51221 üzenetére
W10-el is ugyanaz. Miközben telepítette a frissítéseket, fujtatott egy darabig, majd elcsendesedett. Kicsivel később már throttlingolt 400MHz-en.
Mivel megfelel a W11-nek, szerintem az éjjel frissíteni fogja... -
cigam
titán
válasz
donjohnson #51219 üzenetére
Tehát az op.rendszer( W11) tudja vezérelni a ventit?
Lehet a gépnek is csak hónapjai vannak, mint a W10-nek? 3 éves korában alaplapot cseréltek(garanciában), és annak már lassan 2 éve
Reprodukálhatóan beakad, mert megint csak 400MHz-en ketyeg a proci, a beépített GPU ~70 fokos, és nem pörög fel a venni. Egy ideje elcsendesedett, nem próbálkozik a hűtésével. Fura. Most egyesével állítom le a progikat, melyiktől válik zombivá.
-
donjohnson
addikt
dehogyis. valami beakadt (vezérlés) és az újraindítás oldotta meg.
ha win11-en be van kapcsolva a gyorsindítás, akkor gyakorlatilag soha nem indul újra rendesen a géped, napokig-hetekig, csak ha start menüből rámész hogy újraindítás (a kikapcsolás helyett).
tedd vissza a windows 10-et ha továbbra is ilyen.
2019-es, 2020-as gépre (Ryzen 5 3500U) szerintem felesleges a win11, csak a driverproblémák vannak vele. -
cigam
titán
válasz
Pyttawrx #51217 üzenetére
Nagyon fura, mert újraindítás után szépen visszahült. Most elindítottam a programokat, és bár most sem mutat nagy és tartós terhelést, mégis hallom hogy teker a venni, szépen hűti magát a gép. Szépes skálázza a CPU frekit, a GPU ~50 fokos.
Az elképzelhető, hogy egy bizonyos hőmérséklet felett nem tudja magát hűteni, ezért nem is próbálkozik? Fura lenne, de nincs jobb ötletem. -
cigam
titán
válasz
Hosssszu #51213 üzenetére
Nem volt szétszedve mostanában. De még csak mozgatva se nagyon, az íróasztalon van mint "asztali" gép. Szóval nem valószínű.
A fura az, hogy ha belépek a BIOS-ba, hallhatóan felpörög a venni. Szóval ha akarná, tudná hűteni jobban is. Plusz se a CPU -9-15%, se a VGA 10-25% nincs túráztatva, majdhogynem alapjáraton melegszik fel és vesz vissza a tempóból. Az tűnt fel, hogy még a mentés ablak is darabosan, akadozva jelenik meg.Látszólag melegszik, de meg sem próbálja lehűteni magát. -
cigam
titán
Kezd melege lenni a laptop porcijának. Egy Ryzen 5 3500U van benne. A W11 feladatkezelő szerint 75 fokos a VGA, ami nem tűnik magas értéknek, de a CPU órajelét 0,4GHz-en tartja. Plusz a ventillátor se akar nagyobb fordulatszámra kapcsolni.
Ez BIOS, vagy OShez kapcsolódó probléma? Merre keressem a megoldást? -
Csabi1984
addikt
válasz
Hosssszu #51206 üzenetére
Köszönöm
Ami legutóbb szétszedtem az egy Benq Joybook R56 volt Core2Duo processzorral.
Nagyon nem is foglalkoztam laptopok javitásával max Hdd memória csere/bővítés mert számomra bonyolult volt a logikai része (szétszedés sorrend) ilyen,olyan csavarAztán most YouTube-n néztem az Asus szétszedését (RAM bővítés) csak hdd cserélgetni jutottam eddig, de holnap már rám csere is lesz.
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok
biztosan sokkal több tapasztalt felhasználó fog tudni kérdésemre válaszolni.
Van egy Asus X541UJ notebookom. Utána néztem az alapjának aliexpressen és féltünt, hogy a CPU már nem olyan mint régebbi notebook esetén, hogy socket foglalata van hanem bga tokozatban vanEnnyire megváltozott a notebookok felépítése vagy gyártó függő? Az lépett meg,hogy a hűtő se olyan nagy csak egy ventilátor.
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok van egy Asus X541UJ tipusú notebookom.
Gyárilag 1db 4GB-os 2133Mhz-es memória van benne.A 2133 Mhz mehet csak bele vagy tehetek bele 2400Mhz-ez modult is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPhone topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Nyaralás topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- BestBuy ruhás topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- További aktív témák...
- Dell Precision 7520, 15,6" FHD, I7-7820HQ, 16GB DDR4, 256GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11
- Dell Precision 3551, 15,6" FHD, I7-10750H, 32GB DDR4, 512GB SSD, P620 4GB VGA, WIN 11, ÚJ
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 470 G5 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 17,3" FHD I Nvidia I W11 I Cam I Garancia!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- IPhone 15 128GB Zöld ÚJ! 12 Hó Jótállás!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest