- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
Aktív témák
-
sirfer
aktív tag
válasz
elbandi2 #15600 üzenetére
Köszönöm
Ha visszaolvasol, láthatod ,hogy mennyit küzdöttem különböző beállításokkal, mert egy HTPC-t akartam beüzemelni otthon. Sok plusz infót szedtem össze itt is és priviben BBéci-től és Sanci38-tól. Köszönet érte.
Eleve csak erősítőt akartam cserélni a HDMI passthrough miatt, de az első választásom nem lett vmi sikeres (számomra). BBéci javaslatára meghallgattam a DALI szettet és nem lett kérdés ,hogy a JBL szettnek mennie kell. Az erősítő fronton nagyon bevált a H/K és úgy döntöttem, hogy márkahű maradok.
Eladtam mindent és még vettem egy H/K Stereo Legend szettet egy másik helységbe. Előzménye az volt, hogy el tudom-e adni a H/K AVR-355-öt, ez Warter kollágának hála, sikerült.Most itt tartok, ma este kezdem az építkezést házimozi fronton, jövő héten pedig stereo fronton (ha befejeződik az építkezés)
-
Dorian
félisten
-
ricsik
őstag
válasz
elbandi2 #12767 üzenetére
elbandi2:
Jó félreolvastam, a C6-ot vetted akkor. Nekem ugyanilyen szettem van és nekem is az az érzésem, hogy van mély bőven, de egy mélynyomó még rátenne egy lapáttal a hangzásra minden tekintetben.
Balika911:
köszi az infót meglesem.BBéci:
tegyél légyszi tisztába már:
Azt mondtad, hogy a THX szerint 80Hz-en kell vágni a hangfalakat és ez alá megy a sub, viszont azt is írtad, hogy úgy érdemes állítani, hogy a front elmegy pl 40Hz-ig és akkor ez alá kell a subot ütemezni, ne legyen fedés. Lehet hogy félreértettelek. Hogy érdemes használni, mi a tapasztalatod? Ne mond, hogy ahogy tetszik, mert még nincs sub, csak kíváncsi vagyok a nagyok hogy csinálják -
BBéci
legenda
válasz
elbandi2 #12767 üzenetére
Az aktív mélysugárzó nem csak akciófilmekhez kell, hanem minden 5.1, 6.1, 7,1 filmhez, koncerthez. A .1 teljesen önálló (diszkrét) csatorna, más információkat tartalmaz, mint a többi. Ezeket rá lehet keverni a frontokra, de semmilyen rendszeren, még a tizen-huszonmilliósokon sem lesz ugyanolyan a hangzás, mint mélyládával.
-
ricsik
őstag
válasz
elbandi2 #12759 üzenetére
És hogyan használod a vágást a subon? cc 40Hz alatt, ahonnan a c6-nak vége, vagy vágod a c6-ot 80Hz-en (erősítőn small hangfal beállításra gondolok) és attól megy lejjebb a sub?
Kezdem magam lebeszélni a basisról.., de a 150e nagyon sok, nem találtam beragadt készletet, vagy használtan. Nem adod el?
-
BaLee
addikt
válasz
elbandi2 #12145 üzenetére
Ja, hogy pofátlanul alkudni kell, értem.
Bár az esetemben kb 35% lett volna az az engedmény ahol ugyanúgy jövök ki.
Írok majd az új rendszerről, de többen figyelmeztettek, hogy rendesen be kell járatni ezeket a hangfalakat mire hozza majd azt amit valóban tud. Meddig tart egy ilyen bejáratás?
-
Vidala
senior tag
válasz
elbandi2 #12145 üzenetére
Ezért szoktam(uk) javasolni, hogy meg kell hallgatania mindenkinek a saját füleivel mit vesz. Nem mindenkinek ugyanaz lesz egyértelműen a jó.
Persze, ha csak tesztek/ajánlások alapján vesz valami komolyabb cuccot az ember, és a régi, hi-fi-nek csúfolt rendszeréhez hasonlítja, akkor is lehet "jó". Csak többet nem szabad hi-fi boltba, meg a haverokhoz menni cuccokat hallgatni.
-
BaLee
addikt
válasz
elbandi2 #12140 üzenetére
Nehéz így megfogalmazni, mert egyetlen olyan teszt CD volt ott (az is valami írott cucc) amin volt egy értelmes szám valami Jazz stílusú. Az összes többi ilyen elektronikus műzene, azon nem nagyon lehetett hasonlítani. Tesztcdt nem vittem mert már 2x voltam úgy ott, hogy nem találtam senkit aki segített volna a meghallgatásban. Van egy tök jó rendszer (beírod az erősítőkre meg hangfalakra írt számot egy fali konzolba és akkor az szól) csak éppen ez a Marantz erősítőn nem volt szám...
A JBL ES80-at az ára miatt csak kíváncsiságból hallgattam meg, de ennek a hangja tetszett a legjobban, hogy pontosan mi tetszett benne azt nem tudom, úgy maga az összhatás.
Persze mindez becsapós is lehet úgy kellett volna összehasonlítani, hogy csukott szemmel és nem tudom, hogy melyik szól éppen.El lehetne ott tölteni pár órát és meghallgatni pár erősítőt meg hangfalat, mert azért választék volt (HK, Denon, Pio, Onkyo, Marantz erősítők), csak zárás előtt nemsokkal estem be.
Kár, hogy az MM csak erre jó, írták páran hogy belefutottak nagyon jó akciókba, hát nekem még egyszer sem sikerült. Marantz NR-1501 150ezer, KEF C7 pár 130ezer.
Pont egy 100-assal több, mint netről megrendelni...
Aktív témák
Hirdetés
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Home server / házi szerver építése
- AliExpress tapasztalatok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Metal topik
- EAFC 25
- 90-es években voltam gyerek
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- AKCIÓ! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest