- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Külföldi SIM-ek itthon
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
- Légies iPhone halvány színei
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Yettel topik
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
tony70 #25448 üzenetére
Cd hallgatásánál 44.1 KHz-en fog továbbitódni a bitfolyam.
Az egyéb PCM és a DD vagy DTS és MPeg jeleknél számit az átvitel.HA az erősitőd nem megfelelő jellel találkozik,mondjuk 96kHznél naygobb,azt lebontja 48kHz-es szeletekre. Ezért a lejátszóoldalon át kell a kimenő jelet állitanod 96 kHz-re.
Legalábbis a Yamaha erőlködöm ezt teszi.Írja is a kezelésije. -
-
Z0mbi
senior tag
válasz
tony70 #22920 üzenetére
Bi-wiring nek hivjak. A magas es a mely kulon van hajtva. Ennyi. Ez is az egyik scam amivel probalnak tobb zset lehuzni rolad a kabelgyartok. Sok teszt volt mar ami osszehasonlitotta a szipla osszekotessel es arra jutottak hogy a kulonbseget a lakossag 0.00000001% a hallhatja...
-
BBéci
legenda
válasz
tony70 #14734 üzenetére
Sajnos léteznek ilyen vis maiornak nevezhető helyzetek. A Concept 8 középsugárzója ugyanaz, mint a centeré, ahhoz passzol igazán. A Dalinál mindegyik sorozatban csak egy centert kínálnak, ami nem tragédia, véleményem szerint hibás koncepció, spórolás következménye. Akkor lenne elfogadható, ha mindegyik állódoboznak lenne 13-as középsugárzója, de az összes sorozatban található egy kakukktojás.
Ettől még kiváló rendszereket lehet belőlük összeállítani. -
törölt tag
válasz
tony70 #13988 üzenetére
A nagyobbak a jók. Bővebben:
Video signal D/A konverter:ez a videófeldolgozó áramkör órajelét jelenti 27 az alap, 108 nagyon jó érték, a 10 és a 12 bit az egyszerre feldolgozott jelek összege,pl 180 Mhz alatt 12 bitet dolgoz fel.A BD 148-tól indul.
Signal to noise: zajszint a jelben azaz jel/zajszint: minél nagyob annál jobb a DIN45500 nál,régi hifi készülékek még sokkal alacsonyabb volt.
Dinamyc range:dinamika tartomány tehát kb. hasznos jel erőssége,pl sötét jelenet világos jelenet közötti különbség.Audionál a leghangosabb torzitás mentes hang,képnél pedig kb a kontrastraánnyal megegyező,minél nagyobb,annál jobb.Régne a 70 dBellnek is örültünk sztereó rádióknál. -
Dorian
félisten
válasz
tony70 #11724 üzenetére
Az erősítőn nem tudod állítani a C6 keresztváltóját. Amit állítani tudsz, az a vágási frekvencia: tehát az, hogy hány Hz-től lefelé adja az erölködő a mélynyomónak a hangot. (egyes erősítőkön létezik olyan beállítás is, ami a vágás alatti frekvenciákat mind a mélynyomó, mind a frontok felé is leadja)
Mivel ahogy írtad, neked nem 5.1-ed van, így mélynyomó sincs, csak egy pár C6, nyilván a teljes hangspektrumot meg kell kapniuk. A frontokat állítsd "large" állásba. -
BBéci
legenda
válasz
tony70 #11046 üzenetére
Létezik bejáratási metódus a hangdobozokra, de nem feltétlenül szükséges vacakolni vele. Használd, hallgasd, de az első 50 órában kerüld a kétharmadnál nagyobb hangerőt!
A 2,5 mm2-es kábelek megfelelő vastagságúak, árban a méterenként 5-600 Ft körüliekből válogass. Pontos típust nincs értelme ajánlani. -
tibismart
csendes tag
Ez érdekes nekem pont fordítva volt a C7-es nél nem éreztem elégnek a mélyet, de hozzá kell tenni, hogy azt a tatabányai MM-ben hallgattam egy (az eladó bevallása szerint is) gyengusz, asszem Philips cuccon. A Dali hangja (ezt már a budaőrsi MM-ben hallgattam) sokkal teltebb volt. Nem nagyon értek ezekhez a cuccokhoz, de az volt az érzésem, hogy a Dali sokkal szélesebb frekvencia átvitellel dolgozik, pedig a specifikáció szerint éppen a C7-esnek szélesebb ez a tartománya...
Ha biztosra akarsz menni akkor be kell vinni a saját erősítőt és azzal meghallgatni a kiszemelt hangfalakat (persze akkor sem fog úgy szólni mint otthon).
Mindenesetre én nem bántam meg a C6-ost itthon is nagyon jól szól még a kis 308-asommal is. Ma csak délelőtt volt időm "bejáratni" egy kicsit, de olyan érzésem volt mintha koncertteremben lettem volna. Rendesen "libabőrős" lettem amikor megszólalt Vivaldi tavasza.
Az is igaz, hogy nekem ez az első ilyen komolyabb cuccom, ezelőtt én is elvoltam a jobbnál-jobb műanyag házimozi szettekkel...
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S4 Plus TT 500W
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest