- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Nincs több titok: íme, a Samsung Galaxy TriFold!
- iPhone topik
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- A Galaxy S26-tal együtt késik a One UI 8.5
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oszilaci
senior tag
valakinek nincs tapasztalata,hogy mit lehet csinálni az infra vevovel,hogy a plasma tévé ne zavarja???
-
Oszilaci
senior tag
válasz
tupacamaru
üzenetére
próbálkoztam olcsóbb nas-oskat,de hálozaton keresztüli írás/olvasási teljesítményük az energia takarékos kis próciknak köszönhetően elég korlátozott hiába a gigabites hálozat.Ekkor döntöttem úgy,hogy beszerzek egy Dell poweredge sc440*es szerverkét
ebből hirdetnek egy újabbat a HA-n dell poweredge T100 jó áron
mintha a notebookban lett volna a merevlemez írás/olvasás szempotjából és nem elhanyagolható,hogy a torrent is atomstabilan ment 120/10M neten non-stop és utána találtam egy XPEnology-t amivel igen komoly nas-t hozhatunk létre szinte bármiből.azok a nas-ok amik érnek valamit 70-től felfelé kaphatóak.
-
Exom
tag
válasz
tibbike01
üzenetére
Az UTP kábelről van személyes tapasztalatom, mert építettem már jópár hálózatot.
A fali UTP kábel (tömör) eredetileg rézből van, és AWG24 -es, ami azt jelenti hogy 0,5 mm átmérőjű.
Ezzel szemben lehet vásárolni többfajta merev UTP kábelnek látszó vezetéket.
- AWG 26 -os vastagságú rézkábel (átmérő 0,4mm)
- AWG 24 -es Megfelelő vastagságú, de nem rézből, hanem valamilyen ezüstszínű, de nem ezüst vezeték rezezve. Mintha fel lett volna rá gőzölve a réz.Ezek a hamisítványok jelentősen olcsóbbak, mint az eredeti szabványos kábel.
Az én személyes tapasztalatom az, hogy az olcsósított kábelek bizony nem tudják azt, amit tudniuk kellene. Azaz hosszabb távolságon (40 -50 m) már nem lehet rajta gigás sebességet átvinni.
Ennek oka, hogy a vékonyabb , illetve nem réz kábelnek nagyobb az ellenállása, a digitális jelalak mérete a szükségesnél jobban csökken, és jobban torzul is.
A patch kábelek esetében hasonló figyelhető meg. A számítástechnikai boltokban tipikusan kapható lengőkábelek nem rézből vannak, és vékonyabbak, mint a szabvány.
Hogy a te kérdésedre is válaszoljak, ha gagyit használsz, és lecseréled egy minőségire a kábelt, akkor az sebességnövekedést fog eredményezni. Persze ez függ a távolságtól. Ha van 3m -es a kábeled összvissz, azt szinte mindegy, mivel csináld meg. Ha hosszabb kábeleid vannak, akkor már kezdhetsz is gondolkodni a kábelcserén. (Ha az interneted 60Mbit -es, akkor nem fogsz érzeni különbséget, de ha 1gbit es akkor már igen)
-
mandras81
senior tag
-
ferensz
senior tag
válasz
mandras81
üzenetére
Így nagyon tömören most elsőre annyit fog tudni, hogy beállíthatsz neki egy mappát, ahova érkeznek a letöltéseid, illetve egy-egy mappát ahonnan az Kodi szedi filmeket/sorozatokat. Egy listából kiválaszthatóak lesznek a letöltött cuccok médiainfókkal együtt (imdb alapú db), aztán ha azt találta meg, ami ténylegesen a film, akkor egy gombnyomással a "Film pontos neve (évszám)" elnevezésű mappába átkerül minden, illetve ha van futó Kodi, akkor JSONRPC-n behív, hogy indítsa el a frissítést. Egyéb webes felületet nem használók, mint én annyival lesznek előrébb, hogy nem ssh->mc->másolás->kilépnimindenből folyamat lesz, hanem böngészőből ez leegyszerűsödik. Ja, és multiplatform lesz a cucc

-
a KODI már le tudja keverni a Dolby Atmos-t sima TrueHD-ra? Mert nincs Atmos kompatibilis AVR-em...
-
Oszilaci
senior tag
válasz
tupacamaru
üzenetére
az a baj a 20k ig hirdetett nas-okkal,hogy harmat gyengék

-
smallmer
őstag
Sziasztok,
15-20 ezerből lehet valami torrent kütyüt össze dobni?
-
Skillet
addikt
válasz
adakiller
üzenetére
nem lenne majd gond, ha esetleg priviben megkeresnélek? pont ilyen lapot és házat akarok venni.
lenne pár kérdésem. köszönöm.biztosan a venti zörög? csak mert én a cooler master ventilátorait nem így ismertem meg. olcsó, de nagyon jó minőségűek, halkak, hosszú élettartamúak. hdd? nem az rázza a házat? ventit konkrétan meglested, kivetted, hogy tényleg az zörög? nem ér hozzá egy kábel vagy valami? valamelyik tesztnél azt olvastam, hogy berakható ebbe a házba mókolás nélkül 14-es venti is. elvileg érdemes. 500rpm-re lecsavarva is elegendő levegőt szállíthat... szerintem.
szerintem is jó lenne passzív, de minimális légmozgás is sokkal jobb a semminél. mindenki ezt mondja -
ferensz
senior tag
Urak, lenne igény egy olyan webes felületről kezelhető cuccra, ami a letöltések mappából átpakolja a filmet/sorozatot az
xbmcKodi-nak beállított mappába olyan mappanévvel, hogy azt felismerje majd a scraper? -
adakiller
senior tag
Sziasztok,
Szerintetek mennyire lenne gáz ha a COOLERMASTER Elite 110 RC-110-KKN2 házban lévő venti kb 2 hét után zörög, és benne van egy ASROCK Q1900DC-ITX egy wd 2 tb os red winyo, akkor ha kiiktatnám a ventit nagyon melege lenne? A proci max 30-40 %-os terhelésnek van kivéve, de átlagban kb 20%-on megy 0-24ben.
-
Gombinyó
őstag
Windows 10 TP-t próbálgatja már valaki HTPC-n?
-
Oszilaci
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
lehet,hogy plasma tv szivat???ha elé teszem akkor folyamatosan vilagit a piros led,ha koze rakok valamit akkor elalszik és neha bevllan,majd ha elveszem az akadalyt akkor folyamatosan vilagít

-
Oszilaci
senior tag
néha elkezd villogni a led az infra vevon és olyankor nem reagal a taviranyitora ,kb ugy villog mintha a hdd led lenne.
cpu terhelés alacsony,bluray akadas nelkul megy tovabb csak nem reagal a tavra
-
Dave™
nagyúr
Mivel gen7, ami finoman szólva is eléggé elterjedt, talán nem kell ettől tartani egyelőre
Mondjuk utána se fog túlzottan érinteni Openelec alatt, csak jeleztem, hogy a DX támogatás hiánya nem jelent túl sok mindent, azkn túl persze, hogy nem kapja meg a DX12 újdonságait. -
PuMbA
titán
Az megy, de a beépített Windows driver az azt jelenti, hogy sehonnan nem tudsz letölteni másikat és van egy éppen működő valamid. Aztán, ha jönnek az új programok és valami nem ok, akkor nem tudsz mit csinálni. Nekem is egy régi ATI X200 megy ilyen beépített Windows 8 driverrel, de hát teljes értékű cuccnak távolról sem mondanám
Az új flash playerek óta lejátszás közben leáll a driver és vissza kell hoznia magát, a kép eltűnik egy 10mp-re...nem egy élmény így gépezni 
-
törölt tag
Már a HW55 Sony 2,4m sz. vásznon is produkált eltérő képet 2 különböző kábellel, de tény, 10-10m Forest, Cinnamon és csoki között semmi difi nem volt. Az eltérés kissé zajosabb, nyugtalanabb képben nyilvánult meg, reklám cikkekben taglalt hatalmas kontrasztkülönbség vagy áll leejtően mélyebb színekről szó sem volt (fizikai képtelenség, hibás kábelnél tartom esetleg lehetségesnek).
Nem zárom ki, hogy jobb proji és vagy ezeknél sokkal jobb kábel esetén lehet nagyobb eltérés. Mindenesetre rövid kábel (1-3m) és tévés megjelenítésre túl nagy költségekbe szvsz felesleges verik magukat, akik 5-10e forint fölé merészkednek. Továbbá fenntartom, hogy vaksi vagyok hozzá, de nagyon nem olyan egyértelmű a helyzet, mint hangdobozok kábelei közt.
A Forest és a csoki közötti árrésből pedig le kell cserélni az MP-t HTPC-re, sokkal többet nyerünk.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Skillet
addikt
még mindig q1900dc. letöltöttem a leírását pdf-ben. abban 2rammal, 4 hdd-vel 79wattot ajánlanak tápnak.
és az alaplaphoz mellékelnek két ilyet is:
[link]
így leosztani sem kell. azon agyaltam még, hogy nem is nagyon lehet baja ennyi hdd-vel, mert ha csak egy portra rakok egy bluray optikát (optika nélkülit akarok amúgy), már az szerintem több energiát kérne, mint 2 3,5" felpörgéskor. legfeljebb pár cucc (ic) kap majd mini hűtőbordákat, ha tényleg kell. ha pedig maga alá csinál... 3 év gari.szóval azt hiszem marad ez a felállás. még távot nézek hozzá és egy 90wattos külső tápot.
tápra van ötlet, hogy honnan? hp, asus...gondolom ilyesmi gyári kellene? -
Dave™
nagyúr
válasz
Erdmis
üzenetére
Nem, semmit emlékeim szerint (illetve fixáltam 256MB-ra a videó memóriát, de ez ettől független), csak updateltem a legújabb BIOS verzióra. Én valamiért a pendrivehoz kötöm, a G4-es nem sokáig volt használatban, de furcsa belassulásokat, megakadásokat is produkált akkor a rendszer, pedig elvileg az a gyorsabb pendrive, a gyakorlatban a G3 mégis hibátlan.
-
Erdmis
tag
Ahogy olvasom az angol fórumokat, többen panaszkodnak fagyásokra Q-1900 esetén.
Valaki használja itt ezt az alaplapot pendrive-ra telepített openelec 5.0 verzióval?
Ha neki rendben működik írja már le legyen szíves a beállításait.
-
Tomacko
őstag
válasz
tibbike01
üzenetére
Azért azt tudni kell a "régi" időkről, hogy IDE és IDE kábel közt óriási különbségek voltak ám. Lassab- gyorsab és még jópár féle tulajdonságukban képességükben bírtak eltérni. Ergó simán benne van a tételben, hogy egy megfelelőbbre csere után, ténylegesen jobban, pontosabban meg tudta írni a lemezt az adott író eszköz. Nem kötelező elhinni persze, de saját tapasztalatom is van hasonló IDe kábelről, tudom, mert valahogy drasztikusan 0 közelire csökkent a csere után a kidobandó lemezek száma.

-
devil-k
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
válasz
elmouse
üzenetére
Már értem! Ebben van minden. Rii mini i13 4 in 1
Jobbat nem találtam most.
-
devil-k
nagyúr
válasz
elmouse
üzenetére
Rapoo E2700 Blade (Én ezt használom, meg vagyok vele elégedve)
-
elmouse
aktív tag
Ismertek olyan távkapcsolót,aminek az egyik oldala normál a másik meg QWERTY billentyűs, de (és itt jön a csavar) nincs benne AIR mouse funkció? Inkább annak örülnék, ha a billentyűzet mellett lenne touchpad.
-
drdr
senior tag
válasz
HwAdokVeszek
üzenetére
"Ami érdekesség volt hogy el volt nyújtva a kép szélességben, és magasságban is.
Ezt driverben összehúztam, és most így nem lóg ki a kép."Szerintem a driverben ezt 0% v. 100%-on kellene tartani (nincs előttem épp egy Intel driver), szóval ahogy nem nagyít v. kicsinyít és a TV-n van egy funkció ahol az arányokat/széthúzást is lehet állítani, hogy "Levágás nélkül" (vagy valami hasonló), azt arra kellene állítani.
-
devil-k
nagyúr
Na, na! Nem azt írtam, hogy az egész sámánkodáson és tűz körüli ugrabugráról szól, de azért van benne egy "ilyen is". Ennek az aránya kb. 10% szerintem. A többi dolog természetesen bizonyítható.
"BD50/25 milyen BD? Eredeti érintetlen kép és hanghoz lett nyúlva? Vagy a képhez is ? Mennyi lett tömörítve?"
Nyilván olyan BD-re gondolok, amin maga a film 36 GB-t mondjuk.
" 24 gigábül 23.95 lett, hogy ráférjen a lemezre? "
Itt lecsípnek a stáblista végéből és viszlát.
(#31830) dabadab
Pedig sok ilyen van.
Nah, de ez itt OFF.
-
mivamma
senior tag
Úgy néz ki (ha ideér a memória), holnapra összeáll e gép. A VGA még várat magára, de addig is kezdjek el feltelepíteni mindent (kodi és társai) és használni, vagy várjam meg a VGA-t?
-
cekkk
veterán
válasz
devil-k
üzenetére
Mint ahogy látod-e/hallod-e a különbséget egy BD50 és egy BD25 között? stb.
Ez már megint sarkosított dolog.
BD50/25 milyen BD? Eredeti érintetlen kép és hanghoz lett nyúlva? Vagy a képhez is ? Mennyi lett tömörítve? 24 gigábül 23.95 lett, hogy ráférjen a lemezre?
Ez olyan válasz mint a nesze neked semmi de azt fogd meg jól.
Ha nem lehetne érvekkel alátámasztani nem csinálnák, a kérdés az, hogy azoknak az érveknek van-e bármi tudományos alapja vagy humbug az egész és pár embernek érdeke(ezen fórumon is) terjeszteni ezt. -
Skillet
addikt
válasz
HwAdokVeszek
üzenetére
de hogy a pékbe kell majd beprogramozni?
kíváncsi vagyok rá nagyon. nem tűnik rossznak. az egyetlen NAGY bajom vele az, hogy az a fényes műanyag borzalmas. amúgy is (monitor/tv/telefon káva, erősítő eleje, stb), de távirányítónak meg, amit folyamatosan taperol az ember, teljesen elmebeteg dolog ilyen anyagot választani. nem is értem. szerencsére kezdenek visszaállni a matt dolgokra...de elég lassan megy 
-
törölt tag
válasz
devil-k
üzenetére
Az hogy ekkora távolságon épp ez a kábel adott láncban nem hozott differenciát, nem jelenti, hogy eltérő egyedekkel, eltérő láncban ne lehetne. Ha haver rendel 10 méterest, megnézem itthon projival, plusz a kisebbik hangját. Jellemzően úgyis tévére kötik 1-3m között, erre pedig bőven elég. HTPC>erősítő közé nem biztos, hogy ezt ajánlanám.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#31823) dabadab
Biztos mindketten meglepődtünk, csak másképp.

-
törölt tag
válasz
tibbike01
üzenetére
Thatcable High Speed HDMI Cable With Ethernet - 3D & 1080P Olcsón jó HDMI kábelt keresnők ezt szoktam javasolni. Az 1,5m verzióját hasonlítottam 60e forintos társához, képminőségben semmi különbség nem volt.
(#31820) devil-k
Azt nem néztük meg, AVR-ből ment 55" tévébe. Ha lesz lehetőségem, 10m verzióját megnézem projin vs AQ. Ennek a kábelnek az előző verzióját a what hifi is tesztelte, semmi kivetnivalót nem találtak benne.
-
devil-k
nagyúr
Te is tudod jól, hogy a házimoziban nem kell, nem lehet mindig mindent érvekkel alátámasztani. Nyilván az egész dolog a pszichológiára és az érzékszervek "kényeztetésére" épül. Mint ahogy látod-e/hallod-e a különbséget egy BD50 és egy BD25 között? stb.
(#31822) regger
És hangban?
-
Erdmis
tag
Melyik energiatakarékos módra gondolsz? A kodi-ban ezt kilőttem.
Azért érdekes a dolog, mert tényleg csak lejátszás közben jön elő a gond.
Egyszerűen lövésem sincs már. Gondolkoztam rajta, hogy kipróbálom win alatt, de most nem tudom ezt összehozni.
Véleményetek szerint lehet hardverhiba? -
djnice
veterán
válasz
devil-k
üzenetére
A legnagyobb baj ezekkel a tesztekkel van, mert átverik a hozzá nem értő embereket és igazából engem ez zavar. Nagyon nagy pénz van ebben sajnos...
Az Avinity High-End Edition bőven megéri az árát – ami jelenleg alig több mint 24 000 Ft. A kritikus pontok: színek dinamikája, az átmenetek, élesség, a sötét részek homogenitása, a keresztben végigfutó vonalak simasága teljesen rendben volt. -
tibbike01
őstag
Érdekes ez a kábel mizéria egyébként.
Annó hifis körökben az usb dac kábel-t is sokan "emelték fel"
Sőt emléxek olyanra is, hogy a pc-ben az IDE kábelt cserélték komolyabbra és úgy írtak audio cd-t hogy jobb legyen a minősége!Ettől már csak az lenne jobb ha pl egy 10-ezer forintos UTP kábellel nőne az internetem sebessége!
Próbáljam ki?

Summa: Egy hangfal kábel ami analóg, nem tévesztendő össze egy digitális kábellel.
-
PuMbA
titán
-
válasz
tibbike01
üzenetére
"Mennyire számít a hdmi kábel minősége?"
Sokat nem. Vagy működik, vagy nem, de általában persze szoktak működni, főleg az ilyen kis rövidke darabok - 10 méter fölött szokott problémásabb lenni az ügy, meg 1080p feletti felbontásoknál.
(#31802) Yahhher: "Én sem akarok vitatkozni, de jártam úgy, hogy zajos volt láthatóan a kép az adott kábellel."
Zajos biztosan nem volt, mert olyat a HDMI nem tud, olyan lehetett, hogy sparkingot produkált, az egyértelműen kábelhiba.
-
Celtis
veterán
válasz
tibbike01
üzenetére
Darászfészekbe nyúltál.
Én ezt javaslom: olcsó high speed HDMI Árban ugyanaz, és nem kell heteket várni rá. Nekem is ez van, tökéletes. -
Yahhher
aktív tag
válasz
HwAdokVeszek
üzenetére
Szia.
Én sem akarok vitatkozni, de jártam úgy, hogy zajos volt láthatóan a kép az adott kábellel.
ÜDv B.
-
HwAdokVeszek
aktív tag
válasz
tibbike01
üzenetére
Ez egy vitakirobbantó téma

Sokak szerint van értelme a drága kábelnek sokak szerint nincs.
Én továbbra is azt mondom hogy nincs értelme a drága kábelnek, csak nagyobb hossznál.
5m alatt szerintem ne gondolkozz drága kábelen.Adat megy át rajta szóval vagy van kép vagy nincs.
Rosszabb képminőség/hangminőség épp emiatt nem lehet.
"Drága kábelen nem mennek szebb egyesek és nullák"
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Hisense 65E77NQ 165CM 4K Q-LED 144HZ SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- Hisense M2 Pro Lézer Okos Projektor // Számla+Garancia //
- Új, bontatlan dobozos Harman Kardon Go + Play 3 Bluetooth hangfal 2 év garanciával
- Jamo S 805 front hangfal+ center
- Eladó Sony CS-széria házimozi szett hibátlan működéssel, megkímélt állapotban
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3579, 94% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S23 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3276
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

ebből hirdetnek egy újabbat a HA-n dell poweredge T100 jó áron

Ez félmegoldásnak is kevés.
)
letezik RF tav?

Köszönöm!