- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Yettel topik
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PeterPH
senior tag
válasz
stahlhelm79 #55589 üzenetére
Tágíthatod a kört ha picopsu-ban is gondolkodsz, mert így gyakorlatilag bármelyik integrált alaplap megfelelhet.
-
PeterPH
senior tag
válasz
MaxxDamage #51962 üzenetére
Te még mindíg kevered a megjelenített képfrissítési frekvenciát a TV által fogadott jel képfrissítési frekvenciájával.
Így működik az LCD-tévék 100 Hz-es képfrissítése
Minden, amit a tévék képfrissítéséről tudni érdemes
HDMI-PC supported modeMenj nyugodtan BT-hez, bírósághoz, akárhová, még az is lehet hogy neked adnak igazat (mindenkinek jogában áll tájékozatlannak/hülyének lenni, még nekik is).
-
PeterPH
senior tag
A kettő közül egy J4105-ITX-et javasolnék. És elfelejteném a dedikált kártyát is.
-
PeterPH
senior tag
válasz
#15490560 #48201 üzenetére
Nagyjából tökmindegy, hiszen a DA átalakítás csak a hangszórónál történik meg.
Ha a TV műsor hangját is szeretnéd rajta hallgatni akkor értelemszerűen a TV-re érdemes kötni.
Ha a PC-n szeretnél mondjuk rádiót/zenét hallgatni, kikapcsolt TV mellett, akkor meg a PC-re érdemes kötni. -
PeterPH
senior tag
válasz
Tody56 #46762 üzenetére
"Olvasgattam a hdmi-CEC-ről. (Remélem megy a vga-n keresztül is) "
Akkor olvasgass még egy picit, és akkor rájösz, hogy nem fog menni, mert néhány kifejezetten HTPC alaplapot eltekintve ezt nem támogatják sem az alaplapok, sem a videokártyák.
Készülj fel lélekben egy Pulse-Eight USB-CEC adapter beszerzésére. -
PeterPH
senior tag
válasz
YceBear #45919 üzenetére
Épp most lett volna időm kipróbálni ezt a beta drivert, de gondoltam előtte ellenpróbaként megnézem az aktuálisan fentlévővel, amit a windows 10 saját magának szedett le és frissítget.
Nos a beta teszt elmaradt, mivel a 3150 már enélkül is támogatta a DTS HD és Dolby TrueHD hangokat W10 alatt.
Korábban nem is figyeltem, igaz HD képes erősítőm is csak egy hete van. -
PeterPH
senior tag
válasz
#48613632 #42365 üzenetére
"Vettem, egy legitim e-shopból, egy legitim win10 serialt, amit a gyári hitelesség-vizsgálat accreditált."
Nem, te egy ismeretlen, beazonosíthatatlan magánszemélytől vettél egy szoftverkulcsot, amit az MS aktiválórendszere szerencsére elfogadott.
Örülj neki, használd egészséggel amíg működik, de ne terjeszd, hogy ez egy minden tekintetben legális termék, és használója nyugodtan hátradőlhet, hogy mostaztán mindent megtett a szoftverei legalitásáért.A Microsoft oldaláról:
"Az Eredetiséget igazoló tanúsítványokkal (COA) együtt forgalmazott Termékkulcs-kártyákon (PKC) kívül a Microsoft nem forgalmaz termékkulcsokat önálló termékként. Ha termékkulcsokat kínáló aukciós webhelyeket, online apróhirdetéseket vagy más weblapokat lát, az azt jelenti, hogy a kulcsok valószínűleg lopottak vagy hamisak. Ha lopott vagy hamis termékkulccsal aktiválja a számítógépre telepített Windows rendszert, lehet, hogy a kulcs nem működik az aktiváláshoz, lehet, hogy azt más egy másik számítógép használja, illetve előfordulhat, hogy a Microsoft később letiltja azt, amikor bejelentik a kulcs lopását. A kívánt termékek beszerzésének legjobb módja, ha az új számítógépre előtelepített, eredeti Microsoft szoftvert vásárol, vagy eredeti Microsoft szoftvert vásárol egy hivatalos viszonteladótól. " -
PeterPH
senior tag
válasz
#48613632 #42361 üzenetére
"az eladó, a szövegkernyezetben ki is emelte, hogy hivatalos verzió, és legális eladás"
Akkor az már bármilyen bíróságon megállja a helyétVegyük át mégegyszer: ha ennyiért hozzá lehetne jutni hivatalosan, akkor senki nem venné meg a kb, tízszeres bolti áron. Ne legyetek már ennyire naívak.
Ezek a kulcsok arra jók, hogy ne kelljen kmspico és társaival vacakolni, de legálisan nem lesz a tulajdonodban a szoftver. -
PeterPH
senior tag
válasz
hétalvó #41820 üzenetére
Részletesen konfigurálható, hogy mit csináljon.
Van saját Tray applikációja amiben megadható, hogy milyen billentyűre mit csináljon, illetve az EventGhost-tal is kompatibilis elvileg. -
PeterPH
senior tag
válasz
LLKobe #41448 üzenetére
Itt nézz körül: sorozatbarát.
-
PeterPH
senior tag
válasz
pszihopata85 #41067 üzenetére
A 4 SATA korlát miatt én az egyik 1 TB HDD-t inkább külső mentőeszközként használnám valami USB3 dokkolóval.
A RAID0-t elfelejteném, erre a felhasználásra inkább hátrányai mint előnyei vannak. A többlet sebességet nem használnád ki, viszont diszk hiba esetén az összes adat ugrik.
Paneltápoknak általában gyengék +12V ágon, PicoPSU-val már előrébb vagy. -
PeterPH
senior tag
válasz
JohnnyCash74 #40380 üzenetére
Mondjuk kezdd itt az olvasgatást.
-
PeterPH
senior tag
válasz
Melorin #39208 üzenetére
Nem automatikusan, én másolom át HDD-re. Az SSD-ről megy a seed is pár hétig.
Nem kell ettől parázni, hány TB írást bír egy SSD? Mennyit tölt le az ember havonta? Hány év(tized) alatt érné el a max írási mennyiséget?
Így meg 0-24-ben mehet a seed is, a HDD meg csak akkor pörög fel, ha filmet nézek. -
PeterPH
senior tag
válasz
LLKobe #38774 üzenetére
Ezzel nem fogsz te semmit bekapcsolni, hiszen csak a hang kinyerésére szolgál az optika felé.
Ha PC-ről akarsz oda-vissza TV-t vezérelni, akkor USB CEC adatpterre lesz szükséged. -
PeterPH
senior tag
válasz
Oszilaci #37743 üzenetére
Maximálisan egyetértek.
Azt még elfogadom, hogy az analóg egységek csereberéjekor árnyalatnyi különbségek vannak, de hogy mindenféle varázslatokkal, hókuszpókuszokkal, full digitális komponensek (pl.: HDMI kábel, oprendszer, SATA kábel meg bármi, csak aranyárban leyen) cseréjekor is egyenként "ég és föld", meg "szárnyakat kap", meg "leesik az állam" változásokat látnak/hallanak, az már erősen megmosolyotató számomra. Kb. olyan mintha azt mondanám, hogy kicserélem a billentyűzetem, és máris mintha IMAX-ban ülnék a 40" LCD helyett. -
PeterPH
senior tag
válasz
róland #37504 üzenetére
A HTPC felől a videó és hang átmegy a TV felé, a TV felől HDMI-n érkező CEC parancsok meg USB-n jutnak be a HTPC-be.
A TV és a HTPC egy távirányítóval történő kezelését vagy a fent említett eszközzel, és a TV távirányítójával, vagy pedig egy univerzális (pl. Logitech) programozható távirányítóval, és egy USB-s infra vevővel tudod megoldani. -
PeterPH
senior tag
válasz
róland #37497 üzenetére
Egy USB-CEC adapter.
Nincs nagy választék, viszont enélkül egyik alaplappal sem fog menni. -
PeterPH
senior tag
válasz
devil-k #36374 üzenetére
Mélyen tisztelt devil-k, és Mezga Aladár
Halvány emlékfoszlányaim szerint Olympia76 a port.hu scraper megalkotója, aki időt és energiát nem sajnálva, ingyen és bérmentve mindenki számára elérhetővé tette a fejlesztését.
Lehet kritizálni, minősíteni, de méginkább lehetne segíteni a fejlesztést, ha valami nem tetszik.
Megértem, ha a fejlesztő ilyen beszólások hatására elveszti a motivációját. Gondoljatok már bele, mi lenne, ha nem lennének ilyen emberek, mi a lópikulát csinálnátok, mindenki írna magának egy scraper-t, viccnek is rossz.
Megjegyzem, én sem a port.hu scraper-t használom, mert van számomra (hangsúlyozom, számomra) megfelelőbb, de nagyon sokan megelégedéssel használják, és nem lennének boldogok, ha meg kellene válniuk tőle. -
PeterPH
senior tag
válasz
envagyok #35708 üzenetére
Talán ez segít: [LAMP addon]
-
PeterPH
senior tag
válasz
envagyok #35700 üzenetére
Közös adatbázis beállítása
Feltételek:
1. Kell hozzá egy állandóan elérhető MySQL szerver (praktikusan a NAS-on, vagy egy álandóan bekapcsolt gépen)
2. a filmeket (source) hálózatos elérési úttal (pl: smb://192.168.1.20/Videos/) kell hozzáadni a library-hoz, hogy minden eszköz ugyanazon az elérési útvonalon láthassa. -
PeterPH
senior tag
válasz
betyarr #35174 üzenetére
Akkor te tovább jutottál, pedig jó kezdeményezés lenne, csecse web-es felülettel, de hiába, ha a lényeg nem működik.
Most épp egy "BubbleUPnP Server"-t tettem fel a Kodi mellé, a távoli gépre pedig egy "BubbleUPnP Tether Client"-et. Így a távoli gépen is megjelenik DLNA szerverként a tartalom. Mostmár csak egy használható DLNA (UPnP) lejátszóprogramot (klienst) kellene találni, mert így pl. a mobilomon le tudok játszani bármit, de magán a PC-n csak nagyon körülményesen. -
PeterPH
senior tag
válasz
gery2123 #35146 üzenetére
A műtét megvolt, a beteg meghót.
Jó lenne ez a Chorus, szép a felülete, meg minden, csak pont a streaming-et nem sikerült életrelehelni, sehogy sem akart elindulni a video.(#35147) betyarr: a KODI-t is lehet ablakban futtatni, és le lehet tenni a tálcára, ha épp nem nézi senki.
-
PeterPH
senior tag
válasz
huliganboy #34545 üzenetére
99,9%, hogy csak külön HDMI-CEC adapterrel tudod ezt kivitelezni PC esetén.
-
PeterPH
senior tag
Szálingóznak a Bay Trail utódjai: Cherry Trail - Braswell
-
PeterPH
senior tag
válasz
Patice #34061 üzenetére
AM1 esetén rendszeresen előjön előnyként a fejleszthetőség.
Én azért nem vennék erre mérget, hiszen a közel egy éve belengetett Beema-nak sincs még nyoma.
Amúgy a 20 éves PC-s pályafutásom során kb. kétszer cseréltem processzort megmaradó alaplapban, de a legutóbbi is tizensok éve volt. -
PeterPH
senior tag
válasz
stickermajom #33827 üzenetére
Nekem akkor volt ilyen jelenség még E350-nél mikor az asszony a konyhában le/felkapcsolta a neon-t, és az bezavart valahol. Mióta lecseréltem J1800-ra azóta nem volt ilyen, pedig a PicoPSU, a HDMI kábel és a TV is ugyanaz mögötte.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- Bomba ár! Dell Precision M6500 i7-920XM I 32GB I 1TB I 17,1" WUXGA I FX3800M I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged