- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skillet
addikt
válasz
Patice #58743 üzenetére
Igen, ezt értem, de mit is lát? Milyen távirányítót lát? Az enyém programozható... Mit kell hogy programozzak belé, hogy menjen?
A keymap editor jó, de nem látja a színeket (gombok) pl. Nem látja azt a back gombot sem, amit én használni szeretnék. És még sok mást sem. A kikapcsolás gombra akartam rakni a kodiból való kilépést, de ahányszor megnyomom, mindig leáll a számítógép
Illetve még a kodi indítását kellene megoldanom távirányítóról...
-
Skillet
addikt
válasz
Patice #58740 üzenetére
Én frissítettem utólag, hátha megoldja a problémát, de ugyanaz.
Driver nyektetés nem volt.
Látja a HID és az USB alatt is, mint eHome infra vevő vagy mi.
Nem értem hol a gond. Újra fogom rakni a wint, nincsen jobb ötletem.
Egyébként az eventghost alatt az X10 plugin azt írja, nem tudja indítani az x10-et, mert nem látja az x10 receivert... Vagy valami hasonló a szöveg. -
Skillet
addikt
Üdv.
Win 11 számítógép, Kodi, fizikai infrás táv (one for all 7960), HP IR vevő.
A Kodi nem érzékeli a távirányítót. Igazából a win sem. Eventghost alatt működésre lehet bírni, de a Kodi alatt akkor sem történik semmi.
Korábban működött a táv Kodi alatt, azóta az eventghost lett felrakva, de le is szedtem. Merre induljak el?
-
-
Skillet
addikt
válasz
SunMount3r #57321 üzenetére
Működik a keymap editor. Köszi.
Még az lenne a kérdésem, arra van valami progi, hogy szintén távirányítóval el tudjam indítani a Kodi-t?
-
Skillet
addikt
válasz
SunMount3r #57321 üzenetére
Azért nem, mert ez a távirányító itthon az egyetlen. Mindent ez vezérel, nagyon elégedettek vagyunk vele.
Nincs szükség még egy távirányítóra. Amúgy légegérből anno csak nevenincs, nem éppen minőségi cuccokat találtam, nem tudom ez azóta mennyire változott.
Megnézem majd... -
Skillet
addikt
Sziasztok
Van egy mindenesnek használt gép, ASRock J3160DC-ITX lap. Most került fel rá egy Win11, Kodi-t szoktunk használni rajta. Usb-n van kötve a gépre valami kamu HP infra vevő és egy One for All programozható távirányító.
A távirányítót eddig Event Ghost programmal használtam, azzal tudtam rendesen rákonfigurálni a Kodi-t. Mondjuk annyira nem szeretem az event ghost-ot, de ha be volt állítva, már nem volt vele gond.
A lényeg: van valami normális app, amivel ki lehet váltani? Jelenleg a Kodi bezárását sehogy sem tudtam a távirányító valamelyik gombjára ráimádkozni.
Tippeket nagyon szívesen fogadnék. -
Skillet
addikt
válasz
Patice #55842 üzenetére
Sajnos nem. Én voltam az a marha.
Nem gondoltam végig. A katalógus mindegyik új bevitt filmnek adott egy sorszámot. Akkor még jó ötletnek tűnt, hogy fizikálisan is így rendszerezzem a filmeket. Hát nem volt az. Ennek már vagy 10 éve.
Borisz76 ötlete jónak tűnik, a mappa eredeti címmel, évszámmal, a fájl név magyarral...
Viszont a filmek mappáit csak betenném még valami mappákba... ABC? Gondolom azzal nagyon nem lövök mellé.
ABC mappák nélkül pár ezer film mappa egy helyen... Vagy nincs ezzel baj?
Bár ez már talán részlet kérdés. -
Skillet
addikt
válasz
Patice #55840 üzenetére
Fájlnév fogjuk rá,hogy oké,de legalábbis minden fájl mellett ott van az nfo. Gondolom az előny, ahogy a kodis tmdb-nek is az volt. Jól gondolom?
Nekem az a bajom inkább,hogy fizikálisan nem tudom könnyen megtalálni a filmeket. Jelenleg úgy fest,hogy van egy 1-es mappa. Abban 01-100ig vannak mappák, 2-es mappában 101-199-ig stb stb. Mindegyik mappában 1-1 film, de nem tudom mi. Katalógus nélkül megtalálni a filmeket iszonyat. Erre a mappázásra kellene valami jobb megoldás.
Évszám mappák? ABC mappák? Ha utóbbi, akkor eredeti vagy magyar címmel írva? Gondolom The, A, Az-t elhagyni...
Zsákutca volt az a rendszer amit anno elkezdtem, és most jó volna kitolatni onnande azért kérdezek, nehogy egy újabb zsákutcába hajtsak.
-
Skillet
addikt
Kodi alatt anno használtam valami filmadatbázisos ízét (talán tmdb volt)... Újra telepítés óta nem lett beizzítva, talán majd egyszer...
Viszont most segítséget kérnék. Van egy régi katalógusom. Ant movie catalog (win). Már ezer éve nem frissül és a film infókat sem sikerül vele leszedni a netről. Valami új kellene,aminek talán még jövője is van és androidon fut. Ha vindozon is menne, az sem lenne hátrány, de droidon mindenképpen fusson. Ha nem kellene minden filmet újra egyesével beírni, esetleg ki tudná olvasni az Ant movie catalog egyik kiexportàlt fájljából, az nagy előny lenne.
Igazából jó eséllyel már az alapokkal is baj van, mert minden újabb film a merevlemezen egy újabb számozott mappába kerül. Így a filmek megtalálása nehézkes, csak a fentebb említett Ant movie catalog-gal megy.
Van erre valami jobb megoldás? Gondolom bármi jobb ennél, de mégis mi a bevált nálatok? Akkor én is áttérnék arra.
Már évszám szerint is jobb lenne, de hátha van jobb...biztos van -
Skillet
addikt
válasz
Patice #53964 üzenetére
Egy cooler master elite 110 házikó van, abba kellene majd a lap.
Ráér még, talán július körül jár le a gari, csak próbálok előre informálódni. Az előző asrock hirtelen halálán okulva inkább megszabadulok tőle még időben. Szerencsére még az is bőven garin belül kotlott meg.
Ennek valószínűleg semmi jelentősége nincsen, simán lehet, hogy a j3160 még 10 évig elketyegne. A saját megnyugtatásomra kellene...
De még bármi megeshet. Lehet, hogy addig ez is összecsuklik. Pénzben az lenne a legjobb verzió -
Skillet
addikt
Hali
Van egy J3160DC-ITX lapom. Sacc fél év gari van még hátra a 3-ból, nemsokára váltanék. Nem találtam DC-s lapot helyette, leálltak ezzel a vonallal?
24/7-ben megy, netezős, kodis gép. Alacsony fogyasztás feltétel. Mit ajánlanátok helyette? -
Skillet
addikt
válasz
MasterMark #51019 üzenetére
és (#51020) PuMbA
köszönöm.
-
Skillet
addikt
pár hozzá nem értő kérdés.
sógor vett egy 4K képes tv-t. olyan új videókártyát akar rakni az energiavámpír, I7-es számítógépébe, ami már tudja a 4K-t... kérdeztem tőle, miért nem a számítógépről játsza le a tartalmakat a tv beépített lejátszója segítségével. azt mondta, a gigabit kevés a 4K-hoz.a hdmi kábelekkel példálózott, hogy 2.0 szabvány kell a 4K-hoz, ami már 18 Gbit-es sebességet tud, így az otthoni Gigabit hálózat kevés lesz neki
gyanítom, ez marhaság. ekkora (Gigabit) sávszélességen minden jelenlegi tartalom átmegy. vagy tévedek?
én még nem találkoztam olyan két órás filmmel, ami majdnem egy Terabyte lett volna
és itt jön a kérdés, amiről viszont fogalmam sincsen, de szeretném, ha valaki felvilágosítana: minek kell 18 Gbit-es sebesség a hdmi-nek? -
Skillet
addikt
válasz
SunMount3r #50928 üzenetére
Úgy olvastam, az X már tudja a HDR-t. UHD BD lejátszásnál 65W körül van a fogyasztás. Ezt mondjuk sokallom htpc-nek. De passz.
-
Skillet
addikt
válasz
cinemazealot #50906 üzenetére
Jaja, azt kihagytam, de gyanítom mindenki látja, hogy ezek 8cm-es ventilátor rácsok
-
Skillet
addikt
Off, de hangfal topikban nem vagyok jelen.
Ilyen, amikor összehozod a bass reflex-et a gyerekkel
Nem jó kombó
KATT
Gyerek már egy ideje próbálkozik, de teljesen még nem sikerült belenyomnia a játékokat, csak a csőbe. Asszony viszont segített neki
Ki akarta szedni a játékot a csőből, addig piszkálta, míg beesett a hangfalba. Mikor hazajöttem, kérdeztem tőle, hogy nem lett volna célszerűbb a hangfalat előre dönteni?
Sebaj. Már nem lesz ilyen gond... lesz majd másmilyen -
Skillet
addikt
válasz
djnice #50778 üzenetére
A normális tekerést megoldotta már valamelyik frissítés? Előkerült a repeat funkció?
Nekem még nem kell a 4k-val foglalkoznom, úgyhogy inkább visszamásztam htpc-re. Csak azért váltottam amlogicra, mert hang problémák voltak htpc alatt, de szerencsére megoldódott.
Amúgy jó dolog az amlogic box, főleg ennyi pénzért, de én nem azt kaptam tőle, amit vártam. -
Skillet
addikt
válasz
Patice #50583 üzenetére
Összejött, működik
kodiban spdif-re állítva a hangot, szépen veszi a dolby digital jelet is
Sajnos az erősítőn meghaltak a hdmi portok, azért volt erre szükség.
Köszönöm a segítséget mindkettőtöknek!Más...
J3160DC-ITX. Nálam szokott előjönni a hang hiba, zúgás pl filmnézés közben. Arra sikerült már rájönnöm, hogy ha nincsen feltelepítve a hang driver (realtek), akkor a zúgás sem jön elő. Ha felrakom, akkor viszont akár már aznap tettenérhető egy búgó hang, ami csak akkor szűnik meg, ha újraindítom a rendszert.
Ötlet? -
Skillet
addikt
a j3160dc alaplapi spdif kivezetésével (2 tüske) lehet valamit kezdeni? szükségem lenne rá, mert az erősítőn megkotlott a hdmi
kellene egy optikai vagy coax.... passz. sajna nem tudom, megvalósítható-e. -
Skillet
addikt
Hali
ITT kezdődött minden, ami rossz.
Összefoglalva: asrock j3160dc, win 10, kodi, de mint kiderült, akár youtube is... lejátszás közben egyszer csak hang hiba... valami monoton zúgás. Csak a gép újraindításával áll vissza minden a rendes kerékvágásba.
Bnorci71 írta, hogy neki win 7 alatt volt ilyen, win 10-re váltott és megoldodott. Én meg most próbáltam ki win 10 helyett a 8.1-et és ugyanaz a hiba jön elő.
Szóval tanácstalanság van. Vagy hardveres a hiba (bár nem értem, mert van, hogy napokig nem jön elő, de van, hogy egy film alatt 2x is), vagy valami szoftver bekavarhat... -
Skillet
addikt
válasz
szricsi_0917 #49926 üzenetére
Egy hdmi splitter szerintem azért ennél olcsóbb. Nagyon max 20e körül biztosan kapsz. + a médialejátszó 10e.
Összesen 30e.
Htpc passz, nem tudjuk még az új lapok árait. Talán lesz vagy 50e csak a lap. Akkor ssd, memória, ház, táp még sehol. Egy jó DC-s lap kellene majd... már ha lesz, de nagyon bízom benne.
S905X-eknél ami hátrány, az az SD lejátszás. Eléggé gyenge, nem valami szép. A tekerés is vicc kategória... de nyilván bele lehet léptetni a filmbe bárhova, csak megszokás kérdése. Meg hát ennyiért tényleg nagyon jó vétel... -
Skillet
addikt
válasz
szricsi_0917 #49924 üzenetére
Gondolom a többiek is azt fogják mondani, hogy várni kell picit (gemini lake), vagy egy S905X boxot venni, pl X96.
A két hdmi megoldható egy aktív elosztóval is.
Szerintem előbbi nem fog kijönni annyiból, amennyit szánnál rá, utóbbi viszont meglenne a törtedékéből. -
Skillet
addikt
válasz
tupacamaru #49922 üzenetére
Lehet még kapni? Én egy asrock Q1900DC-ről váltottam J3160DC-re, de csak mert muszáj volt, mivel az előző lap megkotlott. Amúgy, szerintem nem érdemes váltani. Valami frissebb lapot kellene megvárni.
-
Skillet
addikt
válasz
stigma #49556 üzenetére
Köszönöm mindenkinek, akkor 2 pen...
Okés. Az elsőn már rajta van a telepitő...
Másodikat majd vasárnap megoldom.(#49559) canniball
Ennyire sajna nem lesz egyszerű. Ma pl egész nap semmi hibát nem produkált, pedig reggeltől estig ment a kodi.(#49564) bnorci71
Ugyanezt csinálta nálad is, mármint a hang hibát, búgást?
És nálad meg pont a 10-es vált be? Érthetetlen, hogy mitől csinálhatja ezt az egyik rendszerrel, a másikkal meg nem.
Na sebaj, majd egyszer csak kiderül. Nagy dedikált win 10 lap -
Skillet
addikt
-
Skillet
addikt
válasz
Patice #49549 üzenetére
Igen, a külső IR nekem is fontos. Ugyanúgy akarom, ahogy te csináltad.
A régi lapon ( q1900dc ) win 8.1 volt, de amikor behalt és a j3160dc jött helyette, azonnal win 10 ment rá, így nem volt még rajta 8.1, sajnos nem tudom, azzal fennáll-e a probléma. Mivel nem csak médialejátszónak van használva, így egy próba eléggé nagy sz*pást vonz magával. Beállítások mellett az összes program telepítése is
nehéz ügy. Meg eleve kizárja a LE-et
Szóval nem egyszerű.
Ezért is gondoltam az X96-ra, amíg nem lesz időm/energiám foglalkozni a géppel.
Nálam is hálózatról szedné a tartalmakat, mert a j3160dc 24/7-ben megy.
Amúgy mennyi az esély arra, hogy 8.1-es windózon nem lesz hang hiba? Nem nagyon érteném a dolgot. -
Skillet
addikt
válasz
Patice #49547 üzenetére
A millió alis eladó közül, van oka, hogy őt választottad?
Agyalok még, de nekem is be kellene ruháznom egyre, mert Még mindig gondom van a j3160dc hangjával. A semmiből elmegy a film (akár youtube, szóval nem kodi bajos) hangja, valami hangos, folyamatos búgás jön helyette. Az adott program bezárása után a búgás eltűnik, de hiába indítom újra, akkor már nincs hang. A számítógép ilyenkor fura is, belassul, nehezen reagál a kattintásokra. A gép újraindítása után minden okés.
Hang drájver lett frissítve. Nálam 3 dolog maradt: Vagy újrarakom a win10-et, hátha. Vagy a 8.1-et kellene, de nem érteném, ha azzal jó lenne az, ami a 10-zel nem.
Uccsó pedig a hardveres probléma. -
-
Skillet
addikt
A kodi menüjének bal alsó sarkában ott van a címe annak a filmnek, aminek a képe épp meg van jelenítve. De nagyon apró a szöveg, fel lehet ezt nagyítani valahogy?
-
Skillet
addikt
válasz
cinemazealot #49340 üzenetére
Nálam az összes gombjával ez lett kb. Végül már hiába nyomtam ki a szemét... semmi. Vicces, hogy a sacc 25 éves videoton tv-nk távirányítója a mai napig hibátlan, ez meg 2-3 év alatt meghalt
Még a gari időn belül vissza kellett volna vinni, csak nem foglalkoztam vele. Egy új táv 8-10e ft hozzátudtommal.
És az is majd 1-2 évet bírna. Nevetséges. -
Skillet
addikt
válasz
cinemazealot #49319 üzenetére
Miért nincsen centered? Amúgy nekem is egy 520-as pio van, nagyon szeretem. A távirányítója egy forintot sem ér, ma már csak a gyerek játszik vele, univerzális van helyette, de ezt leszámítva, ennyi pénzért jó vétel volt.
-
Skillet
addikt
válasz
Skillet #48880 üzenetére
Felraktam a frissített hang drájvert, ami ugyan nem tartalmazza a hd audio managert, de mindegy is, mert a probléma itt is előjön. A semmiből elkezd torzítani a hang... szóval nem drájver problémának tűnik. Talán a kodi? De gondolom akkor másnál is lenne ilyen gond.
Mindegy, majd felrakok egy régebbi kodit, hátha.
Más ötlet? Ha tudom, majd telefonnal rögzítem a problémát, aztán megosztom.
Kodi alatt lehet nézni valami hibanaplót? Hátha az is segítene. -
Skillet
addikt
válasz
canniball #49178 üzenetére
meg nem értett lettem.
Nem, nincsen kikapcsolva a windózban a kijelzők kikapcsolása opció. 30 percre van (volt) állítva. Kodi fut. Ha megy rajta film, akkor nem lövi ki a tv-t órák után sem, ha csak zene megy rajta, akkor kilövi... röviden ennyi.
Van hosszabb verzió is.
Eddig nem csinálta ezt, nem lőtte ki zenénél sem. Kikapcsoltam a zenék alatti vizualizációt, azóta csinálja (szerintem). Visszakapcsoltam, akkor is csinálja.
Nem látom a megoldást, így a windózban 30 percről 3 órára emeltem a kijelzők kikapcsolása opciót. -
Skillet
addikt
válasz
canniball #49175 üzenetére
Nálad monitorra és tv-re is van kötve a gép?
Pedig a probléma létezik, bár nem igazán értem, hogy miért most jött elő.
Szóval, úgy kellene működjön, hogy amíg a kodin megy valamilyen média, ne kapcsolja le a kijelzőt.
És így a kodi alatt beállított energiagazdálkodást lehetne használni.
Film nézés közben sem kapcsolja le a kijelzőt a win, csak zenehallgatás közben. És eddig szerintem ez sem volt. Lehet, hogy a kodiban kotlott meg valami, vagy passz.
Azért gondoltam a vizualizációra, mert eddig volt egy beállítva, csak nemrég ki lett kapcsolva, mert feleslegesen villogott, a gyerek nem kell, hogy bekattanjon a sok mozgó szirszartól. Szóval ki lett kapcsolva, azóta 30perc elteltével lelövi a win a kijelzőket. Ennyi a lényeg. -
Skillet
addikt
válasz
Celtis #49158 üzenetére
Igen, tudom mik ezek. De nem megoldás.
Igen, ha a képernyővédő beállításainál nem jelölöm be a vizualizáció használata zenelejátszás esetén opciót, akkor a beállított képernyővédő fog megjelenni. Értem, de ez sem megoldás, mert attól még a win lelövi a kijelzőket, és ezzel a hangot is, zenehallgatás közben.
Csak ha vizualizációt használok, akkor nem megy el a kijelző. Fura
Beállítottam a win alatt 3 órára a kijelző kikapcsolási időt.
Jobb ötletem nincsen.(#49170) canniball
Értem, de ez sem igazi megoldás, mert így a win akkor is tolja a jelet a kijelzőkre, ha azok amúgy ki vannak kapcsolva. Nem tudom, az mennyi energiát emésztene fel feleslegesen, de szerintem ezt inkább a kodiban kellene tudni megoldani, és fura, hogy erre nincsen megoldás.
Eleve gáz, hogy nem is lehet letölteni több vizualizációt, de a képernyővédőkből is régen több volt. Matrix, akvárium, kandalló, tengerpart, stb stb.Tévedés az egész. A vizualizációt használva is kikapcsol a kijelző. Eddig nem tette. Pedig 30 percre volt állítva a winben a kijelzők kikapcsolása. Valami elcsesződött
zg
-
Skillet
addikt
kodi kérdés.
a win úgy van beállítva, hogy ha 30 percig nincs tevékenység, akkor lekapcsolja a monitorokat.
a kodi-nál ez nem túl jó, mert pl zenehallgatás közben eltűnik a kép a tv-ről, de sajnos a hang is.
mi a megoldás azon kívül, hogy winben állítsam x órára a kikapcsolást?
amit észrevettem, hogy ha a zene lejátszás alatt be van kapcsolva egy vizualizáció, akkor nem kapcsol ki a képernyő. de nekem ezek a vizualizációk, túlságosan vibrálnak, gyorsak, valami nyugisabb kellene.
de nem találok neten.
vagy valami beállítás kodiban, ami ébren tartja a kijelzőt.
köszönöm. -
Skillet
addikt
válasz
MasterMark #48889 üzenetére
nem működik. a program fájlok, realtek mappájában benne van az indítófájl a hangkezelőhöz, de nem működik, hiába kattintok rá... nem történik semmi.
-
Skillet
addikt
válasz
MasterMark #48889 üzenetére
kipróbálom
(#48891) Patice
nemnem csak lejátszónak van használva a gép, a dvi porttal monitorra van kötve, böngészés, szövegszerkesztés stb... és mellesleg néha el van indítva a kodi is, ami meg a hdmi portra kötött tv-n halad.
-
Skillet
addikt
válasz
Patice #48886 üzenetére
win 10 64bit
(#48887) MasterMark
mármint felülről a 2., mert 64bit-es a rendszer.
azt szedtem le, felraktam, ahogy korábban írtam is, de nem jó úgy sem, mert nincsen
EZ a menü. Realtek HD hangkezelő.
ez meg kellene, mert enélkül nem igazán tudom mókolni a fülhallgató beállításait.
de nem is fog menni, ahogy nézem KATT
ez van a realtek oldalán. -
Skillet
addikt
válasz
MasterMark #48881 üzenetére
kicsomagoltuk és az eszközkezelő hangkártya driver frissítésének betallóztuk a mappát. most azt hittem, hogy ez volt a gond, de feltelepítettem az egészet az eszközkezelő nélkül. így sincsen realtek hd hangkezelő
INNEN töltöm le és telepítem fel felülről a másodikat. -
Skillet
addikt
j3160dc itx lap. kodi alatt filmezve egyszercsak a hang iszonyat betorzít és nem is áll vissza normálisra.
kilépek menübe, ott már a "kattogás" sincsen, ahogy lépkedek a filmek között, a menüben.
újraindítom a kodit, de nincsen hang. beállításokban sem tudom beállítani, mert eltűnik a megfelelő hang kimenet. újra kell indítani a gépet. valami 2015-ös hang driver volt fent, de eszközkezelőből nem talál a netet frissebb drivert. befrissítettük a realtek oldaláról letöltött driver csomagból. 2017-es drivert talált magának a csomagban. működik (azt nem tudom, hogy jelentkezik-e a hang hiba), de eltűnt a realtek hd hangkezelő, így vissza kellett rakjam a 2015-ös driver csomagot
valakinek ötlet? -
Skillet
addikt
válasz
Arni9010 #48770 üzenetére
Értem, de nem is kellene hangot vigyen. A hang közvetlenül a lap fülhallgató kimenetéről jönne a fülünkbe.
Szóval, ha átviszi a képet a passzív átalakító, az nekem bőven elég is lenne. Átviszi?
Kodit meg már profiloztam. Lett egy normál, ha mehet az erősítőn keresztül a hang, meg lett egy fülhallgatós profil -
Skillet
addikt
válasz
MasterMark #48762 üzenetére
Ez egy asrock j3160dc itx lap. Nem említik sehol, hogy ++ lenne.
DisplayPort 1.1a
Ez szerepel a leírásban.
Nekem csak képet kellene vigyen, vagy akkor ez most teljesen mindegy? -
Skillet
addikt
az alaplap displayportját szeretném hdmi-re alakítani. elég ide egy sima átalakító, vagy valami chip-es cucc kell?
asszonnyal mostanában sokszor fülhallgatóval nézünk filmet a gyerek miatt.
namost a lapról jövő hdmi előbb az erősítőbe megy, aztán a tv-be. ha az erősítő ki van kapcsolva, a tv nem kap jelet. ha fülhallgatózunk, akkor viszont feleslegesen van bekapcsolva az erősítő, mert közvetlenül a gépről jön a hang a fülesekbe. meg kellene kerülni az erősítőt, ezért gondoltam a DP-ra. -
Skillet
addikt
EventGhost alatt hogyan lehet kodihoz lőni "home" gombot? Yatse alatt van, de távirányítóval használom a kodit, viszont sehogy sem sikerül ilyet találnom
Úgy kell visszalépkednem, és ha valahol nagyon benne vagyok a dolgok mélyen, akkor eléggé körülményes. -
Skillet
addikt
Két kérdésem lenne.
Van egy hp ir vevőm. Mi a hátulján a két 3.5mm jack csatlakozó?Kodi: ha a tv nincs bekapcsolva, és úgy indítom a kodit, akkor a monitoron jelenik meg. Utána már hiába kapcsolom be a tv-t, a monitoron marad. Oda kell ülni a gép elé és a beállításokban át kell rakni a tv-re.
Van valami parancs, gyors elérés a beállítások - rendszer - képernyő - 'megjelenítés típusa' (lényegében képernyők közötti váltás) beállításra? Akkor megpróbálnám rálőni az egyik távirányító gombra. -
Skillet
addikt
Valami ciripel az alaplapon (j3160dc-itx).
Először azt hittem a venti zizeg, lecseréltem.
Ugyanúgy zenél valami. Lehúztam az összes merevlemezt, ventilátort, ssd-t... a zene csak szól
Ez így mennyire jó? -
Skillet
addikt
ERRE tudnál nekem válaszolni, hogy melyik értéket nézzem? Túl sok itt az adat
És még egy kérdés...
Kodi 17.3 alatt, film fájl nevén infó gombra nyomva nem történik semmi, nem szedi le az infókat. Friss kodi telepítés, és kijöttem a gyakorlatból, nem tudom, mit kell hozzá állítgatni. -
Skillet
addikt
válasz
Patice #48315 üzenetére
cooler master: 1000rpm-en forog. nekem hangtalan.12V 0.16A, air flow 45cfm, air pressure 1.65mmH2O
jelentsen bármit is
képek alapján meg tudod mondani, melyik az igazi cpu érték? túl sok az infó.
egyelőre elég lenne a 4TB (egy 1-5-öst és egy 2 terrásat váltana ki), aztán később mellé még egy. -
Skillet
addikt
válasz
Patice #48307 üzenetére
szerintem is így van. életfogytig. most érzem át, mit érezhettek és éreznek mai napig a szüleink
hagytam azokat a drivereket, amiket a win10 leszedett. gond végül is nincsen vele.
HWinfo: legmagasabb hőmérséklet 56 fok. átlag 51 fok. már ha azt nézem, amiket kell. de itt vannak a képek.
a lakásban 30 fok van!
KATT
KATT
a képeken valahol 42.8 fok is szerepel.a tippeket köszönöm, át fogom nézni.
kérdés. érdemes valami külön hűtést alkalmazni? az 51 fokos átlag talán nem követeli meg.
viszont a 12 centis ház ventit talán lecserélném valami 14-esre. van ajánlott? vagy menjek a ventilátor topikba?
apropó, még egy off... kifogytam a tárhelyből. 4tb-os hdd kellene. wd red? -
Skillet
addikt
válasz
Patice #48289 üzenetére
tegnap végre összeállt. (eddig a gyerek miatt nem volt idő... haver szerint csak az első 20 év nehéz
most 9 hónapos
)
gyors, stabil... ahogy megszoktam a Q1900DC-től is. azon 8.1 futott, szerettem. most win 10 van, remélem ezzel sem lesz gond. de forog a rendszer rendesen. ha valamire kíváncsiak vagytok, szívesen megnézem, tesztelem.
1-2 kérdést engedjetek meg.
CPU hőmérsékletet mivel tudnék legkönnyebben monitorozni win alatt?
legfrissebb vga drivert honnan tudom lekapni hozzá?
kodi valamiért nem kap netet.tűzfal lehet az oka? mindjárt megnézem, hátha jutok valamire.
a tűzfalat kikapcsolva sem kap netet. beállítás gond lesz?
szerencsére minden más -egyelőre- jól szuperál. -
Skillet
addikt
válasz
Patice #48268 üzenetére
Megjött a lap. Járt mellé egy 19V 3.42A-es FSP kocka táp.
65W, bizony
Az nekem kevéske lenne szerintem. Az a tuti, ha maradok a 95W-os FSP-mnél. A 65-öst szerintem nem adom el, mert egy esetleges garis ügyintézésnél biztosan azt is bekérnék...
Megmarad papírnehezéknek.Ha összeraktam, írok pár sort róla.
Köszönöm a segítséget! -
Skillet
addikt
-
Skillet
addikt
válasz
Patice #48266 üzenetére
megrendeltem akvától. volt pár kisebb cégnél is, de nem ismerem őket, inkább kihagytam. volt köztük valami román cég is.
jól tudom, hogy ehhez jár táp is? azt lehet tudni, hány wattos?
lehet el kellene adni az én fsp-met. még fél év gari van rá.
el lehetne adni azt is, amit hozzá adnak, de akkor egy esetleges gariztatásnál biztos azt is kérnék
linkre meg nem akarom mindkettőt tartogatni. -
Skillet
addikt
válasz
Patice #48263 üzenetére
Anno már olvastam a cikket, csak most fel kellett frissíteni
én még régebben valami nagy bordán is gondolkodtam, gondolom, meg lehetne oldani.
Csak aztán úgy voltam vele, garis, nem nyektetem.
Szerintem egyelőre hagyom majd gyárin a szellőzést, és megpróbálok gyakran rámérni a hőmérsékletre. A nyár pont ideális erreha ilyenkor nem magas, máskor sem lesz az. A szobában ugyanis 30fok van nálunk
-
Skillet
addikt
válasz
Patice #48255 üzenetére
Tiéd hogyan fest, hogyan kell elképzelni?
Közvetlenül a bordára raktál egy ventit?
Igen, az elejében van egy 12centis venti, ami átfújja a házat. Szerintem elég kellene legyen, de ha lehet javítani a hűtésen, szívesen megteszem.
Igazad van. Szerintem mi itthon nem igazán használnánk ki túl sok pluszt egy komolyabb lapból, hiszen a Q1900-al is tökéletesen meg voltunk elégedve.
Szóval 99%, hogy jövő héten berendelek egy 3160DC-t. Aztán majd kiderül. -
Skillet
addikt
válasz
Skillet #48245 üzenetére
Esetleg valami apollo lake... de abból meg DC verzió nincsen. Ha már megvan a tápom, inkább annál maradnék. Hacsak tényleg nincsen jobb ötlet.
Kis fogyasztás alap, ugyanis ugyanúgy 24/7-ben fog menni, mint az előző... amivel egyébként tökéletesen meg voltam elégedve, amíg le nem feküdt.
Viszont, tanulva az esetből, 3 éves kora előtt pár hónappal megszabadulok tőle.Az új lap is netezős, kodi gépnek lenne használva.
Ja... DDR4 ram is akad, 16 giga, ha valamelyik lapba (ami ajánlott) az kellene.
J3160dc ddr3, azt tudom... az is van itthon. -
Skillet
addikt
Kérdés.
Korábban írtam, hogy az asrock q1900dc lapom meghalt. Leadtam javításra, de nem javítható, utalnak 33e forintot.
Mit érdemes helyette?
A már emlegetett J3160DC-ITX? -
Skillet
addikt
Kodi alá a win 8.1 vagy inkább a 10-es ajánlott?
Ha jól emlékszem, korábban már mindkettőt olvastam itt, hogy ajánlottabb a másiknál. -
Skillet
addikt
válasz
Patice #48033 üzenetére
Normál tápos drágább?
Azt hittem a normál tápos lap annyival olcsóbb, hogy simán belefér egy táp is.
Nekem egy cooler master elite 110 házban volt, ezres fordulaton pörgő 12cm-es ventivel hűtve.
Hőmérséklet gond nem volt.
Ha megkotlott, nem hinném, hogy javítani fogják. Másik ugyanilyet sem hiszem, hogy adnak, mert már kifutott.
Gondolom pénzt adnak, vagy újabb lapot. Utóbbi lenne a jobb.
Ha pénzt adnak, akkor szerintem egyelőre megint a DC-s lapok felé kacsintgatokde azért egy-két normál táp linket szívesen veszek... hátha.
Amúgy a normál táposak nem normál (nagy) ram foglalatosak? Csak mert akkor még ram is kellene.Látom, hogy van bőven lap noti rammal.
-
Skillet
addikt
válasz
Patice #48027 üzenetére
Értem, köszönöm
Mondjuk olyan nagy számban nem igazán elérhetőek a hevc kódolású filmek, szóval, számomra nincs jelenleg igazán jelentősége.
Igazából csak információ gyűjtés.
Az is kérdőjel, mi lesz a Q1900dc lappal. Nem gondoltam, hogy ilyen hamar lefekszik. Igaz, az elmúlt 2 évben 24/7-ben ment... de akkor is csalódott vagyok.
Mindegy, remélem jól fogok kijönni a dologból.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged