-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gery2123
őstag
-
AtHoS
nagyúr
válasz Celtis #32569 üzenetére
canniball
Aránylag semmi, de tájékozatlanságomat tekintve tartok a "teljesítményétől" avagy annak hiányától
Celtis
Na örülök, hogy nem kiugróak az elvárásaim, olvasgatok keveset akkor visszafelé, bár 250...300 hsz-t azért visszaolvastam előzőleg
gery2123
Igazából nem szándékozom egyelőre winre költeni a htpc-vel kapcsolatban, úgyhogy ingyenes kialakításban gondolkodom első lépésben. linux nem túl idegen számomra még ha hébe-hóba kell is foglalkoznom vele
Fogyasztás nem kell, hogy teljesen minimum legyen, de pl. zenelejátszás mellett azért ne 40+W-okat "zabáljon".
A csendesség már más tészta. Minél csendesebb, annál jobb. Ha lefekvéskor elindítok halkan zenét, akkor ne zümmögjön, zörögjön mellettem.A rászánt pénz? Jó kérdés!
Ahogy olvastam visszafelé 60k környékéből ki lehet hozni egy htpc-t, de ettől azért jóval többet rá tudok költeni. Egyébként fogalmam nincs mennyi lehet az elfogadható szint. Viszont a zenehallgatáshoz értelmes hangeszköz 40k-nál nyit, de ennek majd utána érdeklődöm, mert nem tudom az írt erősítőben milyen szintű DAC található. Az erősítő saját maga is le tud játszani mp3, flac fájlokat, melyek megszólalásában nem találtam kivetnivalót ergo lehet, hogy első körben hangkártya nem lesz beszerezve, hanem HDMI-n keresztül fogom küldeni a lejátszóból a zenét.Apropó zene. Olvastam, hogy xbmc elnevezés helyett már kodi néven fut a médialejátszó. Ez alkalmas megfelelő minőségben zenét is lejátszani avagy ahhoz inkább célszoftver kellene?
Na meg menet közben bejött a képbe (most jutott eszembe ) online rádió hallgatás is pl. Rock Music Internet Radio
[ Szerkesztve ]
read-only mode on the forum
-
Celtis
veterán
válasz schferenc77 #32594 üzenetére
Szintén a CEC menüben be tuto állítani, hogy a TV kikapcsolásakor mit csináljon a HTPC: Semmit/alvás/kikapcs. Ha utóbbi kettő közül választasz és a TV ébreszti a HTPC-t akkor működni a fog az említett automatikus bemenetre kapcsolás.
Mondjuk én olyan nagy problémának nem látom a bemenetválasztást, ha a filmek között el tudnak navigálni. Másrészt ha mindig az RPi lesz az aktív a TV bekapcsolásakor, akkor a sima TV nézéshez kell bemenetet választani.
-
Celtis
veterán
válasz schferenc77 #32585 üzenetére
És nem tud az RPi sleepbe menni, ha kikapcsolod a TV-t?
-
kemsyt01
csendes tag
-
kemsyt01
csendes tag
Sziasztok!
Jelenleg egy at3iont-i deluxe-t használok. Az igényeim: fullHD filmek (24p lejátszás is), jó hangminőség, torrent, böngészés (ezen belül flash tartalmak, youtubeHD), kialakításban pedig a full passzív, paneltápos kivitelnek örülnék (a házban van hűtés). Sajnos a flash tartalmaknál, youtube lejátszásnál, de magában a böngészés gyorsaságában is az utóbbi időben csúnyán elvérzik szegényke.
Itt jön a kérdés, mit tudtok ajánlani helyette? Olvasgattam a topicot, a Q1900 (2900) tetszett meg elsőre, de mennyire boldogul ezekkel? Nem ragaszkodom mindenáron az integrált CPU - full passzív vonalban, de ha létezik olyan, ami ezekkel a paraméterekkel működne, hajlandó lennék pluszban áldozni rá. AMD is érdekel. Olyan 50k-ig gondolkodom első körben, csak a lap+proci kombóban, a többi már van.[ Szerkesztve ]
-
msanya01
csendes tag
Sziasztok!
Egy core2duo alapú htpc-t használok és elégedett is vagyok vele. Eddig nem volt hozzá távirányítóm, ezért beszereztem egyet. Működik is, csak annyi a gondom, hogy a Kodit úgy állítottam be, hogy (passtrough) az erősítőnek direktbe küldje ki a hangot optikain. Így nem működik a távirányítón a hangerő szabályzás. Ha viszont másképp állítom be a Kodit, rosszabb a hang. Tudtok erre valami megoldást? Akár valami külső program is szóba jöhet... Vagy ne is keresgéljek, nem lehet megoldani? Mert még azt tudnám, hogy a (alaplapi) hangkártya analóg kimeneteit használom és három vagy négy vezetékkel viszem át az erősítőbe a hangot, de ez elsőre nem túl szimpatikus. Hdmi nincs, erősítő egy Yamaha rxv-750.
Előre is köszönöm a segítséget. -
Celtis
veterán
válasz schferenc77 #32576 üzenetére
Kodiban a CEC konfigurációban megadod, hogy kezdésnél legyen a HTPC az aktív bemenet. (legfelső menüpont) és bekapcsoláskor arra vált a TV.
-
Celtis
veterán
válasz schferenc77 #32577 üzenetére
Yatsee.
Az addonok között van a radio.
A radio addonnak van "saját adók" mappája, a Kodiban hozzáadhatsz rádiadókat a kedvencekhez, illetve a Yatseenak is van kedvenc mappája, de ez a 3 tök független. A Yatsee pl. nem látja a Kodi kedvenceket. Talán azért mert az skin függő feature. -
schferenc77
aktív tag
válasz Celtis #32575 üzenetére
Szia!
A HDMI CEC-et használják, és aránylag elvannak vele, de még mindig sok lépés:
- TV bekapcsol (ez marad mindenképpen)
- távirányítón Input gomb megnyomása (ez kieshetne, ha az RPi force-olná a hdmit)
- távirányítón jobbra nyíl és Ok gomb a HDMI1 bemenet kiválasztásához (ez is kieshetne a fentiekkel)
- RPi-n HDMI-CEC-en keresztül adott film kiválasztása (ez marad, és ez egészen jól megy nekik)Tehát a középső két lépést tudnám kihúzni, a hdmi force-szal...
[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
válasz schferenc77 #32571 üzenetére
Az RPi tud HDMI-CEC-et. Ha ezt támogatja a TV, akkor nagyon kényelmes a használat. Különösebb hókuszpókusz nélkül a TV távirányítójával vezérelhető a HTPC. Olyan érzés, mintha a HTPC a TV menüjének a része lenne.Fel-le jobbra, balra, OK, exit stb gombok végzik a dolgukat.
Megintcsak Openelec. -
Celtis
veterán
válasz schferenc77 #32571 üzenetére
Ahogy nézem van a Kodihoz tunein addon. Egyébként a rad.io -t ismered? Ez is online rádió katalógus, de úgy tűnik sokkal nagyobb a kínálat. Ehhez is van addon.
Utóbbi biztosan megy Openelec alatt Rpi B-n, van kedvenc, androidról piszkálható. -
Hooper
őstag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném.
hogy jutottam ide: Nas-t terveztem venni, fórumot olvasgatva átterelődtem a HTPC alapú nasok felé, majd elgondolkoztam most hogy mi lenne ha ez ki is váltaná a médialejátszót - ezt már korábban néztem hogy dedikált lejátszók utáni evolucio egy htpcJelenleg WD tv liveom van, ez külső HDDről vagy a PCben lévő redektől kap "enni". Ezt a kört szeretném leegyszerűsíteni (valamint hogy ne menjen az monstrum csak azért a háttérben film közben hogy tudjak mozizni - valamint torrent)
Ezért néztem Synology 215J-t, és mellé terveztem popcorn a400/410et venni.
Mivel Benq w1300as vetítőm van egy jó vászonnal szerettem volna a WDnél jobb képminőséget a popival.Felmerült bennem hogy ezt a duot kiválthatom e HTPCvel...
Addig már eljutottam hogy egy Asrock Q1900DC alappal megáldott htpc tökéletesen át tudja venni a synology szerepét.
Azonban kép/hangminőségben lejátszási képességekben tudja azt (esetleg jobb is lehet) mint egy popcorn a400?Illetve lehet más sokat akarok, de tud úgy működni hogy ellátja a NAS szerepkörét 24/7ben és mellette még médialejátszó is? (első sorban HDMIvel lenne kötve okyo 807es erőlködőre)
Pár napja már olvasgatok párhuzamosan nas, syno és nem régóta ezt a htpc topikot.. hogy tovább jussak a gondolkodásban/döntésben most már kérdeznem is kell.
Köszönöm a válaszokat előre is! -
schferenc77
aktív tag
Sziasztok!
A következő zenelejátszási igényekhez melyik distro-t vagy OS-t ajánlanátok:
- TuneIn integráció: be lehessen tallózni a tunein által adott rádióadokat, listázza a kedvenceket, ki lehessen rakni TuneIn kedvencet főképernyőre, vagy olyan helyre, ahol gyorsan elérhető
- NAS-ról NFS-en vagy CIFS-en zenék lejátszása
- Raspberry Pi B+ támogatás
- Android appról vezérelhető legyen (a tunein és kedvencek része is).Prbáltam Volumio-t, de ott nincs tunein, mopidy-t, de az kicsit fapadosnak tűnt. Ötlet, javaslat?
Más:
RPi-nél van egy olyan beállítás (config.txt-ben), hogy mi legyen a hdmi kimenettel boot során. A tünet az, hogy ha ez nincs tiltva, akkor boot során a TV-nél kiad egy olyan jelet, hogy átvált arra a bemenetre a TV, ahol a Pi van hdmi-n csatlakoztatva. A kérdés az, hogy ezt lehet-e direktben vezérelni/előidézni? pl. Pi-re kapcsolt USB-s DVD lejátszóba lemez kerül, akkor adjon olyan jelet, amitől átvált a TV az RPi hdmi-jére. Esetleg a GPIO lábaira egy kapcsolót rakni, és ha ott zárom az áramkört (megnyomom a kapcsolót), akkor szintén kiad olyan jelet, amitől a TV átvált az RPi hdmi-jére.
Nagyszülőknek próbálnám egyszerűsíteni a TV/DVD/RPi kezelést, és jelenleg a TV-n az input váltásnál szokott elbukni a dolog :-) -
envagyok
veterán
Tényleg, a windows alatt támogatott a dolby hd, dts-hd bitstream kimenete?
Nekem semelyik eszközzel nem akar összejönni mpc-hc és kodi alatt.
Olvastam valami cikket, hogy ezt a windows tiltja, valami védelem hiánya miatt."Audio support for Dobly TrueHD* and DTS-HD MA* is not supported on Intel BayTrail Processors.
PAVP-Audio is a platform level content protection mechanism that is to be used for HBR's output.
There is no support for PAVP-Audio on Baytrail"[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
Egyik követelményed sem különleges. Tényleg csak kicsit kéne visszaolvasni, hogy milyen alaplapok, konfigok, szoftverek jöttek szóba, meg hogy képbe kerülj.
A leggyengébb HTPC is elboldogul 20gb-os mkv rippel, akár a Rasp Pi alapú gép is. Inkább a routered képességei miatt aggódnék.
-
canniball
nagyúr
-
AtHoS
nagyúr
válasz radi8tor #32559 üzenetére
Akkor ezek szerint a jelenlegi i5 konfigom pont meg is felel a célnak, tehát nincs is miről beszélnünk
A témacímből gondoltam "Építsünk HTPC-t", hogy az itt megfordulók részére egyértelmű lesz miért ugrik be htpc analfabéta a topikba. Csak ezt nem sikerült könnyen fogyasztható formába öntenem
Mivel nem a kérdezéssel kezdtem, de ugye 32k hozzászólást követően nem találtam "ajánlás" részt, viszont a hozzászólásokban előkerült legkisebb méretű miniITX lapok valahogy nem túl bizalomgerjesztőek számomra (bár ennek ellenére lehet tökéletesen megfelelne ) gondoltam, hogy inkább kérdezek, mielőtt tévútra tévednék és "ágyúval próbálnék lövöldözni verébre" (pl. első mondat)
Szóval maradnék továbbra is a topik címében lévő kifejezésnél: "Építsünk HTPC-t"
....az előző hsz-ban lévő környezethez, felmerült elképzelésekhez
[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
válasz rappit4 #32557 üzenetére
Én nem 3D-zek, de gondolom külső lejátszóként betéve egy megfelelő progit megoldható amit szeretnél.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Beeerka
aktív tag
Sziasztok!
Nemrégiben raktam össze egy mindenes HTPC-t, itthoni mini nas, htpc, torrent feladatokra.
Egy Chieftec IX-03B házba került gyári paneltáppal. Miután ez a ház nem valami nagy, így hűtéssel bajban voltam. Anno amikor egy Codegen MX-31 házban lakott, akkor egy 40x40x20-as venti volt a gyári bordán, így volt hűtés is, és a zaj sem volt lényeg, mert előszobában csücsült a gép.
Viszont most, egyszerűen nem lehetett ezzel összeszerelni, nem fért el a 20 magas venti.
Próbálgattam különböző ventiket, egy Noiseblocker hangügyileg tökéletes volt, viszont zajos.
Ma került be egy Scythe Kaze Jyu, ez egy 100x100x12-es venti, 1000rpm fordulattal. Semmi hangja a gépnek.
Plusz pozitívum, hogy így van a lapon is hűtés.
Ekkora helyen nem várok csodát, házból adódóan pedig bordabővítés sem lehetséges, de a Noiseblocker ~75 fok után most az ~55-60 tökéletesnek tűnik nekem, ezzel a ventivel érezhetően tolja ki oldalt a meleget.
Szóval, aki küzd a gyári pici bordával, annak ajánlom a Jyu-t. -
AtHoS
nagyúr
Sziasztok!
Egy HTPC-t szeretnék összehozni, mivel nulla tapasztalatom van ilyen eszközzel, így gondoltam rákérdezek 1-2 dologra. Megörültem a topikra akadva, így bele is vágnék (remélem nem hagyok ki semmi eszembe jutott szempontot)
- Onkyo TX-NR806 erősítőre lenne kötve HDMI-vel (+ Dali Concept 6 - 5.1-es hangfalrendszer)
- a megjeleníÍtő Samsung UE40c6000 lenne
- egy router-re kötött külső winyón vannak médiafájlok, melyeket a router által biztosított DLNA, esetleg NFS megosztás (ehhez utána kell még olvasnom) segítségével lehet elérni
- egy 46 cm széles HiFi szekrény belsejében szeretném elhelyezni
- FULL HD 15...20 GB méretű mkv rip ne jelentsen neki gondot
- flac, ape, mp3 zenéket is hallgatnék majd
- a vezérléshez nem feltétlen távirányítót használnék, ilyesmi Logi K400 bill+touch kombóval is kiegyeznék avagy távkapcs mellett is elfér, ha van lehetőség értelmes távkapcs használatára
- régebbi, DVD lemezen lévő filmeket illetve AudioCD-ket is jó lenne vele lejátszani, tehát egy optikai eszköz pl. Bluray lejátszó is kellene a konfigba
- természetesen nem hátrány, ha minimális a zajszintjeHa a keresztgyerekek beesnek, akkor elképzelhető némi netezés is rajta, hogy ne legyen "veszekedés" ki üljön a géphez
Szoftver környezetkialakítására is jöhet javaslat
[ Szerkesztve ]
-
rappit4
őstag
Most rendelném meg az alaplap+cpu kombót, de nem tudom eldönteni, hogy az intel q1900 vagy az amd qc5000 legyen. Szerintetek?
-
Skillet
addikt
válasz MasterMark #32548 üzenetére
azt hittem az ahci mód miatt nem látja a win. de most újra átraktam a sata3 portra és most jó. pedig nem állítottam semmit, sehol.
köszönömMess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
Skillet
addikt
kis segítség kellene. összeraktam a htpc-t. q1900dc. a sata 3 portok egyikén egy ssd van, a másikon pedig egy 2,5" hdd. a hdd a biosban látszik, a win alatt nem. mit kell átállítanom, hogy működjön a dolog?
ha a hdd-t az egyik sata portra dugom, akkor látja a win. de a két sata porton másik két hdd van, így ez nem megoldás.
köszönöm.Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
canniball
nagyúr
válasz Prosectura2 #32544 üzenetére
Nekem anno adtak is ilyet az integrált tápos lapomhoz.
-
Prosectura2
tag
válasz Prosectura2 #32544 üzenetére
Megtaláltam a másik lapot (Q1900DC-ITX), amelyik 4 sata eszközt is kezel, nincs már kérdésem :-)
-
szuszinho
őstag
Linux alatt mi a PDVD megfelelője?
-
canniball
nagyúr
válasz Prosectura2 #32541 üzenetére
Jól látod.
-
Prosectura2
tag
-
Celtis
veterán
válasz Prosectura2 #32535 üzenetére
A paneltáp a házon belülre építendő. Kívülre egy adapter kocka kell, ami a 230V-os hálózatból 12V-os DC-t állít elő.
A paneltáp tudtommal nem szabvány méretű. Leginkább olyan házat kell venni, amiben van paneltáp eleve.
Létezik még a PicoPSU nevű paneltáp, ami olyan kicsi, hogy egybe van építve az ATX táp csatlakozóval, így külön rögzítést nem igényel.A legjobb megoldás szerintem egy DC tápbemenetes passzív alaplap választása. Csak egy külső adapter kocka "notebook töltő" kell hozzá. Ilyen lap most a Q1900TM-ITX és a Q1900DC-ITX. Az előbbi szerintem minden szempontból jobb.Itt figyelni kell, hogy hány V-os adapter való az alaplaphoz.
[ Szerkesztve ]
-
kovy79
őstag
Vazze, legyél kreatív!
A vevő végéről levágod az usb csatit és ott vannak a szabvány erek. Ezután csak rá kell forrasztani a tüskesorhoz való "anya csatikat". Ezt bontott házból ki lehet szedni, vagy bármelyik pc boltban beszerezhető.
A vevőt ha szétszeded, az infra meghosszabbítható egy darab kábellel. Beragasztod az általad említett gyári nyílásba, az összeszerelt infra házát pedig eldugod valahova a gépházban.''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006
-
canniball
nagyúr
válasz Prosectura2 #32535 üzenetére
Így néz ki.
Ha fizikailag befér beépíthető bármilyen házba, csak bütykölni kell. Vagy vehetsz picoPSU-t azzal nem kell szórakozni, csak némileg többet kérnek érte.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Prosectura2
tag
Szeretnék teljesen csendes, passzív hűtésű gépet összehozni. Mivel csak lejátszásra és torrentre/NAS funkciókra használnám, valamilyen integrált CPU-s lapot raknék bele, alacsony TDP-vel. Milyen tápot kellene használnom? Vannak a paneltápok (ez ugye passzív, a házon kívül melegszik). Ennek a házon belüli része hogy néz ki? Bármilyen házba beépíthető? Mondjuk normál ATX táp helyére?
[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
Veszel egy ilyet , leszereled az egyik csatlakozót, és ezzel már belülre, az alaplapra tudod csatlakoztatni a szabványos USB-s IR vevőt.
Lesz a házban egy kupac drót, de olcsó.Ha van pákád, akkor pedig szétszeded az USB-s vevőt, és beforrasztod az alaplapi kábelt. A műanyag ház is eldobható.
[ Szerkesztve ]
-
Peak
addikt
A trükk az, hogy a vevő az USB csatlakozós infra vevő, amely HID-kompatibilis eszköz.
Azaz maga a kis vacak tartalmazza azt a célchipet, ami a windows számára is értelmezhető USB kontroll parancsokat ad ki.
Egy egyéb forrású, alplapi IR csatlakozóhoz jó eséllyel szükséges plusz driver, netán valami futó rezidens alkalmazás, ami a rajta bejövő jeleket értelmezi, és az OS számára emészthetővé teszi.Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
sanzi89
addikt
válasz Oszilaci #32519 üzenetére
Táp meg elég neki egy telefon töltő 5V 1A, az van itthon. 8GB pendrive is van, ha meg beválik cserélem microSD-re, 3k, tehát 18k-ból megvan a dolog.
Az Intel-es lap támogatottsága nem az igazi, tehát vagy Windows-os vonalon kellene mozogni vagy elfelejthetem a hw gyorsítást. És nagyobb, többet fogyaszt, több szempontból is kompromisszumos lenne. Lehet többet lehetne kihozni belőle, de egyszerűen nem igénylem.
@Peak
Csakhogy tisztában legyünk az igényekkel:
1080ps mkv stereo 2.0 hanggal, max egy felirat külföldi sorozatokra. Ez a plafon, amit elvárok a cucctól. Ha ezt tudja minimális szopás után, akkor nekem megfelel. Csak tényleg tudja azt a retkes 1080ps mkv és ne akadozzon, de olvasmányaim alapján ezzel nincs gond.7.1, 3D BL meg hasonló dolgok amiket írtál és azt se tudom mit jelent? Meghagyom a film fetisisztáknak.
[ Szerkesztve ]
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
Peak
addikt
-
Peak
addikt
válasz sanzi89 #32516 üzenetére
van egy kis gond ezzel.
javitsatok ki ha tévedek, de ez nem tud pl. 43Mbps video+audio BluRay streamet kiküldeni HDMI-n 7.1es veszteségmentes bitstream hanggal, ugye?
csak mert ha tényleg nem, akkor felejtsük már el, mint HTPC! lolvagy mondjuk 192kHz-24bit PCM audio streamet szintén HDMIn.
[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Oszilaci
senior tag
válasz sanzi89 #32516 üzenetére
wazze te írtad
"RASPBERRY-PI-2-Model-B-" ami nem keverendő az első modellel
15e a gep,4-8e a ház 5-8e egy valamire való táp + 8GB sd
ki lehet fogni újabb itx lapokat 8-15eft között ,szerintem az atomos lapok is képesek lejátszani 1080i mkv fájlokat
érdemes figyelni a hirdetéseket ,iszonyat jó dolgokat lehet kifogni és néha nagyon jó áron
[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
válasz misike1000 #32517 üzenetére
Szerintem a legtisztább lenne (open)VPN-nel csatlakozni a routerhez vagy a beltérihez, és utána olyan, mintha a helyi hálózaton lennél.
Egyébként milyen internet elérésed van, mekkora a feltöltési sebesség? Mit akarsz megosztani SD vagy HD csatornákat is? -
misike1000
újonc
Sziasztok
még új vagyok a témában.
Az lenne a kérdésem.hogy,xbmx-t használok1 androidos beltéri egységen és szeretnék interneten keresztül 1 másik számitógépröl médiatartalmat elérni ami egy másik városban van,mint a beltéri.
milyen modon tudnék csatlakozni?
Köszönöm segitségeteket. -
sanzi89
addikt
válasz Oszilaci #32515 üzenetére
Az Rpi 15k, ház kb 2-3k, de elsőre tuti nem veszek, csak ha minden klappol. Adapter elvileg nem kell, a TV USB csatijairól elmegy, SD helyett pendrive-ról menne, de egy 8GB-os microSD is 2.5k. Tehát bőven 20k alatt van.
Milyen ITX gép van meg 20k-ből, ami normális és megfelelne az igényeknek?
-
rappit4
őstag
válasz sugarforce #32506 üzenetére
Arra persze a digitálisat használnam csak gondoltam a csöves erőlködőre, ha rákötöm jackel mennyire lesz életképes hangja?
-
sanzi89
addikt
A Samsung TV mögé tervezek venni valami kütyüt. Nagy igények nincsenek, csak hálózati megosztásról játsszon le 720p meg 1080p mkv-kat - se BD, se iso, se 3D, se spéci hang csak a TV 2.0. Erre megfelelne-e egy RASPBERRY-PI-2-Model-B-en futó RaspBMC-re telepített Kodi?
Az olcsó Inteles lapról letettem.
[ Szerkesztve ]
-
Patice
Topikgazda
válasz eastsider #32507 üzenetére
Kínai csodák alias MCE remote: Alternatíva1, Alternatíva2, Alternatíva3
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok!
adott a windowsos laptopom(latitude 6420 dokkolón), ami HDMI-n össze van kötve a tv-mmel (bravia 42w828),
ehhez kellene nekem valami távirányító. KODI-t irányítanék vele. (tudom ott az android app), de jobb szeretnék valós hardvert.
merre vele nézegessek? valakinek bevált tippje?
előre is köszönöm a válaszokatdevil-k: elindultam már visszafele, nézem tovább. köszi
[ Szerkesztve ]
-
Oszilaci
senior tag
válasz szuszinho #32489 üzenetére
kingfast 32GB 5100ft igaz 1,8" viszont normál sata 3 csatis
nem sebesség bajnok,de egy openelecnek tökéletes.
van itthon SD to Sata kártyám ideiglenesen raktam bele egy 16GB sd class 4-est és még azzal is hasított az openelecén ügyesen figyeltem a hirdetéseket és lecsaptam amikor felkerült és kaptam hozza a gari papirt is "0"km-es darab amit elötte pár nappal cseréltek gariban ,de mire megkapta az újat vett nagyobbat
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest