- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tupacamaru
veterán
válasz
spiky03 #57057 üzenetére
Én már nem tudom hogy mire kell neked gép, de a Lenovo az le tud játszani 4k HDR-es videókat is, a V520S SSF-en meg van DP csatlakozó is, 4k 60Hz-ig jó vagy.
Meg ezek is: Lenovo V520S SFF: Intel Core i3 7100 cpu 7.th gen, 8GB DDR4, 120SSD
Lenovo V520 MT: Intel Core i3 7100 cpu 7.th gen, 8GB DDR4, 120GB SSD, 500GB HDD -
tupacamaru
veterán
válasz
tibcsi0407 #54481 üzenetére
Ennek tükrében azért nem annyira...szerintem.
-
tupacamaru
veterán
Tényleg felesleges, már ott elbuktál, hogy nem tudtál beállítani egy videókártyát...
-
tupacamaru
veterán
válasz
csiby222 #53401 üzenetére
Nem is a 24-el van a baj, hanem a 23.976-al. A filmek jelentős része ilyen képkockaszámmal fut. Az Nvidia nem tudja ezt, csak 23.98-at. Kiszámolható hogy emiatt meghatározott időközömként és rendszeresen röccen egyet a kép. Valaki érzékeny erre és zavarja, de van akinek fel sem tűnik. Ennyi a történet röviden.
-
tupacamaru
veterán
válasz
Balázs0916 #53107 üzenetére
Nekem volt RX550 és a PicoPSU-val hajtott gépem mindig újraindult, ha elindítottam egy 4k-s filmet. Mindenképp kell riser kábel, mert az alaplapon zárt végű slot van és nem tudod beletenni a kártyát. Szerintem keress használtan egy RX550-et ha mindenképpen kell a kadenciahelyes lejátszás, és ha nem jó, akkor kis bukóval el tudod adni.
-
tupacamaru
veterán
válasz
Balázs0916 #53103 üzenetére
Ezt neked kell eldöntened, van aki észre sem veszi......Szerintem nem akkora baj, lehet vele élni. Még egy dolog van, ha 1030-at veszel akkor mindenképpen olyat válassz amin GDDR5-ös memória van.
-
tupacamaru
veterán
válasz
Balázs0916 #53101 üzenetére
Ha 1030-at választasz akkor 23.976 fps helyett 23.98 lesz és a 398.11-es drivert rakd fel hozzá.
-
tupacamaru
veterán
válasz
Balázs0916 #53098 üzenetére
Egy passzív GT 1030 is elég.
-
tupacamaru
veterán
válasz
djnice #52997 üzenetére
Nekem nem sikerült elindítani. Letöltöttem, kicsomagoltam, Win32DiskImager-el felírtam és nem indul. Csak pittyen egyet és visszadob a boot menübe. J4105 alaplap. Ha valakinek sikerül akkor írján már hogy hogyan csinálta. Most nézem már van frissebb, megpróbálom azzal is.
-
tupacamaru
veterán
válasz
#48613632 #52737 üzenetére
UHD filmek lejátszása topik, összefoglaló, 10-es pont.
-
tupacamaru
veterán
válasz
tupacamaru #52454 üzenetére
Kicsit tüzetesebben is megnéztem a dolgokat. A gép egy Asrock E350M1 alaplap, 4GB RAM (ez kevés Win10-hez, minimum 8GB kell), GT 1030 VGA, Samsung Q6. A szoftver MPC-BE, madVR alapbeállításokkal plusz a UHD filmlejátszós topik összefoglalójában leírtakkal módosítva és 4k 10bit HDR filmmel próbáltam. Minden film elején, valamint beletekeréskor dob el frame-eket a lejátszó, de után tökéletesen, akadásmentesen játszik le. Kicsit kevés a proci neki, de folyamatos lejátszáskor beáll olyan 70-80%-ék körülire a terhelés. GPU load olyan 60%-ék körül van a 2GB VRAM az majdnem teljesen "tele" van. Van egy S905W-a Amlogic-os lejátszóm is és azt kell hogy mondjam a képminőség szembetűnőbben jobb a GT 1030-al. Gyanítom a TV lejátszójától is, bár ezt nem néztem meg.
Azért vettem a GT 1030-at mert bele akarom rakni egy riser kábellel a jelenlegi "HTPC"-mbe (Asrock J4105) abban van elég erő.
-
-
tupacamaru
veterán
válasz
Shkiz0 #52442 üzenetére
Nemrég kíváncsiságból vettem az aprón egy Asrock E350M1-es alaplapot. Csak azért mert van rajta egy PCIe 2.0 x16-os slot, ami 4x-es módban működik. Azért hogy kipróbáljam egy GT 1030-as VGA-val. MHC-BE+madVR és Kodi DSPlayer+madVR-el is lejátszotta a 4k-s filmeket, alap madVR beállításokkal. Valamelyik nap még próbálok pár tesztet futtatni majd. Ez eddig kb 30k-ba kerül az apróról.
-
tupacamaru
veterán
válasz
MaxxDamage #51967 üzenetére
-
tupacamaru
veterán
válasz
MaxxDamage #51962 üzenetére
Tehát sehol nem állítja, az hogy egy traktorszerelő mit írkál neked az semmit nem jelent. Sok sikert a továbbiakhoz.
PeterPH Mondjuk ezek már elég régi cikkek, de én azt kerestem, csak nem találtam meg, amit utoljára linkeltél. Azt hogy az LG mit ír erről.
Az én TV-mben is natív 120Hz-es panel van. És FullHD felbontásig én is ki tudom választani a 120Hz-es képfrissítést. És szerintem ezt tudja is. Afölött csak 60Hz-es képfrissítés van. Hátha valaki többet tud erről, hogy natívan vagy interpolálva tudja ezt a frekvenciát.
-
tupacamaru
veterán
válasz
MaxxDamage #51959 üzenetére
Az LG hol állítja azt hogy a 100 Hz-es képfrissítés minden támogatott felbontáson elérhető?
-
tupacamaru
veterán
válasz
MaxxDamage #51876 üzenetére
Azt az 1000 forintosnak kinéző kábelt én nem nevezném minőséginek. A mâsik meg az hogy az LG nem képes kiadni olyan leírást, ami megadja hogy a felbontásokhoz milyen maximális képfrissítési frekvencia társul? Az én TV-mben is 120Hz-es panel van, és le van írva hogy FullHD-ig 120Hz, fölötte 60.
-
tupacamaru
veterán
válasz
MaxxDamage #51864 üzenetére
Ugyan teljesen lényegtelen, de milyen TV-d van tulajdonképpen?
-
tupacamaru
veterán
A multkor mi lett a megbeszélés eredménye, dedikált VGA-ra (RX 550) több RAM kell (2 vs. 4GB)? A cél natív 4k és FHD tartalom felskálázása, valamint ez a számítási mennyiség átmegy, ha csak 1x-es csatlakozó van a lapon? Vagy teljesen új alapokra kell helyeznem a dolgokat?
-
tupacamaru
veterán
válasz
SunMount3r #51556 üzenetére
Ezért ne írom be, mert máris ketten kétfélét állítotok.
-
tupacamaru
veterán
Van valami teszt arra hogy mit tud egy HTPC? Olyanra gondolok hogy tudja e a 4k@60Hz-et, 10bit-et, HDR-t........ Kodi tudja ezeket egyáltalán?
-
tupacamaru
veterán
válasz
tupacamaru #51342 üzenetére
Most nézem ezen a lapon nincs HDMI kimenet, de van az illetőnél egy GA-J1800N-D2H is, azon van, igaz csak két magos proci van rajta. Gondolom még az is elég...Bár én a az első verziót választanám egy HDMI-DVI átalakítóval.
-
tupacamaru
veterán
válasz
hódmaci #51341 üzenetére
Használtban is gondolkodsz? Van a HardverAprón egy GA-J1900N-D3V passzív alaplap 16k-ért 4 GB RAM-al. Ha a méret nem számít akkor pár ezresért kapsz hozzá valami kis házat táppal és akkor már csak HDD kell. Viszont egy halk ventit én is betennék az alaplap mellé.
Gondolom nem 4k filmnézésre gondoltál, mert ez FullHD-ig lejátsza a filmeket.
-
tupacamaru
veterán
válasz
xxlongikaxx #50811 üzenetére
Ha csak FullHD a cél, és nem lesz dedikált VGA, akkor egy PicoPSU is elviszi az egészet. Nekem egy 65Wattos kockával elvisz egy SSD-t, egy 2.5" és egy 3.5"-os vinyót.
-
tupacamaru
veterán
válasz
MasterMark #50412 üzenetére
Minden esetre pozitív a változás szerencsére, már csak a TV-vel kell kezdenem valamit.
-
tupacamaru
veterán
-
tupacamaru
veterán
válasz
tupacamaru #50221 üzenetére
Képfrissítési gyakoriság beállítása: Ki Ha ezt bármelyik másik opcióra váltom, akkor ha leállítok egy filmet, a TV azt írja hogy nincs jel a HDMI port-on.
-
tupacamaru
veterán
válasz
SunMount3r #50226 üzenetére
Úgy csináltam.
-
-
tupacamaru
veterán
-
tupacamaru
veterán
Szerintem elég neki a 20 pines tápcsatlakozó is. A másik kérdésre nem tudom a választ. Nekem egy j1900-as van Pico-PSU-val hajtom, 60W-os kockával, egy SSD, egy laptop vinyó meg egy 6TB-os asztali van benne. Ezeket vígan elviszi.
Találkozott már valaki J4105-ös alaplap teszttel, visz mindent 4k 60Hz-ig bezárólag? Ideje lenne lecserélni a mostani gépet. Úgy is beesett az ára 29k alá.
-
tupacamaru
veterán
Már nem érdemes váltani J1900-ról N3150-re? Meg kell várni az új lapokat amik már mindent visznek?
-
tupacamaru
veterán
válasz
MasterMark #49849 üzenetére
PuMbA Most egy ilyen lapom van, csak filmlejátszás és torrent megy rajta.
-
tupacamaru
veterán
válasz
MasterMark #49612 üzenetére
Assz'em sikerült, mindenhol teljes színtér van és a sötét jelenetek is rendben vannak.
-
tupacamaru
veterán
válasz
banderasz77 #48715 üzenetére
Akkor a TV-vel lesz a baj. Nekem úgy tűnik hogy egy alapszín megy el. Valahol kontaktos lehet ennek a színnek a vezérlése. Egyszer volt nekem is egy ilyen monitorom, igaz hogy az CRT volt és ha bemelegedett akkor csinálta.
-
tupacamaru
veterán
válasz
Patice #42603 üzenetére
Renderelés módja: DXVA
Hardveres gyorsítás engedélyezve DXVA2: BeMegy alatta a torrent, szerintem azért ennyi a procihasználat. DE, eddig is ment 8.1 alatt, és soha meg nem röccent, pedig a Win és a torrent fájlok egy 2,5"-os vinyón voltak. Most a Win egy SSD-n van , a torrent fájlok maradtak a kis vinyón, a lejátszandó filmek pedig egy 4 TB-oson vannak. Nem értem mi lehet a gond?
A Win10-re csak egy chipset drivert tettem fel semmi mást. (10.18.10.4358, 2015.12.21) -
tupacamaru
veterán
válasz
tupacamaru #42601 üzenetére
Nem nyert, így is dobja.
Teljes képernyős nézet használata->Be
Képfrissítési gyakoriság beállítása->Mindig
Lejátszás szinkronizálása a megjelenítőhöz->Ki
Képfrissítési frekvencia beállítás->Mindig
Függőleges szinkronizálás->MindigEzek vannak beállítva jelenleg.
-
tupacamaru
veterán
Most hogy átnéztem megint, a Képfrissítési gyakoriság beállítása ki volt kapcsolva.
-
tupacamaru
veterán
Asrock j1900+Win10+Kodi. Most telepítettem újra és időnként beakad a kép és a hang is kb 1 sec-re. Win 8.1-ről váltottam azzal semmi baj nem volt. A Kodi beállításai változatlanok. A Win10-re csak 15.33.42-es chipset drivert tettem fel. Mi lehet a gond? Win10-ből mindegy hogy milyen verzió van fent egyébként?
-
tupacamaru
veterán
válasz
Probert75 #40550 üzenetére
Hát, szerintem, ha ráteszed a tetejét akkor szépen bentreked a meleg levegő.A vinyó és a proci szépen felfűtik egymást. Gondolom a tetején sincs szellőzőrács. Én nem ajánlom hogy így használd. De ha beüzemeled akkor majd meglátod a hőfokokat. Én egy magnódeck-be építkeztem, és betettem egy 92mm-es halk ventit, mert pont akkora volt a deck magassága. A vinyó hangosabb mint a venti alapjáraton.
-
tupacamaru
veterán
válasz
tupacamaru #38812 üzenetére
Megtaláltam.
-
tupacamaru
veterán
Most hogy nem megy a port.hu-s scraper, lehet módosítani a meglévő lejátszási listákban, vagy újra kell csinálni az egészet?
-
tupacamaru
veterán
Nem tudom hogy elfér e ide, de nem találtam jobb topikot. Frissítettem a Kodi-t 15.0-ról 15.1-re. Eddig ha belementem a Videók->Fájlok->Filmek mappába és ott rákattintottam egy újonnan betett filmre, aminek még nem volt borító képe, akkor feldobott egy kis ablakot. Az ablakban volt egy olyan menüpont is hogy Film információ. Ha rákattintottam akkor meg tudtam keresni a filmet az adatbázisban és hozzá is csatolta a borítót. Most ez a lehetőség eltünt, mert ha rányomok a filmre, akkor elindul a lejátszás. Jobb volt előtte mert nem kellett az egész Médiatárat lefrissíteni, hanem tudtam egyenként az újakat. Ez kikerült a 15.1-ből vagy csak én csináltam el esetleg? Tegyem vissza a 15.0-át hogy visszakerüljön?
-
-
tupacamaru
veterán
Most a HTPC-ből a HDMI kábelen megy át a hang a TV-re, de szeretnék majd venni egy sztereó hangfalpárt, mert az biztosan szebben szólna mint a TV. Egyelőre az alaplapi hangkártyáról menne, aminek van optikai kimenete is. Hogy érem el a legjobb eredményt? Hangfalnak egy Modecom MC-SHF80U-ra gondoltam, többet nem nagyon áldoznék a dologra. Ennek ugye RCA bemenete van.
-
tupacamaru
veterán
Nem tud valaki olyan házat amibe bele lehet tenni egy 2,5"-os és egy 3,5"-os vinyót? Tápegység(hely) nem kellene bele, és minél kisebb kellene.
Ja, és olcsó.
Most Elite 110 van, de túl nagy.
-
tupacamaru
veterán
Ezek a kis házak nem tesznek jót a szellőzés hatékonyságának, hibá van rajtuk sok szellőzőrés. Nekem volt egy M350-es házam, egy 4 centis ventit lehetett bele tenni csak, 55 fok volt bent és 3 évig simán ment, most adtam el nemrég. A mostani Elite 110- be a gyári ventit használom csak, az alaplap vezérli és kevesebb mit 700-al pörög, gyakorlatilag hangtalan. A proci 45 fok, pedig néha 3 vinyó is fűti a házat. Mondjuk nincs benne a tápegység, így át tudja fújni a levegőt az egész házon. Ha sikerül átalakítanod a házad tetejét akkor biztosan sokkal jobbak lesznek a hőfokok.
-
tupacamaru
veterán
Szerintem a te alaplapodon már nincs olyan kondenzátor ami kiszárad. Azért van az asztali gépben annyi venti mert a proci és a VGA terhelés alatt nem annyi hőt disszipál el mint egy ilyen kis szar gép. Valamint elég sok modern VGA úgy van tervezve , hogy a házba marad a hűtőlevegő és ki kell onnan szállítani valahogy. Remélem nem bántottam meg a gépedet a jelzővel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest