- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Apple Watch
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
LG van most és universal media serveren ha DLNA szervert tolok simán látja a TV és játszik róla. Csak ugye a PC mindent lejátszik a TV meg lehet valamit nem fog
3méter HDMI2.0 kábel meg pár ezer forint, a GT1030 VGA meg dekódol mindent (4K-t teszteltem és eddig mindent vitt még)
Edifier R2730DB meg sztereó RCA-n van kötve a PC-re nekem bőven elég a 2.0, nincs nagyobb igényem
ebben legalább van basszus rendesen mert 6,5" a mély benne meg 4" a közép
Szóval akkor ez így járható út? Tudom TV-n kényelmesebb rámenni a szerver mappára és indítani a filmet, csak feliratban is béna meg hangsávokat sem jelzi melyik milyen csak 1-2-3-4 stb...
ISO-t sem játszik -
TeeJay
félisten
most is DLNA-n nézünk de csak fullHD TV-n (LG első webos széria és nagyon lassú),
vennék 4K TV-tt és az új 2020-as szériákban már nincs DTS kódolás bár nem nagyon fenyeget hogy magyar hangból ilyen jöjjön valami filmre
csak már 4K-val lehet nem szórakoznék DLNA-n meg bénább is a feliratozás és 3méter HDMI2.0 kábel meg nem gázos
torrentes gép meg úgyis megy évek óta 24/7-ben szóval csak rátolom a vezetéknélküli egeret és ágyból irányítom mi menjen -
viperabácsi
addikt
Ok Azért írtam mert nekem a "mezei HDMI (semsung 1.4 nem tudta ) mióta 2.0b kábel van gond nélkül viszi.
[Ez van most ] -
-
kutga
félisten
A proci oké, de őszintén szólva annyira drágák az LP vga-k (megy úgy általában a vga-k) hogy elmegy tőle a kedvem.
Az más kérdés, hogy a tv-mre van-e Plex, vagy lehet-e rá rakni, ezt meg kell néznem.
BRAVIA KD-43XG7096-ról van szó.
-
pungora96
tag
A mi tvnk-en nincs ilyen opció, csak olyan van, hogy film mód, amire azt írja, hogy 1080i bementre tudja csak használni (valószínüleg ez lenne az). Átállítottam a box kimenetét és akkor tényleg be lehetett kapcsolni, de nem változott semmit (a kábeles csatornákon viszont meglátszik). Az android box automatikusan átrakja a tv-t 25hz-es módba, ha automatikus módban van (ekkor a film mód nem érhető el). Ha a box kimenetét feljebb állítom 50 vagy 60hz-re csak akkor elérhető a film mód. (Lehet, hogy csak 60hz-nél ezt most fejből nem tudom) Már mindent megpróbáltam és hdmi bemenetre semmilyen beállítás nem adott jobb képet, csak amikor avisynthben trükköztem.
-
SunMount3r
nagyúr
Az NGU-ra emlékszem (még én kérdeztem rá anno az ottani "nagyoktól" az AVS-en), ez kb. amit írtam az ár/teljesítmény tekintetében, DE és tehát: kicsit drágábban lehet ugyan olyan jól teljesítő AMD-t is kapni. Ez nem érné meg a driver szenvedések és a kadenciahelyesség ellenében? Mármint, hogy ezekről ők totál hallgatnak/nem veszik figyelemebe, mintha nem is fordulnának elő, csak tolják, hogy az Nv a legjobb. Egy ottani newbie-nak, ha beleolvas a Topic-okba, fel sem merül más, mint hogy Nvidia-t vegyen...
Amúgy nem tudom, de feltételezem ez az NGU-s, meg egyéb előny az új 5XXX-es Radeon-okkal azért jelentősen csökkent...?
-
Peace
nagyúr
HDMI UHD Color-t már tegnap is kerestem. Még netre is beírtam, hogy hol kéne találnom ilyet a Q70-esben, de nem leltem. Kontrasztjavítón fog elvérezni a dolog, mert az csak házimoziban állítható. Nem lesz tökéletes a kép kikapcsolt kontrasztjavítóval, de majdnem 100%-ban olyan, mintha a tv lejátszójával játszanám le. És az azért már elég jó nekem! Ha marad házimozin, akkor nem fog átmenni a teljes RGB? Nem valami ilyesmit mondtál?
Amúgy meg igen, sajnos Samsung egyre xarabb. Tavalyi Q7FN-t szerettem volna, de kiárusították, mire meglett a pénz. Az idei modellek visszalépésnek számítanak minden tekintetben a 2018-asokhoz képest. One Connect box-ot is lespórolták Q70-ről.
-
Peace
nagyúr
Na ma délután, ha lesz kis időm megint, akkor meglesem. De a kontrasztjavító az tuti szürke sajnos és egyből fel is baxa maxra, amint visszarakom PC-re. Azt direkt néztem a filmmel. Ezek a mozgásjavító meg minden hülyeség mindig ki van lőve mindig, mert azt javasolták a nyár elején.
-
Peace
nagyúr
Lesz bármi szemmel látható különbség? Eddig se voltam 4:4:4-en valószínűleg, hanem alapértelmezett színbeállítások használatára volt állítva az NVIDIA driver. Teljes RGB színtartománnyal jobban járok? Nekem elég állatnak tűnik most ez a 4:4:4 a házimozival. Játék is megy, filmek is szépek.
-
Peace
nagyúr
Ennyire részletesen nem vizsgáltam a dolgot. Csak iszonyat megörültem, hogy ezzel az NVIDIA vezérlőpultos beállítással végre nézhető lett a film a tv-n. De megnézegetem majd otthon...Az a fura az egészben, hogy amikor júliusban ez az egész össze lett dugva, akkor semmi hasonló nem volt. Minden szépen nézett ki a tv-n, semmi pixelesedés. Csak azután kezdődött, hogy elkezdett **arakodni a kábel. Meg most az új kábellel is ez van. Mondjuk tetves NVIDIA hetente kiad egy új drivert, úgyhogy simán az is lehet a ludas....
-
Peace
nagyúr
-
bnorci71
addikt
nagyrészt filmezésre van csak kicsit furcsálom, hogy egy böngésző így lefektet egy gépet a notimba 2évvel régebbi a CPU I3-3110M de atomrakéta az N3150.hez képest
Ha cserélek akkor már valami HDR képeset fogok összerakni, csak akkor ház csere is kelpedig a jelenlegi olyan kis pofás mint egy DVD vagy videómagnó olyan magas csak
-
previa69
csendes tag
Lehet rajta
Egy puffin nevü alkalmazással, ellenben csak egy oldalt nyit meg
Pár hónapja vettem médiára nagyon jó és kényelmes,hangtalan és nem fogyaszt szinte semmit.
Kodival használtam főleg a boxot.
De én szeretek több oldalon egyszere fent lenni, szóval kell a PC
Egy hónapig használtam a monitorra kötött laptopot is de az meg feladta
Nem bírta a folyamatos üzemet, meghalt benne az ssd
Olyan ritka méretű hogy azóta se találtam bele valót értelmes áron -
-
previa69
csendes tag
Kösz a tippet
Kb 8 éve összerakattam egy barátomnak egy hangtalan Atomos gépet2x4 giga Ram, külső Pico tápp,ssd..
Hangtalan volt kb 15-20 watt fogyasztás és a firefoxban elgyőzőtt 200 nyitott oldalt.
Valami ilyesmit vennék most csak modernebb formátumban.Csend és kis fogyasztás és tartson ki 2-3 évig.Viszont mivel azóta nem foglalkoztam vele, ezért elég kicsi a tudásom ez ügyben.Erről a gépről van valakinek tapasztalata, ismerete?
https://pcworld.hu/pcwpro/ennyiert-sokaknak-telitalalat-ez-az-apro-pc-248185.html
-
SunMount3r
nagyúr
A proci elvileg támogatja a PAE, NX, SSE2 utasításkészleteket, amikről úgy tudom, hogy a feltételei: [link]
Ez amiről te beszélsz még egy plusz valami, amit kellene?
És ha egy régebbi verziót rakok rá, ami még támogatta és kikapcsolom a frissítéseket?Az alaplap->Videokártya viszont elég lutri. Amúgy a PCI-E 2.0 nem fogna vissza pl. egy RX 550--et?
Erőben amúgy a Proci nem hiszem, hogy gond lenne, sokan lebecsülik, mert "régi", de elég sokat bír amúgy.
(#53590) Patice: Ezt pontosan tudom és pont ezért is, ill. inkább az Android miatt lehet neki jobb választás lenne. A 905W-s Box-okról meg azért elég vegyesek a vélemények, úgy olvastam ott, hogy nem olyan pöpec rá a CE, mint akár az X-esekre és akadnak vele problémák. Neked ezzel van tapasztalatod? Az Aprón is úgy tűnik, mintha mindenki próbálna tőlük "megszabadulni".
A Pi meg pont azért esik ki, mert sem Win, sem Android nem játszik és a kettő közül valamelyik minden képen kellene még az LE/CE/OSMC mellé az illetőnek.
-
PapG.
tag
Okés, köszi. Az egészet azért kérdezem, mert upgradelem a régi HTPC-met az új UHD HDR tévém miatt. Vagy alaplapcsere lesz pl erre: Asrock J5005-ITX , vagy tehetek bele egy ilyen videokarit: GT 1030 .
Csak mozizásra lenne használva, akkor ha a cél 4K@60Hz meg HDR, bármelyiket választhatom? -
< CyberBob >
őstag
Ez a gép már megvan és nem akarom kidobni. Új gépet veszek játékra, de az a nappali másik sarkában lesz.
Megy a Win10 rajta. SSD-vel és 8 Gb ram-al, nagyon csendes hűtéssel szerintem megfelel. Csak a komolyabb méretű / tömörítésű filmekhez kell, amúgy a tv (Sony android) belső lejátszója van használva.Akkor AMD vagy Nvidia (akár használtan is innen) ill. melyik az a legolcsóbb típus ami jó a legdurvább 4K HDR filmhez is?
-
csiby222
aktív tag
-
csiby222
aktív tag
Dedikált gép lesz játék egy darab se lesz rajta lényeg, hogy a videólejátszás menjen.
-
SunMount3r
nagyúr
Filmeknél ezek az UHD hajnalán készültek, amikor nem értettek a helyes kódoláshoz. Nem ajánlott beszerezni őket, mert ki tudja, hogy milyen gyatra minőségű HDR -> SDR konverziót csináltak vele. -> Dehogy is. Nem csak az UHD BD forrásokra kell gondolni. Ott van a Stream is, ahol eleve "gyárilag" ilyenek az anyagok, tehát van eleve SDR és HDR változata is. Ajánlanám pl.: Our Planet 2160p / SDR verziót, semmiféle "gagyi konvertálás" nincs vele. Vagy ha már VP9, akkor az Origin (sorozat) 2160p / SDR.
Vissza: Tehát akkor egy RX esetén totál le kell mondani a VP9-ről?
-
-
-
-
-
-
-
ronson
őstag
Lehet akkor jobban járok, ha maradok az eredeti koncepciómnál és streamelek Plexel a Fire Stickre. Igazából egy Celeron N4100-zel szerelt mini pc-t néztem, mert elég fontos a csend is, mivel menne 24/7-ben. Ezen van 2 Hdmi 2.0 és erre lenne rádugva egy 2 és 4GB-os USB3-as HDD. Menne a torrent is, illetve a Plex server is róla. A TV-hez megy egy gigabit LAN kábel. Erre menne egy gigabit switch, amire rá lenne dugva a TV, a PC, illetve Fire Stick is.
-
kpykpy
tag
öööö....
most hazudnék ha tudnám h miről írsz...
ez a plex egy média szerver progi? akkor utp kábellel kell összekötnöm a pc-t a bluray lejátszóval?
nem szeretném a tv lejátszóját használni, amikor elég komoly bluray lejátszóm van és a pc is egy kisebb atomerőmű
külső hdd-ről bluray lejátszó segítségével akkor sohasem lesz dts hangom?
bluray lejátszó: Pioneer bdp-lx 55,
Tv: panasonic 55st50
Pc vga: msi 1080ti(hátha fontosak ezek)
u.i.: az alapelv amit követek h a bluray lejátszómon jobbnak látom a képet és jobbnak a hangot, mintha pc-ről menne a jel a házimozi erősítőbe (denon 3808)
-
Discontinued Support
3D Vision
Beginning with Release 430, the NVIDIA driver no longer supports the following 3D
Vision technologies and features:
• NVIDIA 3D Stereoscopic Driver, including the 3D Vision driver and USB (emitter)
driver
• NVAPI-based stereo APIs for Direct3D applications.Innentol eldolt, hogy milyen kartyat vegyek.
Talan egyszer volt ATI kartyam egy 1950.
AMD oldlrol minden rendben van a driverekkel, van 3d? -
Asztee
aktív tag
A Blu-ray-es megoldás most nem igazán érdekel ,mert most inkább egy Kodi + NAS kombinációban gondolkodom és ehhez keresek megfelelő hardvert. A D.Vision az nem alapfeltétel ,de a HDR10 (még akkor is ,ha - egyenlőre - nem támogatja a Linux) és a harveres HEVC/H.265 , az audio pass through on HDMI az igen.
-
SunMount3r
nagyúr
Azt meg hogy? A 444-et vissza skálázza 422-re? És "miért"?
Akkor inkább jobb eleve csak 422-re állítani a kimenetet, mert a 444-nek nem hogy semmi haszna nincs, de a TV vissza skálázása miatt még rosszabb is, mint az eleve 422? Vagy a 444-ből konverzió nélkül "nyersen" ki tudja szedni a csak 422-ig tejredő adatod?
Semmilyet. Minden modern VGA alapértelmezetten már Bicubic-ban skáláz chromát, az ennél jobbat meg alig látod.-> Akkor nem igazán értem az egész problémafelvetést a skálázás kapcsán. Ha szinte bármi képes jól skálázni 422-re, akkor nem mindegy, hogy azt kapja e a MadVR Box, vagy a natív 420-át? De lehet már én vagy túl fáradt ma ezekhez...
-
djnice
veterán
Ha megjelenik a hardveres madVR, akkor ez nem is lesz akkora gond: [link]
Bár 1080p esetén még mindig ott lesz a 4:2:0 -> 4:2:2 konverzió a HDMI specifikáció korlátai miatt, szóval ebben az esetben nem lesz ugyanolyan a minőség mint a szoftveres megoldásnál, hacsak nem egy integrálható chip formájában jelenik meg mint pl annó a Faroudja. -
SunMount3r
nagyúr
Azt is jó lenne látni capture-ökön, hogy ez a valóságban milyen különbséget jelent. Egy ilyen grafikon alapján még csak elképzelni sem lehet nagyon. Amúgy nem tudom technikailag mi olyan nagy ördöngősség ezen megoldani, elvileg fix metaadatok vannak, azt csak át kell passzolnia a kijelző felé. Annyira nem értek hozzá, de nem értem mit lehet (illetve miért kell) ezen elrontani.
Egyébként, ha ez tényleg komoly különbséget okoz, akkor az elég sajnálatos, most, hogy sorra jönnek a jobbnál jobb ár/értékű Nv kártyák és a 10xx Gen ára is olcsósodik. Már én is afelé húznék inkább.
-
SunMount3r
nagyúr
Ezeket egy HTPC is tudja KODI-val, vagy valamelyik alternatívájával (külső lejátszóként meg azt rak be neki az ember amit csak szeretne és ami a legoptimálisabb az adott videó/hang formátumhoz) .
A legutóbbi olyan BD lemezes lejátszó,.ami ajánlható volt hálózati lejátszásra és megfelelő formátumtámogatással bírt az az Oppo 203 CFW-vel, jócskán túl a 60K-n (és ugye már az sincs). Nem hinném, hogy változott volna ez a helyzet. És ráadásul ugye pont azokat (sem) tudják amiket írtál a médiatár kezelésről.
Az asztali lejátszók kapcsán pedig lásd az előbb linkelt táblázatot.
Illetve néhány friss hsz. a TV-s lejátszós megoldásról: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Goddess of Victory:Nikke
- Xbox Series X|S
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest