- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- iPhone topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mandras81
senior tag
válasz
canniball #49573 üzenetére
Nekem így pont nem érthető: "The TVDB helyett a The Movie Database információs szolgáltatót választottam és szépen elkezdte az egész Sorozatok könyvtárat beolvasni." - pont fordítva kellene működinie, nem?
Ha a TVDB-t választja (ami eredetileg is be volt neki állítva), akkor találná meg a sorozatokat.
Hogy legyen ON is: ilyen házam van, és keresek hozzá LP, extra csendes hűtést 1150-es i5 4590-es procira. Eredetileg SILVERSTONE NT07-et néztem ki, de azt olvastam a neten, hogy nem igazán halk, nekem pedig a minél halkabb működés lenne a lényeg. <30 mm magasságú hűtőt tudnátok ajánlani, ami megfelel ezen kritériumnak?
-
mandras81
senior tag
Na, alakul már a dolog, de felmerült egy kérdés, amibe eddig bele sem gondoltam: I5 4590 mellé kell nekem egyáltalán dVGA kizárólag filmezésre (jelenleg 1080p, de a jövőben bármi lehet)? Milyen felhasználással jönnek ki az előnyei az integrálthoz képest?
-
mandras81
senior tag
Sziasztok,
talán ez a legautentikusabb fórum a kérdésemnek (ha nem, akkor elnézést).
Szemezek a Silverstone ML6B házikóval, és talán a Merlin-nél írják, hogy belefér max. 193 mm hosszú bővítőkártya (max. 74 mm szélességben), de a gyártó oldalán erről egy szó sincs. Ha valakinek esetleg van ilyen, akkor nyilatkozna róla, hogy beleférhet egy, a fenti méretkorlátozásnak megfelelő low profile videókártya (valamilyen 1030GT-t akarnék belepakolni), vagy sem?
-
mandras81
senior tag
Sziasztok,
mini-ITX topic-ból itányítottak át a lenti kérdéssel, hátha itt nagyobb sikerrel játok:
Asrock AM1H-ITX + AMD 5350 + 60-as A-data SSD + 90W-os minőségi paneltáp konfiggal Win 8.1 alatt Kodi indítása több, mint fél percet emészt fel. A Win boot kellően gyors, a rendszerben egyéb lassúságot nem tapasztalok. Valakinél hasonló? -
mandras81
senior tag
-
mandras81
senior tag
válasz
dabadab #20988 üzenetére
Nem szeretnék külső hangkártyát venni, pont az a lényeg, hogy kompakt legyen a cucc.
Igazából alapvetően cd-t hallgatok, a gép hangkártyáját (vagy a korábban tervezett pci-os hangkártyát) csak akkor használnám, ha olyan zenéhez támadna kedvem, ami nincsen meg cd-n, de a gépen megvan flac-ben, vagy ha olyan filmet vagy koncertfelvételt nézek, amihez a hifi hangfalakra van szükségem. Főleg az első eset miatt akartam hangkártyát, mert az csak jobb minőségű hangot ad RCA-n, mint az integrált, de egyelőre beérem az alaplapival, aztán esetleg ha nagyon igénylem, akkor marad a külső hangkártya.
-
mandras81
senior tag
válasz
canniball #20986 üzenetére
Köszi ezt is!
A DLNA nekem azért jó, mert úgy a tv távirányítóját használom (hiszen a tv beépített médialejátszója van használatban), és külön távot nem akarok venni, tehát a gép csak akkor működne HTPC-ként, ha olyan fájlformátumot akarnék lejátszani, amivel a tévé nem bírkózik meg, vagy pl. vannak mkv-k, amikbe nem lehet beletekerni.
-
mandras81
senior tag
válasz
canniball #20983 üzenetére
Hát ez óriási, le is fogom másolni!
KÍváncsi vagyok, hogy a gyári procihűtő elég lesz-e. Főleg, hogy muszáj lesz, mert dvd íróra is szükségem van, az pedig nem fér be tőle...
Ja, még valami! Most van egy router-em, amihez USB-n csatlakozik egy vinyó, és ennek tartalma DLNA-n van megosztva a TV-mmel. Az a tervem, hogy a géppel is lesz DLNA kapcsolat. Jól gondolom, hogyha a gép standy módban van, akkor fel lehet ébreszteni DLNA-n keresztül valamilyen Android-os szoftverrel, kvázi távirányítva (ha jól tudom, az sima ügy, hogy az XMBC-t Android appal távirányítsa az ember a hálón keresztül)?
-
mandras81
senior tag
válasz
canniball #20979 üzenetére
Olyasmi infókat hallottam ezekről a 10k körüli házakról, hogy nem igazán jó minőségűek. Ez helytálló?
Van valami best buy a 10-15e Ft-os kategóriában, amit szívesen ajánlotok? Vagy esetleg olcsóbb ház + táp? Mivel nem lesz külső vga, és csak egy vinyó, vagy SSD lesz a rendszerben plusz optikai meghajtó, úgy gondolom, hogy simán elég 150W körüli táp, de javítsatok ki, ha tévedek.
-
mandras81
senior tag
válasz
canniball #20975 üzenetére
Hát, az átalakító nem túl minőségi megoldás, de végszükség esetén megteszi, ha amúgy is csak tök drágán tudnék RCA out-os külső hangkártyát venni.
Csak az árkategória a lényeg, és az apró volt a legközelebb. Bár, ha az apróból is 3 év kiskergarival adják, akkor nekem megéri azt a 1,5e Ft-ot.
A házzal és a hűtéssel kapcsolatos kérdéseimre is kérhetek választ?
-
mandras81
senior tag
válasz
canniball #20967 üzenetére
A hangkártya azért kellene, hogy a hifi erősítőt össze tudjam kötni a géppel. Tehát, RCA kimenet kellene, de pont azt nézem, hogy ilyen csak a nagyon drága hangkártyákban van (valaki javítson ki, ha tévednék), szóval ezt még át kell gondolnom...
Azzal már megbékéltem, hogy csak egy digit kimenet van a lapon, szóval az is elég, ha egy sima vga van a hdmi mellé.
Mondjuk újonnan itt az aprón az MSI FM2-A85XMA-P33 17500 Ft, az AMD A10-5800k 28500 Ft, ehhez még 4 giga memória (9k körül látok 1600-as Kingston-t, az okés?), plusz 10-15 körül ház táppal, ha lehet, az kb. 65-70e Ft, és nem is sürgős annyira a vásárlás, így talán beleakadok valami jó használt vételbe.
Nézegetem a PH!-s trinity tesztet, és ha jól látom, akkor még az A8 is simán megbírkózik egy Fifa13 szintű játékkal 1680-on, vagy akár full HD-n is. Ebben esetleg meg tudsz erősíteni?
A Codegen MX31-ről milyen az általános vélemény? Érdemes megvenni? Tudom, hogy a tápegységeik nem a felső kategóriát jelentik, de első körben kiegyeznék egy ilyennel. Ha mondjuk pár éves játékokat futtatnék a gépen, akkor hűtés tekintetében mire érdemes figyelni? Milyen procihútőt érdemes venni, ami hatékony, csendes, és belefér egy ilyen házba?
-
mandras81
senior tag
válasz
canniball #20956 üzenetére
Köszi, és bocs a tudatlanságomért...
Igazából, a vga csak egy plusz lenne, eddig is megvoltam nélküle, inkább a kis méret (tévéállványon elférjen), és a csendesség a lényeg, szóval még mindig maradnék a mITX mellett, mert ezek szerint a hangkártya ráfér.
HDMI+DVI kimenetes, megbízható, relatíve olcsó lapot ajánlanátok?A paneltápos kijelentésed alatt pontosabban mit értesz? Találtam pl. 120W-osat 8e Ft körül. Az nem felelne meg nekem így vga nélkül?
-
mandras81
senior tag
Sziasztok!
A asztali gép keresős topic-ban már feltettem a kérdésem, de mivel finomodott azóta (fontosabb a fogyasztás, mint a teljesítmény), így itt a helye:
Alaplap+proci+RAM+ház kombóra szeretnék tanácsot kérni tőletek ~60000 Ft összeghatárig.
Funkcióját tekintve mondjuk 60%-ban HTPC-ként használnám, emellett általános használat, netezés, esetleg pár éves játékok futtatása is szempont lehet.
Alapesetben a tévére lenne ráküldve a kép, és menne bele egy RCA kimenetes hangkártya, ami pedig a hangot adná át a hifi-nek, illetve plusz egy monitor lenne rákötve, amit meg netezésre, és egyéb általános dolgokhoz használnék.
Első körben mondjuk egy AMD A8-as (vagy A10-es, ha szerintetek érdemesebb rá beruházni) prociban gondolkozom. Tudtok ajánlani mini-itx-es lapot, ami jó árban van, van rajta két pci bővítő (egyik egy esetleges későbbi vga-nak, másik pedig egy hangkarinak), illetve dvi és hdmi kimenete is van?
A konfighoz illő RAM, és valami jóárasított ház is érdekelne (ideális esetben HTPC ház, vagy olyan, amibe normál magas vga és hangkártya is belefér, de minél kisebb). A legjobb lenne, ha paneltáp menne bele, gondolom ha vga-t teszek, akkor ott már a paneltápok horror árúrak, ezért nem feltétlen ragaszkodom hozzá.
Nagyon fontos, hogy a ház minél kisebb helyet foglaljon el, lehetőleg fekete legyen, és a HTPC funkciók miatt a csendesség is szempont.
Nem ragaszkodom új alkatrészekhez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- EAFC 25
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Home server / házi szerver építése
- E-roller topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- Tőzsde és gazdaság
- Elemlámpa, zseblámpa
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- További aktív témák...
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest