- Fotók, videók mobillal
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Snapdragon lapkára épülhet a következő Samsung strapamobil
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
dik
őstag
Igen olvastam már épp és le is mondtam a titás csodákról! Lézerben valami atomra jól használható ami szépen tud fénymásolni és scannelni is létezik? Valami olyan nagyon szuper arany középútra neked személyes tapasztalat esetleg vagy valami?
"A hülyékkel nem lehet mit kezdeni!"
-
dik
őstag
Helló!
Itthoni használatra szeretnénk valami jó multi nyomtatót. Évig max. párszáz oldalt lenne használva. Esetleg tudnátok ajánlani valami nagyon jó arany középutat. Scannelés, fénymásolás, nyomtatás mikor mit szeretnénk lenne használva. Kissé elvesztettem a fonalat milyen irányban nézelődjek ilyen "kis" éves nyomtatási mennyiség mellett. Eddig a lézereket nézegettem mivel nem akarnám beleszáradjon a tinta, de persze nem tudom a maiak ilyesmire mennyire hajlamosak. Itthon csak egy jó kis hp 1018 van 100 éve már de ez ugye nem tud scan így kellene mellé valmi multi masina. Valami kis mindenes kellene, persze nem valami bazár kategóriára gondoltam. Valami nagyon jó kis megbízható gép kellene.
Szóval mi lenne az ami jó lenne itthonra ilyen kis mindenesnek ki javasolna amivel jópár évig el lennénk.
Előre is nagyon köszönöm ha tudnátok ajánlani valami hibátlan ilyen multi gépet olyan nem csillagászati árakon mondjuk 70 max 80 ezer környékéig!"A hülyékkel nem lehet mit kezdeni!"
-
-
PociAti
őstag
válasz MasterDeeJay #19051 üzenetére
Pedig pont ez a felhasználási mód az ideális a nyomtatónak, amit csináltok. Amikor minden nap használva van, de nincs kizsigerelve a gép. A számlanyomtatás ilyen.
A drivernek nem lenne szabadna hatással lennie a nyomtató élettartamára. (Csak ha bugos és a kommunikációs problémák meghülyítik a nyomtatót.)
Ahogy írod, a zörgés az tervezett karbantartás lehet.Tehát látszólag jól csináltatok mindent.
----
Nem tudom milyen papírt használtok, de az újrahasznosított "Öko" papírok azok csúnyán teleszemetelik a nyomtatókat. Meetingeken tájékozatlan nők szoktak ezzel a világmegváltó ötlettel előállni. Közben többet ártanak, mint használnak. Legalábbis a nyomtatónak biztosan. És ha emiatt kell szervibe vinni meg kidobni a gépeket, akkor mégis mennyire volt "zöld" az ötlet?
Amúgy nem csak a görgők miatt probléma a sok apró por, hanem a lapbehúzásnál és más részeken is vannak optikai szenzorok, amik szintén nem szeretik az apró papír törmeléket.
Az újrahasznosított papírok már nem rendelkeznek normális rost szálakkal, papírnak sincs olyan jó tartása, meg a már említett porózusság az igazi probléma. -
válasz PociAti #19050 üzenetére
L6260/70-nél a problémák. Gyári eredeti tonerrel.
Papír behúzás hiba tipikusan 20k felett bár ez javítható. Meg szoktam tisztítani kis alkohollal a görgőket úgy kibírják egydarabig.
Aztán hiányzó színek, csíkok, fejtisztítás kell neki úgy is hogy pár órája nyomtattak vele. (Minden munkanap nyomtatnak vele többször) Ez miatt számlanyomtatásra nem alkalmas (első eredeti számla példány nem lehet hibás, másolatot meg égő kiadni normális cégnek)
Random szétfagyás. Kiírja hogy nyomtatás folyamatban majd úgy is marad a végtelenségig. (Fw-ek frissek, driver mondjuk nem)
Gyakori még a nem csinál semmit csak zörög magába percekig, bár ez lehet valami önkarbantartás. -
PociAti
őstag
válasz MasterDeeJay #19049 üzenetére
Egyáltalán nem olcsóbb, sőt vagy 10-szer drágább.
És ez legyen a kisebbik probléma, mivel a Canon TS kis terhelhetőségű otthoni nyomtató, nem bírja azt a terhelést, amit az Epson kapott nálatok.Engem meglep, hogy az Epson L6260 / 6270 tartályos nyomtatók 30k-nál döglődnek. Nem vonom kétségbe, hogy így van, de akkor is meglepő. Gyári tintával lettek üzemeltetve?
Az utángyártott kellékek általában hígabbak, amiatt a beszáradás talán kevésbé lenne jellemző rájuk. Csak hát a gyenge gyártási minőség miatt a tintában kialakulhat csomósodás. (Gyakori volt, hogy festékport oldottak fel vízzel, mivel így olcsóbbra jött ki. Helyes eljárás amikor eleve folyadékból indulnak ki.)
Vagy ha nem a fúvókák eldugulása okozza a problémát, akkor a rendszer fellevegősödése.Nem tudnék még egy olyan modellt mondani, ami hasonló áron megközelítené az L6000-es széria minőségét ÉS megjelenését. A Brother MFC T920DW áll legközelebb hozzá, pár területen tartósabb nyomtató, de megjelenésében jóval elavultabban hat. Viszont ha a felhasználó alkalmazkodni tud hozzá, akkor nagyon jó igás ló.
Amúgy ebben az ársávban nem nagyon marad alternatíva, a HP/Canon vonal a gyenge feje miatt felejtős. Más gyártók meg nem igazán akadnak.
-
válasz Jarod1 #19046 üzenetére
Ezt biztos olcsóbb üzemeltetni mint az Epson tintatartályosat? Epsonnál 1-2eFt a 127ml-es fekete utángyártott, 4-5eft az eredeti. Az asszem 3000 oldalt tud.
USB-s nem megoldás, azt meg kell osztanom ha két gépre kell az meg windows alatt soha nem működött jól. Nem egyszer egy update elcseszte az egészet.
-
Alex91
félisten
-
wwenigma
Jómunkásember
HP 580 Smart Tank mennyire jó fotónyomtatásra és úgy általában?
Most 60k Alzánál és hónap végéig van rá 22k pénzvisszatérítés HP-tól.
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Jarod1
veterán
válasz MasterDeeJay #19045 üzenetére
-
-
Jarod1
veterán
válasz MasterDeeJay #19043 üzenetére
ismerős szitu..színelvesztés, van amikor 1 fejtisztításra elment 1 patron...
értem szóval LAN van csak, és Mennyire kell több nyomtató? miért nem váltjátok ki 1 naggyal? -
válasz Jarod1 #19042 üzenetére
Lan van helyben, wifit nem akarnék kiépíteni rá. Vendég wifi van de jobb nem keverni.
Epson tartályosok vannak L6260/6270, de döglenek be 30k után random hibával. Azokat is ki akarom válltani lassancskán. Most itthon van egy félig döglött ami minden pár oldal után elveszíti a színeit és csak sokadik fejtisztításra javul meg.[ Szerkesztve ]
-
Jarod1
veterán
válasz MasterDeeJay #19041 üzenetére
Epsont kerüld ..Fx600w m volt beszáadt a fej..
nem tudom mostanság ezek a tartályosok mifenék...
Canon ra visszatértem 2700 ft az utángyártott 5 Patron, Külön van Fekete XXL-es a Szkeneléshez FF nyomtatáshoz(+ a 4 db szín )Hp xerintem váltsátok canonra. valami toneresre mivel sokat nyomtattok
Mennyire ragaszkodtok a LAnhoz? wifi nem játszik? -
Mit ajánlanátok az alábbi igényekre?
(kettőre pontosan)1.
évi max 15k nyomat csak A4 ff szöveg (pénzügyi dolgok)
100-200eft között max
üzemeltetés legyen olcsó, támogasson utángyártott kellékeket (2Ft-nál ne legyen több azért a festék költsége)
Kétoldalas, Lan port kell.
Csak nyomtatás, nem kell multisnak lennie.
Gondolom egyértelműen laser vagy ha van gyors tartályos ami bírja ezt a terhet akkor az is jó.
Most HP 408-van de döglődik. Papír behúzáskor darál valamit, hiába kapott új dobot, más festéket stb pedig csak 28k van benne. Elég nehéz volt hozzá utángyártott chipes tonert szerezni, dobhoz aliról volt chip.2.
évi max 40-50k nyomat csak A4 ff szöveg
100-300eft max
üzemeltetés legyen olcsó, támogasson utángyártott kellékeket
kétoldalas, lan port kell
gyors scannelés szükséges de kétoldalas scan nem feltétel
30ppm lehetőleg legyen meg.
Most ami van Canon 443dw 180k van benne de pár helyen sérült, ha nem tudtok semmi mást akkor lehet ugyan ilyen lesz, ez bevállt. Most nehezen veszi fel a papírt, rendeltem bele görgőket hátha az a baja de számítok rá hogy lassan cserés.[ Szerkesztve ]
-
PociAti
őstag
válasz PROTRON #19037 üzenetére
Magentára gondolsz, amikor a pirosat írsz?
A TV-k és monitorok dogoznak piros színnel, összeadó színkeverésnél.
Nyomtatóknál kivonó színkeverés van, a magenta nagyjából a kék + piros + fehér kombinációja.És igen, pont a karbantartást javasoltam volna. Egyik fúvóka el lehetett tömődve. Tintás nyomtatóknál néha a fejet is pozicionálni kell, az is eredményezhet sor kihagyást.
-
PROTRON
addikt
válasz PociAti #19036 üzenetére
Korábban kérdezted a Brother MFC-J3540DW-vel kapcsoalatos tapasztalataimat.
Akkor még nem tűnt fel, mert csak 1-2x fordult elő, de mostanra feltűnt hogy a piros színnel nem stimmel valami.
Teszteltem és az eredmény, hogy az egymás alatt felett lévő sorok esetén, függőlegesen csak minden 6. oszlopot tudja rendesen pirossal színezni, mindig pont ugyanott. A többi 5 sorban következőt meg bordóra színezi, aztán megint a 6. oszlop rendes piros.Ugye sokféle oldalt nyomtatok, így eddig nem tűnt ez fel, mert nem dolgozom annyit piros színnel.
Más színnel nem csinálja, csak a pirossal.Merre induljak el hibakereséssel? Hátha van tipped.
Sztornó, rányomtam a karbantartási menüben a fej tisztításra, letolta a folyamatot, most már a piros szín is jó lett.[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
PociAti
őstag
válasz kevepapa #19034 üzenetére
Pedig pont az a jó konstrukció, amikor külön van a fényhenger (drum) és a toner.
Indokolatlanul pazarló az a megoldás, amikor a fényhengert minden toner csere alkalmával kidobjuk.
Létező legrosszabb forgatókönyv, amikor utángyártott fényhenger-toner egységet rakunk a gépbe, mert akkor nem csak a festékpor lesz valami olcsó szar, hanem a nyomtató lelke, a képalkotó egység, a fényhenger is gyenge minőségű lesz.
Brother fényhengerének élettartama 75.000 oldal,
hozzá való tonerből 4 különböző kapacitást árulnak: 3.000, 6.000. 11.000 és 18.000 oldalas.Fényhengert valószínűleg csak pár évente kellene cserélni, de ha már valaki annyit nyomtat, akkor bele kell férjen az is.
Utángyártott porral a fényhenger is gyorsabban öregszik. -
kevepapa
aktív tag
válasz kevepapa #19027 üzenetére
Noha nem érkezett válasz, a köz érdekében beteszem ide, hogy hosszas kutatás után mely két típus maradt a rostán:
Canon i-SENSYS MF552dw
Brother MFC-L6710DWSzinte hajszálra majdnem ugyanazt tudja a két printer (árban is ugyanott vannak), de végül a Canont választottam, mert annál nincs külön dobegység és nagyobb kapacitású a vele kompatibilis legnagyobb toner.
-
vjacintka
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy nyomtató vásárolni.
Csak fekete-fehér nyomtatás és másolás miatt kell, hivatalos dokumentumokhoz.
Átlag havi 80-100 oldalról van szó kb, állni max 5-6 napot állna,
A keret kb 60.000 ft.
A fontos az lenne, hogy leggyakrabban másoláshoz használom, mint azt említettem.
Sok esetben pedig a lap mindkét oldalán van szöveg, és már eléggé unom hogy, fordítgatnom kell a lapokat és ügyelni arra is, hogy ne csipkedje le az alját vagy tetejét.
Sajnálom ha nem elég egyértelmű a fogalmazás, nem értek hozzá annyira.Köszönöm előre is.
-
v.attis
őstag
-
v.attis
őstag
Sziasztok!
Nemrég váltottam Apple rendszerre és a MacBook-on hiányzik a kézi kétoldalas nyomtatás lehetősége.
Nyomtató: HL-1222-WE
Minden driver friss, még firmware-t is frissítettem, de semmi ilyen opció nincs sehol.
Erre van megoldás?
Windowson működik csak, Linuxot sem ment sosem (Mint, Ubuntu). -
phrenetiX
tag
Sziasztok!
Az alábbi elvárásoknak megfelelő multifunkciós, színes lézer nyomtatót keresek:
1. Lézer.
2. Színes.
3. Leginkább csak fekete-fehér szöveg nyomtatására, de havonta pár alkalommal előfordulhat, hogy színesben is nyomtatunk majd.
4. Nagyon változó, de kb. 50-100 oldal között.
5. 2 hétnél tovább nem.
6. Szkenner mindenképp kell (eleve multifunkciós legyen).
7. 170.000 Ft
8. Tonerből egy CMYK négyescsomag ne legyen több 30.000 Forintnál.
9. Kifejezetten utángyártott tonerrel használnánk majd.Előre is köszönöm a segítséget.
3 db Casio óra eladó (2 db G-Shock, 1 db Edifice)
-
kevepapa
aktív tag
Sziasztok!
Elfáradt a jóöreg irodai Ricoh nyomtatónk, szeretnénk egy megbízható, új készüléket vásárolni.
1. Tintás vagy lézer?
lézer2. Fekete vagy színes?
fekete3. Mire használnád?
többnyire csak szöveg nyomtatása, fényképes igazolványok másolása4. Mennyit nyomtatsz hetente/havonta?
átlagosan 3000 oldal havonta5. Mennyi a leghosszabb idő, amíg állni fog a nyomtató?
48 óra (=hétvégék)6. Milyen funkciókat vársz el?
gyors működés, kétoldalas dokumentumok gyorsszkennelése, egygombos másolása kétoldalas dokumentumoknak is, wifi7. Mennyi a keret? (Mennyire rugalmas?)
cca bruttó 400k körül jó lenne ha megállna, de a legfontosabb a megbízhatóság8. Árérzékeny vagy? (A létező legolcsóbb megoldás érdekel, akár bármi áron?)
a legfontosabb a megbízhatóság, ne hagyjon cserben a legrosszabb pillanatban9. Preferálod az utángyártott, vagy épp ellenkezőleg, a gyári kellékanyagokat? Esetleg utántöltögetni szeretnéd?
mindegy, a legfontosabb a megbízhatóság, ne hagyjon cserben.Előre is köszi a tanácsokat!
[ Szerkesztve ]
-
PociAti
őstag
válasz szoti27 #19025 üzenetére
Színes tintával való dokumentum nyomtatásakor az egyik legfontosabb tulajdonság az lenne, hogy a tinta legyen pigmentált.
WorkForce-oknál az van, az L-es sorozatnál pedig a szegmens felső része tartozik ide.
Szerencsére az L6490-es is már pigmentált tintát használ:
https://www.epson.co.in/i/C11CJ88503Üzemeltetési költségei kedvezőbbek az L-es nyomtatónak, a WorkForce pedig szolgáltatásban nyújt többet.
-
szoti27
tag
Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni.
Debrecen irodanyitásomhoz keresem megfelelő multi nyomtatót, van is elképzelés 2db, iroda nyitásakor 2-5 fő használja majd, későbbiekben 8-10, szerződések nyomtatása a cél, a minta dokumentumaink javarészt kék színnel íródnak, és vannak benne piros részek. Fontos a wifi, scan funkció.
A két nyomtató egy márkától van az egyik Epson ecotank l6490 a másik kiválasztott Epson Workforce Pro C5890DWF
Ecotanknak nagyon jó a patron takarékossága és ugye tölthető tubusból, a workforce meg gyors ennyit tudtam eddig leszűrni a netről.
Köszönöm nektek a rám szánt időt! -
Huroq
senior tag
Sziasztok!
Jelenleg egy kissebb irodában, már 7 éve üzemel egy Epson EcoTank L6190.
A 7 év alatt összesen 62 ezer oldal lett nyomtatva.
Összességében semmi bajunk nem volt vele, azonban az utóbbi 1-2 évben a lapadagolása eszméletlen körülményes lett. Javíttatni nem lehetett, még hivatalos szervizben sem.
Mostmár eljött az ideje, hogy lecseréljük.Elsődlegesen ugyan ezen a nyomtatón gondolkodunk csak az újabb szériáján.
Epson EcoTank L6290Érdeklődnék, hogy az aktuális nyomtató tulajdonságaival, van -e esetleg most ajánlottabb nyomtató? Az ár kategória ez a 150-160 ezer forint.
Köszi előre is!
-
PociAti
őstag
válasz radi8tor #19021 üzenetére
Kicsi, olcsó Xeroxokat kerülném, HP licence-nek tűnnek. Magas a fenntartási költség, mert toner és a fényhenger egyben van. Magyarán: irreálisan sűrűn kell fényhengert cserélni, ami az üzemeltetési költségeket indokolatlanul megnöveli. Utángyártottal olcsó, de akkor más sem a toner, sem a fényhenger sem eredeti, ami a minőségre elég rossz hatással van.
Emiatt a Xerox Phaser 3020BI felejtős.
Xerox WorkCentre 3025BI-hez az 1.500-as kapacitású toner 24.000 Ft. 16 Ft/lap rendkívül drága!
A Xeroxok B viszont már jó ideje az egyik legjobb kis-irodai gépek a piacon.
Otthoni nyomtatónak már talán túl nagyok, és 60-80k körül kezdődik az áruk.Ha jól látom, akkor 65-ért a Xerox B230 a legolcsóbb
https://www.arukereso.hu/nyomtato-c3134/xerox/b230v-dni-p706454979/
Tudja az AitPrintet:
https://www.xerox.com/hu-hu/irodai-megoldasok/nyomtatok/xerox-b230-printer/specifications -
radi8tor
MODERÁTOR
Sziasztok!
Xerox lézernyomtatók mennyire kerülendők?
AirPrint képes nyomtató kellene, és Xeroxnál van ebből választék. A Brother-eket amit látok Apple oldalán azok nem nagyon kaphatóak nálunk.Xeroxból Phaser 3020BI vagy WorkCentre 3025BI férne bele a keretbe. Utóbbi azért, mert szkenner vásárlás is volt a távlati tervek között.
Szerk: most látom AirPrint-re keresve ezt a HSZ-t. Xerox B225DNI felé kellene akkor venni az irányt? (fejlettebb szkennelési megoldás mint 3025-nél)
Amit nem mondtam el, hogy lakásba lenne, ez meg túl nagy... vagy csak meg kell szokni.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
wwenigma
Jómunkásember
Sziasztok!
Sok boldog év után IP7250-ünk megadta magát B200-as hibakóddal, fej tisztítás nem hozott megoldást most. (Egy éve igen) Érdemes próbálkozni pár ezres fejcserével (refurb) vagy milyen nyomtató lenne ami fénykép nyomtatásra alkalmas, illetve havi 10-15 színes oldal (poszter) lenne kitolva?
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
atala
Topikgazda
válasz BigBlackDog #19012 üzenetére
Hálózati mappába nem szoktam szkennelni, csak email-be.
De ha jól látom van Google Drive, Dropbox, Onedrive meg ilyenek.
Meg számítógépre is lehet, de én nem próbáltam. -
PociAti
őstag
válasz BigBlackDog #19014 üzenetére
Brother MFC-T920DW DataSheet - angol nyelvű PDF
Ebből gyakorlatilag az összes általános kérdésre választ kapsz.
Scanner Functions
Scan to E-mail - Scan directly into your e-mail application
Scan to OCR - Scan documents directly into your word processing application for instant editing
Scan to File - Scan to a file on your computer
Scan to USB - Scan directly to a USB flash drive
Scan To Microsoft Office - Scan directly to Microsoft Office file types via Brother Apps
Scan to Searchable PDF - Add via Brother AppsEgyik korábbi munkahelyemen a T700-as nyomtatóval egy hálózaton lévő számítógépekre simán lehetett szkennelni. Ki kellett választani kinek a gépére menjen az agyag és oda szkennelt. Előtte persze a számítógépre fel kellett telepíteni a nyomtató szoftverét (hogy megfelelően kommunikálni tudjanak egymással).
-
hcol7
senior tag
válasz BigBlackDog #19016 üzenetére
azzal a ket dologgal nem lesz gond.
-
Alex91
félisten
válasz BigBlackDog #19014 üzenetére
Ez van, nehogy mar neked legyen jo…
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
BigBlackDog
veterán
válasz Alex91 #19013 üzenetére
Visszanézve, csak a másolásnál emeltem ki, hogy "PC nélkül", beolvasásnál nem (másolást meg tudja magában). Valamiért egyértelműnek gondoltam, hogy hálózati nyomtatóként képes lesz az "önálló életre". Mondjuk van legalább mobilapp, így azért annyira talán nem fáj...
Viszont, ha jól látom, tankos, Brother (automatikus fejtisztítás miatt) nem is létezik ilyen képességgel.
-
Alex91
félisten
válasz BigBlackDog #19012 üzenetére
Irtad, hogy halozatra is akarsz szkennelni…
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
BigBlackDog
veterán
Végül a 920-as lett. Beállítás, telepítés nem volt problémás, meglepett, hogy gyárilag 2 adag fekete tinta járt hozzá. Viszont első csalódás is megvolt; ha jól látom, nem tud beolvasni hálózati meghajtóra. Esetleg csak én nem találtam meg ezt az opciót, vagy tényleg kell a szkenneléshez PC/mobileszköz még LANra rakott nyomtatónál is?
-
félisten
válasz PociAti #19010 üzenetére
NEM! A helyes a "duplex, egymenetes" páros. Olvasd el magát a problémafelvetést is, ugyanabban a hozzászólásban!
" illetve be kell látni, hogy az egész köteg forgatása kézzel gyorsabb, mint a két menetes duplex etetés, elég sokat gondolkodtam valami idő- és erőfeszítés-barát megoldáson. És nem találtam megoldást.
Plusz baromi sokat érdeklődtem körbe, levelezve a Canon és a Xerox ügyfélszolgálatával is. Mindkettő csak azt a megoldást ajánlotta, hogy vegyek tőlük duplex, egymenetes szkennert."Nem a két oldalas szkennelésre, hanem a gyors két oldalas szkennelésre kerestem megoldást, ami mehetett volna az egész anyag kézi forgatásával, majd szoftveres összefésülésével. Több bejegyzés óta arról írok, hogy kimondottan a sebességről van szó, és a többmenetes duplex szkennelés mennyire lassú tud lenni, és hogy ez miért jelent komoly gondot.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
PociAti
őstag
válasz MaCS_70 #19008 üzenetére
#18999 MaCS_70 hozzászólást idézném:
Plusz baromi sokat érdeklődtem körbe, levelezve a Canon és a Xerox ügyfélszolgálatával is. Mindkettő csak azt a megoldást ajánlotta, hogy vegyek tőlük duplex, egymenetes szkennert.
Erről beszélek már hozzászólások óta.Mi a cél? A lap mindkét oldalát szkennelje be a szkenner.
A mondat hogy hangzik helyesen:
vegyek tőlük duplex
, egymenetesszkennert.Az már egy teljesen új téma lenne, melyiknek mi az előnyei és hátrányai. Az eddig felmerült alap problémára, hogy a lap mindkét fele be legyen szkennelve a duplex szkenner a megoldás, mindegy hány menetben oldja meg.
-
PROTRON
addikt
válasz PociAti #18988 üzenetére
Bejön, jól működik, hozza amit kerestem, amúgy lehet "felbontott" volt, de minden alkatrész benne volt, szal nem láttam semmi hátrányt.
Az egyetlen amit nem tudtam kinyomtatni és emiatt továbbra is be kell járnom irodába, "páraálló", öntapadó papírlapra adattábla nyomtatása. Mondta a nyomtatószalonos hogy megpróbálhatom, de ehhez a papír típushoz lézernyomtató kell, de abból is olyan típus ami tudja a fényes, fotó papírra nyomtatást.
Elektromos dobozokba kell ilyen adattábla, ha kültérre kerül közvetlen víz elvileg nem érheti, de attól még a levegő megtámadhatja, beltér esetén nem gond ez, sima öntapadós papírral meglépem. Ott csak az zavart meg, hogy folyton elfelejtem hogy a papírtálcába melyik oldalával felfele kell berakni hogy jó oldalra kerüljön a nyomat.Milyen üzemeltetési szerződés? Erről a lehetőségről nem tudtam amikor megvettem az induló patronok kifogyásakor a teljes sort 25k körül.
Amúgy homeofficeban használom, de volt már olyan hét 1 db oldalt sem nyomtattam.
Azt írja a gép hogy még 1350 oldal van a yellow-ban ami a legjobban le van fogyva, a feketében még 2100.Eddig tartok 1680 oldalnál összesen, a kezdeti 550 (- a betöltési veszteség) oldalnyi töltettel együtt, figyelem bevéve hogy 1500-asok a színes és 3000-es a fekete kazetta elméletben, egy ideig elleszek még velük.
Szal a patronok nálam kb másfél-2 évre elegendőek 25k hufért, szal nem tudom hogy milyen üzemeltetési szerződés van ami ennél olcsóbb megoldást ad.
Persze értem hogy karban kéne tartani a gépet, de azt inkább megtanulnám mint x havonta beengedni az otthonomba idegent.
Oldalanként kb 8 hufra jön ki a tintaköltség.[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
félisten
válasz PociAti #19007 üzenetére
Ez triviális -- és nem is állítottam az ellenkezőjét. Majdnem húsz évig megvoltam a kétmenetes duplexszel -- de az egymenetes, tekintettel a brutális szkennelendő mennyiségre, komoly megváltás számomra -- és azok számára, kiknek még sokat kell szkennelniük.
Egyébként kíváncsi lennék, hogy ténylegesen mennyivel kerül többe egy extra beolvasósorral történő gyártás, mint a lapforgató mechanikáal.
MaCS
-
PociAti
őstag
válasz PROTRON #19004 üzenetére
Automatán* tudja, és folyamatot automatizálni az nem azonos fogalom.
Azt pl. honnan tudná, hogy
- egyiket normálisan pozícióban szkennelted be,
- másikat meg fejjel lefelé?- Vagy hogy melyik a páros és melyik a páratlan?
- Az első ezeket az oldalakat tartalmazza: 1, 3, 5, 7
- a második pedig: 2, 4, 6 (és nincs 8-as oldal).
- ez akkor tud különösen zavaró lenni, ha a második szkennelésre átforgatja a lapokat és te emiatt a 6, 4, 2 sorrendben szkennelted be őket.Csak 2-3 apró paraméter, amire oda kell figyelni a scriptnél, ezért nem lehet kikapcsolt aggyal, biorobotként csinálni. Vagyis lehet, mert nem lesz baj, nem is kell újra szkennelni, csak második, harmadik próbálkozásra jól kell paraméterezni.
* Automatán akkor tudná, ha lenne előtte OCR folyamat, és lennének lapszámozások.
Egész biztosan léteznek már erre is programok, melyek jellemzően felhőben végzik el ezt a folyamatot.
És van egy másik eljárás erre, amikor QR kódokat, vagy más vezérlőket nyomtatnak a dokumentumra, esetleg utólag matricaként ráragasztják.Technológia bemutatására pár link:
Smart Notebook and How It Uses the QR Technology
Illetve a Rocketbook egy ismert képviselője a Digital Notebook-oknak.
-
félisten
válasz PociAti #19002 üzenetére
A FlexiPDF a SoftMaker terméke (már). Ők csinálják a kb. egyetlen érdemben használható MS Office alternatívát -- érve ezalatt az tényleges kompatibilitást. Németek, de egészen használhatóak a programjaik. A PDF-ek oldalvariálását a programban én eddig csak kézi megoldásban tapasztaltam, de amint visszatérek a szürke hétköznapokba (értsd: leülök a dolgozós gép elé), megnézem, hogyan működik náluk a merge.
Az egymenetesség időben számít sokat. Különösen, ha sok száz oldalt kell beolvasnod, és szorít a határidő, akkor nagyon nem mindegy, hogy simán egy menetben csak áthúzza magán a szkenner a lapot, vagy 90%-ban áthúzza, megfordítja, megint 90%-ban áthúzza, megint megfordítja, és ezek után adja ki. Ez a mechanika sebességétől függően 3-5-szörös időtartam. (Saját mérés nem egészen alsó kategóriás készülékeknél.) A régi HP-m lassabban fordít, mint ahogy olvas!
Otthoni használatra tényleg bőven jók a többmenetesek, még jópofa is ahogy forgatják a lapokat. Feltéve, hogy vissza is fordítják -- nem úgy, mint a régi Canonom, amelyik csak odafele fordított, aztán lett a végén egy dokumentumom 2-1-4-2-6-5 oldalsorrendben...
MaCS
-
PROTRON
addikt
válasz PociAti #19002 üzenetére
"
FlexiPDF-et nem ismerem, de leírása alapján tudná az is, ezek miatt:
- Add, reorder and delete pages
- Merge and split PDFs
Semmi másra nincs szükség.
"A Brotherhez kapott paperport és a pdf viewer + is tudja ezeket, még se tudok neki közvetlenül ilyen parancsot adni.
A merge ugye egymás mögé pakolja a doksikat, a reordert meg arra értik hogy manuálisan, kézzel megteheted hogy átrendezed, de automatán ezeket nem tudja.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
PROTRON
addikt
-
PociAti
őstag
válasz MaCS_70 #19001 üzenetére
Mai világban szakácskönyv alapján ételt elkészíteni sokkal, sokkal bonyolultabb és a kimenetele is kétségesebb.
Windows-t nem ismerem, de a Windows Subsystem for Linux-nak hála már könnyebben megoldható, mint bármikor. Videók alapján gyerekjáték kategória.
FlexiPDF-et nem ismerem, de leírása alapján tudná az is, ezek miatt:
- Add, reorder and delete pages
- Merge and split PDFs
Semmi másra nincs szükség.
Valóságban mennyire körülményes ezzel az ablakos programmal dolgozni azt nem tudom.---
A szkennernek nem kell egymenetesnek lennie, hogy duplexben tudjon szkennelni. Az egymenetsség nem követelmény. Csak egy variánsa a duplex szkennereknek.
-
félisten
válasz PociAti #19000 üzenetére
A szkripteléssel sajnos én sem tudok mit kezdeni, a felhaszálók többsége pedig azért alattam van. Pedig a Bash nem idegen számomra, de hogy egy szkennelési megoldásra Windows alatt hogyan és milyen szkriptet írjak és azt hogyan alkalmazza, már teljesen ismeretlen terület számomra.
Ahogy elnézem, sajnos az általam használt FlexiPDF sem tud oldalsorokat összefésülni. Pedig nagyon triviális igénynek tartom. (Meg is írom nekik, egészen jók a felhasználói igények kezelésében.)
"Egymenetes szkenner amikor egy mozdulattal behúzva a lap mindkét oldalát egyszerre beszkenneli. "
Pontosan ebben ez értelemben használtam én is.MaCS