- iPhone topik
- Nincs több titok: íme, a Samsung Galaxy TriFold!
- Samsung Galaxy Note20 Ultra - a tollnak nincs ellenfele
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fotók, videók mobillal
- Műholdas AI chippel fedné le a bolygót a Samsung
- Szakított a OnePlus és a Hasselblad
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Nem lesz iPhone 19
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KisTücsök
addikt
Yatseval, hogy lehet elindítani a kodit? Rányomok a főkapcsolóra és azt írja, hogy "starting : xbmc" ... "wol küldés. A kiszolgálónak el kell indulnia".
De nem történik semmit.
-
Oszilaci
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Openelec mindkét gépen ,verzió ugyan az csak az egyik hd6450 a másik HD5450
Egyik egy plazma másik LED tv -
-
stickermajom
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
Köszi! Úgy néz ki most jó. Beállítottam 24, 50 és 60 Hz-re is ugyanazt a méretet FullHD-n és 720p-n is, így most úgy tűnik nem ugrik össze. Erre nem gondoltam.

(#33895) Celtis Amikor elindítottam a filmet ugrott csak össze.
-
Celtis
veterán
válasz
stickermajom
üzenetére
Az állítás után egyből összeugrik vagy ha elkezdesz egy filmet nézni?
-
MasterMark
titán
válasz
stickermajom
üzenetére
Minden frekvenciához külön túlpásztázás tartozik.
Jól állítottad be, de a túlpásztázást az összes frekvencián be kell állítani, nem csak az asztal frekvenciáján.
-
Celtis
veterán
válasz
schferenc77
üzenetére
Magyar webshopból nem rendelhető. Viszont a pulse-eight oldaláról rendelve is 7 napon belül visszaváltható, beleértve a szállítási díjat is. (Viszont a visszaküldés díját bukod)
Ha fut a Kodi és van libcec, akkor szerintem fog működni. User fórumok mit mondanak? Ha minden kötél szakad, eljöhetsz hozzám a nasoddal kipróbálni. -
stickermajom
addikt
Az mitől lehet, hogy ha beállítom Kodiban hogy a képfrissítési frekvenciát állítsa a filmhez, akkor összeugrik a kép? Minden oldalon marad kb. 4-5 centi fekete csík.
Ez alapján csináltam, az ott beállított dolgokkal. Tudja a TV a 24p-t elvileg.Alapból a Windows és a Kodi is jó, Catalystban nincs beállítva ilyen nagyítás/kicsinyítés, 0%-on van.
-
dethroner
veterán
válasz
zoltan6
üzenetére
Köszi srácok, egyszer kipróbálom ezt a Kodi-t is, de jelenleg nincs szükségem az említett filminfók, borítok, feliratok + multimédiás rendszer dologra. Egyet akarok, hogy filmet játsszon le, semmi más igényem nincs egyelőre. Így azt hiszem marad a MPC-HC 2D film esetén, a powerdvd pedig a 3D-re.
-
schferenc77
aktív tag
Sziasztok!
Magyarországon lehet valahol Pulse Eight CEC adapterhez hozzájutni? Egy QNAP NAS-ra raknám és egy Samsung TV távjával működne. A QNAP-on a legfrissebb KODI fut (tehát van rajta/benne libcec támogatás), de azét lenne jó magyar (pláne online) boltot találni, mert ha mégsem jön össze, akkor vissza lehet küldeni (külföldi boltnál ez kérdéses).
Jól értem, hogy ez USB-vel és HDMI-vel csatlakozik a gépre (nálam a NAS-ra), és hdmi-vel a monitorra, és a CEC jeleket átrakja a gép USB portjára (és a gép driver-re felelős a vezérlésért)? -
PuMbA
titán
válasz
Celtis
üzenetére
Igen, én "rakattam fel", én vagyok az elkövető

Innen kezdődött az egész:
"Sziasztok!
Eddig a samu tévém beépített lejátszóját használtam filmnézésre, de a legtöbb hozzászóló szerint sokkal jobb minőséget lehet kihozni a filmekből ha külső media player-t, vagy pc-t használok"Ha a legjobb képminőség a cél, akkor nem kérdés, hogy ezt az MPC-HC + madVR-t adja, ha meg szerinte nem éri meg a beépített lejátszóhoz képest, akkor úgyse fogja se ezt se a Kodit használni, ezért tartottam feleslegesnek feltenni a nagyobb tudású Kodit elsőnek, mert az kevesebb minőségi különbséget fog neki mutatni

Pepszi: Hát igen, külön VGA-val már identitás zavarban lesz a géped (most akkor HTPC, de játékra is kell), mert nem fog keveset fogyasztani.
-
Pepszi
tag
Próbálom picit túlméretezni.

Idén 10 éves lesz a srác és most éppen lego batman helyett már batman arkham kezdi érdekelni.
(csak feltelepítettem és 1-2 percet néztem bele, de kicsit szaggatottnak tűnt)
Bár lehet, erre inkább konzol az okosabb megoldás, de egy plusz vga talán olcsóbb. -
PuMbA
titán
-
zolaas
senior tag
Egy cimborának kellene 1 Htpc kuckó.
Szempontok:
-HiFi méret (43cm szélesség) (mini vackok kilőve)
-Kijelző
-Minőségi anyagok - Semmi (kevés) műanyag
- a többi másod - sokadlagos -
Pepszi
tag
sziasztok,
szenvedek egy ideje a jelenlegi konfigom lehalkításával, de kezd elegem lenni és inkább építenék egy újat.
Most igy néz ki:
E8500+arctic cooling (nagyjából ok)
MSI GT630 +gyári hűtés ez most a leghangosabb rész. a ventit a bios nem engedi 50%nál lejjebb tekerni
XFX 450 táp (ok)A felhasználás 90%-ban torrent/media pc (kodi)
Időnként a kölykök játszanak Lego Batman, Raymen stb egyszerűbb játékokkal.Kinéztem az alacsonyabb fogyasztású i3 procikat a célra 4130T vagy 4330T. A kérdésem, hogy VGA nélkül a HD4600 elég ezekre a kisebb játékokra? Nem nagyon találok passzív VGA-t.
A másik nehéz kérdés a ház lesz.
mATX méretben valami jól szellőző vagy egy hangszigetelt? -
Melorin
addikt
Van lehetőség a Kodiban arra, hogy automatikusan letöltse a hozzá való sync feliratot minden filmhez amikor elkezdem lejátszani?
Tehát ne kelljen mégcsak be sem lépnem a feliratok/letöltés menübe. -
zoltan6
addikt
válasz
dethroner
üzenetére
teljesen más a kettő a mediaplayer classic az csak egy lejátszóprogram,a kodi pedig egy komplett multimédiás rendszert csinál a gépedből rengeteg extra szolgáltatással.pld.film leírások,borítók,automatikus feliratletöltés filmekhez stb.youtube-n találsz róla rengeteg videót kodi,vagy xbmc-re keresve (régebben xbmc volt a neve)
itt pedig egy részletes leírás a kodi használatához,nem kell tőle megijedni csak elsőre tűnik bonyolultnak,feltelepíted,átállítod a nyelvet magyarra,aztán megy minden mint a karikacsapás.
XBMC kezdőknek 1. rész - Filmek
van az írásnak több része is ott jobb oldalt. -
PuMbA
titán
válasz
dethroner
üzenetére
Az, hogy a Kodi felületét használod, de amikor elindítasz egy videót, akkor az MPC-HC-val történik a filmlejátszás
Egyébként a leírtak alapján neked semmi szükség sincs a Kodira, mert nem okosabb az MPC-HC-nál lejátszásban, ellenben bonyolultabb és te csak a legjobb képminőséget akarod megcsekkolni.tom_tol: Színfelskálázás miatt minden esetben, de 1080p esetén természetesen a legkevesebb. A HD filmek lejátszása topikban az Összefoglalóban van egyébként leírás róla, ha csekkolni akarod MPC-HC-val

-
dethroner
veterán
válasz
Celtis
üzenetére
Köszi a linket.
Külső lejátszót nem tervezek venni, eddig a tévé beépített playert használtam, és lehet mondani hogy azért mert nem próbáltam ki más lejátszási módot, de azzal is teljesen meg voltam/vagyok elégedve. Csupán a FH 3D miatt próbálnám ki a pc-ről lejátszást és mert olyan sokan írják hogy micsoda különbség van a beépítetthez képest, szóval kipróbálnám, hiszen pár ezresből (kábel vásárlás) megúsznám. -
Celtis
veterán
válasz
dethroner
üzenetére
Szerintem tedd fel és próbáld a Kodi-t. Kodi=XBMC
Utána bőven ráérsz külső lejátszót hozzárakni, ha nem lennél elégedett a képminőséggel. Minek az elején túlkomplikálni, ha még azt sem tudod miről van szó.
Itt van némi leírás
Egy lényeges beállítás van. A videó/lejátszás beállításoknál a "képfrissítési frekvencia iogazítása a filmhez" legyen bekapcsolva. -
dethroner
veterán
Á, igen, Te voltál aki pár hete végigvezetett a MPC-HC dolgon
Szóval akkor most ismét bambáskodok egy sort.
Kodival szokták meghívatni az MPC-HC-t, hogy legyen madVR. Kész, már ennél a mondatnál ledobta az agyam az ékszíjat
Mit jelent ez? A másik részét, vagyis hogy filminfók azt értem, arra semmi szükségem sincs, a lényeg hogy ha mkv-t játszok le akkor jól működjön, ha meg BD iso-t, akkor a menüt is használhassam. Hú, de nagyon az alapoktól kell elindulnom ebben. -
dethroner
veterán
válasz
zoltan6
üzenetére
Köszi a választ.
Mi ez a kodi, sose hallottam még róla
Van valami okosság, amit a beállításaiban meg kell csinálni, vagy csak használni ahogy feltelepül?
Korábban egyik fórumtárs javaslatára feltettem a MPC-HC-t valami madvr dologgal együtt, de nem használtam sose még. Jobb ez a kodi mint a media player classi? Bocsi a sok kérdésért, de sose néztem még pc-ről filmet, abszolút kezdő vagyok ebben a témában. -
dethroner
veterán
Sziasztok!
Eddig a samu tévém beépített lejátszóját használtam filmnézésre, de a legtöbb hozzászóló szerint sokkal jobb minőséget lehet kihozni a filmekből ha külső media player-t, vagy pc-t használok. Nos, mivel az utóbbi már megvan, 1.4-es hdmi kábellel összekötöttem a tévét a pc-vel. Már csak az lenne a kérdés, milyen lejátszó programot javasoltok, mit használ mostanában a többség megelégedve? Szoktam 3D filmet is nézni, szóval olyat szeretnék ami tudja ezt. Vagy külön 2D és 3D filmhez más lejátszót? -
drdr
senior tag
válasz
stickermajom
üzenetére
Azért egy villanyszerelővel is érdemes lenne átnézetni a lakáson/házon belül a vezetékezést. Esetleg egyes "nagy" fogyasztókat másik körre tenni. Ha nincs gond a belső (mérőóra utáni) hálózattal, akkor az áramszolgáltatónál is lehet reklamálni a a hálózati feszültség minősége miatt).
-
windlord
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
Htpc: kodi avagy mpchc+madvr.
FullHd videok, zene...
Jatek nem jatszik... -
stickermajom
addikt
válasz
Warter
üzenetére
Hm, ez jó tipp, remélem csak ennyi mindössze. Taskbaron még nem tiltottam le a popupokat, előfordulhat, hogy egy "A számítógép veszélynek van kitéve" üzenet feljön és az megfogja egy pillanatra. Csak nem értem, hogy akkor miért sötétedik el ahelyett hogy az asztalra ugrana. Ha hazaérek kipróbálom.
-
-
Warter
addikt
válasz
stickermajom
üzenetére
Nézzél szét a szoftverek között, nekem akkor volt ilyen, amikor valamelyik szoftver auto updaten volt a háttérben és feldobott egy ablakot amitől a kodi persze lement elsőre hídba, majd ugye a kodi launcher visszahozza a fókuszt, szóval megy tovább a dolog. Vannak ilyen anomáliák.
-
-
-
windlord
őstag
Ismeritek ezt a házat?
Ms-Tech CI 70
Nekem bejön, csak a tápja jó lehet?
Ismeritek? -
canniball
nagyúr
válasz
stickermajom
üzenetére
Ismerős helyzet, én is évekkel ezelőtt megvettem az áramkimaradások miatt, azóta egyszer volt rá szükség...
Persze, első a sw-s bütykölés.

-
stickermajom
addikt
válasz
canniball
üzenetére
Sajnos valószínűleg nem úszom meg a szünetmentest, régóta tervben van, mert vannak azért problémák. Bár körülbelül másfél hónapja (pont mikor kinéztem, hogy végül is milyet vennék pontosan..
) ezek abbamaradtak.Előbb valószínűleg át kell néznem majd a Windows és a kodi logjait, hátha találok valamit.
-
canniball
nagyúr
válasz
stickermajom
üzenetére
Nálunk ha fél fokozaton (de csak ott, teljes gőzön nem) megy a ház közepén lévő fürdőben a hajszárító, akkor a ház elejében búgni kezd a UPS, a ház végében meg az erősítő. Szóval nem feltétlenül kell ehhez napkitörés.
Nem biztos hogy "komoly szünetmentes" kell neked, lehet elég lenne egy zavarszűrős elosztó is. Már persze ha tényleg ez a gond.
-
zolaas
senior tag
Update II.:

Kész vagyok. Tegnap este hazamegyek, bekapcsolom a Htpc-t indul a Kodi (automatikusan) eddig ez sose ment...mondom ezt meg milelte. Nézem a hangot, ugyanúgy csak pcm van. Gondoltam egyet és a közvetlen hangtovábbításnál kivettem a pipát, majd újra vissza, és láss csudát, minden fasza

Most már csak a távot kéne működésre bírnom...
Ezt vki lefordítaná nekem érthetőbbre? ( A google-s fordító nem sokra jó.)
Köszönöm. -
stickermajom
addikt
Elsötétülés margójára: a múlt heti sarki fény idején a TV-m teljesen meg volt hülyülve, többször elsötétült, nem igazán lehetett használni. Ez így oké is volt, de alapból?
Meg kell figyelnem, hogy a hűtő mikor kapcsol be, mert azon kívül fogyasztó tegnap egészen biztosan nem ment, egyedül voltam otthon. Egy UPS beszerzése régóta tervben van a NAS miatt, de úgy tűnik kicsit komolyabba kell beruháznom, hogy a TV és a HTPC is menjen róla. Talán az kiszűrné az ilyen hálózati zavarokat. Persze előbb a szoftveres részt kell kizárnom.
Egyelőre úgy tűnik, hogy bekapcsolásonként egyszer fordul elő random időközönként. Tegnap pl. mielőtt sorozatot néztem volna a menüben turkáltam és ott sötétült el, később a sorozat közben már nem.
-
windlord
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
Akkor mire erdemes epitkezni, AMD vs Intel?
-
Gombinyó
őstag
válasz
stickermajom
üzenetére
A10 7850k, 8gb ram meg ssd. Menüben még soha nem fordult elő és filmnél se. Tippem sincs mi lehetett.
-
PeterPH
senior tag
válasz
stickermajom
üzenetére
Nekem akkor volt ilyen jelenség még E350-nél mikor az asszony a konyhában le/felkapcsolta a neon-t, és az bezavart valahol. Mióta lecseréltem J1800-ra azóta nem volt ilyen, pedig a PicoPSU, a HDMI kábel és a TV is ugyanaz mögötte.
-
Sefter
veterán
Ezt próbálta már valaki?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
Jobb lesz, amennyiben Dual Channel-es az APU.
-
zoltan6
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
amit egy átlag felhasználó észre sem vesz,csak aki memória teszteket futtat egésznap

Dual vs Single Channel -
Melorin
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
Mi az a bd light mode?
-
Gombinyó
őstag
válasz
stickermajom
üzenetére
Igen. Valamelyik sorozatnál előfordult már nekem is. Megy pár percet a rész aztán elsötétül a kép mintha frekvenciát váltana indításnál aztán megy tovább. Nem tudom mi lehet ez az anomália. 1080p webripet néztem vele.
-
windlord
őstag
Egy véleményezést szeretnék kérni.
Elvetem a j1900 passzív megoldását.
Amire azt mondom, hogy most játszik:Alaplap: Asus AM1I-A
Proci: AMD Athlon 5350
Ház_cube fajta: Sharkoon QB ONE, Sharkoon CA-IHa már ilyesféle ház és nem passzív lap, akkor már tennék bele egy atx tápot...
Be Quiet 300W.Memóriát nem tudom, de 4GB DDR3.
Természetesen lenne egy SSD és -tán- egy HDD...
Szerintetek milyen egyszer összességében?
MasterMark:
Akkor jól emlékeztem.
Köszönöm! -
eastsider
nagyúr
válasz
stickermajom
üzenetére
-
stickermajom
addikt
Valaki tapasztalt már olyat Kodival, hogy lejátszás közben egy pillanatra megakad, elsötétül a kép, aztán ugyanonnan megy tovább? Eddig két sorozatból kétszer fordult elő.
Windowsban mindenféle képernyőkímélő, sleep mode stb. ki van kapcsolva.
-
Melorin
addikt
BD iso-t miért nem tudok lejátszani Kodiban? Azt írja indításkor, hogy nem lehet megjeleníteni a menüt. Kit érdekel a menü, nekem csak az kéne, hogy induljon a film.
Működésre lehet bírni valahogy? -
eastsider
nagyúr
Sziasztok
az mitől lehet, hogy a KODI nem tud libraryt létrehozni a sorozatok mappámról.
files-ba belépve ott van szépen minden, de olyan libraryt, mint a filmekből nem. tök üres, ha belemegyek a tv showsba.
külön mappában vannak a sorozatok és a filmek -
eastsider
nagyúr
ugyan ilyenem van
nekem a zold win gomb inditja kodit. ezt hasznaltam: [link], lehet van jobb megoldas is, de nekem tokeletesen megy. be is lehet vele kapcsolni a gepet stb.stb.
mondjuk a hangero fel gomb egyedul nem megy, az lerakja talcara a kodit. sehogy nem tudtam atmapolni kodin belul.
-
GRaul
őstag
Sziasztok,
Van egy ilyen kütyüm. [link]
Ennek a gombjait nem tudom valahogyan kulon beprogramozni? Pl windows media center gomb nyissa az xbmc.. stb stb -
tom_tol
addikt
Már többször előfordult, hogy ha egy filmet nem fejezünk be és másnap folytatni szeretnénk onnan ahol abba hagytuk, nincs hang. Formátum független. Win8.1 + Kodi 15.0-Alpha1
-
Skillet
addikt
válasz
zolaas
üzenetére
Igen, nálam az volt. Gondolom addig nyomkodtam össze, állítgattam, hogy a master user helyett minden bekapcsolásnál betöltött egy általam korábban készített profilt, amiben még teljesen más beállításokat használtam.
De elképzelhető, hogy nálad teljesen más gond van. Ha bekapcsolás után nincs hang és leellenőrzöd a hangbeállításokat és minden rendben, akkor passz. De ha el van állítva pár dolog, akkor a profilokat is érdemes lehet megnézni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Tőzsde és gazdaság
- iPhone topik
- PlayStation 5
- alza vélemények - tapasztalatok
- BestBuy topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Nincs több titok: íme, a Samsung Galaxy TriFold!
- Samsung Galaxy Note20 Ultra - a tollnak nincs ellenfele
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman T4 Plus A-data 600W
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3703, 100% Akkumulátor
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Natural Titanium Titán dizájn, 5 optikai zoom 256 GB- Gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3726
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Szóval akkor most ismét bambáskodok egy sort.
Mit jelent ez? A másik részét, vagyis hogy filminfók azt értem, arra semmi szükségem sincs, a lényeg hogy ha mkv-t játszok le akkor jól működjön, ha meg BD iso-t, akkor a menüt is használhassam. Hú, de nagyon az alapoktól kell elindulnom ebben.