- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Yettel topik
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
"DSLR vázakban a zár 10-15E expóra van tervezve."
Jó az 50E expónak is belépő szinten, 100-150E expónak középkategóriában, a profi vázak meg 300E expót tudnak papíron, de ennél jóval többet elketyegnek.
Ha igaz, nemrég több mint másfél millió (!!!) expót olvastak ki egy hazai fotós 5D2-jéből...
"...a 350D-ről pl. tudom hogy az XP utáni rendszereken nem olyan egyszerű a képek importálása a számítógépre. "
Már miért? Elég régen feltalálták már a kártyaolvasót.
"...a szenzor poros..."
Lehet takarítani, nem egyszer használatos eldobható cucc.
-
a shutterlife azért torzít kicsit, akiknek semmi bajuk a zárral, kevésbé írják be oda.
az meg hogy a win mit ismer fel... kártyaolvasó. a mostani vázam szerintem még nem is látott usb kábelt
egyébként jogos, hogy a régebbi vázakban van némi kockázat, de ezért olcsók. ennek ellenére szerintem érdemes lehet régebbi vázat venni, főleg ha az ember még nem találta ki, hogy tényleg akar-e komolyabban erre költeni.
-
fattyu
veterán
"DSLR vázakban a zár 10-15E"
Tényleg?
Minden más állításod is pontatlan és csúsztatott de ez azért derék
Te tudod hogy xp után nem olyan egyszerű a képek importálása, de hálistennek a se 7es otthonim se a 7es laposom nem tud erről.
Milyen egy elhasznált tengely?
Poros? Jogos uj gépekbe bele se megy.Ha csak butaságokat vagy féligazságokat tudsz mondani olyannak aki semmit nem tud jobb volna nem "segíteni"
-
Mikisys
őstag
Megéri és megérdemli a vaku, ha egyébként jól működik.
Tessék a macera előtt a vakut elvillantani, majd az elemeket kivenni!
A pufikondit ki kell sütni, de nem egy csavarhúzóval, hanem egy hálózati 40W(25W)-os égővel.
Az átalakításhoz van a neten is egy leírás, Én azt követtem, de nem tudom, hogy hol található, már elfelejtettem.
Sok sikert!Üdv!
-
scarabaeus
őstag
Canon talpú Sunpak PZ5000AF vakuval használtam az FZ20-ast, nem bánta, se a vaku, se a gép (arra emlékszem, hogy a Nikon talpúakból topiktársak kiszerelték a fölös tűket a gépen való használatra, de hogy azért-e, mert bezavart nekik, vagy egyszerűen kényelmetlen volt felrakáskor, nem rémlik már, mégis csak 7-8 éves hozzászólások voltak).
-
*Ropi*
félisten
Miért nem? A K200D-nek ISO 1600-nál van vége, így tippre az 1000 pontosan exponálva még viszonylag zajmentes lehet rajta. A helyedben kipróbálnám: annyit megér a dolog, max. nem jön be...
A 40D-im 3200-ig tudtak: simán használtam őket annyin is, ha kellett. Persze számolni kell az ilyenkor kötelezően bekövetkező dinamika csökkenéssel és színcsúszással, de valamit valamiért.
-
Mikisys
őstag
Nem tudom, hogy melyik Chinon vakud van, de azok a régebbi gyártmányok megbízhatóbbak.
Én nem szeretem az össze-vissza, mindenfelé állítható, zoom-os vakukat.
Általában ha vaku kell, akkor azért, hogy viszonylag gyorsan készíthessük el a felvételt, vagy ne maradjunk le valamilyen eseményről, ha már ott vagyunk a közelében.
Ekkor viszont jobb a direkt vaku, ISO200(400)-on és durr!
A legnagyobb teljesítményű vaku is kevés, ha nincs idő beállni a felvételhez.
Derítéshez pedig ma már olcsóbb egy LED-es, akkumulátorról működő reflektor, ami akár órákig is bírja.
Nekem két Hanimex X418-as vakum van, átalakítottak, persze, és tökéletesen lehet használni őket.
Szimpla jószágok, de gyorsan töltődnek és megfelelnek nekem. ( Duracell-PROcell elemekkel használom.)Üdv!
-
*Ropi*
félisten
"...ha a gépemen a papucs sima hagyományos, tehát egy 0 és egy érintkező van középen, akkor egy Nikonra, Canonra vagy akármilyen gépre tervezett, több adatcsatlakozással rendelkező vakuval azért együtt tud működni?"
Az a vakutól függ. Régebbi Sigma vakukat csak trükkösen, a Metzeket meg sehogy nem lehet elsütni középponti érintkezőről. Vagy E-TTL kábelt, vagy E-TTL kioldót használsz. Utóbbiak sem drágák, 20000 Ft-ból megvan 1 pár.
-
Mikisys
őstag
Hmm.
Én a Chinon átalakításával kezdtem volna, így hamarabb kiderülne, hogy mire képes a meglévő gépekkel.
Nem tudom abban a boltban mik vannak? Talán valamilyen jobb állvány, akkutöltő, akkuk, hordtáska, memóriakártya, LED-es fényvető-reflektor, esetleg video-felvevő?
Nem érdemes drága vakut venni, az sem jobb, csak bonyolultabb, nehezebb kezelni, vagy a géppel vezéreltetni, stb.Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- Xbox Ultimate előfizetések
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest