Aktív témák
-
Cagm^c
tag
válasz
DemonDani #4515 üzenetére
Játék közben átlagos embernél tényleg 0,35-0,5sec lehet a reakcióidó. De nem ez az embirei határ.
Külön is kell választani a kettőt. Reflexmérésnél, 100m rajtnál konkrétan odakoncentrálunk, minden izmunk, idegünk megfeszül, de csak rövid ideig kell ekkora teljesítmény. 1 óra játék során ez kivitelezhetetlen. -
Cagm^c
tag
100m-es síkfutásban aki 0,1sec-en belül elindul a lövés után, az kiugrott. Azért mert a 0,1sec-et tartják az emberi határnak. Tehát, aki gyorsabban rajtol, az már a lövés előtt "megfogalmazta a gondolatat", hogy elindul.
Vagy valami ilyesmi.Találtam egyszer a neten egy báránylövögető reflexmérő játékot. Bal oldalt bárányok vannak. Ha az egyik elindul, le kell lőni. De néha csak beijesztenek, és ha akkor lőssz, akkor büntit kapsz. 5x kell lőni, és átlagolja. A legjobbam 0,1248sec-es ÁTLAG. Sprinter voltam (legalábbis kezdetben). Tehát lehetségesek az ilyen reflexek.
Mértem egyet az előttem szóló kolléga progijával:0,2029sec. Volt benne egy 0,104sec-es is.
-
Cagm^c
tag
válasz
Bluegene #3968 üzenetére
[OFF]Az elmúlt években a processzorok órajele se nőtt. A magok számát emelgetik ott is.
Órajelgenerátort tudnak csinálni 10GHz-eset is, de a többi alkatrész késleltetési idejét levinni olyan kicsire, hogy minden felfutó élet érzékeljen, és szinkronban maradjon a rendszer, szinte lehetetlen. Legalábbis nagyon nehéz. Nehezebb mint a magok számát emelni.
Órajekben meg amúgy sem kéne a CPU-t a GPU-val összehasonlítani. Teljesen más felépítésű chipek.
[/OFF] -
Cagm^c
tag
válasz
South Velen #3929 üzenetére
Hát én nagyon remélem, hogy igen, és az 5870-be egy másik chip kerül. Egy méretre akkora, mint ami most a 4870-ben van. Abba beleférhet az 1600-2000 SP.
Nekem az se számít, ha kezdetben nem lesz kapható. Úgyis csak jövő március környékén szándékozom lecserélni a kártyámat. Akkor meg gondolom már hemzsegnek a gyári OC-k.A másik lehetőség pedig az, hogy marad ez a pici chip, de 1000MHz-en. Ha már úgyis ebbe az irányba mentek el a 4890-el ( mármint a brutális órajelnövelés ).
Mitől nő jobban a játékokban mutatott teljesítmény? SP vagy frekvencianövelés?
Szerk: Megjegyzem, hogy a 4850 szerepét már most is felváltották egy kis chippel, és az igazi "nagyok" most a 4870 1GB és a 4890. A 4770.ből még így sem hoztak mi mindent. Gondolom nem véletlenül tiltja az AMD az OC-t.
-
Cagm^c
tag
válasz
Bluegene #775 üzenetére
Én ehhez még annyit fűznék hozzá, hogy igen kicsi a valószínűsége, hogy majd 1 évi fejlesztés után 10%-kal tudják csak növelni a teljesítményt, és maradnak azonos gyárt. tech.-en.
Ha ez így lenne, akkor az ATi mi a fenét csinált az elmúlt időszakban? A Dx 11-es karikat fejlesztik, amikor azokhoz már eddíg se sok kellett?
A 40nm-t valószínű fel akarják vezetni az év végi karik előtt. Mikor tegyék ezt meg, ha nem most? Kijönne az RV790 55nm-en és nyár végén jönne még egy verzió, de az már 40nm-en? Ez nem az nV. Ne tévesszük össze.
Mod: ez kiegészítés akart lenni Bluegene kommentjéhez, de rocket-hez szól.
-
Cagm^c
tag
válasz
ulveczkii #371 üzenetére
Logikus lépésnek tűnik számomra. A jelenlegi termékpalettával nem lehet kihúzni Q3-Q4-ig. Az nV nagyon nyomul mostanság.
Egy jó 30%-os teljesítménynövekedés, feljavított PowerPlay aztán késsz is az új best buy kari alapja.A fogyasztás szvsz a leggyengébb pontja az RV770-nek. Nagyon sokat fogyaszt ahhoz képest, hogy 55nm.
-
Cagm^c
tag
Lehet várni olyat a HD5-ös szériától és az RS880 chipsettől (880G), ami az nV-nél van, hogy idle lekapcsolja a VGA-t és csak az integrált megy?
Vagy ha most még nem is lesz ilyen az AMD-nél, de később elképzelhető?
-
Cagm^c
tag
válasz
South Velen #265 üzenetére
GT200 vs RV770=>Idle többet esznek, full load meg csak azért nem , mert jobb a gyártástechnológia. De ha az nV beéri őket, akkor a nehéz helyzetbe kerülnek. A GT200b-vel pedig úgy tűnik, hogy ez bekövetkezik. Mindketten 55nm-en lesznek. Ha az ATi nem lép valamit, akkor csúnyán ki fognak kapni az nV-től. Persze azt még nem tudni, hogy miért hallgattak ennyire az elmúlt fél évben.
Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Napelem
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Amazon Kindle
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- EA Sports WRC '23
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- Intel ARC B580, 2 év gyári garancia! Számlával, garancialevéllel, gyári dobozában!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASRock RX 6600 8GB GDDR6 Challenger ITX Eladó!
- GIGABYTE GeForce RTX 4070 WINDFORCE OC V2 12GB GDDR6X 192bit
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest