- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
tzsolesz
nagyúr
Ő nem OS-t váltott csak procit. Arra gondolt, hogy Win7 még mindig jobban zabbantja a procit, mint az XP. Így hát , az előző procija 20%-át falzabbantotta játékok alatt. Most meg hogy vett egy keményebb procit, ugyanúgy felzabbantja, csak ez a proci annyival erősebb is. Így gyorsabb lett nála minden 20%-al.
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Szeva'!
Ez mondjuk egy érdekes felvetés, hogy a vmem hiba mindenhol előjönne, erre eddig nem is gondoltam. A hőmérsékletek a jelek szerint rendben vannak. Most néztem 2 perc Furmarkot, 66-67°C körül mocorgott, de régebbről egy huzamosabb strapálás kapcsán rémlik valami 70-75°C körüli max, de asszem akkor ment 2 Prime is.
Feszültségeket mivel nézzek, kinek higyjek? Bár előbb megnézem másik gépben, addig nem gyártok több teóriát, mert már most tele van a... fejem.
Üdv, és köszi!
Fóbu.i.: Ja, és a tápom csak ne rendetlenkedjen, nem azért vettem sok forintért, hogy gagyizzon, ne fessük az ördögöt!
-
nixx-21
őstag
512/1gb témához füzött hozzászólásod azért annyira nem életképes mert míg egy 4850 512MB-al memória-limites és pluszt hoz a +512MB VRAM(az erős GPU miatt),addig egy 4650/70 nem biztos h ki tudja használni a VRAM-ot mert szerintem előbb fárad el a GPU minthogy elfogy a VRAM
-
vviktor1
aktív tag
-
tzsolesz
nagyúr
Itt a hivatalos teszt. Én ennek hiszek.
Mintha nem lenne olyan különbség.Ráadásul a meghajtó programnak köszönhetően, akkoriban a 4850 nem vette magát vissza 2D-ben.
-
diegho
nagyúr
ez elég elszomorító. én is felbontást váltottam 1680-ra, de nem érzem igazából, hogy szükség lenne a vga-t cserélni, mivel amivel játszok (CS:Source) úgyis csak procit kér, szóval azt hiszem bevárom a DX11-es 5670-est. bár még gondolkodok egy gtx260-on. haveromnak szereztem egyet tavaly ősszel 47K!!!!-ért és azóta azt hajtja, azt mondja csendes a hűtése és mindenre elég, ráadásul idle alig fogyaszt.
-
tzsolesz
nagyúr
Úgy is mondhatjuk.
diegho:
Van amelyik tesztnél a 4830 idle-ben kevesebbet fogyaszt, mint a 4670
Jujj. Ez nagyon súlyos. A 4670 asszem valami 18W-ot eszik 2D-ben, és valami 58W-ot 3D-ben. A 4830 az minimum 2x ennyit 2D-ben, és 3D-ben is. Dupla SP, dupla sávszél. Max az órajelei alacsonyabbak, amitől nem pontosan 2X-es a szorzó.
-
zodo
nagyúr
Ajánlanám Svédországot ,ott hideg van !
Esetleg, pc modding ! -
barnam_
nagyúr
-
2D alatt értem. A végső cél az lenne, hogy ha pl.: netezik az ember vagy csak filemt néz (nem HD), akkor a lehető legalacsonyabb fogyasztás legyen elérhető. Erre mondtam én a kérdezőknek azt, hogy a PowerPlay 2D alá is lehet menni, de kérdés, megéri-e. Ahogy a cikkben olvasom a végén, azt találgatták a cikkírók, hogy talán hosszú távon jöhetnek elő problémák... fene se tudja, de azt azért látom, hogy a 4670 165 MHz-e nem rossz 2D-ben. Talán érdemes lehet max. 100-ig levenni, de az amúgy sem túl nagy fogyasztásra az már nem biztos, hogy olyan nagy hatással lenne. Elgondolkodtató... ki is próbálnám, de nem tudok otthon fogyasztást mérni sajnos.
-
Köszi szépen!
Értem, tehát elvben a PowerPlay alá (165 MHz) is érdemes vinni, de az már nem annyira hatásos, mert egy idő után már relatíve keveset csökken a fogyasztás... Erre gondoltam én is. Azt esetleg valaki tudja, hogy alapfeszen meddig lehet levinni az órajeleket?
-
-
-
mackosajt
addikt
Battlefield 2
semmi másban nincs ez a bibi.
a fekete hatszögek pl ezen a képenigaz, itt kevés látszik. Na ezek villognak, tereptől függően hol kevesebb, hol több
-
gyiku
nagyúr
a kulonbseg pont jo, ez mar majdnem 4850
huto nemtecc, meg nincs nativ hdmi, bar meg a gainward-ban bizom, azon kartyajat meg nem lattam. ha ok is referenciaval jonnek elo, akkor lehet raeroszakolok magamra 1 refet
attol fugg melyik mennyibe fog kerulni.level 4.1-5.1-re: ha en filmet nezek, es valaki netezni szeretne kozben, akkor nyasgem, ott a laptop
-
tzsolesz
nagyúr
Köszi.
Az életben nem használtam erre még a kártyát. HD filmek gyönyörű szépen mennek, és hangja is volt eddig mindnek. Így nekem egyelőre még nem kell áttérnem 9400GT-re. Már csak azért sem, mert ha filmet nézek, akkor annak legalább szép legyen már a képe, és ne valami mosott szar, mint az eddig látott GeForce karik képei voltak.
Ámen.
-
lsc
nagyúr
Ezt a viszonyt iszonyúan nem értem, viszont hogy mitől melegszik a radeon azt sem . Alapon 36 fok, stalker cs legmagasabb minőség 1280x1024-ben nem megy 60 fok fölé 50 %-os venti fordulaton . A 3650 alapon is sokkal gyengébb, azért nem egy 30-hoz kell hasonlítani . Ha arányokat akarsz felállítani akkor meg azonos felépítésű kártyákkal érdemes /3850-70 ; 4830-4850-4870/, másképpen szerintem nem . De miattam azt csinálsz amit akarsz, ha neked jó akkor rendben van .
-
-
nixx-21
őstag
enyhe iróniát és gúnyt érzek a szavadban
pedig ez a valóság
kérdezz meg valmai okos embert(villanyszerelőt xD) itt PH-n mert én nem vágom teljesen az okát de a kevesebb mhz kevesebbet fogyaszt.....( illetve mondtam már h nem sokkal kevesebbet de valamivel azért mégis
.....engem is itt világosított fel valaki
)
-
barnam_
nagyúr
Ha a feszt is visszaveszi, akkor valamivel jobb a helyzet, de ezt sajnos nem teszi meg.
Mért ne tenné meg? Nálam bios-ban 2d-hez 0.9V van megadva, és multiméterrel kimértem, valóban 0.9VElőfordulhat olyan bios, amiben a 2d fesz és a 3d fesz ugyanaz, de egy bios módosítással azt is könnyedén orvosolni lehet.
-
barnam_
nagyúr
Nincs itt semmiféle szenvedés: a CCC Overdrive be van lőve nálam 830/1150 Mhz-re, a venti 5V-n megy, ennyi
Ugyan az ATT nem, de a Rivatuner tökéletesen támogatja a kártyát, az meg elég. Sőt, szerintem felesleges is használni, tuningra ott a CCC, monitorozásra jó lenne, de úgy vettem észre hogy a RT osd-je használata mellett csökken az fps. -
tzsolesz
nagyúr
Nincs működő ATT. De a rivatunerben is lehet szabályozni a ventit.
A catalystben is gyönyörűen megy a ventiszabályozás a Sapphire-nál. Tuningolni lehet őket Rivatunerrel, és a catalystban is.
A Powerplay kiválóan működik az összes 4600-as szériánál. Mi Aggregátoral moddolt biost használunk, így például nálam még jobb lett a powerplay, és a ventiszabályozás is.
A HD4xxx hasonlóan nyűgös, vagy javult a helyzet? Ha lehet azt mondani akkor az ATT hiánya nálam elég nagy baj, de nem olyan vészes azért. Csak hát megszoktam, és nem nagyon lesz hozzá már szerintem működő verzió.
Amúgy meg olyat kel kifognod 4770-ből ami szabályozza a ventit. Akkor meglepetés nem érhet. max. nem a legelsők között leszel akik megvásárolják.
-
Reac^
őstag
Kocsiban is hasonló elveket vallok, mint videókártyáknál. Kicsi de annál pörgősebb
Nem direkt törtem össze, elhiheted hogy mivel ritka régi japán autó ezért alkatrészt csak úgy lehet venni ha veszel még 1 komplett autót
Elég batár az MSI-nek a hűtője elég hangos is... Vettem 1 Gainwardot is, mert ismerősnek kell. De ott jó ha kussban van arra azt mondtátok szabályozza magát.
-
törölt tag
Tekintve hogy a 2600+ procija 1.8 Ghz-es amiből feltételezem hogy nem 754-es mert a 754-esek azok 1.6-on járnak, akkor valószínű a Thoroughbred B magos 1833 Mhz-en járó 256K L2-es socket A-s lesz, olyat fogadó lapból pedig nem gyártottak pci-expresszt szóval a 4870 X2 nem fog menni
-
de mekkora órajelekkel? a táblázatban 650-700MHz van, a 4850 pedig 625. és akkor a 4850-ben +25% ALU és TEX, ill. névleg +25% memória-sávszélesség, ami a gyakorlatban szintén cca. 30-35% (gDDR3 időzítés powa'). szerintem 16 ROP-pal reálisak az eredmények - a Far Cry 2 teszt alapján még az sem kizárt, hogy 700MHz-es a kártya.
nem akarok ellendrukkerkedni, de ha eddig az rv740-re vártam volna, akkor most vennék egy 4830-at
-
tzsolesz
nagyúr
Szép.
Sajnos ilyen eredménnyel nem tudok harcba szállni. Jó lenne de nem megy így a karim.
Ez a nagyjából 20%-os különbség mindig meglesz a két kártya között.Érdekesség, és ez fontos: a 4670 a játékok nagy részében legyűri a 3850-et, néha a 3870 előtt végez, tréfa nélkül, sok tesztet nézegettem már. A 3DMark-okban meg harmat gyengén teljesít. Az lehet az oka, hogy éppen az olyan helyzeteket nem kedveli a 4670, amik a 3DMark06-ban vannak. Nem vagyok szakértő, nem tudom elmagyarázni.
A VGA-dat egyébként egy 3850-el lenyomnám 3DMark06-ban, és Vantage-ban is, emellett játékokban a tiéd jobban teljesítene.
Érdekes móka ez a 3Dmark-ozás, ezért is mondják sokan hogy inkább játszanak. De hát olyan jó szórakozás ez is.
-
tzsolesz
nagyúr
Az végül is nem ér, mert 2 gpu. Viszont szóljon mentségemre az hogy az egyik csak 4x-es PCI-E slot-ban volt.
Olyan 15-16K-kat érnek vele el 16 + 16-os lapokban. Ami végül is nem rossz. Hozza egy alapórajeles 4870 teljesítményét néha. Mind ez nagyjából 40K-ból. Csak éppen sok vele a szopás. nekem pl. nem kéne CF, maximum valami X2.
-
tzsolesz
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
Képzelheted hogy beszartam mikor megláttam a multiméteren hogy 3v...
Tudtam hogy keveset kell satírozni, de hogy ennyire... szerencsére nem lett semmi baja. Jól bírja, pedig Hynix
Azért is nehéz, mert két forrasztási pont között kellene a NYÁK-ra grafitozni, ami olyan kicsi terület, hogy a ceruza helye vastagabb. Lehet hogy forrasztanom kellene.
A 4850 pencil modból próbáltam következtetni a helyes ellenállásra. Az elsőt nem találtam, csak a másodikat. Nincs ötleted melyik lehet az? Vagy hogyan lehet megtalálni?(#4575) Gabis: Persze, jobb klikk az ATT ikonjára a tálca mellett, 3D profilok -> max sebesség.
ja hogy miért: csak 3Dmákban használom így, mert így több pontot ad. Amúgy max teljesítményen szoktam használni. -
barnam_
nagyúr
Win7-t pont a Beta jellege miatt nem teszem fel
Meg aztán lehet nem tudnám újra aktiválni a Vista-t. Az Unigine Tropic nálam se ment, Win7 alól már működik?
Egyébként magam ellen beszélek, mert nálam is befúj az oldallapon a venti, de csak azért, mert nincs más befújó ventim. Még a 7300GT-vel teszteltem, akkor az elszívó venti tűnt jobbnak.
-
Gyuri27
félisten
Ez nem sántit. Ennek nincs lába.
Chaser: tudhatod span, hogy nem kötök bele az élő fába, de hogy valakinek így gyüljön a szakmajia azt nem komázom. Amellett, hogy ökörséget írt.
stevve: látható valahol a táblázat mester? Az a zafir hömérséklet meg szerintem vicc. Passziv karik szoktak annyira fölmelegedni.
-
barnam_
nagyúr
én sejtem mivel állítja, csak azért kérdem, mert nálam nem lehet elmenteni a bios-t RBE 1.17-el.
a fesz 0.9V-tól 1.25V-ig állítható, tovább nem, mert ezek elvileg "huzalozott", fix feszültségek. De mivel ugyanaz a fesz. szabályzó van rajta, mint a 4850-en, elképzelhető hogy többet is lehet. -
smilecat
aktív tag
nem fogyaszthat idle módban 45-50w-ot ha a max elérhető a PCI-E csatolófelület miatt 75w és én a két állapot között 55w-ot mértem...
ha hozzáadom a te általad írt értéket (45-50w-ot) akkor
azt akárhogy is számolom 100-105w lenne load módban..olyat meg nem mértem..
ez is csak egy példa..de mindenki tévedhet(én mindíg
)...nekem az a lényeg megtudtam mennyit fogyaszt, más nem érdekel...
-
smilecat
aktív tag
semmi nincs húzva a gépen, tök alap
csak egy 27"-os moncsi lóg a végén...egyébként kiszámítgható az idle és a load is.
az alaplapi vga alsó határa és a 4670 alapmérés felső határa..tehát a 160 és a 181..ez ha jól számolom 21w(+5w) tehát 20-25w közé lehet rakni..
ha a mérést nézzük akkor 243-160 = 83w?.(vagy a 226-160=66w).
tehát a load az 60-75w közé tehető..ez csak becslés...a konfig mindíg ugyanaz és mivel csak a vga változik ebből kiszámíthatóak az adatok..meg ott vannak a mérési eredmények..
csak nektek
kikapcsoltam a monitort akkor a fogyasztása a gépnek idle 75w .
load: 130w..tehát a különbség(55w) kb ugyanaz minha be lenne kapcsolva a monitor -
diegho
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest