Új hozzászólás Aktív témák
-
zodo
nagyúr
Helyesbítek. Driver terén rossz kiadási számot mondtam, nem 10.4-el használtam.
-
zodo
nagyúr
válasz
tasakos #10258 üzenetére
Anno nekem is zafirom volt csak 4670 ddr4-es és akkoriban a 10.4 volt talán a jó választás.
Jelenleg passzolnám a kérdést.
Amúgy mint átlagfelhasználó és csak pár játékot futtatóként nem sok különbséget veszek észre a driverek közt. Ha teszteket néznék akkor biztosan tudnám értékelni a különbségeket, de így csak a powerplay működése volt a fő célom.Elvileg ha a kártya képes kezelni az alacsonyabb órajeleket, fordulatszámokat akkor nem kell semmit állítgatnod, ha jól tudom.
Egyszer váltottam HIS ICooler 4850-re és azon sem ment pl a venti szabályzás egyik driverrel sem.
"mindig azt írja ki a gpu-ra, hogy 99%-ban használt..."
Mivel nem veszi vissza az órajeleket mi mást írhatna, cső gázon teker ha kell, ha nem.
-
zodo
nagyúr
válasz
Gucunja #10190 üzenetére
Tápod, biztos elegendő.
CF rendszerhez nem igazán értek, de mintha a kártyák órajelei számítanának.
Gondolom két egyforma kártya az ideális kiépítés, de ezt csak az én tippem.
Itt egy cikk, hátha segít dönteni amíg egy hozzáértő nem válaszol. -
zodo
nagyúr
válasz
stratova #10185 üzenetére
Ha van szabad helye a hűtőnek akkor Powercolor, mint lehetséges alternatíva.
Sajnos a Sapphire ddr4-ét már régóta nem láttam a boltokban, de azt ajánlanám leginkább. -
zodo
nagyúr
válasz
kriszbon #9476 üzenetére
Nem is vettem a szívemre. Végül ti nyertetek, 4850-et rendelt.
Ma kicsit beleástam magam a tesztekbe, igazatok volt, szinte egál a két kártya teljesítménye ( ha az 512-est nézzük ) azt a pár apróságot leszámítva.
Úgy is sok tényezős a téma, pl.: milyen játék, annak beállításai, driver.
A lényeg, hogy még így is egy jobb kártyát vesz Gery15 a 4670-hez képest. -
zodo
nagyúr
Válasz, belátásod szerint.
(#9473) Stirbi és (#9474) kriszbon
Elnézést! Kevertem az én kártyámmal, mármint ami a technológiát illeti.
Viszont, ha jól tudom akkor nagyon sok 4850-es karinak volt valami hőfok nyavajája, amit csak gpu bios hack-el lehetett orvosolni. Jobb hűtésű Vapor-X-el is szintén volt valami gáz. Talán a legolcsóbb 4850, nem is biztos, hogy jó választás. Plusz pénzért hűtőt cserélni. Gondolom azért ebben egyetértünk. Azt tény, hogy kb. egálba van a két kari teljesítménybe. -
zodo
nagyúr
Persze, nincs is ezzel gond. Csak erről az oldalról is rávilágítottam a témára.
Úgy is azt veszi Gery15 , amelyik neki megfelelő.
Amúgy én is HD4670 ddr4-ről váltottam volna 4850-re, pedig már kint voltak a új kiadású kártyák. Viszont szerentsétlenségemre vagy talán mákomra nem azt a kártyát kaptam amit rendeltem. ( His Iceq4 helyett iColler4-et ) Így végül a gyártónál maradva, HD5770-re esett a választásom. -
zodo
nagyúr
Attól függ, mire akarod használni.
4770 játékra jobb megoldás , htpc-be a 4670 is elegendő.
Akár a passzív verzió is egy jól szellőző házba.
Itt egy írás, mindkét kártya szerepel benne. Döntsd el te, melyikre van szükséged. -
-
zodo
nagyúr
válasz
Gyuri27 #8288 üzenetére
Ok, várjuk.
Én ilyet akartam, márcsak a hűtője végett is, de csak azon a helyen árulják, így mást rendeltem. -
zodo
nagyúr
Nem is láttam (nem is kerestem) , hogy van már 4670 ddr3 -as kari Ac-s hűtővel.
-
zodo
nagyúr
Na, ez gyors volt.
Akko sietnem kell, mert este már csak full int.-ba nyomom egy darabig.(#8257) V.Stryker
Átmegy, ha drivert is megkapja.
Ha nem lenne hozzá akkor a keresőben, rátalálsz.Szerk.: Hdmi driver vagy választhatsz régebbi kiadást.
-
-
zodo
nagyúr
válasz
Gyuri27 #8244 üzenetére
Lehet, hogy én is elhagyom a klubot.
Mivel már beharangoztam, létrehoztam. -
zodo
nagyúr
-
zodo
nagyúr
Ezekszerint, mert van raktáron.
Igen ők sok helyen árusítanak és amelyik tetszik azt a helyet adod meg átvételi pontként a rendelésed leadásakor.Mammut I.
Pólus
Erzsébet krt.
Visegrádi utca
Győr
Miskolc
Szeged
Debrecen
Átvételi pont = központ Bp.Talán nem kell gariztatni, de Szeged lenne hozzád a legközelebb, ha jól néztem.
(#8152) Móci
Szép kártya, de hol lehet kapni?
-
zodo
nagyúr
Én itt vettem a kis lapomat ( köszi ) akár házhoz is viszik neked ingyen az új kártyádat.
Igaz +4k kiadás, de új 2év garival.
-
zodo
nagyúr
Hát nem szoktam tesztelni, de ha valamit segít akkor lefuttatam neked egy 3DMark-ot
ccc-ben 800mhz-re állítva , de 1100mhz-ről, mert nekem ddr4-em van.1100mhz 8140p
800mhz 6865p
Ez létezhet, nekem soknak tünik ez az eltérés -300mhz = -1275p ?
Más:
Tudnátok ajánlani valami egyszerű rendszer teljesítmény, tesztelő progit ?
Arról lenne szó, hogy van egy Jetway minix-em amibe bedobnám a karimat és mit tud a régi gépemhez viszonyítva.
Esetleg lehet következtetni egy progi alapján pl. 3DMark ?(#8135) Móci
Igen persze, hogy megoldodott, nem veszek semmit.
-
zodo
nagyúr
Sziasztok!
Monitor váásárláson töröm a fejem a 19" wide-ról egy 22" wide-ra.
Visszaolvasva a topikba kb. elegendő lenne hozzá a karim, de kérném a megerősítéseteket.Konfigom:
Gigabyte GA-MA78GM-S2H,
AMD X2 240@2.8Ghz,
Arctic Cooling Freezer 64 Pro,
Geil Ultra ddr2 PC6400 800 MHz 2x1024Mb,
Sapphire HD 4670 Gddr4,
Samsung HD160HJ + HD642JJ,
Samsung SN-S083A,
Chieftec HPC-420-302-DF,
LG 194WTSajna, nincs sok viszonyítási alapom, mert csak a Grid-et nyúzom 1440x900-ba
kb. Medium beállítások melett. Ami átlag 65-70 fps-el fut.Mennyit venne vissza a játékélményből a nagyobb felbontás miatt az új 22"-os monitor ?
Megéri váltanom vagy meg se próbáljam, mert új vga-t nem tervezek vásárolni. -
zodo
nagyúr
Bocs lejárt az ídő. Például ilyet ?
-
zodo
nagyúr
válasz
Plazmacucci #7970 üzenetére
A híányzó, tápegység.
(#7969) Dave™ Símán.
-
zodo
nagyúr
Szia Vladi!
Ha halk és szabályzott ventis ill. a tuti választást keresed akkor Shapphire ddr4-et vegyél.
Linux sem akadály, pláne neked. -
zodo
nagyúr
válasz
Brucehun #7637 üzenetére
Itthon valóban nehéz ügy, de kint találni ddr3-t.
-
zodo
nagyúr
válasz
barnam_ #7629 üzenetére
Thx. Tudtam, hogy te vagy a király.
Ezek szerint kb. - 10 fps, átlagban.
Sajna, akkor ez nálam még felejtős egyenlőre.
Egy fajta mini itx lapról tudok amelyik valójában 16x sebességel dolgozik, de az egy ház árába kerül és hát a körítése sem az igazi. Viszont ami megfelelő az meg csak 4x-t tud.
Hihetetlen. -
zodo
nagyúr
Hogy is van ez pci-e támogatottság?
Beleszaladtam itt egy ilyen mondatba.
" Igen, mini-itx-ben is akár. Jwele (Mo-n is kapható, PCIe 4x is van rajta ami akár egy 4670et is kiszolgál nagyjából), albatron, jetway. "
Hogy van ez a 16x pci-e csatoló és a 4x , 8x 16x elktronikai támogatottság, miben léte ?
Hogy értheti, hogy elvisz egy 4670-t a pci-e 4x támogatotsággal ?
Mennyit veszit a teljesítményéből a kártya ilyen esetben ?Hirtelen ennyi.
-
zodo
nagyúr
Dehogy akarok hűtőt cserélni.
Csak ps_feri -nek próbáltam segíteni a váasztásban, hogy még az 5V-ra kötött ventivel se keljen küzdenie, ha van pluszba pár ezer forintja a ddr4-re.
Aztán jött TA68 és MMIX csak nekik válaszoltam, ha elolvasod.
Nekem amúgy olymindegy milyen hűtő van bármelyiken és hogy hogy készül hozzájuk a 5V-ra kötött venti.
Már az elején megtudtam melyik kártyát kell vegyem és azt is vettem, azóta sem bántam meg. -
zodo
nagyúr
válasz
ps_feri #7617 üzenetére
Igazad van az Asus féle hűtő cserével kapcsolatban. Én is pont ezért nem venném meg, miért kezdeném egyből a barkácsolással, ha nem szükséges. Pár ezerest megér a csend.
"A Gigánál meg az UltraDurable dolog tetszik."
Hát nem tudom.. hosszú élet ide vagy oda...emiatt nem gondolkoznék el a vásárlásán.
Hiszen a régi Asus 6600 Gt -m ( amit tegnapelőtt eladtam ) mai napig megy és amúgy sem hallani olyat, hogy kipukkant a kondim, segítsetek.
Előbb fogod le cserélni új kártyára, mint hogy a kondi miatt tönkremenne.Nem ismerem a piaci készleteket, de nekem anno itt volt egy nap alatt webshop-ból rendelve. Még van 3-4 napod, szerintem sikerülhet.
-
zodo
nagyúr
Megnéztem a honlapot, tényleg érdekes a képen lévő ddr3-as új hűtővel és hdmi csatival.
Egész jó kis ddr4 koppintás.
A low profile kártya sem rossz, de itthon tuti nem lehet majd kapni.
(nem értem miért tesznek ddr2-es memoriákat az ilyen karikra, senki nem vesz már olyat)
Akkor már inkább egy ilyet tudnék elképzelni,ha kicsi kell.
Agp-s 4650 meg 19k-t, hát nem is tudom.
Viszont érdekes, hogy a hivatalos honlapon nem látni a dupla hátlapos ddr4-t.(#7606) ps_feri
Én így tenném őket sorrendbe és ez alapján venném valamelyiket:
Msi , Asus, Gigabyte
Sapphire ddr4-re is van keret akkor nyugodtan megveheted az egyik legjobb választás, minden tekintetben.
-
zodo
nagyúr
Nekem híbátlanul megy egy Gigabyte GA-MA78GM-S2H-al, január óta.
Próbáltam xp , vista , ubuntu 8.04 ill. mostanság win7 alatt is ,de állja a sarat. -
zodo
nagyúr
Beüzemelném a kártyám d-sub kimenetét,internet tv nézés céljából.
Sajna nem futja lcd-re ,föleg full hd-re így csak egy 51 cm hagyományos tv -re kellene átküldenem a jelet. Ehhez ,ha minden igaz van egy d-sub => scart kábelem.
Mit és hogyan kellene beállítanom ? -
zodo
nagyúr
Nem tudom miket szedtél le , de ajánlom olvasd át a topikját, mert lehetséges,hogy gubanc lesz a vége !
Ahogy bele olvastam sok mindenre oda kell figyelni, pl.: nem mindegy a mod-ok felrakásának sorrendje, van hogy törölni kell fájlokat egy adott mappából.
Szóval ,előtte olvass és ha már kész vagy és müködik is ,küldhetsz egy élménybeszámolot, priviben. -
zodo
nagyúr
Szia!
A Grid topikba általam linkelt dx10 mod-ot csak ajánlottam, hátha valaki kipróbálja helyettem.
Nem is olvastam utána a témának.
Képek amiket láttál ,pedig a saját mostani Win 7 alatti játék screenshotjaim.
De itt van ez az oldal ,ahol megtalálod ugyenzet a modot ,sok más melett.
Használhatsz akár XP-t is ,mert csak a neve DX10 a modnak.
Szerintem egyszerű kontraszt ,fényerő és a szokásos grafikai beállítások trükközéséről van szó. Nekem alapból szép a játék, ha kell akkor beállítom a játék menüjében esetleg a monitoromat kalibrálom el. -
zodo
nagyúr
Jól van , gondoltam kell mindkét pci slot ezért a bordát is meg kell "ígazítani".
Igen a régi, be nem teljesült minigép elképzelésem: Compaq D530 SFF házából való. Nálam meg a táp okozott fejtörést.
Budapest X.ker.Bár utálom a postát, de dobj egy privit és elküldöm.
-
zodo
nagyúr
Megtaláltam a megoldást !
Ingyen ,megoldom a gondodat és még csak farigcsálnod sem kell a ddr4-es gyári ventijét: kapsz tőlem egy ilyet ,ha eljösz érte !
Megfelel ?(#6952) mcs : Azt hittem Sapphire ddr4-t veszel. Délután ,azért linkelgettem.
-
zodo
nagyúr
#6941) F.B.I. és (#6942) Gabis
Amit írtok az rendben van ,de Chaser-nek más miatt fő a feje !
"Lap adott, mATX, jó lenne ha használható maradna a 2 PCI a vga alatt, de nem ártana esetleg a pcie1x esetleges üzembehelyezésének lehetősége sem, akkor meg már a vnf100 se jöhet szóba, se a zafír ultimate. A "sima" zafír viszont igen, nem nagy rajta a borda de biztos nem foglal slotot, és a hűtésére beállított ventim gondoskodna róla kellően."
-
zodo
nagyúr
megfogant a gondolataimban egy spéci kicsi gép, aminek hangja konvergál a 0-hoz Én ma már ,meg is vettem: Compaq Ipaq -nak hívják.
Csak a billenytűzeteimet nem akarja megenni, mind ps/2-es.
Komolyra fordítva, Értem az elképzelésed.
Ha esetleg, Low profile bővítő kártyákat szeretnél használni a pci ill. pci 1x-es slotokba, úgy sem férne el a vga kari ,hogy egy flex-riser card-al lenne csatlakoztatva ? -
zodo
nagyúr
Tudom,hogy nagy passzív fan vagy !
Ennek a kivitelezésén töröd a fejed vagy csak az egy slot elvesztése miatt nem tetszik a ddr4 -es hűtése ?
Biztos olvastad, de ez nem lenne jó neked ,ha csak a pci slot a bibi ? -
zodo
nagyúr
Bocs ,nem hagyhattam ki.
Szerintem az asus-nál is ugyanez a helyzet !
-
zodo
nagyúr
válasz
fireproof #6927 üzenetére
Így igaz, max. választhatsz ,hogy a 7 V -ot vagy a 12 V-ot kötöd a kártyára.
Ugye a 7 V a kisebb érték ami kevésbé tekeri a ventit és így halkabb is.
Topikban olvashattál 5 Volt-on járatott ventikről is ,ezért javaslom a 7 Volt-os ág csatlakoztatását.
Nem értek a vezérléséhez , de lehetséges ,hogy a RivaTuner segítségével ez a próblémád is orvosolható, de majd a hozzáértők megmondják.(#6924) mcs Nem fogsz benne csalódni, meglátod ! Nálam nagyon bevált ,egy asus 6600 gt / top karit váltott.
-
zodo
nagyúr
Csak egy venti van a ddr4-en. Igen ,úgy is buksz egy slotott.
Borda legvastagabb pontja ,pontossan az első pci slot közepére esik.(#6925) fireproof Hogy-hogy-hogy ?
A 3 tűs csatit a tápod valamelyik 12 volt-os ágára a 7 vagy 12 V jelőlésűt ,pedig a kártya azonos csatijára. -
zodo
nagyúr
Kicsit megkésve, nálam ilyen.
2xMSAA , minden effekt bekapcsolva medium-on ,kivéve a szelet.
Természetessen , alap órajelen ! -
zodo
nagyúr
válasz
fireproof #6823 üzenetére
Bocs , nem figyeltem.
..,de látom már próbálkoztál.
Én anno nem a ccc-ben tuningoltam, mert ott az automata tunning opció azt írta ,hogy minden ok. ha felrakom 800mhz-re, de végül csak kifagyott.
Szóval csak az Ati Display drivert tettem fel ,nem a full ccc-t.
Tuning proginak ,pedig a Rivetuner-t használtam.
Ebben emeltem mhz-ről - mhz-re a gpu órajelét ,minden állítás útán lefuttatam a 3DMark06 teszt progit ( erre gondoltam a kérdésed kapcsán ) ,ha lefutott ismét emeltem és futattam a tesztet és így tovább. Igaz ,kicsit hosszadalmasabb ez a verzíó,de én a cpu-t is tunningoltam ezzel egyídőben. Amit már kaptál segítségként az biztos ésszerűbb útja a tunningolásnak, de ahhoz a progihoz (szörösfánk) nem értek.Szerk:
(#6837) F.B.I. Végül csak ddr4 lett ? Gratula hozzá!
Nagyon szép kártya, remélem az 5670 is így fog ,majd kinézni. -
zodo
nagyúr
válasz
fireproof #6802 üzenetére
820 - 830 mhz környékén próbálkoz , de itt megtalálod ki meddig jutott.
Apránként emelve az órajelet, teszt progi futtatása, mehet az újabb emelés amíg bírja.
Biosban nem kell turkálnod, ha csak a procit nem akarod húzni. -
zodo
nagyúr
Ajánlanám Svédországot ,ott hideg van !
Esetleg, pc modding ! -
zodo
nagyúr
Most mindenki ezt a tesztprogit nyúzza ?
Jó ez a kártya , nem hiszitek vagy mi ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- Kingmax 2x2GB DDR3 RAM eladó
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteA620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX6700XT 12GB Bitfenix Nova Mesh Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest