- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Magisk
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Gyuri27 #9979 üzenetére
Nem olvastam a topikba, mivel ez egy hirtelen jött vásár volt, még csak nem is terveztem eme kártya megvételét... Tegnap 10:00-kor hívtak kell-e jó áron garisan és rábólintottam, 12:00-ra itt volt. Ennyi. Akkor majd ma elolvasom a hsz-eket hátha okosabb leszek. PP2-ről még fogalmam sincs mi, de majd az elkövetkezendő napokban úgyis megtudom...
Legközelebb ígérem ezzel kezdek. Ettől függetlenül hogy kb most le lettem hülyézve a kérdésemre még mindig nem kaptam választ... -
válasz
Gyuri27 #9704 üzenetére
Mivel nekem soha sem sikerült érvényesíteni kiskerben a garanciális jogaimat, így évek óta eltekintek a használatuktól. De jó tudni, hogy manapság már más világ van.
Az adózási kérdést meg a könyvelőre bízom, szerinte ha nem teszem be a könyvelésbe és nem számolom el az eszközt, akkor nem is kell róla kimenőszámla.
#9709: a 15,5k árral nem tudok versenyezni, ha nettóban kapod. Én nem.
Szerintem viszont fejezzük itt abba ezt a témát, erősen offtopik, pedig csak egy ártatlan felajánlásból indult...
-
leyo76
senior tag
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #8735 üzenetére
7-esben 3 mega cache van, 5-ösben 2, szóval 1 ott a különbség
Én meg azt mondom az úrnak, bőven elég e3200-max feltolja 3G-re "a biztonság kedvéért", e5200-t 4830 mellett használtam alapon, ami 80-100%-kal gyorsabb kb. E7xxx a + cache mellett tudja az SSE4.1-et, és tuningolhatóságban sokkal közelebb van a 8-asokhoz mint E3/5xxx, viszont 2 magosért az sztem drága már, kicsivel többért már k_vadot lehet venni.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Gyuri27 #8306 üzenetére
Egyébként, csak hogy hízzon a májad és mert közhírré tétetik: - a tőled vásárolt vga-val a 3DMark06 toplisták 4670-re vonatkozó részén rögtön megugrottam a második helyet.
Majd kicsit csiholom a windowst és megnézzük...bár az első egy i7-es Intelprocis...azért alapon azt valszeg nem fogom tudni letolni.
-
zodo
nagyúr
válasz
Gyuri27 #8288 üzenetére
Ok, várjuk.
Én ilyet akartam, márcsak a hűtője végett is, de csak azon a helyen árulják, így mást rendeltem. -
zodo
nagyúr
válasz
Gyuri27 #8244 üzenetére
Lehet, hogy én is elhagyom a klubot.
Mivel már beharangoztam, létrehoztam. -
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #8225 üzenetére
Mesélj már, hol?
15-16k-s ajánlatnál jobb nem jött ilyenre. 18300 bruttóért volt helyben 3 év garis 1 gigás zalmi hűtéses GB, Zafír eleve 2 évet ad...szóval...Nagy nehezen sikerült vennem egy ddr3-as 4650-et, talán még a tv-met is kezelni fogja. Ha beválik jó lesz hd5670-ig
-
Stirlitz
senior tag
válasz
Gyuri27 #8225 üzenetére
A mem. mérete örök vitaforrás, de nem a memoria mérete miatt ajánlottam. Egyszerűen a zalmann hütő miatt, és mert gigabyte márkájú ez is, ahhoz hasonlóan mint amit linkelt. Másodszor meg nekem ez van, ezért tudom, hogy halk, csak ezért mertem válaszolni is rá egyálltalán.
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #8097 üzenetére
Valamiről lemaradhattam, én soha nem láttam jó áron
Jó ár nálam mivel 2 év garis és 2 slotos a hűtője, ami igaz halk, de egy ekkora kártyánál azé' mégse erőltetném..18k bruttó. 1ébként meg végül is mind1, ha most lesz annyiért amit adok érte akkor lesz, ha nem, akkor majd lesz hd5xxx....ráérek és úgyse járok rosszul sztem
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #8088 üzenetére
Jaja, lehet maradnom kéne az LE7500-nél
Generals és Q3-at viszi
, de win7-en még azok se indulnak el
szóval qrva sokat játszok.
Powercolor..hát nálunk éppen nem olyan olcsó, netto 200-zal olcsóbb az asusnál, GB-nél meg drágább, ha már hűtőt is kéne cserélni a legolcsóbbat venném. Asusnál biztos nem kell hűtőcsere, 5V és kész, vagy egy 12-es külső venti és készcsak tudnám mit mívelne a tv-vel...jah meg 2 évvel adjáka power csodát, azért az se mind1.
-
-
fireproof
őstag
válasz
Gyuri27 #7813 üzenetére
Persze az óvatosság az fontos mint mindennél amikor a számgépben turkálsz de igazad van
árak és pár bolt. Már 3000 FT ért is vehetsz és annyit bőven megér
-
Speed®
titán
válasz
Gyuri27 #7759 üzenetére
Persze, nyílván nem tudják..pedig 0kmes hűtőügyileg (Chilla és VNF100 volt rajta amíg ment) és 1.5 év kiskergaris. Ráadásul tuningos..
Vétek lenne..nem hinném. Használtam fél évet, kellett az erősebb vas->csere.
VGAt legközelebb majd február körül cserélek, addig elvagyok. CF kihagyós..
4830 tuninggal épp kiszolgál, és a hűtése miatt kellett amíg megvolt a Zenem.
Épp most gariztatom a monitorom, meglátom mit tudok beújítani (P2050 kell).
Szerintem 1600x900ban nem igazán van ami nem fut normálisan, remélem -
Pala
veterán
válasz
Gyuri27 #7707 üzenetére
Hali!
Neked ez a fajta változat van?
Ha igen, tudsz valamit mondani a hűtéséről? Hangosság, hőfokok idle/load alatt? -
-
JJános
addikt
válasz
Gyuri27 #7413 üzenetére
Az átlagos sapphire kávédarálóra gondolsz? Hát az kerreg, de nem hűt.
A 76gt-ről akartam 86 gt-re váltani. Boltos odaadta, megfogtam, megnéztem, és azt mondtam. Köszi, de inkább várok még, és majd jobbat veszek. Bár szerettem az inno-t. Anno
Gf4200Ti-m volt inno.
Időnként szédszedtem, és olajat, vagy WD-t küldtem bele, és megjavult. -
mcs
veterán
válasz
Gyuri27 #7413 üzenetére
Elhiszem, hogy halk a Sapphire, nem is az a gond, de hallottam én már ennél a Gigánál sokkal cifrább hangú megoldásokat is, mint pl. az Asus Glaciator. Mint egy turbina, úgy süvít, annyira beteg hangja van 50-60%os fordulaton.
Az Inno3D 8600GT gyári hűtése is jobban kerregett, mint ez a Gigás. -
mcs
veterán
válasz
Gyuri27 #7401 üzenetére
Szerintem kissé túlreagáljátok páran a Giga ventijének hangját.
Nem hangosabb ez, mint bármelyik átlagos megoldás, főleg nem porszívó, mert ahhoz nulla köze. Így hosszabb távon engem egyáltalán nem zavar, pedig volt már 8600GT-m Zalman VF700al, amit 1300as fordulaton is járattam, és Asus Glaciator 4850 is kölcsönben, szóval tudom mi a halk, és mi nem.
A Giga 4670 pont átlagos.Volt két HIS X1600Pro-m is a hőn áhított Silencerrel, és mindkettőnek kerregni, kaparni kezdett a ventije 3-4 hónap után. Ennek ellenére nem beszélek le senkit a HIS 4670ről, mert én jártam úgy az X1600al, ahogy.
-
-
kisza25
félisten
válasz
Gyuri27 #7321 üzenetére
ezen már én is gondolkoztam, de CF híd nem csak egy méretben van?
bár lehet két ASUS is elférne gyári hűtővel, csak én azt lepattintottam és raktam rá egy 8Cm-es PWM-es Arctic Coolingot, ami elég magas
SpZ:
A proci soha nem hajtotta meg/ki a VGA-t és fordítva sem történik meg ez soha. A program hajtja meg mindkettõt, ezért a helyes kérdés az lenne, de így soha nem teszi fel senki, hogy a procim ezen az órajelen elég lesz-e ehhez a játékhoz?
Azt, hogy elég lesz, egyszerûen az illetõ játékkal kell letesztelni úgy, hogy a legalacsonyabb felbontást állítjuk be és a lehetõ legjobban lebutított graf beállításokat alkalmazzuk. Teszünk egy próbakört a rémesen kinézõ játékban és Fraps-szel monitorozva ha azt állapítjuk meg, hogy soha nem ment a min FPS 25-30 alá, akkor az a proci nem lesz akadálya az akadásmentes játéknak. A multizoknak ez az FPS érték legalább 100 legyen!
A VGA a továbbiakban szól a dologba, amikor növeljük a felbontást és a grafikai beállításokat. Értelemszerûen minél erõsebb a VGA, annál nagyobb felbontásban játszhatunk és a növelhetjük a grafikai beállításokat.
amúgy a procid nem lesz limites 4650 mellett -
kisza25
félisten
válasz
Gyuri27 #7316 üzenetére
ja azt a sapphire-t nézegettem, de pont az alacsonyabb ram miatt vetettem el
még pover colort néztem, de annál is van 1000Mhz-es meg 873-as változat
nevükben meg nincs külömbség ua.,mint sapphire-nál
ultimate színtén zenész, lehet majd aprón nézelődök,de egyenlőre csak lehetőség színtjén érdekel a dolog -
wwhy
veterán
válasz
Gyuri27 #7195 üzenetére
A kül. 3-4e lenne; 22e-től már van 4730, 4830 pedig 24-től, így itt a dif. már 5e.
De mert nincs annyi tápcsatim, ugrott a 4730illetve a fogyasztás/melegedés kulcskérdés, mivel nem szeretem a forró kártyákat, és olyan kellene, aminek kussban van a ventije
Lényegében olyan karit keresek, amin van DisplayPort, ált. 4850 de az drága; aztán a megfizethetőbbek közül lenne Zotac 9600GT 22e körül vagy 9500GT 15e körül. Ez utóbbira meg fáj a szívem lecserélni a 4670-et
-
kriszbon
őstag
válasz
Gyuri27 #7195 üzenetére
Hát már megváltoztak az árak 1 kicsit, a 4830 drágább lett, a 4730 meg olcsóbb [link] de mondjuk azért még mindíg elég jó vétel, mert jól húzhatók, és keveset is fogyasztanak.
Mod.: He az előbb még volt 4830 most meg ahogy visszanéztem a linket már nincs is, amúgy 23.3k volt -
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #7085 üzenetére
Nekem SpeedR mondta, hogy nem jó, ha jól emlékszem, bővebbet nem tudok erről. Hűtést csak használtan érdemes venni, az biztos
Az meg igaz, ha valami 10+ éve működik, akkor nyilván stabil, ha még drágább is, megéri a felárat. Pl ebben a boltban vettem fasza BD-t ami gyári döglött volt egyik modul részéről, 2 napra rá kicserélték, közbe meg adtak csereramot, a sráccal beszéltem, a vga-t is meg lehet hallgatni üzemközben, én nem webshopolok, ilyen szolgáltatásokat nem tud adni, ráadásul iponon kívül nincs garfutár tudtommal sehol. Azt mondjuk lexarom, hogy procra 1 évet adnak, te is tudod, magától nem döglik, talán 10000:1 arányban. 1ébként sztem az intel is cserélné 3 éven belül, persze akkor nem, ha megfőzte valaki
#7087 mcs : Nem jutottam odáig, az a rohadt eső
menni meg nem nagyon tudok most a lábam miatt, de lehet holnap visszamegyek, más dolgom is lenne, viszont nem hiszem hogy megvenném, + 8.5k-ért 512-es msi 4850 van náluk, loadon többet fogyaszt oké, de erőben is durván jobb és nem sokkal drágább, nehéz ügy
-
kisza25
félisten
válasz
Gyuri27 #7071 üzenetére
szívtam én már eleget kiskeres eladókkal is,nem szeretik, ha kicsit is képben vagy
még az is felmerűl,hogy biztos én tettem tönkreamúgy itt kiskerben is csak 1év garit adtak eddig minden procimra(2Ghz cerka, 2,4Ghz P4, 3GhzP4,X2 4600+,X2 5400+BE)
ettől függetlenül amit lehet helyben veszek -
TomBoy1986
veterán
válasz
Gyuri27 #7071 üzenetére
Na az én ismerettségi körömben lévő boltosok egyike sem rendelkezik azzal a képességgel, hogy csereterméket biztosítson a vásárló számára. Sőt... még élnek is (és régebben még inkább) éltek a gyanúperrel, hogy a vásárló a bűnös, ha elromlik a termék és ők tesznek szívességet, hogy betartják - nagy keggyel - a törvényi kötelezettséget...
Nagy minőségi változás volt számomra, mikor otthagytam a Balassagyarmati boltokat 2004-ben
A legtöbb cuccomat amúgy az Iponban veszem már, mert nagyon gyorsak (másnapra ott a termék és annyiért, amennyiért rendeltem), általában jó áraik vannak és még a garanciális ügyintézés is teljesen korrekt, plusz még segítőkészek is. Garanciális ügyintézésem is volt már velük pár. Nincs panaszom egyáltalán.
Még egy adalék:
Lordban vásároltam régebben egy X1950Pro-t. Na az megadta magát, gariztattam, kicserélték, de olyan nem volt a nagykerben, úgyhogy ráfizettem egy kicsit és kaptam egy X1950XT-t. Hazaviszem, kipróbálom, hogy ad-e képet, s adott, ezzel le is rendeztem, mert péntek volt és siettem haza. Vasárnap összerakom, tesztelgetem és az istennek sem vitte a gyári órajelet a RAM, csak a 2D-set. Na mondom, akkor hétfőn egyetem helyett meglátogatom a Lordot. Első körben be akarták adni, hogy a kártya hibátlan, mert lefutott nekik a 3DMark. Hmm.. mondom nekik, hogy igen ám, csakhogy nem vált órajelet a kártya, mivel 2D-s órajelen nekem is lefutott... De az nem úgy van... Megmutattam... csodák csodájára úgy volt, ahogy mondtam.
Ekkor meg akartak győzni, hogy az 1 napos kártyát én nekiálltam forrasztgatni, mert ők látnak rajta valamit a PCI-E slot és a kivezetések között alul... ja mondom, egy 50K-s kárytának biztos nekiállok forrasztgatni azonnal
Végeredmény szerencsére csere lett, de azóta én a Lordban nem vásárolok. Ez nem ügyintézés, hanem egy rakás... -
kovacsroli
senior tag
válasz
Gyuri27 #7071 üzenetére
azért egy komplett konfig esetén ha netről rendelsz és 30k-val jobban jösz ki, lehet ez a 30k megér annyit, hogy többet pöcsöljenek a garival. ha önhibájából romlik el az az alkatrész akkor azt így is úgy is szerelik/cserélik. ez a másik oldala szerintem, de neked is igazat adok.
-
barnam_
nagyúr
válasz
Gyuri27 #6990 üzenetére
El kell dönteni hogy játszani akar vagy 2D-s alkalmazásokat futtatni
Persze nem mindegy a fogyasztás, de túlzás azt mondani, hogy a 4670 azért jobb, mert kevesebbet fogyaszt... sokra mész a kevés fogyasztással, ha nem megy az adott játék a kívánt felbontáson/minőségen.A 4830 se éri meg. Mert +4k és jobbat kapsz (4850).
Ilyen alapon ezt kellene vennie: [link] -
kisza25
félisten
válasz
Gyuri27 #6831 üzenetére
ja ti se vagytok angyalok anno vettem egy vidkarit (Inno) egy nap alatt elhalálozott (csak játszottam semmi tuning )visszavittem azt mondták kizárt, hogy az rossz hozd be egész gépet, majd mi megnézzük hol a hiba,3 nap után benyögték nem jó a vidkari
aztán 4x játszották el gyere vissza jövőhéten 1hónapig nem lett volna gépem,ha nincs integrált graf
aztán visszaadták a zsét,mert nem tudták cserélni, mert nem volt olyan kártya,de helyette mindig felajánlottak a pénzemért egy ratyibb kártyát
nemrég meg nekem kellett utánna járnom, egy gyárihibás pendrive miatt (kingston 8Gb)
az eladó azt mondta,hogy az normális amikor 300-500kb/s maximális írási sebeség van mivel nincs sehol se feltüntetve mit tud a pendrive
otthon néztem utánna neten, meg is találtam,hogy hibás a széria és szó nélkül cserélik nagykerbe, ezt megnézettem eladóval oszt kicserélte
és még sorolhatnám
egy csomó ilyen eset után ne csodálkozz, hogy a vevő is simlizik -
törölt tag
válasz
Gyuri27 #6831 üzenetére
Minek szóljak hozzá olyan témához amit már legalább négyen beszélgetnek, jöjjek ide okoskodni én is, és bólogatni a többi ember mellé?
Én tudom, hogy neked igazad van, nem azért írtam, hogy meggyőzzelek az ellenkezőjéről. De ennyit forrongani ezen... Minek átesni a ló túloldalára? Úgy teszel mintha úgy jött volna ide, és azt írta volna, hogy "adjatok tanácsot, hogyan basszak ki a köcsög boltossal, mert szemét módon kajakra elcsesztem a videókártyámat, és most rajta akarom leverni a saját hülyeségemet". Inkább az van, hogy egy tizenéves kölöknek valószínű fogalma sem volt róla, hogy mivel járhat ez az egész procedúra. De most ezért itt ostorozni napokig... -
törölt tag
válasz
Gyuri27 #6826 üzenetére
Most mit lovagolsz már ezen 3 napja, úgy csinálsz mintha embert ölt volna... Egyszer leoltod, kész elég annyi! Nem élheted ki a világfájdalmadat egyfolytában egy manuson, a magyar helyzetről nem ő tehet egy személyben. Nem ő hozta a kereskedelemről szóló törvényeket. Azokat is kéne szidni. Különben sem ez a topik témája...
-
spájne
csendes tag
válasz
Gyuri27 #6534 üzenetére
Na nem bírtam ki, ma du-án kitakarítottam a gépet
Volt benne por rendesen.
A videókarit külön kivettem mert nem fértem hozzá. Tényleg volt por a műanyag részében.
Még nem lett letesztelve, majd jövőhéten mert nem leszek 3 napig gép közelben.
Nincs rossz hangja, szinte alig hallaniÉn még mindig vmi szoftveres dologra is gyanakszom ami elcseszte a venti szabályozást. Nem tom lehetséges e, lehet hülyeség
Na majd jövőhéten kiderül, majd írok h mi a helyzet.
-
spájne
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Eredeti Sony PS4 Dualshock 4 kontroller - Vezeték nélküli
- Corsair Katar Elite WL egér eladó (csak vezetékesen megy)
- Újszerű Apple MacBook Air 13.6" (2024) - M3 - 68 Ciklus- 8GB/256GB (MRXN3MG/A) Asztroszürke - MAGYAR
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest