- iPhone topik
- A GT 7 kap először Android 16-ot
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Realme GT 2 Pro - papírforma
Új hozzászólás Aktív témák
-
elfelejtette
veterán
-
elfelejtette
veterán
válasz
kisza25 #9582 üzenetére
Teljesen korrekt összehasonlítás.
HD3200 vs. HD4650
CPU:
3000MHz vs. 2700MHz
RAM:
600MHz vs. 536MHz
GPU:
800MHz vs. 650MHz
Ja és a HD4650-et PCI-E x4-es csatiba raktad!
Még ha azonos körülmények között hasonlítanád össze őket, akkor még lenne is értelme egy ilyen összevetésnek, de így...
Ennek függvényében csoda, hogy még mindig gyorsabb volt a HD4650. -
elfelejtette
veterán
válasz
Krisinto #9428 üzenetére
Hy!
Hát ez így semmi. Milyen proci volt az AMD-s gépben? Milyen órajelen ment az Intel proci, és milyenen az AMD? Mennyi ram volt az AMD proci mellett, milyen órajelen mentek a ramok, és milyen időzítésen?. Mennyi idős volt a Winfos? Egyáltalán mindkét gépen azonos OP rendszer volt, vagy az egyiken XP, a másikon meg Vista? Ha régi, sz@rrá gányolt rendszer, akkor tuti, hogy az lassabb lesz. Ha AM2+ A64-es proci, akkor tuti, hogy egy Quad gyorsabb. De lehet, hogy ha egy AM3 PhenomII X2 ellen vetnék be, akkor alulmaradna az Intel. Meg az is kérdés, hogy milyen játékkal tesztelték? -
elfelejtette
veterán
válasz
barnam_ #7934 üzenetére
Hy!
Ezeket ugye 4GB rammal kaptad? Csak mert detroitrw-vel tárgyaljuk a 9600GT topicban, hogy 2GB-tal neki, és havernek is akadozott néha a játék, főleg pályabetöltésnél, vagy verseny után, mikor visszatért a menübe. Persze ő 1600x1200-ban tesztelt, haver pedig 1680x1050-ben, 8xAA/16xAF beállítással.
Üdv. -
elfelejtette
veterán
Kolléga gyerekének a gépébe raktam Sapphire HD4650 512MB GDDR3-as (600/700MHz) karit egy X2 245-ös proci mellé. 3DMark05-ben alapon 13300 pontot, a procit alapfeszen 3.5GHz-re húzva 14000 pontot kapott.
Mondjuk alapon használják, úgy is elég 1024x768-ban max grafon az Assassin's Creed-hez. -
elfelejtette
veterán
-
elfelejtette
veterán
Pont az előtted olvasható hsz-ekben tárgyaltuk egy Giga tulajjal, hogy neki nem hangos a giga Zalmi hűtése. Én Sapphire karit raktam még decemberben egy gépbe, annak sem volt zajos a ventije. A leghalkabb az lenne, ha jól szellőző házad van, hogy teszel rá 5k-ért egy AC S1 rev. 2 passzív hűtőt. Igaz, hogy ebből a plusz pénzből már vehetsz a HD4670 helyett egy HD4770-et is, amiben 2x annyi Stream proci van, mint a HD4670-ben...
-
elfelejtette
veterán
Nem baj, lényeg az, hogy ezzel a karival nem lesz túlterhelve a tápod.
Ha veszel, akkor Chifit ne vegyél (hacsak nem akarsz 600W környékén venni, az alatt nem éri meg, drága a tudásához képest.)
Árban, mint írtam, FSP 350PNF 6k-ért tökéletes választás. Ilyen viszi az én gépem is X1950Pro-val, ami kicsit többet fogyaszt, mint a HD4670 (ez 47W-ot kajál, az enyém 70W-ot).
Üdv. -
elfelejtette
veterán
Hy!
Én is hasonlókat tapasztaltam, mint MMIX fórumtárs. A HDMI-s változatot raktam kolléga gépébe 13k-ért, akkor a HD4670-es majdnem 18k lett volna. A venti terhelve 24%-on jár a karin, a hangja elég halknak nevezhető, a max. 75 fok volt a szőrös fánk alatt.
Egyébként a Bjorn3D-s tesztben a 4650-es és a 4670-es kari közötti különbség elég magas, az overclockersclub tesztjében látható eredmények már inkább reálisak... -
elfelejtette
veterán
Jaja. Ezért nem is húzom a procit, csak a teszt erejéig nyomtam fel 3.5GHz-re, amúgy alapon, 2.9GHz-en, a gyári 1.35V-os alapfeszt is 1.2V-ra levéve használja kollégám fia. Így üresjáratban 800MHz-en megy a proci 0.85V feszen, rajta a TX3 pedig 500rpm-mel forog. A kari is leveszi az órajeleit 2D-ben 165/250MHz-re. És mivel Elite335-ös házban elöl-hátul 5V-ra átkötött 12cm-es venti van, ezért az egész cucc szépen halkan teszi a dolgát!
Üdv. -
elfelejtette
veterán
válasz
elfelejtette #7608 üzenetére
Hy!
Na megcsináltam a tesztet a Sapphire HD4650 512MB GDDR-as karival (órajelek: 600/700MHz).Elözö adat:
X2 7750@2.7GHz
3DMark05: 13087 pontMai adat:
X2 245@2.7GHz (clock-to-clock)
3DMark05: 13299 pont
X2 245@3.5GHz (22% tuning)
3DMark05: 14006 pontMint látható, azonos órajelen <2% volt a különbség az új AthlonII javára, és a tuning is csak 5%-ot jelentett.
Üdv. -
elfelejtette
veterán
Ja egyébként az említett AthlonII X2 245-ös prociban a jó, hogy alapfeszen (1.35V) megy 3.5GHz-et, az alapórajelet (2.9GHz) viszont viszi 1.12V mellett is. Csak sajna azt nem teszteltem ki, hogy a gyári hütövel mennyire melegszik alulfeszelve, mivel már egy CM HYPER TX3 csücsül a procin.
Üdv. -
-
elfelejtette
veterán
Hy!
Hasonló gondom volt a #7505-ös hsz-ben említett géppel, de nem a kari volt a hibás, nem kompatibilitási hiba, és nem is a táppal volt a gond, hanem a hálózati feszültség ingadozott, és szerencsére a táp nem engedte elindulni a gépet. Nem próbáltad még kimérni a hálózatot, hogy a 230V-os feszültség a konnektornál/elosztónál nem ingadozik-e?
Üdv. -
-
elfelejtette
veterán
Sziasztok!
Most raktam össze kollégámnak egy gépet az alábbi összeállításban:
Lap: Asrock K10N78
CPU: AMD X2 7750 (nem BE)
Hűtő: CM Hyper TX3
RAM: 2x1GB Kingmax 800MHz
VGA: Sapphire HD4650 512MB GDDR3
HDD: Seagate 250GB 7200.12
Ház: CM Elite 331
Táp: FSP 350PNF
Az összes cucc alapon dolgozik. A házban elölre lett szerelve a 12cm-es venti, ami 1280rpm-mel pörög, hogy hűtse a vinyót. Hátul egyelőre csak a táp ventije szívja kifele a meleg(?) levegőt.
A kari alapjáraton 41 fok körül van, a venti 12%-on teker, órajelek 165/250MHz. A szőrös fánkot ráeresztve a kari felkapcsol 600/700MHz-re, közben max. 75 fokig engedi melegedni a GPU-t a terhelés miatt 24%-ra gyorsuló venti. A hangja teljesen megfelelő, egy átlagosan halk gépbe pont illik. Majd még az első ventit fogom átköni 5V-ra, hogy megnézzem, úgy mennyire lesz halkabb, a TX3 alapon most 920rpm körül forog.
Egyébként átlagos felhasználásra lett összerakva a gép, kicsi játék, kicsi Photoshop.
Vélemények? -
elfelejtette
veterán
Hy!
A 4650-es linked alatt most jelenleg 15913Ft-os ár jön be... Enyire felment az ára tegnap óta? Akkor én jól jártam, hogy 13700Ft-ért jutottam hozzá?
Egy X2 7750 kerül mellé, mivel AthlonII-t nem sikerült szerezni, a PhenomII pedig nem fért volna bele a keretbe. Egyébként ez is a HDMI-s változat 1.4ns-os Quimonda ramokkal.
Üdv. -
elfelejtette
veterán
válasz
barnam_ #3507 üzenetére
Azzal nem növelné a stabilitást, a meleg úgyis felfele száll. Max annyit érne el vele, hogy nem kapná pofán a procit a meleg légáramlat a kari felől!
Ha pedig a kifelé irányt úgy érted, hogy a karival párhuzamosan a ház hátulja felé kifelé fújjon, akkor is szerintem inkább a karira merőlegesen fújjon a venti a lamellákon át. -
-
elfelejtette
veterán
Vadi új gép volt, nem volt még rajta game, csak egy friss XP + 8.12 Catalyst.
Amúgy alapon a GPU-Z szerint 3%-on forgott a venti 40 fokos GPU hőmérséklet mellett.
A cucc egy CM Elite331 házban van úgy, hogy beraktam elölre egy PWM-es AC ventit, az 5200+ procin pedig egy Freezer64 Pro csücsül. -
elfelejtette
veterán
Rivatunerrel.
Bob bácsi oldala. -
-
elfelejtette
veterán
válasz
tzsolesz #2726 üzenetére
Hy!
Pont ilyen összeállításban raktam össze gépet múlt héten egy ismerősnek:
Giga MA770-DS3
AM2 X2 5200+
Sapphire HD4670 512MB DDR3
FSP 350PNF
Igaz, hogy a boltos azzal kezdte, hogy kevés lesz a táp, legalább 400-as kellene. Kérdem én, hogy minek? A táp 12V-on 300W-ot tud leadni, a gép pedig 150W alatt fog fogyasztani.
Persze válasz nem volt.
Amúgy a gépben van még egy AC AF12025PWM venti elölre berakva a CM Elite331 házba, de az amíg nincs terhelés, addig el sem indul.
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- gerner1
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen egeret válasszak?
- Háztartási gépek
- Mesterséges intelligencia topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B660M i7 13700 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Thermaltake Core X5 GB 850W
- BANKMENTES részletfizetés ASUS TUF F16 FX607JV-QT212 Tesztvideó a leírásban Nézd meg működés közben
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest