- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
kola1234 #9527 üzenetére
Esetleg nyiss egy boltot, amiben minden van, tekintet nélkül annak korára, keresletére ahelyett, hogy itt minden hsz-ben kétszer leírod szép magyarsággal, mi a véleményed róluk. Nem kell akkor onnan vásárolni. Kész. Minket itt nem nagyon érdekel, hogy mi a magánvéleményed bizonyos boltokról akkor, ha eleve nem tömegterméket akarsz tőlük venni vagy esetleg befáradhatsz kérdezni.
(#9523) robert02@12:
Milyen oprendszeren próbáltad? -
válasz
#41133696 #9327 üzenetére
Hát ez egy ezeréves kommentre volt válasz, talán akkor GTA IV még nem is volt kint.
Egyébként igen, a GTA IV szereti, de van egy fórum szerte ismert mondás erre:
Ahol az 512 MB kevésnek bizonyulna, ott már maga a kártya is, szóval ebben a kategóriában nem ölnék pénzt 1 GB-osba a felár miatt. -
válasz
kovacsroli #9238 üzenetére
Takaríts!
Nálam a Club3D 4670 max. ~55 fokos ha volt játék közben. A 60-at nem igen lépte át életében.
-
válasz
torrentwarez #9064 üzenetére
akkor valami generális probléma van... lehet, hogy marad a reinstall.
-
válasz
torrentwarez #9061 üzenetére
Eszközkezelőben töröld a kártyát, majd ha újraindítod, megtalálja újra és telepítheted.
-
Igen, ebben az esetben a HD 4670 a legjobb választás. a GT 240 drágább, annyit nem ér meg szerintem a CUDA.
Esetleg, ha tud várni az ismerősöd, akkor érdemes megvárni a HD 5670-et, ami amellett, hogy kb. 20-30%-kal erősebb a 4670-nél, már újabb technológiát tartalmaz és többek között a tömörített HD hangsávokat (TrueHD, DTS-HD MA) is képes kitolni az erősítő felé. Egyelőre ezek nagyon újak a piacon, de talán pár ezrest esik az áruk tavaszra.
-
nVidia esetében mindenképp érdemes megnézni, hogy képes-e arra, hogy a HDMI-t az spdif-fel összekötve hangot produkáljon, ha régebbi modellt választasz.
Sajnos a 9600, 8600 sorozattal kapcsolatban is rengeteg problémáról lehet hallani a neten. Ilyen, meg olyan tv-vel nem működik együtt, meg nem megy a hang... A 9800 család már tud HDMI-n hangot kiküldeni rendesen, de a legjobban akkor a GT-kel jársz.
A GeForce 210 ugyan átalakítóval csatlakozik HDMI-re, de belső hangcucca van, vagyis mondjuk így, natívan tud hangot HDMI-re küldeni.
A GeForce GT 220 natív HDMI-t és belső, saját hangchip-et tartalmaz, de ez nem éri el a Hd 4670 szintjét játékok alatt.
A GeForce Gt 240 is kapott HDMI csatlakozót és saját hangchip is van rajta, tud hangot kiküldeni. Erősségben pedig le is körözi valamivel a 4670-et.
-
Az nV 9600 GT tökéletes a CUDA miatt és van rajta HDMI, de mivel az nVidia VGA-kon nincs hangkeltő chip, eleve csak az spdif jöhet szóba, amit a kártyára kötsz és úgy megy ki HDMI-n a hang. Nem tudom, miért mondod, hogy az ATI HDMI-je nem támogat 5.1-et, amikor annak ha úgy tetszik saját hangkártyája van. Azon keresztül pedig, ha jól megnézted a táblázatot, a nem támogatott vevőktől eltekintve 7.1 is kimegy, nem hogy 5.1. Ha megnézed az nV oszlopát, láthatod, alig akad, amit támogat...
-
-
Ha a melegedést elsőre kizárjuk, akkor szokott még memóriahiba is ilyen problémákat okozni. jól megterhelni a VGA-t valamilyen tesztprogival próbáltad már?
Ha a processzorod Brisbane magos, akkor azt a hőmérsékletet felejheted is (alapból gyanús 60 fokos VGA mellett
), bár ez inkább most csak adalék infó, nem a probléma része.
-
A HD 4670 hivatalosan 10 / 70 W-ot kér, de kb. 60 W a tető, amit én tudok. a HD 4770 ~80 W, a HD 4830 és 4850 egyaránt ~110 W-ot esznek. a HD 4870 ~150-et, a HD 4890 pedig ~190-et.
-
AGP-s 4670:
-
válasz
kisza25 #6540 üzenetére
Van baja azért a cuccnak valóban. Elkezdtem tesztelgetni, de feladtam. Nem sikerült komoly eredményt elérnem az idő rövidségén kívül. A kis kétmagosom 100%-on megy és a VGA nem tudja levenni a terhet róla.
Ráadásul nekem sehogy nem akart több szálon működni, mindig csak 1 konvertálást futtatott. Ez nem tudom, mitől függ, de fura, hogy a tesztekben meg ment...
Gyors, jobb, mmint az Avivo konverter, de sajnos ennél több előnyét eddig nem látom.
-
válasz
kisza25 #6499 üzenetére
Ez Club3D, alapból 2 fokozata volt, 500/750 és 750/1000, de ezt vettem le a Sapphire szintjére. A 300-at elírtam, az 250, de ez alá már tényleg nem hajlandó menni.
TothMG:
Ha a DXVA-ra gondolsz, akkor nem és nem is fog, mert az 5.1 user error. Vannak, akik annyira balfékek, hogy a DXVA szerint nem tud kódolni, de ez nem a hardvergyártók baja. A DXVA jól megy és a 4670 igencsak jó teljesítményt is nyújt ezen a téren, de a level 5.1 sose fog DXVA támogatással menni. -
Nah, kipróbáltam az órajelet a lehető legalacsonyabbra vinni, de 168 MHz/300 MHz alatt egyszerűen lefagy, meghal vagy villog...
Na mindegy, azon a fél W-on már nem múlik, jó ez így, működik. -
-
2D alatt értem. A végső cél az lenne, hogy ha pl.: netezik az ember vagy csak filemt néz (nem HD), akkor a lehető legalacsonyabb fogyasztás legyen elérhető. Erre mondtam én a kérdezőknek azt, hogy a PowerPlay 2D alá is lehet menni, de kérdés, megéri-e. Ahogy a cikkben olvasom a végén, azt találgatták a cikkírók, hogy talán hosszú távon jöhetnek elő problémák... fene se tudja, de azt azért látom, hogy a 4670 165 MHz-e nem rossz 2D-ben. Talán érdemes lehet max. 100-ig levenni, de az amúgy sem túl nagy fogyasztásra az már nem biztos, hogy olyan nagy hatással lenne. Elgondolkodtató... ki is próbálnám, de nem tudok otthon fogyasztást mérni sajnos.
-
Köszi szépen!
Értem, tehát elvben a PowerPlay alá (165 MHz) is érdemes vinni, de az már nem annyira hatásos, mert egy idő után már relatíve keveset csökken a fogyasztás... Erre gondoltam én is. Azt esetleg valaki tudja, hogy alapfeszen meddig lehet levinni az órajeleket?
-
Mennyire lehet levinni alap feszen a HD 4670 órajeleit? Illetve van ennek mérhető gyakorlati hatása a fogyasztásra, ha csak az órajelet veszem le?
Nagyon vitáznak velem, hogy van, de szerintem nem lehet valami sok hatása, ha a PowerPlay idle alá viszem az órejelet... csak bizonyosságot szeretnék szerezni pro vagy kontra végre.
-
A Club3D GDDR3-mal szerelt karimon jó a hűtés. Halk és hatékony. A Sapphire hűtője meg a HD 2600 XT-mre hasonlít, ami szintén nem volt hangos és szintén jól hűtött. Ebből tudok kiindulni.
Biztosan jó az a GDDR4-es, én is ajánlom, a ventije is jó lehet, de ne legyünk teljesen elfogultak, hogy már csak aza jó.
Chaser:
A GDDR3 Sapphire még tv-out-os és 100MHz-en megy a memóriája.
[link]A GDDR4-esen nincs tv-out, viszont 1100MHz-en megy a memóriája.
[link] -
ez az extramini ventilátor olyan vonyításba kezdett, hogy a gép összes egyéb zaja sem tudott versenyre kelni vele
Amúgy grat a találékonyságodhoz, jó megoldás ezek szerint és már azt is tudjuk, milyen kártyát kell azonnal buherálni, ha valaki vesz egyet. Amúgy a Giga kártyák sajnos híresen gagyi hűtéssel készülnek (az alaplapjaik bezzeg frankók
)
-
válasz
kriszbon #6258 üzenetére
Nekem mindegy, hogy 20% vagy nem, vagy 30W-tal kevesebbet eszik a gépem a 4670-nel.
De egyébként senki nem állította azt hogy rossz kártya, csak annyiért nem biztos hogy jó vétel, a tudásához mérten!
Mármint? Állítottam valami hasonlót? Amúgy szerintem nem a pillanatnyi fps számot kell nézni. Abban lehet, hogy a 3850 többet hoz 2-3 fpsnyivel, de ott a jobb PowerPlay, jobb UVD, Jobb alap fogyasztás, nem kell külön tápcsati, újabb technológiailag. Ha ezt vesszük nézőpontnak, nagyon is megéri.
-
válasz
Dark KillerX #6249 üzenetére
Ha nem is épp a felét eszi, de majdnem:
[link]
a 3850 itt már nem lesz tendencia... túl régi ahhoz. -
igen, monitornál van natív felbontás. Vga az vagy tud valamilyen felbontást vagy nem, de hogy valamelyik "natív" lenne... nem hinném. Amúgy az 1920 már jó ideje nem a VGA-nak akadály, inkább a kisebb monitoroknak.
A kolléga esetében max. natív HDMI-ről lehet szó vagy tévedek? -
válasz
#31757056 #4444 üzenetére
Nekem a CCC jól mutat mindent... szerintem azért csak ki tudják olvasni a saját driverből az értékeket.
Amúgy már írtam, nálam semmi gond nincs a 9.1 driverrel és a CCC-vel sem. 32 bites Vista alatt minden tökéletesen megy... fórumokat olvasgatva máshol is, nincs jele, hogy nagy hiba lenne benne.
-
-
Meg vagyok elégedve...
a CPU Brisbane, nem feltétlenül releváns...
Reggel összedobom a táblázatot...
-
-
-
Különösen Chaser kolléga figyelmébe: RBE segítségével a Club3D-m is csatlakozott a 3 fázisúra beállított PowerPlay kártyákhoz.
Persze nem a konfekció szerint, hanem akkor más saját igényre szabva:
GPU: 250/500/750
MEM: 500/750/1000Túl sok különbséget nem hozott, 36 fokos alapon és 54-55 terhelés alatt. A fogyasztásban jelentkező különbség se lehet eget verő, hiszen alapból is keveset eszik. 1-2 W ide vagy oda...
-
-
válasz
barnam_ #3076 üzenetére
Nem rossz ötlet, így legalább lehetne még egy szempont, amit figyelembe lehet venni vásárláskor.
Akár el is lehetne kezdeni gyűjteni az infókat.
A hőmérsékleteket valóban kicsit nehezebb összehasonlítani, de alaplapi hőmérséklet fényében talán lehetne valamelyest látni a hűtők hatékonyságát, nem?
Amúgy néztem, hogy van külön érzékelő a memóriáknál is, ami szerint a bordák jól teljesítenek, mert 33 fokosaknak írja őket alapon, GPU meg 35.
Chaser:
nekem pont elég, hogy ennyire veszi vissza. fogyasztásban és hőmérsékletben is alig jelentkezik.A Sapphire 3850 PowerPlay a memóriához hozzá se nyúlt. Ez legalább azt is leveszi.
Mindenki:
Ha lennétek olyan szívesek és beírnátok a 4670-eitek milyen órajelekkel (PowerPlay is érdekelne) rendelkeznek, megköszönnénk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GIGABYTE GeForce RTX 4070 WINDFORCE OC V2 12GB GDDR6X 192bit
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Asus rog strix gtx 1060 6gb
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Intel ARC B580, 2 év gyári garancia! Számlával, garancialevéllel, gyári dobozában!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest