Új hozzászólás Aktív témák
-
leyo76
senior tag
válasz
kisza25 #10045 üzenetére
itt megint csak a DDR5 vs 256bit van versenyben egymással, persze a busz szélesség többet ér, de a gyors memó sem elvetendő
Egyébként egy 5670 jóval fiatalabb és itt egy kis gyors teszt alátámasztás ként.
-
kriszbon
őstag
válasz
kisza25 #10033 üzenetére
Ja igen emlékszem rá amikor azt kaptad, és én gondoltam is hogy azokról van szó, csak másnak lehet nem az jön le.
Ebből a 4830-as kártyából már vettek páran, és eddíg nem írtak rosszat róluk. Húzni is elég jól lehet őket, meg a P.P. is megoldható rajta. Idle nem annyira hangos a gyári hűtő sem, de azért pár csendmániás már cserélte. Ennyiért újat ekkora teljesítménnyel nem igen kap az biztos. -
-
Ventur@
senior tag
válasz
kisza25 #9932 üzenetére
Na megfánkoztam a kártyát
. 1 órát ment alapbeállításokkal Stability test módban és 1280x1024-ben. MSAA nem volt rajta. Semmi olyan nem volt amiről korábban mutattam képet. Elötte újrapasztáztam és ahogy láttam jól fekszik rá. Ugye ehhez a hűtőhöz (Zalman VF1000LED) van egy fanmate az kb. 40-50%-ra van állítva. Na ilyen beállításokkal volt max 80 fokos a GPU. Az az érdekes hogy a gyári hűtő sem teljesít jobban
. Nem lenne még sem jó rá a Zalman (megnéztem támogatott a HD4670!)?
Anno a heatpipe-os GF 8600 GT-met közel 15 fokkal tette hűvösebbre. Ezen meg max nyertem vagy 5 fokot (null terhelésnél!). Karcsúnak tűnik
.
Ajánlat
?
-
Ventur@
senior tag
válasz
kisza25 #9930 üzenetére
Köszi a választ
. Tegnap késő este még kipróbáltam a GPU-Z-s logolást. Vagy én vagyok balf*sz vagy a GPU-Z bolond de eléggé érdekes eredmény jött ki
. Kb 20 percen át ment háttérben és végig 165/250-en (ha jól emlékszem az értékekre) volt a vga és max kb 50 fokra ment fel (egy kis Lead and Gold-ot játszotam!). Alaphelyzetben Windows alatt kb 42 fokos a Zalman hűtővel (nem tudom ez jó értéke
). DE kipróbálom az ötleted. Újrapasztázom hátha az a gond.
Bár eléggé érdekes lenne egy még 1 éves sincs vga-tól ha memóriahiba
(tudom hogy benne van a pakliban de nem nagyon örülnék ha gariztatni kellene
).
Van-e valami tipped mivel tudnom meghajtani jól a kártyát hogy mégis memóraihiba lenne?
Előre is kösz a választ
!
Ui. VGA nincs tuningolva. Nem vagyok híve
-
Stirbi
addikt
-
Blaze71
őstag
válasz
kisza25 #9863 üzenetére
Ez az egyik, a másik meg, hogy 64 bit mellett sok játék el sem indul. Azt már ne is nézzük, hogy ha megy, akkor szaggat még UltraLow beállításon is és tele van textura hibával.
A memória sévszélesség úgy duplázódik, hogy DDR2, DDR3, DDR5. A bit szintén, tehát DDR2 64 bit negyed olyan gyors, mint a DDR3 128 bit. A DDR5 256 bitet már ne is említsem. Ez egyébként nem Neked szól, hanem annak, aki nem tudja.
-
arcszesz
aktív tag
válasz
kisza25 #9873 üzenetére
Nyilván az sem véletlen, hogy normál méretű, jó hűtővel szerelt 5570 nem létezik. Túl jó lenne a vevőknek.
Meg az 5000 széria pofátlanul túl van árazva. Elég szomorú, hogy ennyi idővel az 5000 széria megjelenése után, a 4670 még mindig esszerű választás újonnan, pedig egy éve olcsóbb is volt.
-
-
puttputt
őstag
válasz
kisza25 #9863 üzenetére
Pontosan.
A DDR3 és 2 közt pedig azért van különbség ebben a szériában...
64bitest pedig valóban nem igazán szabad venni bizonyos célokra..., ez tanulságos.
Most DDR5 van az új kártyámban, van különbség.
Csak azért jegyeztem be a linkeket az előbb, mert valóban tud szépeket produkálni az is megfelelő konstrukcióban, no persze nem feltétlenül 1680-as felbontásnál...
Habár azzal is, inkább a Battlefield-nél szenvedett kutyául, másnál nem tapasztaltam látványos laggolást. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
kisza25 #9857 üzenetére
Akkor még egy 2600XT-től is jóval gyengébben muzsikálna.
Egyébként is visszafogja még a 128bit/GDDR3 1200Mhz-en is. 320SP-és 7-800Mhz-es, 8 ROP-al ellátott R600 architektúrának azért jól jön ám már a nagyobb sávszélesség. Elvégre tud ez 3870 szintet is, megfelelő tuninggal. -
Blaze71
őstag
válasz
kisza25 #9857 üzenetére
Gondolom 64-es. Azokat szokták kétszer akkora memóriával felvértezni. Csak azt nem értem, hogy mi a francnak? Vagy a FullHD miatt kell az 1 GB memória, viszont tökmindegy, hogy mennyire gyors? Mert ha ez az oka, akkor fel kellene tüntetni a dobozon, hogy bocsi, de ez filmezős kártya, nem megy rajta a game....
Kíváncsi lennék egy GPU-Z-re....
-
fer
őstag
válasz
kisza25 #9750 üzenetére
Tehát nem érdemes húzni a vga-t! Nekem húzás nélkül ( csak a proci volt 3ghz-en) ennyit adott!
-
nova001
senior tag
válasz
kisza25 #9738 üzenetére
rávan dugva mikor telepitem de nincs bekapcsolva a tv igy nem érzékeli a gép a dvi-hdmi kábel-t
mikor bekapcsolom a tvt a felbontás átvált (vagyis villanegyet a monitor) windowsgomb+P másolást nyomok kirakja szépen mind2re a képet... a GPU ugy van beállítva hogy széthuzza a képet amit a win alatt megteszi...sajna a game alatt már nem...
-
Chaser
legenda
válasz
kisza25 #9687 üzenetére
Ha zafír meg tudja normálisan csinálni akkor nem lehetetlen, azt mondtad asusnál is ok volt a PP. Nem értem mi abban a nagy feladat, hogy a biosba pár karakterrel többet véssenek
De ahogy mondod, sokan nem értenek hozzá és a gyártók ennek örülnek, de PC-tól nem ezt vártam, GB, MSI, stb még talán oké - na azért nem vigyorgok mellé-, kommersz gyártók, nem vga-ra specializálódtak.
-
arcszesz
aktív tag
válasz
kisza25 #9670 üzenetére
"ha itt átváltanék use look up table -ra akkor szabályozná a ventit?"
Az a gond, hogy így is kéne neki. De próbáld ki, hátha.
"emiatt 400/900?"
Igen, az info 01, 02, 03 -at használja.
"emiatt 800/1050 ccc-ben a max?"
Igen.
Egyesével próbáld változtatni a dolgokat, ha nem szereti, töltsd vissza az előző (jó) verziót.
-
leyo76
senior tag
válasz
kisza25 #9650 üzenetére
Erővel meg szenvedéssel nem lesz tökéletes, kicsit úgy érzem kapkodsz, pedig a jó munkához idő kell.
A korábbi vga-t eltávolítanám előbb hogy a driverek ne keveredjenek, majd telepíteném az újat annak rendje módja szerint. Beállítási lehetőségek csak akkor lesznek használhatóak ha minden rendben van.
Drivert illetőleg a legjobban akkor jársz ha ati oldalról szeded le, 10.2 személyében (mivel a 10.3 bug-os).
Catalystben ha aktív a venti szabályzás akkor annak normális esetben működnie is kell...
-
Chaser
legenda
válasz
kisza25 #9638 üzenetére
Lehet én is beújítok egyet de még nem tudom, van itthon ram dögivel, lesz egy amd konfig x2 240-nel, jól mutatna benne
A ramok is pirosak
de úgyis csak nézegetném mert nem játszok, akkor meg minek?
Talán a krájzisz' 2-t megnézném, de ahhoz meg nyilván kevész lesz alap HD-ban is ez a kártya.
-
kola1234
tag
válasz
kisza25 #9630 üzenetére
felraktam az amd overdriveot.
na most megtudtam a lényegét.
alap vga 165core/400mem
tehát
alap:165/400
1szint:300/400
2szint 650/400
ebből tuningba autotunigal: 740/540.
mióta AC hűtő van rajta elmegy 750/550ig. tovább nem megy a csúszka.a phenomx3 720 meg 2800ról 3400ig.
elöbb rosszul írtam.
tehát első szám a gpu második a memoszal akkor 750gpu/550mem a max.
a phenomx3 nál meg 3500nél elszakat a cérna.nem volt stabil. 3400en vígan alapfeszen gyári hűtővel.A HD4650 miért nem veszi vissza a memória órajelét?
-
arcszesz
aktív tag
válasz
kisza25 #9617 üzenetére
Van benne igazság. A 4670 amúgy sem egy tunning bajnok, ha nagyobb teljesítmény kéne vennék egy combosabbat.
Inkább optimalizálni szoktam. Például gyárilag a gpu visszavett órajelekkel (165/250) is 1,25 V-ot kapott. Átállítottam 0,9-re, ne egyen annyit. Mivel folyamatosan megy a gép ez is számít.A cpu más egy kicsit. Gyakran sok tartalék van benne, és érdemes kivenni a gyári "fojtást" az olcsóbbakból.
-
kriszbon
őstag
válasz
kisza25 #9613 üzenetére
Hmm véletlenül egy őrült pillanatomban aljas módon bagóért megvettem (10k) hogy csak jó lesz valamire (na meg a kíváncsiság), és nincs szivem eladni szintén bagóért.
Meg soha nem lehet tudni mikor deglik meg a kártyám és akkor csak az integrált marad netre (nem mintha mostanában másra is használnám a gépet).
Egyébként tényleg sajnálnám eladni, minden vackot megtartogatok addíg amig el nem értéktelenedik (a fene sem ért engem).
Azért 1280-ban még elég jól el lehet vele szórakozni halkan kevés fogyasztással. -
Chaser
legenda
válasz
kisza25 #9573 üzenetére
Kicsit visszaolvastam, láttam hogy xfx-szel próbálkoztál, már akkor tudtam hogy baj lesz
kötsög egy banda az biztos...én is a PC gddr4-es 4670-et nézegetem, piroc pcb, AC venti..nyami-nyami
írtam egy srácnak akinek aláírásában az van, mit mutat powerplayben meg ventiszabályzásban. Én ahogy elnéztem 5670-et nem veszek, túl nagy az árkülönbség és annyival talán nem is tud többet, dx11-re meg karcsú...
szerk: Ezen meg 1800-on mennek a gddr4-es ramok?
-
arcszesz
aktív tag
válasz
kisza25 #9598 üzenetére
Bezony. A 4670 gpu órajelét szinte mindegy mennyire állítom, alig változik a teljesítmény. A ramnál meg minden MHz számít. Kidekáztam milyen órajelen nem szemetel még a ram, oszt ennyit a tunningról, a gpu jó alapon is.
Az 5670 jelentősen gyorsabb a GDDR5 miatt, míg az 5570 ugyanazzal a gpuval megáll a 4670 szintjén a lassabb ramok miatt.
A GDDR4-et biztos jobban lehet húzni, majd várjuk a tapasztalatokat
-
glutamin
őstag
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
kisza25 #9593 üzenetére
jut eszembe azon miért csak 1800Mhz-en mennek a ramok
Nem kéne tán. Öcsém GDDR4-es 2600XT-jén 2200Mhz-en mentek, és nem kicsit volt tuningos plusszban. Elment asszem 2,5Ghz-ig.
Mi van most a gyártókkal? Mi a f@szért csinálják ezt?Itt az alja felé vannak jófélék. Nem értem, hogy egy 4670 miért nem érdemel meg normális órajelű RAM-okat. Miért kell visszafelé haladni?
És akkor még meg sem mutattam a házból kifújós 2600XT-ét. Nah, ilyet sem nagyon csináltak 4670-ből.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
kisza25 #9591 üzenetére
Szerintem vegyél egy GDDR3-as 2600XT-ét itt az aprón. Sokkal jobban jársz.
SM3.0-ás pontszámokból ítélve még az is lehet, hogy tuningolva a játékokban is megveri a DDR2-es modellt.(upssz, figyelnem kell most már a hozzászólásokra. Asszem lassan elég lesz mára. Nem nagyon akarok PH! kedvence lenni. Az olyan szar rang. A PH! addikt a legmenőbb. )
-
elfelejtette
veterán
válasz
kisza25 #9582 üzenetére
Teljesen korrekt összehasonlítás.
HD3200 vs. HD4650
CPU:
3000MHz vs. 2700MHz
RAM:
600MHz vs. 536MHz
GPU:
800MHz vs. 650MHz
Ja és a HD4650-et PCI-E x4-es csatiba raktad!
Még ha azonos körülmények között hasonlítanád össze őket, akkor még lenne is értelme egy ilyen összevetésnek, de így...
Ennek függvényében csoda, hogy még mindig gyorsabb volt a HD4650. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
kisza25 #9583 üzenetére
Teljes mértékben alkalmatlan bármilyen nemű játékra ez a sz@r, és akkor még finoman fejeztem ki magamat.
Komolyan mondom itt és most kérdezem meg Abu85-től, hogy hogy engedheti meg az AMD/ATI az XFX-nek ezt? 64bit+DDR2, egy nem belépő szintű VGA-nál.
Egyáltalán megengedte?Itt a 2600XT-és eredményem, egy antituningos E5200-al.
-
-
arcszesz
aktív tag
válasz
kisza25 #9571 üzenetére
Kamu, HD46x0-ből nincs 256 bites, nem is lehet. RV730-nak 128 bites a memóriavezérlője.
Powercolor szokta szabályozni a ventit, meg korrekt AC hűtő van rajta, nem lehet rossz. Viszont szerintem egy Sapphire 5670 sem kerülhet sokkal többe, és mégiscsak újabb, jobb, gyorsabb.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
kisza25 #9563 üzenetére
ez a kártya a 4650-ek szégyene
Csak azt nem tudom, hogy miért nevezik 4650-esnek.
320SP-én kívül semmi köze a 4600-as szériához. Jó hogy nem már sima DDR-rammal nem szerelik, és a gpu órajelét meg nem veszik vissza vagy 200Mhz-re. Komolyan mondom lassan 9600XT szintjére süllyednek a gyártók ezekkel a különleges paraméterű kártyáikkal.
Szegény 4670-et is a memóriasávaszél fogja vissza sokszor.Hál istennek az én 4670-esem 800/1100-on ment játékok alatt. 3DMark-ban pedig 835/1160-at tudott.
-
arcszesz
aktív tag
válasz
kisza25 #9560 üzenetére
Hát igen, még a HD4670 128-bit GDDR3 kártyákon is a RAM sávszélesség a szűk keresztmetszet, nem a gpu, pedig több mint 4x ekkora a sávszélessége.
Közel egy éve, mikor megvettem a 4670-et nem örültem neki, hogy a ram az eredeti effektív 2000 helyett csak 1750 Mhz-en megy, mert érezni a különbséget.
-
kisza25
félisten
-
-
kisza25
félisten
válasz
kisza25 #9552 üzenetére
ezek az isten átkai kihoztak nekem egy DDR2 64bit-es változatot
persze ez doboz alapján nem derült ki csak itthon
tessék lehet sírni
ennél még a notimban lévő HD4570 680/1000Mhz 64bit is többet csinál
[ASUS K50AB HD4570 2994] -
barnam_
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Napelem
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Overclocked Triple Fan - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Inno3D GeForce iChill X4 RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- Intel ARC B580, 2 év gyári garancia! Számlával, garancialevéllel, gyári dobozában!
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest