- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ventur@
senior tag
válasz
barnam_ #9974 üzenetére
Nem igazán vagyok jártas ebben, hogy 1 v. 2 slot-os hűtés, de ha azt jelenti hogy hány csatlakozó helyet takar/foglal el a kártyán lévő hűtés akkor csak 1-et
(tehát: PCI-E-ben a vga és az utána lévő 1X-es PCI-E csatlakozót eltakarja a borda
- lap: Gigabyte GA-MA770 UD3 rev.2.0 ). Ha így értetted
. Tényleg bocs de ehhez s*ggtitán vagyok
.
echteriontól fentebb azt a választ kaptam, hogy nem vészes ez a hőfok
. Azt azér hozzátenném, hogy van egy Zalman VF1000LED-em. Nos az ugye full réz és szintén annyi helyet takar el csatlakozóból, mint a gyári borda, viszont semmivel jobb értéket nem érek e, ha reáteszem a HD4670-re. Van elfekvőben egy GF 8600 GT-m, ami alapból heatpipe-os. Na ott sokat segített ez a Zalman hűtő, mert mind alap, mint terhelt állapotban közel 15-20 fokkal volt hűvösebb a vga (kb. 0%-os venti fordulaton).
Ha mégis zavarna ez a főfok, mit ajánlotok mit tudok tenni/venni, hogy hűvösebb legyen
?
Előre is köszöntem
!
-
fer
őstag
válasz
barnam_ #9382 üzenetére
Nem törvényszerű a kék nyák, egyes típusokat a színnel szokott megkülönböztetni! PL. 1650pro DDR2 piros nyák, DDR3 kék nyák! A fent említett 2600xt kék nyák (lenne), a pro meg piros, legalább is agp vonalon! Szerintem nem biztos, hogy más gyártmány, ez egy kicsit ellentmondó lenne!
-
Stirlitz
senior tag
-
Stirlitz
senior tag
válasz
barnam_ #9052 üzenetére
Várj, asszem tudom miért lett ilyen nagy a különbség. Valószinűleg a @4 mag zavarta meg a méréseket. Alapfeszen 4 magositottam, és nem biztos, hogy a 4.mag mindig stabil volt. Megismétlem a méréseket, de ezúttal csak 3maggal, sima 720BE prociként. Így akkor ez a tényező is kizárva.
-
Stirlitz
senior tag
válasz
barnam_ #9047 üzenetére
Na odáig nem jutottam, de itt egy tuningos eredmény, és mellette egy alapórajeles is. Persze a tuningos eredménynél a gpu 800mhz-en járt, de a ram még nem 2000mhz, csak 1920mhz. Most szedem épp a rivatunert.
Your system Your previous system
8868 3DMarks 7840 3DMarks
SM 2.0 Score
3087 2666
SM 3.0 Score
3752 3294 -
Stirlitz
senior tag
válasz
barnam_ #9045 üzenetére
Na, már fel is raktam a Zalmann kis kék memória hűtőit. És ha már kint volt a kártya, akkor a gpu hűtőt is újrapasztáztam, mert a gyári kemény, szürke színű ragacs, nem volt túl jó kinézetű. Most aztán elmondhattom, hogy a vga-m, tényleg Zalmann edition.
Mekora tuningra gondoltál? Amit csak a CPU és a GPU is bír? Vagy csak a GPU-ra?
-
Stirlitz
senior tag
válasz
barnam_ #9043 üzenetére
Rögtön gondoltam, hogy a phenom dobja meg. Ám engem más cél vezérel. Konkrétan az 1gb memória, sokat emlegetett 1800mhz-e és az 512mb-os 2000mhz-e közötti különbség gyakorlati hasznát probálom egy magántesztben számszerűsíteni. Az meg, hogy gyakorlatilag a ph toplista 4670-es részének első helyére értem, ahogy nézem, csak érdekesség. (3dmark-ot a stabilitás miatt használom, ugye ezzel nézem, bírja-e a vga) Na majd akkor este folyt köv, csak rendelek valami hűtést a memória modulokra, nehogy baj legyen.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
barnam_ #8968 üzenetére
A helyzet az, hogy pont ennyit szánok rá, és nyárig meg akarom venni. Személy szerint nem tartrom valószínűnek, hogy 20k alá megy az 5670 addig, de természetesen kiváncsi vagyok a véleményedre. Ha egyetértesz, akkor sürge megrendelem valamelyik 4670-et, amíg még kapni.
Azt még hozzátenném, hogy 1024-ben játszok, és eléggé kazuár vagyok, szóval nem kapok sírógörcsöt, ha nem lesz dx11-em.
Az 5v-ra kötés mit jelent? Mennyire bonyolult?
szerk: extra kérdés, tudom hogy értelmetlen, csak puszta kíváncsiságból: ha egy ilyen kártya teljesítménye 100% akkor ehhez képest egy integrált HD4200 (128 MB mem) hogyan viszonyul?
-
DeFranco
nagyúr
-
kriszbon
őstag
válasz
barnam_ #8941 üzenetére
Hehe nem is tom mennyi lett volna az eredmény ha annyin ment volna az enyém, de még ha csak 150-el ment volna többet a Gpu akkor is. Sőt azt hiszem ha annyin ment volna mint a 06 tesztben már lehet hogy akkor is befogta volna.
Persze kéremszépen meg minden V mód hegyek azok voltak rendesen, és úgy könnyű ám.
Ja igen, Prescottal 05-ben sem hoznak sokat ezek a kártyák [link]
Ráadásul nem is jó képet linkeltem a felbontás véget, nincs már időm. -
-
kriszbon
őstag
válasz
barnam_ #8673 üzenetére
Igen nem állja meg a helyét, az 2 egyforma molex, és mindkettőt használni kell, mert úgy szedi össze a kraftot.
De amit én kaptam a Sapphire 4830-hoz az csak egyet használ, mert a Pci-e oldalon vannak az átkötések, viszont a +12 ágat dupla vezetékkel csinálták [átkötések] pocsék a kép de talán látszik valamennyire. Tehát van 2 sárga+12 1 pinbe kötve a molex oldalon 1 szál negatív neki és megint 1 pinbe két negatív.
Teljesen más a bekötése mint a 2 molexesnek, ebből nem hiányzik 1 sem, mert ott is +12 van (3x+12 1 sorban) a negatív rész is másképpen van elrendezve. -
DarkChild
senior tag
válasz
barnam_ #8669 üzenetére
Köszi, közben találtam róla képet
Ennél a két csatlakozót lehet a táp ugyanazon ágán lévő molexekre is kötni, vagy mind a két ágat igénybe kell venni?Gondolom azért túl sok kraftot nem vesz fel erről a hat eresről, pláne, hogy az egész chip TDP-je 100 watt alatt van
Vagy tévednék?
-
Chaser
legenda
válasz
barnam_ #8664 üzenetére
Nekem volt 350-es és 400-as PNF-em, a 400-as halkabb. Volt 400-as HLN-em, az sokkal halkabb. Meg volt egy rakat FSP-m és más tápjaim, most FSP HEN-em van, 400 PNF-hez képest akár hangtalannak is mondhatnám
Minden csak viszonyítás kérdése. 400-as Corsair CX-nél is sokkal halkabb, bár az se hangos...
szerk: a lányok gépében egy Lite-on van, a HEN-nél is halkabb, max 5dB-es lehet vagy annyi se...
szerk: DarkChild: ha játékra nem kell, mért akarod lecserélni?
-
vacek
csendes tag
válasz
barnam_ #8639 üzenetére
Nagyon köszönöm a segitséget.
Még lenne 1 olyan kérdésem hogy a jelenlegi konfigom :
Gigabyte GA-965P-DQ6
CPU 6400 @ 2.13GHz, 2400 MHz (300*8)
Thermaltake Big Typhoon Fan
2*2 GB Kingston DDR2-800 DDR2 SDRAM
1. meghajtó - ST3250820AS (232 GB)
2. meghajtó - SAMSUNG HD251HJ (232 GB)
3. meghajtó - NEC DVD_RW ND-3500AG ATA Device
Sapphire Radeon HD 4650 512 DDR3 600/700
LC-POWER LC6550
Chenbro Xpider II Review házés ehez még egy HIS HD4670 IceQ 1GB DDR3
és egy q6600 proci mennyire lenne elég a jövöben?Van értelme erre költenem vagy cseréljek másik platformra?
És bocsánat ha nagyon amatőr kérdésekkel támadok XD
-
-
cudar07
senior tag
válasz
barnam_ #8562 üzenetére
?
Azért az nem rossz hogy 1db 4670-el majdnem olyan eredményt érek el mint 4670+4650 CF-el
nem értemmegcsinálrtam a tesztet:
2 db 4670
Crossfire 16+16, 16+8, 16+4, 16+1 és 8+8-as kiosztásban
egész érdekes lett!
hova tudok excel táblát felrakni? vagy lehet Blogot csinálok PHra -
Stirlitz
senior tag
-
kisza25
félisten
válasz
barnam_ #8455 üzenetére
ha annyit javult volna a graf. akkor meg VGA lenne kevés
ez egy ördögi kör
de COD-al én nem is a grafika miatt szoktam nyomatni, hanem szeretem a játékmenetet...
viszont magasabb felbontásban nézted? met azért pl. full HD-ben biztos jobb a grafika, mint 1024*768-ban ez alapján nehéz eldönteni szebb lett, vagy nem -
randras
veterán
-
Chaser
legenda
válasz
barnam_ #8085 üzenetére
S-video nem kell, a tv-n van HDMI, nice lcd tv
, csak natív hdmi-s kártyákkal nem akar normálisan működni, kábelre gyanakodtam mert olcsó volt, boltban vettem 1400ft-ért 3 v 5 m-est, elvileg aranyozott csatis...de pl a mostani kis nv kártyával is remekül működik minden, natív hdmi-s atiknál meg restartolni kellett
bios+dos szinten nem is tudtak a tv-re képet adni. Meg ami qrvára zavart, cvsak attól, hogy rádugtama kábelt a hdmi-re, 20W-ot ugrott a gép fogyija, ha be volt kapcsolva a tv, ha nem. Felqrta a 2D-s magasabb órajelekre a kártyákat 1ből, de hogy mért?
szerk: asus 4670-em egy du. erejéig volt, arra cseréltettem a GB-t, mert elegem lett a xarságaiból, de kipróbálni sajnos nem tudtam, mert eladtam, ha azzal is úgy járnék...
-
Chaser
legenda
válasz
barnam_ #8077 üzenetére
Nem is rá akarom tenni, csak mellé vagy mögé, ha nagyobb a hőleadó felület az azért csak jobb. Belegondolva meg jobb lenne olyan, amin nincs natív HDMI, olyanokkal nem akart normálisan menni a tv
DVI-HDMI átalakítóval meg lazán, most egy 7500LE van a gépben, úgy kezeli a tv-t mint egy álom, a hdmi-s GB 4670 és zafír 4830 meg mint egy rémálom, dvi-s msi 3850 az jól kezelte, ma gondoltam bele, lehet valami összefüggés...
-
Dave™
nagyúr
válasz
barnam_ #7999 üzenetére
Az ATT drivere nem települ, mert a Win 7 nem engedi aláírás hiányában. A rivatuner látszólag teljesen okés, de csak fan control van, az overclock rész hiányzik mellette. De nekem a CCC-ben sincs overdrive valamiért... Gigabyte EG43-S2H, E5200, 2x2GB 800-as Kingston, Sapphire HD4650 DDR2 (PCIE x4-ben). Ja és Win 7 Ultimate RTM 64 bit.
szerk: ja egy olyat kiír a riva, hogy nem volt tesztelve a jelenlegi display driverrel. Nálad is a 9.9-es Win 7-es catalyst van fent?
-
Dave™
nagyúr
válasz
barnam_ #7991 üzenetére
Vagy sehogy, mert nincs is overdrive opció a menüben
Amúgy a riva is a drivere miatt problémázik, és közben meg is lett mi a baj: a Win 7 csak digitálisan aláírt drivereket fogad el, ezek meg ugye ilyennel nem rendelkeznek. Valami teszt módban elvileg telepíthető anélkül is, de nekem még teszt módban sem sikerült. Tanácstalan vagyok egyelőre.
-
Chaser
legenda
válasz
barnam_ #7948 üzenetére
Zafír 4650-ből is van ultimate, XFX-nek is van hőcsöves és kapni is lehet nálunk.
szerk: Sőt, már az MSI-nek is van hőcsöves passzív 4650-e. Hülye ***** gyártók, amikor már kezd kifutni akkor dobják ki a passzívakat...
szerk2: És az MSI-é nem is olyan kis fosch, mint az ultimate.
-
elfelejtette
veterán
válasz
barnam_ #7934 üzenetére
Hy!
Ezeket ugye 4GB rammal kaptad? Csak mert detroitrw-vel tárgyaljuk a 9600GT topicban, hogy 2GB-tal neki, és havernek is akadozott néha a játék, főleg pályabetöltésnél, vagy verseny után, mikor visszatért a menübe. Persze ő 1600x1200-ban tesztelt, haver pedig 1680x1050-ben, 8xAA/16xAF beállítással.
Üdv. -
zodo
nagyúr
válasz
barnam_ #7629 üzenetére
Thx. Tudtam, hogy te vagy a király.
Ezek szerint kb. - 10 fps, átlagban.
Sajna, akkor ez nálam még felejtős egyenlőre.
Egy fajta mini itx lapról tudok amelyik valójában 16x sebességel dolgozik, de az egy ház árába kerül és hát a körítése sem az igazi. Viszont ami megfelelő az meg csak 4x-t tud.
Hihetetlen. -
-
-
profi
aktív tag
válasz
barnam_ #7370 üzenetére
Köszi, sikerült kinyitnom a lakatot
Létezik, hogy manuálisan sem lehet lejjebb venni a memory clock-ot?
Itt egy kép a CCC-ről:
Még egy kérdés: hány százalékra érdemen állítani a venti szabályozását?
Létezik, hogy jelenleg nem is pörög? Sajna nem tudom megnézni, mert legalul van (alatta a hangkártya) és nem akarok belenyúlni. -
-
profi
aktív tag
válasz
barnam_ #7364 üzenetére
Hát ezt nem tudom. Épp akartam is kérdezni, hogy hogyan tudom megnézni, mennyin megy a vga? Korábban írta valaki, hogy 2D-ben automatikusan visszaveszi az órajelet a kártya.
Van egy Gamer HUD Lite nevű program hozzá, de nem nagyon tudom kezelni. Szerintem ez való arra, hogy állítani lehessen a teljesítményt, bár nem látok különbséget az enabled és disabled állás között (ugyanazon órajelet jelzi ki).
Itt egy kép:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Gaming notebook topik
- E-roller topik
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- The Crew sorozat
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi A1 32 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest