Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
65°C volt nálam FurMark alatt a maximum..csak házhűtő ventik voltak 700rpmen, meg a vidkaritól ~3 centire egy 90°ban elforgatott (tehát effektíve a vidkarihoz köze sem volt a légáramnak) procihűtő-venti, szintén 700on.
Játékok alatt 62°C fölé nem ment soha, még húzva (830/2300) sem..
A 2 hőcsöves fekete VNF102 10°Cal volt csak gyengébb ugyanezen. -
Speed®
titán
Hozzáadott bundle tekintetében lehet Lite, de maga a kari az egyik legjobb verzió, AC L2 hűtés, ref. 2GHz GDDR3 órajel. Nem rossz vétel, jó áron.
Hozzáteszem ha számít a teljesítmény, alig drágábban ~1.5X gyorsabb 4830akat lehet lőni az aprók közt..egy rákeresést megér a dolog szvsz. -
-
Speed®
titán
válasz
Gyuri27 #7759 üzenetére
Persze, nyílván nem tudják..pedig 0kmes hűtőügyileg (Chilla és VNF100 volt rajta amíg ment) és 1.5 év kiskergaris. Ráadásul tuningos..
Vétek lenne..nem hinném. Használtam fél évet, kellett az erősebb vas->csere.
VGAt legközelebb majd február körül cserélek, addig elvagyok. CF kihagyós..
4830 tuninggal épp kiszolgál, és a hűtése miatt kellett amíg megvolt a Zenem.
Épp most gariztatom a monitorom, meglátom mit tudok beújítani (P2050 kell).
Szerintem 1600x900ban nem igazán van ami nem fut normálisan, remélem -
Speed®
titán
válasz
Rókakoma #7724 üzenetére
Add el a lapod/procid/RAMod/VGAd, elég jó áron elvinnék valszeg idővel.
Helyette tudsz venni egy P31/G31 lapot 10 körül, 430as Celka procit 5 körül, 2x1GB memót 5 körül, és egy nomál PCIe 4670et 15 körül.
Össz költséget tekintve valszeg ugyanoda jutsz, de gyorsabb (430as Cerka 3GHzen lever egy azonos órajelű A64 FXet is simán) és fejleszthetőbb (SATA, PCIe, rahedli USB2.0) a géped, ami hamar megtérül ha újítanál vmit.
Ez az én véleményem, ha ilyen téma (AGPs cuccok..halott ötlet szvsz) van.Ha kizárt az ilyen jellegű megoldás, akkorsem javaslom a 46x0 AGP témát.
Szokás szerint szívás lesz a driverekkel, stb. Egy 1950GT/2600XT kell oda.
A procid ígyis-úgyis kevés alájuk is, szóval semmivel sem lesz lassabb
De ha nekem kellene azt a gépet fejlesztenem, simán vennék egy 7600GSt.
Nyílván nem a kiírt áron, de mondjuk 7-8ért már korrekt kis kártya, ma is ;pJa, Ti4200 DX8.0/SM1.1 kompatibilis (FX szériától DX9 és 2.0), azért kevés.
-
Speed®
titán
Az a baj, hogy nem Sapphiret adtak cserébe..azzal nem lenne fogyasztásbeli gondod sem, nagyon szépen visszaveszi magát 2Dben. De valszeg az ASUS BIOSát is meg lehet faragni, ahogy az én XFXemét is az ATTvel.
Ami a procidat illeti, 2.8-3GHzre feltornászod, bőven jó mellé. Nem kell foglalkozni vele, hogy procilimitált helyzetben mit megy (főleg nem DM05..5 éves bench), az a lényeg, hogy ha van egy 1440x900as vagy 1680x1050es monitorod, akkor előbbivel nyugodtan használhatsz 4xAAt, és utóbbival is szépen elbír.
Tápra ha nem akarsz a szükségesnél többet költeni, FSP 400W, vagy Gigabyte SuperB 460. És Corsair CX400 vagy FSP Everest 400W, ha többet akarsz.
-
Speed®
titán
Ha nem kellett ráfizetned, örülj neki, nem tudom miért gond ez..főleg ha normális garit is kaptál hozzá. Lett egy sokkal gyorsabb karid. Proci meg annyira nem kevés hozzá, főleg ha szűrőkkel használod majd.
Tápot viszont ahogy Cayman mondja, rég kellett volna újítani, nézz FSPt.d4nl
Választhatod, de valszeg véletlenül épp nem lesz nekik..így szokott lenni. -
Speed®
titán
Bár nem írtad a tápod típusát, fogyasztásbeli gondot így első körben az ezügyben ekvivalens XT miatt kizárnék, marad a procid és a memória, mint lehetséges hibaforrás. Nomeg persze szoftveres nyíg is lehet, driver verzió?
Szóval Prime95/MemTest86 duóval előbbieket le kéne csekkolni, driverből meg pl. egy .NET2.0+Cat8.12 párost ajánlanék, ezzel semmi gondom nem volt.
Catalystból persze a legújabb lenne a legjobb, de nem mindig tökéletes sajna.. -
Speed®
titán
Nem, nem kicsi. Viszont nem helytálló, nem lehet marginális a különbség, hiszen minimális az eltérés. A GDDR3mas is megy bőven feljebb MHzben, ott meg veri a GDDR4est a jobb időzítéseivel. Test/user error a 15%
Ettől függetlenül a két kari közül a Sapphire a nyerő valóban, a hűtés okán. -
Speed®
titán
-
Speed®
titán
Ez nem jelent semmit, attól még Gigára lehet nem jó..nyákfüggő ugye.
Azóta nem tetted fel amióta elküldtemEgyébként VNF100 a neve..
Chasernek igaza van abban, hogy jó a VNF102, írtam hőmérsékletekről.
A VNF100 viszont mindenképpen nyerőbb, 10-12 fokkal jobban teljesít.
Arról nem beszélve, hogy jobban is mutat a kék nyákos karikon ;) F/B. -
Speed®
titán
válasz
vviktor1 #6212 üzenetére
Szerintem te sem érted hogy jön ez ide..olvass kicsit vissza.
Irreleváns, hogy mennyibe kerül újonnan, huszonezer drága..
Nézd meg mennyiért vannak 3850/256ok, ahhoz lehet leginkább mérni ugye. Ha a 4830 mindenhol 30 felett lenne, akkor lehetne elfogadhatónak titulálni a 20kt. Egyébként fél éve vettem 19ért újan, akkor megérte, persze. Ma már nem. -
Speed®
titán
-
Speed®
titán
válasz
monti20 #5820 üzenetére
Nyárra bőven lemegy 30 alá a 4770, a 3850 vs. 4670 kérdés innentől felejtős..
Hogy kérdésedre is válaszoljak, illene legalább a kapcsolódó tesztet olvasni..
Pala
9600GT?? A 4830akkal ~egy árban?esz és megeszi a 9600GTt..
gyiku vaze, ne fájdítsd a szívem..XFX4830 <28k
-
Speed®
titán
Ha fóbiád lenne, nem Atid lenne ;p Max nV fóbiád van, azt meg megértjük itt ;)
monti20
2/3 fogyasztás, több textúrázó, fejlettebb UVD. Döntsd el fontos-e valamelyik.hejesírásó
Jóval tovább kell annak mennie..ne CCCből tuningolj, használj RivaTunert
Hűtésre van alternatíva, de nem olyan vészes..ennyi fért bele ebbe az árba..
3870 lehet, hogy gyorsabb, de több mint 2x ennyit eszik, ami nem kevés -
Speed®
titán
válasz
#31757056 #5796 üzenetére
Okés, úgy értettem a sebességviszonyt, hogy még szép, hogy gyorsabb, hiszen a 4830 575MHzen megy, a 4770 meg 750en. De ha clock2clock nézzük, máris kiderül, nem olyan fényes az újonc szereplése.
4670 attól még nem rossz kari, megvan annak is a helye a piacon. Igaz, mostanában enyhén túlárazott, mint minden, sajnos. 20k alatt igazán jó vétel.
Meglátjuk mit hoz a holnap.."szerencsére" nekem sincs felesleges zsém, várok -
Speed®
titán
válasz
#31757056 #5792 üzenetére
Persze, hogy nem véletlenül csinálták, költségcsökkentés ;p +Tisztában vannak vele, hogy a leendő vevők többségének fingja sincs az AAról és nem is használja.
Az ár a 4770 esetében biztosan 30 körül, de inkább picit felette lesz, a 4830at pedig fokozatosan kivonják alóla, ahogy elfogynak a selejt RV770 chipek.
Nem értem, hogy miért gondolod, hogy tuningos/gyorsabb a 4830nál. Persze, 575 vs. 750 alapon ;) A tuning szinte biztos visszafogott lesz, erre utal a fogyasztás is, be van szépen lőve a mag a határra, ahogy az összes hasonló megoldásnál ezelőtt (R430 110nm, RV570 80nm, estébé). De ne legyen igazam..
Én is várok, de elsősorban teszteket, illetve az első nonref. megoldásokat -
Speed®
titán
válasz
tzsolesz #5786 üzenetére
Jahh, elméletileg. A DDR2-800 is kétszer gyorsabb a DDR-400nál elméletileg.
Nem hiszek a humbukban..várom az első komolyabb tesztet, ahol vizsgálják a 4830hoz való viszonyát nagy felbontásban AAval. Szerintem le fog maradni.Amúgy vicc, felezett memóbusszal is ugyanakkora a nyák..illett volna átdrótozni.
Sapphire/GW 4830hoz hasonló hosszúságú kártyát várok. Ja, TPD állítólag 80W.
Miért nem faragnak le pár wattot, akár pár MHz árán is és szedik le a tápcsatit??
Számomra így azért csalódás, pont emiatt vártam, maradhatott volna a VNF100..#5790
80W 75 felett van, az a PCIe1.0 plafonja, tehát kell a csati a kompatibilitás miatt.
A 4750ről talán lemaradhat majd, ha lesz egyáltalán ilyen. A 4770en sajnos van.. -
Speed®
titán
válasz
tzsolesz #5781 üzenetére
De nem teccik, nV/pfúj
Ati a király, ijjáijjáó
Amúgy volt már GTm, nincs semmiféle varázs 8(
Egy XFX4830 bejönne, GV1000rel behűtve..sóhaj.
RV740/4770 félek nem igazán lesz majd tuningos.
Emellett mondhat akárki akármit, 128bit@2009
Fogyasztásban az a 30W nem oszt nem szoroz..Tomate
Megkérdezted a tagot, GT? Mert szerintem Rev.A.
Mellesleg pocsék az eredmény, ráadásul ventivel..
A VNF100 passzívan tartotta <65°Con fánk alatt -
Speed®
titán
Valami oka kell legyen annak, hogy not compatible a HD2600al együtt
De ha mégis..ráraknál egy ~13ks hűtőt egy 4670re mikor a <féláron kapható megoldások is bőven elegendőek? Persze ha később csere 48x0re, akkor oké. -
Speed®
titán
válasz
tzsolesz #5775 üzenetére
Sok babrálás nem volt, ráment simán. A GFXChillával akadt némi gond, de a venticsati műanyagját lehúzni fél másodperc és máris felment az is.
A VNF100 igen korrektül néz ki rajta (1 2 3 4), meg jól is hűt, tuninggal <65°C
Szerintem jó hűtő, de jó áron kell kifogni, <6k. Boltban túlárazott..de hát Zalman.A karival ellettem volna, de nem szeretem a korlátokat, kell a kihívás, a tuning. A GT csak egy közbenső lépcső, nem volt jóárasított XFX 4830 még akkoriban..aztán ugye a Sapphire rendelésemet lefújták készlet híjján..nekem meg megakadt a szemem ezen a GTn..postával eljött 22ben, ennyit bőven, bőven megért. Jelenleg épp keresem az okokat, hogy miért érné meg megválnom tőle és beújítani egy ugyanilyen gyors XFX4830at 30 körül..egyelőre az Ati pártiságon kívül semmi..fogyasztás ekvivalens, tuning szintén, teljesítmény ezáltal megintcsak ugye..nehéz menet ez nekem, aki a logikus döntések híve
-
Speed®
titán
válasz
Unregistered #5763 üzenetére
Nem olyan rossz az..rá kell nézni tuningügyileg, valszeg van benne még kakaó.
700/1000 körül teljesen rendben lehet a sebessége a 4670hez viszonyítva is -
Speed®
titán
válasz
Unregistered #5761 üzenetére
Ez teljesen rendben van.
Bár a mem alacsony :S
Gondolom DDR2 verzió. -
Speed®
titán
válasz
Unregistered #5755 üzenetére
Powerplay..terhelésfüggően változik az órajel. Ha kell a kraft, felmegy 600ra.
-
Speed®
titán
válasz
essexboy #5594 üzenetére
Azért kérdeztem, mert cimbi X2 5200+@3GHz proccal és 3GB memóval vígan elvan, bár asszem ő csak 2 klienst futtat. Ja, egy szutyok 86GT\256M karival.
Az mindenesetre biztos, hogy a lapozófilehasználat elkerülhető sok RAMmal.
Ha 32bites OSt használsz, elég 3GBra bővíteni ocsóe', de jó 4GB későbbre ;) -
Speed®
titán
válasz
steadywarp #5592 üzenetére
FileRecovery, GetDataBack, stb..ha még nem írtad felül, simán visszahozható.
Van itt a topikban pár 4650/DDR3, de nem biztos, hogy egyeznek a RAM ICk.. -
Speed®
titán
válasz
steadywarp #5590 üzenetére
Eredeti BIOSt MINDIG elmenteni biztos helyre, pont ezért..
Techpowerup BIOSoknál nincs ilyen, úgyhogy reménykedj. -
Speed®
titán
válasz
MolGabi #5573 üzenetére
Mostanában kicsit szabadabb kezet kaptak ill. elkezdtek középkategóriára is gyúrni, jó példa rá az újabb P34-P45 TWINS család pár tagja is, szépen mennek. Ettől függetlenül kell egy bizonyos idő, mire kikopik a köztudatból, AsRock=noOC.
Viszont ez a 770es SB700as lap semmiképpen sem a krémje, de ezt tudod is.
IPONosokat itt PHn is találsz, aktívan jelen vannak az adott topikban.Szóval a 4670..
Próbáljuk meg mellőzni a tápos\lapos\egyebes témákat mostantól, mert rákoppintanak a fejünkre..ha meghal a topik, hát meghal. Senkinek semmi gondja, mindenki örül a karijának, happy end -
Speed®
titán
válasz
MolGabi #5562 üzenetére
De miért Asszrokk..egy kultúrált Giga lapot vadássz inkább szerintem.
Ebben a környezetben (ha a proci húzva lesz!) valóban 4830at ajánlok.
Tápnak meg ahogy a többiek is írták, egy minőségi 400as bőven elég.
Ha szánsz egy picit a minőségre, akkor Corsair CX400, esetleg a frissen megjelent FSP Everest 400, ha modularitásra is van igény, nekem szimpatikus.Aggregátor
A 4670el egy 200Wos FSP is elég lenne ;) 350esre (igaz, BS) én már kötöttem húzott Q6600/2900XT konfigot is, zokszó nélkül vitte. 400ast vagy nagyobbat max akkor vennék, ha később 12Von sokat zabáló szörnyet terveznék a gépbe. -
Speed®
titán
válasz
picike9111 #5443 üzenetére
Természetesen támogatja az 1080pt és támogatja a blu-ray lejátszást. De ha csupán erre kell, nincs szükség 4650re, ugye tudod? Egy <10ks 4350es is tökéletesen megfelel, cserébe alig 25Wot kajál, és gyárilag is passzív.
-
Speed®
titán
válasz
monti20 #5407 üzenetére
Giga felejtős, ha a Gainward ez a fajta, akkor elgondolkodós..
Hatékony a hűtése és szabályozható, illetve tömve van kimenetekkel.
Sapphire nem rossz, de 3Dben azért megjön a hangja. Szóval ha van hely a Gainwardnak, én kipróbálnám, szimpatikus darab.blancpain
Most nézem, elírtam, bySPDt akartam. Tedd be 800/5-5-5-15be 1.9Val.Procit ki lehet nyírni (degradáció) de nem jellemző. Az előzőben linkelt progikkal menj végig a gépen, kibukik a hiba valszeg. Prociteszt alatt nézd a hőfokokat is, bár ott csak visszavesz a proci ha melege van, nem fagy, általában.
-Random fagyásoknál általában a memória szokott lenni a ludas..
-A vidkarit másik gépbe rakva meggyőződhetsz a hibátlanságáról. -
Speed®
titán
válasz
blancpain #5405 üzenetére
Ejha..tettél rá ventit, hűsebb, és ugyanúgy elszáll? Akkor lehet nem a VGA..
Hardver, konkrétan RAMot és procit, ill. vinyókat lehet még tesztelni progival.
RAMot MemTestel, letölt, kiír CDre és bootol, ha 1 Passig fut hiba nélkül, ok.
Procit Prime95el szoktunk izzasztani, Blend módban legalább 30 percig. Ha tuningolatlan procival hibázik, valószínűleg a memóriák körül van gubanc. Próbáltad amit mondtam amúgy (RAMok 800/byPS időzítésen, de 1.9V feszültséggel)?
Vinyókat HDSentinel és\vagy HDTune Error scan részével.Ha mindezek hibátlanul futnak, akkor lehet biztosan a vidkarit okolni..vagy elkezdeni gyanakodni a tápra..bár meglepődnék, annyira nem tré darab, hiába "olcsó" a passzív megoldások közt.
-
Speed®
titán
válasz
Steelheart79 #5394 üzenetére
Ha még nem untad szénné magad, csinálj egy default tesztet. Indít és Run, semmit ne állíts át. Az így kapott eredmény lesz összevethető másokéval
Az már a mostani eredményekből is látszik, hogy nagyon karcsú az 531.. -
Speed®
titán
válasz
Steelheart79 #5392 üzenetére
Tölts le hozzájuk egy hotfixet, vagy indítsd őket -nosysteminfo paraméterrel.
03' is jó, bár a 05'/06' illik azért a karihoz inkább. -
Speed®
titán
válasz
Steelheart79 #5390 üzenetére
Az ilyen BIOSbuheranciáktól égnek áll a hátamon a szőr
Tényleg cseréld ahogy tudod, egy mezei G31M.S2L lapra is akár..E5200al karöltve, 3.5+GHz..
Némi bencheredményt azért tolj be majd, lássuk mit bír kihajtani az 531es
-
Speed®
titán
válasz
blancpain #5388 üzenetére
Szivesen, örülök, ha tényleg ez volt a gond\megoldás.
Hasonló a konfigunk, csak az enyém harmada méretben kábé a tiédnek ;p
A csúnyaság ebben az, hogy árban valszeg ekvivalensek ennek ellenére
Amíg 4670em volt VNF100al, még elvoltam passzív procihűtővel, de mióta beköltözött a GT, elkélnek a ventik, főleg, hogy már 4Gn járatom a kis farkast ;)A 3 hátsó ventiből a régi Stackerre tudok gondolni, annak volt hátul 2x8 és 1x12. Ha a tápod felül van, az alsó 8as ventik egyikére és a karira rögzítenék egy flexibilis csövet, a ventit fújó állásra befordítva valszeg megoldva a gond. Ha nem, akkor szimplán rögzíts a karira egy hasonló méretűt gyorskötegelővel vagy befőttesgumival vagy amivel szimpatikus. Sok-sok °Ct hozhat mínuszban..
A táppal meg fokozottan vigyázz..ha nagyon forró a burkolat huzamosabb terhelés után, tegyél rá valami lassú ventit, főleg ha tuningolod a Quadot. Hasonlót akarok (7.5x400 kéne, semmi több), de a jelenlegi árak mellett inkább mégse ;p
-
Speed®
titán
válasz
blancpain #5386 üzenetére
Sejhaj..itt jön az amit mindig mondunk a halkítással kapcsolatban: teljesen passzív gép nincs, ill. van, csak nem sokáig működik x) Kell a huzat a házba, főleg, ha a procidon mondjuk egy passzív Ninja ül. Ugye nem?
A hőfok elméletileg 125°Cig nem halálos, gyakorlatilag simán hibázhat 90°C körül is, nincs előírva, hogy mind az 514 millió tranyó bírja a strapát
Fűti persze a körülötte lévő cuccokat is, főleg a RAMok sülhetnek szépen ott a borda alatt a kártya elején. Próbáld ki, akassz egy ventit rá, szerintem lemegy 50°C körülre terhelve..jók ezek a passzív karik, de ha az ember nem olvassa el az ajánlást (jól szellőző házba!) a dobozon, kellemetlen meglepi érheti..
A magórajel lejjebb vétele nem igazán segít, ha a hozzá tartozó feszültség nem (márpedig nem) változik. A megoldás: egy venti, akár 5Vra kötve is. -
Speed®
titán
válasz
Steelheart79 #5383 üzenetére
Leírtad az okot (moddolt BIOS..), tehát mi a kérdés
blancpain
Itt a Furmark még1x, ez már menni fog remélem..letöltöd, felteszed, indítod, beállítod stability test módba ablakos futtatásra 640x480ban 4xAAval és elindítod. Miközben fut, figyeld Everesttel a hőmérsékleteket. Bár egy Rivatuner monitorozó\grafikonozó megoldás követhetőbb.
Amit te csináltál (taskváltás) nem igazán nyerő, mert mire kilép frankón Everestre, addigra bőven hűl akár 30°Cot is.. -
Speed®
titán
válasz
blancpain #5381 üzenetére
A passzív 4670 melegedik túl szerintem, hiába nézed Everestben, olyankor 2Dben van csökkent órajellel, persze, hogy "csak" 50°C. Futtass ablakban FUR-fánkot, azzal majd látod mennyi is az annyi hőmérsékletügyileg. Gyanítom, hogy valahol 90°C felett fog elszállni a masina. Ha teszel a közelébe (vagy akár rákötözöl) egy ventit, sokkal hűvösebb lesz, elég egy leszabályozott 8/9.2cmes is, nem kell 12es.
Ha ennek ellenére száll el a dolog, próbálj meg a RAMoknak bySPD 1.8V helyett 1.9Vot adni, Giga lapoknál elő szokott fordulni, hogy ez kell a stabilitáshoz (igaz, jellemzően Kingmax RAMokkal, de egy próbát megér).
A 4GB RAModból azért látsz csak 3.3GBot, mert 32bites Vistát raktál fel.
Catalystot érdemes először lekapni és úgy feltenni az újat restart után, de általában nem szokott gond lenni frissítésnél sem. Esetleg próbáld ki 8.12vel, az egy hibátlan driver stabilitásügyileg (legalábbis nálam az volt).
A táp ugye nem a passzív NorthQ? Lehet az is az egész gubanc forrása..
-
Speed®
titán
válasz
birozoli7800 #5353 üzenetére
Valóban jobban menne, 3GHz körüli órajel kéne a kis E2200adtól, hogy jó legyen. Felette is gyorsulna, de nem számottevően. 1280x1024 procilimites lehet bármiben, de a 8xAA miatt valszeg a kari is nyögdécsel..(minek 8xAA 1280ban amúgy
) Próbáld ki 2x/4xAAval, ha nem megy érdemben jobban, akkor proci a bűnös tutira.
Steelheart79
Próbáld ki 8.12vel, azzal semmi gondom nem volt, esetleg az új 9.3massal is.
Ha mindkettővel tapasztalod, lehet nem is drivergond..FUR-fánkot bírta a kari? -
Speed®
titán
válasz
MrChris #5333 üzenetére
Ahogy zodo is írja, kereső. Accelero S1/S2, Zalman VNF100, pl. Utóbbit tartósan használtam, kis házban nem olyan komoly szellőzéssel, bőven elég.
A beszerezhetőség\ár más kérdés, Zalmi kicsit drága (cserébe kompaktabb, nekem jobban bejött, mint a böszme Accelerok), ha olcsóbb kell, S2 <4k, S1 <6k. Ha nagy házad van és később rátennéd más (komolyabb) karira, S1 Rev.2. -
Speed®
titán
válasz
Steelheart79 #5330 üzenetére
A lapod tudtommal (és CPU support alapján) nem támogatja a 45nmes procikat, így az E5200 felejtős. Ha esetleg van hozzá nemhivatalos vagy béta BIOS, arról én nem tudok, lehet a laptulajok igen. Ellenben ha már vennék egy E5200at, eladnám a pékbe ezt a hibrid öszvért és ~10k ráfizu körül tennék a helyére egy normális P35 lapot. Azzal komolyabb tuning is menne, meg PCIeX16 is. De persze ez csak az én nézőpontom, ill. tudom, sosem úgy van, hogy na még 10k, na még 10k..csak szép lassan általában, kicsiny kis gazdasági va'óságunkban.
-
Speed®
titán
válasz
tzsolesz #5327 üzenetére
Mire elég..egy 7600GT/1650XT kaliberű kari kihajtásához. Nem akarom elkeseríteni Steelheartot, de egy ~10ks 2600XTvel ugyanott lett volna sebességben, még azzal is erősen CPUlimit lenne..
Más kérdés, hogy ha rászán egy kis zsét procira, lehet javítani a helyzeten, a lap támogatja z 1066os (65nm) C2Dket, így egy viszonylag olcsó, 10ks E2180al már használhatóbb lenne, főleg ha kapna egy 266os BSEL modot. Márpedig ez a legjobb út, mert a 2.66Gn járó E6700 nem olcsó.. -
Speed®
titán
válasz
Steelheart79 #5320 üzenetére
Catalyst 9.2.
Mielőtt feltennéd, legyen fent a .NET, minimum 2.0 verziójú, kell a CCChez.Egyébként nem kötelező a Catalyst, le lehet tölteni only drivert is és külső progikkal variálni a karit (ATTvel szűrési okosságokat, Rivatunerrel órajeleket).
Hű, rég állt ez a lap megnyitva..gyiku meg nem dógozott oszt ráért beelőzni
-
Speed®
titán
Idehaza 8000Ft körül van újonnan, sajna elég drága, tipikus Zalman..én használtan 5ért vettem, holnap adom fel postára, egy VF1000 lett helyette a GTmre.
Ha sikerül hozzájutnod, elégedett leszel vele hőfokok terén szinte biztosan. A felszerelése nem olyan egszerű mint az S1é, de nem vészes, elég hozzá 8 ált. ;) -
Speed®
titán
Vagy a felszereléssel\pasztázással nem stimmelt valami (ellenőrizted a csavarok meghúzása utáni lebontással, hogy frankón érintkezik-e a GPU és a borda, szétkeni a pasztát?), vagy belevegősödtek az S1 csövei..másra nem tudok gondolni. Havernak S1el adtam el a sajátom, passzívan használja azóta is, terhelve alig megy fel 50°Cra (jól szellőzik a kecó a VGA környékén).
Szerinted felfeküdt? ..különben használhattam volna és jól hűtött volna? Jáj
Zalmanék nem igazán frissítgetik a specifikációkat..88GTre és 4830ra is felmegy minden gond nélkül, a furattávok a lényegesek ilyenkor. Nyílván a teljesítményre is oda kell figyelni, 75+W karira nem érdemes felrakni. Egy 88GTt pl. ventivel kiegészítve épphogy elbír 80°C alatt. De a 4670el mint írtam, passzívan kis huzatban elvan <65°Con. Mégiscsak <60W a kari -
Speed®
titán
Az utolsó mondatodban azt írtad másképp nem oldható meg, arra reflektáltam..
A VNF100 terhelve-tuningolva sem engedte 65°C fölé, nálad valami hiba volt ott.
Mennyire volt zsúfolt a kari környéke, illetve szellőzik rendesen a ház ventikkel?
Persze az sem kizárt, hogy hibás volt az S1, de ez azért nem igazán jellemző..re: #5276
Még jó, hogy az előbb írtam, hogy használtam VNF100al ;p 2 másik srác használt még ilyet, ha jól emlékszem. Kereső: VNF100Eredményt már írtam.
-
Speed®
titán
válasz
Zoleee93 #5243 üzenetére
A 2db 4670es nem eszik 120Wnál többet. Ehhez jön a Q6600, ha OCs, ~150W.
Elméletileg nem lenne szabad elfogynia a tápnak, de a Q6600 12Vot megrántja..
Szóval ha anomáliákat tapasztalsz, egy izmosabb táp javasolt, például CX400as.Hopp, benéztem, azt hittem 350esed van. Mindegy, a lényegi mondanivaló etttől még elfér, 12Von nem olyan bika a BSII sem, meg lehet fektetni egy "jóféle" Q6600al.
-
Speed®
titán
válasz
birozoli7800 #5204 üzenetére
Furcsán hat, hogy tudod milyen vidkarit szeretnél venni és ezt elméletileg megalapozottan teszed, ezzel párhuzamosan meg úgy tűnik nem ismered
Legalább a "saját" tesztünkbe lapozz bele, hogy képben légy ;) -
Speed®
titán
válasz
birozoli7800 #5202 üzenetére
Látsz valahol tápcsatit..?
Nem lesz szükség rá -
Speed®
titán
válasz
#31757056 #5195 üzenetére
Most csak az XLel tudtam megnézni, de nekem elérhető az opció (alul->Mem).
Nem tudom, hogy működik-e 4670el, friss builddel talán, meg kell nézni hátha..
Ha adott kártya támogat feszállítást, az a Settings alatt Voltage Controlnál van.
De tudtommal a 48x0eknél van csak lehetőség jelenleg ATTvel ennek állítására.Az egyre magasabb órajelű RAMoknak egyre nagyobb a késleltetése, ill. egyre kisebb ezzel párhuzamosan a feszültségigény is. Az borítékolható, hogy a gyártók sokszor nem azért erőltetik a váltást, mert gyorsabb..hanem mert ezzel párhuzamosan kevésbé bonyolult nyákkal is tartható a szint (ld. 4750, GDDR5&128bit).
essexboy
Amíg használtam 4670et, addig 8.12vel tettem, gondmentesen. Aztán eladtam havernak, nála már a 9.2 került fel, ő sem panaszkodott, pedig valami hasonlót csinál vele mint te. Silkroadozik asszem, meg néha WoW mellé.Próbáld ki 8.12vel, ha továbbra is csinálja, ott valami HW gubanc lesz, akár a RAMjaid terén, akár a vidkari hőmérsékletével. Előbbire MemTest, utóbbira FURmark, előbbutóbb kibukik a bűnös.
-
Speed®
titán
Nem annyira aránytalan, mint amilyen akkor volt, amikor 80+k volt
Szerintem még belefér, sokkal nagyobb ugrásokhoz szokhattunk hozzá régebben árban..
Alsóbb régiókban szerencsésebb a helyzet mindig, 4830 is ~50% felárért hoz ~50% többletet a 4670hez képest ugye. Mondjuk fogyasztásban is x1.5
Nyílván, nem a két szép szemünkért, de nem sajnálom őket, megélnek így is..RMfan77 3GHzre tolt E6750 mellé tervezi, 4GB memóval. Hát..igaz, hogy 1680ban AAval kevésbé procilimit, de 3.6ot kisajtolnék a prociból, hadd szokja x)
A 420as Chieftek táppal viszont lehet lesznek nyűgök..nem valami erős 12Von.Tőlem nem kapsz késleltetés infót, eladtam a 4670et, kis ideig az integráltat nyúztam, aztán betettem a saját pótkarim, hogy tudjak TF2zni nyugodtan..X800XL powah
Mindenesetre remélem hamar szerzek 4830at..vagy 47x0et
-
Speed®
titán
Ja, 1680hoz a 4830 a belépő, ~30ért best-buy. De ha megnézed, hogy a 4870es mit hoz plusszban az ~50ks árával, nem rossz. Átlagban 40+%ot ráver és az nem kevés. A kreatív fejlesztőknek köszönhetően pedig lesz bőven olyan játék, amihez el is kell a kakaó..ha hosszú távra vásárol, nem hülyeség a 4870, már értelmes áron kapható szerencsére. Azért régen nem volt jellemző, hogy a felsőkategóriás vasakat 50ért hozzánkvágták. +ha nem lenne ilyen tré a forint..
GDDRnél más a tokozás és nyílván a feszültségek/késleltetések is. Utóbbit meg lehet nézni, sőt, állítani is lehet, utoljára az X800amnál csináltam, akkor még AtiToolal.
-
Speed®
titán
150
Azért kell a tápcsati, mert a lapra dugott ATX csati vezetékein nem biztos, hogy elfér annyi kakaó, amit egy-két 48x0 és mondjuk egy Quad proci kér. Tehát a külön csatival optimálisabb a táp egyes ágainak terheltsége.
FélOFF: Olybá tűnik mégsem lesz 4830am..elfogyott ahonnan lett volna és csak Ánusz van, 34ért..vicc, inkább nézek apróknál 4850et ennyiért. Bár most találtam egy 3850Ultimate-et jó áron, ha meg tudom csípni, nyertem 5 rugót a 4670+VNF100 kombóhoz képest, és még gyorsabb is itt-ott ugye. A +30W fogyasztás meg elbírja a vas..aztán lehet tényleg 4750 lesz ha értelmes ár/teljesítménnyel érkezik.
-
Speed®
titán
Ha akkor léptél volna, azóta 4670et használtál volna..annak az áringadozásával az XTd értéke is változott. Nem mindegy tehát, hogy mikor fizeted ki a különbözetet? Így eddig nyűglődtél, és ha tovább vársz még, eztán is fogsz, gondolod, hogy rögtön a 25ks sávba kerül az RV740..?
Keresni kell egy jó árú 4830ast ha több kell mint a 4670 és meg kell venni.
Ráérsz majd a megjelenés (és tesztek!) után azon agyalni, hogy megéri-e -20Wért a felezett sávszél (128bit..egy 640SPs karihoz..) és az esetleges csere. -
Speed®
titán
Utolsó soroddal maximálisan egyetértek, hasonlóan gondolkodtam mikor lerendeltem a 4830ast ma délután. A 4670 jó áron ment el, +hűtővel 24ért, innen már csak egy 5ös az új 2 év garos 4830, ami rendesen meghűtve bőven el fog menni 750en..úgy meg már nem lehet egy rossz szót sem szólni rá, 640SP ide vagy oda.
Nabazz..most látom, 4830 - 26.5k. Mennyi lenne erős forinttal..?
-
Speed®
titán
Leadom a tagságim, váltottam. GMA3100ra
~1 hét múlva jön a 4830am
Majd megmondom megéri-e a csere, további kellemest minden 4670 tulajnak! -
Speed®
titán
válasz
tzsolesz #4745 üzenetére
Ezt így látjuk sokan, de sajna akadnak akik nem, és egy 1. helyért megteszik..
Rover épp átfésüli az eredményeket, jópár kihullott már a nagyok közül is sajna.A max teljesítményes dolog azért mipmap szinten rendesen elmos részleteket..
Persze amíg megengedett a dolog, addig mindenki beállíthatja végülis magának.
Legfeljebb pár ponttal feljebb végzünk, de legalább csúnya textúrákat láthatunk ;)Aggregátor
Az durva, hogy itt ennyit számít (még nem próbáltam, azért meglepő). Ebből a szempontból nem tartanám hülyeségnek, hogy csak Basic 06al lehessen tesztelni..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Napelem
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Amazon Kindle
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- EA Sports WRC '23
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest