- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
Új hozzászólás Aktív témák
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
HELLAFLUSH #10443 üzenetére
Jah jah, ne számíts sok változásra. Hiába a tuning, a Crysis igazi sávszélesség imádó játék.
A 128bit-el nem fogsz még tuninggal sem hatalmas előnyt szerezni.
Lesz változás. 25fps vs. 28fps 1680x1050-ben, közepes beállítások mellett szűrők nélkül. Kisebb felbontáson akár nagyobb változás is lehet. Viszont nem nagyon örül a tuning-nak sem a Crysis, tapasztalat. hamar kihajint egy állítólagos stabil órajelen is. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
HELLAFLUSH #10441 üzenetére
Érdemes hát. Nem kell arra semmi.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
HELLAFLUSH #10439 üzenetére
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
tokand #10393 üzenetére
A 4670 jobb választás. A 3850 kicsit ugyan erősebb (5-10%, persze csak az 512Mb-os verzió), de a 4670-es hűvösebb, és kevesebbet fogyaszt. Még külön tápcsati sem kell rá.
(#10394) Dave-11 Akkor passzolok. Alaplapi driverek fenn vannak? Rendesen eltávolítottad a régi szutykokat?
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Dave-11 #10390 üzenetére
Tedd fel először a NET keretrendszer 2.0-át. Utána szépen letöltöd a legújabb HOTFIX drivert, mivel neked AGP-és karid van.
(#10391) tokand: Egyik sem éri meg. Max használtan innen az apróból bagóért. Azoknak az új árán már 3x 4x olyan gyors PCI-E karit veszel újonnan.
-
tzsolesz
nagyúr
Gratulálok az alaplapodhoz.
Nagyon fajintos. s478-as, és PCI-E-es. De jól jött volna már nekem egy ilyen egyszer.
Viszont a rossz hír:
Abba a gépbe inkább vegyél egy használt HD3650-et, vagy 2600XT, de ha még olcsóbban tudsz szerezni akár NV, akár radeon inkább még ezektől is gyengébb, és kevesebbet fogyasztó kártyát nézz.
Teszem azt 8500GT, vagy 2400pro/XT,. Még az 1650 pro-d is csak fél gőzzel megy most is. Tehát ki sem használod azt sem. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
kisza25 #9857 üzenetére
Akkor még egy 2600XT-től is jóval gyengébben muzsikálna.
Egyébként is visszafogja még a 128bit/GDDR3 1200Mhz-en is. 320SP-és 7-800Mhz-es, 8 ROP-al ellátott R600 architektúrának azért jól jön ám már a nagyobb sávszélesség. Elvégre tud ez 3870 szintet is, megfelelő tuninggal. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
kisza25 #9593 üzenetére
jut eszembe azon miért csak 1800Mhz-en mennek a ramok
Nem kéne tán. Öcsém GDDR4-es 2600XT-jén 2200Mhz-en mentek, és nem kicsit volt tuningos plusszban. Elment asszem 2,5Ghz-ig.
Mi van most a gyártókkal? Mi a f@szért csinálják ezt?Itt az alja felé vannak jófélék. Nem értem, hogy egy 4670 miért nem érdemel meg normális órajelű RAM-okat. Miért kell visszafelé haladni?
És akkor még meg sem mutattam a házból kifújós 2600XT-ét. Nah, ilyet sem nagyon csináltak 4670-ből.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
kisza25 #9591 üzenetére
Szerintem vegyél egy GDDR3-as 2600XT-ét itt az aprón. Sokkal jobban jársz.
SM3.0-ás pontszámokból ítélve még az is lehet, hogy tuningolva a játékokban is megveri a DDR2-es modellt.(upssz, figyelnem kell most már a hozzászólásokra. Asszem lassan elég lesz mára. Nem nagyon akarok PH! kedvence lenni. Az olyan szar rang. A PH! addikt a legmenőbb. )
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
elfelejtette #9585 üzenetére
Hidd el, egy 64bit-es kártyán már az sem segít, ha 16X-ba rakja.
Egyszerűen nem méltó a 4600-as szériához.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
kisza25 #9583 üzenetére
Teljes mértékben alkalmatlan bármilyen nemű játékra ez a sz@r, és akkor még finoman fejeztem ki magamat.
Komolyan mondom itt és most kérdezem meg Abu85-től, hogy hogy engedheti meg az AMD/ATI az XFX-nek ezt? 64bit+DDR2, egy nem belépő szintű VGA-nál.
Egyáltalán megengedte?Itt a 2600XT-és eredményem, egy antituningos E5200-al.
-
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
kisza25 #9563 üzenetére
ez a kártya a 4650-ek szégyene
Csak azt nem tudom, hogy miért nevezik 4650-esnek.
320SP-én kívül semmi köze a 4600-as szériához. Jó hogy nem már sima DDR-rammal nem szerelik, és a gpu órajelét meg nem veszik vissza vagy 200Mhz-re. Komolyan mondom lassan 9600XT szintjére süllyednek a gyártók ezekkel a különleges paraméterű kártyáikkal.
Szegény 4670-et is a memóriasávaszél fogja vissza sokszor.Hál istennek az én 4670-esem 800/1100-on ment játékok alatt. 3DMark-ban pedig 835/1160-at tudott.
-
tzsolesz
nagyúr
Igen, jól sejted, nem sokat dobna rajta így, mert a proci liheg szegény, és a VGA nem tud több fps-t kipréselni a levegőből. Kell mellé minimum egy jó kis 2 magos proci.
Minimum: egy ilyen, jól megtépve, úgy 3.2Ghz környékére
De a legoptimálisabb játszani: Ezt is úgy 3,2Ghz-en járatva
UI: Ez a prescott honnan van, régi konfigból? Mert gondolom nem ezt vetted abba a lapba direkt. egyébként hűtővel együtt elég szépen el lehet adni azt a procit. Úgy 5K környékén van itt a PH! aprón. Hozzáteszel 6K-ót, és meg van a kis E3200-as, ami sokkal de sokkal erősebb, és játékok alatt szinte csodákat fogsz látni.
-
tzsolesz
nagyúr
Egy 1 magostól nem is gyenge az a cpu score. Nézegettem, hogy régebbi gyengébb Athlon X2-ők is ilyen 1400-1500 pöttyöt hoznak 06-ban. Annyira nem szörnyű. Ha VGA-t megtépnéd, akkor egész tűrhető eredmények lennének. mert azért ne felejtsük el, hogy te alapon járatod a cucost.
-
tzsolesz
nagyúr
Szia. Hát nagyjából igen. Ehhez a karihoz már nagyon gyengusz ugye egy 1 magos prescott.
A részeredményekre is kíváncsi lennék.
Próbáld így az adatokat feltüntetni, és print screen-el lefotózni, majd paint-ben beilleszteni a képet. Jpeg-ben elmented, és feltöltöd egy képmegosztó weboldalra. A direkt linket meg linkeld ide be.
-
tzsolesz
nagyúr
Uff, prescottal zúzod? Erős. Nekem is ilyen volt. A tiéd 640-es?
Mert akkor tolhatnál egy 3DMark06 tesztet, nagyon kíváncsi vagyok mit megy a kis proci.
Ger_man Hát tűrhető, ugye a DDR2-es RAM-ok visszafogják a karit. Próbáld meg tuningolni a jószágot.
Szerk: Miket beszélek, nem valami fényes az az eredmény. Itt egy 2600XT tuning eredmény, ez az enyém amúgy. Nagyon nem jó ez a 3DMark06 már VGA teljesítmény mérésére. Vagy a DDR2-es 4650 a 2600XT-vel lenne egy súlycsoportban?
-
tzsolesz
nagyúr
Lehet butaság volt cserélni 7600-ról 4550-re ?
Igen, sajnos nagyon nagy butaság volt lecserélni a 4550-re a 7600GT-ét.
Az a baj, hogy a 4550 egy belépő szintű VGA, ami mindenre jó, csak játékra nem. A 7600GT egy erős középkategóriás VGA-nak számított amikor megjelent, és a felépítéséből, illetve a paramétereiből kifolyólag még most is egy elég tűrhető kis kártya amivel alacsony felbontáson 1024x768 (mérsékelt-közepes beállítások, részletesség) mellett még el lehet játszogatni. Azonban a 4550-est hazavágja a 64bit-es memvezérlő, és az alacsony ROP, illetve SP szám.
Nem tudom, kértél valakitől tanácsot VGA vásárlás előtt? vagy csak az volt a fontos hogy ez 512Mb-os, a 7600GT pedig csak 256. Jelzem még a 7600GT-re sokszor felesleges volt a 256Mb VRAM, nem hogy a 4550-re az 512Mb. Ez manapság már a marketing része, így próbálják eladni a gyártók a VGA-ikat.Szerintem ha komolyan játékra szeretnéd használni a géped add el valami cimborádnak a kártyát egy kis árengedménnyel, te meg vegyél egy 4670-et.
-
tzsolesz
nagyúr
Értelek.
Egyébként amikor el tudtam indítani a CoD5-öt a konfigomon,és még türhetöen játszani is tudtam egy kicsit elégedett voltam magammal...
Uff, nálam kegyetlenül ment a COD5 4670-el. Jóh, egy 3.2Ghz-en ketyegő E5200-al, meg 3Gb DDR2-vel nem is csoda. De ha nálad is tűrhetően megy, az már nem piskóta, le a kalappal.
-
-
tzsolesz
nagyúr
De hiszen az a proci a 2600XT-met is csak nehezen szolgálta volna ki.
Ennek kell a core2duoE4XXX minimum, és az is jó ha 2.8Ghz fölött szaladgál.
ami még fontos. öcsém most váltott E4500-ról, E7400-ra, és érezhetően gyorsabban, dinamikusabban futnak a játékok. Kevesebb az fps ingadozás is. Kell ide azért proci. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
randras #8205 üzenetére
Ezt az oldalt felejtsd el gyorsan. Az AMD hivatalosan AGP-és 4650/70-et nem jelentetett meg, csak a Sapphire nem akar megfeledkezni a régi motorosokról, így megcsinálta ezeket a kártyákat. Az AMD meg muszályból támogatja havonta egy hotfix-el, ami jó az AGP-és verziókhoz.
Ha rá akarsz keresni a jövőben a friss driverekre, akkor ez a kulcsod:
Catalyst 9.8 AGP hotfix. természetesen a "9.8" egy változó ebben az esetben. -
tzsolesz
nagyúr
-
-
tzsolesz
nagyúr
Adatlapomon van. Volt egy monitorcserém. 1280x1024 ---> 1680x1050-re. Nah, ezt nem díjazta minden esetben a 4670.
Így eladtam unkaöcsémnek, és meg vettem egy 4850-est.
Azóta a szünetmentes tápom semmit sem ér, ha load-ban "vagyok", és elmegy az áram. Kikapcsol a fenébe.
na, meg ugye a fogyasztás terén is beerősítettem így, ami a legnagyobb szívfájdalmam. Erősen gondolkozok azon, hogy az 5-ös szériából kellene valamire lecserélnem. 27W idle, az nem lenne rossz.
A 4850-nek egy nagy gondja van, a fogyasztása.
-
-
tzsolesz
nagyúr
Ez jó lap nagyon.
Ahhoz képest hogy VIA PT880-al van szerelve, elég sok mindent tud, néztem már én is korábban, amikor egyik haverom vett ilyet, mert az X1950Pro-ja AGP-és volt, és nem akart tőle megszabadulni bagóért.
Azt viszont nézd meg, hogy a 45nm-es CPU-kat támogatja-e, mert nem vagyok benne biztos. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
kovacsroli #7877 üzenetére
Én a helyedben most csinálnám meg.
ne szenvedtesd szegény gpu-t.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
kovacsroli #7875 üzenetére
Sapphire-od van igaz? Vedd ki a VGA-t, és fújkáld ki belőle a pomacskákat. Az a baja, hogy telement porral a borda, ez egy típushiba a Sapphire-nál. Nem vészes, csak ilyenkor hirtelen túlmelegszik.
-
tzsolesz
nagyúr
Ő nem OS-t váltott csak procit. Arra gondolt, hogy Win7 még mindig jobban zabbantja a procit, mint az XP. Így hát , az előző procija 20%-át falzabbantotta játékok alatt. Most meg hogy vett egy keményebb procit, ugyanúgy felzabbantja, csak ez a proci annyival erősebb is. Így gyorsabb lett nála minden 20%-al.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Sub-ZeRo #7703 üzenetére
Én ott 2500HUF forint különbséget látok csak. Van ott XFX9600GT GDDR3 512Mb 20K-ért. A 4670 PowerColor 17550HUF.
Én inkább nem nyilatkoznék most ha nem baj ezzel kapcsolatban.Nekem volt 4670-em, és 1280x1024-ben az ég adta világon minden ment játszható sebességgel. Sokszor mehetett 4XAA is, főleg COD-okban, a World at War-t is 1280x1024-ben fullgrafon 4XAA-val nyomattam, és meg sem érezte.
Nagyon nagy kár, hogy most nincs a 21K-ós 4830-ból, mert simán azt ajánlanám.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Sub-ZeRo #7700 üzenetére
Háát, a 9600GT erősebb vagy 10%-al, de szerintem drágább is annyival, ráadásul többet is eszik, és tápcsatlakozóról is szívja a szuflát használat közben.
Nem tudom, igazából attól is függ, hogy mennyi árkülönbséggel vennéd a két kártyát.A 9600GT erősebb, ez nem vitás.
(#7699) Atnhony Eddig nem voltak visszajelzések, hogy bármiféle inkompatibilitási problémák adódtak volna azzal a chipset-el. Szerintem semmi bajuk nincs egymással.
(#7698) -KP-: Én ma 2009.08.24-én nem szívesen adnék ki 17K-t 4670-ért.
Nem rég volt a 4830 20K-ért is kapható. Nagyon megérte az elején a 4670, de azóta erősen süllyedt a többi ATI VGA ára, a 4670 17K-s ára viszont majdnem hogy változatlanul maradt ami számomra kicsit érthetetlen. Ha rám hallgatsz vársz 2-3 hetet, érhetnek még meglepetések.
csak nézegesd a webshopok kínálatait. Ezzel nem azt mondtam, hogy ne vegyél 4670-et.
-
tzsolesz
nagyúr
Igen, ráadásul jobb választás amúgy is az s-video kimenettel rendelkező kari.
S-video-t az istennek nem csinálsz a DVI-ből, viszont DVI-HDMI átalakító alaptartozék Sapphire-nál. Ez a nem mindegy. Én már csak tudom, hogy a büdös életbe nem kötöm rá a tévémre a HDMI-s 4850-em.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Arhquis #7536 üzenetére
Ha a PCX-ről szeretnél vásárolni, akkor habozás nélkül 14.6K-ért az OC-és 3850-et vedd. 3870 varázsolható belőle, hiszen eleve 690 Mhz-en ketyeg a gpu órajele. A 3870 pedig erősebb, mint a 4670.
Ha nagyon számít a fogyasztás, és fontos a melegedés is akkor viszont megéri a 4670 a 17k-t. De az a 14.6k-s ár valami nevetséges egy 512mb-os 3850-ért. Nem emlékszek, hogy ár/érték arányban azóta is lenne ehhez hasonló kari a piacon. -
tzsolesz
nagyúr
16 fps eleve nem folyamatos a szemnek. lehet hogy nem szaggat be, és nem akadozik, de 16 fps-el nem hiszem hogy élvezhető lenne akár a Crysis, vagy akár melyik más játék is.
Bár a Crysis érdekes módon folyamatosabbnak tűnik még kevesebb fps-el is, mint a nagy átlag. Ez nem tudom miért lehetséges.....
-
tzsolesz
nagyúr
Mi a tápegységed pontos típusa?
(#7527) Zefír Nem gondolod, hogy komolyan 4670-el akarsz gamer beállításokkal játszani Crysis Warhead-et, ami ráadásul nálam mindig rosszabbul skálázódott mint a sima Crysis.
1280x1024-ben minimum 4850 kell alá, ha valóban semmiről nem szeretnél lemaradni. Én is közepes (a fele), és magas (a másik fele) beállításon játszok 1680x1050-ben. Így átlag 40-50fps-em van.
Nagyjából ez volt a szitu a 4670-emmel is, csak ott 1280x1024-ben alakult hasonlóan. -
tzsolesz
nagyúr
Én azt mondom nem olyan vészes az. Ráadásul 2D-ban teljesen kussban van. Tapasztalat, már 2 db ugyan olyan hűtővel szerelt Sapphire-om volt.
3D-ben felemelkedik a hangja, de érdekes módon nem volt zavaró soha. Talán azért mert, bár nagy fordulaton pörgött, nem volt olyan hangos. -
tzsolesz
nagyúr
-
tzsolesz
nagyúr
Itt a hivatalos teszt. Én ennek hiszek.
Mintha nem lenne olyan különbség.Ráadásul a meghajtó programnak köszönhetően, akkoriban a 4850 nem vette magát vissza 2D-ben.
-
tzsolesz
nagyúr
Úgy is mondhatjuk.
diegho:
Van amelyik tesztnél a 4830 idle-ben kevesebbet fogyaszt, mint a 4670
Jujj. Ez nagyon súlyos. A 4670 asszem valami 18W-ot eszik 2D-ben, és valami 58W-ot 3D-ben. A 4830 az minimum 2x ennyit 2D-ben, és 3D-ben is. Dupla SP, dupla sávszél. Max az órajelei alacsonyabbak, amitől nem pontosan 2X-es a szorzó.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #6991 üzenetére
Azért az sem mindegy, hogy amióta meg van a 4850-esem, állandóan ki be kapcsolgatom a gépem. Ha átugrom a boltba, vagy akármi, mondjuk 10-15 percnél tovább tart, akkor kikapcs, vagy készenlét.
Amíg a 4670-esem megvolt addig meg ment egész nap a gép, mert tudtam, hogy 2D-ben lóf@asz amit megeszik.Már filmeket sem ezen a gépen nézek, hanem a P3-ason, de azzal meg az a baj, hogy egy két keményebb kódolású magasabb felbontású filmnél megadja magát.
Így most össze kell hajítanom egy multimédiás kis fogyasztású gépet, a P3-at meg el kell adnom.Sorolhatnám még...
Jah, mivel van hasonlítási alapom. A 4670 1280x1024-ben legalább annyira meg állja ahelyét, mint a 4850 1680x1050-ben. Mivel én monitort váltottam 1280 @ 1680-ra, így egyáltalán nem drasztikus a teljesítmény növekedés. Hogy is mondjam, majdnem hogy ugyanott vagyok.
Jó dolog ez a 4670, nem kicsit. Eltalálták a GDDR3 128bit-et nagyon, a fogyasztás terén meg állatul.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
fireproof #6861 üzenetére
Ott esetleg a RAM-nak csak vége. Vegyél vissza a RAM-ból mondjuk kerek 900-ra, és nézd tovább a gpu-t. Az enyém 850-ig ment. Mindegyik megy legalább 830-at. Azt a hülye szőrösfánkot meg felejtsd el, és inkább indíts egy játékot. Nem szőrösfánkra optimalizálják ezeket a VGA-kat, hanem játékra.
No uccu neki. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
#31757056 #6832 üzenetére
De most ezért itt ostorozni napokig...
Ezzel egyetértek, egyszer elég volt kiosztani ezért. Jah, és nagyon remélem, hogy kicserélik neki a boltban.
Most pedig egy perc néma csönd, és vigyázzba állás a kivétel nélkül ízig-vérig becsületes, és tisztalelkű hazai boltosok tiszteletére.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
kovacsroli #6727 üzenetére
Ez játékok alatt kb 65-70C, jó az, ne félj.
A furmark egy hülyeség, szerintem vízhűtés alatt meglenne az 50C.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest