- Google Pixel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
Új hozzászólás Aktív témák
-
vviktor1
aktív tag
Lányom Galaxy féle 86gt-jén van szinte ugyanez a hűtés, nekem is van egy vf700 talonba, a Sapphire-ra biztos nem megy rá, de gyanítom nem is lenne jobb mint ami rajta van gyárilag a mienken.
Gyuri: nem lesz olyan rossz az, a Galaxy nem rakott gagyi hűtőt a cuccaira (ránézésre ugyanez a hűtő), sőt gyárilag zalmannal szerelt sorozatai is voltak, volt ilyen 73gt-m és 76gt-m is.
-
tzsolesz
nagyúr
Én azt mondom nem olyan vészes az. Ráadásul 2D-ban teljesen kussban van. Tapasztalat, már 2 db ugyan olyan hűtővel szerelt Sapphire-om volt.
3D-ben felemelkedik a hangja, de érdekes módon nem volt zavaró soha. Talán azért mert, bár nagy fordulaton pörgött, nem volt olyan hangos. -
mcs
veterán
Én is szerettem az Innot egészen addig, amíg meg nem vettem a 8600GT-t.
A gyári hűtésével forró volt terheléskor (78-81 fok), és vettem rá pluszba 6 ezerért Zalman VF700-Cu-t. Hiába volt lehűtve így rendesen, 10 hónap után elkezdett sűrűn fagyni, végül bekapcsoláskor sem akart képet adni. A PCI-Express módok véletlenszerű váltogatása is izgalmas buli volt x16ról x8ra. Pedig alapjába véve elégedett voltam a sebességével, hiszen 1024*768ban, 16szoros anizóval együtt mindent játszhatóan vitt.
A gyári rózsaszín rágógumi paszta, és a nyák ferdesége kritikán aluli volt. Főleg, hogy lötyögött is a slotomban, bezzeg a 4670 betonstabilan áll benne, mintha beleolvadna. -
fagy53
nagyúr
Na ez egy kicsit túlzás! El nem veri, mindössze helyenként megközelíti, a fogyasztása idle-ben valóban sokkal jobb mint a GT fogyasztása, de load hasonlóan fogyasztanak.
fogyasztás
teljesítmény -
mcs
veterán
Az újabb, shaderintenzív játékokban mindenképp megközelíti a 9600GT-t.
Régebbiekben viszont jóval lassabb lehet, ahol inkább a nyers erő érvényesül, és a 9600GT sávszélessége. Én legalábbis úgy vettem észre, hogy régebbi játékokban annyira nem mutatja meg az erejét (Underground 2, Most Wanted), de kétségtelenül elég oda is.
Az előbb említett két játékban csupán 50% a különbség 8600GThez képest. -
-
Speed®
titán
Nem, nem kicsi. Viszont nem helytálló, nem lehet marginális a különbség, hiszen minimális az eltérés. A GDDR3mas is megy bőven feljebb MHzben, ott meg veri a GDDR4est a jobb időzítéseivel. Test/user error a 15%
Ettől függetlenül a két kari közül a Sapphire a nyerő valóban, a hűtés okán. -
zodo
nagyúr
Nem tudom miket szedtél le , de ajánlom olvasd át a topikját, mert lehetséges,hogy gubanc lesz a vége !
Ahogy bele olvastam sok mindenre oda kell figyelni, pl.: nem mindegy a mod-ok felrakásának sorrendje, van hogy törölni kell fájlokat egy adott mappából.
Szóval ,előtte olvass és ha már kész vagy és müködik is ,küldhetsz egy élménybeszámolot, priviben. -
zodo
nagyúr
Szia!
A Grid topikba általam linkelt dx10 mod-ot csak ajánlottam, hátha valaki kipróbálja helyettem.
Nem is olvastam utána a témának.
Képek amiket láttál ,pedig a saját mostani Win 7 alatti játék screenshotjaim.
De itt van ez az oldal ,ahol megtalálod ugyenzet a modot ,sok más melett.
Használhatsz akár XP-t is ,mert csak a neve DX10 a modnak.
Szerintem egyszerű kontraszt ,fényerő és a szokásos grafikai beállítások trükközéséről van szó. Nekem alapból szép a játék, ha kell akkor beállítom a játék menüjében esetleg a monitoromat kalibrálom el. -
_Fefe_
tag
Hi !
Ezen a fórumon (német nyelvű) ---> Race Driver: GRID-MOD, sok okosságot találhatsz a témával kapcsolatban.
-
Chaser
legenda
De nem mindenkinek felel meg a ddr4-es zafír, akinek kell a kártya alatt is a slot, annak nem jó. Helyette szóba jöhet az ultimate, de annak butább a ramja. Egyéb esetben én se cserélnék hűtőt, S1-et vagy S2-t rátenni mi értelme van? Slotot ugyanúgy elfoglal, ami zajt ad a ddr4-es zafír, azt más úgyis elfogja nyomni a gépben...
Ez a ddr2 vs ddr3 4650 meg, értem én hogy adott a keret, de ugyanannyi pénzért nyilván a jobbat kell venninéha nem értem az embereket
-
vviktor1
aktív tag
Így van, nem mindenkinek lehet ajánlani ilyen jellegű szerelgetést olyan, érzék, kézügyesség, jó szem, jó szerszám ezek feltételek, ha valamelyik nincs meg máris necces, főleg annak aki esetleg először csinál ilyet. Előbb gyakoroljon egy régi kiselejtezett darabon, ne essen neki a drága pénzen vett új garis kártyának, mert hamar sírás-rivás van, aztán gariztatás vagy bejön vagy nem (nem tenném rá a nyakam mint Chaser), ill. hetekig is eltart.
Ezért itt a fórumon általában szerencsésebb a jobbik gyári megoldást ajánlani fentieket elkerülendő, mégha picivel többe is kerül, csak sokan nem fogadják meg ahogy látom.
Tanker pl. vette a ddr3-ast 18k körül (iponnál most ennyi) plusz 6k-ért vette rá a hűtőt ami már 24, holott a ddr4-es profi hűtővel szerelve 19,5k, és még ha össze is jön a hűtőcseréje akkoris lassabb kártyája van. Ezt ennél érthetőbben már nem tudom leírni és nem is akarom többször.
Részemről bárki bejön ide kérdezni hogy melyik 4670-et vegye gondolkodás nélkül a gddr4-es Sapphire-t ajánlom. -
Chaser
legenda
Nem-nem, az ötlet gazdája sok gyártó, akik megterveztek és legyártottak különböző vga hűtőket, én max élek a lehetőséggel, de ez is olyan mint a tuning, csak saját felelősségre...
#6792 Gyuri27: Ezt jól látod, ezért nem is nyitottam még boltot, vagy nem társultam be valaki mellé, lehetőség lett volna. Majd olyan játékszabályok szerinti boltom lesz ahol a vevő is én is jól járok
-
Chaser
legenda
-
törölt tag
Én is egyébként elégedett vagyok vele, csak ez most kevés pénzért jó lehetőség, illetve játszok már újabb játékokkal is, amikhez sajnos a 4670 nem elég. Egyébként nem voltam én sem kajakra rajta a cserén, elvoltam a kis kompromisszumjaimmal még, csak most hirtelen jött, ki kell használnom
-
A Club3D GDDR3-mal szerelt karimon jó a hűtés. Halk és hatékony. A Sapphire hűtője meg a HD 2600 XT-mre hasonlít, ami szintén nem volt hangos és szintén jól hűtött. Ebből tudok kiindulni.
Biztosan jó az a GDDR4-es, én is ajánlom, a ventije is jó lehet, de ne legyünk teljesen elfogultak, hogy már csak aza jó.
Chaser:
A GDDR3 Sapphire még tv-out-os és 100MHz-en megy a memóriája.
[link]A GDDR4-esen nincs tv-out, viszont 1100MHz-en megy a memóriája.
[link] -
Chaser
legenda
Szintetikus, mert nem ad 1értelmű információt egy vga tudásáról. Viszonyítási alapnak talán jó egy ilyen, de én arra se használnám. Ha egy vga teljesítményére vagyok kíváncsi, akkor 10-20 game teszt, különböző felbontásokon és szűrőkkel, és nagyjából képben is vagyok
Stabilist tesztelni viszont tényleg jó..én a 3trémárkokat, everest bencheket, meg a super PI-t se szeretem, bár annál legalább van olyan valós alkalmazás ami tényleg teljesítményében is úgy viszonyul a cpu-hoz, mint amilyen a PI-s pontszáma, de nem jut eszemmbe a neve..nade no more OFF, mert kikapunk
-
fagy53
nagyúr
Pedig a smile-t pont erre találták ki, hangulatjelző és ha az illető jól használja lehet következtetni arra is amit nem írt le, ill. jelen esetben a sorok között bújkáló ironiára.
Mivel nem látjuk a másik fizimiskáját, ilyen mankóval kell élnünk. Chaser jól használta, jól lehetett következtetni belőle a vigyorra az arcán.
A Furmark valóban jó kis tesztprogi a VGA-nak, bár most éppen haragszom rá, mert az egyébként jó VGA-mat szűk 2000 ponttal díjazza, ami számomra több mint érthetetlen.
A melegedés, vagy stabilitás vizsgálata viszont nagyon jó, csak azt sajnálom, hogy a procinál csak egy magot használ.
A terheléséről meg azt kell tudni, hogy kb. 20%-kal jobban terheli a GPU-t, ennyivel többet is fogyaszt, mint a játékok. -
Dark KillerX
addikt
Amit linkeltem tesztet az jóval frissebb,és a Stormrise azért mérvadó lehet a Dx10.1 alatti teljesítményt illetőleg,de ezek már olyan mélységek,amihez Abu,vagy Gbors tudású szakik kellenek,de vmi gather4 egység
hiánya miatt van alacsony teljesítménye a 4670-nek Dx10.1 alatt.De inkább egy szakít kérdezz.
-
kisza25
félisten
-
-
Spirit
őstag
Ha nincs cpu limit, akkor szépen, lineárisan. Csak komolyabb tuningnál nem lehet használni, mert "csak" 900mhz-ig engedi a gpu-t.Az előbb ellenőriztem a GPU feszt, és 1,53-ról 1,49-re csökkent, mert lejött egy kis grafit. Most megpöcköltem, 1,58V, járattam 10 percig, megint csak 1,49-1,5v. Nem gáz, mert így is közel 80 fokos a gpu, a hülye fánk melegítő fukciójával meg 99-re is felment, de stabil maradt. Mostmár asszem hagyom, lejön annyi grafit, amennyi akar, tuninggal meg majd követem, az a 20-30mhz úgysem számít, így is elég rizikós a dolog.Jelenleg 970-en megy.
-
fagy53
nagyúr
A procit a 3DM06-hoz írtam! A 3DM06 nem az nV-hez készült, de az nV driverek támogatják jobban. A DX9-es ATi kártyák hotfix nélkül is mentek, de a DX10-esek csak trükközéssel. Mindenesetre a nV kártyák jobban mennek a 3DM06-ban, teljesen külön vannak választva a PH! listán is.
-
Spirit
őstag
Nálam a vmod után 7999 pötty, szal ugyanannyi. Azért duva mennyit számíott a vmod, ezt 1gb ddr1-el és egy 2,6ghz-es X2(s939)-essel produkáltam(cpu pont 1956). Megjegyzem tegnap 2x is vpu recovery-m volt(980-on, és 975-ön), most csak 970-es megy a gpu..bár mostmár kezd stabilnak tűnni.
-
-
Varoz
addikt
Hát eddig ez ment: MSi K7N2 Delta L, Amd 2500+ Barton, Geforce 5500 256Mb, 512 DDR400
Most ez van: Abit KN9, Amd Athlon 64 X2 4600+,Gigabyte 6200 Turbo 64Mb, 512MB DDR2 800Úgy-hogy bármit is veszek fényévekkel gyorsabb lesz. De már biztos hogy ez lesz: Sapphire HD 4670 512MB GDDR3, na meg 2x1GB DDR2 800-as Ram.
Így jött ki a pénzből, de szerintem így is jó. -
tzsolesz
nagyúr
Végül is a GDDR4-es verzió maximum 3-5%-al erősebb a GDDR3-tól.
A másik pedig az, hogy a 9600GT az esetek 70-80%-ban erősebb mint a 4670 kb 15%-al átlagban, de ezt sokkal több fogyasztással, és nagyobb árcédulával DX10.1 támogatás nélkül, és tápcsatis kivitelben.
Amúgy is van egy két játék ahol a 4670 erősebb mint a 9600GT. Nézd meg a PH! tesztet amikor megjelent a 4670.
-
Speed®
titán
Ha fóbiád lenne, nem Atid lenne ;p Max nV fóbiád van, azt meg megértjük itt ;)
monti20
2/3 fogyasztás, több textúrázó, fejlettebb UVD. Döntsd el fontos-e valamelyik.hejesírásó
Jóval tovább kell annak mennie..ne CCCből tuningolj, használj RivaTunert
Hűtésre van alternatíva, de nem olyan vészes..ennyi fért bele ebbe az árba..
3870 lehet, hogy gyorsabb, de több mint 2x ennyit eszik, ami nem kevés -
zodo
nagyúr
Szia!
Érdekes,de nekem tetszik a tied ,úgy dupla hátlappal. Katamarán-ra még googleval semm találtam semmit hiába kerestem,lehet hogy olyan típusú hajóval hozták.
Ez az első ati kártyám bruttó 22.420.- jutottam hozzá, szerintem megérte jó kis kártya.
Én kártyám megegyezik a gyártó oldalán található verzíóval.
Mikor megérkezett örültem is ,mert akkoriban nem mindenhol lehetett kapni. Szabályozható a venti vezérlése és van overdrive funkció a cc-ben. Power Play technikának köszönhetően visszaveszi a kártya teljesítményét 2D-ben ,ha nincs szükség a 3D alkalmazások során használt teljes kakaóra így ilyenkor kevesebb is fogyaszt.
Kicsit nekiálltam meghúzni a karit mit bír , de nem vagyok tuning mágus így elsőre idáig jutottam vele. Később ,segítséggel további pontokat csikartam ki belőle. Anno új kiadású kártyáról lévén szó mégis gond nélkül felismerte Ubuntu 8.10-es rendszerem, nem kelett driverekkel szenvednem. Szóval örülők mai napig ,hogy őt vettem meg, halk ,stabil , van még benne kakaó ,ha majd kell. Mostanában a Grid-et nyúzom Ultra High / 1440x900-on és szakítÉs könnyú takarítani a hűtűjét ,lepattintom ,rámegyek egy kézi antisztatikus porolóval és kész.
-
-
tzsolesz
nagyúr
A Tombraider Underworld az valóban csumán megy nálam is 1680x1050-ben, és tényleg szép a graf.
Én személy szerint örülök neki hogy meg vagy elégedve a kártyával, használd egészséggel. Az meg hogy hogy megrögözött NV-és voltál, nem baj, mert most már pártatlan lettél.
Amúgy szerencséd van, hogy akkor vettél 4670-et amikor kijött a GDDR4-es Sapphire, mert ezen sokkalta jobb hűtő van, mint az enyémen. Csendesebb is, hűvösebb is.
-
JJános
addikt
Bocsi 1440x900.
-
gyiku
nagyúr
megnyitod a catalystet, (ati ikon a talcan) vagy megnezed gpu-z -al. ha van fent everest, az is tudja.
ha vista vagy win7 van a gepen, akkor a 3dmark vantaget erdemes megnezned, az menni fog, nem kell patchelni, vagy torolgetni.
ha nem tuningoltal, a konfignak jol kene mukodnie, stabilitast tesztelesre nem igazan jo egyik 3dmark sem. proci nyuzasra inkabb a prime, vga-ra meg a furmark valo.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! MacBook PRO 13" Early 2015 - i7 I 16GB I 1TBSSD I 13,3" Retina I OS X Monterey I Cam I Gar
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest