- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
barnam_
nagyúr
válasz
DeFranco #8969 üzenetére
Az AMD 100$-ban határozta meg a kezdő árat, de arra még rájön a nagyker és kisker haszna... nem lesz az 20k alatt
De 1-2 hónap múlva már elképzelhető. Nyárig meg bőven lemegy 20k alá az ára.
5V-ra kötni annyit jelent, hogy a ventilátor csatlakozóját nem a kártyára dugod, hanem a tápról kap 5v-ot a 12v helyett. A legegyszerűbb akkor ha van egy ilyen átalakítód. -
-
barnam_
nagyúr
Na megjelent az utód, a HD5670. Kíváncsi vagyok mennyivel jobb a 4670-nél, és hogy viszonyul a 4830/50-hez.
-
barnam_
nagyúr
Peched van, mert pont a 3DM06-ban számít a legtöbbet a proci, ott a P4-el esélyed sincs jó pontot kapni. Talán 05-ben inkább.
kriszbon: HD3800 jobb is a 4670-nél, 3DMark-ban is. Azért a 4670 megállja a helyét a nagy testvér mellett
-
barnam_
nagyúr
válasz
SajtosKuszob #8866 üzenetére
20 pontért 3DMARK06-ban nem adok ki ennyi pénzt
Arra nem is éri meg (3DMark-ra). A 3DM06-t direkt nem említettem, mert annál sokat számít a proci, és így egyértelműen több pontot kapnál 2magos procival mint 1-el.Ki lehet számolni mennyivel kapna többet: innen nézz olyan eredményt ami olyan procival készült mint amit venni szeretnél (mindegy hogy ati vagy nv). A 3DMark06 calculator-al ki tudod számoltatni. Kell a cpu score a listáról, meg az SM2 és SM3 a meglévő eredményedből. De arra figyelj hogy default tesztet futtass.
Hogy játékok mennyit gyorsulnának, nem tudom pontosan megmondani, de ami 2 magot használ, ott biztos hogy számottevő gyorsulás lenne.
-
barnam_
nagyúr
válasz
SajtosKuszob #8864 üzenetére
2 mag 2.4 Ghz-en jobb mint 1 mag 2.7-en, a legtöbb játék ki is használja a 2 magos procikat.
-
barnam_
nagyúr
válasz
DarkChild #8660 üzenetére
Nagyobb teljesítményű vga-t nem akarsz venni? Van 22ért XFX 4830, tápkábelt is adnak hozzá, és a hűtés is jónak tűnik. Nem tudom hogy melyik fajta hűtés van rajta: ez vagy ez.
Mert ha az előbbi, az jó lehet, a másik viszont kétlem hogy halk lenne.
De 4730-t is kapni annyiért, mint a HIS 4670-t, és gyorsabb nála. Ami egy full HD monitornál nem elhanyagolható, ha néha játszani is akarsz.Van 19.3k-ért Powercolor HD4730 AC hűtéssel, az biztos nem fog hangoskodni.
Chaser: szerintem PNF, nekem is az van, nincs rajt 6 tűs pci-e tápcsatlakozó.
-
barnam_
nagyúr
Én S775 platformra már nem nagyon költenék, mivel már új foglalat van Intel-nél.
A proci simán tudna 8*400 Mhz-t, az elég lenne egy 4670CF-nek.Amit én most vennék, az moddolható 2 vagy 3 magos Phenom II, ha megy a 4 mag, akkor nagyon olcsón van egy 4 magos procid, csak az a baj, hogy ott is be vagy zárva némiképpen. Mert ha van 4GB DDR2 ramod, minek cseréljed le a semmivel se gyorsabb DDR3-ra? Viszont a DDR2-es AM2+-al már valószínűleg nem lesznek kompatibilisek az újabb AM3 procik.
A Q6600 az egy jó proci, tuningolható is, de sokat fogyaszt, és komoly hűtés kell rá. A 45nm-es quadok jobbak lennének, de az meg nem biztos hogy megy a lapodban.
-
barnam_
nagyúr
Megnéztem mit kezd a 4670 a Dirt2-vel: [link]
Eredmény: 1280-ban 4xAA-val majdnem maxon simán játszható. Azért ez nem rossz egy kb. 15ezres vga-tól. -
barnam_
nagyúr
Értem én hogy olcsón akarod megúszni, de az a helyzet hogy a ddr2-es 4650-el nem nagyon lehet játszani. Míg a 4670-el 1024-ben szűrőkkel, high detail mellett lehet játszani.
A 4730-on RV770 mag van (ugyanaz mint a 4850), de csak 128bit ddr3. De még így is gyorsabb mint a 4670, szóval megéri. Teszt: [link]szerk.: vagy használtat a hardverapróról: [link]
-
barnam_
nagyúr
Üdv,
A gyári hűtést használtam, plusz igénybe vettem a téli hideg levegőt is
ATi Tray Tools-al vagy RBE-vel lehetne szoftveresen emelni a gpu feszt, de mivel az előbbi nem támogatja a HD4600-at, és fekete képernyő fogad, ha RBE-vel átírom a bios-t, ezért nem lehet szoftveresen feszt emelni. -
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
Kipróbáltam a COD Modern Warfare 2-t. A jó hír hogy teljesen maxon se megy 30 fps alá
(igaz csak 1024x768), a rossz hír hogy nem véletlenül nem akad: a grafika kb. 2 évvel ezelőtti szint. Mintha 1:1-ben a COD 4 lenne. -
barnam_
nagyúr
válasz
Stirlitz #8182 üzenetére
Aha, azt hittem ez vmi extra bios és a gpu-t 900 Mhz fölé is lehet emelni CCC-vel (ennek csak vmod-nál lenne értelme.)
Amúgy először fel se tűnt, hogy 900 Mhz-en ment nálad a gpu... ahhoz már vmod kellene, a 4670-ek többsége alapfeszen kifullad 850 Mhz körül. A Race07 tapasztalataim szerint kevésbé megterhelő a vga-ra nézve, ezért nem fagyott azonnal 900 mhz-en. -
barnam_
nagyúr
válasz
randras #8066 üzenetére
A memória hőmérsékletét nem tudod mérni a vga beépített szenzoraival, mert a memory io a memória vezérlő hőmérsékletét méri (ezért van hogy szinte mindig ugyanannyi, mint a gpu-é).
De a kérdésedre válaszolva, ha a gpu 80°C alatt marad tartósan, akkor nem lehet baja. Rövid időre felmehet akár 90-100°C-ra is, kifogja bírni.(#8065) Def26: A VF700 lefogatójából kell 1-2 mm-t lereszelni. Itt van pár kép amin talán látszik miről van szó.
Chaser: hajrá, sok sikert
szerk.: én azért az MSI-t is számításba venném, 5V-ra kötve ugyanolyan jó mint az Asus. Csak arra figyelj hogy szürke hűtős legyen és 1Ghz-es ramokkal. -
barnam_
nagyúr
válasz
hudyfiu #8005 üzenetére
Milyen alternatívák lehetnek hűtő csere nélkül?
Nagyon egyszerű: fogsz egy 4pin molex -> 3pin venti adaptert, amin külön van vezeték a 12V és külön 5V-nak (Zalman csinált ilyet), rádugod a vga venti csatlakozóját 5v-ra, és öröm és bódottáLényegében nálam is így van megoldva, csak nálam az alaplapi usb-ről kapja az 5v-t. Nem kell attól tartani hogy túlmelegszik, az Asus-on jó hűtő van, csak hangos ventilátor.
-
barnam_
nagyúr
Elég érdekes a problémád. Az ATT-t még megértem (amúgy se támogatja a HD4600-t), de Overdrive-nak kellene lennie. Meg a Rivatunerben is kellene olyan funkciónak lennie.
Ja most nézem hogy pci-e x4 megy... lehet emiatt, de nem biztos.Ezt a programot próbáld ki: AMD gpu clock tool
Kinézetre egyszerű mint a faék, de általában működik. -
barnam_
nagyúr
Lehet hogy a Rivatunerben külön engedélyezni kell a tuningot. Bár sokkal egyszerűbb CCC-ből tuningolni. Egyedüli hátránya, hogy vga bios-tól függően van benne órajel korlát, vagyis előfordulhat hogy csak egy kicsit tudsz rajta tuningolni.
(#7987) szegi2: Ha nekem htpc-m lenne, biztos nem raknék bele ilyen kis ventilátoros zajkeltőket
Ha játszani nem akarsz, nézhetsz mást is a 4-es sorozatból ami olcsóbb, passzív, és hd-re az is megfelelő. -
barnam_
nagyúr
válasz
Plazmacucci #7970 üzenetére
Leginkább a proci fogja vissza a videokártyát, ha nincs tuningolva (a proci).
(#7973) Dave™: Működni fog benne, de hogy mennyivel lassabb, azt csak pci-e 1.0 esetében tudom megmondani: [link]
-
barnam_
nagyúr
válasz
elfelejtette #7938 üzenetére
2GB ram szerintem már régen kevés, nálam a win7 alapból 1gb-t elhasznál, ha sok ablak van megnyitva, többet is. Most pl. 1.5GB-t. Szóval így már kevés a 2GB ram.
-
barnam_
nagyúr
Tesztelgettem NFS Shift-el: [beállítások] [pálya]
E6700 @ 3.2 Ghz, HD4670 alapon, és tuningolva (825/1145 Mhz)1024x768:
..............MIN......MAX...AVG
alap.........26........46.......35
OC..........26........53.......391280x1024:
..............MIN......MAX...AVG
alap.........21........36.......27
OC..........20........40.......31
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest