- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
Új hozzászólás Aktív témák
-
fulcrum
tag
válasz
Ateszzero #7795 üzenetére
Főleg régebbi játékokat szeretnék 1600*1200-on játszani (COD2, COD4, FarCry, GTR2, Colin DIRT, Richard Burns Rally, Toca Race 3), és a következőket ki sem próbálnám: FEAR, FarCry2, Crysis, GTA4. Szóval a régebbiekre elég lehet a 4670 512mb, venti nélkül?
Köszi a véleményt. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
Ateszzero #5671 üzenetére
Intelnél nincs HT link, csak AMD-nél.
Az alaplapoddal semmi gond, a procid nem bírja a tuningot sajnos.
A VGA-d is bírja minimum 830/1150-et, csak takarítsd ki a hűtőjét, és amikor a 3Dmark06-ot futtatod, akkor állítsd a ventit 100%-ra manuálisan CCC-ben, mert ott az lehet a baj, hogytúlmelegszik. Na meg az, hogy lehet, hogy nincs fixálva a PCI-E freki a lap biosában. Azt tedd 100-ra.
Aggregátor: Bírja is, hisz eddig annyin ment...nem tudom minek kellett lejjebb venni 2.9-re.
-
zodo
nagyúr
válasz
Ateszzero #5657 üzenetére
Ez így jó ,kezdésnek.
Talán ,biosban a Ht link értékét kellene fixálnod ,mert az egyre csak nő ,ha emeled az cpu szorzóját. Nálad szerintem már határértéken mozog ,azért hibázik 3 gigán. De ehhez én nem értek,majd gyiku segít neked,szerintem.Szerk.: most látom,hogy nem ért hozzá.
-
zodo
nagyúr
válasz
Ateszzero #5644 üzenetére
Azt nem is láttam ,hogy a procidat is húzod. Akkor tényleg vegyél vissza és apránként emeled az órajeleket és egyszercsak kiderül ,hol a vége a mókának. De így ez már sokösszetevős pl.: HT link, Vcore ,stb. beállítások. Én egy A4 lapot teleírtam a különböző beállításokkal,így volt mihez viszonyítani,ha valami nem stimmelt.
-
zodo
nagyúr
válasz
Ateszzero #5623 üzenetére
Szia!
Mint kezdő a kezdőnek azt javaslom, mivel minden rendszer ill. kártya más és más a maga módján,ezért lépésről lépésre told feljebb a csúszkát akár 1-2 mhz-ként. Minden emelés útán futass valami vga tesztelő alkalmazást, pl.: 3DMark 2006-ot. Legalább 20x futattam mire elértem a maximumot,ahol még stabilnak mondható a kártya.
Asszem Aggregátor írta egyszer,hogy a Vram húzása nem oszt szoroz a teljesítmény nővekedés terén."Ha bírja a 830-at akkor viszont még feljebb tolom egy kicsit,honnan tudhatnám mennyi neki a max!"
Nálam a ddr4-es pl.: 839/1134mhz-ig jutott ,vagy csak én féltettem az alig 2 hetes karimat.
Ebben a listában találsz hozzávetőleges,de valós adatokat, ki -meddig-mivel húzta a kártyáját. Sok sikert! -
tzsolesz
nagyúr
válasz
Ateszzero #5620 üzenetére
Minek kellett 845-ig fölhúzni? A 900-as határ nem azt jelenti hogy annyin kell feltétlenül járatni.
Nem kel visszarakni az eredetit, mert abban meg csak 778-ig engedi a tuningot, miközben a kártyád egyértelműen bírja a 830/1150-et. Nem 845, hanem 830 amit nagy általánosságban elviselnek ezek a gpu-k. Van amelyik bírja a 850-et is stabilan, de ez kártyafüggő.
Mindig olvass utána mindennek, mielőtt túl hamar következtetést vonsz le bármiből is.
-
barnam_
nagyúr
válasz
Ateszzero #5620 üzenetére
Attól, hogy 900 Mhz a limit, még nem fog annyit bírni. Vmod nélkül nekem csak 830 Mhz megy, 900 Mhz csak vmoddal. És ott pl. jól jön, mert CCC-ből tuningolva működik a PowerPlay, így csak játék alatt kap nagyobb feszültséget a gpu. Míg vmod nélkül annyira nem számít hogy 2D-ben 1.3V-n vagy 0.9V-n megy.
-
barnam_
nagyúr
válasz
Ateszzero #5610 üzenetére
Töltsd le a Winflash-t, azzal lehet win alól frissíteni. (Bár én jobban preferálom a DOS-os frissítést, de egy nem hozzáértőnek egyszerűbb a winflash).
A "Load image"-el betöltöd a bios-t, utána nyomj a "Program"-ra, és várj míg ki nem írja hogy végzett. Utána restart. Az eredeti bios-ról készíts másolatot!Ja, és Aggregátor a nevem
-
fagy53
nagyúr
válasz
Ateszzero #5099 üzenetére
Üdv!
Ez sajnos nem úgy működik, hogy egyre jobb és gyorsabb VGA-t veszek és a játék gyorsabb lesz! A képalkotás első fázisát a proci végzi és ha ő lassú, akkor az rányomja bélyegét a további műveletekre is. Még mindig nem tudom most milyen VGA-t használsz, de ez a konfig / CPU, RAM, alaplap / annyira gyenge a CoD2-höz is, hogy pl egy 4670 szintű VGA nem húz ki a lekvárból.
Írd meg legalább a jelenlegi VGA-d típusát az adhat egy támpontot nekünk!l
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Nintendo Switch 2
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- OTP Bank topic
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hobby rádiós topik
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ÁLTALÁNOS IGAZGATÓHELYETTES tábla
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest