- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Gyuri27 #7071 üzenetére
Na az én ismerettségi körömben lévő boltosok egyike sem rendelkezik azzal a képességgel, hogy csereterméket biztosítson a vásárló számára. Sőt... még élnek is (és régebben még inkább) éltek a gyanúperrel, hogy a vásárló a bűnös, ha elromlik a termék és ők tesznek szívességet, hogy betartják - nagy keggyel - a törvényi kötelezettséget...
Nagy minőségi változás volt számomra, mikor otthagytam a Balassagyarmati boltokat 2004-ben
A legtöbb cuccomat amúgy az Iponban veszem már, mert nagyon gyorsak (másnapra ott a termék és annyiért, amennyiért rendeltem), általában jó áraik vannak és még a garanciális ügyintézés is teljesen korrekt, plusz még segítőkészek is. Garanciális ügyintézésem is volt már velük pár. Nincs panaszom egyáltalán.
Még egy adalék:
Lordban vásároltam régebben egy X1950Pro-t. Na az megadta magát, gariztattam, kicserélték, de olyan nem volt a nagykerben, úgyhogy ráfizettem egy kicsit és kaptam egy X1950XT-t. Hazaviszem, kipróbálom, hogy ad-e képet, s adott, ezzel le is rendeztem, mert péntek volt és siettem haza. Vasárnap összerakom, tesztelgetem és az istennek sem vitte a gyári órajelet a RAM, csak a 2D-set. Na mondom, akkor hétfőn egyetem helyett meglátogatom a Lordot. Első körben be akarták adni, hogy a kártya hibátlan, mert lefutott nekik a 3DMark. Hmm.. mondom nekik, hogy igen ám, csakhogy nem vált órajelet a kártya, mivel 2D-s órajelen nekem is lefutott... De az nem úgy van... Megmutattam... csodák csodájára úgy volt, ahogy mondtam.
Ekkor meg akartak győzni, hogy az 1 napos kártyát én nekiálltam forrasztgatni, mert ők látnak rajta valamit a PCI-E slot és a kivezetések között alul... ja mondom, egy 50K-s kárytának biztos nekiállok forrasztgatni azonnal
Végeredmény szerencsére csere lett, de azóta én a Lordban nem vásárolok. Ez nem ügyintézés, hanem egy rakás... -
TomBoy1986
veterán
4650 Athlon II-vel: [link]
-
TomBoy1986
veterán
Tudtátok, hogy a HD4650-hez nincsen szükség CF hídra ahhoz, hogy Crossfireben működjön?
Mert én nagyon furcsán néztem a Sapphire-ömre, amikor nem láttam rajta a csatlakozókat, közben meg mégis ott van rajta, hogy Crossfire Ready....
Erre most találtam ezt az ábrát:[link]
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Steelmanus #6764 üzenetére
A 4600+ alapórajelen csak nagy felbontásban (kb. 1650 + élsimítás) lesz elég a VGA limit eléréséhez, de még mindig jobb szerintem, ha CPU limited van, mint ha VGA, mert a képminőséget felfelé pakolni nem nehéz, ráadásul vannak olyan játékok, mint a Crysis, ahol a CPU nem sokat dob a latba, szemben a VGA-val...
Én most adtam el a 4830-am kb. 1 hónapja, s vettem ezt, mert kellett egy költséghatékony megoldás, de azért a két kártya között nagyon nagy teljesítménybeli különbségek vannak. És ez már előjön 1280-ban is szűrőkkel (én annyiban használom).
Na nálam most teljes VGA limit van, olyannyira, hogy vissza is kell sok esetben vennem a felbontást 1152*864-re, míg 4830-cal ilyenről szó sem volt. Far Cry II-ben is ez van, sőt ott még az élsimítás is ugrott...
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Steelmanus #6745 üzenetére
Nem, nem melegszik nagyon. Az MSI pl. 2D-ben 35°C-os, terhelve meg 55°C a gyári hűtővel. Hangszintje meg teljesen elfogadható. A Sapphire melegebb, de szabályozza a ventit, míg az MSI fix.
Attól meg, hogy programmal túlhúzzák egy max. fél éves kártyának semmi baja nem lehet... A 3870-em két éve túl van hajtva, s ugyanúgy üzemel, mint az elején.
Arról meg ne is beszéljünk, hogy irgalmatlan nagy a teljesítménybeli különbség a 46x0 és a 48x0 között 15W-ért cserébe - mert TDP-en a 30-hoz mérten annyi a különbség.
-
TomBoy1986
veterán
Házhűtő nélkül semmi jót. De miért nincs házhűtés, hiszen az minden alkatrésznek használna?
Akkor viszont a GDDR4-es Sapphire a nyerő.A maximálisan elviselhetőt nem tudom, de nekem az 50-es a 65-70°C-ot el szokta érni játék közben (750/1750-en). Amúgy az a vicc, hogy a légkavaró meg hiába gyorsul be... semmit sem ér, mert olyan kicsi a légszállítása.
-
TomBoy1986
veterán
-
TomBoy1986
veterán
Sziasztok!
Sikerült egész olcsón hozzájutnom egy Sapphire HD4650-hez, így csatlakozok a topichoz. Nagyon jól működik, hűtője 2D-ben hangtalan, viszont ha felpörög, akkor bőven kihallani a gépházból. Szerencsére mindez csak 3D-ben fordul elő.
Tuning szempontjából sem utolsó a kicsike:
5913
7380Sikerült szerencsére pár 4670-et leszorítanom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest