- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
smilecat #1288 üzenetére
Sajnos egy korrekt mérőműszert még a válság előtt se lehetett 10k alatt kapni, bár lehet szerencséd volt...
#1290 Moric: Ha nem számít a többletfogyasztás meg a nagyobb méret, akkor vegyél 256-os MSI 3850-et, csúnyán elveri a 4650-et...és valszeg olcsóbban is megkapod, 14-16k, amíg még van a boltoknak készleten.
-
Chaser
legenda
válasz
smilecat #1273 üzenetére
4670: max 75W
3850: max 95W
Ezek a hivatalos adatok, és AMD-nél ezek igazak is szoktak lenni...1ébként nem tudom milyen műszerrel mérsz, a legbiztosabb ha csak a gépet hagyod a hálózaton, és bejegyzed a teszt előtti mérőállást az órán, és a teszt utánit, és akkor lehet számolni. -
fagy53
nagyúr
válasz
smilecat #1284 üzenetére
Direkt írtam, hogy csak egy példa az összehasonlítás végett, írhattam volna ilyen erővel 90W-ot is!
Nem tévedtél semmit, jól mértél és megtudtad, hogy mennyit fogyaszt a konfig idle és load, csak azt nem értem, hogyan jön ide az alaplapi VGA-s mérés, annak mi értelme volt? -
fagy53
nagyúr
válasz
smilecat #1279 üzenetére
Csak akkor következtethetnénk a mérésedből a 4670 fogyasztására, ha ismernénk az int. VGA fogyasztását, így akárhogyan is számolgatsz, mindig a két VGA különbségét boncolgatod!
Nem mindegy, hogy az int. VGA mennyit fogyaszt! PL: ha idle 2W-ot, akkor a 4670 17-21W körül, és ha idle 30W-ot akkor a 4670 45-50W-ot. Ezek csak példák annak érzékeltetésére, hogy mennyire levegőben vannak ezek az adatok. -
fagy53
nagyúr
válasz
smilecat #1273 üzenetére
Szépen kimérted az alaplapi VGA és a 4670 közötti különbséget, ez kb 15W.
Elhiszem az értékeket, de ebből mi következik? A 4670 idle és load fogysztásáról semmit nem tudtunk meg, legfeljebb azt, hogy alapon kicsit sokat fogyaszt az ismeretlen konfigod, gondolom húzod rendesen.
Célszerű az ilyen tipusú méréseknél a konfig fogyasztását a lehető legjobban lecsökkenteni, proci, memóriák alapfeszen vagy alatta, felesleges meghajtók lekötve stb. -
smilecat
aktív tag
válasz
smilecat #1250 üzenetére
naszóval fogyasztás..
igenis számit, de hosszútávon...nekem itthon 3 gép pörög, ebből 2 a gyerekeké mert utálom ha az én gépemet cseszik szét amit munkára használok.
az én gépem 24 órából -24-et megy..amit nappal elkészítek munkámat azt éjszaka töltöm fel..
most váltottam 4670-es kártyára a fogyasztás miatt..az előző kártya 3850 olyan szinten dobta meg a havi villanyszámlámat hogy azt hittem félrenyelek azonnal...
semmi tuning a gépben minden alapon megy...de így is 5-8000 ft-al dobta meg a nem kevés villanyszámlámat...14.000-ről ugrott 22.000-re...
szóval felőlem írhatnak bármilyen alacsony fogyasztást akkor hiszem el ha én tapasztalom ill már sokan írják ezt fórumokon...
a 4670-es kártyához alapon 40-55w-ot írnak játék közben meg max 147w-ot...
nekem már megérte...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Inno3D GeForce iChill X4 RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Overclocked Triple Fan - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest