- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
kola1234
tag
Kaptam hozzá mindent.
Molex átalakítópici 3 tűsre, amiből 2 tű aktív. 12 és 7 voltos ág.
A ventlillátoron azonban van egy szerintem pwm es 4pólisú csati meg egy 3pólusú sima fordszámérzékelős csati.
csak mind kissebb mint ami az alaplapon van.
meg nem stimmel a sorrend a színekkel.
Alaplapon azonban van 2db pwm es csati, meg 3 sima 3tűs.
ha sikerül akkor a képek: -
fer
őstag
Megpróbálom rárakni ezt: [link]! Az RBE-al nézegettem, semmi különös eltérést nem láttam, még a voltot is ugyanarra veszi vissza mint az enyém, csak a ramok maradnak 1000-en! Meg a venti szabályozása jobb a sapphire biosnak, de azon már én is változtattam 27%-ról levittem 21%-ra!
-
kisza25
félisten
a jobboldali osztályba sorolás szerintem is, valósabb lehet,de azért támpontnak nemrossz
hiszen régebbi kártyákat már ilyen vassal nem kapod meg
lehet csak az miatt lesz erősebb a gép, de összességében mégis jobb
játékra amúgy is asztali gép, vagy konzol való
de azért más az erő sorrend, mint asztali VGA-k nál -
kisza25
félisten
kipróbáltam mükszik használja vidkarit(igaz procit is fullon) 700Mb divx-ből mpeg2(DVD 4,5Gb)15perc
ez régebben 1óra volt vagy még több
de még van mit javítaniuk, mert maxban 40-50%-ban használja ki vidkarit akkor is csak 300/500Mhz-en
egyenlőre az csak rásegít a kódolásra
minőség még nem az igazi -
barnam_
nagyúr
De nem mindegy melyiket veszi le? Ha nem bírja az adott órajelet, akkor egyik módban sem fogja bírni
Azt eltudom képzelni, hogy mint a + tuningnál, itt is a 3D módot állítja, ami annyiból lehet gond, hogy esetleg alacsonyabb feszen nem megy annyit a gpu. Itt jönne jól ha működne a kártyával az ATT, és lehetne babrálni a feszeket is.
-
barnam_
nagyúr
Így kell:
Megnyitod a Rivatuner-ben a Power User-t, és kikeresed a Rivatuner\Overclocking\Global alatt a MinClockLimit-et, majd átírod 1-re.
[link]
Így az eredeti órajel 10%-ra tudod levenni, alapból csak 50%-ig engedi. Plusz ha átírod a MaxClockLimit-et arra ami a képen van, akkor 200%-ig lehet túlhúzni a gpu-t, alapból csak 150%-ig engedi. -
fagy53
nagyúr
Többet érsz el vele, ha a feszt csökkented, mindegy hogy 4670 v. 4830 mindkettő azonos módon van beállítva gyárilag. Megtartod az órajelet, 160MHz és az 1.04V gyári feszt csökkented le 1V alá. Aggregátor így tette a 4670-nél, én meg a 4830-nál. A feszültség négyzetesen arányos a fogyasztással, tehát ennek csökkentése nagyobb hasznot hajt. Kimérni én sem tudom, de éppen az egyébként is kis fogyasztás miatt a spórolás mértéke is kicsi, szerintem nem érdemes mélyebben foglalkozni vele legfeljebb sportból.Nézd meg mennyi a gyári fogyasztás! Ebben nincs benne a konfig, tehát jól láthatóak az egyes kártyák közötti különbségek. A 4670 olyan keveset eszik idle, hogy 1W-nál kétlem, hogy többet lehet spórolni, még annyit sem. Ezt kivetíted egy hónapra és megnézed a hiv ELMÜ tarifával és rájösz, hogy nem sok értelme van az egésznek.
-
fagy53
nagyúr
Ez ugyan nem 4670, de tájékozódásnak megteszi.
-
Chaser
legenda
Gáz ám, az lett volna nálam az egyik esélyes.
#6406 Gyuri27: 2 dolgot árulj már el, mért kellett lebutítani a HDMI-s verzión a ramot? Máskor azt mondtad az ultimate-ot azért butították, hogy bírja a hűtés..nagyon melegedhet az a HDMI ha ezért butítani kell
Kötsög egy banda ez a zafír is, ez van, felvásároltak egy rakat 8xx mhz-es ramot és kifuttatják, kár hogy specben elfelejtik megemlíteni. Másik dolog: ha én 1 slotos hűtésű kártyát akarok, sokra megyek a dualslotos gddr4-gyel, hadd döntsem már el én, mit akarok használni. Amúgy te mennyiért árulod?
-
Chaser
legenda
Csak van HDMI-s 4670-ük is, amin nincs tv-out, és ott butított a memória.
szerk: És a tv-outos móka valszeg kifutott, már rég a nem rendelhető státuszban van.
#6400 JJános: A gddr4-essel csak 1 bajom van, dupla slotos, ne röhögtessük már ki magunkat, hogy egy ilyen kártyát 1 slotos megoldással nem tudnak halkan hűteni.
-
kriszbon
őstag
Természetesen ebben igazad van, de ha megvan a kártya, akármelyiket is választja, akkor is jön az, hogy kevés a proci hozzá, tehát szerintem ennek upgrade lesz a vége
Bár lehet hogy tévedek. Az igazság az, hogy pénzben nem olyan hatalmas a különbség, főleg ha a DDR4-es 4670-et nézzük. Hát igen azzal a procival nehéz dönteni
-
kriszbon
őstag
Hát a tesztek többségében is csak 20% körüli a különbség, gondolom ez is a referencia fogyasztás, ami általában nem az! A PH tesztekben is csak annyi a különbség!
De egyébként senki nem állította azt hogy rossz kártya, csak annyiért nem biztos hogy jó vétel, a tudásához mérten!
Na szegény Davidof92 most aztán döntse el ezek után, hogy mi is legyen -
JJános
addikt
-
tzsolesz
nagyúr
De nem ám. Az első alsó-középkategóriás ATI kártya mit szerintem valóban érdemes CF-be kötni, feltéve ha már van egy belőle, és teljesítménynövekedést szeretnénk elérni. A 2600XT szinte alig skálázódott CF-be.
ha a 9.2-es drivert rá lehet venni, hogy normálisan menjen a CF Vistán, akkor tudnék csinálni egy házi tesztet, de addig semmi esély. Hisz hiába működik szépen a 8.11-el a CF, ha egy csomó játékhoz már minimum 8.12 kell.
-
matyiGo
aktív tag
sajna én belenyúltam ipon-nál egy CGAX-4672DDM típusú club3d 4670-be, nem olvastam ezt a hsz.-ed. viszont ami különös hogy más hűtő van rajta mint amit a club3d mutat az oldalán, kb úgy néz ki mint a 4672DDM hűtője, annyi különbséggel hogy nem fekete és mintha sűrűbben lennének a nyelvecskék vagy bordák vagy micsodák, (csöndes), a ramokon viszont nincs semmi.
-
bandiie
aktív tag
-
szacsee
nagyúr
Na letöltöttem a progit, amit javasoltál és a mentett biost betöltve ezt kaptam.. így látni, hogy 3 állású...
Úgy vettem észre, hogy bizalmatlanok vagytok velem szemben...attól, hogy egy új kártya, ami esetleg új biost, vagy revíziót kapott, attól még tudhatja.Van egy ötletem... aki kételkedik mentse ki GPU-Z-vel a biost és nézze meg RBE-vel, hogy hány állású a powerplay, nálam 3. Fentebb a bios, akit érdekel töltse le és frissítse saját felelősségre, nem mahinált, nem túrkált, hanem gyári biosról van szó.
Sapphire HD 4670 512Mb-os VGA-hoz.
Nemsokára teszek fel képeket a taknyolt hűtőről is, így ha valaki akar rev-et, nézni az is megteheti.. -
szacsee
nagyúr
Tegnap jött a kártya, nem írtam át semmit biosban, csak a ventit manuál felpörgettem picit, mert lecseréltem a hűtést és 3%-on nem indult a NortQ..
djbahool: Friss kártya, tegnap jött meg, Vista 32 bit home premium az OS 8.12-es Catalyst és CCC lett feltéve rá. A ventifordulathoz nyúltam, semmi máshoz.
Ha megmondod, hogy hol tudom kilesni a biosinfót, akkor megleshetem, illetve ha le tudom menteni és a Tied régebbi, akkor az is megoldható.Mod: OFF, mert jönnek a bunkók és belémkötnek, hogy nem témával kapcsolatosan gyűjtöm a postokat.
-
Chaser
legenda
1080p-t nem nézek, meg ilyen vga-t se veszek már, csak érdeklődtem
Nekem a g31 integrált 720p-ig mindenre elég volt, feleslegesnek tartom a 3D órajeleket filmhez, főleg mivel nálam sűrűn mennek a háttérben filmek, nincs időm külön filmezni.
szerk: #3363 djbahool : gondolom BIOS editorral
-
barnam_
nagyúr
A hőmérsékleti adatokat is meglehetne adni, valami ehhez hasonló formában:
MSI HD4670 gyári órajelek, gyári hűtés @ 5V
Szobahőmérséklet: 25°C
2D: 32°C
3D: 52°C
grafikonA 3D hőmérséklet játék alatti, nem szőrös fánk.
(#3328) bandiie: Ez kicsit hihetetlen, hacsak nincs nálad jégkorszak
-
elfelejtette
veterán
Vadi új gép volt, nem volt még rajta game, csak egy friss XP + 8.12 Catalyst.
Amúgy alapon a GPU-Z szerint 3%-on forgott a venti 40 fokos GPU hőmérséklet mellett.
A cucc egy CM Elite331 házban van úgy, hogy beraktam elölre egy PWM-es AC ventit, az 5200+ procin pedig egy Freezer64 Pro csücsül. -
Chaser
legenda
Csak nekem túl nagyok az elvárásaim valószínűleg....1xűen nem értem, kapnak a gyártók egy fasza alapot, és minden tekintetben korrekt vga nincs a piacon
Itt a 2 slotos megoldást nem tekintem korrektnek.
#3098 Aggregátor: Persze, ha enyém lesz a mérnökök fizetése, akik csak balf@szkodnak
Remélem mire kijön a 40nm-es verzió, új mérnökgárda is lesz a vga gyártóknál.
-
Moric
aktív tag
Amióta az RBE-vel lehet állítani az órajeleket annyira nem is lényeges, hogy a gyárban hová állították.
Én átírtam a nekem megfelelő sebességűre. Most 2d-ben 0.9V 165/250MHz, 3d-ben meg 780/1000MHz.
A ventilátor vezérlését is módosítottam, így most 2d-ben teljesen hangtalan, 50 fokig be se kapcsol ventilátor, passzívban is elvan, pedig a Sapphire hűtője elég zárt. -
Speed®
titán
Megjött a Sapphireom, de hétfő\keddre tolódik a beüzemelés (laphiány)
Első látásra igényes doboz, második ránézésre hülyeségeket írnak rá (400W PSU recommended
), ami a karit illeti, borzasztó a szemüveges bula a hűtőn, szerencsére hamar lecserélődik, csak tesztre marad rajta.
Ami még így rögtön szemet szúr és negatív (számomra), az a 8 RAM IC, amit 4-4re osztottak oldalanként, hogy még véletlenül se érhesse őket direkt légáram. Az enyémen Hynix 1nsesek vannak, valszeg 1200 előtt elhasalnakRégi szép idők, DDR2es 7300GTm 666ról 1000re simán felszaladt, 50% OC
Jelentkezem majd a vidkari\hűtőteszt eredményeivel, remélem minél hamarabb.
-
barnam_
nagyúr
5V-n megy a venti, és 2D-ben 0.9V-n a gpu:
idle: 30-32°C körül, szellőzés nélkül
load: 50°C körül szellőzéssel. ha nem annyira megterhelő a játék, vagy nincs tuning, akkor 45°C körül.egyébként múltkor eszembe jutott hogy össze kellene gyűjteni hogy az különböző gyártók 4670-ei milyen órajelekkel, és hőfokokkal rendelkeznek. utóbbinak persze csak akkor van értleme, ha a környezeti hőmérséklet is adott.
-
tzsolesz
nagyúr
Azt azért tegyük hozzá, hogy minimum 2 magos prockó kéne alá. Egymagos CPU-val nem hajtottam ki a 2600Xt-met sem abszolút. Ennek meg azért kell a kraft, hiába alsókatos VGA, a teljesítménye attól függetlenül nagyon meggyőző. Nincs az a játék ami ne menne maximum beállításokkal 1280x1024-ben, illetve 1680x1050-ben medium beállításokkal. Kivéve a Crytek művet.
-
D.R.O.
tag
Annyira nem értek hozzá, de gondoltuk megdolgoztatjuk az újabb játékokkal, Rainbow six las vegas 2, meg Brother in arms Hells highway. Az utóbbinál mindent maximumra meg high-ra tettünk és szaggatásmentesen ment. A rainbow Six is full-on megy, bár lehet nem állítottunk be mindent, elég fura menüje van. De az is szaggatásmentes.
De biztos jó lenne bele erősebb proci, meg jobb alaplap.
-
Red_Bull
aktív tag
Na jó az tulzás hogy nem vitte, de Minden maxon, 1280x1024 felbontásba nem volt szabad rátenni az élsimítást egyáltalán mert megfeküdt a kártya, és nem csak nálam volt ilyen hanem más is írta anno a topicba. 8600GT-n pedig 3x élsimitással is tökéletesen megy.
Meg más régi játékokkal is szaggatott Pl. Insane (8éves játék !!) vagy Postal2 is keményen akadozni kezdett ha füst volt. -
törölt tag
Sőt, ha újabb driverek kijönnek a kártyához, akár picivel gyorsabb is lehet a 3850-nél. De ami e kártya mellett szól, hogy már most majdnem olyan gyors, mint 3850 (pici a lemaradás tőle), ráadásul kisebb méretű, jóval kevesebbet fogyaszt. Mondhatni ua. a teljesítményt kapnád meg kisebb méretben, kisebb fogyasztással, bár én szvsz nem cserélném a 3850-et 4670-re, inkább valami nagyobbra. Bár Nálad egy nagyobb kártyánál már procilimited lenne, bár ha 2,7-re húztad, akkor az már elég lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen légkondit a lakásba?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gigabyte alaplap topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- TCL LCD és LED TV-k
- Autós topik
- PlayStation 5
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- Intel ARC B580, 2 év gyári garancia! Számlával, garancialevéllel, gyári dobozában!
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Gombászkönyvek egyben
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest