- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Íme az új Android Auto!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Fotók, videók mobillal
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuri27
félisten
Na de miért? Én már az apróban sok okossal össze futottam. Mert nem tudja, hogy az új butitott. Meg a giga kávédaróló árához hasonlít.
Szerintem vétek lenne azt a vga-t eladni. Én a 4830-t adnám el (most jó ára van). Addig elvagy a 70-l. Majd válthatsz 5670-re.
Vagy vegyél egy másikat és rakd cf-be. Codoknál dupla fps-t dob a drága. -
TA68
őstag
Azt én is sajnálom, hogy nem Sapphire-t kaptam. Az Asus 575/1004-ről csak 500/750-re veszi vissza az órajelet, ami igencsak sovány. A jótállás miatt egyenlőre nem akarom piszkálni a bioszát.
Csak egy Samsung 932B monitorom van 1280X1024 felbontással.
Utánanéztem a neten azoknak a tápoknak, amit írtál.
Valószínű a Gigabyte SUPERB 460 lesz a befutó.
-
TA68
őstag
Természetesen örülök neki, hogy jobb kártyát kaptam, de hangosabb és többet is fogyaszt.(főleg emiatt választottam 4670 ddr4-et)
Azért ma belepróbáltam a gépbe, és a 3DMark 05-tel 13700 pontot csinált . A 4670 ddr4 13100 pont volt. Ezzel a procival csak 600 pont különbség van a két kártya között! Tápot mindenképpen cserélnem kell, de sajna proci csere egyenlőre nem fér bele a keretbe.
Egy márkás 400-as táp gondolom elég neki. -
mcs
veterán
-
JJános
addikt
Mondjuk én ezzel vitatkoznák. Persze, csak ha mindkettő alapon van.
Barátom egy gépet rakott össze ismerősnek, és mindkét kártyát bele próbálva, ugyanabban a gépben tesztelte a kártyákat, ugyanazzal a tesztprogrammal. Az eredmény sokkal nagyobb különbséget mutatott, mint 15%. -
luci
aktív tag
Valóban testprogrammal meg fps mérővel kimutatható minimális + ,viszont szerintem senki meg nem mondaná ha megkérdeznék két egymás mellé állított gépről h most melyikben van ez vagy az
AC hűtőnek ott a pont ,viszont akkor továbbra is kihasználatlan marad a vf100 -am -aminek a válság árát is 5-ra fixálnám ,ha netán valakit érdekel -.
Kecsón viszont nem láttam vagy nem néztem elég körül a saphire gddr4 miatt-csak rosszul árusítva vagy egyáltalán nem láttam listán
Postával meg annyit dob az áron h nem kérdés h a giga gddr 3 marad 17 k ért
750/2000 vs 750/2200 -ami a valóságban 100 mhz többlet és rosszabb időzítés ...
Hát nem is tudom -hmm... -
luci
aktív tag
Azon múlik h eladó e h a jó ref hűtős Saphire gddr4 mellett döntök vagy giga lesz és akkor arra meg rámenne a vf 100 .Igazából nagyon pici a teljesítmény beli különbség ,még számokban is nem h még a felhasználás során észrevehető legyen !
Akkor meg is adtam magamnak a választ giga lesz vf100 marad -
luci
aktív tag
így van ,az óta itt pihen
Tehát a hűtő adott mer eladhatatlannak bizonyult,annyira már nem is bánom ,talán jobb is így !Azért esett Giga mellé a választás mert egy helyi boltban ahol jó tapasztalataim vannak ott jól van árúsítva ,de viszont ha nem megy fel egyik lyukasztással sem akkor meg saphire gddr 4 -es lenne
-
tzsolesz
nagyúr
Azért mert áruló lettél egy csúf 8800GT-vel.
( na aggyad csak idefele
)
Azért mert nekem a GTA4-hez kellet az 1Gb vram..
Mindig vágytam egy 4850-re, hát most itt az alkalom rá. A 128bit meg GDDR5 meg valahogy idle fogyasztásban nem győzött meg. Ebből meg BIOS moddal olyan kis kezesbárányt csinálok, hogy a 4770 is megirigyli 3-szor is.Ráadásul, ennél a karinál működik az ATT ami nekem fontos szempont. egyszerűen nem tudok nélküle létezni.
Végül is ennyi.fireproof Akkor mitől félsz.
-
vviktor1
aktív tag
Akkor ez fokozottan igaz a 96gt-re szintén 30k-ért amit a 4670 igencsak megszorongat (vgaspeed.hu szerint), ár/értékben helyen van a 4670, én fenttartom hogy jó vétel volt. Használtban is ritka 18 alatt (esetleg még plusz hűtő is kell) akkor meg inkább 20 és legyen új, ha lehet a jobbik hűtős, ezért ajánlottuk itt azt a verziót.
Tudom hogy fél-1 év mulva esetleg csak 10k-t ér majd de nekem még akkor is elég lesz amire nekem kell. -
vviktor1
aktív tag
Vigyázat ! nálunk egyenlőre semmi tuning, minden alapon, épp csak kártya behajítva gyári (!) driver fel azt ennyi. Viszont van már újabb driver és van a gépekben tartalék is bőven.
Nálam is érik pl. egy win telepítés mert már túlélt néhány vga és alaplap(!) cserét de mindig valahogy helyreraktam, már lassan 2 éves a rendszer. Esetleg ez is hozhat pontokat ha egyszer rászánom magam, viszont lustaság fél egészség... -
monti20
tag
Konkrétan a fogyasztás valahogy egyik gépemnél sem érdekelt, de pontosan mit jelent, hogy több textúrázó és fejlettebb UVD??
És még amit elfelejtettem megkérdezni. Játék közben nem szoktam nézni, hogy mennyi az fps érték meg ilyenek, az a 10% különbség mennyit számít játékokban? Szabad szemmel észre lehet venni vmi különbséget?
És számomra a lényeg: a 4670-nel jobban járnék-e, mint a 3850-nel? -
JJános
addikt
Tagadom, hogy valaha is volt nekem más, mint ATI!
Az ATI kártyákba bele szeretnem egy pillanat műve volt. Megláttam, megszerettem. Meg elhívtam randira, és már a gépemben van. Jól belecsavaroztam.
Jól tudod nvidia fóbiám lett.
[ATIvsNvidia] -
törölt tag
Jó, persze, az se mindegy ki mit vár tőle
Én már beérem egy akkora tuninggal, mint a mostani 4670-em esetében!
Igazából nem én gondolom, hogy gyorsabb lesz a 4830-nál, a guru3d teszt alapján is, illetve a magyar oldalakon felröppenő hírekből és hozzászólásokból is. Csóró 4670 meg mindenhol hátul kullog a teszten -
törölt tag
Szerintem az ATI is jól tudja, hogy meg tudták volna csinálni 256bit-re, nyilván nem véletlen csinálták mégis 128-asra. Az előzetes hírek alapján a 4830 elé, és a 4850 mögé kerül teljesítményben, ezért aztán ha még beleverik a 256bit-et is, úgy valószínű nyaldosná a 4850-eket, köbö 110W fogyasztással, és 30k körüli áron (?) csak mert ha igaz, hogy 99 dollár (az aktuális dollár kb 220-230FT) plusz még rájön hogy Magyarország én így szeretlek, úgy már kijöhet a 30 rongy induló ár... Asszem onnantól nem sűrűn vennék a 4850-et ami egy jó tizessel többe kerül, és 140W körül eszik, (csak nem csinál konkurenciát magának az ATI házon belül). Pláne azok akik 30ezres kategóriában nézelődnek/vásárolnak, ami erős középkat, ott nem ultramagas felbontásban sok AA-val tolják, ahol már tényleg többet veszíthet egy 4770... Egyébként meg valószínű nem csak annyiból állt az új GPU legyártása, hogy az 55nm-est letolták 40-re, a 4890 még azonos csikszélességen is kapott további optimalizációt, aminek köszönhetően még magasabb órajelet érhet el. Reméljük a 4770-ből sem hagyták ki ezt az okosságot, akkor pedig valószínű nem lesz antituning és lehet nem is fog annyit veszíteni magas felbontásban, erős szűrőkkel, ahogy gondoljuk
Egy szó mint száz, én már nagyon várom, hogy rendes áron legyen, a 4670 méltó utódja lesz nekem.
-
-
MolGabi
aktív tag
A régebbi ASRock lapok között van tényleg nagyon gagyi, de ezek már, és főleg a Phenom II mellett jó tuning lapok. Közepes lap, nyílván nem felsőkategória, de nem is kell ennél jobb.
Skacok, néztem, de nem találtam sehol egy olyan topicot, ahol az Iponos srácokhoz írhatnék, hogy mikor megrendelem az új alkatrészeket, frissítsék az alaplap BIOS-át, hogy menjen benne az AM3-as proci. Szóval hova forduljak ezügyben ?
-
MolGabi
aktív tag
Az új gép valahogy így néz majd ki:
ASRock A770DE vagy A770Crossfire alaplap
AMD Phenom II x3 710
2x2GB DDR2 1066MHz Kingmax
Sapphire HD4670 vagy HD4830. De a jelenlegi árakat tekintve, a 4670 drágult, a 4830 olcsóbb lett, ezért az utóbbira gondoltam. Az a 4k különbség megér szerintem 20-30% gyorsulást ! -
blancpain
csendes tag
Na igen gyárilag 750mhz, csak éppen nem működik vele. Mondjuk kisebb órajelen is ugrik néha egy egy frame-et a kép. Furcsa. Szerintem olyan mintha hibázna valami (GPU vagy memória a vidkarin), és ha ezen hibák száma a magas órajel miatt meghalad egy bizonyos értéket akkor kiakad. Persze ez csak privát megfigyelésen alapuló vélemény. Vagy olyat kaptam amit már valaki megsütött és a kereskedő használtan adta el nekem.
Nem tudom hogy jól illeszkedik-e rá a hűtőborda, de alacsonyabb órajel mellett nem melegszik fel annyira (max 60 fok).
Még próbálgatom azután írok a szervíznek, hogy cseréljék ki.
Valaki akinek ugyanilyen (Sapphire 4670 Ultimate) kártyája van tapasztal még ilyet?
Köszi mindenkinek!
-
blancpain
csendes tag
Na ez érdekes. Levettem az Catalyst Overdrive-ba a mag órajelet 400mhz-re a memóriát pedig 700 mhz-re. Most tudtam az Undercoverral játszani több mint húsz percet, majd kiléptem (nem szállt el). Most fut a Furmark. Sokkal hűvösebb a CPU. Most akkor vagy a táp nem bírja a nagyobb energiafelvételt, vagy a videókari szar (Sapphire 4670 Ultimate) és túlhúzták gyárilag?
Prime95 ment fél órát és nem volt vele gond. magok max 73 fok everest szerint.
-
blancpain
csendes tag
Szia, na igen ventit raktam mellé és úgy sem jó. De valami egyéb gubi lesz, mert a 3d mark teszt vidkari tesztje végigment.
Mi az a 800/bySP a memnél. 2 voltig adtam neki. Elvileg bírja gondolom. Hűtőborda van rajta kingston 800mhz-s 6-6-6-18 cal megy spd szerint.
Próbálgatom majd a prime-ot, meg a memtestet is.A táp korábban egy P4 3ghz northwood-dal és 7800gt nvidia val üzemelt ott nem volt vele probléma. Persze az ördög nem alszik. A procit használtam vettem, nem tudom lehet-e baja. Tuninggal ki lehet nyírni procit teljesen? Az alaplap vidkari mem tejlesen újak.
-
-
Steelheart79
csendes tag
-
blancpain
csendes tag
A táp az alul van, és felül a ventillátorok. Majd rakok egy valamilyen 8 cm halk ventit a vidkarira. Gondolom úgy, hogy a hideg levegőt fújja rá a bordákra.
A táp ezen típusában van egy 6 cm-es vészventillátor, ami csak vész esetén indul el. Nálam még nem ment sohasem, gondolom nem melegedett fel annyira.Majd holnap kipróbálom, ha leveszem a ház oldallapját, akkor nem hűvösebb-e, hogy így megoldódik-e a probléma, adiig nem szerelek rá ventit, bár ez a 90 fok fölötti hőmérésklet nagyon magas, és felfűt mindent a házon belül a környéken, bár egy nagy nyilás van a stacker oldalán. Ez még a legelső verzióju Stacker, olyan amilyet Te is írtál.
-
Steelheart79
csendes tag
Sikerült elinditani a 6ost.Az eredmények:
resolution: 1280x1024
Anti-aliasing: 4sample AA
filtering: Optimal
HLSL VS Target: 3_0
HLSL PS Target: 3_0
Repeat Tests: offSM2:1577
HDR/SM3:2073
CPU:1014resolution:1024x768
Anti-aliasing: 4sample AA
filtering: Optimal
HLSL VS Target: 3_0
HLSL PS Target: 3_0
Repeat Tests: offSM2:1568
HDR/SM3:2150
CPU:1006
4123 -
blancpain
csendes tag
Szia!
Hát Te tudsz valamit. Egy passzív Ninja a procin. Bár hátul 3 venti elől 1. Cooler Master Stacker a ház, de valószínűleg a lenti része ahol a vidkari van nem szellőzik megfelelően. Valamilyen ventit megoldok a környékre, vagy valahogy a karira.
30 mp után már így felmelegedhet az 1280*768 felbontással? Nem semmi.Köszönöm mégegyszer.
-
Steelheart79
csendes tag
A laptulajdonosok ajánlották,ezért gondolom hogy müködne benne.A kari sincs a lapomnál feltünteve,de egy mod biossal lett megoldva az is.Igen,pont ugy van ahogy te mondod.Nem negyon megy mostanában az hogy plusz 10k és plusz 10 k.Mindent kicsinyenként lehet,ha az ember nem akar éhen halni.Nem nagyon tudom eladni a használt dolgokat itt nálunk,mert nem nagyon veszik.Most itt maradt a 8400Gs karim is,mert a kutyát nem érdekli.
De majd még probálkozom vele.
-
Steelheart79
csendes tag
Nem keseritesz el.
Itt a forumon,az alaplapomnál ajánlották hogy ilyen sorrendben vegyem meg az alkatrészeket:Graf.kari,Proci majd jöhet az alaplap.Mivel csak kicsinyenkénz tudom fejleszteni,ez a legjobb ut.Procinak ebbe a lapba min.az E5200 ast ajánlják.Most a proci fel van huzva 3.6Ghzre és 990 Fsb megy.A memoriákat is tuningoltam egy kis segitséggel és mindezt itt a forumon ajánlották.tehát érdemes ide járni,mert itt segitökész emberek vannak.Nem ugy mint,nálunk szlovákiában.HAJRÁ MAGYAROK!
-
Stirbi
addikt
holnap bemegyek üzletekbe érdeklödni a hütö után nagyon megetetszett remélem sikerrel járok,bemegyek 3 pc üzletbe és megkérdezem melyikben tudnak rendelni.és remélem valamelyikben minél hamarabb sikerrel járok
az accelerot 7 szer ujrapasztáztam olyan precizen csináltam ,h az már lehetetlen, igen teljesen felfeküdt.
ez a ,,venticserés,, cuccom is most elégjol megy de szeretnék egy teljesen jol müködö hütöt és legjobb lenne ha passziv lenne ,szoval most nagyon bizok a vnf100 ban.
-
Stirbi
addikt
de tudod én gyári hütöre gondoltam
, az asusé alabol takar egy slotot,
ez ahütöd egy árban van egy accelero s1 el, én vettem egy s1et de vmi hibája voltmivel alap terhelésnél a höfok jovolt 30 fok ,de terhelésnél viszont 85 re felkuszott, pedig mindenki mondja ,h passzivban használják és 60 fok fölé nem megy
-
MIvel előtte egy 7600GT volt benne és semmi baj sem volt vele (csak kevés klienst tudtam futtatni grafikusan paralell), ezért csodálkozom hogy ilyet csinál...Most lecserélem a catalystot..(egyébként az RC3 az mit jelent a végén?
) Directx10-ből ez a legújabb, nem? Mert jelenleg 9.0c van fennt..
köszi a supportot
essexboy
-
Chaser
legenda
+20k-ért +40% teljesítmény az ok, csak ez kp-ban kifejezve +60-70%, innen nézve már nem olyan rózsás..huf hogy áll lényegtelen-ebből a szempontból-, akkor a 4830 se ennyi lenne, emlékszem még tavalyról nem egy 4850-re, ami 30k alatt volt. Persze mindenki azt veszi amit pénze/tehetsége megenged
Azért még nem ártana tudni milyen vas van 1általán a vga alatt. Régen nem volt ekkora árverseny, most szerencsére van, ezért dobálják jóáron a vasakat, nem a mi kedvünkért
Akinek van gddr3-as vagy végül is mind1, ddr3, gddr4-es 4670, megnézhetné akkor a késleltetést nem? Engem érdekelne.
-
éN79
addikt
-
tzsolesz
nagyúr
A max teljesítményes dolog azért mipmap szinten rendesen elmos részleteket..
Gondolom azért megengedett, mert kideríteni is nehéz lenne i használta és ki nem. Ezeket a dolgokat a Future?ark-nak kellene gondolom kivizsgálni, és javítani. Mármint azt hogy driver-ből ne lehessen állítani semmit. Vagy például ha annyira akarnák, küldetnének program indításkor egy parancsot ami ezeket a beállításokat alaphelyzetbe helyezi. Nem lehet olyan nehéz.
Nem tudtam egyébként ezekről a kiszórásokról.
A másik pedig az, hogy el ne képzeljük, hogy NV fronton nincsenek ilyen beállítások a driver-ben. Mármint amiknek teljesítménynövelő hatásuk van.
Jah., és Speed(R): Miben különböznek ezek a 3DMark verziók egymástól? És mire jó amúgy a post processing, azon kívül hogy csalni lehet vele a 3DMarkban
-
törölt tag
A hangerő akkor sem lenne baj, ha szabályozná a kártya, játék alatt tőlem zajonghatna, az éjjeli torrentezés alatt már kevésbé kedvelnénk
A legtöbb játékban azért szeretnék egy 2xAA-t nagyobb igényem nekem nincsen
4x-et 1280-ban feleslegesnek tartok, a játékélmény jobban leköt, mint a pixelek nézegetése, de AA nélkül azért már zavaró lenne.
A tuniggal az a baj, ahogy elnézem a teszteket, a 4670-et hiába tuningolják, 2-3 FPS-eket nyernek vele max minden játékban. Hát nem tudom, végtére is nekem kell eldöntenem, hogy pluszt 10k ráfordítást (hűtőcserével együtt) megér-e nekem a 4830, az tény hogy 640sp 256bit alatt biztonságban érezném magam, és a következő fejlesztésnél nem kéne vga-t venni, ha a 4830-at veszem, illetve utóbbi nagyon jól reagál a tuningra is...
-
D.Orion
veterán
Hát igazság szerint jelenleg nem légszükséglet még a HD port. Lehet, hogy Sapphire lesz belőle. Azt viszont nem tudom eldönteni, hogy 4650 512MB GDDR3 vagy 4670 512MB GDDR3 legyen. Az órajelek közt azért van némi különbség, de én szeretek kísérletezni: 600/700 vs. 750/1000. Jó lenne tudni, hogy milyen ramok vannak a 4650-en. Az ár különbség kb. 2K, de olyan vonzó a HD port. Igaz jelenleg még nem venném hasznát.
Szerk.: 1GB-ost nem veszek az tuti, mert lassabb ramok vannak rajta(873MHz) és egyébként sem használja ki a kártya.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Google Chrome
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen program, ami...?
- Formula-1
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- EA Sports WRC '23
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest