- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
Új hozzászólás Aktív témák
-
vviktor1
aktív tag
Ebben a felállásban nem is rossz a Giga+Ati kombináció
-
vviktor1
aktív tag
válasz
Sub-ZeRo #7703 üzenetére
Emlitett játékokhoz bőven jó a 4670, World at War-al kapcsolatban megerősíthetem az előttem szólót, ha a fogyasztás is számít akkor egyértelműen 4670, egyéb játékokban meg [link] Van ahol a 4670 legyűri a 96gt.t. Szvsz plusz 5-6k-t nem adnák a 9600gt-re, én nem bántam meg a 4670-et, ráadásul az enyém egy szinte hangtalan hűtésű példány, de a többi változathoz is találsz itt tippeket visszább olvasva.
Lehet kicsit elfogult lettem vele, (előtte nvidiás voltam) vedd magánvéleménynek. -
vviktor1
aktív tag
Lányom Galaxy féle 86gt-jén van szinte ugyanez a hűtés, nekem is van egy vf700 talonba, a Sapphire-ra biztos nem megy rá, de gyanítom nem is lenne jobb mint ami rajta van gyárilag a mienken.
Gyuri: nem lesz olyan rossz az, a Galaxy nem rakott gagyi hűtőt a cuccaira (ránézésre ugyanez a hűtő), sőt gyárilag zalmannal szerelt sorozatai is voltak, volt ilyen 73gt-m és 76gt-m is.
-
vviktor1
aktív tag
-
-
vviktor1
aktív tag
Így van, nem mindenkinek lehet ajánlani ilyen jellegű szerelgetést olyan, érzék, kézügyesség, jó szem, jó szerszám ezek feltételek, ha valamelyik nincs meg máris necces, főleg annak aki esetleg először csinál ilyet. Előbb gyakoroljon egy régi kiselejtezett darabon, ne essen neki a drága pénzen vett új garis kártyának, mert hamar sírás-rivás van, aztán gariztatás vagy bejön vagy nem (nem tenném rá a nyakam mint Chaser), ill. hetekig is eltart.
Ezért itt a fórumon általában szerencsésebb a jobbik gyári megoldást ajánlani fentieket elkerülendő, mégha picivel többe is kerül, csak sokan nem fogadják meg ahogy látom.
Tanker pl. vette a ddr3-ast 18k körül (iponnál most ennyi) plusz 6k-ért vette rá a hűtőt ami már 24, holott a ddr4-es profi hűtővel szerelve 19,5k, és még ha össze is jön a hűtőcseréje akkoris lassabb kártyája van. Ezt ennél érthetőbben már nem tudom leírni és nem is akarom többször.
Részemről bárki bejön ide kérdezni hogy melyik 4670-et vegye gondolkodás nélkül a gddr4-es Sapphire-t ajánlom. -
vviktor1
aktív tag
4650-el raktunk össze egy gépet ismerősnek, szintén sapphire, (cpu:E5200) ez ennyivel gyengébb lenne a 4670-nél : furmark:1080 pont (kevesebb mint fele),ccc órajelek: 600 és 400 ?
Főleg ez utóbbit keveslem. Meddig emelhető biztonságosan ? Valaki írta itt lejjebb hogy 4670 szntjére húzható, mindjárt visszanézem. -
vviktor1
aktív tag
válasz
Tanker21 #6758 üzenetére
Hát majd Chaser legariztatja neked 6694,
Itt az élő példa ami miatt elleneztem a barkácsolást, sajnálom hogy így jártál, és át lehet gondolni megint hogy megéri-e plusz egy-két ezresért a profibb gyári megoldást választani...
Azért remélem még életet lehet bele lehelni. -
vviktor1
aktív tag
válasz
Steelmanus #6743 üzenetére
Jó választás, enyém is ilyen és meg vagyok elégedve mind hűtésileg (no ventihang) mind teljesítményre.
-
vviktor1
aktív tag
válasz
kovacsroli #6727 üzenetére
Ház oldalát ne vedd le mert van egy természetes légáram a házban, amit a táp kelt a maga ventijével, inkább ezt erősítsd meg egy hátsó kifele dolgozó 8-12cm-es ventivel, jól szellőző ház amúgyse hátrány a többi alkatrész miatt is. Anno volt melegedős fajta procim ami levett oldallappal melegebb volt mint felrakva, nem értettem de ez lehet a magyarázat.
Néztem én is kollegám ddr3-as kártyáját, az kb 5 fokkal ment az enyém főlé (78-79-ig), úgy hogy egy oldalsó és egy hátsó venti volt a házbanAggregátor: 86 foknál még nem halhat be, látod itt feljebb is megy néhányunknak mégse kékül, ott valami más lesz
-
vviktor1
aktív tag
válasz
Tanker21 #6713 üzenetére
Határeset, elgondolkodnák egy(két) házventin ha nincs (hátul fújjon kifelé), legrosszabb esetben hűtőcserén, mert lesz itt még 35 fok is a szobában (most volt 23)
Mondjuk ez még mindíg a biztonságos hőfok kategória, tán még olyan beirás is lesz hogy ne is foglalkozz vele.... de nyugodtabb az ember ha ennél kicsit lejjebb lehet vinni. -
vviktor1
aktív tag
válasz
Tanker21 #6705 üzenetére
Ne aggódj, azt még simán bírnia kell, előző (off nvidia) kártyámnál 125 fok volt az órajel leszabályozási küszöb, tehát itt kezdte (volna) csökkenteni az órajelet melegedés miatt, de még a felét sem érte el sosem.
Nézz ezzel egy stability tesztet, semmilyen játék nem hajtja meg úgy mint ez, kb 6-8 prc alatt eléri a max hőfokot, ha ez 90-95 alatt marad akkor ok, ha főlé megy akkor keress komolyabb hűtést (vagy takarítani kell) gondolva a nyakunkon levő nyárra -
vviktor1
aktív tag
Értem, csak azt nem, hogy ha minimális többletpénzért van gyárilag jó hűtős kártya akkor miért vennénk a vacakabbat plusz még egy hűtőt (ugye így már nem ez lesz az olcsóbbik megoldás), amit aztán még szerelhetek is át (ha gond van akkor meg vissza)
Tanker az a hőfok még normális, hibákat nem tudom, nem játszok ezzel a játékkal, de biztos lesz itt olyan aki igen.
-
vviktor1
aktív tag
válasz
uszkart #6594 üzenetére
Akkor mégegy tanács, ha teheted a gddr4-es verziót válaszd, [link]
Csendes hűtője (főleg) és valamivel magasabb órajelei miatt megéri azt a kis pluszpénzt
Már van belőle 1Gb-os is, ha számít. Viszont ha kell a hagyományos tv kimenet az ezen nincs csak hdmi, erre figyelj. -
-
vviktor1
aktív tag
válasz
birozoli7800 #6516 üzenetére
De minek rángassa, elég ez mindenre így is szvsz...
-
vviktor1
aktív tag
Ilyen az enyém, is és én sem hallom (34% alapon, 42 meghajtva, akkorse), kitárgyaltuk korábban, hogy a másik zafirhoz képest ez hangtalan, nálam volt mindkét fajta és örülök hogy ez mellett döntöttem mert nekem fent van a gép az asztalon a monitor mellett. Asztal alatt talán nem annyira zavaró a másik se, de azért határozottan hallani
-
vviktor1
aktív tag
3dmark06 csalás : Ha beirom a serialt egyből 5-600 pont minusz
Létezik ???
Valaki visszaellenőrizné ? -
vviktor1
aktív tag
A dupla slot tán csak nem akkora katasztrófa, de aki hangosnak találja a másikat vehet rá plusz 4-5k-ért ilyen hűtőt és akkor mem sebességben még mindig hátrányban lesz. Vagy lehet farigcsálni 8 cm-es házhűtőt rá ami meg nem épp esztétikus szvsz (viszont árban máris ottvagyunk megint, és az is elvesz egy slotot) ill. gyorskötözős és hasonló megoldások amiket nem szívesen látnék a gépemben.
1-1,5k pluszt nekem simán megért a csend és az igényesség, volt módom összehasonlítani a kétféle zafir hangját ezután írom ezt.
De igérem többször nem írom le.... -
vviktor1
aktív tag
válasz
birozoli7800 #6227 üzenetére
830 -on a gpu ?
-
vviktor1
aktív tag
Akkor ez fokozottan igaz a 96gt-re szintén 30k-ért amit a 4670 igencsak megszorongat (vgaspeed.hu szerint), ár/értékben helyen van a 4670, én fenttartom hogy jó vétel volt. Használtban is ritka 18 alatt (esetleg még plusz hűtő is kell) akkor meg inkább 20 és legyen új, ha lehet a jobbik hűtős, ezért ajánlottuk itt azt a verziót.
Tudom hogy fél-1 év mulva esetleg csak 10k-t ér majd de nekem még akkor is elég lesz amire nekem kell. -
vviktor1
aktív tag
Amt kimutattunk 3M06-ban kb 500 pont [link] van itt mostmár elég teszt, kicsit nézz vissza, árban viszont alig van eltérés ha jó helyen vásárolsz.
Játékokban nem biztos hogy észrevehető ez, de jó tudni hogy van tartalék, ill. sokkal igényesebb és hangtalan a hűtése annak amit ajánlottam(tunk) -
vviktor1
aktív tag
Passzol a gépedhez, nálam is 76gt-t váltott kb 4x-es a teljesítménye. Az említett játékokhoz még sok is lesz.
Ha teheted a Sapphire gddr4-es verziót válaszd megéri azt a kis plusz pénzt amivel többe kerül. [link] És most hogy megvettem azonnal olcsóbb is lett ahogy látom
Ezen rágódunk itt már pár napja... -
vviktor1
aktív tag
Következő feladat 9.2 (gyári cd) vs 9.4 driver... tapasztalatok ?
-
vviktor1
aktív tag
válasz
vviktor1 #6167 üzenetére
Már megint ott vagyunk hogy ha a cpu score-t nem nézzük bő 10% de közel 15 a gddr4 javára, nem 3-5. Ha cpu score-t is nézzük akkor 8%, az E4600 vs E5200 közti difi valamelyest kiegyenlít.
Furmarkban viszont megmaradt az 17xx - 22xx arány 1240x1024 felbontásban, ahol közelített a ddr4-eshez 1440x900, (a ddr4-es továbbra is 1240x1024) itt már csak 100 pont körüli volt a lemaradás. Ezt sajna nem dokumentáltam, de pótlom. -
vviktor1
aktív tag
válasz
kisza25 #6156 üzenetére
Szép eredmény, ez a névleges órajele a procinak ? Hőfokok hogy alakulnak (procc. vga) ?
Most a 2féle memória különbségének akarunk a végére járni, ha lesz módom beteszem az én gépembe azt a gddr3-as kártyát próbaképp az lesz a tuti, hogy mi a kánya azzal az E5200-vel az meg holnap kiderül remélhetőleg. -
-
vviktor1
aktív tag
Vigyázat ! nálunk egyenlőre semmi tuning, minden alapon, épp csak kártya behajítva gyári (!) driver fel azt ennyi. Viszont van már újabb driver és van a gépekben tartalék is bőven.
Nálam is érik pl. egy win telepítés mert már túlélt néhány vga és alaplap(!) cserét de mindig valahogy helyreraktam, már lassan 2 éves a rendszer. Esetleg ez is hozhat pontokat ha egyszer rászánom magam, viszont lustaság fél egészség... -
vviktor1
aktív tag
Bent a gépben a Sapphir 4670 ddr4, minden szép és jó, irták itt hogy nvidiáról váltás esetén indokolt lehet win telepítés ez miben nyilvánul meg ? Rendellenességet nem tapasztaltam azon kívül hogy 3dmark befagy de arra más megoldás volt ha jól emlékszem, majd visszaolvasok.
Furmark: score 2276 pont 1280x1024 -ben első nekifutásra jó lesz ? -
vviktor1
aktív tag
Még egy szavazat a ddr4-es Sapphire-ra ! Holnaptól nekem is ilyen duruzsol a gépemben JJános nem kis segítségével
Én úgymond első látásra beleszerettem ebbe a kártyába, és most perpill nem hat meg a 4770 mizéria sem, biztos vagyok benne hogy nekem sokáig elég lesz ez a kari.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel ARC B580, 2 év gyári garancia! Számlával, garancialevéllel, gyári dobozában!
- Gainward RTX 2080 Phantom GS 8GB
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest