- Honor 200 Pro - mobilportré
- Május 27-én Párizsban tart bemutatót a Realme
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Bluetooth-headsetekről általában
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
-
Mobilarena
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bigemperor
senior tag
válasz
Bigemperor #102887 üzenetére
A kártyaolvasó is még megvan.
-
Laca1212
őstag
Hátha érdekel valakit:
LG XBOOM Bluetooth hangszóró RNC5 - új, bontatlan, 2 év gyártói garancia -
rnrn
aktív tag
Könnyűfém felni javításra lenne tuti tippetek?
Minőség és ár a lényeg, egyébként ráér (mert ugye a gyors, a jó és az olcsó közül csak kettő tud teljesülni...).
Köszi! -
K1LLMy53Lf
senior tag
Sziasztok,
lenne két eladó, 700g-s fehérjeporom: [link]
-
-
Exian
addikt
válasz
köpet #102962 üzenetére
Hm, mondasz valamit, állítólag egy Windows frissítés után tűnt el a routere, meg még jópár, amit előtte látott a környéken.
Akkor még megpróbálok egy driver downgrade-t, hátha.
Kínomba már azt találtam ki, hogy viszek neki egy sima, egyszerű 2.4-es routert. A sebesség mindegy neki, csak híreket, emailokat olvas a tulaj... nincs letöltögetés meg semmi. Szóval bőven jó neki egy ezeréves 2.4-es router is.
A gond az amúgy, hogy a szolgáltatói routerbe nem tudok belépni, valószínűleg jelszót módosítottak, mert a routerre nyomtatott gyári belépési adatokkal nem lehet belépni. Így nem tudok a routeren semmit állítani. Persze resetelni lehetne.
-
zsolt19900
őstag
sziasztok
Micro usb to usb c átalakítója lenne valakinek elfekvőben? vagy esetleg (aki boltos és itt van köztünk), tud segíteni?
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
BeetleBrain #102957 üzenetére
+1
Pontosan régebbi HP laptoppal tapasztaltam ugyanezt. -
-
BeetleBrain
csendes tag
válasz
Exian #102956 üzenetére
Jártam már úgy régi (lehet, hogy pont HP) laptoppal, hogy 2.4-es wifit nem látta ha az valamelyik szélső csatornákra volt állítva, talán 12-13-as volt problémás.
Ha van rá lehetőség meg lehetne próbálni fixen valamilyen "középső" csatornára állítani a routert, hogy az okoz-e javulást. -
Exian
addikt
Számtech/hálózati szakikhoz kérdés:
Miért lehet az, hogy egy laptop (HP) nem lát minden wifit? Egy ismerősöm gépéről van szó. Állítólag egészen eddig ment az otthoni szolgáltatói (Digi/One) routerrel a gép, aztán egyszer csak "eltűnt".
Megnéztem én is nála helyben és valóban, az ő routerét nem látja egyáltalán a gép. Egy csomó más routert lát, meg ott helyben a telefonommal csináltam hotspotot, azt is látta, csatlakozott is rá és ment a net vele. Az ő routerére meg tudtam csatlakozni a telefonommal, illetve a többi eszköze látja és tud csatlakozni.
De a routere nincs a listában az adott laptopon, amivel korábban ment.
Én úgy vettem észre, hogy azokat a routereket nem látja, amikben a Wifi6 is rendelkezésre áll.
Ezt azért gondolom, mert a telefonom lát egy halom Wifi6-osként jelzett routert a környéken, de a laptopja egyik ilyen routert sem látja, pedig attól még ezek nem csak Wifi6-tal mennek elvileg.
Van erre valami opció, hogy lássa az ilyen routereket is?
Vagy mi lehet a gond?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
31.5-ös 1440P monitorom eladó: https://hardverapro.hu/apro/aoc_q3279vwf_monitor_2560x1440_va_panel/friss.html
-
plaszy
őstag
Sziasztok!
Facebookról milyen oldalról lehetne leszedni videókat, online free letöltéssel?
-
blaca83
őstag
Sziasztok!
Ilyen kábele van esetleg valakinek?
[link] -
-
a2d2
addikt
Sziasztok!
Lányom bele van szerelmesedve ebbe az új 11. generációs iPad-be (most kapott ráncfelvarrást cpu terén).
Van valakinek ilyen? Jó lehet úgy hogy teljes google ökoszisztémában van az egész család?
Esetleg ha van valakinek ilyen és lecserélné dobjon egy üzit mert a zsebpénzéböl venné és számít ha pár 10 ezerrel olcsóbb a boltinál.
Köszi! -
rnrn
aktív tag
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tamas.nick #102944 üzenetére
Nem erre gondoltam, hanem mikor nagy táblákkal dolgozol és függvények számolnak, frissítenek be komplett oszlopokat meg hasonlók, ott a cellák frissülése van animálva, amitől az egész folyamat belassul. Elfogadom, hogy az ingyenes LO az kevesebbet tud, de cserébe ott nincs ilyennel probléma, a cellák azonnal frissülnek.
hcl: szerencséd van. Az ember úgy szokott járni, hogy ha egyszer kiszúrja a szemed az IPS glow-t, akkor azt utána mindig látni fogod... Volt régebben IPS-es monitorom, a Tomb Raider konkrétan játszhatatlan volt rajta az éjszakai részeknél, mert a fekete helyett szürke fátyolt tudott csak kirajzolni...
VA - viszont meglepően sok TV-t gyártanak vele, mert elég jó feketéket tud és maga a TV csak egy oled árának harmadába kerül kb. Szóval ilyen szegény ember oledje...
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
Gáz? Vegyél TN panelest, az a gáz
Hogy képtartalom nélkül, amikor csak a háttérvilágítás megy (tehát nincs vezérelve a LCD), mennyire látod a glow-t, az nem sokat számít. Nekem is IPS monitor, meg egy IPS-es laptop, teljesen jó a kép, pedig ugyanúgy bevilágít kép nélkül. De hát minden bevilágít, ami háttérvilágításos LCD.OLED beégés, a LCD is be tud égni. Amit írtál, hogy 5 évre terveztek, az alatt az OLED-nek se lesz baja, de cserébe valami brutál szép képet ad.
Illetve, ne told max. fényerőre. (Ahogyan a LED TV élettartama is hosszabbodik ettől.) -
CPT.Pirk
Jómunkásember
A hardverapró tele van ilyen szoftverboltokkal, azokat még nem nézted?
Btw, mióta valaki kitalálta, hogy az Excelben a cella műveletek legyenek animáltak, és ezt le sem lehet tiltani csak az egész oprendszer szintjén egy rakás másik animációval együtt, hát elég nehéz pénzt adni ezért a programcsomagért... Ráadásul az emberek többségét bőven kiszolgálják az ingyenes alternatívák is.
-
-
rnrn
aktív tag
MS Office-hoz szeretnék kódot vásárolni.
Notebookokhoz, fixen az adott gépeken lesznek használva.
Korábban többen is írtatok pár ezer Ft-os megoldásokról, most jól jönne. -
-
rnrn
aktív tag
Na, az új 2-in-1 notit kezdtem az imént beüzemelni, 2 napja jött meg. IPS glow, elég durván a felső sarkakban. Indoklás nélkül visszaküldhetem, az oké, csak ha rendelek egy másikat, lehet, hogy pont u.olyan (szar) lesz. IPS kijelzőknél mennyi az esély, hogy kapok egy rendeset (glow nélkül)?
-
Utka
aktív tag
válasz
balintdavid #102932 üzenetére
yuppiii! Lehet megint megpróbálom én is. ;-) -
Bird
addikt
válasz
balintdavid #102932 üzenetére
Mennyibe kerültek a palánták?
-
hattrickuser
aktív tag
Eladó TV Komlón: [link]
-
dunc
nagyúr
Sziasztok folyton ezt a hibaüzenetet dobja a windows mit lehet ezzel csinálni nem szeretném alapból újra húzni!
-
válasz
Engineer086 #102924 üzenetére
Majd rávésem apám nevét és akkor emlékfal lesz. Az lehet ekkora.
Viccet félretéve ez egy kerti kiülő hátfala lesz, azaz kerti építmény, amit lehet szerintem engedély nélkül építeni. A támfalnál tudtommal a bejelentés akkor fontos, ha a telek szélén van, azaz rádőlhet másra. De gondolom majd az építő tud segíteni, hogy kell-e hozzá.
Annyi forintom lenne, ahány 1,5 méternél magasabb támfalnál nem kértek ilyet….
-
Engineer086
Modder
Csendben jegyzem meg, hogy az, amit meg akarsz valósítani az építési engedély köteles, legalábbis az 1,5 méternél magasabb részei a támfalnak.
Ha spórolni akarsz, akkor egyeztess statikussal, ő kiszámolja neked a várható terhek alapján, hogy milyen vastag zsalukövet kell használnod és abba milyen beton kell és mennyi vas. Ezeket empírikus módon nem érdemes meghatározni. A pontos mennyiségek alapján a kivitelező is pontos árat tud mondani. -
K1LLMy53Lf
senior tag
Sziasztok.
Lenne két db, eladó PEN bérletem (tiszteletjegyek, egy sorsoláson nyertük).
Mi sajnos nem tudunk menni: [link] -
válasz
Roooland89 #102921 üzenetére
Ja, ja. Ezért kértem szakikra ajánlásokat. Ha legalább egy ember ajánlja, akkor az már egy jó indulási pont.
-
válasz
Roooland89 #102919 üzenetére
Kell kérni árajánlatot.
-
Roooland89
tag
Ebben az esetben akkor marad a szaki sajna.
A munkadíj arra sok sajnos szerintem, de mindenre az manapság. Tavaly nyár elején egy 6*6os garázs alap ~15cm betonnal szedett-vedett balekokkal volt 1m. Majdnem leraktam a hajam tőle.
Ezután döntöttem úgy,hogy amit tudunk megcsinalunk magunk, nyilván ott abban sok statika nincs ( egy mobil garázs került rá ), de szerintem magamnak korrektebb melót csináltam volna olcsóbban, mondjuk még úgyis hogy néhány szerszámot béreltem volna hozzá.
Szerintem hívj el egy 5-7 szakit, aztán amelyik a legkorrektebbnek tűnik és van referenciája,azt bizd meg.
Ez a hasra ütve x ft mindig lehúzás. A korrekt az, ha levezeti hogy az alapanyag x ft, az miből áll, és hogy mennyi a munkadíj, és azért ő pontosan mit ad. Természetesen mindezt írásban, számlával ( hátha gond lesz 1év múlva. Ne legyen de azért az megnyugtatóbb,meg letagadhatatlan. ) és a tuti az szerintem ha valaki ott áll mellettük és ellenőrzi azt amit mondanak,hogy benne lesz.
Részemről a bizalmatlanság a sok kóklerből fakad, nem rosszindulatból.
-
válasz
Roooland89 #102912 üzenetére
Hát ha mi csinálnánk, akkor lenne igazán balek-meló.
Nem értünk hozzá, nem mellesleg egy feleség és egy kislány a család. Egyébként most fejeztem be - 2 év alatt - egy 10 méteres gabion magaságyás-támfal kombinációt, mert azt magam szerettem volna megcsinálni. Belehordtam 7,5 tonna követ. Szóval most pihennék, meg ott tudtam, hogy nem lehetnek olyan statikai problémák, mint egy támfalnál, ami azért ha rosszul csinálod, akkor rád dől, vagy a hátsó víznyomás tönkreteszi.
kbela365: Lehet, hogy reális, de akkor vezesse le nekem, aki csinálja. Én csak annyit kérek. Eddig idejöttek, megnézték és elhangzott a “hát olyan 2 millió körül lenne”. Ez nekem kicsit sovány számítási módszernek. -
-
-
kbela365
tag
válasz
Roooland89 #102912 üzenetére
Igen, akinek nincs munkája az gyanús manapság. Nekem reálisnak tűnik az ár. Mármint hogy a fizetésekhez képest nem, de a piachoz képest igen. Ha jól gondolom akkor a munkadíj nagyjából ugyan ennyi lenne ha nem 5 hanem 10 méter lenne a támfal. Ugyan úgy egy nap kiásni az alapot, újabb egy nap zsaluzni, majd betonozni, stb. stb. Lehet hogy inkább a támfal túl kicsi és nem a munkadíj a sok
-
-
válasz
kbela365 #102908 üzenetére
Zsalukő. Ez 5 méter hosszú 2 méter magas és egy 2,5 méter hosszú 2 méterről 1 méterre csökkenő magasságú támfal beton alappal. Erre mondtak 2-2,5 milliós árakat. Én úgy számoltam, hogy a szükséges zsalukő kb. 120.000, a szükséges kb. 5 köbméter beton pedig kb. 230.000 és ez a két fő elem, de mindennel együtt legyen közel 1 millió az anyag és szállítás kötsége. Soknak tartom a munkadíjat, mert gondolom az a többi. Persze lehet valamit nagyon rosszul gondolok.
-
rnrn
aktív tag
Asus Vivobook S 14 Flip jön be (2-in-1 masina).
Itt DDR4 (3200 MHz) van még igazán széles körben.
Nagy gáz? Alap dolgokra kellene otthon a masina.Proci is fejvakarós, 13. gen i5 lesz.
Az Oled kijelzőről igyekeztek lebeszélni a szaküzletben, mert beéghet. IPS-t mondták, hogy az kell nekem.
Végül nem lesz olyan zsebbenyúlós a fentiek miatt, de heti 1-2 alkalmas használathoz talán túlzó is lenne 6-7-8 eFt-os gép.
-
Üdv! Támfalat építetnék. Ha esetleg van valakinek megbízható embere ilyenre, akkor köszönettel venném, ha megosztaná privátban. Eddig sajnos csak sokkoló árajánlatokat kaptam.
Előre is köszi!
-
-
rnrn
aktív tag
válasz
blaca83 #102902 üzenetére
Köszi!
Arra lettem figyelmes, hogy a HUN kiosztású billentyűzet megléte nem triviális. De az is lehet, hogy csak a fotók illusztrációk.....meg hogy Windows nélkül nem nagyon lehet termékhez jutni.
Matt, fényes, tükröződésmentes. IPS, Oled. Sok féle felbontás. Hú, már csak a kijelző tulajdonságaiban is úgy el lehet veszni...
Asszem beugrom ma notebook.hu és a média Markt üzletekbe és megfogdosok pár ilyen masinát. Van még olyan üzlet, ahová érdemes lehet betérni?
-
-
blaca83
őstag
Szia!
Nekünk családon belül HP Envy x360 és HP Spectre x360 típusok vannak!
Ha esetleg tetszik vagy érdekel a dolog akkor írj rám, mert a HP-hez van kedvezményem...!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Honor 200 Pro - mobilportré
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mikrotik routerek
- sziku69: Szólánc.
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fujifilm X
- Május 27-én Párizsban tart bemutatót a Realme
- További aktív témák...
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- (új, bontatlan) Kingston 8GB DDR4 3200Mhz CL22 (Foxpost:+1400Ft)
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest