- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- iPhone topik
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
maczera #109194 üzenetére
Jelentheti a Tinydeal -t is, ezt nem tudom. A másik esetben a TD, az Time Duplexet jelent. Ez azt jelenti, hogy a kétirányú kommunikáció küldő és fogadó oldala is ugyanazon a csatornán megy, időeltolással. Sztem ez a rosszabbik megoldás. Nálunk az FD, azaz a Frekvencia Duplex a használatos. Vagyis, egyidőben, de különböző frekvencián történik a két irány adatforgalma.
-
Daemos
tag
Hello.
Szeretném megkérdezni hogy van-e valakinek tapasztalata Umi Iron készülékkel?
Úgy összességébe minden érdekelne. Mikrofon , nem hallanak tuloldalt doboz hangként? Camera?
Meg úgy minden.Válaszotok előre is köszönöm.
Üdv
Daem -
maczera
aktív tag
válasz
KamuMazsola #109189 üzenetére
"Az a TD-only azt jelezné, hogy csak a Tinydealnél kapható."
Nem hiszem. Inkább azt, hogy nem kompatibilis a nyugati kommunikációs protokolokkal/frekvenciákkal (tehát pl. nem WCDMA ). De majd az okosabbak elmondják... -
pluhm
aktív tag
válasz
tpeter77 #109175 üzenetére
A korábbi Doogee telefonommal simán megosztottam a digi mobil internetemet, semmi akadálya nem volt neki. Az APN beállításoknál a telenor-ét kellett egy kicsit átállítani néhány paraméterrel (pl. átnevezni a kapcsolat nevét telenorról digi internetre, ha jól emlékszem...).
-
Upo
addikt
Nem nagyon látok egyformákat. Van 2 F3 meg 2 F3 Pro, mindegyikből van fehér és fekete, azaz a színben különböznek, a Pro meg 3GB ramos a sima 2GB helyett, de ez csak így hirtelen ránézésre a megnevezésnél, tovább nem görgettem le, esetleg érdemes az adatlapokat összehasonlítani.
-
didu
csendes tag
@KamuMazsola
30$ Különbség is van és a drágább pre-sale.@CineDOG1
Leilás szerint mindkettőnél ugyan azon frekvenciák vannak felsorolva.
-
didu
csendes tag
Mi a különbség a két egyforma készülék között? Látom hogy td- only de a részleteknél a frekvenciák megegyeznek. WCDMA vs. TD-SCDMA? Itt is lehet kapni, de nem tudni melyiket. Rá kérdeztem és készleten is van.
-
tpeter77
addikt
3 napig volt ZTE V5-öm, mert túl nagy volt és nem bírtam megszokni.
4.5"-os van most és határeset... enné lnagyobb nem kell, de inkább mondhatnám azt hogy
130x65mm-től nagyobb telóval csak a bajom van. Igen, a méret jobban számít most, mint a tudás.
Ha a zsebemben volt a ZTE, nem tudtam leguggolni h bekössem a cipőm, vagy hogy a kislányomat öltöztessem óvodába indulásnál. Muszáj volt mennie a telefonnak. -
Upo
addikt
válasz
Mercutio_ #109160 üzenetére
Lányomnak van redmi2, nekem V5 2/8, egyelőre én se találtam olyant amire lecserélném, vagy nagy vagy drága lenne az utód. A redmi2 visszalépés nem lenne, de igazán előrelépés se. Teljesítményre hasonló, azt az icipici előnyt, amit a 410 ad a 400-hoz képest azt eleszi a miui a nubia ui-hoz képest. Méretre nem vészes, icipicit kompaktabb, kezelésre kényelmes. Képernyőre sem sokkal kisebb, ég egymás mellet is teljesen rendben van a redmi2, felbontásuk ugyanaz. Üzemidőben mondjuk gyengébb, de normál használattal kibírja a napot.
Az a P8 lite sem sokkal erősebb szerintem, és ugyanúgy bicegős a 4G-je mint a xiaomiknak.
A Mi4i 16 gigás esetleg lassan bekerülhet az ársávba, de nincs sd foglalata, Nubia Z9 mini drága.
Meizu M2 (nem note) zárt rendszer miatt nem, és ott sincs B20-as 4G.
Harmadvonalbeli gyártó nálam se játszik, az először jól hangzó ajánlatoknál mindig kiderül utólag pár dolog, ahhoz képest meg nem is olyan olcsók. 5,5"-ban már könnyebb lenne jobbat találni, de az nekem kényelmetlenül nagy, van ekkora telefonom, bő 1 hónapig használtam amíg a V5 meg nem jött, alig vártam hogy lerakhassam, azóta is a dobozában rohad. Nézegetem én is az ajánlatokat, de nem találok méltó utódot. Olyant meg nem veszek ami nem igazán lenne előrelépés, mert nem látom értelmét ilyenre kidobni a pénzt.
De ahogy mostanában szaporodnak a 4GB ramos telók, lehet hogy lesz nemsoká normális áron 3 gigás, én még várok.Amúgy muszály most lecserélni a V5-öt? Tönkrement?
Ha találsz valamit akkor feltétlen írj hogy mit, érdekelne. -
Depression
veterán
-
Upo
addikt
válasz
tpeter77 #109175 üzenetére
Nincs az ipadra valami tethering program?
Ez a buta amerikaiaknál esetleg lehet így, hogy vesz a szolgáltatótól valami készüléket, de nem megy a tethering mert le van tiltva. A butábbja vált, az okosabbja meg felrak egy tethering szoftvert és kész, megy ám a csodálkozás az ottani fórumokon hogy jé ez így működik és nem is kell lecserélni a telefont (!)Szerk: most hirtelen ezt találtam, de jailbreak kell hozzá.
Úgy néz ki hogy almáson nem egyszerű ez a dolog, androidra van millió program, bluetooth-on és wifin is lehet osztani a mobilnetet.. -
gamegod
senior tag
5,5 kijelzővel rendelkező, 50-60 e ft árfekvésű, megbízható telefon érdekelne... Ötletek?
-
tpeter77
addikt
válasz
zizol #109176 üzenetére
ipad-ról osztaná a netet a laptopnak.
de az ipad menüjében nincs olyan, hogy internet megosztás.
Munkatársnő fia, amikor nála járt, kipróbálta, hogy valóban, az ipad nem tud netet osztani a Digis kártyáról, de a saját sim kártyájával (szolgáltatóra nem emlékszik) azonnal működött.Bementek a digihez, hogy mi lehet a gond, a sim kártya hibás, stb... és ott mondta az ügyintéző hölgy, hogy sajnos a digi SIM kártyája nem tudja megosztani a netet, ezért jövő hónapban szolgáltatót fognak váltani.
iOS-hez meg abszolúte nem értek... 5 percig volt a kezemben a masina, de én nem szeretem a tabletet.
-
ottobacsi
tag
-
raynen
csendes tag
köszi , szóval akkor megoldható =) engem nem zavar ha híváskor a net lekapcsol az jobban zavarna ha addig nem vagyok elérhető amíg a net be van kapcsolva =)
telefonon meg csak azt kell beállítani hogy melyik kártya netét használja ? az meg nem egy ördöngösség :V
ja és ezekszerint akkor bármelyik dual simmes telefonnal megoldható ? -
Zeki
nagyúr
válasz
raynen #109171 üzenetére
Kétfajta dual simes telefon van.
A többség dual standby, azaz 1db rádiós egység van benne, és azon osztozik 2 sim. Ezek egymást váltva kérdezik le a helyzetüket a toronytól, hogy tudjanak hívást/sms-t fogadni, ha jön. Amint jön hívás, nyilván az a sim lesz aktív, a másik meg nem lesz elérhető.A drágább dual sim full active telefonok 2 rádiós egységgel vannak szerelve, így minden sim folyamat a cellán lóg. Ekkor ha az egyiken beszélsz, akkor a másikon is betud jönni hívás, vagy tud menni folyamat a net.
-
anonym1s
őstag
válasz
raynen #109171 üzenetére
Hali.
Ha dual active a telefonod, akkor igen. Ha dual standby, akkor megszakad a mobilnet bejovo/kimeno hivaskor meg sms kuldes/fogadaskor, majd ujra csatlakozik automatikusan ha jol tudom.
Az en telefonom dual active, ez nem szakad meg.
Ha ez fontos neked, akor dual active telefont vegyel. -
raynen
csendes tag
Sziasztok
Következő lenne a kérdésem hogy ha veszek a diginél vagy az UPC -nél mobilinternetet azt lehet használni dual simmes telefonba ? (úgy hogy hálózaton is maradjak ha a mobilnet be van kapcsolva ? )
Jelenleg egy lumia 630-am van de váltanék egyszer honor 4c-re vagy egy huawei p8 lit-ra , ha lehetséges ezek közül bármelyik jó hozzá ? -
8zabi
őstag
-
Rainee
csendes tag
helló!
Everbuyinggal kapcsolatban van valakinek tapasztalata? 4 napja elküldték a tracking numbert, fényképet a csomagról, de azóta sem él a szám. Meddig szuttyognak? :/
-
youngboy
senior tag
-
Mercutio_
félisten
válasz
Depression #109161 üzenetére
Konkrétan mire lenne érdemes a V5-öt lecserélni ami nem nagyobb és max ~55k-ból megvan és nem Mlais és hasonló másod / harmadvonal?
-
Mercutio_
félisten
válasz
bul07 #109117 üzenetére
Amennyire olcsón viszik el a 17"-ost ugyanúgy alig többért kapsz 19-21"-osat...
Nézegettem ezt a redmi 2 pro-t, ZTE V5 2/8GB -hez képest lenne-e és ha igen miben visszalépés?
Illetve aki 5"-ról 4,7-re visszaváltott mennyire volt nehéz megszokni? -
SSlyTR
senior tag
válasz
instantwater #109157 üzenetére
Ezzel a problémával én tegnap találkoztam a Redmi 2 pro esetén.
Erre válasz?
-
helltp
aktív tag
válasz
instantwater #109157 üzenetére
Kereső. Egyébként jól gondolod, vidéken nagyrészt 800MHz-en lövik a 4G-t, de szolgáltatófüggő hogy ki hol mit használ.
-
-
törölt tag
válasz
instantwater #109155 üzenetére
Ez csak akkor lenne igaz, ha minden torony, minden frekin adna.
-
Mennyire gáz, hogy ha 4G ből B1/3/7 támogatott B3/7/20 helyett?
A 20as sáv az 800Mhz, ami messzebbre terjed mint a magasabb frekvenciák.
Tehát akkor ez azt jelenti, hogy a ritkábban lakott területeken nem lesz 4Gm? -
beg
veterán
válasz
instantwater #109149 üzenetére
Konkrétan ugyan azokkal a paraméterekkel rendelkezik, amiket felsoroltál (a tól-ig feltételeidnek pedig a maximumához konvergál)
Hidd el, nagy az a lépés, én is arról váltottam. De keress bátran, hála az égnek széles a piac.
-
Depression
veterán
-
Ájvé
veterán
válasz
instantwater #109149 üzenetére
Redmi Note 2, csak B20-at nem tudja.
-
-
Fredo78
aktív tag
Sziasztok!
Redmi 2 (pro) tehát a 2GB/16GB-os modell paramétereihez hasonló vetélytárs akad-e? Tehát kijelző 4,5-4,7 dual sim, normál hardver, 40-50e ft-os ár.
-
beg
veterán
válasz
instantwater #109145 üzenetére
Egyértelmű az utód, lenovo P70-A
2 év garancia, itthoni beszerzés.
(A min. 5.0 android feltételt még egyszer átgondolnám a helyedben, bár ez is meg fogja kapni valamikor.) -
Sziasztok,
A Lenovo P780 am lassan megérik a cserére, és keresem az utódját.
Amit keresek:
- Hasonlóan igényes összeszerelési minőség
- Akku legalább 2500-3000 es, de inkább 4000 körül legyen.
- Kijelző, IPS, vagy LTPS, vagy valami szép képet adó kijelző technológia
- Lehetőleg FullHDs, vagy HD, ha más szolgáltatás vagy az ár ellensúlyozza.
- 5 -5,5"
- Európai 4G (B3/7/20), 900/1800 as 3G
- Min Android 5 vagy 5.1
- Minimum 2 GB RAM
- MT67xx es SoC, lehetőleg 8 magos, vagy valami nagyon kedvező árú 4 magos.
- Lehet benne egy jó kamera is, de nem létfontsságú.
- Lehetőleg lehessen a 2 SIM mellé még microSDt is tenni bele, de más feature/ár ellensúlyozhatja,
Ár eléggé rugalmas, de azért 300 dolcsi körül álljon meg.Köszönöm szépen előre is.
-
gyűrű
addikt
válasz
janaman01 #109143 üzenetére
Sőt, még ilyen holografikusok is jönnek..
-
janaman01
addikt
válasz
tibcsi0407 #109141 üzenetére
na igen, de akinek van esze, ( aki ide látogat gyakran,) az mondjuk vár egy kicsit, mert ugye most már ezek jönnek.......
más...nézegettem egy kicsit a telókat...hogy mik vannak
-
Upo
addikt
válasz
youngboy #109088 üzenetére
Ugye nem az emag-on nézted az "akciós" ze551ml-t?
Mert ott nem írják hogy melyik atom és mennyi ram van benne, átverés szagú. És kommentben valaki ezeket megkérdezte de nem válaszolnak.
Csak megemlítem, hogy valamelyik nap láttam valamelyik megbízható kínai boltban a kisebb atomos, 16 gigás de 4giga ramos verziót ~56 ezerért, úgyhogy figyelni kell!
Igaz, ha a nagyobb atom, 4 giga ram van benne akkor meg jó ár. -
janaman01
addikt
nem is tudom...nekem nem jön be a p9000 es formavilága....lehet ezzel a design al fogják elbukni elephonék?...
-
gery2k14
tag
50K ig áfával a redmi note 2 helyett?
-
tibcsi0407
félisten
válasz
anonym1s #109136 üzenetére
A kamerát ahol én olvastam, ott dícsérték, én elégedett vagyok vele, főleg a Lumia 635 után.
A GPS hamar talál jelet, de még nem navigáltam vele, így arról nem tudok pontosabbat mondani.
A kamerának a színei nem valósághűek, nem néztem még, hogy lehet-e rajta finomhangolni. De a képélesség szerintem nem rossz. -
anonym1s
őstag
válasz
tibcsi0407 #109130 üzenetére
Olvastam kulfoldi tesztet, abban is emlitettek a gyenge akksit meg a kamerat. A kamera es gps milyen?
-
törölt tag
válasz
tibcsi0407 #109132 üzenetére
Koszi a valaszokat.
Gearbest jol nez ki, meg olcsobb is, viszont tobben irjak, hogy a sajat firmware-je van rajta ami tele van bloatware-el, nem kapsz hivatalos frissiteseket, stb. Szoval flash-elni kell. Ez mashol is jellemzo, vagy a standard 240$-os arert szamithatok ra, hogy nem kell vacakolni vele? -
tibcsi0407
félisten
válasz
#48201984 #109131 üzenetére
Szia,
Nem tudom a többi helyen mennyiért nézted. Gearbest EU raktárban 224 $+shipping
-
törölt tag
Sziasztok,
Remelem jo helyen jarok a kerdessel.
XIAOMI MI4i-t szeretnek venni. Regen jartam mar a kinai oldalakon, de most visszaterve a kovetkezo fogadott:Pandawill-en mar nem lehet spanyol raktarbol rendelni, viszont +10%-ert kapsz afa/vam biztositast + ingyenes a szallitas.
Antelife-on Eu-s raktarban nincs ez a telefon.
Banggood-on nincs ez a telefon.
Mas oldalrol sajnos nem tudok.Kerdesem az lenne, hogy megoldhato-e a rendeles jobban, mint a Pandas verzio? Esetleg van most olyan aruhaz ami Eu-bol szallit ingyenesen?
Elore is koszi a segitseget!
-
tibcsi0407
félisten
válasz
anonym1s #109128 üzenetére
Egyelőre nem tudok többet írni, mint amit Cappa kolléga linkelt.
Talán azt még hozzátenném, hogy az akksi nem túl acélos, de ez a specifikációból is látszik.
Mivel még nem telt el olyan nap azóta, hogy nem nyomkodtam volna egyfolytában töltőn, így még nem tudok arról sem pontosabbat írni. Bár elsőkörben azt mondanám, hogy naponta töltés garantált. -
anonym1s
őstag
válasz
tibcsi0407 #109126 üzenetére
Leirnad a tapasztalataidat?
-
anonym1s
őstag
Sziasztok.
Egyszer mar kerdeztem de nem jott valasz, hatha most olvassa a megfelelo ember.
Van itt valakinek Mlais M7 telefonja? -
muszi0521
aktív tag
Htc--ről semmi hír ?
-
gipsztigris
addikt
Elephone P8000 Spanyol készletről 185,99 USD
Ha 50 ezer körül megáll, az nagyon jó ár érte...szerintem. -
NoMagix
addikt
Üdv mindenkinek!
Vettem egy Prestigio 5454DUO telefont a T-tõl, de sehol sem találok hozzá szilikon vagy vékony kemèny tokot.
Van 5lete valakinek, hogy milyen néven adhatták még ki ezt a telefont, talàn könnyebben szerezhetném be hozzá a kiegészítõket!
Amúgy meglepõen jól használható a telefon, fõleg az ára miatt is jó vétel volt!
Köszönöm a segítséget! -
bul07
nagyúr
Ma megjött a LANDVO L500S 5" telefon, ha gondoljátok és érdekkel valaki majd pár nap használat után írok róla pár sort.
Esetleg ha van ötlet hogy mit nézek vagy teszteljek le rajta szívesen elvégzem. -
kasee
aktív tag
válasz
gipsztigris #109107 üzenetére
Hát ez nem tul jó hir, beragadt vmi alkalmazás ? Mennyi képernyőidővel?
-
Atti0925
tag
Sziasztok!
Tudna nekem segíteni vki az alábbiakban?
Van egy Cubot GT99-es telóm,ami dobálja a netet,két-három percig van,de utána ugyanennyi ideig nincs(3G).
Romcserével megoldható-e ez a problémája,v hardveresen van baja?
Ha igen,hogyan tudok romot cserélni rajta?
Privátban is jöhet válasz!
Előre is köszönöm a segítséget -
pècsimunkás
addikt
Sziasztok !
Tudja esetleg valaki , h az Edigitalnal kapható Coolpadokon AOSP vagy CoolUi van ? És , h magyar nyelv van-e .
-
svgyula
addikt
válasz
cotag #109095 üzenetére
Szia! Nálam is így van(H60 L02) Mivel ez a tiltás a névjegyre vonatkozik és nem a sim-re! Ha valakit rárakok a fekete listára az vonatkozik az összes simre!
Van egy egyszerű megoldás! Fogod az illető telefonját és kitörlöd belőle azt a számot amin nem szeretnéd, hogy elérjen!(gondolom 2-es)
-
kasee
aktív tag
Sziasztok,
Dual simes telefonok közül a P8 lite vagy Lenovo x2 őt ajánlanátok?
Azt látom hasonló kategória lehet, talán az X2 ben erősebb a processzor.
Fotó téren melyik lehet jobb? Más eltérés ami miatt az egyiket ajánlanátok és a másikat nem?köszi
N -
mclaren777
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek a Lenovo A7000 vagy a Lenovo P70 készít szebb fotókat/videókat?
Vajon megér a P70 plusz 15 ezret?
-
bigbuda
aktív tag
Kedves Fórumtársak!
Lenne egy kérdésem hozzátok, lehet hogy nap mint nap szó van róla, de meg szeretném kérdezni az éppen aktuális dolgokat/lehetőségeket a dual sim piacon.
Már lassan 2 éve, hogy utoljára rendeltem, szóval nem tudom azóta mi változott, mi ami most a best-buy' ajánlat, melyik a legmegbízhatóbb bolt...
1. kérdésem: Melyik boltban érdemes nézelődni, ami megbízható, és az árak is jók? Esetleg van olyan, aminél van EU-s raktár, tehát hogy ne kelljen annyit várni míg megjön a telefon, illetve vám és áfa se legyen? De terméseztesen ilyenből olyan érdekel, aminek így jobb ára van, mintha kifizetném a kínai telefonra az áfát és a vámot.
2. kérdésem: Melyik készüléket ajánljátok, melyik a legmegbízhatóbb és amelyiknek átlagon felüli a kamerája? minimum 2GB RAM, 8 magos proci, minimum 16GB ROM és FULL HD kijelző az elvárás. Ár értékben, mi az amit ezen specifikációk alapján ajánlanátok?
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megkimélt Apple iPhone 8 Plus 64GB Fekete szinben, 100% akkuval, kártyafüggetlen, garanciával
- Megkimélt Apple iPhone SE 2020 128GB kártyafüggetlen, fekete és fehér színben garanciával!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged