Hirdetés
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
hapakj
őstag
válasz
Busterftw
üzenetére
A forras cikk amit linkeltem es ideztem 5 eves
- és? Ez mit számít abból a szempontból, hogy a kextek ma is használhatóak?De igen, mert nincs KEXT 5 eve!
- de van, semmit nem olvasol el amit linkelek"Ezek végrehajtásához azonban Csökkentett biztonságra kell konfigurálni" - a csökkentett biztonsági mód mióta csökkentett mód?
Miben csökken a macos funkcionalitása ebben az esetben. Semmiben. Másrészt pont ezek az aggályok a kernel szintű anti cheattel kapcsolatban, hogy csökkenti a biztonságot. nahát. -
ben2
tag
válasz
Busterftw
üzenetére
"Bizonyitjak azt az allitast, hogy technikai limitaciok miatt a MacOS limitaltabb es restriktivebb jatekra, mint a Windows. "
Attól mert ugyanazokat a szavakat sokat mantrázod még nem bizonyítanak semmit.
"Marhasag es ezt nem csak en mondom, hanem maguk a fejlesztok is. "
A fejlesztők azt mondják, hogy technikai limitációk miatt nem éri meg extra időt és pénzt fektetni a portolásba. Ha a világon bármilyen fejlesztő azt nyilatkozná, hogy valamit technikailag nem tud megoldani, holott a megrendelőjének üzleti érdeke fűződne hozzá, akkor azon nyomban elvesztené az állását.
"A kernel/SIP korlatozasai nem uzleti jelleguek, hanem technikai jellegu."
A ragaszkodás a kernel alapú megoldásokhoz viszont üzleti és nem technikai döntés, mivel befolyásolja a potenciális user bázis méretét."A Windows dominanca azert alakult ki, mert a Windows nem korlatozott es limitalt annyira, mint a MacOS."
Most komolyan miért alázod magad ekkora hülyeségekkel?
A Windows dominanciája a 90-es évek közepe óta adott. Ennek semmi köze semmilyen korlátozáshoz, limitációkhoz (a "restriktívet "ezúttal kihagytad, lanyhad a figyelem?
), mivel a Windowsnak a 2010-es évekig eleve nem volt érdemi konkurenciája."Ugy dontottek, hogy egyre jobb anti-cheat megoldasok kellenek, ez teljesen termeszetes folyamat a fejlesztesben."
Tehát üzleti döntést hoztak, nem pedig valamiféle elháríthatatlan technikai kényszer hatására cselekedtek.
"De epp errol van szo, hogy kernel szintu anti-cheat nem lehetseges a technikai limitaciok miatt, ezert nincs ra jatek! Ezt most komolyan magyarazni kell?"
Létezhet játék kernel szintű anti-cheat nélkül?
Igen.
A fejlesztők döntöttek úgy, hogy csak kernel szintű anti-cheattel adják ki a játékot?
Igen.
Akkor kin múlik, hogy egy adott platformra kiadnak-e egy játékot?
Tán csak nem a fejlesztőn?"Irrelevans es marhasag. Hiaba lenne ra extra penz es ido befektetes, a MacOS-re nem tudnak a technikai limitaciok miatt olyan szintu anti-cheatet elhozni."
Lehet Nintendo Switch-re kernel szintű anti-cheattel játékot kiadni?
Nem lehet.
Akkor miért jelenik meg Switch-re több Windows játék átirat, mint MacOS-re?
Mert a Switch nagyobb játékosbázisa miatt megéri kiadni rá a játékokat akkor is, ha a hardver nagyságrendileg limitáltabb, mint akármelyik Mac.
Ergo az, hogy egy játékot melyik platformra adnak ki és melyikre nem, az a befektetés nagysága és a várható profit arányán múlik nem pedig technikai limitációkon."Ezert nem szamit a fejlesztoi uzleti szempont, mert itt ket technikai OS limitacioriol van szo, amin MacOS eseteben csak az Apple tud valtoztatni!"
Először is nem technikai limitáció, hanem biztonságosabb OS.
Másodszor egy adott technikai megoldáshoz ragaszkodni akkor is üzleti döntés, ha ez ellent mond az érzelmeidnek. -
Busterftw
nagyúr
"Amelyek teljesen irrelevánsak az alapállításod bizonyítása szempontjából."
Bizonyitjak azt az allitast, hogy technikai limitaciok miatt a MacOS limitaltabb es restriktivebb jatekra, mint a Windows. Ezt a fejlesztok maguk is alatamasztottak."Mivel már századjára próbálom elmagyarázni, hogy amiről Te beszélsz, akármilyen műszaki részletességgel, az nem technikai, hanem üzleti kérdés."
Marhasag es ezt nem csak en mondom, hanem maguk a fejlesztok is.
Technikai limitaciokat irnak, ott van feketen feheren, csak mivel buktad a narrativad, terelesz. Hoztam technikai leirasokat pontosan hogyan korlatoz es limital a MacOS, ami miatt nem lehetseges az ilyen szintu anti-cheat, ami azt eredmenyezi, hogy nincs jatek.
A kernel/SIP korlatozasai nem uzleti jelleguek, hanem technikai jellegu."Na ezt nem sikerült bizonyítanod. A fejlesztői nyilatkozatok mind arról szólnak, hogy az eltérő technikai adottságok miatt miért nem éri meg MacOS-re kiadni az alapból Windows-ra fejlesztett játékokat, nem pedig arról, hogy miért lehetetlen más technikai megoldásokat alkalmazni egy multiplayer játékban."
Hazugsag. Egy szoval nem emlitik ezt, ezt mar te halucinaltad oda.
Vilagosan, egyertelmuen ott vannak az idezetek a technikai korlatozasokrol es a limitaciokrol. Ezeket pedig a szakirodalom is alatamasztja.Kifejtettem konkret peldakkal hogy mukodik az kernel/SIP, hogy korlatoz es limital, es kifejtettem hogy mukodik a kernel szintu anti-cheat.
"Ez baromság. Az évtizedeken át tartó Windows dominancia miatt alakult ki a Windows dominanciája a PC játék piacon is. Ennek semmi köze a technikai szabadsághoz"
Ez nem baromsag, magad is megnezheted hany jatek van XYZ OS-ra.
A Windows dominanca azert alakult ki, mert a Windows nem korlatozott es limitalt annyira, mint a MacOS."És lehet, hogy sokkoló lesz számodra a felismerés, de bezony ők döntenek a játékban alkalmazott technológiákról."
Pontosan. Ugy dontottek, hogy egyre jobb anti-cheat megoldasok kellenek, ez teljesen termeszetes folyamat a fejlesztesben. Ezt Windowsra meg lehet oldani, MacOS-ra a technikai limitaciok miatt nem.Ha a fejlesztők úgy akarják, akkor csak kernel szintű anti-cheattel indul el a játék, ha más anti-cheat megoldást választanak, akkor meg azzal.
Ezt most komolyan magyarázni kell?"
De epp errol van szo, hogy kernel szintu anti-cheat nem lehetseges a technikai limitaciok miatt, ezert nincs ra jatek! Ezt most komolyan magyarazni kell?"Ha ez az arány úgy jön ki, hogy az extra pénz és idő befektetés miatt amúgy sem éri meg más platformokat támogatni,"
Irrelevans es marhasag. Hiaba lenne ra extra penz es ido befektetes, a MacOS-re nem tudnak a technikai limitaciok miatt olyan szintu anti-cheatet elhozni."szemrebbenés nélkül kiadnák a játékaikat kernel szintű anti-cheat nélkül is."
Ettol meg a technikai limitacio megmarad, mert valamit az OS nem fog tudni, amit a Windows igen, tehat jatekra a MacOS marad ugyanugy restriktivebb es limitaltabb, mint a Windows. Barhogy csurod csavarod.Ezert nem szamit a fejlesztoi uzleti szempont, mert itt ket technikai OS limitacioriol van szo, amin MacOS eseteben csak az Apple tud valtoztatni!
-
Busterftw
nagyúr
"Ez jövő idő. Tehát a kextek jelenleg elérhetőek és használhatóak."
A forras cikk amit linkeltem es ideztem 5 eves, ahogy a Catalina is 5 eves. Semmit nem olvasol el, semmit nem ertelmezel es akkor csodalkozol, hogy futod a koroket."Semmiben sem befolyásolja az hogy mivel jár, hogy lehetséges-e / szabad-e vagy sem."
De igen, mert nincs KEXT 5 eve! A kernel/SIP nem engedi."Nem láttam, hogy bármilyen csökkentett módról szó lett volna."
A te linkedbol, ami ott van a hsz-ben is.....
"Ezek végrehajtásához azonban Csökkentett biztonságra kell konfigurálni a biztonságos rendszerindítást egy Apple-chippel rendelkező Macen."
Nem latni kellene, hanem olvasni, ertelmezni.Tehát összefoglalva a MacOS limital es korlatoz rendszerszinten, ezert nem lehetseges ilyen kernelszintu anti cheat.
"Vanguard fejlesztői döntöttek úgy s korlátozták ezzel a felhasználót, hogy nem készítenek el egy platformhoz igazított anticheat megoldást"
Marhasag es nem igaz. Epp ezt csinalta a RIOT, csak egy user szintu Vanguardot hoztak ki ra, mert a System Extensions es DriverKittel nem lehet melyebb kernel szintet elerni, a kernel es a SIP sem engedi, ezert nincs ra jobb anti-cheat, ezert nincs ra Valorant sem. -
ben2
tag
válasz
Busterftw
üzenetére
"en hoztam technikai leirasokat, fejlesztoi nyilatkozatokat"
Amelyek teljesen irrelevánsak az alapállításod bizonyítása szempontjából.
"Te semmit nem hoztal, csak wall of texteket, korbemagyarazassal."
Mivel már századjára próbálom elmagyarázni, hogy amiről Te beszélsz, akármilyen műszaki részletességgel, az nem technikai, hanem üzleti kérdés. Csak ugye ha érzelmi okokból nem áll érdekedben megérteni valamit, akkor azt nem fogod megérteni."Ezek a tenyek. A technikai limitaciok miatt lett kevesebb jatek MacOS-re vs Windows."
Na ezt nem sikerült bizonyítanod. A fejlesztői nyilatkozatok mind arról szólnak, hogy az eltérő technikai adottságok miatt miért nem éri meg MacOS-re kiadni az alapból Windows-ra fejlesztett játékokat, nem pedig arról, hogy miért lehetetlen más technikai megoldásokat alkalmazni egy multiplayer játékban."A Windows technikai szabadsaga miatt tobb jatek van ra, tobb platformrol elerheto alternativa."
Ez baromság. Az évtizedeken át tartó Windows dominancia miatt alakult ki a Windows dominanciája a PC játék piacon is. Ennek semmi köze a technikai szabadsághoz, ez nettó üzleti kérdés: ha több a felhasználó egy platformon, akkor az a platform lesz az elsődleges célpontja a fejlesztőknek, ami tovább növeli a felhasználók számát, ami tovább erősíti a dominanciáját és így tovább. Ezért alkalmaznak a fejlesztők első sorban olyan technikákat, amelyek az adott platform technikai adottságaira építenek.
Pl. a mobil játékpiac elsődleges platformja az iOS pusztán a nagyobb vásárlóerő miatt, pedig tényleg senki nem állíthatja, hogy az iOS fejlesztői szempontból szabadabb lenne, mint az Android."A jatek koveteli meg, mert amikor feltelepitened, akkor anelkul nem engedi, nem fog futni."
Szerinted a játékot kik fejlesztik?
Várjál segítek: úgy hívják őket, hogy fejlesztők.
És lehet, hogy sokkoló lesz számodra a felismerés, de bezony ők döntenek a játékban alkalmazott technológiákról.
Ha a fejlesztők úgy akarják, akkor csak kernel szintű anti-cheattel indul el a játék, ha más anti-cheat megoldást választanak, akkor meg azzal.
Ezt most komolyan magyarázni kell?"Ezt mar egyszer hasrautve elmondtad, csak bizonyitani nem sikerult."
Az összes általad felhozott technikai érv arról szólt, hogy sem a MacOS, sem a Linux nem engedi, hogy a külső fejlesztők belebarmoljanak a kernelbe, tehát pont Te hoztál fel bizonyítékokat a nagyobb biztonságra.
"A csalasvedelem folyamatosan valtozik, javul amihez uj es uj modszerek kellenek.
Ilyen kernel szintu vedelem a jelenlegi legjobb vedelem, a logikad mar itt szethullik, mert Windowson sem volt mindig ez a szintu vedelem elerheto."A csalás ellen alkalmazott védelem is üzleti döntés.
Megpróbálom érthetően elmagyarázni:
Tételezzük fel, hogy valóban a kernel szintű anti-cheat a világ legjobb csalás elleni megoldása, tehát egy multiplayer játékban anélkül a játékélmény nem lenne annyira szuper jó.
Ez egy fejlesztői szempont.
Az meg egy másik, hogy a Windows-on kívüli platformok támogatásával mennyire bővülne a játék potenciális felhasználó köre.Ha ez az arány úgy jön ki, hogy az extra pénz és idő befektetés miatt amúgy sem éri meg más platformokat támogatni, akkor értelem szerűen a csak Windows-ra elérhető technikai megoldásokat fogják alkalmazni, ha azzal javítanak a felhasználói élményen.
Ettől még a kernel szintű anti-cheat egyáltalán nem lesz esszenciális, elengedhetetlen része egy szoftver futtatásának.
Ha a kiadók komoly piaci potenciált látnának a MacOS-ben és a Linuxban, akkor szemrebbenés nélkül kiadnák a játékaikat kernel szintű anti-cheat nélkül is. Aztán max. a játékosok vinnyogására reagálva magyarázkodnának a kernel szintű processzek futtatásának nehézségeire. -
hapakj
őstag
válasz
Busterftw
üzenetére
Leirom a lenyeget, bar mar vagy 5x leirtam:
"3rd party kexts will be moved from kernel to user space"
Ez jövő idő. Tehát a kextek jelenleg elérhetőek és használhatóak.De azt is nezd meg a kextek hasznalata regen mivel jart.
Minden betoltesnel ujrainditas, csokkentet mod stb.
És az mit számít mivel jár? Semmiben sem befolyásolja az hogy mivel jár, hogy lehetséges-e / szabad-e vagy sem. Nem láttam, hogy bármilyen csökkentett módról szó lett volna.Tehát összefoglalva nem a macOS akadályoz vagy lehetetlenít el dolgokat, hanem a Vanguard fejlesztői döntöttek úgy s korlátozták ezzel a felhasználót, hogy nem készítenek el egy platformhoz igazított anticheat megoldást illetve nem használják a macOS által nyújtott lehetőségeket.
-
Busterftw
nagyúr
"rámutattam az érvelési hibáidra"
A visszakeresheto valosag meg az, hogy en hoztam technikai leirasokat, fejlesztoi nyilatkozatokat, amivel mindent alatamaszottam. Te semmit nem hoztal, csak wall of texteket, korbemagyarazassal."Abból akarod levezetni egy OS limitáltságát, hogy harmadik fél milyen szoftvereket ad ki rá és milyeneket nem, ami önmagában baromság."
Ezek a tenyek. A technikai limitaciok miatt lett kevesebb jatek MacOS-re vs Windows."Aztán amikor kiderül, hogy Windows-ra sem adnak ki minden létező szoftvert"
Te platform szabadsagarol beszeltel, amit azzal merhetunk hogy egy adott OS-ra mik az elerheto technikai opciok es megoldasok jatekoknal.
Mivel a MacOS technikailag limitaltabb, restriktivebb mint a Windows, ezert kevesebb lehetoseg van ra, kevesebb jatek. Ez a merce, ami osszehasonlithato.A Windows technikai szabadsaga miatt tobb jatek van ra, tobb platformrol elerheto alternativa. Egy mas platformmal probaltad itt elterelni azt a tenyt, hogy a MacOS restiktivebb es limitaltabb jatekra, mint a Windows.
"Nem a játék követeli meg, hanem a fejlesztők vagy a kiadó."
A jatek koveteli meg, mert amikor feltelepitened, akkor anelkul nem engedi, nem fog futni.
Ezt a dedos szintet hagyjuk mar legyszives, egy online jateknal kovetelmeny, hogy legyen megfelelo csalasvedelem.
Csak ez MacOS technikai limitacio miatt nem lehetseges, lasd a bizonyitekokat."Ezt a technikai megoldást nem tudják átültetni MacOS-re és Linuxra, mivel ezek az OS-ek jóval biztonságosabbak, mint a Windows."
Ezt mar egyszer hasrautve elmondtad, csak bizonyitani nem sikerult.
A vita szempontjabol masszivan irrelevans, ettol nem lesz kevesbe limitaltabb es technikailag restrikvitebb jatekra, mint a Windows."Ez nem a MacOS vagy a Linux limitációin múlik, hanem a fejlesztők választásán."
A csalasvedelem folyamatosan valtozik, javul amihez uj es uj modszerek kellenek.
Ilyen kernel szintu vedelem a jelenlegi legjobb vedelem, a logikad mar itt szethullik, mert Windowson sem volt mindig ez a szintu vedelem elerheto.Viszont a Windows technikailag nem limitalja ezek hasznalatat, a MacOS pedig igen, tehat a MacOS limitacion mulik, hogy nem lehet ilyen vedelmet nyujtani az usernek, tehat nincs jatek.
-
Busterftw
nagyúr
Ugy ahogy mondtam. A kernel es a SIP mukodesebol kifolyolag nem engedi ezt.
"A kext az pont kernel színtű driver betöltés, s nem nem vezette ki, ma is elérhető, ahogyan linkeltem.".
A kexts-eket az Apple mar 5 eve kivezette, Catalina volt az utolso, helyette jott sajat felhasznalasra a System Extensions es DriverKit.
De ugyanezt irtja a te linked is, ahogyan az ezzel jaro massziv hatranyokat."A macOS 11 vagy újabb rendszert futtató Macek esetében az engedélyezett harmadik felektől származó kernelbővítmények (kextek) nem tölthetők be igény szerint a kernelbe. A felhasználónak jóvá kell hagynia azokat, és újra kell indítania a macOS rendszert, hogy a módosítások betöltésre kerüljenek a kernelbe. Ezek végrehajtásához azonban Csökkentett biztonságra kell konfigurálni a biztonságos rendszerindítást egy Apple-chippel rendelkező Macen.
A fejlesztők keretrendszerek (például: DriverKit és NetworkExtension) segítségével írhatnak USB-ket és humán interfész illesztőprogramokat, végpont biztonsági eszközöket (például: adatvesztés megelőzés vagy más végpontügynökök), valamint VPN-eket és hálózati eszközöket, kextek létrehozása nélkül. A harmadik féltől származó biztonsági ügynököket kizárólag akkor érdemes használni, ha kihasználják ezeket az API-kat, vagy robusztus térképpel rendelkeznek a feléjük történő átmenet és a kernelbővítményektől történő elszakadás elősegítéséhez.
Fontos: A Kext bővítmények már nem ajánlottak macOS rendszerhez. A kextek kockára teszik az operációs rendszer integritását és megbízhatóságát. A felhasználóknak azokat a megoldásokat kell előnyben részesíteniük, amelyek nem igénylik a kernel bővítését, helyette rendszerbővítményeket alkalmaznak."Leirom a lenyeget, bar mar vagy 5x leirtam:
"3rd party kexts will be moved from kernel to user space"Es pontosan ezert van user szinten Vanguard a LoL-hoz, mert a System Extensions es DriverKittel nem lehet melyebb kernel szintet elerni, a kernel es a SIP sem engedi, ezert nincs ra jobb anti-cheat, ezert nincs ra Valorant sem.
"A többi meg nyilván megoldható kernel szinten, hiszen ott mindenhez hozzáférünk."
Epp ezaz, hogy nem. Technikailag limital a kernel es a SIP es kextek sincsenek.
De azt is nezd meg a kextek hasznalata regen mivel jart.
Minden betoltesnel ujrainditas, csokkentet mod stb."hogy ne engedne. épp ez a kext"
Lasd fentebb....
-
ben2
tag
válasz
Busterftw
üzenetére
"Ezt ugy hivjak, hogy massziv felremagyarazas es tereles toled."
Pont fordítva, a Te masszív félremagyarázási és terelési kísérletedet cáfoltam azzal, hogy rámutattam az érvelési hibáidra. Abból akarod levezetni egy OS limitáltságát, hogy harmadik fél milyen szoftvereket ad ki rá és milyeneket nem, ami önmagában baromság.
Aztán amikor kiderül, hogy Windows-ra sem adnak ki minden létező szoftvert, akkor az emulációra hivatkoztál, amit két hozzászólással feljebb a MacOS esetében az "ilyen olyan eredmennyel, minosegben, vs nativ" érvvel minősítettél. Ez a kettős mérce érvelési hiba tankönyvi esete."De kell, mert ezt koveteli meg a jatek."
Nem a játék követeli meg, hanem a fejlesztők vagy a kiadó.
"A fejlesztonek elemi erdeke, hogy egy online es kompetetiv jatekban ugyanolyan vedelmet biztositson az usereknek. Ezt MacOS-on nem tudja garantalni, mert az OS technikai limitacio nem engedik."
A fejlesztők a Windows piacra fókuszálva kernel szintű anti-cheat mellett döntöttek. Ezt a technikai megoldást nem tudják átültetni MacOS-re és Linuxra, mivel ezek az OS-ek jóval biztonságosabbak, mint a Windows. Dönthettek volna más megoldás mellett is, amely figyelembe veszi a MacOS és Linuxhoz piachoz szükséges más technikai megoldásokat és akkor valóban platform független és egységes anti-cheat rendszerük lehetne, de nem így tettek. Ez nem a MacOS vagy a Linux limitációin múlik, hanem a fejlesztők választásán.
Amely amúgy lehet teljesen legitim, üzletileg racionális döntés, csak semmi köze a flamewarodhoz. Benyögtél egy vaskos hangulatkeltő baromságot és érzelmileg képtelen vagy feldolgozni, hogy a megszokott buksi simogatás helyett ezúttal racionális érveket kértek számon rajtad. -
hapakj
őstag
válasz
Busterftw
üzenetére
Az anti-cheathez kell kernel szintu memoriafigyeles, processz injektalas vagy driver betoltes, amit a Windows enged, a MacOS nem.
- hh nem enged meg? A kext az pont kernel színtű driver betöltés, s nem nem vezette ki, ma is elérhető, ahogyan linkeltem. A többi meg nyilván megoldható kernel szinten, hiszen ott mindenhez hozzáférünk.Windowson a Secure Boot mellett engedi, hogy alairt driverek boot idoben betoltodjenek, MacOS-nal ilyet a rendszer nem enged.
- hogy ne engedne. épp ez a kext. -
Busterftw
nagyúr
Irtam konkretumot, a MacOS kernel es SIP leirasait leirtam hogy mukodnek, ezek konkret technikai limitaciok.
"fejlesztők magyarázkodására"
A fejlesztok nem magyarazkodnak,hanem konkretan leirtak, hogy a MacOS architekturalis es technikai (kernel/SIP) limitacio miatt nem lehetseges. De ezt is kerdezted mar, valaszoltam."Mi van a Windowsban, amit nem tud a kext?"
Egyfelol teljesen irrelevans errol vitazni, mert az Apple kivezette a kext-eket a Catalina ota, helyette van System Extensions es DriverKit, de ezek csak user szinten engedelyeznek barmit is, nem kernel szinten.Az anti-cheathez kell kernel szintu memoriafigyeles, processz injektalas vagy driver betoltes, amit a Windows enged, a MacOS nem.
A MacOS kernel/SIP egyszeruen nem enged ilyenekt a Windows kernel igen, dinamikusan.Windowson a Secure Boot mellett engedi, hogy alairt driverek boot idoben betoltodjenek, MacOS-nal ilyet a rendszer nem enged.
A Vanguard VM-eket is tud detektalni kernel szintu hook-okkal, MacOS-on szinten nem engedelyezett.
"Milyen többi limitáció van még?"
Ennyi boven eleg, a MacOS ezek miatt limitaltabb es restriktivebb jatekra, mint a Windows. -
Busterftw
nagyúr
Mar kerdezted, valaszoltam fentebb.
A kextekhez is mar irtam es ideztem, hogy teljesen masra valo es az Apple is kivezette.
"kexteket betolteni" nem eleg az anti-cheathez, mar irtam ezt is miert, olvasd vissza hogy mukodik a kernel/SIP es hogy mukodnek ezek a kernel szintu anti-cheatek.Es ez csak egy limitacio, a tobbihez keresd vissza a kernel/SIP okozta technikai limitaciokat.
-
Busterftw
nagyúr
Ezt ugy hivjak, hogy massziv felremagyarazas es tereles toled.
Egy teljesen mas dologgal akarod megmagyarazni, hogy a MacOS nem limitaltabb es restriktivebb jatekra mint a Windows, aminek semmi koze hozza.
A bezzegezes nem fog bizonyitani semmit."Nem kell, hanem más védelmet választottak."
De kell, mert ezt koveteli meg a jatek. Ehhez a jatekhoz ilyen szintu vedelem kell, platformtol fuggetlenul.
A fejlesztonek elemi erdeke, hogy egy online es kompetetiv jatekban ugyanolyan vedelmet biztositson az usereknek. Ezt MacOS-on nem tudja garantalni, mert az OS technikai limitacio nem engedik. -
ben2
tag
"Mas jatekokhoz viszont jobb vedelem kell, ezt a MacOS technikai limitacio miatt viszont nem engedi."
Nem kell, hanem más védelmet választottak.
-
Busterftw
nagyúr
"mit számít mennyibe kerül a kompatibilitási réteg? Semmi köze a szabadsághoz."
Nagyon is van, mert hiaba veszi meg a kompatibilitási reteget, meg azzal sem megy a Valorant. Ennyit az ervedrol."A user szempontja teljesen lényegtelen. Nem az ő kényelme határozza meg, hogy szabad-e az OS vagy sem"
Ez nem kenyelemrol szol, hanem az user szamara elerheto jatekokrol.
A MacOS technikai limitacio miatt pedig joval kevesebb jatek erheto el, mint Windowsra."így van, és macOS-en minted szabad, amit Windowson."
Hazugsag, nem tudsz Valorantot telepireni, se kernel szintu anti-cheatet ami ahhoz kell.
A technikai limitaciok miatt nem lehetseges."A te cherry pickelt Valorant példádban is a technikai limitációt nem a macOS adja, hanem a Valorant,"
Akkor Windowson sem lenne. Teljesen egyertelmuen mar kifejtettuk peldakkal, architeckturalis es technikai okok miatt nincs Valorant MacOS-en.
Ezt tamasztjak ala maguk a fejlesztok is."A játék fejlesztőinek kellene ezen változtatni az adott platformhoz igazítani anticheat megoldásukat."
Ezt meg is teszik, last a LoL. Ott emulalnak egy bizonyos szinvonalu, kernel szintu vedelmet. Mas jatekokhoz viszont jobb vedelem kell, ezt a MacOS technikai limitacio miatt viszont nem engedi.Emiatt, a MacOS limitaltabb es restriktivebb jatekra, mint a Windows.
"Tehát a Windows nem egy szabad operációs rendszer, hiszen nem teszi lehetővé, korlátozza a usert más platformokra készült szoftverek futtatásában, s mindenféle kétes minőségű, kényelmetlen emulációs eszközöket kell használni."
Ha nativ Nintendo jatekokat nezzuk, akkor igen.Ettol meg a MacOS limitaltabb es restriktivebb lesz jatekra, mint a Windows.
-
hapakj
őstag
válasz
Busterftw
üzenetére
ahogy az user 70 dollaros szoftverrel hogy hekkeli ra a Valorantot.
- mit számít mennyibe kerül a kompatibilitási réteg? Semmi köze a szabadsághoz. Egyáltalán nem hekkelés egy ilyet használni, mint ahogy a 382-es kommentedben ezt meg is érősíted.Az user szempontjabol nem mindegy. A tobbseg a MacOS technikai limitacio miatt nem fog szarakodni.
- A user szempontja teljesen lényegtelen. Nem az ő kényelme határozza meg, hogy szabad-e az OS vagy sem.A OS szabadsagat az is hatarozza meg, hogy mit szabad rajt csinalni.
- így van, és macOS-en minted szabad, amit Windowson.A te cherry pickelt Valorant példádban is a technikai limitációt nem a macOS adja, hanem a Valorant, hogy olyan anti cheat megoldásokhoz ragaszkodik, amelyek ellehetetlenítik a kompatibilitási rétegek használatát. Épp ez a probléma SteamOS-en is sok játékkal. A játék fejlesztőinek kellene ezen változtatni az adott platformhoz igazítani anticheat megoldásukat.
-
Busterftw
nagyúr
Nem eppen, Cemu-val jatszhat vele minden gond nelkul, a Windows szabadsaga ezt megengedi. Suyuval pedig kb minden Switch Gamet, feltelepit, bedobod a mappaba es inditod.
Jo probalkozas, kar hogy ettol a MacOS ugyanugy marad limitaltabb es restriktivebb jatekra, mint a Windows.
-
Busterftw
nagyúr
Igen igen majd linkelsz valami videot biztos, ahogy az user 70 dollaros szoftverrel hogy hekkeli ra a Valorantot. Ja nem tudja ugy sem, mert nem ertesz hozza.
"teljesen mindegy mivel és mennyit kell szarakodni"
Az user szempontjabol nem mindegy. A tobbseg a MacOS technikai limitacio miatt nem fog szarakodni. De meg ha szarakodna se tudja telepiteni a Valorantot, mert technikailag limitalja az MacOS es az Apple.A OS szabadsagat az is hatarozza meg, hogy mit szabad rajt csinalni.
Ha belegebedsz, akkor sem telepited fel a Valorantot, mert technikai limitaciokba utkozol. -
hapakj
őstag
válasz
Busterftw
üzenetére
Lasd hapakj peldait. Fizetos mokolasokkal kell szarakodni tobb esetben, ilyen olyan eredmennyel, minosegben, vs nativ.
- teljesen mindegy mivel és mennyit kell szarakodni, mert ez nem a szabadságot határozza meg, hanem a kényelmességet. Linuxon is kell szarakodni, mégse mondható rá, hogy nem szabad. Vagy lehet mondani, de az a hozzánemértés csúcsa
-
Busterftw
nagyúr
Irrelevans.
Ettol az a teny, hogy a MacOS technikali limitacio miatt restriktivebb es limitaltabb jatekra, mint a Windows, nem valtozik."Csak éppen azt nem sikerült bebizonyítanod ezzel, hogy emiatt a MacOS kevésbé lenne szabad operációs rendszer, mint a Windows."
Tobb pontban kifejtettem, leirtam a technikai limitaciokat, a fejlesztok alatamasztottak ezt es meg mindig nem tudsz Valorantot telepiteni, ahogy tobb jatekot sem ezen limitaciok miatt, tehat sokkal kevesbe szabadabb a MacOS jatekra az user szamara, de a fejlesztok szamara is.Lasd hapakj peldait. Fizetos mokolasokkal kell szarakodni tobb esetben, ilyen olyan eredmennyel, minosegben, vs nativ.
"semmi köze az OS szabadságfokához."
De nagyon is sok koze van, mert amikor az user leul ket OS ele, akkor egyertelmuen, MacOS eseteben negativan erinti az OS limitaltsaga. -
Busterftw
nagyúr
"macOS" nem pedig "MacOS"
Ezt irtad, azt igazolom, hogy nagy betuvel is lehet irni a MacOS-t, teljesen mindegy, hogy szokozzel vagy anelkul.
Elfogytak az ervek, a profil kepembe nem akarsz belekotni, azzal is hatha beegeted magad a hozzanem erteseddel."miért nem lehetséges? Konkrétan mi a technikai limitáció?
Kerdezd az Applet, o a fejleszto.
De mar leirtam a peldakat. A SIP az egyik technikai limitacio.
Megakadalyozza, hogy az alkalmazasok (meg root jogosultsaggal is) modositsak peldaul a kernel memoriat vagy alacsony szintu drivereket, nem lehet kernel szintu (ring 0) kodot futtatni.
Ez kell ahhoz az anti-cheathez. Mivel ez technikailag limitalt az OS altal, ezert nincsen.A Vanguard peldajanal maradva, az anti-cheat ugy mukodik, hogy rendszerinditaskor elindul, de a MacOS nem engedi a harmadik fel kodjanak automatikus betolteset boot-kor.
Felhoztad a kext-eket mint opcio es elmondtam miert nem valid iit.
Mert az Apple a Big Sur ota deprikalta, van helyette a DriverKit/System Extension, de ezek nem fernek egyaltalan hozza a kernelhez."de, írtad, hogy macOS-en nincsenek meg a játékokhoz szükséges technológiák"
Igen, ezert limitaltabb es restriktivebb, mint a Windows.
Az okokat fentebb leirtam. -
ben2
tag
válasz
Busterftw
üzenetére
Kifejtetted, hogy a Windows sebezhetőbb mint a MacOS, amely sebezhetőséget a fejlesztők kihasználják az anti-cheat megoldásaikhoz. Csak éppen azt nem sikerült bebizonyítanod ezzel, hogy emiatt a MacOS kevésbé lenne szabad operációs rendszer, mint a Windows.
Annak, hogy technikai okokra hivatkozva egyes fejlesztők nem akarnak kiadni alkalmazásokat az OS-re, semmi köze az OS szabadságfokához.
Az összes többi terelés, kapaszkodás az utolsó szalmaszálba. -
hapakj
őstag
válasz
Busterftw
üzenetére
macOS (previously OS X and originally Mac OS X)
- köszi, ezzel már csak saját magadat égeted. Azt írtad Sierra előtt "Mac OS" volt, s most te igazolod, hogy nem, hanem "OS X" előtte meg "Mac OS X". Semmiképp sem "MacOS" vagy "Mac OS"Konkret limitacio a kernel/SIP, ami miatt nem lehetseges peldaul a Valoranthoz szukseges anty-cheat.
- miért nem lehetséges? Konkrétan mi a technikai limitáció?Hatalmas ferdites. Sehol nem irtam, hogy a MacOS nem alkalmas jatekra.
- de, írtad, hogy macOS-en nincsenek meg a játékokhoz szükséges technológiák, ami nyilvánvalóan ordasnagy tévedés. Hogy igazold igazadat, most már csak a kernel szintű anticheatbe tudsz kapaszkodni, aminek szükségességét és limitációt sem tudod megmagyarázni. -
Busterftw
nagyúr
"akkor más játékokat is meg lehet írni rá megfelelő csalás elleni védelemmel."
Marhasag erveles. Pont az lenyege a melyebb kernel szintu csalas vedelemnek, hogy jobb vedelmet biztosit, mint egy masik.
Ezert nincs Valorant, mert OS limitacio miatt nem irhato jobb vedelmet nyujto kernel szintu anti-cheat"akkor miért nem csalnak azzal a módszerrel az összes MacOS játékban?"
Ezt melyik statisztikabol szurted le, hogy nem csalnak MacOS jatekban? Forras?A valosag az, hogy MacOS-en is voltak csalok, lasd a LoL jateknal ahol elotte a Packman vedelem volt es ezert hoztak ki a Vanguard (user level)-ot, hogy minel tobb csalot megfogjanak, de ha megnezed, ez sem eleg, most is vannak csalok.
Ezt kellene felfogni."Ezekhez a játékokhoz nem kell az AZ AZ anti cheat, hanem a fejlesztők azt a megoldást választották Windows-on és nem éri meg nekik mást fejleszteni a MacOS miatt."
De kell, ezert nincs Valorant es pontosan ezt nyilatkoztak a fejlesztok is.
Ott LoL es a Valorant peldanak."neked kell statisztikával vagy forrással indokolnod, hogy miért van szükség pont egy Windowsra fejlesztett anti-cheat megoldást alkalmazni MacOS-en."
Mar indokoltam, forrasokkal. Nincs semmi ilyenrol szo.
Mindket OS-nal van kernel es azoknak bizonyos funkcioi, szintjei.Egy online jatekhoz XY szintu kernel anti cheat szukseges. A MacOS-on ez technikailag restriktiv es limitalt, tehat nem lehetseges anti-cheat, mig a Windows nem limital, ott van.
Ujra, ott a League of Legends peldanak. Van jatek MacOS-re, egy olyan anti-cheattel, ami bizonyos kernel szinten tud mukodni, ameddig a MacOS limitacio engedi.A Valorant van olyan sikeres, mint a LoL, tehat ebbol is latszik az uzleti indoknak/erdeknek semmi koze nincs itt a dontesben.
Valoranthoz melyebb kernelszintu integracio szukseges, ami nem lehetseges MacOS-en, Windowson igen, tehat egyik OS-on van jatek, a masikon nincs."A valóság ezzel szemben az"
Hazugsag. Meg neked konkretan is hoztam forrast a fejlesztoktol a technikai limitaciokra.
Kifejtettem az anti-cheatek mukodeset, kifejtettem a MacOS limitaciot, a kernel/SIP mukodeset, mivel jarna a kext-ek hasznalata es miert nem eleg a kext, amit mar az Apple is kivezet es nem ajanl.
Hoztam jatek es anti-cheat peldakat.A valosag az, hogy oldalakon keresztul te beszeltel a nagy semmirol es tereltel, bizonyitas nulla, alatamasztas nulla.
-
Busterftw
nagyúr
"mert csak még egy dolog, amiben tévedésben vagy."
macOS (previously OS X and originally Mac OS X)
Szerintem ne egesd magad tovabb.
"se alátámasztás nem láttunk eddig, sem pedig konkrét limitációt."
Ott vannak a technikai leirasok, a fejlesztok kommentjei, mind engem igazolnak.
Olvass vissza, mar tobbszor mondtam. Csak ugye te "nem talalod".
Konkret limitacio a kernel/SIP, ami miatt nem lehetseges peldaul a Valoranthoz szukseges anty-cheat."Az hogy egy játék üzleti okokból nem jelenik meg, még nem jelenti, hogy limitáltabb."
Erre nulla bizonyitekod van. En a fejlesztoktol hoztam idezetet, ott a technikai limitaciokra hivatkoznak. Neten rengeteg kerdes van, hogy miert nincs Valorant ra, tehat uzleti okbol nyilvan megerne, foleg 7-10% desktop piaci reszesedessel."Így van. Lassan csak elfogadod a valóságot."
Hatalmas ferdites. Sehol nem irtam, hogy a MacOS nem alkalmas jatekra.
Ez nem jelenti azt, hogy nem lesz restriktivebb es limitaltabb jatekra, mint a Windows. -
ben2
tag
válasz
Busterftw
üzenetére
"egy teljesen mas multiplayer anti-cheat megletevel akarod elhitetni, hogy a masik is letezik MacOS-en, ami hazugsag es teves"
Szalmabáb érvelés, mert nem akartam elhitetni, hogy a másik is létezik. Szimplán a logika azt mondatja, hogy ha léteznek MacOS játékok, amelyeken működik a csalás elleni védelem, akkor más játékokat is meg lehet írni rá megfelelő csalás elleni védelemmel. Ha vannak csalás módszerek, amelyek ellen az OS technikai limitációi miatt egyáltalán nem lehetséges védekezni, akkor miért nem csalnak azzal a módszerrel az összes MacOS játékban?
"Technikai limitacio miatt nem lehetseges AZ AZ anti cheat, amit ezekhez a jatekokhoz kell"
Ezekhez a játékokhoz nem kell az AZ AZ anti cheat, hanem a fejlesztők azt a megoldást választották Windows-on és nem éri meg nekik mást fejleszteni a MacOS miatt."A csalokrol es a MacOS-n lehetseges csalasokrol jatekoknal pedig semmilyen statisztikat vagy forrast nem hoztal, szoval eltesszuk a tobbi hasrautes koze."
Sokadjára próbálod a bizonyítási kényszert áthárítani, úgyhogy még egyszer: neked kell statisztikával vagy forrással indokolnod, hogy miért van szükség pont egy Windowsra fejlesztett anti-cheat megoldást alkalmazni MacOS-en.
Milyen csalási módszerek léteznek MacOS-re, amik ellen csak és kizárólag kernel szintű anti-cheattel lehet védekezni?
Erre valahogy sosem kapunk választ, csak ugyanazokat a mondatokat mantrázod a végtelenségig, hátha megunjuk a rizsádat és rád hagyjuk, Te meg amolyan galambokkal sakkozás győzteseként kijelentheted, hogy hallgatás beleegyezés alapon neked van igazad."En alatamasztottam objektiven, tenyekkel, nyilatkozatokkal, hogy jatekra a MacOS restriktivebb, limitaltabb jatekra, mint a Windows."
A valóság ezzel szemben az, hogy pár száz oldallal ezelőtt benyögtél egy sommásat, hogy a macos limitáltabb, mint a windows - buksisimogatást remélve a szokásos "fujj apple" hozzászólóktól -, majd amikor számonkérték rajtad a bizonyítást, akkor előbb random szubjektív indokokat hoztál fel, majd amikor azokkal sorban beégtél rágerjedtél a hajánál fogva előrángatott anti-cheat példádra és szétoffoltad vele az eleve off vitát, hogy a kernel szintű anti-cheat valamiféle nélkülözhetetlen, esszenciális része kell hogy legyen egy OS-nek, mert anélkül az nem szabad.
Miközben csak azt nem sikerült bizonyítanod, hogy egyáltalán mi szükség van rá, mert az, hogy egyes fejlesztők vagy kiadók üzleti alapon a használata mellett döntenek sajna akkor sem tesz egy technikai megoldást nélkülözhetetlenné, ha minden nap ezerszer beírod, hogy anélkül az OS limitált és restriktív. -
hapakj
őstag
válasz
Busterftw
üzenetére
Sierra elott volt Mac OS
- Sierra előtt OS X volt, szerintem ezt ne erőltesd, mert csak még egy dolog, amiben tévedésben vagy.ahogyan az fentebb alatamasztottam, viszont erosen limitalt
- se alátámasztás nem láttunk eddig, sem pedig konkrét limitációt.Nem tudsz Valorantot telepiteni, ha fejre allsz akkor sem.
- Az hogy egy játék üzleti okokból nem jelenik meg, még nem jelenti, hogy limitáltabb. Új fennt cherrypicking és ok okozati összefüggések keverése.Igen a MacOS alkalmas gamingre, jo bizonyitek.
- Így van. Lassan csak elfogadod a valóságot.Extra: Tessék még egy bizonyíték arra mennyire alkalmas a macOS mint platform játékra [link]
-
Busterftw
nagyúr
"Mi a szubjektív abban a tényben, hogy léteznek MacOS-re multiplayer játékok hatékony anti-cheat megoldásokkal?"
Az a szubjektiv, hogy ez szerinted netto logika, ami hibas, mert egy teljesen mas multiplayer anti-cheat megletevel akarod elhitetni, hogy a masik is letezik MacOS-en, ami hazugsag es teves.
Azert, mert van egy fajta anti-cheat MacOS-re nem lesz olyan vedelmet biztosito kernel-szintu anti cheat, ami ezekhez a jatkokhoz kell.
Ez nem logika, ez csubbakka erveles.Technikai limitacio miatt nem lehetseges AZ AZ anti cheat, amit ezekhez a jatekokhoz kell, ezert nincsenek ezek a jatekok, lasd a fejlesztok kommentjeit.
"Más rendszerre más fajta anti-cheatre van szükség"
De nem mas rendszerrol van szo, hanem jatekrol, amihez bizonyos szintu anti-cheat kell.
Ez az egyik rendszeren lehetseges, a masikon nem, mert az OS nem engedi, restriktiv es limitalt."XY játék azért nincs MacOS-re, mert nem adják ki MacOS-re. A kiadók magyarázata az"
Hazugsag. Ott van feketen feheren a nyilatkozat mindenkitol, hogy az OS technikai limitacio miatt nem adjak ki.
Azert nem adjak ki, mert az OS restriktiv es limitalja azokat a kernel funkciokat, amik ezekhez az anti-cheat mukodesehez szuksegesek."Miért kell a Valornathoz komolyabb, kernel szintű védelem egy olyan oprendszeren, ami lényegesen biztonságosabban kezeli pont a kernel szintű processzek futtatását, mint a Windows?"
Mert egyseges anti-cheat vedelmet kell nyujtani minden usernek, OS-tol fuggetlenul.
A csalokrol es a MacOS-n lehetseges csalasokrol jatekoknal pedig semmilyen statisztikat vagy forrast nem hoztal, szoval eltesszuk a tobbi hasrautes koze."sem pedig az általad vizionált tények bebizonyítva."
Be lett bizonyitva. Hoztam technikai peldakat, hoztam a kerneles anti cheat mukodeserol informaciot, hoztam a MacOS technikai mukodeserol informaciot, hoztam technikai poeldakat a fejlesztoktol.Te filozofiai wall of texteket hoztal, nulla alatamasztassal.
"Nem tudjuk ugyan bizonyítani, hogy léteznek rézf@szú baglyok, de jobb félni, mint megijedni alapon védekeznünk kell ellenük."
Pontosan, nem tudtad alatamasztani, hogy milyen csalok es csalasok vannak/lehetsegesek MacOS-en, csak hasrautottel ahogy szoktal.
Ezt egy fejleszto nem engedheti meg maganak. A MacOS technikai limitacio miatt inkabb nem hozza ki a jatekot."Te állítod, hogy a MacOS technikai limitációi miatt nem tudnak a csalások ellen megfelelően védekezni, így neked kell bizonyítanod, hogy ezek a csalások egyáltalán léteznek vagy ha feltételezhető, hogy létezhetnek, akkor az OS milyen technikai hiányosságait használhatják ki, amiket csak kernel szintű anti-cheattel lehet megakadályozni."
Marhasag. Azt te hoztad ide, hogy MacOS limitacioi miatt szerrinted valoszinuleg, talan, hasrautok a csalok sem tudnak ugy csalni, mint Windowson.
Ezt neked kell alatamasztani.Mar kovetni sem tudod a topikot. Barcsak lenned benned egy kis bizonyitasi kenyszer, mert eddig nulla alatamasztast hoztal, csak rizsat.
En alatamasztottam objektiven, tenyekkel, nyilatkozatokkal, hogy jatekra a MacOS restriktivebb, limitaltabb jatekra, mint a Windows.
-
ben2
tag
válasz
Busterftw
üzenetére
"Ezt ugy hivjak szubjektiv velemeny, ami raadasul teves, meg lett cafolva, tobb pontban."
Mi a szubjektív abban a tényben, hogy léteznek MacOS-re multiplayer játékok hatékony anti-cheat megoldásokkal? Mi a szubjektív abban az egyszerű, józan ésszel felfogható következtetésben, hogy ha léteznek multiplayer játékok MacOS-re hatékony anti-cheattel, akkor nem technikai limitáció kérdése, hogy más játékokat is fejlesszenek rá hasonlóan hatékony anti-cheattel?
"Egyszeruen nem fogod fel, hogy nem csak 1 fele anti-cheat letezik, hanem tobbfele, tobb szintu vedelmet nyujto. "
Éppen a fordítva: pont arról magyarázok, hogy nem csak 1 féle anti-cheat létezik. Más rendszerre más fajta anti-cheatre van szükség, mert meglepetés, a rendszer más. Biztonságosabb OS-en is lehet cheatelni, de értelem szerűen nem ugyanazokkal a módszerekkel, mint egy kevésbé biztonságoson, ergo ha a cheater más módszert használ, akkor az anti-cheatnek is másnak kell lennie.
" XY jatek azert nincs MacOS-re, mert ezek az anti-cheatek technikaliag nem lehetsegesek, az OS limitacio miatt."
XY játék azért nincs MacOS-re, mert nem adják ki MacOS-re. A kiadók magyarázata az, hogy a már kifejlesztett anti-cheatet nem lehet portolni, ergo más megoldást kellene fejleszteni, és ez az extra költség már nem tenné rentábilissé a portolást, mert a MacOS piac nem akkora, hogy megérné.
"Ezert van LoL, mert ott user szinten van csak anti-cheat, viszont nincs Valorant, mert oda komolyabb, kernelszintu vedelem kell, ami technikailag nem lehetseges a MacOS miatt."
Miért kell a Valornathoz komolyabb, kernel szintű védelem egy olyan oprendszeren, ami lényegesen biztonságosabban kezeli pont a kernel szintű processzek futtatását, mint a Windows?
"Nagyon is sok koze van, mert pontosan errol van szo es ezek a tenyek.
Technikai limitacio miatt nincsenek ezek a jatekok MacOS-re. Ezek a tenyek lettek bebizonyitva, te nem hoztal semmit."A hivatkozott mondatodban az egymás után írt szavaidnak egymáshoz sincs közük, nemhogy a tényekhez.
Attól, mert következetesen ugyanazt mantrázod még nem lesz a nyelvtanilag értelmezhetetlen mondatodnak értelme, sem pedig az általad vizionált tények bebizonyítva."Ezt a fejleszto nem kockaztatja meg, es mivel ez a technikai limitacio nem enged megfelelo szintu es minosegu vedelmet, ezert nincs ra jatek."
Ez "rézf@szú bagoly" érvelés. Nem tudjuk ugyan bizonyítani, hogy léteznek rézf@szú baglyok, de jobb félni, mint megijedni alapon védekeznünk kell ellenük.
"Te allitod, hogy a csalok nem tudnak csalni MacOS-en, hajra, hozd a bizonyitekokat, tamaszd ala."
Bizonyítási kényszer áthárítása érvelési hiba. Te állítod, hogy a MacOS technikai limitációi miatt nem tudnak a csalások ellen megfelelően védekezni, így neked kell bizonyítanod, hogy ezek a csalások egyáltalán léteznek vagy ha feltételezhető, hogy létezhetnek, akkor az OS milyen technikai hiányosságait használhatják ki, amiket csak kernel szintű anti-cheattel lehet megakadályozni. -
Busterftw
nagyúr
"Először is. "macOS" nem pedig "MacOS""
Sierra elott volt Mac OS, teljesen okes kozbeszedben hasznalni, de ez csak a szokasos hozzá nem értést erősíti.Szoftveresen avultatnak eszközöket
- hát az nem az én problémám, ha nem követed a threadet.
Az latszik, mert gozom sincs kitol idezted ezt, tolem nem. Nem meglepo, hogy mar reg elvesztetted a fonalat.Szóval akkor összegezve:
* A MacOS limitaltabb es restriktivebb jatekra, mint a Windows.
* A MacOS technikai limitacio miatt bizonyos nepszeru jatekok azert nincsenek, mert az OS nem engedi. Anti-cheat es anti-cheat kozott hatalmas kulonbsegek vannak.
* A kernel hozzaferes elerheto bizonyos szinten, ahogyan az fentebb alatamasztottam, viszont erosen limitalt, ezert nincsenek ilyen anti-cheatek, ami limitaltabba teszik jatekra a MacOS-t vs Windows.Tehát a MacOS nem olyan szabad OS, mint a Windows, ezt mutatjak a bizonyitekok, ezt tamasztjak ala maguk a fejlesztok is.
Nem tudsz Valorantot telepiteni, ha fejre allsz akkor sem."Extraként egy újabb bizonyíték mennyire alkalmas a macOS platform gamingre"
Igen a MacOS alkalmas gamingre, jo bizonyitek.
Csak limitaltabb es restriktivebb jatekra, mint a Windows. -
Busterftw
nagyúr
"Nettó logika"
Ezt ugy hivjak szubjektiv velemeny, ami raadasul teves, meg lett cafolva, tobb pontban. Ezert nem sikerult se bizonyitekot, alatamasztast, semmit felmutatni."ha léteznek multiplayer játékok MacOS-re jól működő csalás elleni mechanizmusokkal, akkor nyilvánvalóan nem technikai okok miatt nem adnak ki rá más multiplayer játékokat"
Latod, ujabb felremagyarazas, nincs ebben semmi logika.
Egyszeruen nem fogod fel, hogy nem csak 1 fele anti-cheat letezik, hanem tobbfele, tobb szintu vedelmet nyujto. XY jatek azert nincs MacOS-re, mert ezek az anti-cheatek technikaliag nem lehetsegesek, az OS limitacio miatt.
Ezert nincsenek MacOS-re, lasd a fejlesztok nyilatkozatait."Konkrétan milyen szintű védelmet? Kernel szintűt? Mert ezzel visszajutottunk a kezdőpontra: "
Lasd fentebb. Semmilyen forrasod nincs a csalok es csalasok statisztikajarol vagy ezeknek a lehetseges letezeserol. Ezt a fejleszto nem kockaztatja meg, es mivel ez a technikai limitacio nem enged megfelelo szintu es minosegu vedelmet, ezert nincs ra jatek."Ezért fordulhat elő, hogy más multiplayer játékok, amiknél vették a fáradtságot, hogy MacOS specifikus anti-cheatet írjanak hozzájuk vígan futnak MacOS-en minden különösebb cheatelés nélkül."
Ujabb marhasag, futod a koroket, lasd a Vanguard peldajat. Attol hogy mas multiplayer van, mert oda eleg XY szintu anti-cheat, komolyabb vedelmu nincsen, tehat jatek sincsen.
Ezert van LoL, mert ott user szinten van csak anti-cheat, viszont nincs Valorant, mert oda komolyabb, kernelszintu vedelem kell, ami technikailag nem lehetseges a MacOS miatt."Ennek a mondatodnak önmagában sincs semmi értelme, nemhogy bármi köze lenne a tárgyhoz."
Nagyon is sok koze van, mert pontosan errol van szo es ezek a tenyek.
Technikai limitacio miatt nincsenek ezek a jatekok MacOS-re. Ezek a tenyek lettek bebizonyitva, te nem hoztal semmit.
A szakirodalom engem tamaszt ala, a fejlesztok is engem tamasztanak ala."Es emiatt a cheaterek sem tudnak low level kernel szintű cheateket fejleszteni. "
Forras? Hagyjuk szerintem a hasrauteseket, mert mar gaz."Vagy tudsz mutatni egyetlen példát is olyan létező cheat megoldásra"
Te allitod, hogy a csalok nem tudnak csalni MacOS-en, hajra, hozd a bizonyitekokat, tamaszd ala. -
hapakj
őstag
válasz
Busterftw
üzenetére
Először is. "macOS" nem pedig "MacOS". De ez csak a hozzá nem értést erősíti.
Szoftveresen avultatnak eszközöket
- hát az nem az én problémám, ha nem követed a threadet.Szóval akkor összegezve:
* natív és Windows-os AAA játékok is futtathatóak macOS-en.
* elérhetőek anti-cheat megoldások is.
* a kernel hozzáférés is elérhetőTehát a macOS pontosan olyan szabad OS, mint a Windows.
Extraként egy újabb bizonyíték mennyire alkalmas a macOS platform gamingre: [link]
-
ben2
tag
válasz
Busterftw
üzenetére
"Nem igaz, erre nulla bizonyitekot vagy alatamasztast hoztal."
Nettó logika: ha léteznek multiplayer játékok MacOS-re jól működő csalás elleni mechanizmusokkal, akkor nyilvánvalóan nem technikai okok miatt nem adnak ki rá más multiplayer játékokat, hanem mert az anti-cheat megoldások kifejlesztése a MacOS felhasználók kedvéért üzletileg nem éri meg.
Az általad idézett nyilatkozatok is erről szólnak: a Windows-ra fejlesztett megoldásokat nem tudják egy az egyben átvinni MacOS-re, így üzletileg nem éri meg portolni a játékot. Nem azért, mert technikailag lehetetlen, hanem mert többe kerül annál, mint amennyit nyernének vele."Az, hogy letezik anti-cheat MacOS-re nem jelenti azt, hogy ugyanolyan szintu vedelmet meg lehet valositani."
Konkrétan milyen szintű védelmet? Kernel szintűt? Mert ezzel visszajutottunk a kezdőpontra: ha a rendszer nem engedi a fejlesztőknek, hogy barmoljanak a kernellel, akkor a cheaterek sem tudnak barmolni a kernellel, ergo MacOS-re más fajta védelem kell, mint Windows-ra. Ezért fordulhat elő, hogy más multiplayer játékok, amiknél vették a fáradtságot, hogy MacOS specifikus anti-cheatet írjanak hozzájuk vígan futnak MacOS-en minden különösebb cheatelés nélkül.
"A low level kernel szintu anti-cheat nem Windows specifikus."
Az elv nyilván nem, de a konkrét megoldások, amikre a fejlesztők hivatkoznak Windows specifikusak. Értened kellene a különbséget a "nem lehet" és a "nem akarok" között.
Ha nincs notepad++ MacOS-re, attól még lehet rajta szöveget szerkeszteni, de ha nem akarsz más szövegszerkesztőt használni (ami szíved joga), akkor Te limitálod saját magadat, nem az OS."Bicikli is letezik, tehat nem technikai limitacio miatt nincs Forma-1 verseny biciklivel, hanem mert a fejlesztok uzletileg ugy dontottek..."
Tényleg nem kellene erőltetned a logikai analógiákat, mert az embert elfogja a szekunder szégyenérzet az olvasásukkor. Ennek a mondatodnak önmagában sincs semmi értelme, nemhogy bármi köze lenne a tárgyhoz.
"Low level kernel szinttel a MacOS is rendelkezik, csak technikailag limitalva van, ezert nincs ra ilyen anti-cheat, mert az Apple es az OS nem engedi."
És emiatt a cheaterek sem tudnak low level kernel szintű cheateket fejleszteni. Vagy tudsz mutatni egyetlen példát is olyan létező cheat megoldásra, amit a MacOS "limitációi" miatt nem tudnak a fejlesztők semlegesíteni? Vagy ha azt nem, akkor bármilyen statisztikát, nyilatkozatot, akármit, ami alátámasztaná, hogy a MacOS kernel szintű szigora és a csalások száma között bármilyen korreláció lenne?
-
Busterftw
nagyúr
Ha jol emlekszem egyedul a kext-et linkelted, ami nem bizonyit semmit, mar kifejtettem es alatamasztottam miert.
"Apple deprecated third-party kernel extensions in favor of system extensions, which lack the privileges needed for deep anti-cheat monitoring.""Számtalan játék van macOS-re vagy megoldható a futtatása. Több anticheatet is tartalmaz. A Vanguard anticheat is van macOS-re."
Aha, mese habbal:
"Application-level version called Embedded Vanguard (mVG) is instead utilized for League of Legends macOS version.
MacOS Vanguard (Vanguard 2) is designed to run entirely in user space, avoiding kernel-level access due to macOS restrictions like SIP"Ezert nincs Valorant, mert ahhoz, jobb kernel szintu vedelem kell, amit a MacOS technikai limitacioi miatt nem enged.
Az Easy AntiCheatnek is van kernel szintu verzioja, az sincs.
BattleEye sincs. Ricochet sincs.A MacOS technikai limitacio miatt.
-
Busterftw
nagyúr
"Nincs játék, mert a fejlesztők úgy döntötek. Üzleti alapon."
Nem igaz, erre nulla bizonyitekot vagy alatamasztast hoztal.
En hoztam nyilatkozatokat a fejlesztoktol, amiket te kertel, hogy az Apple es a MacOS technikai limitacio miatt nincsenek jatekok.
Ezek a technikai limitaciok reprodukalhatoak es jol ismertek, fentebb kifejtettem."Mert a Valorant fejlesztői úgy döntöttek. Üzleti alapon."
Nem, mert anti-cheat nelkul nincs online jatek. Ez egy technikai common sense.Mivel ezt nem tudjak a MacOS limitacio miatt megcsinalni, ezert nincs jatek. Lasd a fejlesztok kommentjeit."A halom másik multiplayer játék azt bizonyítja, hogy lehetséges megoldani az anti-cheatet MacOS-en, ergo nem technikai limitáció miatt nincs XY játék MacOS-ren, hanem mert a fejlesztők úgy döntöttek. Üzleti alapon."
Nevetseges csubakka erveles.
Az, hogy letezik anti-cheat MacOS-re nem jelenti azt, hogy ugyanolyan szintu vedelmet meg lehet valositani.Bicikli is letezik, tehat nem technikai limitacio miatt nincs Forma-1 verseny biciklivel, hanem mert a fejlesztok uzletileg ugy dontottek...
"Az Apple és az OS miatt nem tudják áthozni a Windows megoldásaikat, MacOS-specifikus megoldást pedig nem fejlesztenek."
A low level kernel szintu anti-cheat nem Windows specifikus.
Low level kernel szinttel a MacOS is rendelkezik, csak technikailag limitalva van, ezert nincs ra ilyen anti-cheat, mert az Apple es az OS nem engedi.
Ezt mutatjak a bizonyitekok es ezt nyilatkoztak a fejlesztok is. -
ben2
tag
válasz
Busterftw
üzenetére
"Kernel szintu anti-cheat nelkul nincs jatek. Jo reggelt."
Nincs játék, mert a fejlesztők úgy döntötek. Üzleti alapon.
"De meg az sem igaz, hogy a futtatasahoz nem kell, mert ha nincs Vanguard anti-cheat Windowson akkor a Valorant sem indul el, mert megkoveteli..."
Mert a Valorant fejlesztői úgy döntöttek. Üzleti alapon.
"Igen, es? A limitaciok miatt viszont van ami nincs, Windowsra pedig van."
Mert a fejlesztők úgy döntöttek. Üzleti alapon.
"A halom masik multiplayer jatek nem bizonyit semmit, a limitacio nem tunik el, ami miatt XY jatek nincs MacOSre."
A halom másik multiplayer játék azt bizonyítja, hogy lehetséges megoldani az anti-cheatet MacOS-en, ergo nem technikai limitáció miatt nincs XY játék MacOS-ren, hanem mert a fejlesztők úgy döntöttek. Üzleti alapon.
"Hiaba akarna a jatek keszitoje MacOSra hozni, ahogy mar tobb fejleszto elmondta, az Apple es az OS technikai limitacioi miatt ezt nem tudjak megtenni."
Az Apple és az OS miatt nem tudják áthozni a Windows megoldásaikat, MacOS-specifikus megoldást pedig nem fejlesztenek. Üzleti alapon.
-
Busterftw
nagyúr
"A kernel szintű anticheat nem a játék futtatásához kell, hanem a csalások megakadályozásához."
Kernel szintu anti-cheat nelkul nincs jatek. Jo reggelt.
Lasd a fejlesztok nyilatkozatat. Azt hittem az ovodas szintet mar tulleptuk.
De meg az sem igaz, hogy a futtatasahoz nem kell, mert ha nincs Vanguard anti-cheat Windowson akkor a Valorant sem indul el, mert megkoveteli..."Nem nekem kell bizonyítanom, hogy az állításod hibás, hanem Neked, hogy az helyes."
Bizonyitottam. Kertel peldakat, tobbet is, kaptal. Kaptal linkeket, idezeteket fejlesztoktol.
De mondom nem kell nekem hinned, egy egyszeru Google kereses is engem tamaszt ala."Egy halom multiplayer játék létezik Mac-re"
Igen, es? A limitaciok miatt viszont van ami nincs, Windowsra pedig van.
Ket dolog lehet igaz egyszerre. A halom masik multiplayer jatek nem bizonyit semmit, a limitacio nem tunik el, ami miatt XY jatek nincs MacOSre.Az anti-cheat hianya technikai limitacio, nem kell semmit velem megertetnem.
Az osszes teny ezt tamatsztja ala.
Hiaba akarna a jatek keszitoje MacOSra hozni, ahogy mar tobb fejleszto elmondta, az Apple es az OS technikai limitacioi miatt ezt nem tudjak megtenni.
Ha fejre allsz, akkor sem lesz ez maskepp. -
Busterftw
nagyúr
Irtam konkretumot, lasd fentebb, sot ideztem konkretumot a fejlesztoktol.
Attol, hogy valamihez odairod szubjektiven, hogy az nem konkretum attol meg az lesz.
Azert lesz konkretum, mert ha ezeknek te magad utananezel, akkor ugyanugy megtalalod ra a forrasokat."Már megint azzal érvelsz, hogy azért nem jó a kernel hozzáférés, mert nem írtak rá anticheatet."
Teves. Azert limitaltabb, technikailag restriktivebb a MacOS mint a Windows, mert az Apple es az OS nem enged olyan anti-cheatet irni, ami XY jatekhoz szukseges.
A konkretumokat es a mierteket fentebb talalod. Ha meg akarod erteni akkor nezz utana hogy mukodnek ezek az anti-cheatek es hogy mukodik a kernel/SIP.
Egyertelmu az OS technikai limitacioja."óh ha ezeket a technikai limitációkat láthatnánk"
Olvass fentebb. Leirtam ervekkel, hogy a kext itt miert nem jo, linkeltem fejlesztoi idezeteket, ahol szinten az OS technikai limitaciora vonatkoznak.
De amugy egy egyszeru Google kereses is alafog tamasztani engem, hogy jatekra a MacOS limitaltabb, mint a Windows. -
ben2
tag
válasz
Busterftw
üzenetére
"A pontos analogia: Ha egy lakasba se a tulaj, se a tolvaj nem tud bemenni, akkor az biztonsagos....Csak epp lakni nem lehet benne."
"a fejlesztok sem tudnak beepiteni olyan vedelmet, ami a jatek futtatasahoz szukseges"Mondom én, hogy ez a logikának nevezett izé nem megy Neked.
A kernel szintű anticheat nem a játék futtatásához kell, hanem a csalások megakadályozásához.
A SIP és a kernel hozzáférési korlátozások nem a szoftverek, hanem jogosulatlan kernel szintű processzek futtatását teszik lehetetlenné.
Értsd: ha a csaló nem fér hozzá a kernelhez, akkor értelemszerűen kernel szintű anticheatre sincs szükség, de attól még a játék futhat kedvére.
Ha maradunk a lakás analógiádnál: kulccsal természetesen be lehet menni a lakásba, így ott lakni is lehet, csak éppen se a tolvaj, se a szerelő nem tudja megbontani az acél ajtókeretet, így a biztonsági cég nem tudja lecserélni a záradat olyanra, amihez nekik is van kulcsuk, ezért biztosítani sem hajlandóak.
Egy halom multiplayer játék létezik Mac-re, amin meg tudják akadályozni a csalásokat.
Hogy egyes fejlesztők ragaszkodnak a Windows megoldásokhoz az egyes egyedül rajtuk múlik. Így nem egy technikai korlátról van szó, aminek üzleti következményei vannak, hanem egy üzleti döntésről, aminek piactorzító következményei vannak."Nulla bizonyitekot hoztal, csak filozofalgatast es wall of texteket."
Ez a bizonyítási kényszer áthárítása érvelési hiba. Nem nekem kell bizonyítanom, hogy az állításod hibás, hanem Neked, hogy az helyes. Felhoztad érvként a kernel szintű anticheat hiányát, mi pedig azt próbáljuk megérteni veled, hogy az nem technikai limitáció eredménye, hanem harmadik fél üzleti döntése, ezért erre alapozva hülyeség kijelenteni, hogy a MacOS kevésbé szabad OS, mint a Windows.
-
hapakj
őstag
válasz
Busterftw
üzenetére
A kovetkeztetes nem hibas, mert tobbszor, tobb pontban, technikai peldakkal, fejlesztoi forrasokkal alatamasztva bebizonyitottam, hogy milyen tehcnikai limitaciok miatt nincs olyan szinti anti-cheat
- óh ha ezeket a technikai limitációkat láthatnánk
, bizonyítást meg főleg. -
hapakj
őstag
-
Busterftw
nagyúr
Ez a valasz tipikus peldaja annak, amikor valaki osszekeveri az elvi biztonsagot a gyakorlati funkcionalitassal.
A pontos analogia: Ha egy lakasba se a tulaj, se a tolvaj nem tud bemenni, akkor az biztonsagos....Csak epp lakni nem lehet benne.Ez pontosan tukrozi a MacOS helyzetet: lehet, hogy a SIP es kernel hozzaferesi korlatozasok miatt a cheaterek nem tudnak bejutni (allitolag forrast nem lattunk toled), de a fejlesztok sem tudnak beepiteni olyan vedelmet, ami a jatek futtatasahoz szukseges.
Ez nem "uzleti dontes", hanem technikai korlat, ami uzleti kovetkezmenyekkel jar.
A sorrend nem felcserelheto, barhogy erolteted.
Az analogiaddal figyelmen kivul hagyta azt: ha az auto nem indul el, akkor nem az a baj, hogy nem lehet ellopni, hanem hogy nem lehet hasznalni. A jatekfejlesztok nem azert nem hoznak jatekot MacOS-re, mert nem akarnak, hanem mert nem tudnak megvalositani bizonyos vedelmi retegeket, amik kovetelmenykent szerepelnek a jatek mukodesehez."Nem tényt"
A kovetkeztetes nem hibas, mert tobbszor, tobb pontban, technikai peldakkal, fejlesztoi forrasokkal alatamasztva bebizonyitottam, hogy milyen tehcnikai limitaciok miatt nincs olyan szinti anti-cheat, ami ezekhez a jatekokhoz kell.
A fejlesztok idezetei egyertelmuen technikai limitaciokrol IS szolnak. Ott van fentebb, kiemelve."Mivel Te álltál elő azzal a nonszensz állítással, hogy a MacOS kevésbé szabad OS, mint a Windows"
Nulla bizonyitekot hoztal, csak filozofalgatast es wall of texteket.
En hoztam technikai peldakat, erveket es fejlesztoi idezeteket. Eg es folg a vitaban a minosegi szint, nem a te javadra.Tenyszeruen, jatekra a MacOS limitaltabb es restriktivebb, mint a Windows.
Nem uzletileg, hanem technikailag. -
Busterftw
nagyúr
A restriktivebb, limitaltabb kernel/SIP konkretum.
A fejlesztoi nyilatkozatok konkretumok.Azert nem keszult hozza ilyen anti-cheat, mert a MacOS technikai limitacioi nem engedik.
Lasd a fejlesztoi es technikai kommenteket.A tobbi pelda es ervem is objektiv tenyeken alapul aminek te is utana nezhetsz.
Hogy a kext hogy mukodne es miert irrelevans az anti-cheat miatt."Milyen olyan hozzáférés?"
Olyan hozzaferest amit az ilyen vedelmet nyujto anti-cheat megkovetel.
Mar leirtam a konkretumokat, ha nincs meg hozza a tudas, akkor nezz utana hogy mukodik egy ilyen anti-cheat. -
hapakj
őstag
válasz
Busterftw
üzenetére
Dehát ezekben a kommentekben semmi konkrétum sincs. Csak te futod a köröket a hibás meglátásaiddal, hogy azért nincs kernel szintű hozzáférés macOS-en mert nem készült rá ilyen anticheat.
A kext nem enged olyan hozzaferest es monitorozast peldaul.
- Milyen olyan hozzáférés? Milyen olyan monitorozás lehetetlenül el, amikor kernel szinten mindenhez hozzáférsz? -
ben2
tag
válasz
Busterftw
üzenetére
Most akkor vagy nem érted mi az a logika, vagy csak nagyon gyenge vagy benne.
Hogy az analógiádat helyre rakjam:
Ha két autó közül az egyiket nem lehet két drót összekötésével ellopni, mert az elektronika megbontásával sem lehet hozzáférni a gyújtási rendszerhez, akkor nem kell rá drót kötözgetés elleni védelem sem."Nem varok el semmit, csupan kozlom azt a tenyt, hogy gamingre a fenti technikai limitaciok miatt restriktivebb a MacOS vs Windows."
Nem tényt, hanem egy hibás következtetést mantrázol és szelektív süketséggel kezelsz minden azzal ellentétes érvet.
Amúgy valóban nem Te várod el, hanem a fejlesztők. Csak ez már - az állításaiddal szemben - nem technikai kérdés, hanem üzleti."De a vita generalasat nem hsz szamokban merjuk, hanem tartalomban...."
Mivel Te álltál elő azzal a nonszensz állítással, hogy a MacOS kevésbé szabad OS, mint a Windows, így tartalmilag nehéz lesz másra kenni a vita generálását.
-
Busterftw
nagyúr
Nagyon is lenyegtelen.
Ez jelenleg a logikad:
Ha ket auto kozul az egyikben nincs motor, akkor legalabb a tolvaj azzal nem tud lelepni.Mivel nincs motor a kocsiban, nincs ellopva, de te sem tudsz menni boltba. (nincs jatek)
"Te elvárnád a MacOS-től, hogy vezessék be ugyanazt a problémát"
Nem varok el semmit, csupan kozlom azt a tenyt, hogy gamingre a fenti technikai limitaciok miatt restriktivebb a MacOS vs Windows."Hogy egyébként ki generálja a vitát: számold össze hányszor szóltam hozzá a vitához én és hányszor Te."
30 - 30 a direkt valaszok.
De a vita generalasat nem hsz szamokban merjuk, hanem tartalomban.... -
Busterftw
nagyúr
Ott van fentebb a hsz-em (291 kezdodoen), ahol leirtam, hogy az ilyen szintu kerneles anti-cheatek hogy mukodnek es a MacOS kext limitacio miatt ez nem lehetseges.
A kext nem enged olyan hozzaferest es monitorozast peldaul.Ezeket mar 5x leirtam, mert mar 5x hetente egyszer ignoralva csak hasrautve futod a koroket es mondod ugyanazt.
-
ben2
tag
válasz
Busterftw
üzenetére
Ez egy logikai kérdés, ami a vita szempontjából egyáltalán nem lényegtelen: ha a kernelhez nem lehet hozzáférni olyan szinten, mint Windows-on, akkor senki sem tud hozzáférni, se a fejlesztők, se a cheaterek.
A Windows által kreált problémára (nagyobb sebezhetőség) a fejlesztők kitaláltak egy Windows-on működő megoldást (kernel szintű anti-cheat) és Te elvárnád a MacOS-től, hogy vezessék be ugyanazt a problémát, hogy át lehessen ültetni ugyanazt a megoldást.Hogy egyébként ki generálja a vitát: számold össze hányszor szóltam hozzá a vitához én és hányszor Te.
-
Busterftw
nagyúr
A hivatalos dokumentacio nem vontakozik erre es teljesen ignoralod azokat a negativumokat, amikkel jar es pontosan ezek teszik restriktivve.
A kext hasznalataval nem lesz olyan kornyezet, ami ilyen szintu anti-cheathez kell.
(lasd a dinamikus mukodes amit a kext nem enged!)Mar ott bukik a dolog, hogy az Apple maga nem akarja a kext-ek hasznalatat.
"semmi érdemleges technikai magyarázatot nem láttam"
Akkor olvass vissza, a kext hsz-em peldaul technikai magyarazat es cafolat."Azt hogy a játékfejlesztők, különböző üzleti döntések miatt nem valósítják meg, nem jelenti azt, hogy nem lehet."
A fejlesztok technikai limitaciokra hivatkoznak ES az Apple hozzaallasara.
Ott van kiemelve, feketen feheren, idezve."ez inkább rád igaz."
A technikai dokumentacio, az usernek meglevo valos limitaciok es a fejlesztok engem igazolnak.
Ti ignoraltok mindent tenyt es ferditetek, lasd a fejlesztok idezetei, amikor ott van emlitve az OS limitacio, te meg uzleti dontesrol haluzol. Teljes valosagtagadas megy. -
hapakj
őstag
válasz
Busterftw
üzenetére
Nem lett bebizonyitva
- de belett, hiszen hivatalos dokumentáció kimondja, hogy lehetséges. Felesleges futnod a köröket, hogy már pedig nem.Mar hoztam peldakat, technikai peldakat es fejlesztoktol idezeteket.
- semmi érdemleges technikai magyarázatot nem láttam. Azt hogy a játékfejlesztők, különböző üzleti döntések miatt nem valósítják meg, nem jelenti azt, hogy nem lehet.Itt csak te futod a görcsös köröket, hogy igazold a tévedésed, miszerint a macOS egy nem szabad operációs rendszer, ami természetesen nem igaz.
MIkozben a lenyeghez ervek nulla, cafolat nulla, alatamasztas nulla.
- ez inkább rád igaz. -
Busterftw
nagyúr
Nem lett bebizonyitva, mar kifejtettem miert nem valid itt a kext, tobb pontban.
Mar hoztam peldakat, technikai peldakat es fejlesztoktol idezeteket. Csak ertelmezni kellene, nem ismetelgetni ugyanazt 4 naponta es futni a koroket.
Hoztam jatekokat, anti-cheateket amik a technikai limitaciok miatt nem elerhetoek MacOS-re."egyébként nem."
Egyebkent de, mert 4 naponta megjelenik valami wall of texttel es filozik valami teljesen mason, egyre nyakatekertebb felremagyarazassal, ignoralva a tenyeket, a technikai peldakat amiket o kert es kapott.
MIkozben a lenyeghez ervek nulla, cafolat nulla, alatamasztas nulla. -
Busterftw
nagyúr
válasz
cami][us
üzenetére
Szerintem olvass elobb vissza
Bizonyos szintu anti-cheat viszont nincs, ami Windowson van.Nekem aztan teljesen pozitiv, ha a zartabb kernel/SIP miatt biztonsagosabb az OS.
Ettol meg gaminget nezve, es pont ezert (lasd a technikai dokumentaciokat es fentebb a fejlesztok idezeteit) az OS restriktivebb es limitaltabb, mint a Windows. -
hapakj
őstag
válasz
Hieronymus
üzenetére
egyébként nem.
-
-
Busterftw
nagyúr
En erre nem adtam valaszt, csupan irtam, hogy irrelevans, mert az OS technikali limitacioja ettol meg ott van, teljesen mindegy, hogy van ilyen cheat vagy sincs.
Nyilvan nincsen ilyen publikus lista..."akkor a cheaterek hogyan tudnak?"
Na hogy? Valamit tegyel mar hozza a vitahoz."Azaz ha a rendszer limitálja a kernel szintű anti-cheatet, akkor a kernel szintű cheatet miért nem limitálja?"
Kerdezd az Applet. A vita szempontjabol lenyegtelen."még nem cáfolod őket".
Lol, egy nagy nulla bizonyitast vagy cafolatot lattunk eddig toled. En hoztam alatamasztasokat, erveket es peldakat, amiket te kertel, aztan kiderult hogy el sem olvastad oket, csak futod a korbemagyarazgatasokkal a koroket. -
ben2
tag
válasz
Hieronymus
üzenetére
Ezt miért pont tőlem kérdezed?
-
-
ben2
tag
válasz
Busterftw
üzenetére
Tehát nincs olyan kernel szintű cheat MacOS-en, ami ellen csak kernel szintű anti-cheattel lehetne védekezni.
Eddig oké.
Az is érthető, hogy az anti-cheateket még nem létező, potenciális cheatek ellen (is) fejlesztik.
Ez esetben ha az anti-cheat fejlesztők nem férnek hozzá a kernelhez, akkor a cheaterek hogyan tudnak?
Azaz ha a rendszer limitálja a kernel szintű anti-cheatet, akkor a kernel szintű cheatet miért nem limitálja?(Amúgy attól, hogy minősítgeted a mások érveit még nem cáfolod őket, csak magadat alázod.)
-
hapakj
őstag
válasz
Kisgépkezelő
üzenetére
Mit nem értesz?
Így lesz nem restriktív. Bárki szabadon ki-be járkálhat a gépeden, akár kernel szinten
-
Busterftw
nagyúr
Irrelevans. A Valorant sem ugy indult kernelszintu anti-cheattel, hogy mar meg levo cheateket akadalyozzon meg, ez tobbek kozott heurisztikus anti-cheat is.
Egyre izzadsagszagubbak a ketsegbeesett kerdesek. Ettol a technikai limitacio nem szunik meg, azt ugye vagod.
Itt egy bizonyos, kernelszintu vedelemrol van szo, ami MacOS technikai limitacio miatt nem valosulhat meg, ezert nincs ra jatek.
-
Busterftw
nagyúr
Olyan kernelszintu anti-cheatrol, ami azokhoz a jatekokhoz szuksegesek.
A Vanguard peldaul allando, boot szintu megfigyelessel mukodik, ezt a SIP egyszeruen nem enged.
Mar a kext-ekhez kulon Apple engedely es jovahagyas kell, ami az anti-cheat kernel szintu mivolta miatt nem lenne engedelyezett amugy sem, legyen barmilyen szint."A technikai korlátozásokról szóló idézeteid mind arról beszélnek"
Az idezetek pontosan arrol beszelnek, hogy az OS technikai limitacio miatt es az Apple hozzaallasa miatt nem lehetseges. Ott van feketen feheren, kiemelve.
Erre kertel peldat, kaptal tobbet is, most meg hebegsz-habogsz. -
ben2
tag
válasz
Busterftw
üzenetére
Milyen szintű anti-cheatről beszélünk konkrétan?
Mi az a cheat módszer, amit MacOS-en nem lehetséges kiküszöbölni?
Ezek szerint léteznek MacOS-re kernel szintű cheatek, amiket nem limitál az OS?A technikai korlátozásokról szóló idézeteid mind arról beszélnek, hogy a fejlesztők által windows-ra írt anti-cheateket nem tudják átültetni nem pedig arról, hogy MacOS-en eleve lehetetlenség bizonyos csalási módszereket megakadályozni, ha egyébként a kiadók oldaláról lenne rá igény.
-
Busterftw
nagyúr
Azert nincsenek ra jatekok, mert ilyen szintu anti-cheatet a MacOS korlatozasai es limitacio miatt nem lehet MacOSra hozni.
Az Apple korlatozo hozzaallasarol nem is beszelve.
Olvasd el a technikai korlatozasokrol szolo idezeteket es peldakat a fejlesztoktol, amiket te kertel.
Itt egyedul te futod a koroket."Ha pedig azok sem tudnak"
Hasrautesszeru whataboutism. Teljesen irrelevans a vita szempontjabol.
Az OS limitacioi, restrikciok miatt nincs XY jatek a platformra. -
ben2
tag
válasz
Busterftw
üzenetére
Tehát azért nincs macos-re anti-cheat, mert az azt igénylő játékokat nem adják ki macos-re, mivel nincs rá anti-cheat.
Szép körkörös érvelés, gratulálok.
Arra viszont továbbra sem érkezett válasz, hogy ha a macos nem engedélyezi a kernelben turkálást a fejlesztőknek, akkor hogyan turkálnak benne a cheaterek?
Ha pedig azok sem tudnak, akkor miért is van szükség kernel szintű védelemre? -
Busterftw
nagyúr
Ezt honnan tudod? Nincs ilyen szintu vedelem MacOS-on, egyik jatekban sem, mert azok a jatekok a technikai limitaciok miatt nem elerhetoek.
Nincs olyan sok ilyen kernelszintu vedelmet igenylo jatek, ezek egyike sincs MacOS-re, lasd a fejlesztoktol az okokat.Ennyi a tortenet, a tobbi bullshit.
-
Busterftw
nagyúr
Nincs megoldva, hiszen nincsenek azok a jatekok amik Windowson, az Apple es az OS limitacio miatt.
Ott vannak a fejlesztoi nyilatkozatok."Semmi nem akadályoz, hogy kext-eket tölts be"
Hazugsag. Olvasd el fentieket, nagyon sok minden mas, koztuk az Apple is korlatoz, hogy ezeket hasznald. Attol, hogy "betoltod a kextet" nem fog olyan elerest es funkciokat kapni az anti-cheat, ami a mukodeshez szukseges.
De ezt is mar leirtam, pontrol pontra, hogy miert marhasag a kext-es linked. -
ben2
tag
-
Busterftw
nagyúr
Ez nem Windows megoldas. Kernelszintu anti cheatrol van szo, teljesen irrelevans, hogy melyik OS-rol van szo.
Epp errol van szo, hogy MacOS-on is meglehetne oldani, ha nem lennenek a jelenlegi technikai limitaciok, amik a Windowsnal nincsenek meg.
A Windowsnal is csinalhatta volna azt a Microsoft, hogy technikailag restriktivebbe teszi az OS-t.Fel kellene fogni a kulonbseget, teljesen masrol beszelsz.
Az Apple miatt es az OS limitacio miatt nincs adott jatek MacOS-re, senki nincs elveszve.
Csak futod a koroket. -
-
ben2
tag
válasz
Busterftw
üzenetére
Technikai limitációk miatt nem lehetséges a meglévő windows megoldásokat átültetni.
Ez nem jelenti azt, hogy egyébként a funkciót, azaz a csalások megakadályozását ne lehetne megoldani.
Fel kellene fogni a különbséget a feladat és egy adott technikai megvalósítás között.
Ami egyébként általános probléma a windows-on szocializáltakkal, hogy ha egy konkrét szoftver nincs meg egy másik OS-re, akkor teljesen elvesznek, hogy magát a feladatot nem tudják megoldani.
Nincs Windows Commander, jaj nem lehet file-okat kezelni. Hogy egyébként van Forklift (meg n+1 hasonló szoftver), addig nem jut el. -
Busterftw
nagyúr
Linkeltem fentebb többet is, kiemelve, hogy az Apple és a kernel/sip miatti technikai limitációk miatt nem lehetséges.
Ezt mondták, ott van feketén fehéren.
Technikailag nem lehetséges, az OS limitációi és az Apple miatt.Most akkor ki értelmezi itt a dolgokat úgy ahogy neked tetszik?

-
ben2
tag
válasz
Busterftw
üzenetére
Még egyszer akkor utoljára: a fejlesztők nem azt mondták, hogy az anti-cheat technikailag nem megoldható MacOS-en, hanem hogy a meglévő windows megoldásokat nem tudják átültetni, egyedi megoldásokat pedig számukra üzletileg nem éri meg fejleszteni hozzá.
Nem technikailag, üzletileg. -
Busterftw
nagyúr
"Milyen hatalmas különbségek vannak a kernel szintű hozzáférések között?"
Leirtam mar fentebb. Akkora kulonbsegek, hogy az egyik platformra johetnek ezek a jatekok, a masik platformra a technnikai kernel/SIP miatti limitaciok miatt pedig nem.
"Azt, hogy macOS-sen nem lehet kernelmodult betölteni, ami egyértelműen meg lett cáfolva?"
Ugy nem lehet a kernelhez hozzaferni, meg a tobbi dologhoz, ahogyan az az anti-cheathez kell. Windowson nincs ilyen limitacio, MacOS-on van.
Lasd a fejlesztok kommentjeit es a fenti alatamasztasokat. -
hapakj
őstag
válasz
Busterftw
üzenetére
Kernel szintű hozzáférések között hatalmas különbségek vannak.
- Milyen hatalmas különbségek vannak a kernel szintű hozzáférések között?Világosan leírtam a technikailag limitációkat.
- Azt, hogy macOS-sen nem lehet kernelmodult betölteni, ami egyértelműen meg lett cáfolva? -
-
-
-
Busterftw
nagyúr
Pont azért nincs, mert nem ugyanaz lenne a végeredmény, ami egy online játéknál elég macerás.
Ezt mondják a fejlesztők is. Akkor szimplán lenne a platformra játék, de nincs, mert az Appleeés az OS korlátoz.ben2
Nem lett cáfolva semmi, csak értelmezni kellene végre először az elhangzottakat. -
joey04
titán
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mesterséges intelligencia topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- Elon Musk billiomos lesz, ha kitör a gépek forradalma
- World of Tanks - MMO
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A50 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 4 x 100.000 ft RÉSZLETRE .OPCIONÁLIS. G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 96GB (2x48GB) DDR5 6000MHz
- Workstation bazár - Lenovo, HP, Dell - számla, 6 hó garancia
- Lenovo ThinkPad T14S Gen1 Ryzen5 4650U / 8GB DDR
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Miben csökken a macos funkcionalitása ebben az esetben. Semmiben. Másrészt pont ezek az aggályok a kernel szintű anti cheattel kapcsolatban, hogy csökkenti a biztonságot. nahát.
), mivel a Windowsnak a 2010-es évekig eleve nem volt érdemi konkurenciája.
Mert ugye azt már beláttuk, hogy kext-eket ma is ugyanúgy be lehet tölteni.