- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
robi1979
aktív tag
Akkor térjünk vissza az eredeti kérdésemhez:
Sziasztok!
Közel 1 éves Xiaomi Mi A1-em helyett keresek új telefont. Ez ugyanis kb 4 hónappal ezelőtt egy sátorozás alatt beázott, működni még működik, bár az usb port csak töltésként funkcionál illetve 4 hónap alatt sem tudtam a kijelzőt kiszárítani. De le a kalappal ahhoz képest hogy szinte egész este vízben volt, csoda hogy még működik.
Helyette keresek egy víz, por és ütésálló telefont IP68 tanusítvánnyal.
A lényeg:
- jó hardver
- jó kamera
- kb 12 mm széles
- max. 250g
- wireless QI töltés (hogy ne keljen a töltőcsatlakozóról a gumiborítást lehámozni)
- NFC
- kb 5000mAh-s akku
- megbízhatóság
- vámmentes shippingAz eddigi kiszemeltek: Ulefone Armor 5 és a Vernee V2 pro (itt nincs QI töltés és kérdés hogy az USB csatlakozó gumi borítása meddig bírja mer ugye ha az megadja magát, pont a vízálló funcionalitása vész el).
AGM, Blackview és társait még nem néztem, azok mind bumfordinak és nehéznek tűnnek. Kinek mi a véleménye? Melyik az ajánlott IP68-as rugged készülék manapság?
-
-
-
-
hari73f
aktív tag
Van az az ember .. akinek nem való a telefon
Szervizesként is elég sok hülyegyerekkel találkoztam , akik
minimális gondot nem fordítottak a telefonokra, ütötték, rúgták, merítették..
" azt 'mér döglött be? "Meglep, mert egy Vernee Thor E-t azért vettek meg tőlem a nyáron,
mert a THOR már nagyon bevált neki. -
bertokl
tag
Eszem ágában nincs belelendülni, engem egyáltalán nem érdekel, hogy mekkora egy telefon felbontása.
Talán, ha jobban megnézed a szmájlit a végén, rájössz, hogy svgyula elsütött egy poént, majd én is megpróbálkoztam eggyel.Ha nem jött be, sajnálom, de nem érdemes úgy ráfeszülni!
-
Somatom
veterán
A dual standby -nál nem csak a másik kártyára érkező hívás lehet a probléma, hanem a net is. Velem már fordult elő olyan, hogy az adott hívás kapcsán meg kellett volna néznem valamit a neten. Mivel a másik a netes kártya, ezért ez az esetek túlnyomó részében bukta. Nálam eddig talán háromszor fordult elő ilyen, de el tudok képzelni olyan felhasználói módot (pl. hotspot -tal laptopra osztás), amiben ez sokkal gyakrabban fordul elő.
-
-
viktorhu
veterán
A 4000 helyett 3700-at hogyan állapítod meg? 10% alatti eltérés nem kimutatható megbízhatóan. Sokan meg alapvető ismeretek nélkül esnek neki a mérésnek, pont az oukitelnél gyorstöltővel végzett mérések jelentek meg tesztekben, pedig 12 voltnál hamis eredményt ad a mérés.
-
atee_13
őstag
Én is a ragasztót mondtam nekik. Mire az volt a válasz, h 4000 ért bevizsgálják. (8000 volt a csere). Tudsz esetleg olyan szervizét ahol adnak a ragasztóról független szakvéleményt, mert elvileg 1 év garanciát vállaltak.
Lehetséges ilyenkor valamilyen módon bebizonyítani, hogy ők cseszték el?
-
Wolfskin
őstag
azért az "ajándék" túlzás.. . 2 év hűségemet adtam érte cserébe. ez volt a 0Ft-os telefon, amit lehetett választani az évfordulóra. és mit hoz a sors, átmenetileg be is üzemeltem volna, (céges flotta, magán flotta is pannonos) mire kiderül, hogy kedves cég munkatársai vették a fáradságot, időt, pénzt nem kímélve ügyködtek rajta egy sort, ha már gyárilag benne van a 2 sim, ők letiltsák, lematricázzák, eldugaszolják, ragasztóval is bekenjék, mert ők a pannon gsm. szerintem óriási királyság, minden tiszteletem, hűségem és fogyasztói lojalitásom az ilyen cégeké
hát csoda, hogy egyből beidegesedtem??? tisztára idegállapotba kerültem.a másik kérdés furmányosabb: ebben már annyira modernek az ikonok, hogy négyzettel és háromszöggel tulajdonképpen minden funkciót ki tudtak fejezni, legyen az térerő, töltöttség, wifi, akármi. régen grafikus elemekkel, ne adj isten 3D effektel, színekkel megtoldva tették lehetővé az akkor élt ostoba embernek ezen dolgok differenciálást, a mai kor emberének erre semmi szüksége, mert ő TUDJA, hogy mi micsoda. a következő modelleken még ezt is elhagyják szerintem, addigra a korszerű ember már ÉREZNI fogja, mi a stájsz a telójával. (hosszú távon meg ő maga lesz a telefon).
szóval ezeket szerettem volna visszacsinálni, de rájöttem, hogy felesleges szembe úszni az árral, ki kell ülni a partra. hosszú távon megoldást egy nyomógombos "butatelefon" jelenthet, sajnos ebből amióta nincs symbian s60, tényleg ostobán buta telefonokat kreáltak.ezt az egyet tisztelem az iphoneban, ha most kiolvasztanák az iphone 1-el befagyott Yetit és kezébe nyomnák a legújabb 7-est (?), szinte szemrebbenés nélkül tudná használni, míg az androidot szinte frissítésenként újra kell tanulni. mindig eszembe jut róla a vak gyerek, akinek a szülei hetente átrendezik a szobáját, mondván, neki is kell a változatosság
de hát telefont nem is munkaeszköznek szánják - az maga az ember -, hanem a maradék figyelmének, idejének, gondolatainak becsatornázásáraahhoz meg az a jó, ha minél többet nyomkodja, bíbelődik vele, mint tamagocsi és a gazdi, a két elválaszthatatlan szimbióta.
-
Somatom
veterán
Először screen mirroringot szeretnék HDMI -n. Ha nem jön össze, akkor jöhet a zetor.
-
-
törölt tag
Lemaradtál? Nem az én telómról volt szó. #131494-495 -ből indult a szál. Az én telóm ahhoz képest, hogy noname, meglepően jól bánik a RAM -mal. Egyáltalán nem használok semmilyen hókuszpókuszt, és mindíg van szabad RAM -om. Két éve fut rajta ez a ROM. Nem volt újrarakás, meg FR, meg egyéb gyorsító "csodatrükk". Teszi a dolgát, nem szokott belassulni, és a böngészőt is sokáig megtartja, akár több nyitott lappal is.
-
törölt tag
Ez nem passzol. Itt most az OS alap RAM igényéről volt szó. Az OS nem tárolhat előre a RAM -ban olyan felhasználói folyamatot, amiről nem is tudja, hogy indítani szeretném. Annyit tehet, hogy takarékosan bánik a RAM -mal azért, hogy bármit indítok, azonnal legyen hozzá elegendő szabad RAM.
-
-
WOT-H-A-C
veterán
Nem tudhatjuk mekkora a tőke, amit forgatnak. Simán lehet, hogy ez a webshop csak másodlagos. Illetve a másik a xiaomi(már ha közvetlen a gyártóval kooperálnak). Kitudja mik náluk a prioritás, de nem hiszem, hogy egy kicsi európai webshop igényeinek kielégítése a legfontosabb.
Ettől független hibátlan amit leírsz, én is így gondolkodom, de nem látunk a kulisszák mögé.
-
-
törölt tag
-
Zeki
nagyúr
Eztetet úgy mondanám, hogy a dslr tulajok gebedjenek meg az irigységtől, mikor meglátják hogy mit tud fotózni a HÚSZEZRES telóm!
Ja, és a navi tudjon olyat, hogy ha bejön a faluba az autós, és megkérdi tőlem, hogy a Nagy Péter itt lakik-e (mert amúgy fingom sincs nekem se meg neki se), akkor bemondom a telóba én is, az meg nem csak hogy azt mondja meg hogy igen, de mutassa is meg!
-
viktorhu
veterán
De elég rendesen javítják a szoftverüket, nem? Szóval nem hagyják úgy a problémákat. Mondjuk érdekes, hogy egy olyan olcsó telefonban, mint a doogee x5 max pro, mennyire tökéletes az ujjlenyomat-olvasó, miközben jóval drágább típusoknál probléma a dolog. De azért a Vernee mellett szól a tiszta droid, a támogatás, meg a mars esetében még a formaterv is sikerült szerintem.
-
atee_13
őstag
Egy korábbi gondom jött elő a play nem frissít. Elindul a letöltés de megszakad mindig. Korábban egy port nyitás a roteren megoldotta, de annyi minden használja, h nem akarom megint azt nyitni, arra gondoltam, hogy egy ip és mac cím változással hátha engedné ismét a frissítés/letöltést és az kevesebb macera lenne, de ha van ötlet, hogy port nyitás helyett mivel próbálkozzak, hogy engedje a playt szívesen meghallgatom
-
Upo
addikt
Igen, én is néztem már, csodálkoztam hogy bevállaltak egy 6580-as telót. 673x-el már ajánlható belépő lenne.
Sőt most nézem, létezik HT16 pro, és szerencsére nem azért pro mert nagyobb, úgy tűnik ugyanabban a házban van mint a sima, és 6737, 2/16-os. 85-90$-ért árulják, a sima HT16 árakat nézve szerintem az eustocknál is valahol 25-30e között lenne árban. Mondjuk 20 alatt ennél jobbak nem nagyon vannak. -
tibcsi0407
félisten
Amiket felsoroltál, az mind szép és jó, de egy sem a Xiaomi saját terméke. Csupán Mi gadget-ként jelenik meg hetente valamelyik startup saját kütyüje. Heti egy gadget van, ha jól tudom.
Ettől nem lehet világhírnévre szert tenni.
Egyébként meg nem is baj, hogy nem lépnek még ki a piacra, mert amíg egy épkézláb kamerát nem raknak le az asztalra, addig semmit nem ér a sok hiperszuper flagship. Az élvonalbeli gyártók eltapossák.
Érdekes, hogy mindent le lehet copyzni Kínában, de a Samsung algoritmusait még senkinek sem sikerült. -
KN
újonc
Bocsánat! Sajnos nem tudom törölni a hozzászólásomat. Utánaérdeklődtem, mi az a reflink.
Annyira kiművelődtem: Megláttam, hogy 3 hozzászolással előttem CineDOG1 Android dual SIM okostelefonok 129561-es hozzászólásában is van reflink, "spm=" akármi. Hogy van ez? Aliexpresszest lehet, mást nem? -
aytukabozs
addikt
Épp csak annyi időm volt rá eddig, mig az unboxingot megcsináltam, szóval túl mély benyomást eddig nem tett rám.
Hétvégén dobom mély(ebb) vízbe, de amúgy sztem az elvárható minimumot hozni fogja.De hamár itt vagyok;
ha valaki beleütközik véletlen K10E70-hez való gyári romba, meg root recovery ilyesmi az feltétlen szóljon.XDA-t, 4PDA-t, kínai lenovos forumot már feltúrtam, de semmi..
Egy mentést jó lenne róla csinálni, de ugye ez is qualcommos szoval szűkebbek a lehetőségeim. -
smithsys
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H5 Flow RGB 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest