- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ctibor
senior tag
Sziasztok,
esetleg van valaki a fórumozók között, akinek van/volt Lenovo Pro nélküli, "sima" Vibe Z2?
Ha igen, röviden leírná a tapasztalatait? (itt, vagy akár privátban)A Z2 Pro-nak van külön forum topikja, és elég sok helyen árulják, de a kisebb (5.5-ös), szintén dual-sim Z2-ről nemigen lehet olvasni...
-
han_lev
senior tag
Én azt hiszem megvárom a vibe P1 prot. Biztos lesz agy egy év, amig elérhető árú lesz, de addig a P780 asom kibirja.
A P70 szerintem mindennt tud LTE, 4G a legtöbb frekvencián.
Legalább is a fóruma ezt mondja... -
maggi1886076
addikt
válasz
paulkaresz #100096 üzenetére
Nem akarok ilyet. Csak sokan nem tudják,hogy nem használható itthon 4g-n.
Én Vibe z2 prot akarok.
-
paulkaresz
aktív tag
válasz
maggi1886076 #100095 üzenetére
Nem tudja az összes hazai frekvenciát.Azt hiszem a helyedben megnézném a Lenovo P70-et.Beg belinkelt egy szlovák webshopot ahonnan 73-ért megkapod szállítással együtt 2 év garanciával.Az tudja az összes 4G frekit,ráadásul mindezt 4000-es akkuval és aktív fórummal,supporttal.
-
maggi1886076
addikt
válasz
paulkaresz #100092 üzenetére
Az tudja itthon a 4g-t?
-
itaroli
tag
Akkor ebből Vibe X2 lesz a szoftver miatt.
Pandawill vagy Minideal?
-
KurtCobain
őstag
-
válasz
wwenigma #100085 üzenetére
Nem feltétlen alap, és egy single-sim telefon esetében nem hiszem ,hogy valaki kivágja a saját kártyát, csakhogy legyen kint mobilnete..
Életszerű szituban nem hiszem
alapnak alap.. annak akinek két SIM kártyája van ,de én azt gondolom, akinek nem vesz kintre kártyát, annak nem alap a mobilnet.
De nekem sem volt alap, és ha mondjuk 1 hétre megyek nyaralni valahova, azért nem veszek másik SIM-kártyát, ezért is teszteltem kikapcsolt mobilnettel
Szlovákiában nem kapcsoltam be a mobilnetet
-
medica
senior tag
oneplus magyarisztánban is: [link]
-
-
-
-
itaroli
tag
Hali!
Súlyos döntésképtelenség helyzete áll fennt!
Ez:Lenovo Vibe X2
Vagy Ez: Meizu M1 NoteItt-ott egyik jobb mint a másik, de mind a kettő jó, és nem tudok dönteni!
Van aki látta már őket?
Minőségre, tartósságra melyik lehet a jobb?
Bármit meghallgatok, csak segítsetek dönteni!Üdv.: Roli
-
-
válasz
wwenigma #100073 üzenetére
Hát nálam így sikerült
Mindkét állapotban mentem vele, a pontossága vitathatatlan.
Azért teszteltem kikapcsolt mobilnettel, mivel anno az MTK chipes telefonok használtak EPO fájlt, és nem tudtam még, hogy ez támaszkodik-e erre.
Teljesen szűz GPS-szel akartam tesztelni, és így próbáltam ki. Ennyi.
Szerintem a GPS pontosságából nem vett el se az egyik se a másik megoldás
@wwenigma: sehol nem írtam ilyet, hogy bekapcsolt mobilnettel kuka lenne a GPS... De persze ki lehet fordítani a mondandómat.. Javítottam, csak hogy ne legyen kötekedés alapja....
Ne írjunk akkor fals dolgokat.. Nem kuka a GPS, de ezek alapján már itt is azt fogják kérdezgetni szar-e a GPS.......
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Graphics #100072 üzenetére
Alap a bekapcsolt mobilnet, mar elnezest...
mod: volt ra próba, egyes keszulekeken kicsit segitett amik nagyon másztak. Köszi hogy linkeled a keszulek topikjat, de amit leirtal az alapjan bekapcsolt mobilnettel kuka a GPS.
Csak egy apro kicsi modositas a cikken es maris szebben fog kinezni.
-
válasz
wwenigma #100071 üzenetére
Értelek, nem tudom van-e értelme bekapcsolt mobilnettel nézni trackinget, ha enélkül tökéletesen pontos.
Pontosabb már nem lehetne
Nem igazán értem miért lenne pontosabb kikapcsolt mobilnettel, nekem ez nem logikus
A lényeg, az új MTK SoC-ok GPS terén tökéletesen versenyképesek.
Többi infóért a telefon topicja: [link]
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Graphics #100070 üzenetére
Ez azt jelenti az en olvasatomban hogy bekapcsolt mobilnettel kevesbe volt jo. Szvsz ezen szerkessz kicsit mert ez igy felreertheto, illetve jo lenne egy bekapcsolt mobilnetes - normal hasznalatos - tracking. Ugyanakkor egyes tesztek alapjan a regebbieken epphogy segitett kicsit ha only GPS volt hasznalatban rasegites nelkul.
Viktor0610: szo sincs róla. Csupan erdekelne mi a helyzet - trükközés nélkül.
-
-
-
Akit érdekelt a Lenovo P70-A: részletes teszt itt: www.lenovomobil.blogspot.hu
-
-
junkpod
veterán
válasz
han_lev #100049 üzenetére
Dehogy vagy bunkó, mindenki úgy éli az életét ahogy neki tetszik és nincs két egyforma ember. Amit írtam az az én szokásom, lehet másé is hasonló de nem minősítés.
Amúgy az atiranyitas esetén bejon a másik sim hívás is csak fizetős lehet...
(magánvélemény a kobon: életem párja meg soha nem mondott olyat telefonban ami ne bírt volna meg ki akar egy napot is... -
WOT-H-A-C
veterán
válasz
Sándor -P20- #100063 üzenetére
Ilyet nem fogsz találni cwm-ben! Ezek a teszt dolgok a lenovknál factory menüben szoktak lenni, de nem vagyok benne biztos , hogy a kalibrációt elvégzi! Lehet, hogy egy újra flasheléssel megoldódna a probléma.
-
Sándor -P20-
senior tag
válasz
cappa72 #100060 üzenetére
A leírás szerint a gyári boot progiból érem el a factory módot. cwm-be is ugyanúgy lépek be.
Az tiszta, hogy a CWM-nek más a célja, egy halom plussz lehetőséggel bír.(azért lett írva...)
Viszont gyári progiban a leírás szerint kellene lennie egy "item test" menűpontnak, ahonnan elérhető a " G-Sensor Calibration". [link] Szal ezt nem találom a CWM-ben. (Vagy lehet hogy nagyon rossz helyen keresem?)
Illetve egyetlen appal sem tudtam bekalibrálni a G sensort. Egy-egy progi, amit lehet kalibrálni tökéletesen működik, pl a vízmértékek. A gamek is tökéletesek amiket lehet kalibrálni. De mit csinálja azokkal a progikal, amiknél nincs kalibráció?Pl fotó alkalmazások, amik kiolvassák a G szenzor adatait, és az szerint tájolják a képet?
Illetve a képernyő tájolása. Sajnos az A660-ban nincs (vagy csak nem találtam) a képernyő beállításoknál G szenzor kalibrációt... -
válasz
zolipapa66 #100052 üzenetére
Szerintem ebben semmi újdonság sincs... Egyszerűen eljutottak a gyártók (még a kínaiak is), hogy egyszerűen nem kunszt összerakni egy tisztességes telefont. Ráadásul ahogy a cikkben írják is, ezek a kütyők gyakorlatilag a felhasználók 80%-nak kielégítik az igényeit...
Magamból kiindulva: ugye most cserélem az Amoi N828-mat egy Kingzone N3 Plus-ra. Gyakorlatilag nagyon körül kellett néznem, hogy mit vegyek, mert a mostani telefonok többsége (számomra!!!) nem adott volna semmi pluszt. Játszani nem játszok, max. Angry Birds-öt, inkább az alapfunkciók, levelezés, zene, böngészés + yt, néha kis navigáció. Ennyi. (Igazából be kell vallanom, hogy nem tudnám konkrétan megindokolni, miért is kellett (?) cserélni. Meguntam? A fene tudja.)
Így aztán megnézegettem mi újság, az árhatárt is belőttem: 50e huf. Plusz az volt a kikötés magam felé, hogy "tudjon többet"... Így esett a választás az N3 Plus-ra.
4,5" -> 5"
qHD -> HD (ready. 720p)
b-g-n wifi - > b-g-n-ac
1GB ram -> 2GB ram
stb.Egyedül a SOC volt az, ahol nem láttam szükségesnek, hogy 8 mag legyen, viszont akkor már legyen 64bites...
-
Faby
senior tag
válasz
zarew #100053 üzenetére
De, dual sim, dual stand by.
Itt van a kezemben, náluk vettem, benne egy voda és telenor kártya, átirányítás ha nem ellrhető opció bekaopcsolva mindkét kártyára a másik számra.Fotót nem tudom, nem teszteltem, nekem marginális kérdés, de süt a nap odakint, mindjárt lövök egy fenyőfásat én is.
Szerk: annyira nem süt, de itt vannak a képek:
https://app.box.com/s/viushmfyrv1elyg8hlp7tri4x75dix56
Gps gyorsan talált jelet, stabilan tartotta (nem teszt, csak egy Budapest - Debrecen távon néha - néha rápillantottam).
Épületben (téglafal, fa födém, cserép tető) csinált olyat, hogy a Google térképen szépen körbejárt a pozíciót jelző kék pötty kb 100m körben. Itt lehet, hogy nem volt gps vétel, csak 3g és wifi alapján pozícionált, nem néztem.
-
válasz
Sándor -P20- #100058 üzenetére
Holnap lesz egy nálam egy napra, megnézem majd.
De a cwm és a factory mode között nincs összefüggés. -
törölt tag
-
Sándor -P20-
senior tag
Hi All!
Van egy Lenovo A660-am, és lenne némi problémám a telóval. (oda is írtam, de ez a topic jobban pörög, és némileg ide is belefér...
)
Van valakinek 5lete, hogyan tudnám kalibrálni a G sensort a telóban?
Mivel CWM van a telón nem érem el a Factory Mode-ot, tehát ez a kalibrációm mód kilőve.[link]
A jelenség ami miatt kellene:
Pl a fényképezésnél össze-vissza tájolja be a képeket...
Auto képernyő forgatás használhatatlan. Pl csak teljesen élére állított képernyőnél találja el a helyes pozíciót. Navinál kicsit ciki....Előre is köszi a tippeket.
-
válasz
zarew #100055 üzenetére
Nem eladó
,ez marad, ha nagyobb kell a P90-re kell várnod, viszont az Inteles.
Az írásom nem tudom kikerül-e, mert a Mobilarena.hu-nál is épp most jár teszten a készülék.
@bodrik11: Ejha, ez nagyon jó kis írás , már ránézésre is
Könyvjelzőzöm az oldalt, Érdekes, hogy a kamerára szinte szó szerint ugyanazt írták , hogy nem top quality, de jó
És én is pont lőttem egy fenyős fotót.
-
zarew
senior tag
Na igen, de 99 ft-al drágább mint az e - nél! Nem szórom én a pénzt!
De köszi,körülnézek!
Ez a p70 egy-fél collal nagyobb lenne nem is gondolkodnék! De muszáj,hogy nagyobb legyen mint a szomszédé!
Van már valahol teszt p70? Főleg a gps-foto érdekelne.Ez most akkor nem dual? Mert hülye azért nem vagyok?
-
zolipapa66
tag
-
ctibor
senior tag
Az Etotalk oldalán az olcsóbbak közül egy telefonról tudom megerősíteni, hogy tényleg dual aktív: Huawei P6S. A nejemnek ez van, tehát közvetlen tapasztalat. 210 USD (mi meg jóval drágábban vettük....)
-
han_lev
senior tag
válasz
junkpod #100044 üzenetére
Jó igen, én is így csinálom. De csak mert standby dualsimes a telóm. ha aktív lenne (amihez antenna kellene hogy legyen benne, ami miatt drágább lenne) akkor lehet hogy alkalmanként mégis csak letenném akivel beszélek.
No és mivel ugye a lényeg sokszor az ingyenes beszéd, és ezzel együtt jár az is, ugye, hogy sokszor csak úgy csevegünk, és amikor bejön egy fontos hívás, akkor letesszük. Én sokszor tettem már így, vessetek meg érte. De ugye ha nem aktí a másik szim, akkor onnan nem jöhet be beszéd közben egy fontos hívás.
Tudom, bunkó vagyok, hogy vannak fontos és kevésbé fontos hívásaim, de valahogy úgy érzem, hogy ez az aktí-stanby vita csak azért van,mert a telók nagyrésze nem aktív. Így kénytelenek vagyunk a használtahoz elméleteket gyártani (mondom én is így vagyok vele). Viszont ha ugyanabból a telefonból ugyanannyiért lehetne választani, hogy aktív dualsimest veszel vagy nem, akkor majdnem biztos, hgoy mindenki aktívot venne.Hangsúlyozom, ugyanolyan feltételek mellett.
De mivel annyira szűk az a réteg, akiknek szinte létkérdés az aktív dual sim (többek között nekem sem, valahogy csak kibirom azt a kis ajtócsapkodást
), ellenben annyival drágább a gyártása, hogy a gyártók elgondolkodtak a várható tiszta profiton a gyártási bekerülési költségek tükrében, így arról a szűk rétegről, akik nem tudnak kompromisszumot kötni, lemondtak ( legalább is azoknak a készülékekenek a javára, amelyikben van aktív dual sim) ezekről a vásárlókról. Akik meg mégis gyártanak ilyet, azok meg is kérik az árát.
És igen, tudom, hogy már kitárgyaltuk, de én még nem írtam erről, bocsánat..
Senkit meg nem sértve, és semminek a pártján nem állva, pusztán leírtam amit gondolok.
-
zarew
senior tag
Az edigitalon kívűl tudtok másik hazai shopot ahol 10 hóra 0 thm el adnak dualsimes telót?
-
Mercutio_
félisten
-
BaginZe
tag
Hihetetlen, hogy ha az ember veszi a bátorságot hozzászólni a fórumhoz, akkor néhány percen belül jön egy aktuális megmondóember, hogy kioktassa.
-
aytukabozs
addikt
válasz
nyisziati #100041 üzenetére
Állandó problem ez a webshopoknál, jön valami új, copy-paste módszerrel betolják a speckókat és vagy jól sikerül vagy nem.
Alap hogy ha találsz valamit ami tetszik akkor több forrásból lecsekkolod valós-e.(#100040) imis
Ezek szerintem annyira újak hogy még mostanság érkeznek az első darabok az országba... -
nyisziati
veterán
válasz
BaginZe #100025 üzenetére
@atyukabozs, baginze: na így bízzon az ember egy mobilos oldal keresőjében...
.
Röhej, hogy nem képesek korrekt információt nyújtani. Ha ilyen telefon kellett volna és ez alapján választottam volna, akkor utólag vajon lehetne a dezinformáció miatt reklamálni és visszaküldeni a készüléket? -
imis
senior tag
Szemezgetek a THL 2015-tel és a ZOPO ZP 920-szal. Milyen tapasztalatok vannak? ill. egyéb alternatívák?
EU-s raktárból gondoltam, ezek ott fellelhetők.Voda hálózaton használnám és a régebbi THL-ek a 3G-t nem tudták 900-on, a mi a vodánál nem ártana.
Most egy THL w8-am van, sajna kijelző sérült, de már nem költenék rá 50$-t. -
aytukabozs
addikt
-
válasz
szokeherceg #100036 üzenetére
A netezés közbeni hívással szerintem a Dual-Standby-oknál sincs gond.
-
szokeherceg
tag
Honor 6 plus full dual aktív? Ha netezek mondjuk az egyiken, és hívnak a másikon, akkor átirányítás nélkül csörögni fog?
-
-
KTU
addikt
válasz
han_lev #100032 üzenetére
Már ki volt tárgyalva párszor .
De amúgy meg ha ingyen beszélsz 1. sim-en az ahhoz tartozókkal,
és szintén ingyen beszélsz 2. sim-en az ahhoz tartozókkal.
Akkor hívd vissza Őket.Engem sokan keresnek (céges, egyéb, akármi), és
1 hívás közbe bejövő hívás, nincs olyan fontos, mint akivel épp beszélek.
Mindig az aktuális hívó/ügyfél a legfontosabb.
Majd utána visszahívom.De ha neked azért kell duálaktív hogy ne legyél papucs,
egészségedre.szobakutyánk megelőzött
-
aytukabozs
addikt
válasz
han_lev #100032 üzenetére
Na jó, de nem mindenki papucs.
Átirányítva hív, szépen becsörög, és ha asszonyka fontosabb akkor szépen elnézést kérek és kinyomom az aktív hívást majd visszahívom az anyjukot.
Ha meg az aktuális hívás fontosabb, befejezem azt és utána telózok haza.
Tanulékonyak ezek a fehérnépek, hamar megszokják mi a dörgés. -
han_lev
senior tag
válasz
junkpod #100019 üzenetére
Ezzel nem mindenesetben értek egyet.
A dualaktív akkor kell, amikor két kártyád van, és mind a kettőn ingyen beszélsz bizonyos körökkel. Pl egyikkel a családdal, a másikkal pedig a kedvenc munkatársaiddalSzóval, ha beszélsz a kollégával, de közben hív az zasszony, akkor ha átirányítósban (dualstandby) hallod meg és felveszed (mert felveszed !!! ugye!!
) akkor bizony fizetsz.
Ha dualaktív, akkor meg nem fizetsz, mert nem átirányított a hívás.
Vagy simán kikapcsolod az átirányítást, és akkor ha hiva az "életed", akkor nem elérhetőt mond neki, aztán kapsz egy sms-t hogy hívott (jobb esetbe perceken belül, rosszabb esetben este, mikor már a papucsot is megkapod a fejedhez, hogy "hol voltál hogy nem voltál elérhető, egész nap kerestelek,,".. inkább fizess, vagy vegyél dualaktívot....
-
aytukabozs
addikt
válasz
nyisziati #100024 üzenetére
Egyrészt a coolpad nagy márka (jiayuhoz, thl-hez képest pl.)
Másrészt az etotalk dualaktiv listájának alsó 2-3 taga (direkt?) fals, azok nem dualactive-ok.Szerk.
Fene a szószátyár fogalmazáskényszeremet már, megint megelőztek(#100027) WOT-H-A-C
Úgyérti a felette hozzászóló által idecitáltak közül egyik sem...
-
nyisziati
veterán
A második oldalon van 3 dual-active teló is 200 dollár alatt. A legolcsóbb a Coolpad K1 7620 L mindössze 117 dollárárt.
Nem egy nagy márka, tudom, de ha nem jó, ott van a jobbnevű Huawei Honor Play 4X két variánsban, 170 ill. 190-ért. Ez már egész elfogadható, mégha az Áfa rájön, akkor is.
.
[link] -
junkpod
veterán
válasz
Cosmograph #100013 üzenetére
Dual aktív annak való akinek eddig két telefonja volt és képes volt egyszerre a két fulehez tartva mindkét telon egyszerre beszélgetni, minden másra ott a dualstandby+egymasrairanyitas
-
harcikoca
senior tag
Van mobilnetem, beis van kapcsolva az adatforgalom, mégsincs net, mit állíthattam el? elephone p2000 android 4.4.2
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Cosmograph #100013 üzenetére
"Nem elérhető" opcióval lehetséges, mert ugye ha egyiken beszelsz a masikat ledobja a halorol. Nem hasznaltam még igy csak olvastam rola, valami megerosites majdcsak jön valakitol.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
b0bcat #100009 üzenetére
Nekem is kene mar valami affiliate programra jelentkezni, ismerek 1-2 shopot ahol kapasbol 7-10% közötti kuponkodot kapok ami egyedi es az eladasok utan amit ezzel csinalnak kapom az aprót.
Cosmograph: egyik szamrol a masikra atiranyitasz akkor becsorog oda es fel is tudod venni asszem. Nem ismerem pontosan de mar többször volt taglalva, talan jön valaki aki jobban tudja.
-
törölt tag
válasz
maggi1886076 #99994 üzenetére
Egészen pontosan:
"Sok a kö...g és kevés a biztonság".bodrik11:
+1
Más fórumon láttam úgy, ahogy írtad és sokkal praktikusabb. Sőt, miért kell "spoiler" -nek nevezni? Nem lehetne mondjuk "rejtett tartalom"? Akár a screenshotokat, vagy egyéb képanyagokat is lehetne ilyenbe tenni. -
válasz
coolicool_hu #100008 üzenetére
így korrekt volt a bejelentkezés, mivel sokan sokszor rendelnek onnan is
Köszönjük
-
b0bcat
addikt
válasz
coolicool_hu #100008 üzenetére
Tudod ezt az állításodat bizonyítani?
-
coolicool_hu
tag
Sziasztok
Egy kínai webshop magyar kapcsolata lettem a héten. [link]
Bármilyen mobilos kérdéssel kapcsolatban forduljatok hozzám bizalommal, igyekszem minnél előbb válaszolni rá. ha nem tudom a választ akkor közvetlenül a külső salesokkal veszem fel a kapcsolatot.
Félreértés ne essék, nem mobilt árulok és még csak pénzt sem kérek semmiért senkitől.(amivel lehet keresni: várható megjelenéssel, raktári állapottal, egyedi kedvezményekkel, stb stb)
Üdv,
coolicool_hu -
laci laci
addikt
válasz
Cosmograph #100003 üzenetére
Szerintem ha van egy aktív hívásod és közben jön egy bejövő hívás,sem mindig veszed fel...
-
Zeki
nagyúr
válasz
Dual Sim Full Active telefonok
nagyon drágák.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Annyiért nincs. Tegyél hozzá még ugyanannyit vagy értékeld át a szükségességének a fontosságát.
(jezusom ez hogy hangzik) -
Cosmograph
tag
Sziasztok!
Egész délelőtt a netet bámulom és nehezen igazodok ki a dual SIM es telefonok közt.
Olyat keresek ami tudja a DUAL-ACTIVE módot tehát ha az egyiken beszélek a másikon is el tudjanak érni.Tud valaki nekem pár ilyen telefont ajánlani max 50 ezer Ft-ig?
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bundle topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- E-roller topik
- Mikrotik routerek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Bluetooth hangszórók
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged