- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Magisk
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
WOT-H-A-C
veterán
-
Laza...
addikt
válasz
bigbuda #80414 üzenetére
Ez nem kezdőknek való mókolás, sok hasznos infót olvashatsz az iNEW v3 topicban, ott nagyban ment a modemek csereberélgetése. Először olvass marha sokat, majd ha tiszta lesz a kép, lesz mindenről mentésed, akkor megpróbálhatod. 0 felkészültséggel csak téglát lehet gyártani, telót javítani nem lehet.
-
Laza...
addikt
válasz
bigbuda #72660 üzenetére
Pont erre való a hardverapró Ott leírod hogy mi a hibája, mi a jósága, és a nép eldönti kell-e neki, és mennyiért
-
Zeki
nagyúr
-
kgymac
őstag
válasz
bigbuda #65187 üzenetére
Cappa72 blogját ajánlom olvasgatásra. Többféle mentési módszert is leír.
szerk: Megelőztek. Annyit még hozzátennék, aki romot akar cserélni, előbb olvasgassa el többször is a leírásokat és csak akkor álljon neki, ha már érti is az ott leírtakat. Nem árt pontosan követni a leírásokat, mert a fórumban bőven van olyan eset, amikor egy "sikeres" rom égetés után kér segítséget a tulaj, mert tölt be a droid, a mentését (már ha van és nem a needrom-ról szerzi be) sem tudja visszatenni.
-
ekrisztian
őstag
válasz
bigbuda #65187 üzenetére
Coolboy323 respect a backup említésért!
Mobilról vagyok így macerás linkelnem, majd reggel Cappa72 és Coolboy323 megszórnak linkekkel téged.
Kell neked olvasni a dd-ről MTKdroidtoolsról meg az SPflashtoolsról illetve a CWM-ről.
dd parancssoros módja a mentésnek. Root nem kell hozzá tudomásom szerint.
MTKdroidtools tud IMEI-t és rendszert is menteni.Root kell hozzá.
Spflashtools a scatter alapján tud menteni a readback funkcióval.Scattert az MTKdroidtools tud csinálni neked.Létezik Cappa72 tollából hozzá leírás és egy excel tábla ami segít neked a beállításban.
Ha van mentésed és nem létezik publikus CWM a telefonra, akkor Cappa72 blogjában tudsz segítséget kérni.És ha megkapod a CWM -et azzal is tudsz és kell mentést csinálni. A CWM-et MobileUncletools és/vagy Spflashtools segítségével tudod feltelepíteni.
Csak a telefonhoz való CWM telepíthető! Más tipus telepítése TILOS!Na, de hogy eddig eljuss, kell driver a telefonodhoz, hogy ha pc-re kötöd akkor az korrekt módon felismerje.
3 részből áll össze. Van egy natur usb kapcsolatod, van egy ADB interfész kapcsolatod (ez kell az mtkdroidtools-hoz) ezt akkor telepíted, ha bekapcsolod az usbdebug funkciót a telefonodon. A 3. driver rész kell az spflashtools-hoz. Ezt úgy tudod életre kelteni, hogy kikapcsolt állapotban jellemzően kivett akkuval rádugod a pc-re. Én az eszközkezelőben a portoknál el szoktam kapni ezt a kisidőre felugró portot és manuálisan telepítem a drivert alá. Nagyon rövid ideig aktív.
Ha ezeken túl vagy akkor jöhet a root. Ha nincs rootolva.
Ezt is telefonja válogatja kinek hogy sikerül rootolni a készüléket.Ezek után jöhetnek a fentebb említett mentések.Azt Cappa72-től kérdezem, hogy a dd akkor már működik, ha a telefon usbdebugban van, de még nincs root? Mondjuk egy MTKdroidtools-ból indított terminal használatával? Mert ugye ebben az estben lenne egy gyári rootolatlan mentésünk.És ha a dd mentésből lehetne egy Spflashtools backupot konvertálni az lenne a tuti. Ha mégis gariztatni kellene.
Sorry azoktól akiknek unalmas voltam!
-
kmarci25
veterán
válasz
bigbuda #62901 üzenetére
Te tudod... A hirdetési oldalon minden szép, fényes, csillog-villog, élénk színek, éles kijelző... Aztán, mikor ideér és a kezedbe kapod, akkor érhet az első sokk. A második, mikor valami gondod van vele, és nem lesz senki, aki mondana valamit róla. De ahogy írták a többiek, ha megéri, akkor rendeld.
-
válasz
bigbuda #62901 üzenetére
100$ alatt ne nézelődj 4 magos telefon ügyben.
A 100$ kicsivel feletti a Lenovo A760, ami nem MTK platform, itt érdeklődhetsz a dolgairól.
Javaslom, hogy olyan telefont válaszz, aminek van közössége.
Ha jól elboldogulsz az orosszal vagy a google fordítóval, akkor orosz oldalon/oldalakon jól támogatott telefont is bevállalhaszt.
De a döntés joba, szépsége és felelőssége a tiéd. -
kmarci25
veterán
válasz
bigbuda #62882 üzenetére
Ezek vannak kb., amik megfelelnek a kritériumoknak, amit írtál. Ezek közül egyiket sem fogja ajánlani senki, mert nem elterjedtek, így se gyártói, se felhasználói támogatás nem lesz hozzá. Meg kellene emelni azt a 100 dolláros limitet, olyan 150 körülire, ott már találsz olyanokat is, aminek a nevével találkozhatsz gyakrabban.
-
Zeki
nagyúr
válasz
bigbuda #50889 üzenetére
Kínai webshopok:
minideal, antelife, geekbuying, tmallbox, tinydeal, banggood, focalprice, buysku, everbuying, ahappydeal, dx, etotalk, pandawill, buyincoins, ttmalls, vopmart, spemall, dinodirect, tmart, lightinthebox, coolicool, mixeshop, mcbub, chinapadmall, tomptop, hotmid, fastcardtech, martofchina, thboxes, wsdeal, merimobiles, lenteen, coolseason, priceangels, funbooks, 1949dealHogy épp ma hol a legolcsóbb, hol akciós, passz.
Hogy hol postáznak gyorsan?
Ott ahol van raktáron.
Hogy hogyan kapod meg hamarabb és BIZTOSAN? Ha gyorspostával kéred.
Jelenleg kínában kurvanagy káosz van, senki sem akar lithiumos akkukat szállítani, mert megint felrobbant egy nemzetközi futárcég repülője, és lehet megint az akku szar minősége miatt.
Így aztán a kínai boltok mind JÓ SOKÁRA visszakapják a feladott csomagjaikat, és nézhetnek valami alternatív posta után. Aztán lehet hogy akkora lesz a nyomás a postákon (kínai, hongkongi, szingapúri), hogy egyszer csak mégis elkezdik megint szállítani a telefonokat, tableteket, stb... -
gg72
veterán
válasz
bigbuda #43797 üzenetére
Tronsmart TS7
Mai 60km autózás után kijelenthetem, hogy tökéletesen működik offline Sygic navigációval (csak a GPS volt bekapcsolva, net nem), végig tartotta biztosan a pozíciót, nagyon pontos volt városban és autópályán is, a sebességkijelzés szintén. Tőlem ezért jár egy újabb nagy piros pont a telónak!Holnap hazafelé az online gmaps-ot fogom kipróbálni, de nem hiszem, hogy ezek után negatív meglepetés érne.
Amúgy nagyon tetszik a Sygic navigációs szoftvere, sokkal modernebb, informatívabb, összességében meggyőzőbb, mint a meglévő Garmin Nüvi 40-es navimé.
Egy hét használat után engem abszolút meggyőzött a TS7, szép a formája, kiváló a kijelzője, biztosan működik minden szituációban, az akksi is remekül bírja. Egyedül a kamerája nem hozza az a szintet, amire én számítottam, ill. nincs visszajelző LED, ami időnként talán jól jönne. Ami érdekes még, hogy a legmélyebb menüszinten sem találkoztam kínai írásjelekkel, minden 100% magyar.
-
-
bajaki
őstag
válasz
bigbuda #43348 üzenetére
Szia!
Neked illetve a többieknek aki Tronsmart TS7-et használ mi a véleményetek a telefon kijelzőjéről? Színek, betekintési szögek milyenek?
(#43361) bigbuda: Remek.
Amúgy már meg is van rendelve egy.
Remélem jövő héten itt lesz. Ha szebb a képe mint a ThL W7S-nek akkor marad is nálam.
-
Gyuc
aktív tag
válasz
bigbuda #43343 üzenetére
autóval mentem melózni és úgy.100km/h sebességgel...töbször kikapcsoltam és vissza és pillanatok alatt jelet fogott és néztem egy vasuti átkelőt szinte méter pontosan jelzett.
Én SYGIC 13.1.4 navigációt használtam 2013.03 havi térképpel.(ha ennek bármi jelentőssége lenne) -
-
devast
addikt
válasz
bigbuda #43303 üzenetére
Az a gáz, hogy a gps NEM az mt6589-ben, vagy MT6592-ben van. Mindegyik mellett van egy 4 in 1 kommunikációs chip (mt6620 vagy mt6628) ami a : gps-ért, wifi-ért, fm rádióért és bluetooth-ért felel. Amíg nem jön egy újabb kommunikációs ic, addig hiú ábránd, hogy egyszer csak majd megjavul. Mellesleg örülnék neki, ha a következő ilyen ic-ben már lenne glonass is.
-
RVR400
veterán
-
Crytek
nagyúr
válasz
bigbuda #42950 üzenetére
Senki nem mondta soha hogy hozzák azt a minőséget csak mobilhoz képest is gyengék azok a képek. Én már évek ót azt szajkozom felesleges 128 mpixeles cuccot telóba rakni. Legyen 2 mpixeles de az rendes fényképezőgép minőség.
Amúgy meg ezeknél a telefonoknál rettentő sokat számít a kép minőségen a kültér vs beltér (magyarán a helyszín)
-
andatti
senior tag
válasz
bigbuda #42950 üzenetére
"Talán mert alapjáraton nem arra vannak kitalálva." - NEM akarom a régi vitát újrakezdeni. De OKOSTELEFON-okról beszélünk. Azért okos, mert ezt+ezt+ezt+ezt+... is tudja. És azért fejlesztik őket, hogy a beletett progik, alkalmazások, szolgáltatások köre bővüljön és jobb minőségű legyen... Vicces, amikor valaki egy böröndnyi high-tech cuccot visz a nyaralásra, ha normálisan akar valamit csinálni... és NEM arról beszélek, amikor valami compact cuccnál az ember megalkuszik egy kissé, hogy legyen egy jó, nagy tudású gépe.
-
szpali
addikt
válasz
bigbuda #42889 üzenetére
nem tudom, én memória kártyából (legyen az CF, vagy bármilyen SD), csak SanDisk-et veszek (Extreme vagy Ultra)
(#42890) Crytek
ha noname vagy lassabb kártya biztos megvan 8500 körül, de a minőségi kártyát veszel, az már zsebbe nyúlósabb itthon(ugyan ez kintről 7500 körül megvan...)
sandisk garanciákról meg itt írnak, de hogy őszinte legyek, lusta voltam végigolvasni
ami tuti, hogy az Ultra microSDHC kártyákra 10 évet adnak
-
hpeti2
aktív tag
válasz
bigbuda #42638 üzenetére
MobileUncle Tools-t már próbáltad?
-
madrac
senior tag
válasz
bigbuda #42595 üzenetére
Nem akarok beleszólni, de szerintem akkor ennyit tud. Azzal a GPS fixel is csak annyit csinál az ember, hogy törli az előző pozíció adatokat, ami mondjuk a kínai tesztelésnél kerül bele. A faster gps pedig csak a gps.conf-ba írja azt az ntp szervert amit az ember kiválaszt, ezzel egy hangyányit gyorsítva az AGPS adatlekérésen amihez mobil internet vagy wifi kapcsolat szükséges a pozicionálás közben.
Azért talált először gyorsan holdakat, mert a fixnél megjegyezte a műhold adatokat, de egy idő után ezek az adatok törlődnek vagy nem használhatók fel mert régiek, és újra hideg indítás lesz.
Mennyi ideig nem talál semmit? Nettel vagy anélkül? -
gg72
veterán
válasz
bigbuda #42601 üzenetére
Hát én nem rootoltam még, de [Gyuc] kollégával folytatott privát beszélgetéseink alapján ez a következőképpen megy (TS7):
1. Telefon elindítása factory módban: hangerő le + power gomb folyamatos nyomva tartása mellett.
2. Ezután rádugod a PC-re mikor bejött a kinai ákombákom.
3. ADB futtatása (ez teszi fel a drivereket hogy a PC felismerje a telót)
4. run.bat futtatása
5. A kis fekete ablakban megjelenik, hogy root successful majd újraindul a teló.
6. Utána tedd fel a SuperSU programot és ha root-jogot kell engedélyezni és megadja neki, akkor rootolt a telefon.De ahogy írtam, én még nem próbáltam, igazából nem volt hozzá merszem...
-
válasz
bigbuda #42601 üzenetére
Ezt a drivercsomagot érdemes feltenni.
Az adb.exe az Android debug bridge, vagyis az Android hibakeresésí csatorna (híd).
Azt majd elidítja az a bizonyos .bat file. -
gg72
veterán
válasz
bigbuda #42595 üzenetére
Nem csináltam vele semmit. AGPS és EPO be vannak kapcsolva, de legutóbb csak a GPS ment, adatkapcsolat nem volt és úgy is működött.
Navigációban még nem próbáltam, csak a korábban linkelt "Saját útvonalak" appban.Esetleg ezt megpróbálhatod (rootolt teló kell hozzá): [link]
-
lexter00
őstag
válasz
bigbuda #42461 üzenetére
Na az már úgy baba
Valahogy nem szeretem ha tele van fírkálva a telefon
Crytek : Soha.Azért nézelődök ilyen telefonok után.Volt egy THL W7-em és egy W100-am szóval már kicsit belekóstoltam a jóba most is valami finomságot keresek vagy egy Lenovo A830 vagy THL W200 lesz de ez a Tronsmart is megmozgatta a fantáziámat.
-
b0bcat
addikt
válasz
bigbuda #42301 üzenetére
Nem akarom kétségbe vonni, amit írsz, de ha 4 óra alatt 20%-ot esik az akkuidőd, akkor az elméletileg 20 órás képernyőhasználatot jelentene (nem beszélve arról, hogy azt írod, játszottál is, ami nyilván terheli a procit is), ami szerény véleményem szerint teljesen irreális.
Vagy túlzol, vagy "félrenéztél" valamit, vagy az akkuidő-visszajelzés nem jó a készülékben. 1% esélyt adok annak, hogy valóban kibír 20 órát "aktív használat" mellett a készülék.
No offense!
-
bigrock
addikt
válasz
bigbuda #42191 üzenetére
A sör jobb, mint az ásványvíz...
(természetesen a fotóra gondoltam).
A CameraZoom-ot dicsérik, de nekem a Jiayu G4 képein nem sokat segített... -szerk: megelőztek- -
Atomcsirke
aktív tag
-
anonym1s
őstag
válasz
bigbuda #39872 üzenetére
Hali.
Esetleg arrol van infod hogy ebben a telefonban milyen kamera szenzor van? -
Gyuc
aktív tag
válasz
bigbuda #39757 üzenetére
Igen gift van a csomagon és 20$ az érték.(asszem a dropshipinget lehet pipálni de anélkül is úgy küldik) Nekem eddig sosem bontották ki pedig volt olyan hogy 3 napig jöttek a csomagok a nevemre
A tronsmartot én is néztem,igaz az olcsóbbig verziót amiben csak 4GB a belső memória (a 8GB is olcsó).Elég súlyos darab a 220g súlyával
-
Evita85
tag
válasz
bigbuda #37660 üzenetére
Zopo best (számomra)Szerintem most a best buy vétel a Zopo Zp980 lesz.
-
Gege94
tag
válasz
bigbuda #28269 üzenetére
Markarol eddig rosszat.nem hallotam, igaz jot se sokat. Hogy a kijelzo mennyire jo vagy sem azt igy vaktaban nehez eldonteni. Azt se tudjuk, hogy milyen technologia van a kijelzoben, de valoszinu egy mezei tft, amibol van jo is meg extra gagyi. De ennyiert nagyon olcso.
-
gps76
őstag
válasz
bigbuda #27981 üzenetére
Telefonnál ez az érték állandó,mert nincs rekesz,minél kevesebb annál jobb.
A zp100-nak 2.8,a zp810 mivel ua. mint a H7500 2.4.
Szerintem a 2.4 vagy attól kisebb már jó,kompakt fényképezőgépek 3 körül vannak,mert az optikai zoom ront rajta rendesen.
A másik a zajszűrés ami sok márkásnál eléggé túlzott.
Kevesebb fénynél megemeli az ISO-t,hogy lehessen látni is valamit,de ilyenkor képzaj keletkezik,na erre van egy szoftveres algoritmus ami elkezdi a zajszűrést,na ebből lesz egy kontraszt nélküli zagyvalék. Lásd sok HTC...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Suzuki topik
- iPad topik
- Videós, mozgóképes topik
- OLED monitor topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- EA Sports WRC '23
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Google Pixel 9 Pro 5G 16/256GB Szürke Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- iPhone XS Max 64GB LEÍRÁST OLVASS!
- új bontatlan iPhone 16 Pro 128GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia ajándék
- Honor X6b 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest