- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SSlyTR
senior tag
válasz
#79335424 #110551 üzenetére
szerintem full hülyeség, tényleg azt tudom felhozni, hogy mindennapi használatra még a 720p is sok 5ös kijelzőn.
Mit nyer a user: -élesebb picivel a kép, bár igazából ez sokkal jobban függ a technológiától is
Mit veszít: -akksi időt, rengeteg akksi időt, a nagyobb felbontású kép megjelenítéséhez nagyobb erőforrásigény tartozik, ugye animálják a menüt is, meg háttér is mozog stb.
-és még, ha olyan a telefon akkor lassú is lesz, mert nincs elég erőforrása, hogy megjelenítsen mindentEgy haverom úgy vett telót, hogy 720p alatti legyen a felbontása, mert neki az a jó, ha 2-3 napot bír az akksi, nem 0,5-1et
Egy csajjal dumáltuk, hogy telót venne, LG G3, ránézek a leírására, hogy ezzel nem menjen töltő nélkül sehova, és akkor még kérdéses, hogy mennyire lesz lassú, vagy akad. Itt van róla teszt és írják, hogy akad, és akksi idő is vacak. Én a G2-t ajánlottam neki, de az nem elég csicsa neki.Igen mások az igények, de ha valaki abba belegondol, hogy milyen pozitívummal jár és milyen negatívummal, akkor beláthatja, hogy parasztvakítás.
Én is szívesen vennék 200 lóerős kocsit, van is rá pénz, de ott a bibi, hogy 90%ban városban használnám...
-
SSlyTR
senior tag
válasz
#79335424 #110548 üzenetére
miért a fullHD kijelzőért hányan verik a nyálukat? 5-5.5 zollon most tényeg fullHD kell? És erre még rákontráznak a QHD-val... pfff
Itt van előttem a 24" monitor fullHD felbontással, nehogy már a nyolcad akkora kijelzőre jobb felbontás kelljen
Igen buták az emberek, minden marketing baromságot bevesznek. -
SSlyTR
senior tag
Bizony ahogy mondja Somatom, B20 kellene ide. Melótársaim már nagyban 4G-znek és azt mondják tuti.
Elvileg a B20 vidéken használja a voda, de ezt nem hozzáértőtől hallottam.Voltam vásárolni és láttam, hogy van egy voda üzlet, hát csak megkérdezem. Elég bután nézett rám a srác. Elkezdett bullshitelni, hogy úgy tűnjön más hoz ért, majd mondtam, hogy telco cégnek dolgozok, nekem nem kell ez a szöveg
-
SSlyTR
senior tag
válasz
fateless #110504 üzenetére
Itt a redmi 2 pro forumban meg nem volt ember, aki latott volna 4G jelet a telon voda halozatban.
Elvileg pesten kellene lennie, de megsincs. Tudsz egy olyat is mutatni, hogy a voda merre milyen 4G-t hasznal. Mert azzal nem megyek semmire, ha 1%-ban 2600-at hasznal, 99%-ban meg 800MHz-et. Igen azon az 1%-nyi helyen mukodik a 4G, de ha nem ott vagyok akkor nem leszek beljebb.Esetleg valaki tud ajanlani hasonlo telefont?
-
SSlyTR
senior tag
válasz
weareinluck #110494 üzenetére
xiaomi redmi 1 vagy hongmi néven is fut, bár most egy használtat se találok
-
SSlyTR
senior tag
Milyen telót ajánlanátok?
Eddig a xiaomi redmi 2 pro volt a terítéken, de olvasgatva, hogy a 4G nem működik vodánál, mégsem lesz jó.
Ami feltétel lenne:
-kompakt méret fontos 135mm magas
-kijelző amekkora belefér, sanszos, hogy csak 4,7es, de bőven jó, felbontás mindegy
-1,5 de inkább 2 gb ram
-4G, minden szolgáltatónál
-frissítések, javítások, normális android (működőképes) elérhető legyen hozzá
árban férjünk bele 50 ezer forintbaSajna a xiaomi elbukott a 4G-n, de egyébként tökéletes lenne.
-
SSlyTR
senior tag
válasz
instantwater #109157 üzenetére
Ezzel a problémával én tegnap találkoztam a Redmi 2 pro esetén.
Erre válasz?
-
SSlyTR
senior tag
Szerintem te egy hamisítványt fogtál ki. Ezt már az eladóval kell rendezned.
Néztem, hogy milyen képeket készít a kamerája, pont a legjobb a kínai mezőnyben. Eddig csak dicsérték a fórumon.Azt mondtam, hogy 130ért jó vétel lehet. Lehet hogy jobb vétel, mint a hongmi 190ért. De ez az én véleményem. De valszeg hongmit veszek. Nem tántorít el semmi
-
SSlyTR
senior tag
A cubot gt99-ről tudtok valamit mondani?
Ami érdekelne, hogy mennyire működik jól a gps-e.
Mennyire jó az android, ami rajta van? (4.2.1) Mármint mennyire működik a telefonnal? Lassúságok, fagyás van-e?A hongmihez képest hiányolok róla pár dolgot (4,7 kijelzőt, gg2, otg, ezt a vezeték nélküli kijelző cuccot), de 50 dollárral olcsóbb is. Ez így már megfontolandó. És a kamerája sem tűnik rossznak.
-
-
SSlyTR
senior tag
én hanyagolnám az ali-t, lehet hamisítvány is, bár az máshol sincs kizárva
a jiayu-król nem tudok nyilatkozni, de a xiaomi-kat nagyon hamisítják, a szomszéd topicban is most jött rá egy srác, hogy nem eredetit kapott.nézd meg ezeket:
http://www.etotalk.com/jiayu-g3t_p4304.html
http://www.jiayu-store.com/jiayu-g3s-quad-core-android-4-2-smart-phone-4-5-inch-gorilla-glass-screen-dual-camera.html
http://www.minideal.net/jiayu-g3s-smartphone-android-4-2-mtk6589t-1-5ghz-quad-core-gps-4-5-ips-gorilla-glass-silver.html
http://www.merimobiles.com/jiayu-g3st-gorilla-glass-dual-sim-smartphone_p/meri7839.htm
http://www.pandawill.com/jiayu-g3t-smartphone-mtk6589t-15ghz-android-42-45-inch-ips-gorillla-glass-screen-silver-p79460.htmlde érdemes még pár helyen megnézni
-
SSlyTR
senior tag
válasz
gipsztigris #58373 üzenetére
álmodozás - óra
azmiaz? -
SSlyTR
senior tag
válasz
gipsztigris #58359 üzenetére
Nekem már a 4,7-es kijelző is a plafon. Lehet, hogy a haverodnak meg kicsi. De itt az a kérdés, hogy aki ilyet akar venni, annak megfelel-e.
De nem rossz ez a thl se.Indy, köszi! Jó ezt tudni.
-
SSlyTR
senior tag
válasz
BullZeye #58355 üzenetére
fél centi az nem mm-re pontosan. 137 -> 141.5
Már ez a 137 mm is sok szerintem. Nem lehet egy kézzel jól kezelni. Kb 125-128 mm-ig lehet jól használni egy kézzel. Valójában a jiayu g2f lehet egy frankó telefon, de még nálunk működő 3g-s változatot nem lehet kapni.Valakinek 1-2 mm is számít valakinek meg 1 centi sem.
-
SSlyTR
senior tag
Én nem tudtam, hogy a G4T-nek bármi gond is lenne a GPS-ével, de így nekem ez teljesen egyértelmű, hogy hongmi lesz. El is felejtem a másikat.
Nekem kb a telefon állandó gyorsasága (menü, netezés, stb), stabilitása, (wifi, 3g, ez ma már alap) és a jó gps-e az elvárás. Ilyen sorrendben.Egyébként mi van a G4T gps-ével?
-
SSlyTR
senior tag
válasz
overland #58350 üzenetére
valóban 141.5 x 71 x 9.3mm, úgy látszik a boltok nincsenek a helyzet magaslatán adatlapok szempontjából.
Nem tudom milyen fényképezője van. Keress rá neten, biztos vannak tesztek. Én a hongmi mellett döntöttem, és kb napok kérdése és meg is rendelem. Egy német tesztben a nexus 5tel hasonlították a kameráját és jobbnak találták. (ha valójában nem is jobb, de már összemérhető vele, az nekem bőven elég). Én tuti nem veszek fényképezőgépet, van egy 10 éves. Viszont nagy és eszi az akksikat, így ritkán viszem magammal. Olyan sokat nem is fényképezek, arra kevésre meg elég egy jobb telefon kamerája (de az legyen jó). Egyébként a 10 éves fényképezőgép jobb képeket készít, mint a mostani telefonok. -
SSlyTR
senior tag
válasz
herdsman12 #58343 üzenetére
Én a w200 méreteit írtam oda
Az alap, hogy mindenki fejből tudja a hongmi és a g4t dimenzióit
A g4t-nél azt meg kell említeni, hogy a kicsi akksival ilyen vékony, a nagyobbal 10 mm-esre hízik. És úgy még olcsóbb is,
naszóval:
w200 143 x 72 x 11 mm
hongmi: 137 x 69 x 9.9 mm
g4t 133 x 65 x 10 mm
Hogy egy helyen legyen. -
SSlyTR
senior tag
válasz
overland #58337 üzenetére
valakinek igen, valakinek nem
Neked megér + 10-11 ezer forintot, hogy kisebb telefonod legyen?
De a jiayu-knál a fényképezők elég fapadosak. Tudom, hogy nem azért veszünk telőt, hogy fotóművszeket szégyenítsünk meg velük, de a 13 MP hallatán felcsillan az ember szeme. De nem azt kapja amire számít.Még én is vacillálok a hongmi és a g4t között. Felsorakoztathatok rengeteg észérvet, de mégis az az egyszerű szempont fog dönteni, hogy külsőre melyik jön be jobban.
-
SSlyTR
senior tag
Talán nem volt egyértelmű, de nekem az eladókkal vannak problémáim. Az ilyen nagy nevek esetén jobban megy az egész, mert nem engedheti meg magának, hogy ne menj vissza vásárolni. De amikor ilyen relatíve névtelen gyártó termékeit nézegetjük, akkor minden az eladón múlik. És szerintem ez a pixmániás telónak nincs olyan nagy neve, vagy akár saját szervize. Általában a bolt pincéjében (fogvatartott ázsia... ja nem
) egy szervizes (elektrozseni) muksó dolgozik heti 1-2 napot az elromlott készülékeken. Ha nem sikerül a javítás, adnak újat (vagy visszaadják hibásan, ez saját tapasztalat
Miután eleget üvöltöttél velük, hogy adják vissza a pénzedet és tartsák meg a javíthatatlan sz@..jukat, megfontolóra veszik, hogy kicseréljék. Az unjóóóban a fogyasztó védelemnek csökkentett jogköre van, így ha átvágnak semmit se tud tenni, csak annyit mondani, hogy polgári per. Bezzeg régebben össze-vissza bírságoltak. A köszönés után, de még mielőtt rátértek volna a problémás esetre, már ki is osztottak pár százezer forint bírságot a személyes vizsgálaton.)
De ez csak az én véleményem, én ezt így éltem meg. Rá is szoktam arra, ha elromlik valami és nincs rá garancia, akkor megjavítom én. A szervizekben nagy lehúzás megy (főleg a kocsi és motorkerékpárok javításánál húzzák le az embert minimum 2-300%-osan), de ebbe most nem megyek bele, mert nem is ide tartozik.
-
SSlyTR
senior tag
Nekem eddig az a tapasztalatom, hogy egy normális kínai eladó sokkal segítőkészebb, megértőbb és rendesebb, mint pl. egy magyar. És nem csak azért mert negatívot jelölhetek.
Idehaza nagyon rossz garanciális javításos rossz élményem van. Hiába van 20-30 km-re a szerviz, ha 3szor vissza kell vinnem, hogy még mindig rossz és legyen szíves javítsa már meg. Az időben és pénzben is felér azzal, mintha egyszer kínába elküldöm és rendesen megjavítják vagy cserélik.
Arról nem is beszélve, hogy több helyen alkalmazzák azt, bizonyos termékekre, hogy semmisítsed meg fényképezd le és küldenek egy újat.Eddig kb 3-4szer vásároltam vateráról és egyszer sikerült is egy hülyét kifognom, megemlítem, hogy németből ipari mennyiségű csomagot küldözget hazánkba, mégis egy mogorva, beképzelt, undorító alak, aki lenézi a vásárlóit. Ebay-en rengeteget vásároltam és semmi gond nem volt eddig, egyszer adták fel késve a csomagot, de vissza is utalta a pénzemet.
-
SSlyTR
senior tag
válasz
RVR400 #58297 üzenetére
Elég az 2 évnek is. A 3 év az opcionális extra felárért. Ha már külföldre kell küldeni, akkor szerintem tök mind1 merre megy.
Ráadásul ezeknél még a szerződés is pénzbe kerül, legalábbis régen úgy volt. Már majd 10 éve akartam tőlük venni és már majdnem fizettem is volna, de valami általános szerződési díjat is felszámoltak, 20 eurót asszem. Hagytam őket inkább, vásároltam máshol, de azok is szemetek voltak, mikor garanciális javítás volt. Kb ez eddigi legrosszabb ilyen tapasztalatom. Inkább 5ször küldöm el a telefont kínába, mint egy ilyen boltba belefussak. (ez nem a pixmánia volt, hanem egy mp3 lejátszókkal foglalkozó üzlet, és ez nagyon off) -
SSlyTR
senior tag
válasz
PirosHello #58199 üzenetére
tömeget mérjetek, az szerintem mérvadóbb
Lehet, hogy van benne "üres" hely, vagy másképpen van elrendezve.
Ha meg vagy elégedve az akku teljesítményével, akkor szerintem tök mindegy mi van ráírva. -
SSlyTR
senior tag
Valaki tudja, hogy mi a különbség a Jiayu G3S és G3T között?
Elvileg proci + akku. De mindegyikben a MT6589T proci van és az akkus is egyezik.
Ez lenne a hivatalos weboldala:
http://www.ejiayu.com/en/Product-8.html
megjegyzem a leírásban 3000mAh akku van a képeknél meg csak 2750mAh.itt megint más:
http://www.jiayu-store.com/jiayu-g3s-quad-core-android-4-2-smart-phone-4-5-inch-gorilla-glass-screen-dual-camera.htmlés még egy másik:
http://www.spemall.com/JIAYU-G3S-Smart-Phone-Android-4-2-OS-MTK6589-Quad-Core-4-5-Inch-1280-x-720-pixels-Retina-IPS-Gorillla-Glass-Screen-3G-GPS-Dual-Cameras-1G-4G_g.html -
SSlyTR
senior tag
Majd meglássuk mi lesz egy hét múlva. Most még sehol se árulják 15-én jelenik meg.
Max 160 dollárig nézek telókat, de feljebb már nem megyek.Ez is szóba jöhet.Valaki ismeri ezt a boltot? Valami hivatalos boltnak akar tűnni.
-
SSlyTR
senior tag
Én ezt találtam, valamiért jóval olcsóbb mint máshol.
http://www.jiayu-store.com/jiayu-g2f-mtk6582-quad-core-4-3-inch-corning-glass-screen-android-mobile-phone.html
Egyébként mást tudtok ajánlani? Ami már bevállt? Amivel többeknek van pozitív tapasztalata?
-
SSlyTR
senior tag
Hello!
Én is valami minőségibb dual simes kinai telót keresnék. (nálunk is működjön a 3g-je).
Eddig a lenovo a706-ost nézegettem, de kicsit gyengének tűnik a kijelzője és a kinézete sem tetszik annyira.
Adóval (vám, illetve csak áfa) férjen bele a 40ezer forintba. És a mérete ne legyen túl nagy, max akkor mint a lenovo (136x68x11mm), és a kijelzője is legyen legalább akkora. A xiaomi red rice-t nézegettem, de az 50 ezer fölött lenne meg.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged