- Macrodroid
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Hatalmas teleppel futott be a Xiaomi Mix Flip 2
- Google Pixel topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
maczera
aktív tag
"Lehet már ők se tudják mit árulnak."
Ja, ez valami csodaketyere. Hasrafordítva még két tálcája van (lásd 6. oldal), hátára fordítva már csak egy (lásd 7. oldal). David Copperfield sírva kérné a receptet..Somatom: Az angol nyelvű leírás pont ugyanilyen félrevezető. [link]
-
maczera
aktív tag
válasz
Peaceliker #138594 üzenetére
Hasonló árban esetleg a Mi 8.
20-40 eFt-tal olcsóbban nyilván csak olyanok vannak, amelyek ennyivel kevesebbet is érnek, azaz valamiben gyengébbek. Pl. Mi 8 Lite, Redmi Note 7, Samsung A40
A külföldi rendelés szerencsétlen esetben még drágább is lehet, a garanciáról nem is szólva (itthon 2 éves garanciát is kaphatsz)
-
maczera
aktív tag
válasz
smithsys #138480 üzenetére
"Az EU törvényeknek megfelelően garanciális problémáit a magyarországi szakszervizekben is elvégeztetheti. (Kivétel Xiaomi esetén, melyet kizárólag rajtunk keresztül tud garanciálisan szervizeltetni)."
Tehát pont Xiaomi terméket nem ajánlatos ott vásárolni, hacsak nem akarod Szlovákiába hordani/küldeni garanciálisan szervizeltetni.
-
maczera
aktív tag
válasz
#73959936 #138111 üzenetére
"annak mi előnye származik az eladó részéről?"
Ha drága előfizetése van (mert pl. vállalkozó és korlátlan beszélgetés kell minden hálózatra), akkor két évente kvázi ingyen kap egy telefont, amire nincs szüksége, mert nem cseréli a telefont kétévente. Piaci áron eladja, s az árkülönbözetet haszonként realizálja. Vagy mondjuk úgy, ennyivel kevesebbe kerül neki az előfizetés fenntartása.
-
maczera
aktív tag
válasz
Atomgeszi #137605 üzenetére
Redmi 6-ban is létezik 4/64GB global verzio
-
maczera
aktív tag
válasz
nyuszi123456 #137521 üzenetére
A tesztben azt írják, hogy van benne külön kártyahely is (2. oldalon).
Aliexpress rendeléssel vigyázni, mert amelyiket futólag megnéztem, abban nincs B20! -
maczera
aktív tag
válasz
Shia-ko #137450 üzenetére
A Redmi 4X óta minden nagyobb lett. Legalábbis hosszabb .... Ezen az oldalon lehet összehasonlítani a telefonok méreteit.
-
maczera
aktív tag
válasz
Shia-ko #137447 üzenetére
Kellemes méretű a Meizu Pro 7 ami most akciós az EUstocknál, nem tudom, kinek van tapasztalata vele.
Csak picivel nagyobb a Mi A2 Lite, ami árban is hasonló. Ebben a SOC és a kamera viszont gyengébb, mint a Redmi Note 5-ben, tehát érdemes volna inkább megbarátkozni a nagyobb mérettel... -
maczera
aktív tag
válasz
attiati #137298 üzenetére
- Ha az eredeti számlát a vásárlásról bemutatja és az az ő nevére szól, akkor joggal feltételezhető, hogy nem egy strandon lopott telóról van szó.
- Ha függetlenül vásárolta (EUstock, MM, Edigital stb.) akkor joggal feltételezhető, hogy a szolgáltató nem tiltja le elmulasztott részletfizetés miatt. -
maczera
aktív tag
válasz
KamuMazsola #137235 üzenetére
Sok sikert hozzá! Pont tegnap tapogattam meg egy Redmi Note 5-öt. Tetszett, pofás, csak kb 2 cm-t le kellene fűrészelni a hosszából, hogy kényelmesen elférjen a zsebemben. Te hol fogod hordani?
-
maczera
aktív tag
válasz
KamuMazsola #137233 üzenetére
A THL T6S már újmódi ketyere volt Android 4.4 rendszerrel(Kitkattal). Nekem Redmi 1s van, ami még Android 4.3-mal jött ki, s csak tavaly kapott 4.4-et. Még tegnap is jött rá valami rendszeralkalmazás-frissítés...
-
maczera
aktív tag
válasz
szanysa #137095 üzenetére
Esetleg egy Xiaomi Mi A2 Lite 3/32? Abban 2 SIM+SD fiók van.
Az aktuális beszerzési lehetőségeket és kupon akciókat a kinatech.hu oldalon lehet nyomonkövetni. -
maczera
aktív tag
válasz
Spancer RE #135797 üzenetére
Ha 5" méretű kell, akkor a Redmi 4X jó ajánlat, de nem fullHD, hanem HD
Ha ragaszkodsz a fullHD-hoz, akkor Redmi Note 4, de az 5,5" méretű. -
maczera
aktív tag
válasz
SamSem58 #135657 üzenetére
"Nem hinném, hogy a Xiaomi annyira megbízható, hogy elég rá 1 év gari!"
Hinnéd, nem hinnéd, de az én Xiaomi Redmi 1s telefonom 3,5+ éve szuperál hibátlanul (még mindig az eredeti akkumulátorral). Gondolkodom is erősen, hogy beperelem a gyártót, mert amíg nem akar tönkremenni a termékük, addig nem kapok új telefont karácsonyra.
-
maczera
aktív tag
válasz
cappa72 #134409 üzenetére
A reflink - gondolom - a referral linket jelenti. Bővebben: Referral példák
-
maczera
aktív tag
válasz
szürke #132694 üzenetére
"Mit / Miket javasoltok?": Redmi 4X
"Ár: 50-60 körül": Kevesebb lehet? Eustocknál most 45 eFt.
-
maczera
aktív tag
válasz
pattantyu #118892 üzenetére
Hetente csak azt a szoftvert kell frissíteni, ami rossz, vagy félkész termék. Én az elmúlt 1,5 évben egyszer frissítettem, annak a hasznosságáról sem vagyok meggyőződve (Redmi 1s v45ről v50-re). Ha használható a telefon, akkor használom, s egyáltalán nem érdekel, hogy tíz vagy húsz verzióval frissebb Android is van már a nagyvilágban. Különösen, amíg a frissítések arról szólnak, hogy egy ismert hiba helyett három újat adunk, amelyek akkor jelentkeznek, amikor az a legkellemetlenebb...
-
maczera
aktív tag
válasz
tibcsi0407 #117975 üzenetére
"Összesen 5db volt a Snap-up-ban. Kicsi az esély több ezer ember közül elvinni."
Pláne, ha nem tudjuk, mikor kezdődik náluk a nap...
-
maczera
aktív tag
válasz
Atomgeszi #113377 üzenetére
Xiaomi Mi5?!
Jó randa lett! Ráadásul a Quad HD (2560x1440pixel) felbontás teljesen fölöslegesen és értelmetlenül emészti az erőforrásokat. -
maczera
aktív tag
válasz
tibuszh #113340 üzenetére
A fölsoroltak egy része szerintem nem fizikai (hardveres) érzékelő, hanem a gyorsulásmérő, a giroszkóp, esetleg a mágneses érzékelő háromdimenziós adataiból származtatott/számolt mennyiségek.
Ebben a leírásban is szó esik ezekről.
Ha már szenzorokról esett szó: a néhai Samsung Galaxy Nexus készülékben egy Bosch BMP180 légnyomásmérő/hőmérő is volt, ahogy az a "boncolási" képeken is látható.
-
maczera
aktív tag
"Mpie P3000T 25 ezer Ft. Nem rossz ajánlat."
Nehezen hihető hogy 25 eFt-os telefon, mely paramétereiben többet tud, mint némelyik 100 eFt-os, ráadásul még működik is. A 600 Ft/kg-os akciós sonkát sem szoktam megvenni, mert tudom, hogy annyi pénzért nem sok hús lehet benne...Azt pedig, hogy mennyiről árazták le, a Tinydealnél nem sokat számít. Tudnak nagyot mondani...
-
maczera
aktív tag
Jiayu F2 4G LTE telefont látott már valaki közelről? A 2G RAM/16G ROM, dual 4G (B3 és B7 mellett van B20 is!) és a 3000 mAh akkumulátor szimpatikus, de az MT6582 CPU neve nekem nem sokat mond, s nem tudom, milyen a szoftver minősége.
-
maczera
aktív tag
válasz
nyuszi123456 #109816 üzenetére
Igények, felhasználás? Kell-e a két SIM? Gondolom, a méret is számít... ;-)
Edigitálnál van most néhány akciós készülék 59.999 Ft-os áron.
-
maczera
aktív tag
Bocs, ha volt már: Németországból így vegyetek kínai telefont!
A G Data tavaly már bejelentette, hogy a Star N9500-as kínai mobiltelefonon előre telepített kémprogramot fedezett fel. Mára összesen 26 különböző okostelefon-típuson találtak hasonló kártevőt, ami jellemzően a Facebook vagy a Google Drive alkalmazások egyikébe volt elrejtve. A legismertebb készüléktípusok ezek közül a Lenovo S860, a Xiaomi MI3 és a Huawei G510.
A Németországban forgalomba került készülékekre nem a gyártók, hanem egy harmadik fél telepítette a kémprogramokat. Ez bárki lehet, akinek a kezén a készülék keresztülment. A biztonsági cég elsősorban a terméktámogatásra beérkező bejelentésekből értesült a visszaélésekről, de több esetben a saját szakértői bukkantak a kártevőkre.
Index: Előre telepített kémprogramokat találtak kínai mobilokon
Megjegyzem, hogy a cikk diszkréten elhallgatja, hogy vajon kiknek kémkednek ezek a programok.
-
maczera
aktív tag
válasz
KamuMazsola #109189 üzenetére
"Az a TD-only azt jelezné, hogy csak a Tinydealnél kapható."
Nem hiszem. Inkább azt, hogy nem kompatibilis a nyugati kommunikációs protokolokkal/frekvenciákkal (tehát pl. nem WCDMA ). De majd az okosabbak elmondják... -
maczera
aktív tag
válasz
#32577792 #106471 üzenetére
"Hol láttál ennyiért?"
Árukereső a barátod. -
maczera
aktív tag
"hogyan tudok 766 névből 1db vcf-et csinálni?"
Úgy emlékszem, hogy a MyPhoneExplorer-ben lehet importálni és exportálni, én ezt találtam a legértelmesebb programnak. Ha egyben az egész telefonkönyvet exportálod, akkor az 1 db lesz. Ha csak kijelölteket, akkor pedig darabonként exportál... -
maczera
aktív tag
Manikűrös lányoknak való mobiltelefon
Nyelvek: engleski, Holland, Kínai, Arab, Vietnámi, Maláj, Indonéziai, Dán, Görög, Török, Olasz, Német, Francia, Romániai, Koreai, Spanyol, Orosz, Körömlakk, Szlovák, Cseh, Portugál, Japán.
-
maczera
aktív tag
-
maczera
aktív tag
válasz
tobias40 #92802 üzenetére
Nálam (MIUI v5) csak az adatkapcsolatra vonatkozóan van alapértelmezett SIM választási lehetőség.
Hívásnál, üzenetnél mindig két gomb jön fel, s azon hív/küld, amelyikre kattintok. Ott az 1-es SIM tűnik preferáltnak (8 mp késleltetéssel automatikusan arról tárcsáz, ha nem választok gombot), de nincs a menüben választási lehetőség.
-
maczera
aktív tag
Ha nem az alkatrészeken, akkor valami máson kellett spórolniuk -elvégre nem jótékonysági intézményről van szó. Én abból indultam ki, hogy a THL hasonló áron csak négymagos CPU-t , kisebb kapacitású akkumulátort és valamivel kisebb felbontású kijelzőt (480x800) tud adni - lásd T6S.
-
maczera
aktív tag
Ezen cikk szerint a HDC, Goophone, No.1 és Wico márkajelzésű telefonok feltehetőleg ugyanazt a gyártót takarják. Ezen márkák alatt sok Iphone, Samsung és egyéb márkás telefonok hasonmása jelenik meg. Természetesen a hasonlóság a külsőségekben áll fenn, belül valamilyen MTK CPU ketyeg, s a szoftver ki tudja, mit csinál.
Vehetünk pl. HDC I6 Plus készüléket MTK6572 Dual Core maggal, 512 MB RAM-mal, ami tulajdonképpen a Jiayu F1 kategória, de lehet vele villogni, mert úgy néz ki, mint az Iphone 6 plus. Csak el ne kobozzák a vámon, mint hamisítványt!
-
maczera
aktív tag
válasz
iMaverick #92596 üzenetére
De igen, legalábbis ezt állítják. JDI - ilyen van (csak más felbontással) a THL T6S és THL T6 Pro-ban is.
Viszont az ár elgondolkodtató: ennyi pénzért nem lehet minőségi alkatrészekből minőségi összeszerelést végezni, és mellé minőségi szolgáltatást (garancia, szoftverfrissítés) nyújtani! Valahol, valami nagyon sántít a dologban...
-
maczera
aktív tag
válasz
MrChef #92156 üzenetére
Nemcsak a magok számában van differencia, hanem a CPU frekvenciában is. Emiatt mindkét említett Cubot telefon felemás lett egy kicsit.
Ha engem megkérdeztek volna,
akkor a Cubot X6-ba kerül a 2 GB RAM, s akkor az egy jó készülék lenne, az S308 pedig 1GB RAM-mal valahol a Jiayu G2F és Xiaomi Red Rice (nem 1S!) közé pozicionálódott volna. De nem kérdeztek meg...
-
maczera
aktív tag
válasz
baluka6 #90890 üzenetére
"A Xiaomi Redmi 1s-t néztem, de elég semmit mondó a külseje"
Csak addig, amíg be nem kapcsolod...Viccen kívül: tényleg nagyon szép a kijelzője fényképekhez, videókhoz.
De a keretedbe belefér egy Coolpad F1 vagy Cubot X6 is (a Hardveraprón többen ajánlgatják, garanciával).
-
maczera
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali notebookos kérdések órája
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Óra topik
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Macrodroid
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hardcore café
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Okostelefonok és eszközök felújítása, akkucsere, törött kijelző csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest