- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Kiborult a Nothing Phone (3) pletykakosara
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qtya123
őstag
válasz
Baryka007 #31047 üzenetére
Tudom, de én nem hw unboxed, meg gamer nexus tesztekre voltam kíváncsi, hogy mi a szimpla procierő.
Nem 1080p low-on szeretném játszani a játékokat.
Multi esetén az a célom, hogy minimum egy közepes grafikai beállítással minél közelebb legyek a 144 FPS-hez, Single játékoknál meg az a célom, hogy minél magasabb grafikai részletesség mellet legyen meg kb 60-75 FPS, onnan nekem már jó.Tehát nem érdekel, hogy low-on mi a különbség a két processzor között. A számomra valós, 1440p felbontás melletti felhasználás terén érdekelt a difi, az meg nincs.
-
Alpi.
addikt
válasz
Pont ezt taglaljuk, hogy egy olyan setuppal, jellemzően 150-200 (+) fps régióban mutatkozó diffi milyen gyakorlati info-t hordoz a nagy átlag számára. Ha mellé raknánk egy olyan táblázatot, hogy mindezek a cpuk, életszerü helyzetben mit tudnak, sztem sokan találnának érdekes eredményeket ott. Aztán utána költenék a pénzüket egy értelmesebb alkatrészre, ami javít is. De ez az oldal teljesen hiányzik. Így teljesen jogosan gondolhatja azt egy kevésbé hozzáértő, hogy ez a cpu 20-30 fps pluszt tud az Ő kedvenc játékánál. A valóság meg bármi lehet. Vásárlásra jó hatással van, abban nem kételkedem.
De ne ugye ha csak azt nézzük, milyen rég óta a felbontáshoz kötik a Gpu / cpu limit eltolódását. Ha gyenge a cpud, válts nagyobb felbontásra, stb. Ammellett, hogy a magasabb fps némileg magasabb cpu terheléssel is jár ennek nem a felbontáshoz van köze, hanem tisztán a frame time render sebességhez. Az meg az fps-től függ, illetve azt befolyásolja. Ergo egy erősebb vga, ami 4K-ban 60 fpst tol, pont olyan cpu frame time-ot igényel, mint egy gyengébb, de 720p-n 60 fpst elérő típus. (most azt hagyjuk hogy néha a cpura is picit több feladat vár 4K-nál. Ez elenyészően torzítja a dolgot) Ergo a válts nagyobb felbontásra az a kevesebb fps-t jelenti a cpu szemszögéből. Emiatt lenne egyébként hasznos egy ilyen paltform képességeket vizsgáló teszt. Mert ha azt tudod sacc/kb., onnan már kiválasztani a vgat a monitorodhoz, igényeidhez, stb. nem nagy dolog. -
tusi_
addikt
válasz
Ebben igazad van, de ez a jatek nagyon rossul skalazodik, szinte ugyanazt az eredmenyt kapod LOW/high/Epic grafon.
Spa egyedi eset, sok a fa, ami brutal viszi az eroforrast es nem is lehet teljesen lebutitani.
Ez a jatek - szvsz - a legjobb fizikaju, legprofibb szim, ami letezik, de ugyanakkor a supportja is egy leg, megpedig a leggazabb. Ha hozzanyulnak, akkor az honapokba telik, mig kipatchelik a sok bug-ot belole -
válasz
Baryka007 #28799 üzenetére
1.4V????
Nalam a gold 3600as 1.3al megy 4500ot jatek alatt, de en ott meg sem probaltam benchelni, mert huthetetlen kategoria mar az is...
En allcore benchnek 4.2GHz felett nem igazan ajanlanek 1.25nel nagyobbat... 1.3 meg talan, de rohadtul hatareset. Ez az 1.4 rohadtul nem vitamin a procinak olyan magas orajelen. De megkockaztatom, meg 4GHzen se lenne az
Ha nem akarod tul gyorsan megolni, gyere le 1.3ra...
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Baryka007 #28807 üzenetére
Nem probléma, figyelünk mert el-elsüllyednek ezek a dolgok.
MPowerPH: én má lusta vagyok pedig a mentett beallitasokat szepen visszaallitja, AMD CBS-ben - vagy hol - a DDR beallitasoknal az OC értékeknél kell keresni szerintem amit automatikusan lő be magának, ott mehet el a matek. Majd egyszer raveszem magam ha jon újabb bios es annal se fog menni...
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Baryka007 #28801 üzenetére
Az a masik dolog amit szerintem többszázszor leirtam mar.
Kétféle "üzemi állapot" lehetséges.
Kis áramú kevés szálas - ebben az esetben a turbó időtartamára néhány töredék-másodpercig megengedett a maximum 1,5V-os feszültség amit ki is használ.
Nagy áramú sok szálas - ebben az esetben megközelítőleg 1,325V körüli érték _lehet_ a hosszu távu biztonságos, a FIT értéktől függ ami a sziliciom-darabkád "jóságát" határozza meg és ez átlagosan 1,325V környékén _lehet_.A melegedéssel nőhet az elektronmigráció jelensége ami adott feszültséggel, hőmérséklettel és árammal párositva hosszabb-rövidebb idő alatt degradációt okozhat, erről 1-2 visszajelzés volt már (csökkenő OC potenciál), bár kifejezetten bizonyítva btw nem (lásd nekem két BIOS revízió között elszállt a MEM OC-m) de jobb megelőzni az esélyét is.
Mumee: ittvagyok leirni sokadjára is.
Szeszkazán: igazabol valamilyen szinten logikus kiindulas volt de a működése a dolgoknak sajnos nem igy megy.
_t0Mi_: Pontosan, ventiket be kell lőni hogy feleslegesen ne zúgjanak és használni.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Baryka007 #28799 üzenetére
4770K-nak mekkora volt a hőátadó felülete? Segitek, 177mm² egeszen pontosan. Jelenleg amit használsz procit annak 74mm².
Remelem innentől egy alap matekkal megoldod végre miert ennyi a homerseklet és ez miért üzemi mert 4726-odjára irom le.. Ugyanakkor ne adj neki ennyi feszt, 1,325V körüli maximumot javaslok maximum...
-
Darth11
aktív tag
-
Chaser
legenda
válasz
Baryka007 #28722 üzenetére
a cpu-k biztos belemennek, de ha nincs a cpu-ban ddr5 ready imc, akkor működni nehezen fognak
2xxx-eket már lehet nem is gyártják, megmaradt készletek
ddr5 nagyon drága lesz, és a "beérett" ddr4-hez képest lassú is
persze majd kidobnak pl 4,5ghz-es ddr5-öt, csak cl25-tel, az nagy karrierszerk:
fanti
7nm-es gyártják a konzol soc-okat, 3xxx-eket, 5xxx-eket, rdna
2-ket - rdna1-et már elvileg lelőtték -
csak soc-okból össz. 20m megrendelés van első körre
persze ez nem vígasz annak aki venni akar most 5xxx-et
mért nem szóltál? lőttem volna, +10-20e-ért átadom, ha van pénz rá, akkor a felárra is( :
-
MPowerPH
félisten
válasz
Baryka007 #28474 üzenetére
Az FCLK miatt nem stabil. Itt az FCLK, UCLK kettose ugyan az, mint az Uncore orajele Intelnel, csak sokkal szigorubb szabalyok kotik. Uncore orajele es a ram orajele fuggetlen volt egymastol, mindegyiket ugy tepted, ahogy tudtad. Itt az FCLK a DRAM freq fele kell hogy legyen, igy lesz idealis a kesleltetesed az IMC oldalan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- E-roller topik
- Kuponkunyeráló
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- AliExpress tapasztalatok
- Elektromos autók - motorok
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- LEGO klub
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest