Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fail3D!
addikt
Ne engem tamadjatok:D Nekem is tegnap szolt mibe utkozott es gondoltam megkerdezlek titeket, mert jomagam 4-5 eve nem gepezem es akkor is csak intellel babraltam.
Most 1 honapja epitettem konfigot magamnak ryzenbol, de eddig nem erdekelt ez a resze. Pusztan joakaratbol mentem at es kerdeztelek is kozben titeket mi a velemenyetek.
A heten meg atmegyek hozza az itt es mas cikkekbol nyert infokat otvozve majd meg 1 probat ejteni azzal a geppel.
A 3200 ramokat megprobalom feljebb tornaszni, bar ahogy olvasom 4 modul eseten kicsit nehezkesebb a tortenet. Illetve a gyari boostot elovarazsolni. Nincs tervben cpu tuning csakelohozni a gyari boost ertekeket amit ezekalapjan vizzel hutve nem lesz nagy problema.
Gondolom teljesitmenyben erosen erezni lehet majd jateknal min fpsben ha normalisan be lesz allitva a gep.
-
Fail3D!
addikt
válasz
DzsannyX
üzenetére
Ok nyilvan nem, de az o hatalmas szerencsejehez hozza tartozik hogy kozvetlen elotte 2 alaplapot vitt vissza az alzaba azert mert nem ment utp keresztul a net. Kijott a digitol az ember hogy routert csereljen, probaljon allitani a tuzfalon stb es sehogy nem birtak mukodeare birni a netet. Megvette most ezt az alaplapot, ezzel meg most emiatt "sziv".
-
Fail3D!
addikt
válasz
Qtya123
üzenetére
Van akinek az a hobbija csucs gepeket epit ossze par havonta. Nem kell az ertelmet keresni. Kiakarta probalni, ennyi. Valoszinuleg az uj intel szeriara valt akar 1 het mulva, emiatt, hogy ennyjt kell szorakozni az allitgatasokkal. Abban mondjuk igaza van, hogy draga alaktreszekbol epitkezik es meg neki kell utana olvasnia az allitgatasoknak hogy a gyari boost ertekek osszejojjenek es ne 4000mhzen alljon be a rendszer. Ezt mondjuk nonszensz. Mert tsnyleg nem celja a tuning, de gyari beallitasokkal a gyari ertekek jojjenek mar elo, ha mar minden korulmeny adott, pl jo hutes.
-
Fail3D!
addikt
válasz
hokuszpk
üzenetére
Meglesz ez a fejlesztes is amint kijon:) de addig abbol kell foz i ami van. Most olvasgatok kicsit a memoria beallitasokrol.. Jol olvasom hogy a samsung ramok 3533 mhz t mind1ik tudja? Szoval a dram calculator amit kidob ertekekekt ilyen frekin, megprobalhatom hasznalni ra?
-
Fail3D!
addikt
Koszi. Holnap igykeszem visszamenni es ujra kezdeni. Elvileg a legfrisebbb bios van rajta de megnezem megint, utana bios resettel kezdem. A ramokat beallitom es meglatjuk. Nem akarunk mi oczni csak a boost mukodne rendesen mar orom es boldogsag lenne. Illetve az all core 4.6 sem volt 1 percig sem a fejunkben:) Koszi meg1xer a tanacsokat.
-
Fail3D!
addikt
válasz
wwenigma
üzenetére
Persze hogy nincs meg a 144 fps.. Csak 144hz a monitor es nyilvan szeretne az illeto a legjobb teljesitmenyt kihozni ami nem 4ghz en fog megtortenni...:) Koszi ezt a csillagos dolgot, na ezt se tudtam mit jelenthet. Szoval ami bevan csillagozva arra a 2 magra erdemes tolni a nagyobb orajelet? Illetve en mar a bios restetben is benne vagyok.. Ha azt mondjatok hogy ebben az esetben mukodnie kellene a booostnak 4.6on 1 mag eseten.
Valaki itt ajanlotta a dram calc progit. Kezdeskent azalapjan allitottuk be a ramok idoziteset. Nem volt fagyas stb utana.
-
Fail3D!
addikt
válasz
DzsannyX
üzenetére
Megszunt az instabilitas. Minden full alapon volt. Egyedul a memoriaban volt beallitva az xmp profil 3200mhzre
Nem akartunk mi all core 4.6 t.. De 1 magon jolettt volna 4.6 latni.. Ez alapon minden magra 4000 mhz ment. Standard es oc modben sem valtozott az orajel ami az alaplapi beallitasban volt. Ezt nem ertettem. Jatekokban amugy ugy gondolom meg mindig szamit hogy az elso mag azet minnel nagyobb orajelen menjen. Amugy cod mw 4k 144hz monitorra kell velobi a geoet minnel jobban. 70-80 fps re leesett.. Mostmar 90 felett van a min fps az utolso beallitasokkal.. Ezt gondolom lehetne meg finomitani ha 4.2 lesz a tobbi mag az elso mondjuk 4.7 2 ik 4.5. Nem cel tulhuzni a gepet de szerintem ez igy realis lehet amit irtam nem? Anyi hogy eljottem es 4.2 re lett most beallitva a gep 1.25 volton ha jol ertettem. Cinebenchek teszteltte a pontokat homersekletet es egyelore ezen fut most. Szoval jatekban az elso ket magot azt nyugodtan fel lehet huzni magasabbra annak van meg most is ertelme ugye?
-
Fail3D!
addikt
All coron ment... Nem tudtuk bealitani kulon magokra az orajelet, de ez a terv.. Nem tuningotlam joregen.. Csak felhivott hogy xar az egezy keves az fps e fagy a gep.. Nem gondoltam volna hogy 4000mhz az alap boost es ennyi.. Gondotla megevszi osszerakja es tudja magatol a 4.6 orajelet.. Ezt gondoltam volna en is alapesetben:D 2 magra kene beallitani 4.6 4.8 at az mar elrg lenne a jatekokhoz gondolom. Beirtam itt keresobe 3900x de nem igazan talalok alltlanos beallitasi infokat. Jatekra kellene beloni a cpu t nem akatunk itt vegletekig tuningolni csak a 4000 mhz az tenyleg karcsu. Az is biztos, hogy az 1.4 v minden magra se biztos jo lesz:) de elso korbe most eddig jutottunk.
-
Fail3D!
addikt
Atmentem beallitottunk a ramokat. Viszont kicsit elvagyok maradva amd fronton. alapjaraton ez 4000mhzre boostol. beallitotunk a lapban, hogy oc mode.. 4000 mhz boost megint.. a dbozra 4600 van rairva.. ez mikor fog 4600 ra boostolni? A ryzen mastert kene meg attanulmanyoznom, de ezt a 4600 hogy tudjuk elerni? manualisan 4400 jar most 1.4 fesszel.. gondolom itt kicsit tobb mindent kene allitgatni, hogy azert egy 4800 mhz eltudjunk erni. Rendesen jol levan vizezve, szoval nem akarunk extrem tuningot, de minimum jo lene elerni a gyari boost orajelet. Erre esetleg kis infot tudnatok adni? Koszonom. Jatekra kellene 208öti melle, es jo lenne minnelk jobban kiaknazni a procit. Mar most erezheto valtozas van a 4000 es 4400 mhz kozott.
-
Fail3D!
addikt
Udv! Ryzen 3900x plusz x570 asrock taichi lapja van baratomnak es fagy a windows, lassan tolt be.. 2 masik lapot mar vissza vitt a boltba (aourus master), mert nem ment a lan sehogy. Van 5letetek mi lehet a problema? Ramok 3200mhz gskill tridenz z rgb ha jol tudom, de lehet corsair rgb. A memoriak profilbol vannak beallitva 3200mhz re. A Cod mw ben 20 fps el kevesebb az atlag fps es random fagyasok. Most valtott at 9900k rol es megorul hogy mennyire nem mukodik a rendszer.
-
Fail3D!
addikt
-
Fail3D!
addikt
Udvv! Segitseget kernek. Adott egy 3600x es egy asus strix b450 f. Ma fog 1 kis vizet kap i es szeretnek segitseg kerni tuning ugybenhogy miket allitgassak. Nem akarom a vegletekig huzni de valamennyit azert jo lenne a 2080 hoz hozza tenni. Esetleg magyar leiras is segitseg lenne. Koszonom. Illetve meg 1 kerdes. 32gb 2666mhz vagy 16gb 3200 mhz a jobb valasztas?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Intel Core I3 9100f
- Intel Core I7 13700KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan - Gari 2028.01.26. -ig - Eladó!
- Intel Core I9 12900KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, bontatlan - Gari 2029.02.05. -ig - Eladó!
- Acer Nitro 5 - 15,6"FHD IPS 144 Hz - i5 10300H - 8GB - 512GB - Win11 - GTX 1650 - MAGYAR
- GYÁRI TÖLTŐK: USB-C / DELL / LENOVO / HP / FUJITSU / TOSHIBA / Asus / Macbook /// Bp,/MPL/Foxpost
- Új HP 240 G10 14 FHD IPS i5-1335U 4.6Ghz 10mag 12GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- 27% - ÚJ - Captiva 16" Notebook! Ryzen 9955HX / RTX 5090 / 64GB DDR5 / 2TB NVMe! BeszámítOK
- Dell Latitude 5310 2-in-1,13.3",FHD,i5-10310U,16GB DDR4,256GB SSD,WIN11,LTE KÁRTYA,TOUCH
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest